Joukkueen rakennus kaudelle 2015–2016

  • 691 375
  • 3 856

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Välikausi on terminä tietysti vähän outo. Ässillä on selkeä vuosien sykli, jossa ensin rakennetaan joukkuetta ja rakennusvaiheen jälkeen korjataan satoa. Syklin kesto on suurinpiirtein 7 vuotta, joista ensimmäiset pari vuotta ovat vanhalla rungolla pyristelyä, pari kolme seuraavaa vuotta ovat uuden rungon rakentamista ja loput 2-3 kautta aikaa, jolloin voidaan oikeasti menestyä ja korjata tehdyn työn hedelmiä. Välikaudeksi voidaan mielestäni nimetä kausi, jolloin ei olla hahmotettu joukkueen tilannetta ja sitä kautta ei osata tehdä oikeita toimenpiteitä mahdollisimman nopean ja varman uuden menestyksen saavuttamiseksi.

Termi "välikausi" on oikeastaan tätä uutta kiekkojargonia, joka on muodostunut käyttösanaksi tässä viimeisen reilun 10 vuoden aikana, sanoisin että lähinnä siksi koska sarja on ollut niin kauan suljettuna, tai ainakaan teoriassa sitä todellista putoamisen uhkaa (eli kaudesta 08-09 eteenpäin kun Mestis-joukkueen olisi pitänyt karsinnat voittaessaan ostaa hävinneen liigaseuran lisenssi) ei ole ollut. Näin ollen on voitu todeta ainakin fanien suulla, että tämä nyt on tällainen "välikausi", mutta tietenkään toki minkään liigaseuran pidemmän aikavälin strategiaan ei taatusti ole kirjattu että se-ja-se-kausi on sitten välikausi.. eli sikäli mitään "harkittuja välikausia" ei ole

En itsekään ihan allekirjoita termin välikausi olemassaolon tarvetta. Joka kausi totta kai jokainen seura yrittää menestyä niin hyvin kuin vain suinkin kulloisissakin oloissa on mahdollista. Eli sikäli mitään välikausia ei ole. Lähinnä on kyse siitä, että ainakin Ässillä se menestyksen jälkeinen seuraava kausi on lopulta muodostunut "välikaudeksi" (sekä hopeakevään että mestaruuden jälkeen kävi näin), koska jostain syystä aina silloin on tehty pahoja virheitä eikä mikään asia ole oikeastaan nytkähtänyt mihinkään suuntaan. Viime kausi ei ollut millään mittarilla välikausi kuten joku täällä taisi sanoakin, vaan ensimmäinen rakennuskausi uudessa syklissä, jos vaikka tuohon veron esimerkkiin rinnastaa..
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä taas näen asian niin että nyt kasvatetaan tuota tulevaisuuden runkoa ja hyvin tuossa ollaan edettykin kun omia kasvatteja on melko paljon rosterissa. Kaudeksi 16-17 purkautuu noita kalliita vanhoja sopimuksia, joten kun oma runko on jo valmiiksi sisään ajettu niin kaudella 16-17 voidaan taas saada hieman enemmän leveyttä rosteriin. Nyt se vaan on niin että halliremontin vuoksi ollaan jouduttu pudottamaan budjettia varmauuden vuoksi, koska yhtään ei ole varaa ottaa tappiota, koska halli pitää maksaa jokatapauksessa. Kun tähtiin ei ole varaa niin sitten otetaan kaikkien tuntemia pelaajia, jotta saadaan yleisö edes kiinnostumaan. Onhan tuossa potentiaalia, jos miehet vaan säilyvät ehjinä. Pian on myös aika käsillä, jolloin alkaa paluumuuttajia tulemaan takaisin näiden nykyistenkin lisäksi. Varmasti muutama kausi mennään vielä varmistellen ennen kuin selviää mikä on parempien halliolosuhteiden todellinen tuotto. Kylmä tosiasia on kuitenkin se,että liigassa on sauma menestyä jos joukkueella on hyvä työmoraali ja loistava joukkuehenki. Siitä kaikki lähtee eikä nimistä paidan selkämyksessä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muutaman kauden kuluttua täällä nähtäneen ainakin Rynnäs, Joensuu, Salminen, Niemi, Armia jne. eli noita omia poikia on jo silloin palannut takaisin. Silloin myös taistelemme ihan tosissamme jopa mestaruudesta. Tuohon menee kuitenkin vielä hetki.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt se vaan on niin että halliremontin vuoksi ollaan jouduttu pudottamaan budjettia varmauuden vuoksi, koska yhtään ei ole varaa ottaa tappiota, koska halli pitää maksaa jokatapauksessa.
Osittain varmaan näinkin. Todellisuudessa Ässien menopuoli on ollut jo muutamia vuosia lievästi ylimitoitettu. Mestaruuden ja pelaajamyyntien ansiosta on tulos pysynyt positiivisena. Viime kaudella nähtiin tulojen ja menojen todellinen suhde "normaali" tilanteessa. Nykyisissä olosuhteissa 200k-300k€ leikkaus menopuolelle on perusteltua ja välttämätöntäkin, ja se olisi ehdottomasti pitänyt tehdä ilman halliremonttiakin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill

Ribals

Jäsen
Olisko ketjut jotenkin tähän malliin?

Ryan - Kuparinen - X
Kärki - Saarela - Kiilholma
Lammikko - Mullane - Ojamäki
Marjamäki - Ahlgren - SBA

Marttinen - X
Uusitalo - Vuorisalo
Viitanen - Viljanen
Sammalkangas - Vance

Ahonen
Bernard

Näyttää ihan ok:lle, mutta mahtaako Semir tyytyä nelosen rooliin?
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olisko ketjut jotenkin tähän malliin?

Ryan - Kuparinen - X
Kärki - Saarela - Kiilholma
Lammikko - Mullane - Ojamäki
Marjamäki - Ahlgren - SBA

Marttinen - X
Uusitalo - Vuorisalo
Viitanen - Viljanen
Sammalkangas - Vance

Ahonen
Bernard

Näyttää ihan ok:lle, mutta mahtaako Semir tyytyä nelosen rooliin?

Eiköhän Masikin ylemmäs pyri?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mielenkiintosia, kolmivuotisia projekteja U18 mj-kapteeninakin vetänyt Ruotsalainen Oulusta ja kolossimainen joensuulaispakki Räsänen. Mullane on Toivolan mukaan pitänyt joskus luistimia jalassa ja kirjainta pelipaidassaan, joten varovaisen optimistinen että tämä pari kautta ammatilaiskiekkoa pelannut sentteri löytää ruudun kolmesta pelaavasta kentästä. Vance on mysteeri, mutta nuori ja helvetin iso. Ja koeaika.

Kyllä tästä hyvä tulee. Tai ainakin mielenkiintoista.
 
Olisko ketjut jotenkin tähän malliin?Ryan - Kuparinen - X
Ryan kannattaa ainakin laskea menetetyksi tapaukseksi tai mikäli hänet haluaa kokoonpanoon sijoittaa niin korkeintaan kolmosen mieheksi. Ykköspakista en myöskään ihan hirveästi haaveilisi. Eiköhän kausi aloiteta tuolla pakistolla, jos Vance vain osoittaa kykynsä ja vahvistuksia haetaan myöhemmin mikäli sellaisille todetaan tarvetta. Ahlgren laitaan, Lammikko keskelle sekä Marjamäki ja Ben-Amor aloittamaan kauden vähintään kolmosesta. Muuten toki aika tasapainoinen porukka, missä lähes jokaisen voi sijoittaa kokoonpanossa aikalailla minne kenttään vain.

Ruotsalainen on muuten sellainen poika, että tulee aivan varmasti jo ensi kaudella pelaamaan liigapelejä, vaikka Toivolan puheet ovat melko maltilliset. Aivan kuten pitää ollakin tuon ikäisille. Mielenkiintoista sitten nähdä, kuinka monta peliä mahtaa pelata. Itse veikkailen sellaista Sebastian Ahomaista 30 ottelua sekä ratkaisumaalia viimeisessä finaalipelissä ;).
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En usko, että Marjamäki pelaa missään nelosessa ja tuskin Semirkään tänne neloseen tullut. Tossa on kuitenkin vielä iso mutta Ryanin kohdalla, sitten kun vielä joku kärkihankintakin on tulossa, tilannehan on hyvä. Puolustuksessa on sentään kokoa ja voi tuo Vance sekä Mullane olla vaikka kuinka koviakin kavereita, aika sen näyttää. Kuitenkin laittaisin ketjut (just nyt) näin ja ilman Ryania. Kärkihankinta tai Ryan muuttaa hommaa selkeästi, Ryan on kuitenkin ykkösketjun ukkeli, tietty se pelaamattomuus voi vaikuttaa (ainakin kauden alussa).

Kiilholma- Kuparinen - Marjamäki
Kärki- Saarela - Ojamäki
SBA- Mullane- Lammikko
Saha - Ahlgren - Huovinen

Marttinen - Viljanen
Uusitalo -Vuorisalo
Viitanen - Vance
Sammalkangas -

Ahonen, Bernard
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sellaisia hakuja, Mullane ei siis ollutkaan ankka. Tämä tarkoittanee Kilun siirtymistä laitaan kuten edellä on jo spekuloitukin. Kärkiketjujen miestä Mullanesta ei lähtökohtaisesti saa millään (Toivola sanookin tuossa että tehoja odotetaan kärkiketjujen takaa), aloittanee siis kolmosessa. Vance ei samoin kyllä kärkipakki tyyppiä edusta, mutta mielenkiintoista projektia kylläkin (tosin voiko hänestä puhua projektina kun on vain lainapelaaja). Junnut sitten junnuihin, Ruotsalaista voinee sovitella kokoonpanoon kokeilumielessä sitten ainakin yksittäisissä peleissä.. no rahaa ei ainakaan pala tähän nelikkoon juurikaan

Leveyttä ja kilpailua rosteriin tuo, mutta kärkiukkoja huutaa yhä. Etenkin se tulossa oleva kärkihyökkääjä on nyt yhä oleellinen, näinköhän pakkia sitten enää tulee kun Vance saatiin näppärästi lainaan?

Kyllä sitä muuten tuntee itsensä vanhaksi, tuo Räsänen on syntynyt vuonna 1999!! Herranjumala, minä olin silloin toista vuotta lukiossa! Niin se aika vierähtää..

EDIT: no niin, naamakirjan puolella mainitaankin Toivolan suulla, että joukkue ei ole edelleenkään valmis. Kuten sanottu, rahaa näihin neljään tuskin juuri menikään
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Troy Vance on erikoinen haku. Kaveri on kuulemani mukaan aika huono luistelemaan, joten vähän ihmetyttää miten pärjää kotoisessa liigassa.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Uutisesta bongattu kommentti Mullanesta:

"Hän on aikanaan ollut yliopistojoukkueen kapteeni, joten kyseessä on henkisesti vahva pelaaja."

Annoin itselleni kertoa, että tuo on tärkeätä, jotta kestää Porin masentavan talven eikä haikaile poispäin heti kylmän merituulen puhaltaessa räntää vasten kasvoja.

Että silleen...
 

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
Ihan mielenkiintoisia hakuja oletettavasti pieniin kuluihin nähden. Mahdotonta sanoa, mihin kaverien rahkeet riittää. Parhaassa tapauksessa varmaan tasoa "hisey" ja "nickerson", huonoimmassa "adammiller" ja "peteraston". Nuo junnulupaukset ehdottomasti hieno asia - näitä veron kaipaamia sijoituksia tuleviin kausiin.

Vancen muutamia YouTube-videoita katselin ja tuntuu osaavan taklata myös avojäällä :) Saas nähdä.
Vähän tulee sellainen olo että tässä kasataan tälläistä ihmehopean kaudelta tuttua "väkivaltajääkiekkoon" soveltuvaa joukkuetta :D
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Vancen muutamia YouTube-videoita katselin ja tuntuu osaavan taklata myös avojäällä :) Saas nähdä.
Vähän tulee sellainen olo että tässä kasataan tälläistä ihmehopean kaudelta tuttua "väkivaltajääkiekkoon" soveltuvaa joukkuetta :D

Syytä olisi, sillä mitään punakoneen (sen alkuperäisen) klap-klap ja maali tyylistä taitokiekkojoukkuetta tuosta nipusta ei saa aikaan edes Taika-Jim. Tämä Vääns vähän ihmetyttää kun ei ole edes AHL:ssa päässyt vetämään vaan reilussa kaudessa vetänyt jo kolmessa ECHL-joukkueessa. Ei ole mitenkään pisteiden tekijä muttei tilastojen mukaan myöskään mikään kovan pelin specialisti.... No onneksi on try-out selkeästi kirjattu sopimukseen, niin voidaan lähettää takas Amerikkaan jo harjoituspelien jälkeen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minusta tämä Ässien joukkueen rakennus vaikuttaa todella riskialttiilta. Ulkomaalaishankinnat ovat totaalisia arpoja ja joukkueen kotimaiset hankinnat ovat järjestään vakavia vammoja kärsineitä pelaajia. Ahosen koko viime kausi meni piloille loukkaantumisen takia. Kuparisen HIFK-vuodet menivät ihan vihkoon, pitkälti vammojen seurauksena. Marjamäellä meni parikin kautta peleistä sivussa ja Viitanen on myös ollut loukkaantumisten riivaama.

Kokonaisuudessaan tuntuisi olevan liian paljon epävarmuustekijöitä, jotta menestyksestä (esim. kuuden joukkoon runkkarissa) voisi realistisesti haaveilla.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Minusta tämä Ässien joukkueen rakennus vaikuttaa todella riskialttiilta. Ulkomaalaishankinnat ovat totaalisia arpoja ja joukkueen kotimaiset hankinnat ovat järjestään vakavia vammoja kärsineitä pelaajia. Ahosen koko viime kausi meni piloille loukkaantumisen takia. Kuparisen HIFK-vuodet menivät ihan vihkoon, pitkälti vammojen seurauksena. Marjamäellä meni parikin kautta peleistä sivussa ja Viitanen on myös ollut loukkaantumisten riivaama.

Kokonaisuudessaan tuntuisi olevan liian paljon epävarmuustekijöitä, jotta menestyksestä (esim. kuuden joukkoon runkkarissa) voisi realistisesti haaveilla.
Ihan totta, mutta Ässien (Mika Toivolan) tyylinä on ollut hankkia juuri tällaisia ura laskusuunnassa/loukkaantuminen alla -tyyppisiä pelaajia. Kyllä on paljon laskettu sen varaan että nuoret parantavat entisestään viime kaudesta. Ja monella pelaajalla todellinen breakoutin paikka, esim. Saarela, Kärki, Lammikko, Ojamäki, Vuorisalo, Viljanen. Uskaltaisin odottaa ainakin Saarelalta ja Kärjeltä tehokasta ensi kautta. Mun mielestä on kuitenkin hienoa, että nuoriin luotetaan näinkin paljon.

Uskoisin että eniten pitää olla huolissaan Kuparisen ja Ahosen tilanteesta. Siihen päälle toki Ryan ja Uusitalo (ja Masi), joista ei ole varmuutta pelaavatko enää ikinä jääkiekkoa. Eiköhän Uden ranne ainakin saada kuntoon. Jos ei muuta, niin fyysisyyttä ja potentiaalia tässä joukkueessa on. Hyvä mixaus nuoria, omia kasvatteja sekä vanhempia kehäraakkeja.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ahosen koko viime kausi meni piloille loukkaantumisen takia.
Vain osittain noin. Ahonen sai KHL:ssä potkut ja päätti hyödyntää palkallisen lomansa laittamalla jo pitempään vaivanneen polvensa leikkauksella kuntoon ja kuntouttaa sen rauhassa.
Samaa mieltä olen, että riskejä otetaan palkkaamalla tulotasostaan loukkaantumisten takia tinkimään joutuvia pelaajia.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Minkäslainen laukaus mahtaa olla tällä Cyrus Vancella?

Kai tästä Multasesta sitten haetaan jotain stevemoses kakkosta? No, kalliita ei nämä jampat voi olla noilla statseilla.

Kyllähän toi nyt vähän näyttää siltä, että uutta makkarakojua ihmetellessä menee ensi kausi. No, ei ainakaan ihan mikkihiirein nippu taida olla kasassa. Pelitavallisesti taidetaan mennä havumetsän ja pystysuunnan dumb and chase-kiekkoon. No, eipä siinä mitään, saatanallinen ralli päälle vaan! Vittumaisuutta pitäisi löytyä noista hankinnoista ja kyllä sydän lämpiää aina kunnon maantierosvokiekolle...
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kokonaisuudessaan tuntuisi olevan liian paljon epävarmuustekijöitä, jotta menestyksestä (esim. kuuden joukkoon runkkarissa) voisi realistisesti haaveilla.

Katsoo lähtijöitä, tietoisena pelaajabudjetin suuntauksesta, kukaan tuskin riemukulkuetta on odottanutkaan. Ja nuo kaikki uhkakuvat on ollut pitkään tiedossa. Se on kyllä totta että joukkueen rakenne on hieman vinksahtanut: parhaassa iässä olevat kiekkoiliat puuttuu, taitavimmat pelaajat on kokemattomimpia, kädentaito ja juonikkuus korvattu romuluisuudella ja louhikon kosketuksella. Mutta. Katotaan nyt.
 

Tuamas

Jäsen
Niin, jos Ässät haluaa menestyä nykyisillä resursseilla, se vaatii riskinottoa pelaajien suhteen.

Riskinoton kautta se viimeinen mestaruuskin tuli, monta arpaa joukkueessa (mm. koko edellisen kauden pelaamatta ollut Ryan) ja projektin päätteeksi hallitulla riskinotolla saavutettiin mestaruus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös