Joukkueen rakennus kaudelle 2015–2016

  • 691 166
  • 3 856

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Onnea, jos SBA porin rannoille rantautuu. Varmaan lähes jokainen Jokeri-fani toivoisi Ben-Amorin jatkavan meillä, mutta ilmeisesti niin ei ole käymässä.

Hieno mies, joka pystyi löytämään uuden vaihteen kesäharjoitteluun. Pärjäsi todella hyvin KHL:n vauhdissa.

Aika passeli kaveri kolmosvitjaan. Kokoa löytyy, kuten myös sopivasti vauhtia. Ja kädetkään ei ole täysin puusta veistetty. Sellanen 9+12 haarukassa. :)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sellanen 9+12 haarukassa. :)

+ 150min penalttia. Toivottavasti suurin osa näistä on sellaisia joista kiistapukari saa myös saman tuomion eikä Ässät näin kärsi alivoimista.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi pitää vertailla vain Viljasen ja Parkkosen välillä? Parkkonen oli kuulemma puolustava puolustaja tässä nipussa joten voidaan verrata myös Marttiseen.

Eli tuodaan nyt eräs kokenut pelaajakin mukaan tähän battleen: Jyri Marttinen.

58o 2+5 = 7, 34min, +36 -45 = -9, 23:11 pelasi ykkös- ja kakkosylivoimassa koko kauden.

Jyssyltä oli surkea kausi.
Piti kirjoittaa kaikista pelaajista jotain, mutta ei taida jaksaa, kirjoitellaan nyt sitten tänne jotain.

Jyssyn ja joukkueen pelitavan huomioiden, Jyssy ansaitsee kiitosta erittäin, erittäin pienistä jäähyminuuteista. Marttinen taisi loppujan lopuksi pelata hyvin ainoastaan Parkkosen vierellä???

Parkkonen, Vuorisalo ja Viljanen on kyllä sellanen kopla, minkä toisiinsa vertailun voisi kuvitella olevan helppoa, mutta minusta näin ei ole.

Viljasella on ok hyökkäyspään ominaisuudet, mutta ei ainakaan vielä tarpeeksi, että kompensoisi heikohkoa puolustusalueen pelaamista. En osaa oikein sanoa kuinka helppo mitäkin ominaisuuksia on kehittää, mutta Viljasen pelaamisen ongelmana näytti monesti olevan se, että hän on hyökkääjä. Puolustajan ja hyökkääjän ajatusmaailma on oikeasti ihan HELVETIN erilainen ja ajatusmaailman vaihtaminen ei varmasti kaikilta onnistu. Kuitenkin hyvä pelisilmä ja -rohkeus yhdistettynä ilmeisesti kovaan työmoraaliin on kyllä ihan hyvä yhdistelmä.

Parkkonen on hyökkäävä puolustaja, tai ainakin viivottimella ja vaa'alla tarkkailtuna. Liigassa Patrik ei ole päässyt oikeestaan yhtään kiinni kiekolliseen hyökkäysalueen pelaamiseen. Ylivoima-aikaa on Ässissä kolmen vuoden aikana tullut ehkä joku 5 minuuttia ja Patrikilla on kiekko ollut lavassa hyökkäysalueella ihan maksimissaan pari minuuttia, siis tän kolmen vuoden aikana :DDDD Kyllä tästä voi antaa pyyhkeitä valmennukselle. Vaikka Parkkonen ei olekaan oikein mitään hyökkäysalueella osoittanut, ei samasta pelipaikasta kilpailevat konkarit ole vuosikausiin osoittanut olevansa lähellekään kelvollisia ylivoimapelaajia. Olisiko Parkkonen voinut olla ylivoimassa tuloksellisesti huonompi, kuin esim. Jyssy tai Ude?

Puolustusalueella Parkkonen pelaa loistavasti!!! Tukkii syöttölinjoja järkevästi ja mailapuolustaminen on huippuluokkaa. Vaikka Parkkonen ei pysty tappamaan peliä heittämällä äijän seinälle, eikä likikään aina pysty riistämään kiekkoa mailalla, niin Parkkonen pysyy aina kiekon ja maalin välissä, tai jollakin tapaa minimoi olemassa olevan tilanteen riskiä. Omaan silmään ei ole osunut tällä kaudella varmaan kertaakaan, että vastustaja olisi onnistunut peliä Patrikin kustannuksella edistämään. Eli täyttää ruutunsa tässä joukkueurheilussa mallikkaasti, mutta ei ole mikään dominaattori.

Summa summarun, en tiedä onko Parkkosesta tehoilijaksi Liigaan, mutta vaikka hän ei enää ikinä kehittyisi yhtään, olisin valmis tekemään hänelle pitkän sopimuksen. Kuitenkin nuoruusvuodet ja ominaisuudet saavat minut uskomaan mahdollisiin tehoiluihin tulevaisuudessa. Vaikka laukaus olisi kuinka paska.

- Parkkonen ei ole nyt kahtena edellisenä kautena mahtunut ensimmäisellä puoliskolla pelaavaan kokoonpanoon. Kuitenkin molempina kausina on sitten jälkimmäisellä puoliskolla, eli kun on päässyt pelaamaan, onnistunut vakuuttamaan valmennuksen pelipaikkansa ansaitsemisesta. Jos pitäisi puhtaasti arvata, niin kesäisin/syksyisin tapahtuu asioita, mitkä saavat valmennuksen epäilemään, onko Parkkosen työmoraali sellainen, että hänen pelinsä tulee kehittymään tarpeeksi tulevaisuudessa. Jos kuitenkin niitä kentän otteita tarkistelisi, niin mitään kehitystä ei enää välttämättä tarvita.

Vuorisalo vakuutti minut tällä kaudella pelaamissaan muutamassa ottelussa. Kiekolliset taidot ovat SELKEÄSTI joukon parhaat ja vastapainona sitten puolustuspelaaminen on joukon huonointa. Uskon, Vuorisalon olevan pisteissä mitattuna meidän ykköspakki tulevalla kaudella. Toivottavasti valmennus uskaltaa peluuttaa häntä, vaikka tulee olemaan ensi kaudella pulassa puolustusalueella. Vaatii nimenomaan järkevää peluutusta!!! Paljon hyökkäyspään aloituksia ja vaikka kaikki ylivoimat. Vähistä otteluista johtuen Vuorisalosta ei nyt niin selkeää kuvaa oli kuin Parkkosesta ja Viljasesta.

Heddenin jatkosopimuksen täällä on tyrmännyt n. kaikki. Hedden ei ole mikään työjuhta, mikä työtä tekemällä luo tilaa ja aikaa. Eikä hän myöskään ole mikään kova kaksinkamppailija.

Hedden on kiekollinen pelaaja, joukkuepelaaja, ehdottomasti. Hän on tottunut pelaamaan jääkiekkoa niinkuin sitä kuuluu pelata, eli kiekottomat tarjoavat lapoja. Nyt kun niitä lapoja ei ollut melkein missään, niin Hedden joutui kamppailemaan ja silloin hän ei ole kotonaan. Jos tulevalla kaudella ei pelata kiekollisemmalla pelitavalla, niin Hedden ei välttämättä ole Ässille järkevä signaus. Halvemmalla saisi varmaan jonkun työteliäämmän kaverin, joka sopii pelitapaan paremmin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ryan - Kärki - Elo
Hedden - Saarela - Ojamäki
Kiilholma - Kuparinen - SBA
Ahlgren - Kerälä - Saha

Marttinen - Taimi
Uusitalo - Viljanen
Parikka - Vuorisalo
Sammalkangas

Kolmos ketjun äijät on kuitenkin ihan jumissa jouluun asti, niin ne vois siihen asti olla pienemmällä vastuulla. Sitten jos Kärki ja Saarela ei tunnu riittävän, niin tulosyksikön sentterin vastuuta Kupariselle, Kiilholmalle ja vaikka Kerälälle.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Parkkonen ei pelannut vastaavilla otteilla vaan huomattavasti paremmin.

Viljanen 60, 1 + 10 = 11, 16, +32 -33 = -1, 17:29, ykkösylivoima
Parkkonen 51, 3 + 5 = 8, 4, +23 -18 = 5, 12:19, ei ylivoima aikaa
Jep, tarkoitus oli vain havainnollistaa pointti ilman sen tarkempaa kannanottoa, että Parkkonen olisi ansainnut isompaa roolia, vaikka sitten Esan rinnalla.

Parkkonen on ollut tasainen suorittaja, kun taas Viljasella ollut enemmän ylä-alamäkeä. Tykkäsin eritoten kun Parkkonen lähti rohkeasti nostamaan kiekolla hyökkäystä, ja nousi neljänneksi hyökkääjäksi kuten esim. viime Sport-pelin maalissaan.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jos pitäisi puhtaasti arvata, niin kesäisin/syksyisin tapahtuu asioita, mitkä saavat valmennuksen epäilemään, onko Parkkosen työmoraali sellainen, että hänen pelinsä tulee kehittymään tarpeeksi tulevaisuudessa.

Tosiaankin menee täysin arvailun varaan, sillä mies on takuuvarmasti top-3 kamaa harjoitteluaktiivisuudessa. Hänen työmoraalissaan pelien sekä harjoitusten suhteen ei voi olla mitään epäilyä, ainakaan valmennusjoukolla. Tai sitten se johtoporukka kulkee pää perseessä ja syvällä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tosiaankin menee täysin arvailun varaan, sillä mies on takuuvarmasti top-3 kamaa harjoitteluaktiivisuudessa. Hänen työmoraalissaan pelien sekä harjoitusten suhteen ei voi olla mitään epäilyä, ainakaan valmennusjoukolla. Tai sitten se johtoporukka kulkee pää perseessä ja syvällä.

Ennemminkin ongelmaksi voisi tulla liiallinen pedanttisuus, vaatii itseltään paljon.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voihan olla sekin, että Parkkonen on joskus sanonut Rockylle "pahasti", sekin voi olla syy, tai tiedä sitäkään. Onhan näitä muitakin esimerkkejä, mm. Hupi ja Rocky eivät tulleet toimeen, jokseenkin tuli siinäkin mieleen henkilökemiat, jotka eivät oikein toimineet. Joskus vaan jotkut eivät tule toimeen, sellaista se vaan on ja ikävää, jos se syy on isompi, kuin se, että pelillisesti ja muutenkin olisi kelpo peluri.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Sillä nyt voimassa olevista sopimuksista Ude riittää vielä ensi kaudeksi, mutta ikävä kyllä on vain ääneen todettava että Tapsa ei enää riitä. Niin paljon kuin hänen panostaan porilaisen kiekkoilun eteen 2000-luvulla täytyykin arvostaa, niin nyt kerta kaikkiaan aika on vain ajanut Tapsan ohi. Toki hän pelaa sopimuksensa loppuun ja näin päin pois, mutta äärimmäisen vaikea on nähdä häntä enää kiintiöpaikalla ensi kauden pelaavassa kuusikossa, vaan lähtökohtainen pelaava pakisto näyttäisi tältä:

"Taimi", pakki x, Viljanen, Marttinen, Uusitalo, Vuorisalo

Eli käytännössä tuo pakki x olisi sitten se "Brennan", jota nyt juuri häntä toki ei saatu

Siiihen "wanna-be-brennannin" tontille olisi tyrkyllä esimerkiksi Vladmir Mihalik. Slovan Bratislava ei näet jatka ensikaudella KHL:ssa ja kaikki pelaaajasopimukset on irtisanottu. Slovakian liigassa palkkataso ei mitenkään päin ole kilpailukykyinen Lügaan verraten, joten voisi tuo tarttuakin Toivolan mahd. koukkuun. Kiekollisesti Mihalikilla ei juuri annettavaa ole, mutta on sen sortin isäntä alakerrassa että sinne maalinedustalle ei ihan pienet ukot tule huseeraamaan. Mihalikia voisi luonnehtia myös köyhän miehen Kudrociksi. Toki mj-status voi nostaa hinnan liian korkealle.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jos tämä yksi hakusessa oleva pakki olisi se koodinimi "Brennan", niin siinä tapauksessa Mihalik voisi olla ihan mielenkiintoinenkin nimi. Mutta toisaalta taas sen ei tarvitse lainkaan välttämättä olla sellainen isäntä-pelaajatyypin edustaja. Slovanissa näyttää olevan saatavilla todella mielenkiintoisia, isokokoisia ja aivan optimaalisessa iässä olevia pakkeja, jos esimerkiksi käy niin että Taimen paluu kaatuu terveysongelmiin tai johonkin muuhun: Baranka, Barker ja Sersen nyt aivan ensimmäisinä. En sitten ota kantaa, olisiko kenenkään noista kolmesta saaminen Poriin mitenkin kovaa haihattelua, siinä(kään) tapauksessa että Taimi ei tulisi. Jos taas Taimi tulee, niin silloin hankinta tosiaan lienee enemmänkin sitä tasoa "Brennan"

Ja sitten pakolliset pari sanaa tapauksesta SBA: Jokerien puolella kiitellään kovasti miehen parantunutta liikettä, mutta silti todetaan hänen olevan Liigassakin korkeintaan kolmosketjun röyhijä. Toki voisikin olettaa että jos SBA tulee, niin hänen annetaan aloittaa nimenomaan kolmosessa, ja katsotaan miten homma lähtee kulkemaan. Tyhmiä jäähyjä kaveri ainakin tuntuu palautteen mukaan edelleen ottavan, mistä toki iso miinus..
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Ja sitten pakolliset pari sanaa tapauksesta SBA: Jokerien puolella kiitellään kovasti miehen parantunutta liikettä, mutta silti todetaan hänen olevan Liigassakin korkeintaan kolmosketjun röyhijä. Toki voisikin olettaa että jos SBA tulee, niin hänen annetaan aloittaa nimenomaan kolmosessa, ja katsotaan miten homma lähtee kulkemaan. Tyhmiä jäähyjä kaveri ainakin tuntuu palautteen mukaan edelleen ottavan, mistä toki iso miinus..

Tota, mikäli Ässien joukkueen ideologiaa yhtään tunnen ( ja tunnen aika lailla enemmän kuin keskimäärin), niin SBA ei ole tullu Poriin kolmosketjun janariksi vaan lähinnä kakkos- ellei jopa ykkösen laitaan. SBA parantunut liike mahdollistaa hänen käyttönsä Lucic-roolissa, suomen mittakaavassa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tota, mikäli Ässien joukkueen ideologiaa yhtään tunnen ( ja tunnen aika lailla enemmän kuin keskimäärin), niin SBA ei ole tullu Poriin kolmosketjun janariksi vaan lähinnä kakkos- ellei jopa ykkösen laitaan. SBA parantunut liike mahdollistaa hänen käyttönsä Lucic-roolissa, suomen mittakaavassa.
Liike voi sen toki mahdollistaa, mutta riittääkö SBA:n pelikäsitys paikkaan ykkösen laidassa? Vahvasti epäilen. Ja toisekseen nähdyn kolmen vuoden perusteella Jasserin pelikirjaan ei edes kuulu sitä sivua, missä opetetaan Lucic-roolin optimaalisesta käytöstä.... Tokihan Ässissä pitäisi tuollainen olla - tai miksikäs ei pari kolmekin pelaajaa, joita voitaisiin käyttää "täsmäaseina" - mutta se vaatisi kyllä toisentyyppisen valmentajan tuonne penkin taa.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Liike voi sen toki mahdollistaa, mutta riittääkö SBA:n pelikäsitys paikkaan ykkösen laidassa? Vahvasti epäilen. Ja toisekseen nähdyn kolmen vuoden perusteella Jasserin pelikirjaan ei edes kuulu sitä sivua, missä opetetaan Lucic-roolin optimaalisesta käytöstä.... Tokihan Ässissä pitäisi tuollainen olla - tai miksikäs ei pari kolmekin pelaajaa, joita voitaisiin käyttää "täsmäaseina" - mutta se vaatisi kyllä toisentyyppisen valmentajan tuonne penkin taa.

Jasser Arafatin pelikirja kun on puolustukseen ja tiiviiseen viisikkoon nojaava, jossa Ässät heittelee paljon päätykiekkoja ilmaiseksikin vastustajalle..Homma ei perustu nimeksikään hyökkäyspään taitopelaamiseen ja tämä näkyy Ässien ylivoimapelissäkin. Uskon Rockyn halunneen SBA:n rouhimaan ja kamppailemaan kulmiin ja päätyyn noista irtopaloista pelitapansa mukaisesti. Jännä silti kun Hupi ei Arafatille näytä kelpaavan, vaikka Huhtasen pelitapa on luotu kuin nyrkki silmään Rokin taktiikkaan.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Jasser Arafatin pelikirja kun on puolustukseen ja tiiviiseen viisikkoon nojaava, jossa Ässät heittelee paljon päätykiekkoja ilmaiseksikin vastustajalle..Homma ei perustu nimeksikään hyökkäyspään taitopelaamiseen ja tämä näkyy Ässien ylivoimapelissäkin. Uskon Rockyn halunneen SBA:n rouhimaan ja kamppailemaan kulmiin ja päätyyn noista irtopaloista pelitapansa mukaisesti. Jännä silti kun Hupi ei Arafatille näytä kelpaavan, vaikka Huhtasen pelitapa on luotu kuin nyrkki silmään Rokin taktiikkaan.
Ja Hupi on Rockylle nyrkki silmään...
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Ryanin & Uusitalon pelaaminen ovat kysymysmerkkejä ?? ensikaudella. Yrittäisin purkaa yhteisymmärryksessä Ryanin sopimuksen. Heddenille en myöskään jatkoa tarjoaisi, Kerälälle sen sijaan kyllä, samoin tarjoaisin sopimusta Parkkoselle, mutta hänkään ei ilmeisesti jenkkitaustansa takia Rokillle käy.. Alla pelaajat, joista koittaisin rakentaa ensikaudelle.

Savinainen - Kuparinen - Elo
Kärki - Kiilholma - Ojamäki
Nikko - Saarela - SBA
Ahlgren - Kerälä - Hansen
Huovinen, Keskilohko, Saha

Marttinen - Taimi
Parikka - Vuorisalo
Bazevics - Viljanen
Uusitalo?, Kaski, Sammalkangas

Ahonen
?
Kulmala
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Katsoin eilen useaan kertaan koostetta ottelusta Saipa-Kärpät. Odotin tältä kaudelta, että Ässät löytäisi keväällä saman tunteen kuin miten Saipa eilen pelasi. Kirsikkana kakun päällä oli lopun turpakäräjät. Voin vain kuvitella jälkipelejä Winstonissa, jos tuo olisi tapahtunut Ässien pelissä. Jotenkin koko ensikausi tuntuu jotenkin puuduttavalta. Loppujen lopuksi ihan sama, ketä tuohon joukkueeseen hommataan, jos joukkueesta puuttuu tunne. Nyt on mennyt kaksi kautta päin persettä. Jos joku on eri mieltä, olkoon mutta uskon enemmistön olevan samaa mieltä. Koko touhu on ollut aika aneemista ja mitään persoonia joukkueesta ei ole jäänyt mieleen. Kai se kertoo siitä, että joukkue suorittaa mutta se on vaan sitten siinä. Voisiko olla, että tuohon valmennus-troikkaan tarvittaisiin enemmän kokemusta?
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
..Voisiko olla, että tuohon valmennus-troikkaan tarvittaisiin enemmän kokemusta?

Mikä tämä kiekkojenkerääjä 3. koutsi Padalla on? Hänen tilalleen joku, joka osaa laittaa yv-pelin kuntoon, koska yv-maaleilla tiukat pelit käännetään eduksi. Padehan taisi olla Tamin tulkinnan mukaan "joku saatanan videokoutsi, joka ei ole elämässään laittanut yhtäkään ohjauspeliä kuntoon"..vai oliko Kotkaniemi?

Mielestäni esim. Pelicansin osakkeet nousivat jo ensikaudelle kun ilmoittivat Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen valmennussopimuksista. No Nupe toki myös omistaa Pelsuja.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katsoin eilen useaan kertaan koostetta ottelusta Saipa-Kärpät. Odotin tältä kaudelta, että Ässät löytäisi keväällä saman tunteen kuin miten Saipa eilen pelasi. Kirsikkana kakun päällä oli lopun turpakäräjät. Voin vain kuvitella jälkipelejä Winstonissa, jos tuo olisi tapahtunut Ässien pelissä. Jotenkin koko ensikausi tuntuu jotenkin puuduttavalta. Loppujen lopuksi ihan sama, ketä tuohon joukkueeseen hommataan, jos joukkueesta puuttuu tunne. Nyt on mennyt kaksi kautta päin persettä. Jos joku on eri mieltä, olkoon mutta uskon enemmistön olevan samaa mieltä. Koko touhu on ollut aika aneemista ja mitään persoonia joukkueesta ei ole jäänyt mieleen. Kai se kertoo siitä, että joukkue suorittaa mutta se on vaan sitten siinä. Voisiko olla, että tuohon valmennus-troikkaan tarvittaisiin enemmän kokemusta?
Se on totta, että koko liigasta ja varsinkin Ässistäkin puuttuvat nuo persoonat, jotka yleisössä aiheuttavat parran pärinää. Muutama poikkeus liigassakin vielä silti on ja tänne kyllä kaipaisin jotain värikästä sekä kovaotteistakin kaveria. Onko sen roolin täyttäjä ensi kaudella SBA vai joku muu, jäänee toistaiseksi arvoitukseksi. Vaikkakin joku SBA tänne tulisikin, voipi olla rukkaset aika vahvalla liimalla käsissä ja jos liimaus joskus pettääkin, voi olla aika äkkiä koirankopissa, siltä vaan tuntuu.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mikä tämä kiekkojenkerääjä 3. koutsi Padalla on? Hänen tilalleen joku, joka osaa laittaa yv-pelin kuntoon, koska yv-maaleilla tiukat pelit käännetään eduksi. Padehan taisi olla Tamin tulkinnan mukaan "joku saatanan videokoutsi, joka ei ole elämässään laittanut yhtäkään ohjauspeliä kuntoon"..vai oliko Kotkaniemi?

En ole ko. sitaattia kuullut, mutta sopii Kaukorantaan oikein hyvin. Härkälä nyt on muuten vaan ihan turha mies tuolla vaihtoaitiossa. Kehityskelpoinen kaveri ehkä, mutta niihän sen Lämsänkin piti olla.... Toisaalta kaikki langat on ilmeisen tiviisti Jasserin räpylässä ettei siellä muille jää juuri kiekkojen keräämistä vaativampia tehtäviä. Detroitin siirtyessä ensimmäisten joukossa kolmen koutsin (+ mv koutsi neljäntenä) käyttöön, niin Scotty Bowman vastasi suurista strategisista linjoista ja jätti sen käytännön harjoituttamisen ja peluuttamisen hyvin pitkälti muiden hoidettavaksi.

Mielestäni esim. Pelicansin osakkeet nousivat jo ensikaudelle kun ilmoittivat Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen valmennussopimuksista.

Jokohan pian Raanta, Joensuu, Haula ja Armia ostavat Ässät pois kuleksimasta :) Pelsut tuskin jäävät ensi kaudella mihinkään heittopussiin rooliin vaikka viisi joukkuetta joutuukin aloittamaan kesälomansa aikaisin. Nähtäväksi jää ketä ne kolme muuta KooKoon ja Sportin lisäksi mahtavat olla... Tämän hetkisten näkymien valossa en ihmettelisi vaikka Ässätkin olisi siinä joukossa kun kerran pelaajabudjettiakin karsitaan usealla sadalla tuhannella.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Padehan taisi olla Tamin tulkinnan mukaan "joku saatanan videokoutsi, joka ei ole elämässään laittanut yhtäkään ohjauspeliä kuntoon"..vai oliko Kotkaniemi.

Kaukoranta on kyseessä. Oleellisin kysymys onkin, että oletko niin saatanan tyhmä, että otat Tammisen heitot totuutena.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kaukoranta on kyseessä. Oleellisin kysymys onkin, että oletko niin saatanan tyhmä, että otat Tammisen heitot totuutena.

Muistetaan kuitenkin, että Tammisen tahdon toteutuessa siinä vuoden 2004 tienoilla enää ei olisi olemassa jääkiekkoseuraa nimeltä Porin Ässät. Että sillä arvovallalla sieltä päin huudellaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jokohan pian Raanta, Joensuu, Haula ja Armia ostavat Ässät pois kuleksimasta :) Pelsut tuskin jäävät ensi kaudella mihinkään heittopussiin rooliin vaikka viisi joukkuetta joutuukin aloittamaan kesälomansa aikaisin. Nähtäväksi jää ketä ne kolme muuta KooKoon ja Sportin lisäksi mahtavat olla... Tämän hetkisten näkymien valossa en ihmettelisi vaikka Ässätkin olisi siinä joukossa kun kerran pelaajabudjettiakin karsitaan usealla sadalla tuhannella.

Ihan asiavirheen korjauksena: mielestäni pelaajabudjetti pienenee tämän hetkisen ilmoituksen mukaan yhdellä satkulla, ei usealla. Eli se on ensi kaudella 2,05 miljoona, eikös tuo näin ole. Vertailuna muihin mainittu Pelicans ilmoitti jo ihan toimitusjohtajan suulla, että heidän budjettinsa putoaisi peräti 300k, eli sinne 1,6-1,7 miljoonaa tasolle (omaa kieltään kertoo, että Lahdessa näytetään sovittelevan ihan tosissaan Heinoa tai peräti Da Costaa kakkossentteriksi). Hämeenlinnassa mentäneen karkeasti samankokoisella setillä. Eli siinä alkavat jopa Sport ja KooKoo äkkiä vaikuttaa ihan rahaseuroilta hämäläisjoukkueiden rinnalla :D

Mutta pidetään nyt kaikki mielessä, että budjetit antavat vain suuntaviivoja arvailuun siitä, ketkä kulloinkin jäävät jatkopeleistä rannalle. Silti turha sitäkään kieltää, että nämä edellä mainitut joukkueet ovat kuitenkin niitä, joiden kanssa Ässät kenties kovimmin tällä hetkellä (samoista) pelaajista kilpailee. Onneksi nyt ainakaan ensi kauden suhteen ei enää montaakaan ukkoa ole ostoslistalla
 
Viimeksi muokattu:

Ribals

Jäsen
Sitähän on sanottu, että pelaajabudjetti laskee 200k. Mutta mielestäni se 200k:n lasku otettiin tuosta tämän kauden lopullisesta 2,25milj pelaajabudjetista. Eli kuten @PataJaska sanoikin, niin oikeasti se lasku on vain noin 100k (jos katsotaan budjettia kauden alusta), koska tämän kauden alussa budjetti oli 2,15milj ja ensikaudella se taitaa olla 2,05milj.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ihan asiavirheen korjauksena: mielestäni pelaajabudjetti pienenee tämän hetkisen ilmoituksen mukaan yhdellä satkulla, ei usealla. Eli se on ensi kaudella 2,05 miljoona, eikös tuo näin ole.

Minä olen koko ajan ollut siinä uskossa, että budjetti tippuisi sinne noin 1.9Meuroon. Ja tässäkin kohtaa olisi hyvä, jos pystyttäisiin jättämään pieni murunen kauden aikana tehtäviin paikkauksiin (loukkaantumiset) mutta ei taida nyt olla siihen mahdollisuutta kun on noita kalliita soppareita rasittamassa perustuksia.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Komppaan Zetaa. 1.90 tasoa olen itsekin ollut ymmärtävinäni ensikauden budjetin olevan. Ja siitä pidettäisiin kiinni vaikka puoli joukkuetta olisi telakalla. Seuraavina N kausina Ässät ei missään tapauksessa tule porskuttamaan ns. urheilullinen pää edellä, vaan rosteri täytetään näin alkuun omilla junnuilla ja myöhemmässä vaiheessa (kun nämä junnut on pääosin livenneet rahakkaampiin seuroihin ja omista ei ole enää ketään nostettavaksi), mestiksestä "skoutatuilla" jannuilla. Jahka tuosta Uusis, Marttinen ja Sammaltapsa pelaavat nykyiset sopparinsa loppuun, niin pakistossa tuskin tulee yhtäkään yli 100.000 egee kuittaavaa pelaajaa olemaan (varaus Taimen osalle). Pelaajien palkat - niinkuin kaikki muutkin palkat tässä yhteiskunnassa - kuitenkin nousevat vuosi vuodelta, jolloin pelaajabudjetin leikkaus johonkin 1.9 miljoonaan egeen tuntuu väkisinkin rosterissa melko radikaalina heikennyksenä.
Hallirempan velkojakin pitää lyhennellä ja korkoja maksaa varovaisesti arvioiden seuraavat 20 vuotta joten ilman sisään tulevan rahavirran huomattavaa parannusta rosteri tulee heikentymään useamman vuoden peräjälkeen. Mutta onneksi liigasta ei voi tällä tietoa pudota kuin enintään konkurssin kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös