Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 547 133
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eihän virallisilla sivuilla ole päivitetty joukkuetta muutenkaan. Kurvinen ja Wirtanen puuttuvat ja Heikkinen komeilee edelleenkin listoilla. Jotain väsyneitä uutisia ovat sentään saaneet esille.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pöysti on listoilla hurrikaanikupissa? Onko kellään tarkempaa tietoa kaverin tilasta ja kunnosta?

Pöystistä mulla(kaan) ei mitään tietoa ole. Veikkaanpa, että kyseistä turnausta varten on lähetetty valmis pelaajalista, mikä ei kerro turnauksessa pelaavista pelaajista yhtään mitään. Mahdollista toki on, että "kaikki pelaa", mutta itse uskon, ettei koko konkkaronkkaa sinne raahata.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki IFK:n sopimuspelaajat ovat Hurrikaani Cupin listoilla. Tuskin kaikki ovat kuitenkaan kunnossa, joten tämä lista ei varmaankaan kerro sitä, ketä Jyväskylään lähtevät. Listoilla on yhteensä 29 kenttäpelaajaa, kun 20 saa pukea. Erityisesti arveluttaa Pöystin ja Granlundin tilanteet.

Jos vaikka IFK julkaisisi tietoa huomenna kotisivuillaan, kuten Jokerit jo nyt, aina loukkaantumistietoja myöten. Tällaista tietoa faneille pitäisi tarjota.

Toivottavasti kuitenkin koko runkomiehistö olisi käytössä, sillä viime kaudella IFK:n harkkamatseissa tuntui välillä olevan vain puolet jengistä paikalla. Vielä kun Jyväskylässä on mahdollisuus ottaa 8 pakkia kokoonpanoon tai vaihtoehtoisesti 7 pakkia ja yksi ylimääräinen hyökkääjä, joten kokeiluja voidaan tehdä.

Ei-sopimuspelaajia listoilla on siis pakeista A-junnut Saku Salmela (-90) ja Kristian Tuohilampi (-89, tullut Jokereista), hyökkääjistä Henri Kivioja, Iiro Sopanen ja Samu Vilkman. Jotenkin olin toivonut näkeväni myös Juha Uotilan tässä listassa. Salmela ja Tuohilampi ovat tämän viikon Kollien matkassa toisella mantereella, joten kiire tulee Jyväskylään.
Eihän virallisilla sivuilla ole päivitetty joukkuetta muutenkaan. Kurvinen ja Wirtanen puuttuvat ja Heikkinen komeilee edelleenkin listoilla.
Järventie ja Tallberg puuttuvat myös. Ja Granlundin numerona on edelleen ilmeisen näppäilyvirheen jäljiltä 124, JYP:n sivuilla hieman uskottavampi 64.

Mikäköhän ihme mieltymys IFK:n hyökkääjillä on pakkien numeroihin? Loppi #2, Wärn #4 ja nyt vielä Kivioja #3.
 
Viimeksi muokattu:

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
Mä vähän veikkaan, että Wirtanen tulee pelaamaan laidassa, villi veikkaus, että ykkösen laidassa. Perustan "väitteeni" sille, että PW:n tavoite on selkeästi P-A:ssa ja siellä sentterin paikat ovat kuitenkin enemmän tiukassa kuin laitureiden. Kun sitten sentteripuoli on vahvassa jo nyt, uskon, että NHL-seurat näkevät enemmän käyttöä Wirtasellekin, kunhan laidassakin pelaaminen on hyvällä tasolla.


Jaan näkemyksen, että meidän runsaasta senteri kaartista Wirtanen on yksi todennäköisimmistä senttereistä laiturin rooliin, mutta perustelut eivät kyllä menneet jakeluun yhtään. Eihän nyt kuitenkaan Jalonen peluuta jengiään sen mukaan, että mikä nyt olisi paras rooli Herra Wirtaselle pikaiseen NHL paluuseen. Kyllähän nyt homma menee niin, että valmentaja peluuttaa joukkueettaan parhaalla mahdollisella näkemällään tavalla, jotta joukkue pärjäisi ja siinä ei yksittäisen Wirtasen NHL unelmalla ole huitukankaan väliä.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Wirtasen sainaus mielestäni Nybarilta hyvä veto. Huomenna ekassa treenipelissä sitten jo vähän nähdään miten ukoilla peli sujuu ja millä kokoonpanoilla kokeilut alkaa. :)
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kimmo Kuhta on suuntaamassa Eurooppaan ensi kaudeksi, näin ainakin kirjoitti Uuge snickersin sivuilla. Mistään tulevista HIFKin hankinnoista hän ei maininnut sanallakaan. Tuskin sieltä enää mitään mullistavaa voi tulla? Wirtanen varmaankin saa ihan mukavan korvauksen vuoden sopparistaan...
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että Eurooppaan poistuu Kibe. Pieni aavistus, että uusi seura löytyy Saksasta ja siellä pelaa yksi toinenkin entinen IFK-pelaaja. Ja IFK:hon en enään odota uusia pelaajia, eiköhän Wirtanen ollut se viimeinen niitti. Olen tässä miettinyt, että mikä on IFK:n tämän kauden taivoite? Mestaruus, mitali, kuuden sakkiin pääsy runkosarjassa? Melkein joka vuosi seuralta on tiedotettu, että yksi ainut tavoite ja se on mestaruus. Tänä vuonna ei ole tullut edes sitä. Mä olen suoraansanoen täysin tyytyväinen, jos IFK löytyy runkosarjan päätteeksi kuuden joukosta, jos mennään vielä poffien ekalta kierrokselta jatkoon, niin todella tyytyväinen. Pikkuhiljaa eteenpäin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että Eurooppaan poistuu Kibe. Pieni aavistus, että uusi seura löytyy Saksasta ja siellä pelaa yksi toinenkin entinen IFK-pelaaja.

Saksa on yksi vaihtoehto, mutta enpä olisi kovin yllättynyt vaikka uusi osoite olisi aavistuksen eksoottisempi - Ranska / Italia. Maalintekijän status saattaa poikia ihan kohtuullisen sopimuksen esim. Ranskaan. Wirtasen kanssa sopimukseen pääsy kai rauhoittaa hankinnat ainakin hetkeksi ja joku aavisteli Wirtasen saamaa korvausta. No, on varmaan kohtuullinen mutta tuskin samaa tasoa kuin Kuhta mutta ehkä jotain sinne I.Pikkarainen/J.Pesonen-kategoriaan arvelisin.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
...vaikka uusi osoite olisi aavistuksen eksoottisempi - Ranska / Italia.

Minä en ainakaan usko tälläiseen skenaarioon; Kille mahtuu edelleenkin S/M-liigassa kahteen ensimmäiseen ketjuun ja se ei ole suoraan verrannollinen johonkin Ranskan liigaan. Mutta tämäpä ei ole kaiketi arvaa mitä perseessä- ketju, joten tyydyn toteamaan, että edelleen olen tyytymätön sen snaipperin puuttumiseen. Kille olis täyttänyt mielestäni tämän laatikon osan. Jos laatikoita nyt edes on olemassa. Ainakin niiden täyttö ja tarkoitus on hivenen ajoittain hukassa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Värinää

Jääpurema alkaa kanssa iskeä pikkuhiljaa. Ekaa stadin matsia odotellessa... Ei tästä joukkueesta puutu enää kuin se yksi kokenut hyökkääjäliideri. Se vielä, niin olisi kaikki mahdollisuudet vaikka loppuun asti.

Ja panin merkille, ettei Hurrikaanicupissakaan ketään, ei edes junnua, pelaa numerolla 16. Ehkä tänä yönä uneksin siitä mistä voi vain ilmeisesti uneksia.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolta jypin sivuilta löyty juttua KJ:n haastattelusta hurrikaanikupin alla. Pari mielenkiintoista lausetta jäi mieleen:

- "Sinulla on toinen kausi HIFK:n peräsimessä. Miltä näyttää joukkue jos verrataan viime kauteen?

KJ: Se on selvä että kivijalkaa jouduttiin viime vuonna aika paljon rakentamaan ja silla tavalla joukkue on paljon paljastetumpi ja olen pysytynyt vaikuttamaan pelaajapolitiikkaan. Hankinnat ollaan seulottu hyvin tarkkaan jotta tunnettaisiin pelaaja kauttaaltaan, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

- Muista vahvistuksista ainakin Juha-Pekka Haataja ja Dale Clarke ovat varmasti kovia nimiä suomalaiselle kiekkokansalle. Minkälaisia henkilökohtaisia odotuksia sinulla on näiden kahden herran suhteen?

KJ: Kaikille hankinnoille meillä on rooli ja ruutu täällä valmiina ja se on selvää että Dalen ja Haatajan roolit tulevat olemaan isoja. Molemmat ovat rightin puolen pelaajia joita ei varsinkaan pakistosta viime kaudella löytynyt.


http://www.jypliiga.fi/index.php?op...ksellae-osa-3-hifk&catid=19:uutiset&Itemid=48 <- Siinä suora linkki koko juttuun.

Ihan mielenkiintosta tekstiä. KJ selvästi hieman valottaa viimekauden rightin pelaajien puutetta sekä joukkueen pelaajien tuntemista jäällä ja 'ulkopuolella'.

Lopuksi kertoo vielä että pyrkivät pelaamaan samanlaista kiekkoa nyt kuin sitten kauden aikana. Saapa nähdä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niin, taisi tulla Jaloselle pahemman kerran yllätyksenä se, minkälaiseen kakaralaumaan viime kaudella joutui. Toivottavasti tulevalle kaudelle ollaan todellakin saatu puhdistettua joukkue näistä tietyistä velttoperseistä, kenelle sana joukkue oli täysin vieras käsite.

Tuosta pelityylistä sen verran, että Clarkehan sanoi omassa haastattelussaan hyökkäysvoittoisesta pelityylistä. Ei kai ne meinaa yrittää samaa tyyliä kuin viime kaudella. Jätetään puolustaminen toissijaiseksi asiaksi ja yritetään voittaa pelejä maalinteolla. Silloin mennään pahasti metsään, sanon minä.

Mutta mielenkiinnolla odotan, millä tavalla pelit lähtevät käyntiin tulevana viikonloppuna? Toivottavasti ei tule kuitenkaan heti loukkaantumisia...
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kimmo Kuhta on suuntaamassa Eurooppaan ensi kaudeksi, näin ainakin kirjoitti Uuge snickersin sivuilla.
Kimmo Kuhta on pelannut Euroopassa koko ikänsä, joten viestin pointti ei ihan avautunut. Jos Uugea lainaa kuitenkin sanatarkasti, puhuu mies eurooppalaisesta suurkaupungista. Vaihtoehtoina tulee lähinnä mieleen Berliini tai Frankfurt. Johonkin Milanoon on hyvin vaikea uskoa, sillä Kibe on vielä lähes parhaassa iässä.

Jalosen mukaan PW pelaa todennäköisesti huomenna eli ilmeisesti tänään ei Wirtasta vielä kehissä nähdä muuta kuin Hippoksen katsomossa. Toivottavasti illan kokoonpanot tulevat jossain vaiheessa jonnekin näkyviin - IFK_n sivuille niitä en kuitenkaan uskalla toivoa, sillä sinne päätyy yleensä vaan hieman tärkeämmät uutiset esim. siitä kuinka IFK-pelaajat totuttelevat mailoihin ja luistimiin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kimmo Kuhta on pelannut Euroopassa koko ikänsä, joten viestin pointti ei ihan avautunut. Jos Uugea lainaa kuitenkin sanatarkasti, puhuu mies eurooppalaisesta suurkaupungista. Vaihtoehtoina tulee lähinnä mieleen Berliini tai Frankfurt. Johonkin Milanoon on hyvin vaikea uskoa, sillä Kibe on vielä lähes parhaassa iässä.
[/URL].

Aikasemmille kirjoittajille se oli avautunut, olen pahoillani jos sulla se teetti vaikeuksia.

Mutta taloussanomissa on tänään ihan mielenkiintoinen juttu pelaajabudjeteista, tässä linkki:http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2009/07/31/sm-liigaseurat-pettivat-oman-palkkatavoitteensa/200916827/135. Ne ketkä unelmoi jostain Ville Peltosista, voivat pettyä jo valmiiksi. Ei ole tulossa pelaamaan meille täksi kaudeksi, jos tuossa uutisessa ilmoitetusta budjetista aiotaan pitää kiinni. Kalpa vetää aika kovalla riskillä, kun nostavat budjettia tulevaksi kaudeksi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Aikasemmille kirjoittajille se oli avautunut, olen pahoillani jos sulla se teetti vaikeuksia.

Mutta taloussanomissa on tänään ihan mielenkiintoinen juttu pelaajabudjeteista, tässä linkki:http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2009/07/31/sm-liigaseurat-pettivat-oman-palkkatavoitteensa/200916827/135. Ne ketkä unelmoi jostain Ville Peltosista, voivat pettyä jo valmiiksi. Ei ole tulossa pelaamaan meille täksi kaudeksi, jos tuossa uutisessa ilmoitetusta budjetista aiotaan pitää kiinni. Kalpa vetää aika kovalla riskillä, kun nostavat budjettia tulevaksi kaudeksi.

En minäkään oikein enää Petteri Wirtasen sopimuksen jälkeen jaksa uskoa, että HIFK hankkisi kaudeksi 09-10 Ville Peltosen, mutta ihan tunnetusti Villen tyyliset hankintoihin rahat kerätään usein sponsoreilta varsinaisen pelaajabudjetin ulkopuolelta, joten ei tuo ihan noin yksinkertaista ole, että nyt olisi 100%:n varmaa, ettei Ville Peltonen pelaisi HIFK:ssa kaudella 09-10. Villen pelaaminen HIFK:ssa on tietysti koko ajan ollut epätodennäköistä, mutta odotellaan nyt edelleen, että Ville itse päättää tulevan kauden joukkueensa. Tarjouksia on varmasti Euroopasta lähes jokaisesta vähän isommasta sarjasta ja useammista seuroista/sarja ja myös HIFK on varmasti tehnyt Villelle kelpo tarjouksen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
En minäkään oikein enää Petteri Wirtasen sopimuksen jälkeen jaksa uskoa, että HIFK hankkisi kaudeksi 09-10 Ville Peltosen, mutta ihan tunnetusti Villen tyyliset hankintoihin rahat kerätään usein sponsoreilta varsinaisen pelaajabudjetin ulkopuolelta, joten ei tuo ihan noin yksinkertaista ole, että nyt olisi 100%:n varmaa, ettei Ville Peltonen pelaisi HIFK:ssa kaudella 09-10. Villen pelaaminen HIFK:ssa on tietysti koko ajan ollut epätodennäköistä, mutta odotellaan nyt edelleen, että Ville itse päättää tulevan kauden joukkueensa. Tarjouksia on varmasti Euroopasta lähes jokaisesta vähän isommasta sarjasta ja useammista seuroista/sarja ja myös HIFK on varmasti tehnyt Villelle kelpo tarjouksen.

Eikös tuossa taloussanomien jutussa ollut, että sponssirahat pysyvät ennallaan. Ei kai ne ala syytää lisää rahaa vielä senkin jälkeen mitä sopimuksissa on sovittu? Itse epäilen tätä suuresti. Eiköhän lainarahalla olla yleensä tehty suuremmat hankinnat ja sen takia sitä tappiotakin tulee niin perkeleesti. Jos suuriin hankintoihin tarvittavat varat lypsettäisiin sponsoreilta, ei HIFK tekisi tappiota läheskään niin paljon mitä nyt on tapahtunut viime vuosina.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Eikös tuossa taloussanomien jutussa ollut, että sponssirahat pysyvät ennallaan. Ei kai ne ala syytää lisää rahaa vielä senkin jälkeen mitä sopimuksissa on sovittu? Itse epäilen tätä suuresti. Eiköhän lainarahalla olla yleensä tehty suuremmat hankinnat ja sen takia sitä tappiotakin tulee niin perkeleesti. Jos suuriin hankintoihin tarvittavat varat lypsettäisiin sponsoreilta, ei HIFK tekisi tappiota läheskään niin paljon mitä nyt on tapahtunut viime vuosina.

Ei firmat kaikkea kuittaa, kuten väärin oletettua rahakertymää pääsylippujen myynnistä. Viime tilikauden aukko tuli paljon siitä, että pelattiin vain yksi säälipeli pleijareissa. Jos olisi pelattu esim. kolme puolivälierää Nordiksella, niin ne olisivat tuottaneet aika paljon rahaa kassaan ja niitä rahoja ei olisi tilitetty sm-liigalle.

Jos Ville haluaa itse HIFK:hon, niin rahat löytyvät, usko pois tai älä usko, jos et halua. : )
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei firmat kaikkea kuittaa, kuten väärin oletettua rahakertymää pääsylippujen myynnistä. Viime tilikauden aukko tuli paljon siitä, että pelattiin vain yksi säälipeli pleijareissa. Jos olisi pelattu esim. kolme puolivälierää Nordiksella, niin ne olisivat tuottaneet aika paljon rahaa kassaan ja niitä rahoja ei olisi tilitetty sm-liigalle.

Jos Ville haluaa itse HIFK:hon, niin rahat löytyvät, usko pois tai älä usko, jos et halua. : )

Tuosta asiasta olen kyllä tietoinen ja ihmettelen suuresti, että noinkin suurella riskillä lähetään vetämään kautta läpi. Ei ole kovin kestävää liiketoimintaa tuollainen toiminta. Tälle kaudelle ei ole ilmoitettu mitään tavoitteita vielä, mutta eiköhän ne kauden aloitus-risteilyllä viimeistään ilmoita, että taas on mestaruus tavoitteena. Mun mielestä voisivat ilmiottaa vaikka tavoitteekseen välieräpaikan, siinäkin olisi jo parannusta viime kauteen roimasti.

Tuo koko Ville Peltonen-case on aika huuhaa juttu ainakin tällä palstalla. Moni luulee kaikenlaista mutta todellista tietoa tuskin asiasta on kenelläkään ketä tänne kirjoittelee... Helpommalla pääsee kun totuttelee ajatukseen, että näillä mennään tai ainakin aloitetaan tuleva kausi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tuo koko Ville Peltonen-case on aika huuhaa juttu ainakin tällä palstalla. Moni luulee kaikenlaista mutta todellista tietoa tuskin asiasta on kenelläkään ketä tänne kirjoittelee... Helpommalla pääsee kun totuttelee ajatukseen, että näillä mennään tai ainakin aloitetaan tuleva kausi.

Vaikka Ville ei tulisi HIFK:hon, niin ei se todista mitään täällä kirjoitettua huu-haaksi. Se todistaa ainoastaan sen, että Ville halusi lopulta pelata jossain muualla kuin HIFK:ssa. Ei kannata tietenkään pettyä, jos Ville ei tule lopulta HIFK:hon ja onhan meillä jo sellainen joukkue, että kausi pitäisi saada kelvollisesti alkuun.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eliteprospectsin mukaan Turunen menossa Jokipoikiin ja Sopasen Iiro siis ollut kesäringissä. Onkohan nyt sopparia sitten tiedossa?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Vaikka Ville ei tulisi HIFK:hon, niin ei se todista mitään täällä kirjoitettua huu-haaksi. Se todistaa ainoastaan sen, että Ville halusi lopulta pelata jossain muualla kuin HIFK:ssa. Ei kannata tietenkään pettyä, jos Ville ei tule lopulta HIFK:hon ja onhan meillä jo sellainen joukkue, että kausi pitäisi saada kelvollisesti alkuun.

Lähinnä tarkoitin vaan sitä kuinka paljon siitä jaksetaan spekuloida, millä tavalla Ville olisi mahdollista saada joukkueeseen, rahoitus jne. Mun mielestä, on saanut vähän liikaa tuulta purjeisiin koko juttu.

Peluuttaminen tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista asioista ensi kaudella, Jalosella on senttereitä ens kaudella joka lähtöön. Toivottavasti roolittamiset osuvat nappiin jo näissä tulevissa harkkamatseissa. Olisi kiva mennä kattomaan ekaa kotipeliä HPK:ta vastaan jos peli olisi jo kohtalaisen hyvin valmista (sitähän se ei todellisuudessa varmaan ole kauden alussa).
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Eliteprospectsin mukaan Turunen menossa Jokipoikiin ja Sopasen Iiro tulossa Hifkiin.

Turunen harjoittelee täyspäiväisesti Jokipoikien mukana, mutta sopimusta ei ole vielä syntynyt. Ensisijainen osoite Turusella on ulkomaat.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Kimmo Kuhta on pelannut Euroopassa koko ikänsä, joten viestin pointti ei ihan avautunut. Jos Uugea lainaa kuitenkin sanatarkasti, puhuu mies eurooppalaisesta suurkaupungista. Vaihtoehtoina tulee lähinnä mieleen Berliini tai Frankfurt. Johonkin Milanoon on hyvin vaikea uskoa, sillä Kibe on vielä lähes parhaassa iässä.

Freezersissä on Kiben mentävä aukko ja Hampurissa ollaan kiinnostuneita. Jerguksen kaveriksi?

Toisaalta toivoisin edelleen, että jonkinlainen sopu saataisiin aikaan ja Kille jäisi Nordikselle hieman sovitetulla liksalla. Ei maaleja tekeviä laitureita ole koskaan liikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös