JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 404 909
  • 4 171

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
Nyt on Jokipojilla iso sauma napata pisteitä muutoin vaikeasta Forssasta. FPS rosteri illalle aika heikon oloinen.
Joo. Meiltä puuttuu kaikki hpk pelaajat kerhon karanteenin takia sekä vielä Paavo Tyni joka oli tämän viikon treenaamassa hpk mukana.

Näiden lisäksi vielä 4 pelaajaa lasareetin puolella.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Martikaiselle voisi tarjota tukea hankkimalla kassan salliessa hyökkäykseen leveyttä. Roikutaan liikaa Werbikin ja Millerin varassa. Liian monta floppia nyt syntymässä ja jotain tartteis tehdä.

Vielä uupuu kuluvan kauden General Manager Lipposen magic kanin veto hatusta aka. veteraanistara jostain pimeydestä. Nyt olisi oikein sopiva hetki tälle!

Tätä olen tässä odotellut jo pidemmän aikaa ja mieluummin 2-3 takuuvarman vakaata mestispelaaja, joista olisi iso apu joukkueelle. Rosteri on kapea senkin takia, että nelosen junnukenttä antaa omassa vaihdossaan lähinnä sen 1 min tai hyvin vähän sen yli hengähdysaikaa kolmelle eniten pelaavalle kärkikentälle. Mitään todellista hyökkäysuhkaa junnukentällä ei ole ja omassa päässä se on uhka maalivahdille. Rosteri muuttuu siksi heti ohueksi ja tuloksenteko heikkenee merkittävästi, jos esimerkiksi kolmekin kolmen ensimmäisen kärkikentän hyökkäyspelaajaa on poissa.

Toki ymmärrän, että mennään tarkalla eurolla ja Werbik/Miller parivaljakko ei ilmaiseksi pelaa Jokipojissa. Mutta oletan, että Jokipojat eivät sentään kuin huonolla tuurilla (esim. paljon loukkaantumisia) tipu Suomi sarjan karsintoihin, mutta hemmetinmoisella riskillä mennään etenkin tuolla suhteellisen kapealla hyökkäysrosterilla. Entäpä, jos Werbik ja jopa Miller yhdessä jäävät siirtorajan jälkeen pitkille saikuille? Sen jälkeen ollaan kyllä pelaajien sotavarustelussa monien muiden Mestis joukkueiden kanssa pulassa.

Seurajohto ottaa kyllä tuolla rosterilla ison riskin ja nyt Lipposen kannattaisi neuvotella potentiaalisten sponssien kanssa vähintään se 2-3 suhteellisen kovaa vahvistusta eli yksi hyvän varma puolustuspään avaava pakki ja 2 maalintekijää hyökkäyspäähän, joilta löytyy myös puolustuskykyä. Millerhän on aika laiska puolustuspäähän ja tykkää mieluummin pörrätä hyökkäyspäässä :)
 
Viimeksi muokattu:

RalfCoks

Jäsen
Tuloksenteko on hieman liikaa Werbikin ketjun varassa, myönnetään. Muitakin syömähampaita tarvitaan, mutta en näe tässä tarvetta paniikkinappulan painamiselle. Pakistossa mielestäni on roolitusta leveästi. On kiekollisia pakkeja (Koponen, Heiskari), on ilkeyttä (Pennanen), on kokoa ja näköä sekä potentiaalia. Ja vielä kokemustakin (Lehikoinen). Loukkaantumiset toki koittelevat kaikkia jengejä. Martikainen sanoikin eilen, että muutama pelaa toipilaana ja se vähän näkyikin. Mutta hieman ihmettelen kaipuuta lisäpakiston perään. Ei ole siitä kiinni. Itse asiassa jengillä menee ihan hyvin sarjataulukonkin perusteella.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
On se JoKP:n peli kuitenkin kaikesta synkistelystä huolimatta sen verran kuosissa, että tänään tarjottava kerroin 2,55 vierasvoitosta on pelattava.

Tuossa yllä synkistellään FPS:n rosterin poissaoloja, on niitä vieraillakin ykköspakin ja 2-sentterin myötä. Nää on näitä mentaalijuttuja, voi mennä vieraiden pelaaminen läpsyttelyksi jos aletaan kuvittelemaan jotain pelin helppoudesta.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Martikaiselle voisi tarjota tukea hankkimalla kassan salliessa hyökkäykseen leveyttä.
Nythän tässä alkaa sopivasti pikkutauko, niin siinähän ehtii hyvin heitellä verkkoja vesille. ;)
Voi kun olisi ajat entiset, niin ukkoa ulos ja uutta sisään.
Niinhän se oli joskus ennen muinoin, mutta hommasta taisi jäädä käteen pelkästään muutamat konkurssit?
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Niinhän se oli joskus ennen muinoin, mutta hommasta taisi jäädä käteen pelkästään muutamat konkurssit?

No, jospa nyt nykyisessä johdossa olisi matematiikan perus + ja - laskut hallussa? Jos poistettaisiin palkkaa (kulukorvausta) tietyn verran, niin ei pitäisi olla ihan niin vaikeaa ottaa max. samaa tilalle. :)
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Pakistossa mielestäni on roolitusta leveästi. On kiekollisia pakkeja (Koponen, Heiskari), on ilkeyttä (Pennanen), on kokoa ja näköä sekä potentiaalia. Ja vielä kokemustakin (Lehikoinen).
Jeps, pakisto on minustakin rakenteellisesti ja määrällisesti ihan mallikas, mutta kun siellä pelasi esim. HIFK lainana kiekollinen Luoto, niin se toi mukavasti vaihtoehtoja ja lisää kiekollista syvyyttä rosteriin. Toki esim. Heiskari ja suosikkipakkini Koponen ovat molemmat hyviä kiekollisina ja Pennanen, Puhakka ja Räsänen ovat myös viime aikoina väläytelleet kiekollisuuttaan. Jos pitäisi valita 3 pelaajaa lisää, niin ottaisin silti esim. Luodon ja hyökkäykseen kaksi takuuvarmaa Mestisjyrää, joilla olisi maalintekouhkaa. Optimi lisä olisi se yksi kiekollinen pakki + 3 mestisjyrää hyökkäykseen, mutta taloudellisesti täysin mahdoton yhtälö.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kävin Eväskontista evästä eli Kiekko-Poikien ruislageria illan peliä varten.
En muistanutkaan, että evärissä on myynnissä JoKP-oluita. Pitää käydä joku kerta hakemassa, tuossa aika lähellähän se on. Itsellä on myös ruoka valmistumassa, punaviiniä kylkeen ja ensin SaPKon matsi seurantaan ja sitten saunan kautta virvokkeiden kera illan "pääotteluun" FPS-JoKP! Aika ylläri muuten, että Kassu ei ole maalilla eilisen huippumatsin jälkeen. Toivotaan Nikkiselle hyvää peliä, kuten koko joukkueelle. Tsemppiä JoKP!
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Taas kerran kotituomarointia. Kuirille jäähy täysin tyhjästä, vastustaja laittoi mailan kainaloon ja veti Kuiria mukanaan. Koposelle myös kepeä jäähy, mutta voihan sen noinkin tulkita, mutta FoPS:n pelaajat saavat vastaavasti kyllä koko ajan aika paljon anteeksi.
Lahtelan maali lyötiin kyllä hyvin reippaasti yli olkapään tason, joten erikoista jos tullaan hyväksymään. Hyvä kun tarkistettiin muualla.
Kohtalo puuttui peliin ja antoi tasoitusta Jokipojille kun jälleen tuli hieman kevyt jäähy. Harvinainen oma maali kuudella Forssan kenttäpelaajalla Jokipojille.
No, tasoitusta tuomareilta pelin lopulla, joten otan tuon turhan "huvittavat" sanan takaisin, mutta ei tuomarointi minusta mennyt kaiken kaikkiaan täysin oikeudenmukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Martikainen sai tiivistettyä peräpään kun Heiskari ja Räsänen tulivat mukaan rosteriin. Todella tasapainoinen puolustuspeli tänään koko joukkueelta hyökkääjät mukaan lukien. Nyt oli sellaista puolustuspeliä kahdessa viime ottelussa kuin mitä sen pitääkin olla. Silloin moketkin pelaavat hyvin.

Pelattiin Martikaisen haastattelun mukaan sitä hänen odottamaansa peliä eli "Miehet liikkuu ja kiekko liikkuu". Syyskauden "Vaikean startin jälkeen parannettu koko ajan peliä" ....."Huono juttu, että on ollut paljon loukkaantumisia, mutta hyvään suuntaan on menty myös fyysisesti pelissä".

Harmi, että Martikaisen puheen perusteella Siironen ja Lehikoinen eivät ole ihan heti palaamassa askiin.

Jos nyt tulkitsin Martikaisen elekieltä oikein, niin pienen aiemman tappioputken aiheuttama ahdistus vaihtui tällä Lounais-Suomen tuloksellisella kierroksella syvän helpottuneeseen huokaukseen. Ei nappisyksy, mutta kuivin jaloin selvittiin ja peli parani merkittävästi muutaman viime tappion jälkeen.

Syksy meni siis sikäli oikein hyvin, että Jokipojat on kuuden parhaan joukossa, mutta heti takana hengittää edelleen monta kovaa ja vahvistuksiakin hankkinutta joukkuetta. Ei helppo rasti tämä Mestis millekään joukkueelle, sillä esim. Ketterä-Hokki meni tänään jatkoille. Kevätkausi tulee olemaan kireä kaikille joukkueille.

Itse aion tehokkaasti unohtaa tämän kaukalossa mustan kumilätkän perässä sinkoilevien pelaajien katsomisen ja pohtimisen joulutauolla, joten

Hyvää Joulua kaikille Jokipoikien kannattajille!!!
 
Viimeksi muokattu:

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
JoKP:n sovelluksessa lukee jo, ettei torstaina otetakaan yleisöä johtuen siitä, että todennäköisesti huomenna päätetään, ettei edes passilla saa ottaa yleisöä.

Onhan tämä surkeaa, mutta ollaan silti positiivisia, koska:

-koronan loppusuora jo häämöttää
-paremmat ajat ovat edessä (halliremppa)
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Luokaton ja kuriton esitys IPK:lta, mutta se ei himmennä JoKP:n hienon vierasvoiton arvoa. JoKP pelasi kaikkiaan varsin hyvän pelin ja Nikkiselle nollapeli, se on aina kova juttu!
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Raikkaalla jalalla ja hyvällä viisikkopelillä oli Jokipojat liikkeellä Iisalmessa. Ennen joulutaukoa tiivistynyt puolustus oli säilynyt edelleen tiiviinä ja kaikkihan lähtee tunnetusti puolustuksen onnistumisista. Tasapaino puolustuksen ja hyökkäyksen välillä pelasi myös todella hyvin, syöttöhasseja tuli äärimmäisen vähän. Maalintekopaikkoja syntyi melkein kuin liukuhihnalta. Nikkinen pelasi varmasti maalilla. Sanoisin, että taisi olla toistaiseksi Jokipoikien paras peli Mestiksessä syksyn peleihin verrattuna. Joulutauolla oli levätty hyvin, mutta myös nähtävästi treenattu hyvin. Jos peli jatkuu samanlaisena, niin sarjapaikka Mestiksen kuuden parhaan joukossa säilynee keväälle saakka.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Se onkin sitten heti tänään uusi koitos edessä. Jos JoKP:lla on ollut havaittavissa kauden mittaan joissain peleissä hiukan kurittomuutta, niin eilen joukkue pelasi konaisvaltaisesti hyvää Mestis-tason lätkää. IPK puolestaan oli aika kujilla vähän joka osa-alueella. Saa nähdä pysyykö vieraat sitten tänään poissa jäähyaitiosta?

Eilisessä pelissä JoKP:lla oli paljon onnistujia, mutta kiinnitin huomiota erityisesti joensuulaiskasvatti Pennasen varmoihin otteisiin ja rauhallisuuteen. Näinköhän Pennanen jossain vaiheessa vielä pääsisi kokeilemaan rahkeitaan Liigan puolella? Jokunen onnistunut kausi Joensuussa ukon pysyessä terveenä, niin kenties? Liigasta puhuttaessa, niin toivottavasti Werbik saa mahdollisuuden päästä kokeilemaan Liigan vauhtia. Veikkaan, että kaveri on jo seurannassa?
 

Alikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Boston
Mestiksessä on pelattu tällä kaudella 14 nollapeliä, joista JoKP:lle on kirjattu neljä. Ainoastaan Ketterä on päästänyt vähemmän maaleja, toki pelannut yhden ottelun enemmän kuin JoKP.

Siironen palasi tehokkaana ja toivottavasti kantaa jatkossakin vastuuta hyökkäyspäässä. Hyvältä näyttää juuri nyt.

Tänään sitten onkin varmasti sisuuntunut IPK ja tyhjyyttä humiseva halli.

Mihinhän hävisivät "saikkuraportit" ?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Laha
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Eilisessä pelissä JoKP:lla oli paljon onnistujia, mutta kiinnitin huomiota erityisesti joensuulaiskasvatti Pennasen varmoihin otteisiin ja rauhallisuuteen.

En eilen omassa kommentissani arvioinut yksittäisiä pelaajia, mutta Pennanen oli yksi sellainen pelaaja, joka kyllä myös IPK pelissä kiinnitti huomioni. Oikeastaan Pennasen pelillinen nousu jatkui koko syksyn pelikieltojen ja loukkaantumisten (sairastumisten?) jälkeen, jolloin hän oli viimeisissä peleissä pakki, joka kellotti jo isoja minuutteja. Todella tärkeä pelaaja Jokipojille, joka "tuhoaa" vastustajat omassa päässä ja on löytänyt koko ajan enemmän liukkaampaa luistelua, hyviä pelin avausratkaisuja sekä tehoja hyökkäyspään suuntaan, josta yhtenä osoituksena eilinen maali. Mestiksessä voi kehittyä nopeasti hyvässä valmennuksessa ja isolla peliajalla, jonka Pennanen teki syksyn mittaan. Nyt myös tyhmät ryntäys- ja ylikovat laitataklausjäähyt ovat jääneet pois ja tilalla ovat lailliset, vastustajan pelaajia kuumottavat taklaukset etenkin juuri omassa päässä. Pennaselta ovat löytyneet myös kädet ja joskus tulee ihan siistejä vastustajan kahville harhautuksia. Martikainen onkin selvästi antanut Pennaselle koko ajan lisää peliaikaa, joka kertoo luottamuksesta kohentuneeseen peli-ilmeeseen. Hienoa, että Pennanen on päässyt pelivireeseen ja tällä hetkellä joukkueen runkopakkeja, joka ansaitsee huomiota myös joukkueen kannattajilta. Hyvä, että "Väärävaihto" nosti esiin Pennasen usein vähän "näkymättömämpänä" runkopakkina.
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ruotsi vs Ranska
  • 1.03
  • 16.00
  • 24.00
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.21
  • 7.50
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös