JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 406 617
  • 4 171
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tästä ottelujen katsomisesta minä ajattelen melko lailla eri tavalla kuin monet. Kun elämässä muutenkin tuijotetaan ruutua päivät pitkät, niin mukava on lähteä liikkeelle pois kotoa ja katsoa paikan päällä peliä. Näkee kentältä enemmän asioita kuin ruudusta.
Peukut sinne! Näin kun ajattelisi muutkin, niin halleissa olisi hyvin porukkaa. Valitettavasti uusi kansallislaji kotisohvalta käsin suoritettava penkkiurheilu on nykyisin monen suosikki laji. Nappia painamalla voi hyppiä helposti pelistä toiseen tai surfailla useiden eri lajien välillä. Tänäänkin on tarjolla muun muassa hiihtoa aseiden kanssa ja ilman, Formuloissa aika-ajot ja Liigapelien kautta sitten JoKP:n matsiin. Siinäpä, mistä valita päivälle oheisohjelmaa kaiken muun toiminnan päälle.

Tänään onkin JoKP:lla sitten myöhäisillan matsi. Voi olla aika outoa hypätä kaukaloon ja ruveta vääntämään pisteistä, kun normaalisti oltaisiin jo iltatoimilla. Toivotaan, että JoKP tulee kuitenkin raikkaalla jalalla peliin ja nappaa pisteet mukaansa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Erikoinen peliaika, mutta odotan Jokipojilta yhtä kauden parhaista vieraspeleistä. Joukkueen peli on alkanut kiinteytyä ja nyt olisi muiden otteluiden tulosten perusteella hyvä paikka parannella sarja-asemaa. Toki peli on yllätyksellistä ja varmasti jännittävä peli edessä, joten taas kynnet sormista lyhenevät.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Käsittämätöntä, ei mitään syytä hylätä Jokipoikien maalia.........Tästä aiemmasta 1. erän viestistä voikin hyvin jatkaa, sillä Peliitat-JoKP oli ylivoimaisesti surkeinta jääkiekkoa, mitä JoKP on pelannut tällä kaudella niin kotona kuin vieraissa. Kaikki kunnia Peliitoille hyvästä kotipelistä, mutta Jokipoikien pelaajilta käsittämätön määrä harhasyöttöjä ja kirsikkana kakun päällä joukkueen kapteenin Lehikoisen selvästikin ikävä loukkaantuminen ihan turhassa tilanteessa. Peliitat olivat pelipäällä, mutta Jokipojat olivat tulleet Heinolaan vain pellailemaan, keskittyminen otteluun oli jäänyt jonnekin pitkän matkan varrelle. Ei tästä pelistä jää mitään erityistä sanottavaa, parempi unohtaa pikimmiten koko surkea ottelu.
 
Viimeksi muokattu:

Icemen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Olipas huono peli Kiekko-Pojilta. Kassu pelasi hyvän pelin mutta siihen kehumiset loppuivat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Se olisi sitten sarjanelonen Hokki vastassa tänään ja sadalle ensimmäiselle lipunostajalle on näköjään tarjolla ilmainen makkara! Siitähän se on taas lähdettävä, että JoKP voittaa ja pisteet jäävät kotiin. Tsemppiä JoKP!
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
En jaksanut katsoa ottelua, mutta tuloksesta päätellen parasta Jokipoikien ottelussa olivat nuo 100 ilmaista makkaraa. Taisi vanha kettu Räsänen viedä Mestis noviisi Martikaista miten tahtoi. Martikainen on ottelu ottelulta ollut kireämpi ottelujen jälkeisissä haastatteluissa, joka ei välttämättä ole hyvä juttu. Siinä alkaa koko joukkueeltakin pian kadota alkukauden rento draivi.
 

Martzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekkopojat
Tuskaisen näköistä on Kiekkopoikien peli… Olen käynyt katsomassa miltei jokaisen kotipelin ja taso pelien välillä vaihtelee kovasti. Oikeastaan koko kauden aikana oman pään peli ei ole toiminut. Kun vastustaja pääsee pyörittämään meidän päässä niin kovin on vaikeaa selvitä sieltä pois, roiskitaan kiekkoa silmät ummessa minne sattuu.
Ja ihan perus avauspeli omasta päästä ei tunnu myöskään toimivan, sellaiset organisoidut hyökkäykset on vähissä. Oikeastaan mulle ei ole auennut millaista pelitapaa Martikaisen yrittää ajaa pelaajille?
Paljon pitää pelissä muuttua jos meinataan pelata keväällä mitaleista.
Toivotaan parasta…
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Oikeastaan mulle ei ole auennut millaista pelitapaa Martikaisen yrittää ajaa pelaajille?
Paljon pitää pelissä muuttua jos meinataan pelata keväällä mitaleista.
Toivotaan parasta…

Samaa tässä mietin itsekin yhtenä päivänä, että mikä se Martikaisen pelitapa oikein on? Kauden alussa peli näytti paljon selkeämmältä ja kaikin puolin järjestäytyneemmältä, mutta nyt vähän joka puolella kenttää peli rakoilee ja viime peleissä puolustuspeli avauksineen sekä hyökkäyspelaaminen vastustajan päädyssä ovat näyttäneet enemmän tehottomalta junnu- kuin Mestispeliltä. Ovatko jatkuvat loukkaantumiset vieneet joukkueelta draivin vai mistä tämä oikein johtuu?

Joukkue ykköskenttää myöten näyttää hyvin väsyneeltä ja keskittymättömältä siihen oleelliseen tekemiseen kaikissa pienissä ja isoissa asioissa. Ottelun aikainen tekeminen ei ole huolellista ja peli on mennyt paljolti yksinyrittämiseksi sen minkä olen muutaman tappiollisen viime pelin seurannut. Hokki pelistä ei ole havaintoja mikä siinä mätti, mutta minulle Peliitat peli oli kyllä kauden pohjanoteeraus.

Sen kyllä vaistoaa, että joukkueelle tekisi tauko hyvää, etenkin ykköskentälle, joka minusta on pelannut liikaa, joka johtuu taas siitä, että vastuullisiksi aiotut muut kentät eivät ole pelanneet niin hyvin kuin voisi olettaa. Esim. Nelosen junnukentän peli on aika tavalla vain selviytymistä ottelusta toiseen ja omassa päässä kolisee liikaa eikä hyökkäyspeliuhkaa ole oikeastaan millään tavalla.

Joukkue kaipaisi kyllä 2-3 kokenutta Mestis- tai Ex-liigapelaajaa rauhoittamaan peliä sekä tekemään kaappeja kun paikka aukeaa. Pakkeja kyllä on kun pysyvät vain terveinä, mutta hyökkäyspeli maalintekemisineen on täysin jumissa tällä hetkellä. Maalivahteihin peli ei kaadu kun vain terveenä säilynyt pakisto pystyy rauhoittamaan ja avaamaan peliä omassa päässä.

Iso savotta vaikuttaa joukkueen peli olevan tällä hetkellä, mutta kenties parempi nyt kuin sitten keväällä niissä tärkeimmissä ratkaisupeleissä. Valmentajaa ei kannata vaihtaa, mutta jotain kokenutta Mestis backup mentoria Martikainen voisi tarvita selkeyttämään omia ajatuksiaan kuten edellä on hieman jo uumoiltu. Hokin kokenut valmentaja Räsänen oli nähtävästi peliin valmistautumisessa ja johtamisessa ihan toisella levelillä kuin Mestiksessä toistaiseksi kokematon Martikainen etenkin kun Hokillakin on niitä loukkaantumisia ihan omiksi tarpeiksi.
 
Viimeksi muokattu:

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Lipponen käveli erätauolla käytävällä. Oli kyllä sellainen ilme naamalla, että ei ollut tyytyväinen. Sellainen ilme, että tämä ei riitä. Toivottavasti tulisi jotain reagointia toimistolta. Esim. edes yksi taitava pakki. Toki tiedän, ettei sellaista taida olla mistään niin vaan saatavilla.
 

Alikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Boston
Nyt näkyy karulla tavalla tuo rosterin koko. Osa ratkaisupelaajiksi odotetuista on ollut pettymyksiä, tai ainakaan se ei näy tulostaululla. Miller ja Werbik ovat vastanneet lähes kahdestaan tehoista ja kantavat liian suurta kuormaa. Etenkin Werbikin peliajat ovat olleet todella kovia hyökkääjälle. Vielä pitäisi räpiköidä pari vieraspeliä ja sitten tauolla miehet ja peli kuntoon.

En nähnyt eilistä peliä ja näkyy olleen kaksi päähänkohdistunutta taklausta. Onkohan pelikieltoja luvassa?
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Martikainen on ottelu ottelulta ollut kireämpi ottelujen jälkeisissä haastatteluissa,
Minä en ainakaan ole huomannut. Nytkin hän vastaili pelin jälkeen rauhalliseen tapaansa.

Täällä nousee nyt usein esiin, että Martikaisen pelitapa ei ole auennut, mutta mitä tässä nyt siis tarkoitetaan? Tarkoitetaanko isoja linjauksia, jotka ovat osin jo kiekkokliseitä, joita koutsit ja pelaajat heittelevät eri tilanteissa? Martikainen sanoi kauden alussa, että hän haluaa JoKP:n pelaavan aggressiivista ja nopeaa lätkää. Usein kuulee myös tämän kaltaisia ympäri pyöreitä: puolustetaan omaa päätä tiivisti, käännetään peliä nopeasti ja hyökätään joukkueena. Jos tämän tyylisiä juttuja tarkoitetaan pelitavalla, niin sitten oikeastaan kaikki joukkueet pelaavat samalla tavalla ja kukin katsoja tulkitsee pelitapoja kykyjensä mukaan.

Itse koen, että jokaisella valmentajalla on oma näkemys pelitavasta ja taktiikoista näiden isojen linjauksien takana, eikä niitä huudella julki. En minäkään tiedä, mikä on Martikaisen pelitapa tai juuri kenenkään muunkaan, sillä minulla ei ole taitoa lukea taktisia kuvioita ja pelisysteemiä näiden isojen linjauksien takana. Niitä huomatakseen pitää olla todella hyvä näkemys ja ymmärrys kiekosta. Itse tunnistan lähinnä vain Pekka Virran pelitavasta tiettyjä juttuja, jotka ovat tulleet esiin KalPan, Lukon ja nyt SaiPan pelaamisessa.

Vuosien varrella olen saanut osallistua tilaisuuksiin, missä on voinut seurata pelejä, aina maaotteluita myöden kiekkoammattilaisten kertoessa kyseisestä pelistä juuri näitä pelitavallisia asioita. Näissä tilaisuuksissa sekä, kun olen katsonut muuten peliä jonkun entisen tai nykyisen pelaajan tai koutsin kanssa, niin nämä jutut ovat osin auenneet. Ei niitä itse edes huomaa saati älyä seurata ennen kuin joku peliä oikeasti ymmärtävä kertoo tai piirtää jutut fläppitaululle.

Mikä se Martikaisen pelitapa onkaan, niin joukkue pääsee luomaan useita hyviä maalipaikkoja pelistä toiseen, kuten eilenkin. Se on sitten pelaajista kiinni saadaanko niistä paikoista iskettyä maali. Ei eilinenkään tappio johtunut pelitavasta, vaan pelaajien virheistä, kuten yleensäkin. Esim. Hokin vikamaalissa JoKP:n pelaaja kaatuu puolustussinisellä, eikä näin ollen ennätä pelata maalintekijää pois tilanteesta.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Martikainen sanoi kauden alussa, että hän haluaa JoKP:n pelaavan aggressiivista ja nopeaa lätkää

Ei minullakaan ole ymmärrystä pelitavallisista nyansseista, mutta jos pitäisi pelata em. Martikaisen "pelitavallista" (aggressiivista ja nopeaa) lätkää, niin se on syksyn mittaan muuttunut joulua kohti mennessä vähitellen peli pelilltä sen vastakohdaksi. Alkusyksystä Jokipojat pelasivat ko. "pelitapapeliä" varsin hyvin ja kuittasivat pisteitä myös hyvällä % vieraista vaikka harjoitusolosuhteet olivat mitä olivat ja pelattiin paljon vieraissa.

Vastaavaan aikaan alkusyksystä monella muulla joukkueella peli oli hakusessa, mutta juuri nyt peli Jokipojilla näyttää haetun pelitavan vastakohdalta. Vaikea sanoa mistä se johtuu (pelaajien väsymisestä, monista loukkaantumisista, turhasta jäähyilystä, muiden joukkueiden pelin petrauksesta jne. jne.). Esimerkiksi Forssa on noussut kohinalla vaikeasta alkusyksystä Mestiksen kärkijoukkueeksi ja Peliitatkin näyttivät Jokipoikia vastaan todella hyvältä joukkueelta vaikka Jokipojat kylvetti sen kotona.

Nyt kaikki askissa tuntuu Jokipojilla tapahtuvan paljon hitaammin aina omasta puolustuspäästä alkaen kuin alkusyksystä ja peli hajoaa helposti jäähyihin, maalivahteihin, puolustuksen sekoiluihin, huonoihin osoitteettomiin syöttöihin, maaliteon tuskaan jne. Paljon on ilmaantunut ongelmia, joita ei tuntunut olevan alkusyksystä.

Vaikea sanoa mistä kaikki johtuu, mutta päävalmentajalla/apuvalmentajalla on pääasiallinen vastuu pelitavasta ja siksi voisi kysyä, että mitä on tapahtunut em. "pelitavalle", jota jo pelattiin varsin hyvin, mutta joka on hajonnut joulua lähestyttäessä. Se peliterävyys, maaliahneus, virheiden välttäminen, oman maalin tehokas puolustaminen jne. eli alkusyksyn hyvä otteet ovat puutuneet hieman ilottomaksi perussuorittamiseksi, jolla ei enää voittoja kairata samalla tavalla.

Toki me kannattajat olemme huolissamme asiasta koska näemme tapahtuneen muutoksen joukkueessa ja toivoisimme koko ajan, että Jokipojat voittaisi mieluummin kuin häviäisi pelejä, jonka johdosta se vajoaa sarjassa parhaillaan koko ajan alaspäin. Ehkä osa meistä kannattajista on joskus ylikriittisiä kuten itsekin, mutta huolestuttaa tämä viimeaikainen trendi alemmille sijoille sarjassa.

Kenties osa tästä "pelitavan" toimimattomuuden tuskasta kuultaa Martikaisenkin puheista, sillä hymy ei ole ollut niin herkässä (jos se koskaan kovin herkässä on edes ollut) kuin alkusyksyn voittopeleissä. Jotenkin vain vaistoaa haastatteluista sen pelillisen tuskan, jota hän itsekin parhaillaan kokee joukkueen sekä itsensä puolesta.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
toivoisimme koko ajan, että Jokipojat voittaisi mieluummin kuin häviäisi pelejä, jonka johdosta se vajoaa sarjassa parhaillaan koko ajan alaspäin.
Totta kai jokainen toivoo, että mentäisiin voitosta voittoon, mutta eihän se oikeassa elämässä niin mene kellään. Siispä mikä tässä kohtaa on nyt hätänä? Joukkue on käsittääkseni pelannut nyt 22 ottelua, joista se on hävinnyt 10, voittanut 12 ja on sarjassa kuitenkin kuudentena. Viimeisissä 11 ottelussa on tullut 5 tappiota ja 6 voittoa. Pisin tappioputki on ollut kolme ottelua ja voittoja on tullut peräkkäin parhaimmillaan viisi.
Jotenkin vain vaistoaa haastatteluista sen pelillisen tuskan, jota hän itsekin parhaillaan kokee joukkueen sekä itsensä puolesta.
Mikä ihmeen pelillinen tuska, jota hän kokee joukkueen ja itsensä puolesta? Aika vahvasti sanottu toisen puolesta sinun oman "vaistosi" perusteella. Martikainen sanoi pelin jälkeen: "Valtaosan pelistä pelasimme hyvin, ja maalipaikkoja loimme. Jäi vain maalit tekemättä tuhannen taalan paikoista, niin sitten käy näin". Ja näinhän se juuri meni.
Nyt näkyy karulla tavalla tuo rosterin koko. Osa ratkaisupelaajiksi odotetuista on ollut pettymyksiä, tai ainakaan se ei näy tulostaululla. Miller ja Werbik ovat vastanneet lähes kahdestaan tehoista ja kantavat liian suurta kuormaa. Etenkin Werbikin peliajat ovat olleet todella kovia hyökkääjälle. Vielä pitäisi räpiköidä pari vieraspeliä ja sitten tauolla miehet ja peli kuntoon.
Alikka tiivistää hyvin olennaisen. Rosteri on kuitenkin aika ohut ja se ei kärsi paljoa avainpelaajien poissaoloja. Ketään pelaajaa väheksymättä osalle Mestis on vielä suhteellisen haasteellinen sarja ja, jos avainpelaajia on poissa ja jotkut pelaajat suorittavat odotusarvoa "huonommin", niin muutamilta kärkiäijiltä vaaditaan huippuonnistumisia illasta toiseen ja se tietää heille isoja peliminuutteja. Se taas rupeaa näkymään varmastikin tässä kohtaa heidänkin suorituksessa. Kannattaa myös muistaa, että alkuvaiheessa JoKP:lla oli harvakseltaan pelejä ja nyt on menty melko kaposella rosterilla jo tovi isommilla pelimäärillä. Hyvin on joukkue kuitenkin siihen nähden venynyt ja kohta saavat sitten pikkasen huilia. Toivotaan, että ainakin toinen viikonlopun peleistä voitetaan, toki ei haittaisi vaikka molemmat. :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kattelin tänään pikkuleijonien peliä, mutta mitä välillä katsoin Mestis-matsia, niin hyvän näköistä peliä oli puolin ja toisin. Mikä tärkeintä JoKP voitti.

Niin tuo pikkuleijonien peli, jos sallitaan tähän kohtaan, niin Suomi voitti Venäjän 4-3 ja voitti samalla koko Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien kiekkoturnauksen. Mukana olivat Jokipoikien kasvatit Kaskimäki ja Laakso. Kaskimäki teki kisoissa pisteet 2+3 ja Laakso 0+3.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Martikainen ei tunnu kovin helposti lähtevän ketjurulettia pyörittämään. Kokeilisin itse kuitenkin Werbikin ja Millerin erottamista, että saadaan vähän tasaisuutta ketjuihin varsinkin 5vs5 pelissä. Werbik kuitenkin sarjan parhaana pelaajana (Säterin sanoja lainatakseni) tekee ketjukavereistaan parempia. Milleriä voisi myös vähän herätellä kokonaisvaltaisempaan pelaamiseen, vaikka niin maaginen hyökkäyspäässä onkin. Tarjoilee välillä vaarallisia poikittaissyöttöjä hyökkäyssinisellä, mikä on aiheuttanutkin pari vastustajan läpiajoa tällä kaudella, minkä lisäksi pientä laiskottelua havaittavissa omassa päässä.
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Martikainen ei tunnu kovin helposti lähtevän ketjurulettia pyörittämään. Kokeilisin itse kuitenkin Werbikin ja Millerin erottamista, että saadaan vähän tasaisuutta ketjuihin varsinkin 5vs5 pelissä. Werbik kuitenkin sarjan parhaana pelaajana (Säterin sanoja lainatakseni) tekee ketjukavereistaan parempia. Milleriä voisi myös vähän herätellä kokonaisvaltaisempaan pelaamiseen, vaikka niin maaginen hyökkäyspäässä onkin. Tarjoilee välillä vaarallisia poikittaissyöttöjä hyökkäyssinisellä, mikä on aiheuttanutkin pari vastustajan läpiajoa tällä kaudella, minkä lisäksi pientä laiskottelua havaittavissa omassa päässä.
Nyt ollaankin ns. "prinsiippien" äärellä. Näkemyksesi on asiaa, mutta se ei vain toimintatapana kuulu Joensuulaisen kiekkoilun perinteisiin, sanotaanko nyt vähintään viimeisen vuosikymmen ajalta. Perinteet elävät vahvana ja valmentajia miellyttävät persoonat pelaavaat, riippumatta siitä miten pelaavat, vaikka joka toista vaihtoa, vaikkei sillä tietysti pitkässä juoksussa mitään saavutetakaan, ei yksilöinä kehittymisen, eikä joukkueena tuloksen muodossa.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Nyt ollaankin ns. "prinsiippien" äärellä. Näkemyksesi on asiaa, mutta se ei vain toimintatapana kuulu Joensuulaisen kiekkoilun perinteisiin, sanotaanko nyt vähintään viimeisen vuosikymmen ajalta. Perinteet elävät vahvana ja valmentajia miellyttävät persoonat pelaavaat, riippumatta siitä miten pelaavat, vaikka joka toista vaihtoa, vaikkei sillä tietysti pitkässä juoksussa mitään saavutetakaan, ei yksilöinä kehittymisen, eikä joukkueena tuloksen muodossa.
Onneksi on niin, että valmentajat peluuttavat heitä miellyttäviä pelaajia. Parhaitten pelaajien peliaikaan vaikuttaa paljon käytettävissä oleva materiaali ja tällä hetkellä sen vajavaisuus pakottaa valmennusta peluuttamaan ainakin parhaita hyökkääjiä turhankin paljon.Valmentajia miellyttävät pelaajat, jotka pelaavat mahdollisimman hyvin käyttäen vahvuuksiaan ja antavat kaikkensa. Valmentajia yleensä miellyttävät myös "taiturimaiset" pelaajat, vaikka olisivatkin hieman virhealttiita, eivätkä blokkaile laukauksia. Valmentajien suosikkipelaajaksi ei päästä vastoin yleistä vainoharhaista käsitystä ns. "pärstäkertoimella", vaan olemalla hyödyksi joukkueelle. (tämä em. käsitys lienee aikanaan syntynyt viltissä istuvien pelaajien ja heidän sukulaistensa toimesta) En oikein ymmärrä tätä nyt syntynyttä Martikaisen arvostelua, vaikuttaa hyvin heppoisilta nuo perusteet. On hyvin yksioikoista tulkita joukkueen heikompi suorittaminen aina valmentajalähtöiseksi. Martikainen peluutti kuulemma alkukaudesta hyvällä pelikirjalla (pelitapa) ja nyt huonolla..Onko valmentaja siis ohjeistanut pelaajia vaihtamaan hyvän pelitavan huonoon..entäpä jos pelaajat ovatkin toteuttaneet sovittua pelitapaa huonommin kuin alkukaudesta..ja entäpä jos tuttuun tapaan tuijotetaan sattumanvaraisia lopputuloksia liikaa..Sen myönnän aikaisempiin kirjoituksiin liittyen, että esim. Werbik ja Miller saattavat olla väsyneitä, mutta sille ei voi mitään. Peluuttaisin itsekin heitä yhtä paljon tällä rosterilla. Se helpottaisi heitä, jos Siironen ja Tammela olisivat aivan alkukauden iskussa.
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Onneksi on niin, että valmentajat peluuttavat heitä miellyttäviä pelaajia. Parhaitten pelaajien peliaikaan vaikuttaa paljon käytettävissä oleva materiaali ja tällä hetkellä sen vajavaisuus pakottaa valmennusta peluuttamaan ainakin parhaita hyökkääjiä turhankin paljon.Valmentajia miellyttävät pelaajat, jotka pelaavat mahdollisimman hyvin käyttäen vahvuuksiaan ja antavat kaikkensa. Valmentajia yleensä miellyttävät myös "taiturimaiset" pelaajat, vaikka olisivatkin hieman virhealttiita, eivätkä blokkaile laukauksia. Valmentajien suosikkipelaajaksi ei päästä vastoin yleistä vainoharhaista käsitystä ns. "pärstäkertoimella", vaan olemalla hyödyksi joukkueelle. (tämä em. käsitys lienee aikanaan syntynyt viltissä istuvien pelaajien ja heidän sukulaistensa toimesta) En oikein ymmärrä tätä nyt syntynyttä Martikaisen arvostelua, vaikuttaa hyvin heppoisilta nuo perusteet. On hyvin yksioikoista tulkita joukkueen heikompi suorittaminen aina valmentajalähtöiseksi. Martikainen peluutti kuulemma alkukaudesta hyvällä pelikirjalla (pelitapa) ja nyt huonolla..Onko valmentaja siis ohjeistanut pelaajia vaihtamaan hyvän pelitavan huonoon..entäpä jos pelaajat ovatkin toteuttaneet sovittua pelitapaa huonommin kuin alkukaudesta..ja entäpä jos tuttuun tapaan tuijotetaan sattumanvaraisia lopputuloksia liikaa..Sen myönnän aikaisempiin kirjoituksiin liittyen, että esim. Werbik ja Miller saattavat olla väsyneitä, mutta sille ei voi mitään. Peluuttaisin itsekin heitä yhtä paljon tällä rosterilla. Se helpottaisi heitä, jos Siironen ja Tammela olisivat aivan alkukauden iskussa.
Martikaista en ole yhdessäkään kirjoituksessa arvostellut. Päin vastoin. Hän ansaitsisi seuralta huomattavasti enemmän tukea tehtävässään. Pelaajien ylipeluuttaminen ei ole koskaan, eikä millään sarjatasolla hyvä ratkaisu, kuten ei myöskään se, että pelaajat saavat enemmän roolia ja vastuuta, kuin oikeasti pystyvät kantamaan.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Martikaista en ole yhdessäkään kirjoituksessa arvostellut. Päin vastoin. Hän ansaitsisi seuralta huomattavasti enemmän tukea tehtävässään. Pelaajien ylipeluuttaminen ei ole koskaan, eikä millään sarjatasolla hyvä ratkaisu, kuten ei myöskään se, että pelaajat saavat enemmän roolia ja vastuuta, kuin oikeasti pystyvät kantamaan.
En tarkoittanutkaan sinua siltä osin, vaikka sinun viestiisi vastasin..Peluuttamisessa olen Martikaisen kannalla, mutta varmaan osa valmentajista peluuttaisi "sosiaalisemmin"..
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Perinteet elävät vahvana ja valmentajia miellyttävät persoonat pelaavaat, riippumatta siitä miten pelaavat, vaikka joka toista vaihtoa, vaikkei sillä tietysti pitkässä juoksussa mitään saavutetakaan, ei yksilöinä kehittymisen, eikä joukkueena tuloksen muodossa.
Niin kyllähän ainakin minä ja varmasti muutkin käsittävät tämän kirjoituksen arvosteluksi myös tämän hetkistä päävalmentajaa kohtaan, vaikka puhutaankin joistain ihmeen joensuulaisista perinteistä. Tässähän juuri kuvaat, miten näet Martikaisen peluuttavan tällä hetkellä joukkuettaan. Mutta kuten Peluuri hyvin tuolla aiemmin kuvaa, niin ei siellä millään pärstäkertoimella tai "miellyttämällä" pelata joka toista vaihtoa riippumatta siitä miten pelaaja pelaa. Jos Martikainen valmentaisi vastaavaa joukkuetta jossain muualla kuin Joensuussa, niin hän peluuttaisi joukkuetta samalla tavalla. Käytettävissä oleva rosteri määrää paljolti, miten tasaisesti joukkuetta pystyy peluuttamaan, eikä se ei ole mistään perinteistä saati valmentajasta kiinni.

Aiemmin tuolla oli juttua, että Martikainen ansaitsee tuekseen kokeneen ja analyyttisesti toimivan aisaparin. Kyllähän yleensä se päävalmentaja edustaa valmennustiimissä juuri sitä kokemusta ja apuvalmentajat ovat usein osin opissa ja kehittymässä siinä rinnalla. Liiga on sitten asia erikseen, jossa on useita apuvalmentajia. Martikainen on hoitanut hyvin tonttinsa, kuten myös apuvalmentaja Karjalainenkin. Apuvalmentajilla on usein erilaisia osa-alueita joukkueen ja pelaajien taustalla, jotka eivät liity suoranaisesti peluuttamiseen, vaan muun muassa harjoitteluun taitoon ja fysiikkaan liittyen.
Hän ansaitsisi seuralta huomattavasti enemmän tukea tehtävässään.
En ymmärrä ylipäätään, mitä tällä tarkoitetaan? Eiköhän Martikaisella ole seuran tuki takana, niin hyvin kuin se on mahdollista.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Martikaiselle voisi tarjota tukea hankkimalla kassan salliessa hyökkäykseen leveyttä. Roikutaan liikaa Werbikin ja Millerin varassa. Liian monta floppia nyt syntymässä ja jotain tartteis tehdä.

Vielä uupuu kuluvan kauden General Manager Lipposen magic kanin veto hatusta aka. veteraanistara jostain pimeydestä. Nyt olisi oikein sopiva hetki tälle!

Voi kun olisi ajat entiset, niin ukkoa ulos ja uutta sisään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös