Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 742 992
  • 8 198

Mabo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Tervetuloa, Mabo.
Kävit palstalla edellisen kerran: 22.03.2014 21:34"

Ehkä tällä lienee hyvä aloittaa, muistaakseni en ole kirjautumattakaan täällä käynyt ainakaan paria kertaa enempää, mutta tämä kertonee aika pitkälti millä intsiteetillä tällä hetkellä touhu kiinnostaa.

Ok, suuri syy vähäiselle intressille tällä hetkellä on siinä että lähden 4.9. ainakin loppuvuodeksi Saksaan opiskelemaan, joten yhtäkään peliä en ehdi Suomen kamaralla nähdä (ellei sitten joku treenipeli). Myös aika nihkeältä tuntuva vieraspeliohjelma ei kovinkaan paljoa intoa reissupelien osalta nostanut. Tällä hetkellä suurin mielenkiinto lieneekin siinä, saataisiinko Spengler Cupiin järjestettyä jonkinnäköistä settiä. Vähän tässä jännityksellä odottaa millaiseen rooliin Jokerit tulevaisuudessa omassa elämässä sijoittuu. Toki tässä venaillaan onko viasatilla tulossa jotain pakettia ja mihin hintaan, jolla saisi Jokeripelit näkymään, että voisi ainakin matseja seurata tuolla jossain Suomen ulkopuolella.

Pirun hieno yhteisö meillä on ollut tässä ympärillä, jonka seurauksena on sentään jalkapallo- ja salibandypuolelle saatu kuhinaa pystyyn eli täysin nolliin en usko tämän ikinä menevän. Yhteisön puolesta toivoisi, että saadaan esimerkiksi aktiivinen reissuporukka junnupeleihin, koska vierasreissut oli vaan ylivoimaisesti parasta viihdettä tämän homman ympärillä.

Vähän tällaista yleistä ajatusvirtaa, mutta summasummarum. Tällä hetkellä en ole varma osaisinko nimetä edes kymmentä jätkää meidän kokoonpanosta eli seuranta on ollut nyt valehtelematta erittäin matalalla tasolla. Katsotaan miten homma lähtee pyörimään ja minne oma elämä itseä ohjailee, mutta loppuun on hyvä tähdentää: en lähde mistään seuran kuolemasta puhumaan vaikka seura ei nyt niin omalta tunnukaan kuin joskus aikaisemmin. Loppujen lopuksi kuitenkin: Ei oo kuin Jokerit.
 

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huhhuh.

Selasin tuossa Jokereiden "Treenit rysähtivät käyntiin" -jutun kuvia. Siinä vaiheessa kun ruutuun pamahti foto Hagmanista Jokereiden t-paita päällä, meni yhtäkkiä kylmät väreet.

Pari kuvaa myöhemmin ja Hagmanin vierellä pönötti Niko Kapanen Jokereiden harjotusasussa. Taas värisi.

Tuli jotenkin sellainen olo, että mitä vittua täällä tapahtuu? Mitä nää miehet on?

No perkele, meiän miehiä. Uusia Jokereita. On tää hienoa! :)
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...miksi ihmeessä näit edes vaivan rekisteröityä ja tulla tänne kirjottamaan...

No ehkä tuo sykäys oli juuri se, miksi niin viimein teki. Ymmärrän oikein hyvin nimim. B.Lindros#75 fiilikset.

10 miljoonan budjetilla saa nimellisesti parempia pelaajia, mutta kun kipinä on poissa, niin se on poissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
10 miljoonan budjetilla saa nimellisesti parempia pelaajia, mutta kun kipinä on poissa, niin se on poissa.

Tämä on tietysti totta, mutta miksi HIFK:n asioita käsitellään tässä ketjussa? Kuten olen sanonut ennenkin, HIFK on nyt suosikkijoukkueeni Liigassa ja seuraan myös sen otteluita. Olen samaa mieltä, että tuolla 10 miljoonan budjetilla pitäisi saada jotain muuta aikaan kuin nyt on saatu. Pelaajat alkavat olla tasoa ei-kiinnosta-ketään sekä kuka-tuo-edes-on. Kun uuden paidan lopulta päälleen pukevat vahvistukset ovat muiden liigajoukkueiden jämäpelaajia, onhan tuo hävettävä suoritus Nybarilta, jota olen aiemmin puolustanutkin.

Mutta jos Jokereihin palataan niin pitkästä aikaa jalkeilla on sellainen joukkue, joka muistuttaa Jokereita. On taitoa, nopeutta ja niin rakenettu rosteri, että se mahdollistaa ihan oikeasti jokerikiekon paluun. Suomalaiseurajoukkueista aivan ylivoimainen, mutta niin toki pitää ollakin koska KHL:ssä ei ole tarkoitus jäädä kenenkään jalkoihin.

Edelleen odotan kautta todella innolla ja tiedän monta henkilöä, jotka aikovat Jokerien otteluita seurata vaikka eivät ole sitä koskaan aiemmin tehneet. Jokerit yksinkertaisesti kiinnostaa joukkueena, koska se on suomalaisittain erittän tasokas. Ammatti-ihmiset vielä avainpaikoilla niin jälki saattaa olla huimaa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Kurri on myös julkisesti todennut, että Selänteellä ei ole mitään syytä jatkaa uraansa KHL:ssä ja että pannan piste näille spekulaatioille (Kurrin haastattelu IL 9.6. 2014).

Ei riittänyt Kurrin auktoriteetti Selänteeseen kun nyt herra itse spekuloi:

Selänteen mukaan päätös kuullaan lähiaikoina.

- Olemme totta kai puhuneet tästä aiheesta ja olen keskustellut useita kertoja Roman Rotenbergin kanssa. Tällainen mahdollisuus on todellakin olemassa, vaikka viime kauden jälkeen ajattelin lopettaa urani Selänne sanoo Sportsdailylle viitaten Jokereissa pelaamiseen.

- Nyt mietin asiaa. Olisi kiva palata jäälle taas kerran. Mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista. Teen jonkun päätöksen lähimpien kolmen viikon aikana.


Teemu Selänne paluusta Jokereihin: SuomiKiekko

Edelleenkin tämä media on on tärkeä osa showbisnestä, niin jääkiekon kuin esimerkiksi F1:n osalta, unohtamatta futiksen sillyseasonia.

Pääasia että puhutaan.

Yhä uskon, että Selänne pelaa sen pari-kolme peliä Jokerit-nutussa, sillä tavoin saadaan halliin myös ne anti-KHL ihmiset ja "minun Jokerit ei kuulu KHLään"-rajatapausfanit ja tämä spektaakkeli olisi kunnon mediasirkus joka olisi suoraan samaan aikaan pelattavalta SM-liigalta pois. Selännekin saa oman arvonsa tuntevana vielä nk last hurrahin, heilutella kättä yleisölle ja voi ratsastaa cowboyn lailla kohti auringonlaskua.
 
Viimeksi muokattu:

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä fiiliksellä näin naapurin näkökulmasta?

No Stadidyrbyjä tulee tietysti ikävä, se on selvää. Sitten, jos ajattelen jokerien pelejä liigassa näin yleensä, niin jolleivat ne meitä vastaan pelanneet niin kiinnostus oli tasoa Ilves, eli ihan sama (ei mitään Ilvesfaneja vastaan).

Itse KHL ei liigana ole kiinnostanut laisinkaan ja viime kausina, jos erehdyksessä olen 4Pro:lle kääntänyt, ja siellä on KHL-matsi ollut käynnissä, olen nopeasti surffannut takaisin muille kanaville. Tämän vuoksi ensiajatukseni oli, ettei Jokereiden pelaaminen sarjassa muuttaisi tilanetta.

Nyt kun olen asiaa tarkemmin miettinyt, niin onhan se selvää että jos Jokerit siellä telkussa pelaa, niin kyllä se kiinnostaa enemmän kun mitään sanomaton venäläisjoukkue, ainakin alkuun. Eli tulen varmasti muutaman matsin katsomaan.
 

salama#8

Jäsen
Selänteellä ei ole mitään syytä jatkaa uraansa KHL:ssä ja että pannan piste näille spekulaatioille...


Ootko kuullut Teemulta itseltään vai mistä tiedät?

Listaan muutaman hyvän syyn:

- Rakkaudesta lajiin
- Seikkailunhalu
- Teemusta paistaa monesti pikkupoikamainen intoa kaikkea uutta kohtaan
- Hjallis, Kurri, Westerlund yms.
- Hjalmari on ennenkin onnistunut taivuttelemaan Teemua

(- Täsyperävaunullinen ruplia)


Joo joo, ei täällä varmaan kukaan tosissaan usko Teemun pelaavan Jokereissa, mutta tottakai siitä pitää joka kesä unelmoida.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Hurja on kyllä narrinippu ensi kaudelle, ei voi kuin taivastella. Jaakolan tulon myötä rosteri muistuttaa enemmän maa- kuin seurajoukkuetta. Faneille on taatusti luvassa antoisia hetkiä niin runkosarjaan kuin pudostuspeleihinkin, jonne uskon Jokerien pääsevän, ellei nyt jotain ihan ihmeellistä eteen satu.

Sivusta mielenkiinnolla asioiden kehitystä seuraavana on kyllä pakko nostaa esille ajatus, joka on varmaan sanottu jo muidenkin kirjoittajien suusta. Uskomaton yhtälö muodostuu, kun esille nostetaan raha. Joukkueen pelaajabudjetti moninkertaistuu edellisvuosiin nähden, mutta tulopuoleen ei juurikaan tavoitella kasvua (mm. lippujen hinnat samat). Toki sponsori- ja televisiointisopimukset tuovat lisää mynttiä kirstuun aikaisempaan verrattuna, mutta silti uskallan väittää, että tappiota tehdään, varsinkin kun Suomen verottajanperkele on ihan yhtä säälimätön kuin aikaisemminkin.

Vaikka Jokereiden venäläisellä sikariportaalla raha tuskin ihan heti loppuu, niin täytyy toivoa, että mielenkiintoa homman pyörittämiseen riittää. Muuten Jokerit on Lev Prahan tiellä, jossa menestys, maailmantähdillä kuorutettu rosteri ja loppuunmyydyt (playoff)ottelut eivät yksin takaa hommalle jatkumoa.

Noh, toivotaan parasta. Ja kohtahan tuo kiekkokin putoaa jäähän. Ei muuta kuin antoisia hetkiä odotteluun.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tällä hetkellä fiilikset alkavat kyllä nousemaan, koska kohta mennään taas. Kausari taskussa juuri tällä hetkellä ei tunnu laisinkaan huonolta asialta, koska on melkoisen selvää, että tulevana kautena jäällä nähdään kaikkien aikojen Jokerit ainakin tasollisesti.

Kun kiekko putoaa jäähän, niin se mitä ympärillä tapahtuu on sivuseikka. Ja se mitä tulevaisuus tuo tästä eteenpäin jää nähtäväksi. Paljon riippuu miten "kylmä sota" asettuu... jne. Voi olla, että kaikki palautuu ennalleenkin Idässä ja KHL jatkaa nousuaan tai sitten toisinpäin. Mutta tulevana kautena tätä ei mietitä, sen sijaan nautitaan hyvästä lätkästä.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy sanoa, että ihmeellinen fiilistä nostattava vaikutus on ollut tällä ammattimaisella joukkueen rakennuksella. Toisaalta nykyisellään Venäjän tilanne ja toiminta aiheuttaa negatiivia fiiliksiä koko KHL:ää kohtaan. Kausari tuli kuitenkin hommattua, toivottavasti homma lähtee hyvin käyntiin.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Hyvillä mielin toistaiseksi. Tuollaisella puolustuksella on hyvä lähteä KHL-liigaan. Mukavaa, että Jokerit ei ole heti suurin suosikki. Joukkueessa on paljon puhuttua potentiaalia.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fiilikset vain paranevat kauden lähestyessä. Viikonloppupelien niukkuus söi pienesti kiinnostusta, mutta tasapainoinen joukkue nostaa fiboja ylös.

Joillain oli KHL:n siirtymisen julkistuksen jälkeen pelkoa, millainen muukalaislegioona Jokereista tulisikaan. Vaihtuvuus on ollut viime kausina Jokereissa pientä, joten muutaman kauden Jokereissa pelanneisiin jätkiin oli kerennyt jo kiintyä ja alkanut pitää heitä ehkäpä jopa hieman omina jätkinä.

Nyt vaihtuvuus on ollut odotetusti huomattavasti viime kausia aktiivisempaa, ja niin sen pitääkin olla. Jokereihin on tullut läjäpäin Suomen maajoukkueessa pelanneita pelaajia. Mihin muihun uusiin pelaajiin olisikaan helpompi kiintyä, kun on kerran jo aikaisemmin tsempannut kavereita maajoukkueessa? Siihen lisäyksenä tuttuja pelaajia liigasta ja vain kourallinen tuntemattomampia pelaajia.

Tulevaisuudessa on varmasti hieno tsiigata, kun ''omat'' jätkät vetelee maajoukkuepaitaa päälleen MM-skaboissa ja muissa turnauksissa. Täten Jokereiden kannatus tuo hieman uutta perspektiiviä myös maajoukkueen seuraamiseen. Kaikin puolin suomalainen huippu jääkiekko tulee lähemmäksi Jokereita KHL:n myötä.

Alkais jo...
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Eikö tälle sopisi mediaketju tai jokeri-omistajat mustalla listalla ketju?

Voi olla, ajattelin asiaa ensisijaisesti tunnelmieni kautta. Pohdin kyllä sitäkin, mutta tuntui hiukan hullulta laittaa tuo linkki toiseen ketjuun ja sitten kirjoittaa tänne linkaten siihen alkuperäiseen viestiin.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Eikös se ollut vain USAn listoilla?
No niinpä olikin. Menee nuppi sekaisin näiden kanssa fiksummillakin kuin minä. Pakkohan se on tunnustaa, että näillä on vaikutusta fanin mentaalipuoleen. Mutta näidenkin asioiden kanssa on vaan elettävä, vaikka jonkin verran kyrsiikin koko Venäjä.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Jaahas, porilaiset ja naapurit saapuvat näillä minuuteilla ja palsta on lukukelvoton vähintään kauden alkuun.

Kiitos, tulin kun kutsuttiin.

Yhtä tyhjän kanssa moiset pakotelistat. Pelkkää poliitikkojen lepyttelyä vailla minkään sortin vaikutusta todellisuuteen, ainakaan listalle päätyneiden osalta. Pakotteilla vaikutetaan valitettavasti ainoastaan rehelliseen Venäjänkauppaan, josta moni kotimainen yritys (YIT, Stockmann, Atria, vain muutamia mainitakseni) on isoilta osin riippuvainen. Rikkaat oligarkit ja pisnis-sergeit nauravat pakotteille paskaista naurua niin että pelmeenien ja blinien kimmoittama maha kumisee.

Koeta Groozie kestää. Elämme vapaassa maassa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
No niinpä olikin. Menee nuppi sekaisin näiden kanssa fiksummillakin kuin minä. Pakkohan se on tunnustaa, että näillä on vaikutusta fanin mentaalipuoleen. Mutta näidenkin asioiden kanssa on vaan elettävä, vaikka jonkin verran kyrsiikin koko Venäjä.

Tässä olisi gallupin tekijälle tehtävä. Kysykää suhtautumista Neuvostoliittoon, joka nykyisin Venäjän nimeä käyttää. Puoluekannan, sukupuolen ym. segmentoinnin lisäksi tulisi kysyä jääkiekkosidonnaisuuksia. Tulisimme näkemään erikoisia tilastoja.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta näidenkin asioiden kanssa on vaan elettävä, vaikka jonkin verran kyrsiikin koko Venäjä.

Niin, Jokerit pelaa jääkiekkoa KHL:ssä. Ei esimerkiksi rakenna helikopterilentotukialuksia Venäjälle. Ehkäpä tämän synnin kanssa kykenemme elämään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin, Jokerit pelaa jääkiekkoa KHL:ssä. Ei esimerkiksi rakenna helikopterilentotukialuksia Venäjälle. Ehkäpä tämän synnin kanssa kykenemme elämään.

Niin kauan kun Ranska saa EU:n luvalla aseistaa Venäjää arviolta 1.2 miljardin euron arvoisilla helikopterien tukialuksilla, minä katson Jokerien pelejä. Kannatan ehdottomasti Venäjän asettamista vastuuseen aggressioistaan Ukrainassa, mutta kannatan myös Jokereita. En näe, että jääkiekon pelaaminen olisi ainakaan suurempi synti EU:n mittapuullakaan kuin kahden ison laivan rakentaminen Venäjälle, joista ainakin toinen siirtyy välittömästi operoimaan osana Venäjän Mustanmeren laivastoa, jonka päätukikohta on Sevastopolissa Krimin niemimaalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös