Jokereiden syksyn 2013 maalinteko-ongelman perkaaminen

  • 19 766
  • 63

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kyllä se siitä, älkää huoliko. Katsotaan, jos 15 pelin jälkeen tökkii, niin sitten voi jo huolestua. Itse uskon, että silloin peli näyttää ihan toisenlaiselta.
 

faro

Jäsen
Loistavaa! Yhdeksässä pelissä 16 maalia ja maaleja tehty keskiarvolta alle kaksi per peli. Käsittämätöntä tuolla materiaalilla.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tämän illan jälkeen enää ihmettele tuota ongelmaa. Laukaukset tulevat vaarattomista paikoista. Näennäisen hyvin kyllä tullaan ylös ja tilanteet näyttää paremmilta mitä ne todellisuudessa ovat, varsinaisia alibihyökkäyksiä siis, jotka päättyvät lähes poikkeuksetta kulmiin. Sitten kun olisi riittävän hyvä tekopaikka, niin tulee vastaan pelaajien taitotaso.

Ei tätä jengiä yhdellä sentterihankinnalla pelasteta, vaan se vaatii ainakin yhden laiturin, joka osaa maalejakin tehdä.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tänään ei ollut ongelmaa, koska kahdesta paikasta ei voi tehdä viittä maalia mikä olisi tarvittu voittoon. Oli kyllä aivan järkky paska esitys. Positiivista tämänpäiväsessä oli se, että uuden GM merkinnät oli helppoja ei ketään jatkoon KHL:n koko jengi vaihdettava. Hyvää yötä !
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Radek Smolenak on yksin tehnyt enemmän maaleja (11kpl) kuin meidän kahden ekan ketjun hyökkääjät, joihin laskin Hardtin (1), Lahden (2), Moseksen (2), Teräväisen (1), A. Tyrväisen (2) ja Desimonen/J. Tyrväisen (molemmilla 1).

Maalintekijällä ja "maalintekijällä" on eroa...
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Radek Smolenak on yksin tehnyt enemmän maaleja (11kpl) kuin meidän kahden ekan ketjun hyökkääjät, joihin laskin Hardtin (1), Lahden (2), Moseksen (2), Teräväisen (1), A. Tyrväisen (2) ja Desimonen/J. Tyrväisen (molemmilla 1).

Maalintekijällä ja "maalintekijällä" on eroa...

Laitetaan vielä Jokerihyökkääjien top-5

Ruutu 3+3 = 6
Hardt 1+4 = 5
Hahl 2+2 = 4
Rita 2+2 = 4
A.Tyrväinen 2+2 = 4

Kuudentena ja seiskana tulevat sitten Lahti & Moses huikealla 3 pisteellä per nuppi. Itse asiassa tuon top-5 listan hyökkääjien tehot ovat pelaajaprofiiliin suhteutettuna ihan asialliset, Ruudulla jopa hyvät. Se vain ei riitä voittoihin, jos kolmen kiekollisen kärkipelaajan (Teräväinen, Lahti, Moses) korpivaellus jatkuu ja neljäs kiekollinen kärkipelaaja ("the ykkössena") puuttuu kokonaan.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se vain ei riitä voittoihin, jos kolmen kiekollisen kärkipelaajan (Teräväinen, Lahti, Moses) korpivaellus jatkuu ja neljäs kiekollinen kärkipelaaja ("the ykkössena") puuttuu kokonaan.
Auttaisikohan se mitään, jos tilastoihin lisättäisiin myös treeneissä tehdyt maalit ? Sillä lailla tilastot voisivat olla edes hieman lohdullisemmat, ei toki hyvät silloinkaan.

Korvien välistä se kiinni on, kun ei uppoa. Vaikka joukkueessa jonkin verran kädettömyyttä esiintyykin ja sentteritilanne on lohduton niin kyllä valmennuksen pitää saada tuostakin pakasta enemmän irti. Jos Lämsältä tuntuu keinot loppuvan niin Oulussa voisi kokeilla vaikka sitä, että jätkät yrittävät tehdä oman maalin. Tuskin onnistuvat ja 0-0 tilanteessa sitten rankkareille, joista bonuspiste jää Ouluun.
 

koodinimi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Auttaisikohan se mitään, jos tilastoihin lisättäisiin myös treeneissä tehdyt maalit ? Sillä lailla tilastot voisivat olla edes hieman lohdullisemmat, ei toki hyvät silloinkaan.
European Trophy:
Lahti 8, 1+2
Moses 8, 2+3
Teuvo 6, 2+3

Jos nuo haluaa ynnätä Liiga-pelien kanssa, niin päästään tähän:
Lahti 21, 3+3
Moses 21, 4+4
Teuvo 14, 3+4

Ei mua ainakaan lohduta. Teukan 2+3 kuuteen matsiin oli hyvä, ei tosin auta tähän hetkeen.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Auttaisikohan se mitään, jos tilastoihin lisättäisiin myös treeneissä tehdyt maalit ? Sillä lailla tilastot voisivat olla edes hieman lohdullisemmat, ei toki hyvät silloinkaan.
Tällä tavoin saataisiin tilastot kyllä huomattavasti valoisempaan suuntaan. Hjallishan kertoi taannoin, että Irving ei saa treeneissä mitään kiinni, mutta onneksi musta tarttuu sitten peleissä. Tällaisiin puheisiin on kuitenkin suhtauduttava terveellä järjellä, sillä kommenttien perusteella voisi jopa luulla, että jokeripelaajat osaavat mukamas ampua maalia kohti.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Hjallishan kertoi taannoin, että Irving ei saa treeneissä mitään kiinni, mutta onneksi musta tarttuu sitten peleissä. Tällaisiin puheisiin on kuitenkin suhtauduttava terveellä järjellä, sillä kommenttien perusteella voisi jopa luulla, että jokeripelaajat osaavat mukamas ampua maalia kohti.

Tässähän on kyse vain siitä, että Leland yrittää harjoituksissa nostaa kenttäpelaajien itseluottamusta päästämällä kiekon välillä tahallaan maaliin. Muutenhan nuo masentuisivat lopullisesti.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
14 meidän matsin (inc. pari ET:tä) otannalla lähtisin syitä etsimään seuraavista asioista:

- Monessa matsissa kiekko "ei ole pomppinut" meille ja esimerkiksi Kousalla putket ovat olleet suurena vihollisena. Samoin esimerkiksi Moses ja Lahti ovat hukanneet melkoisesti "varmojakin" paikkoja. Yksittäisistä tilanteista voi syyttää "huonoa onnea", mutta kokonaisuuden kannalta olisi oleellista miettiä tuhrattujen paikkojen ja tehtyjen maalien suhdetta. Jos pelaajan itseluottamus ei ole kohdillaan, ratkaisuista tulee nopeasti paniikinomaisia, väkinäisiä ja jopa turhautuneita. Kun itseluottamus on kohdillaan ja maalinteko on "rentoa", kiekot tuppaavat uppoamaan tolpan kautta sisään useammin kuin ulos. Muun muassa Jalonen puhui tästä rentouden puutteesta ja gorillasta IS:n jutussa pari vuotta takaperin.

- Pelitapa itsessään ei tuota tarpeeksi laadukkaita tekopaikkoja. Käytännössä pelikirjan sivut katoavat viimeistään punaisen kohdilla kun pitäisi pyrkiä luomaan hyökkäystä. Kun pelaajat puskevat päättömästi tai roiskivat kiekkoa, ei järjestelmällisistä hyökkäyksistä päästä tehokkasti paikoille tai saada karvauksen kautta luotua tarvittavaa määriä paikkoja. Tämä ongelma korostuu jo omista lähdettäessä, sillä huonon avaus- ja ajoituspelin takia oman sinisen ja punaisen väli ryssitään melko kovalla prosentilla. Tässä nyt Ässien ja Pelsujen matsia katsoessa ero esimerkiksi meidän otteisiin on melko suuri.

- Pelaajamateriaali on äärimmäisen yksipuolista. Tällä hetkellä meillä on kiekollisia senttereitä tasan kaksi: paremmin laidassa Liigaa pelannut ja tällä hetkellä alisuorittava Teräväinen ja yhden käden sormilla laskettavan määrän Liigapelejä pelannut Koivisto. Kun vielä valtaosa laitureista on ns. junaraiteilla eteneviä kavereita, pelin puutteet korostuvat entisestään. Yksipuolinen hyökkäyspelikirja on loppujen lopuksi helppo puolustaa tehottomaksi ja ilman kunnollista "kapellimestaria" ajoitukset tuppaavat kusemaan. Mä en jaksa orjallisesti tehdä ruutuvihkoon tukkimiehen kirjanpitoa syöttöetäisyyksistä, syöttöpaikoista tai vastaavista, mutta perstuntumalla väitän noiden olevan Jokereilla liigan keskitasoa heikommalla mallilla.

- Toimivia tutkapareja ja ketjuja ei olla pystytty luomaan yhtä (Rudin ketju) poikkeusta lukuunottamatta. Esimerkiksi nykyisellään moni pelaaja, pahimpana esimerkkinä ehkäpä Lahti, eivät pääse käyttämään vahvuuksiaan täysipainoisesti. Jos tietyille pelaajatyypeille ei pystytä pelaamaan kiekkoa täyteen vauhtiin, toisille saada annettua kiekkoa tarpeeksi ja toisille ei löydy suoraviivaista kaveria vierestä, ei heidän vahvuuksiaan pystytä hyödyntämään. Kun valmiita pareja ei käytännössä ole ja ketjuruletti on pyörinyt melko vahvasti, näitä pareja on vaikea syntyä. Jotenkin tuosta ketjuruletista tulee mieleen se, että Lämsä lähes sattumanvaraisesti kokeilee kaikkea ja toivoo tuurin käyvän.

- Pakka on täysin levällään. KHL-uutiset, lähes Liigasta potkujen saaminen, fanien reaktiot, Hjalliksen jatkuvat puheet uusista kavereista, parin pelaajan potkut, jne... Vaikka kuinka pelaajat ovat ammattilaisia ja haastatteluissa puhuvat kauniita sanoja, ovat he myös ihmisiä. Aivan varmasti monen pelaajan ajatukset ovat pyörineet muualla kuin peleissä, treeneissä ja valmistautumisessa. Tuo on varmasti vaikuttanut keskittymiseen ja sitä kautta tulokseen. Moni valmentaja on puhunut pelaajille annettavasta työrauhasta ja meillä tämän kauden osalta tuo työrauha on ollut poikkeuksellisen pahasti häirittyä kaikin puolin.

Mulla olisi tähän nyt pari patenttiratkaisuakin taskussa...
1) Vähintään yhden kovan sentterin hankinta, mielellään vielä toisen vähintäänkin hyvää tasoa olevan.
2) Pelitapa täytyy saada uomiinsa hinnalla millä hyvänsä. Jäädyttäkää vaikka Areenan parkkihalli ja laittakaa pelaajat treenaamaan sinne, aivan sama. Hyökkäyksiin täytyy lähteä paremmalla ajoituksella ja kaikkien täytyy tietää mitä kaveri vieressä tekee seuraavaksi.
3) Parille pelaajalle täytyy hakea onnistumisia ja hyvää fiilistä vaikka Mestiksestä tai treeneistä asti.
4) Kakkoskohtaa peilaten, ketjuihin pitäisi saada jotakin pysyvyyttä, kilpailua unohtamatta. Annetaan pelaajille aikaa ja jos joku palanen täytyy jostakin korvata, ei kerralla hajoteta väh. 3 ketjua ja sotketa kaikkien orastavaa yhteispeliä.
5) Rauhoitetaan pelaajien työnrauha. Hjallis nyt kiltisti sulkee twitterin ja lopettaa joukkueen päivittäisiin asioihin puuttumisen ja median edessä ei kumarreta toimittajalla, samalla pyllistäen joukkueelle. Ja Ossi voi vaikka näyttää joukkueelle Seiskan etusivua ja todeta, että edes todellisia kissoja ei pidä painaa aivan koska tahansa.
 

Gemondo

Jäsen
Ylivoima

Mä en ihan ymmärrä että miten valmennus ei saa tuota ylivoimaa kondikseen? Siihen löytyisi nykyisestäkin rosterista tarvittavat palikat, joko lyötäisiin rouhijoita maalin eteen ja toimitettaisiin kiekkoa sinne tai sitten pelattaisiin TT:n, tai kakkos yv:ssä Kousa/Karalahti/Eronen kautta peliä laidalta ja yritetään pedata suoraan syötöstä paikkoja. Tosin tämä jälkimmäinen vaihtoehto (jota nähdäkseni ollaan yritettykin), edellyttää sitä että siellä on pelaajien oltava jatkuvassa liikkeessä. Tällähetkellä kun kiekko saadaan joko Teukan tai Koiviston lapaan jäätyy koko muu nelikko paikoilleen ps. Dehner mutta se yhden miehen liike ei auta mitään.

Katsokaapa huviksenne esim Hifkin ylivoima% viime ajoilta. Ja siellä muuten miehet liikkuu mikä tekee alivoiman pelaamisesta paljon haastavampaa ja luo vapaita vetopaikkoja toisin kuin meidän vastaava joka on äärimmäisen helppo ennakoida ja puolustaa. Ei se Teuvokaan voi niitä passeja jaella jos ei siellä ketään hakeudu paikoille.

Luulisi että Kurri vanhana ylivoimaexperttinä tämän epäkohdan on noteerannut, niin voisiko ystävällisesti hieman avittaa Lämsää ja kumppaneita tässä asiassa ja opettaa ylivoimapelin aakkoset valmennusjohdolle?
 

faro

Jäsen
Kyllä on taas maalin tekeminen niin helvetin vaikeaa. Ollaan pelattu 29 peliä ja tehty 64 maalia, joka tarkoittaa keskimäärin 2,2 maalia per ottelu. Ei tälläisillä maalimäärillä voi vaan voittaa yli puolia peleistä. Yhdessä vaiheessa tehtiin kuuteen peliin 24 maalia, missä nyt taas mättää? Ei kai se Mosesin poistuminen voi näin paljoa vaikuttaa?
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Tasakentällisin pelataan melko hyvin ja luodaan jopa paikkoja, mutta suurin ongelma on tosiaan yv-peli, joka on ottelusta toiseen aivan sysipaskaa. Melkein tietää jo etukäteen ennen yv-peliä että seuraavat kaksi minuuttia ovat elämän kannalta poisheitettyä aikaa. Ylivoimalla tehdään kuitenkin usein ne 1-2 maalia joilla maalin tappio kääntyy tasuriksi tai voitoksi. Tänäänkin olisi lopun viiden minuutin ylivoiman aikana tehokas joukkue ensin tasoittanut ja sitten leiponut voittomaalin, mutta Jokerit keskittyi seisoskeluun ja puskemiseen, suurimpana saavutuksena yksi erittäin komea ruuhka. Eniten ottaa päähän se, että Jokereilla ei edes näytä olevan suunnitelmaa sille, mitä halutaan tehdä. Pakki lähtee hitaasti kuskaamaan yli keskialueen, katsoo hädissään ympäriinsä eikä löydä syöttöpaikkoja ja neppaa sitten päätyyn, jonne ei ole ketään menossa. Seuraa helppo purku. Ja sitten kun kiekko minuutin vatvomisen jälkeen joskus saadaan alueelle niin seuraa pitkä ja harras haudontasessio ja pakin veto plekseihin.

Olen luovuttanut sen suhteen että tämän valmennuskaksikon aikana saataisiin mitään merkittävää parannusta aikaan. Sen verran kauan on tätä samaa nyt käsitelty ja kaikki edellä luettelemani viittaa valitettavasti valmennuksen osaamattomuuteen. Janne Lahtihan taisi jopa myöntää kauden alla että yv-peliä ei oltu harjoiteltu yhtään, minkä ei pitäisi olla mahdollista, mutta näköjään on. Toki osa ongelmista johtuu keskushyökkääjien täydellisestä puuttumisesta, mutta kyllä noilla nimillä pitäisi saada edes kiekkoa alueelle. Joten kun nykyinen valmennus ei kerran osaa luoda systeemiä ja asettaa palikoita oikein, niin löydettäisiinköhän vaikka jostain joku konsultti joka voisi tulla opastamaan näissä perusasioissa?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Minusta Jokerit pelasi tänään(kin) ihan hyvää ylivoimaa ja paikkoja saatiin luoduksi. Pitää myös huomioida, että Kärppien vierasalivoima on ollut liigan toisiksi parasta.

Sen sijaan tasakentällisin hyökkäyspelaaminen oli kehnoa, mutta tämä oli tietysti täysin odotettavissa Kärppien tasoista joukkuetta vastaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Minusta Jokerit pelasi tänään(kin) ihan hyvää ylivoimaa ja paikkoja saatiin luoduksi. Pitää myös huomioida, että Kärppien vierasalivoima on ollut liigan toisiksi parasta.

No eihän Jokerit saanut suurelta osin edes ylivoimaansa rauhoitetuksi hyökkäysalueelle vaan yleensä vähintään minuutin verran pyörittiin omissa hakemassa aina uutta lähtöä. Sen lisäksi laukaukset oli pääsääntöisesti ihan luokattomia eikä suuntautunut edes maalia kohti saatikka että olisivat muuten olleet vaarallisia. Jokereiden ylivoima on mielikuvituksetonta hieromista jossa ei liiku kiekko eikä miehet, eikä sitä pyritä myöskään pelaamaan yksinkertaisesti viivan kautta vetoja ja miestä maalille hakkaamaan irtokiekkoja. Muutenkin Jokerit ajaa ihan liian harvoin maalin eteen painimaan kiekkoja sisään vaan mielummin jätkät painaa kulmiin pyörimään ja rakastelemaan kiekkoa kunnes menettää sen joko huonoon syöttöön tai ihan häviämällä kulmapainin.

Jokereiden maalinteko-ongelman taustalla on kädetön materiaali ja mielikuvitukseton hyökkääminen yhdistettynä huonoon menestykseen ja tappioihin joka taas on johtanut siihen että ilman onnistumisia itseluottamus on huono ja ollaan ns huonon tekemisen spiraalissa joka ruokkii itse itseään. Jokerit on ottanut viimeisessä kymmenessä pelissä 4 voittoa ja hävinnyt 6 kertaa, näissä peleissä Jokerit on tehnyt 16 maalia (ka 1,6/peli) ja päästänyt 24 maalia (ka 2,4). Jokerit on jollain ihmeellä sukeltamisestaan huolimatta edelleen TOP6 sijoilla (sijoitus tällä hetkellä 5.) mutta 10.sijaan on matkaa 6 pistettä ja kärkeen matkaa on 21 pistettä, 4.sijaan matkaa on 4 pistettä peli enemmän pelanneena.
 
Viimeksi muokattu:

Karlsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Penguins,
Jokereiden maalinteko-ongelman ydin on nähdäkseni laukausten laadussa. Ylivoima pyöri Kärppiä vastaan paikoin kelvollisesti, toisinaan lauottiinkin, mutta aivan järkyttävän huonolla laadulla. Kousa symboloi tässä kohtaa oikeastaan koko ongelmaa. Mies pelasi valtaosan viimmeisen viiden minuutin ylivoimasta; "Keke" ampui määrällisesti suhteellisen hyvin mutta pommitus meni pääasiassa seinille, ohi, yli, kaikkialle muualle paitsi mihin pitäisi. Tasakentällisin myös mailaa puristetaan, vedoista tulee logoon lepattavia lampaan kulleja ja onnea ei ole rahtustakaan (lukuunottamatta Rekosen osuma). Toki syitä on muitakin mutta tämä paistaa omaan silmään räikeimmin.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Eiköhän suurin syy olen päin honkia oleva kulurakenne. En tiedä kenen kuningasidea on ollut täyttää kolmos- ja nelosketju kalliilla mutta puukätisillä 100000-250000 maksavilla miehillä. Jossain on menty metsään ja pahasti jos kolmosketju maksaa enemmän kun ykkösketju. Samoin jokainen voi miettiä mikä järki oli lyödä 600000 euroa kaksikkoon Kousa-Karalahti kun samaan aikaan puolustus oli muutenkin jo kohtuu kallis.
 

Semtex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit on sitten väsännyt tämän illan jälkeen viimeisessä viidessä pelissä huikaisevat 4 maalia. Illan peliä en nähnyt, mutta ilmeisesti paikkojen määrästä se ei jäänyt kiinni tänään.
 

Masentaja

Jäsen
Olisiko nyt aika sille nollaamiselle? Nyt johonkin saunailta pystyyn, tänään. Osallistuminen pakollista ja alle kahden promillen ei kukaan lähde himaan. Huomiselle vapaapäivä ja perjantaina hallille. Olkoot mikä tahansa itsenäisyyspäivä, aamukasilta vetämään viivoja sillai että ykskään ei lähde kentältä ennenkuin laatta lentää. Lauantaina sitten freesinä Lahteen. Jotain radikaalia tuossa on keksittävä. Ei tosta vaan tule mitään.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Täytyy valehdella itselleen aika paljon, jos väittää Jokereiden ainoaksi ongelmaksi maalien tekemisen. Dufvan suunnitelma oli selkeästi saada johtoasema ja puolustaa tämän jälkeen omaa maalia. On käsittämätöntä, kuinka paljon Jokereista puuttuu käsiä ja luovuutta kiekon kanssa. Tuollaista ryhmää vastaan on helppo ottaa tämän illan kaltaisia puolustusvoittoja. Antaa niiden roiskia kiekkoa maalille, kuhan vaan hoidetaan se maalinedusta siistiksi.

Ei jäänyt juurikaan sellaisia tilanteita mieleen, missä jokeripelaaja olisi antanut keskialueella kiekon täyteen vauhtiin jompaan kumpaan laitaan ja yritetty jalalla päästä ohi vastustajan puolustajista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös