Jokereiden peliesitykset kaudella 2013-14

  • 359 773
  • 1 127

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Mitä olet mieltä Tyrskyistä, onpa provo, varmaan meidän junnumamman aloittama, kun oma poika pelaakin Keupassa ?
Julle on noussut kolmessa vuodessa tärkeäksi roolipelaajaksi, alussa neloskentän laiturin roolissa ja nyt suuremmissa vastuissa. Antti pelaa justiinsa sitä peliä jota itsekin odotan, välillä vähemmän vittumainen ja välillä enemmän. Molemmat Tyrväiset ovat tuoneet tähän narri laumaan sitä, mitä näiltä omilta ns huipulta on puuttunut ja tulee puuttuumaan.
Julle ja Tyrsky ovat tärkeitä lenkkejä omalta osaltaan kohti mestaruutta !

Oliko tämä minulle? Jos oli niin ohi meni.???

Katselen vielä muutaman pelin ja arvioin sitten pelaajat.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Oikein hyvä, tältä viikolta saatiin kolme voittoa kolmesta tarjolla olleista. Ja lisäksi muutamat avainpelaajat saivat onnistumisia. Joten henkisellä puolella tuo toivottavasti helpotti - seuraavien vastustajien kanssa sitten nähdään mihin taito ja taktiikka riittävät tällä hetkellä. Mutta tärkeät yhdeksän pistettä, hyvä juttu.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Hyvä viikko ja maksimipisteet mitä odotettiin. Hyvän avauserän jälkeen pasmat jälleen sekosivat toiseen erään. On se kumma juttu että näin käy liian usein. Kolmannessa sitten saatiin onnekas johtomaali, kerrankin näin päin. Lahti sai tärkeän maalin ja muutenki näissä kahdessa pelissä selvästi petrannut verrattuna alkukauteen. Omasta mielestä kentän paras oli ehdottomasti Eronen, Tuki jatkuvasti hyökkäyksiä ja jakeli maukkaita passeja. Ei menny Ekin opit hukkaan viime vuonna. Ylivoima-peli on tämän hetken suurin ongelma ja parempi varmaan että pelataan tasakentällisin. Tiistaina sitten Tappara jota vastaan pelit ovat aina todella kova tasoisia.
 

legenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan täysin en ymmärrä väitteitä, että pasmat sekosivat jälleen toiseen erään. Erähän alkoi totaalisella hallinnalla ja paikat oli naulata useampi maali. Sen jälkeen toki aukesi luvattoman paljon paikkoja omaan päähän, mikä osittain johtui liian innokkaasta hyökkäämisestä. Kuitenkin kaiken kaikkiaan toinen erä oli pitkästä aikaa huikeaa kiekkoa Liigassa! Tommosta peliä kun kaikki olisi niin ei tappiotkaan aina jaksaisi vituttaa yhtä pahasti.

+Karalahti, Eronen, Moses, Hardt. Varsinkin Moseksen kohdalla nähdään selkeästi mikä on itseluottamuksen merkitys tässä(kin) lajissa.
-Rita. Valitettavasti, viimeiset 5 matsia todella ujoa ja epäonnistunutta Ritaa.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Lokakuussa

ei tarvitse vielä olla iskussa mutta muutama pointti. Työmäärä on hyvä , Koivisto pelasi parhaimman pelinsä mutta jos kannusta halutaan pelata niin sentteri + joku hyökkääjä tarvitaan. TPS sai suht paljon paikkoja toisaalta niitä luotiin myös itse. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
tekomaalit 0-2
tuuri- ja lahjamaalit sekä tyhjiin tehdyt 4-0

Ei pelaaminen edelleenkään kauheasti vakuuta, mutta Jokereiden onneksi liigasta löytyy pitkässä tappioputkessa seilaavia joukkueita, joiden tekemisestä paistaa tuska ja rentouden puute. Ilman huomattavaa tasonnostoa tamperelaisjoukkueita vastaan kyyti on kylmää ensi viikolla.

Toki Jokerit oli parempi joukkue ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta silti...
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilman huomattavaa tasonnostoa tamperelaisjoukkueita vastaan kyyti on kylmää ensi viikolla.

Toki Jokerit oli parempi joukkue ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta silti...

Niin, ei ne tasoerot ole niin suuria. Tänään Pelicans hävisi kotonansa Kalpalle. Ja Ässät sai 5pistettä kuudesta Ipalta.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä alan varmasti jo toistaa itseäni, mutta mitä toi Kousa tekee kentällä? Luulin, ettei kiintiöpaikkoja ole. Okei, teki maalin, joskin erittäin Kousamaisen = ekaan pelaajaan veto ja siitä se sitten etsi tiensä maaliin.

Muuten oli viihdyttävä peli ja vaikka tiukaksi meni niin onneksi saatiin tärkeät kolme pistettä himaan. Jokereiden peli on kaukana valmiista, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Toivottavasti Lahden maalihanat nyt oikeasti aukeisivat, koska kaveri pelasi tänäänkin taas helvetin hyvin. Pari hienoa takakarvausta jnep.

Jutin sanoin, tästä vaan etiä päin! Btw. Eronen oli jälleen huikea.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Niin, ei ne tasoerot ole niin suuria. Tänään Pelicans hävisi kotonansa Kalpalle. Ja Ässät sai 5pistettä kuudesta Ipalta.

Pelicansin lento on jo hyytynyt. En minäkään Ilvestä pelkää, mutta Tapparaa vastaan ollaan lirissä, jos peli ei parane. Nää Ipat, Saipat ja Pelicansit alkavat luisua pikkuhiljaa sinne omille normaaleille sijoilleen, kun taas Tapparat ja Jypit nousevat sinne kärkeen.

Jokerit on voittanut kolme surkeaa joukkuetta neljästi keskinkertaisella pelillä ja todellinen mittari on tiistaina.

Jokereiden kahta ensimmäistä en pidä lahjamaaleina. Liian usein Kilpeläinen tai Tuohimaa on imuroinnut vastaavia.
 
Viimeksi muokattu:

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
tekomaalit 0-2
tuuri- ja lahjamaalit sekä tyhjiin tehdyt 4-0

Janne Lahden pakin mailan alta vienti ja napakka rannari kainalosta oli lahjamaali?? Paren 2-2 tasoitus, jossa Mikko Kousa jotenkin täysin käsittämättömästi pelasi kiekon suoraan Paren lapaan, joka sai laittaa kiekon tyhjiin, oli "tehty maali"??

Ymmärrän, että jengi unelmoi edelleenkin jostain viime kauden Karlsson-näytöksistä ja kiukutellaan kun ei sentteriä kuulu, mutta jotain järkeäkin nyt näihin. Kai tässä on nyt viidessä pelissä tehty tuurilla 4 maalia per peli ja voitettukin niistä neljä viimeistä. Tietenkin vastustajien paskuutta tai tuuria, aina. Ah, miten ihanan suomalainen ajattelutapa.

Otsikon aiheeseen. Peli on parantunut monellakin tavalla. Viisikoiden etäisyydet pysyvät hyvin kurissa ja sitä Lämsän filosofiaa, "kun puolustaa hyvin ja oikein, niin pääsee myös hyökkäämään hyvin ja oikein", on ollut nähtävissä koko ajan enemmän. Pettynyt olin tänään ottelun alkuun. TPS oli selkeästi aktiivisempi jengi ensimmäiset 6-7 minuuttia. Noin ei saisi lauantai-iltana kotikaukalossa olla.
 

Zero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
Mä olen todella tyytyväinen voittoihin tällä viikolla kun alkukausi on ollut vaikea. Mutta on ihan turha uskotella, että nämä oli mistään huippujengeistä otetut, joten leijua ei kannata, ei siinä ole mitään perisuomalaisuutta, vaan realismia.

Ehkä ensi viikon jälkeen jos Tappara etc on kaadettu, voidaan todeta että juna alkaa kulkea, nyt emme tiedä, mutta ainakin muutamat kivet ja kannot kuitattiin.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Avaisitsä hieman? En ite ainakaan sanois Jaskan ja Mäksän maaleja yhtään sen enempää tuurimaaleiks kun tepsinkään maaleja.

1-0: Kelvollinen rannari p-pisteen tienoilta kainalosta sisään. Vituttaisi jos tuollainen menisi omiin.
2-0: Heppoinen lämäri siniviivan tuntumasta ilman maskia. Järkyttävä imu.
2-1: Samalla lailla kainalosta kuin Jokereiden ensimmäinen, mutta laukaus lähti paljon lähempää. Näitä menee aina välillä.
2-2: Purku suoraan lapaan ja hyvä rannelaukaus alanurkkaan. Ihan perusjuttuja on että alivoimapurun pitää lähteä ilmassa eikä jäätä pitkin. Minun papereissani kenttäpelaajan kardinaalimunaus on vähemmän lahja kuin maalivahdin kardinaalimunaus.
3-2: Ei tarvinne selitellä?

Kai tässä on nyt viidessä pelissä tehty tuurilla 4 maalia per peli ja voitettukin niistä neljä viimeistä. Tietenkin vastustajien paskuutta tai tuuria, aina. Ah, miten ihanan suomalainen ajattelutapa.

Eilen ja tiistaina kaikki maalit olivat tehtyjä. Mielestäni myös vastustajan paskuus pitää saada ottaa huomioon, sillä fakta on, että neljän pelin voittoputken aikana Jokerit on kaatanut joukkueet sijoilta 10, 13 ja 14. Jos Tappara ja Ilves kaatuvat, niin silloin ei tietenkään ole mitään selittelemistä.

Korostan nyt vielä loppuun että Jokerit sai luotua tänään useita laadukkaita maalintekopaikkoja, joista vähän paremmalla onnella olisi tullut maaleja, joten sikäli kolmannen maalin tuuri oli ansaittua.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän viikon täyteen pistepottiin täytyy olla tyytyväinen, mutta edelleen organisoidun viisikkohyökkäyksen rakentaminen on tuskan takana. Kun vastaan tulee hyvä puolustus ja hörppimätön veskari, niin vaikeaa on. Tälläkään ei olisi isoa väliä jos YV toimisi, koska tiukat matsit ratkaistaan erikoistilanteissa. Nyt ylivoima on jotain jäätävän skeidan ja uskomattoman huonon välimaastosta.

Hahl ei pelannut peliä loppuun, eli nyt Jokereiden 1. sentteri on Koivisto. Teräväinen on pelannut paremmin kuin alkukaudesta, mutta senttereitä tarvitaan. Mielummin kaksi tai kolme. Hankittu ykkössena auttaisi varmasti ylivoimaa ja tarjoaisi YV:lle Teräväiselle kopittelukaverin. Ikävä on aikoja kun meillä oli heittää YV:llä jäälle Eaves-Teräväinen :/
 

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Noniin, tää juhlapeli olikin vasta kolmas Jokereiden peli minkä nähnyt kokonaan tällä kaudella. Oon nähnyt aika runsaasti änäriä tässä alkukaudella ja kyllähän tasoero on ihan huikea maailman parhaan kiekkoliigan ja Liigan välillä. Ensimmäinen erä varsinkin oli ihan shokki, pienetkin asiat tuottivat molemmille joukkueille ongelmia ja tuntui että pelaajat luistelivat käsijarru päällä. Toinen asia mitä ihan tietosesti kattelin vähän tarkemmin oli tuomarit. Selvä ero siinäkin. Tuomarithan veti tänään suht ehjän pelin, mutta löyty sieltä virheitäkin. Jos pelaaja kaadetaan takaapäin paidasta repien jäähän, niin se on aina jäähy. Ei ole väliä onko rikkeen tehnyt joukkue maalin tappiolla ja peliä jäljellä viisi minuuttia, tai onko linja ollut tiukka tai salliva niin selvät rikkeet pitää pystyä viheltämään pois, olet sitten ammattituomari taikka amatööri.

Niinkun sanoin niin ensimmäinen erä oli mun silmään kyllä melkosta neppailua puolin jos toisin. Luulis, että kun on eilen voittanut back to back kohtaamisen ensimmäisen osan vieraissa, niin Lämsä ois painottanut että alussa pitää olla terävä niin saadaan mahollisesti peli katki nopeesti. Pelillisesti sellaista ei nähty, mutta numerot olivat kuitenkin 2-0 summerin soidessa, täysin ei ansaitusti. Molemmat maalit ihan selvästi Hostikan piikkiin. Varsinkin Mäen "lämäri" lähes siniviivalta jossa ei ollut edes maskia. Hostikka oli täysin hereillä räpylän kanssa, mutta ei jotenkin vaan onnistunut koppaamaan kiekkoa. Norrenan tultua maalin alkoivatkin ongelmat, kun maalivahti saikin kiekkoja kiinni. Näiden maalien ansiosta täysin hallussa ollut peli vaikutti hajoavan käsiin täydellisesti 2.erässä, kun TPS tuli tasoihin kahdella suht nopealla maalilla. Kuin yhtäkkiä puolustuksessa alkoi avoimet ovet ja ensimmäisen takaiskun jälkeen TPS pääsi jatkuvasti pyörittämään Jokereiden alueelle. Kolmannessa erässä Kousan flippermaali pelasti pisteet ja mainittakoon että ihme kyllä Jokerit onnistui kontrolloimaan peliä koko erän.

Joukkueiden tähtipelaajien Moses-Pare keskinäisen kamppailun vei nimiinsä pisteiden valossa Pare. Moses on kyllä luistelunsa perusteella ihan ylivoimanen hyökkääjä tähän liigaan. Miehellä oli jotain 10 tillannetta tehä maali, joista puolet järjesti ihan itse yksinkertaisesti luistelemalla pakkien ohi. Loput vetopaikat tarjoili Teräväinen. Hyvä peli Stevieltä ja oli kyllä kentän näkyvin pelaaja, mutta noista maalipaikoista ois pitänyt ainakin yks saada tehtyä. Pare taas oli paljon näkymättömämpi, mutta sitäkin tehokkaampi. Miehellä oli kaks paikkaa koko pelissä, toisesta laukoi tolppaan ja seuraava menikin sitten sisään. Mies kasasi lopulta tehot 1+1, kun huippupelin pelannut Moses jäi kiikareille, vaikka lopussa tarjottiin samanlaista läpiajoa kuin eilisessä pelissä.

Jokereiltä esiin nousi myös Karalahti, Eronen ja Irving. Jereltä jälleen niitä hehkutettuja varmoja otteita ja tänään myös kaks syöttöpistettä. Jakoi myös muutaman painavan taklauksen. Erosella tuntuu kyllä homma toimivan ja pelaa tosi itsevarmasti. Jos katottais pelkästään Erosen luistelua, pelinäkemystä ja kiekkolista peliä niin kyseessä on paras pakki Liigassa tällä hetkellä. Se minkä takia Eronen vielä pelaa Suomessa johtuu siitä, että miehen puutteet on pakille aika tärkeät fyysinen peli, laukaus ja puolustaminen. Tai en ainakaan laske puolustamista omassa päässä Erosen vahvuudeksi. Irvingin ei tarvinnut tänään esittää montaakaan huipputorjuntaa, mutta varmaa työskentelyä siitä huolimatta. Mies on kyllä ollut alkukaudesta helposti Liigan top-3 kassareita Kolppasen ja Rynnäksen ohella. Ei sitä tiiä vaikka ois saanut Calgaryssä näyttöpaikan, jos siellä vielä pelaisi. Calgaryssä tällä hetkellä rosterissa olevat MacDonald ja Rämö kun ovat käyneet vuorotellen imuroimassa kiekkoja taakseen. Farmissa Berra ei ole hänkään ollut mitenkään loistelias ja Ortio on loukkaantunut. Noh, parempi kun on täällä.

Paljon on vielä kehitettävää, mutta neljän voiton putki on kuitenkin ihan jees. Mannisen liigadebyytistä vielä, että ihan ok peliä Tepsin ensimmäiseen maaliin asti, jossa mieheltä unohtui oma mies kyllä ihan totaalisesti. Sen jälkeen tuntui olevan enemmän tai vähemmän hukassa. Niin ja katsomossakin oli hyvä meno päällä, molemmissa päädyissä!
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Miten eilisen TPS-ottelun tyhjä maali oli enemmän "tehty" kuin tämänpäiväisen tyhjä maali? Olen samaa mieltä, että Lahden ja Mäen kaltaisia laukauksia Jokereille meni keväällä useampikin ja se otti pannuun. Kuitenkin on tärkeää, että maaleja syntyy tasaiseen tahtiin, tavalla ei väliä. Mikä on sitten oikealla tavalla tehty maali? Ihmettelen vaan. Tuuri ja epäonni kuuluvat maalintekoon, siinä missä robottimainen suorittaminen ja kauniit kuviot.

Deko: Sain vain sellaisen kuvan, että vähättelisit tämänpäiväisen tyhjään maaliin tehtyä maalia, mutta niinhän ei vissiin olekaan? Ei muuta.
 
Viimeksi muokattu:

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Onneksi saatiin syntymäpäivä matsista voitto. Eka erä oli hyvä. Saatiin siihen 2-0 johto. Hyvä että Jaska sai tehtyä maalin. Lahti tarvii onnistumisia, vaikea kausi ollu. Sit se toinen erä. Mikä ihme siinä mättää koko ajan? Varsinkin kotona. Vastustaja saa aina otteen pelistä, ja niin kävi nytkin. 0-2 hävittiin keskimmäinen erä. Tää ei voi oikeasti jatkuu näin. Toki on pitkä matka omaan vaihtoaitioon, mutta se ei oo ainut syy, siinä ei saada kunnon hyökkäyksiä edes aikaan. No toivottavasti kauden mittaan paranee peli toisiin eriin.

Sit kolmanteen tultiin hyvällä sykkeellä niinkun aina. Saatiin siihen 3-2 johtomaali. Oikein "flipperimaali" Kousa ampui vaan, ja osui tepsi pakin luistimeen, ja lipui siitä sisään. Kousalle kauden toinen.

Irving oli taas hyvä ja piti Jokereita pystyssä.

+ Teemu Erosen perusvarmaa pelaamista taas kerran.
+ Neljä tehtyä maalia pelissä.
+ Tomi Mäen Tuuletus 2-0 maalin jälkeen. ( Siinä tunteet tais hieman purkautua :) )

Paikkoja oli kyllä tehdä enemmänkin. Mutta tärkeintä kun oli juhlapeli, että saadaan se kolme pojoa.

Pelin kanssa on viel tekemistä kyllä paljon.

Oskari Mannisen eka liiga peli, ( tai ainakin muistelisin niin), kyllä näytti poikaa jännittävän. Tepsin 2-1 kavennuksessa pakitti kokoajan taaksepäin, eikä menny mieheen. Kokemattomuus ehkä hieman näkyi. Mutta annettakoot se anteeksi, kun oli kumminkin eka matsi liigassa.

Jäi pelistä kaikenkaikkiaan hyvä maku, kun voitto tuli. Ja viikonlopusta back to back gamesta saatiin 6 pinnaa.
 

RaveN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Ja ne pomput sun muut lasketaan kuitenkin maaleiksi. Vähän alkaa tympiin jo nämä turhat kiukuttelut ja vähättelyt. Kaikkiin maaleihin on tehty työ, eli ne on pohjustettu jotenkin. Tänäänkin Jokerit vyörytti todella kovaa välillä, ja ennemmin tain myöhemmin se maali tulee. Joko hienolla kuviolla tai onnekkaalla pompulla. Ollaan kuitenkin vasta lokakuussa. Liigaa on pelattu vähän reilu kuukausi, ja tässä ajassa ollaan kuitenkin menty eteenpäin pelillisesti. Viime kaudella peli loksahti kohdilleen heti alussa, jolloin joulukuussa pelattiin kauden parasta lätkää. Tällä kaudella ihan selkeesti haetaan sellasta tasaista nostetta, joka pitäis sit huipentua keväälle, jolloin optimaalisesti pelattais kauden parasta hokia. Itellä on kyllä ihan hyvä fiilis tällä hetkellä.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ja ne pomput sun muut lasketaan kuitenkin maaleiksi. Vähän alkaa tympiin jo nämä turhat kiukuttelut ja vähättelyt. Kaikkiin maaleihin on tehty työ, eli ne on pohjustettu jotenkin. Tänäänkin Jokerit vyörytti todella kovaa välillä, ja ennemmin tain myöhemmin se maali tulee. Joko hienolla kuviolla tai onnekkaalla pompulla.
Hyvin tiivistetty. Jos jätetään pois todella erikoiset sattumat, niin jokaista maalia täytyy edeltää jonkin sortin laukaus. Tänään Jokerit laukoi prosentuaalisesti melko selvästi TPS:ää enemmän, joten oli todennäköistä, että muutama niistä meidän laukauksista menee myös sisään. Se, että niistä maalipaikoista laadukkaimmat jäivät hyödyntämättä ja ihmeelliset vedot upposivat sisään, on pelkkä sattuma.
Siellä tuhrittiin pari läpiajoa, tyhjää maalia ja Moses kilautti tolppaan. Kukaan ei olisi ihmetellyt, jos noista paikoista olisi kolme maalia tehty ja nämä nyt syntyneet kolme jääneet tekemättä.

Yleisesti ottaen tänään hyökkäyspeli toimi mun mielestä jo siihen malliin, miten vuosi sitten parhaimmillaan, jos ylivoimaa ei lasketa. Puolustus sitten laski turhan monta maalipaikkaa TPS:lle, mutta tunnustusta on annettava heidän hyvälle pelaamiselleenkin. Tämän päivän vierailija ei todellakaan vaikuttanut siltä että olisi sarjassa sijalla ynnämuut. Areenassa pelattiin keskivertoa laadukkaampi jääkiekko-ottelu, jonka Jokerit voitti. Se on hyvä merkki.

Tänään nähtiin muuten ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kunnon klap-klap-kuvio, joka harmillisesti päättyi epäonnistuneeseen laukaukseen. Kertoo kuitenkin siitä, että pelihuumori ja luovuus alkavat nostaa joukkueessa päätään. Valmista ei homma ole vieläkään, mutta suunta on yhä edelleen oikea. Viikko sitten olin sitä mieltä, että sentterin tuominen tuohon joukkueeseen on oleellista vasta kun peli toimii edes vähän alusta ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että voitaisiin alkaa ukkoa roudaamaan sisään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Onneksi en ole vaipunut sentään Dekon kaltaiseen synkkyyteen jossa Jokereiden voitot ei tunnu irrottavan edes hymyä ja Jokereiden tekemät maalitkin on melkeimpä väärin tehtyjä tai ainakin onnekkaita joten nekään ei riemua aiheuta. Jokerit on mielestäni ihan riittämiin ollut se enemmän paikkoja luova joukkue joka silti häviää pelejä, välillä on mukava että kiekko vähän pomppiikin meille. Ja kuten Deko itsekin toteaa niin olihan Jokereilla siellä sellaisia paikkoja joista olisi maaleja voinut ja pitänyt syntyä, mm kun Koivisto pyyhki vain pölyt kiekon päältä kun edessä olisi ollut tyhjä maali. Mitä taas tulee Mäen tekemään maaliin niin vaikka se taisi mennä ilman maskia niin ainakin hallilla se näytti menevän ihan yläpesään joten ne on aina vaikeahkoja jos veskari yhtään tiputtaa polvilleen tai on väärin sijoittunut. Ja taisihan Moses ampua tuossa pelissä kaksi kertaa ylähirteenkin. Tämä siis siitä että oli siellä maalitilanteita joissa oli myös epäonnea, tolppa sisään tolppa ulos.

Minusta Kousan "syöttö" Parelle oli pelin suurin kardinaalimoka, Kousalla kun olisi ollut helppo työ purkaa kiekko ulos alueelta niin jostain käsittämättömästä syystä Kousa onnistui toimittamaan kiekon suoraan Parelle. Kuittasi kuitenkin tuon tekemällä onnekkaan flipperimaalin joka jäi vielä pelin voittomaaliksi. Mikähän vanne sitä Kousaa oikein puristaa kun mies ei edes tuulettanut tuota maaliaan vaan vain pyöritteli päätään? Saa sitä sentään riemuita vaikka maalissa olisikin ollut rutkasti onnea mukana.

Seuraavalla viikolla onkin sitten edessä se todellinen tason mittaus kun tiistaina vastaan asettuu liigassa jo kolmanneksi noussut Tappara, jos Ossin flunssa jatkuu sen pelin yli niin Jokerit tulee olemaan suurissa vaikeuksissa jos ainoa ns varma oman pään pakki on Karalahti. Toivotaan että saadaan Ossi nopeasti mukaan. Hahl tuskin pelaa kun joutui jättämään pelin tänään kesken, sekin on iso menetys mutta sen kanssa pystytään tällä hetkellä elämään ja hyökkäysosasto pystytään rakentamaan melko vahvaksi (sentteristöä lukuunottamatta) ilman Hahliakin vaikka Riksa tärkein yksittäinen sentteri tän hetken miehistöstä onkin. Pelillisesti Jokerit on mielestäni mennyt eteenpäin ja ennen kaikkea joukkue on saanut onnistumisia niille miehille joille niitä on toivottukin ja erityisesti Hardt - Teräväinen - Moses kolmikko on noussut esiin, vielä kun saadaan Lahti ketjuineen kunnolla mukaan tehoilemaan niin kyllä tästä vielä ihan hyvä voi tulla. Nämä hieman heikommat joukkueet tuli Jokereiden kannalta hyvään paikkaan vastaan ja ne tilaisuudet käytettiin hyväksi. Ensi viikolla voidaan jo alkaa odottelemaan vahvistuksiakin, kun se verorajakin vihdoin tänään (?) ylitetään.
 
Viimeksi muokattu:

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Hieno voitto "juhlapelissä". Itse olin tosin pelin puolessavälissa jo sen verran kännissä etten muista paljoa muuta kuin seuralaisten kanssa heitetyn läpänderin, mikä ei tainnut liittyä lätkään edes etäisesti. Ekasta erästä mieleen jäi vain tyytyväisyys ettei imuri ollut päällä jokeripäädyssä, vaan tepsukoilla. Mukava tunnelma Areenassa myös, vaikka DJ ja kuuluttaja yrittävätkin sitä jostain syystä pilata.

Ossin flunssa jatkuu sen pelin yli niin Jokerit tulee olemaan suurissa vaikeuksissa jos ainoa ns varma oman pään pakki on Karalahti. Toivotaan että saadaan Ossi nopeasti mukaan.

Toisaalta onneksi on Karalahti. Kuten itsekin totesit, Jokereilla on lopulta kaksi oikeasti luotettavaa puolustuspään luutijaa, eikä se huippupakisto enää näytäkään niin hyvältä kummankaan poistuessa. Parempi kuitenkin näin kuin "pelkkä" Väänänen. Jos Ossi ja Jere on molemmat keväällä terveenä, niin kyllähän siitä tulee suuri etulyönti pleijareissa kun peliaikaa jaetaan epätasaisemmin ja on silloin heittää kehiin lähes jatkuvasti maajoukkuetason fyysinen peruspakki.

Ei olisi myöskään suuri ihme vaikka sekä Väänänen että Karalahti molemmat pelaisivat Sotshissa, mutta se sitten ei ole välttämättä enää Jokerien kannalta hyvä skenaario.
 
Viimeksi muokattu:

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
Itsellä on vähän kaksjakoset fiilikset tämän hetken tilanteesta. Toisaalta on tietenkin niin, että hyvä että kiekko pomppii nyt meille ja sitäkautta tulee maaleja ja voittoja enemmän kuin alkukaudella. Voitoista en kiukuttele ikinä. Mutta jos ketjun aiheena on Jokereiden peliesitykset ja pureudutaan puhtaasti peliesityksiin, niin eihän, vaikka neljä voittoa putkeen on tullutkin, tässä hirveän tyytyväinen voi olla. Pitkiä hyökkäyksiä ei edelleenkään saada aikaiseksi kuin muutama peliä kohden, yv-peli aivan kuraa ja yleensäkin hyökkäyspelistä tuntuu puuttuvan se kuuluisa punainen lanka. Älkääkä nyt palstaveljet vetäkö tähän sitä puuttuvaa sentteriä, kyllä vika on joko pelitavassa tai sen toteutuksessa ja niin maagista sentteriä ei ole olemassakaan joka yksinään tuon vian korjaisi. Joten en nyt niin hirveän luottavaisena tulevaisuuteen katso, mutta toki toiveikkaana....
 

legenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsellä on vähän kaksjakoset fiilikset tämän hetken tilanteesta. Toisaalta on tietenkin niin, että hyvä että kiekko pomppii nyt meille ja sitäkautta tulee maaleja ja voittoja enemmän kuin alkukaudella. Voitoista en kiukuttele ikinä. Mutta jos ketjun aiheena on Jokereiden peliesitykset ja pureudutaan puhtaasti peliesityksiin, niin eihän, vaikka neljä voittoa putkeen on tullutkin, tässä hirveän tyytyväinen voi olla. Pitkiä hyökkäyksiä ei edelleenkään saada aikaiseksi kuin muutama peliä kohden, yv-peli aivan kuraa ja yleensäkin hyökkäyspelistä tuntuu puuttuvan se kuuluisa punainen lanka. Älkääkä nyt palstaveljet vetäkö tähän sitä puuttuvaa sentteriä, kyllä vika on joko pelitavassa tai sen toteutuksessa ja niin maagista sentteriä ei ole olemassakaan joka yksinään tuon vian korjaisi. Joten en nyt niin hirveän luottavaisena tulevaisuuteen katso, mutta toki toiveikkaana....

Anteeksi vaan, mutta mitä helvettiä? Jonkun verran sun viestejäsi lukeneena ei voi kun pyöritellä päätään.. Ensinnäkin, katoitko tänään matsin? Oikeesti? Lämsä-dissaukset on tullut jo selville mutta silti, mitä helvettiä. En vaan käsistä. Jengistä huokuu hyvä fiilis, laadukkaita maalipaikkoja oli noin kymmeneen maaliin, ja täältä luetaan tällasta paskaa. Mä en vaan jaksa ymmärtää.

Mielestäni Varis oli hienoilla linjoilla.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Puolustus sitten laski turhan monta maalipaikkaa TPS:lle, mutta tunnustusta on annettava heidän hyvälle pelaamiselleenkin. Tämän päivän vierailija ei todellakaan vaikuttanut siltä että olisi sarjassa sijalla ynnämuut. Areenassa pelattiin keskivertoa laadukkaampi jääkiekko-ottelu, jonka Jokerit voitti. Se on hyvä merkki.

Hyvää pelaamista paikoin molemmilta joukkueilta. Mä tykkäsin TPS:n hyökkäyspelaamisen monimuotoisuudesta erittäin paljon, joka oli vähän sellaista kahden kuminauhan hyökkäyspelaamista, jossa riippuen Jokeripakeista pelattiin kiekkoa puolustuslinjan taakse tai rintamahyökkäyksin, jossa pelin painopiste hyökkäysalueella miehitettiin etukäteen heikomman pakin puolelle. Kahdessa ensimmäisessä maalissa TPS:n pakit pudottivat hieman liikaa ja hyvällä prosentilla Jokerit näistä virheistä rankaisivat. Eilen oli jäällä ehkä työteliän Jokerinippu tällä kaudella. Seuraavassa matsissa Tapparaa vastaan työnteon on jatkuttava, että voidaan haastaa Tappara, joka puolustaa keskustaa todella vahvasti.

Moses on aivan hurjassa luistelutikissä ja saa sen vuoksi pelissä valtavan määrän tekopaikkoja. Kun Moses alkaa saamaan kiekkoa läheltä ylös ja viimeistelyprosentti kasvaa on kyseessä aika huikea äijä. Tuli eilen haaveltua, että jos Moseksen ja Teräväisen keskellä pelaisi laadukkaasti peliä rytmittävä sentteri olisi kasassa ketju, jota vastaan olisi erittäin vaikea puolustaa.

YV-pelaamisen yksi iso ongelma on kiekon ylöstuonti ja YV-pelin rauhottaminen, jos ja kun se saadaan kuntoon, tulee YV:stä tehokkaampaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Onko muut kiinnittäneet huomiota siihen, että Jokerit on alkanut (taas/vihdoin) rakentaa hyökkäyksiä ja ylittää keskustan sieltä mistä se Lämsän pelifilosofian mukaan kuuluukin tehdä, eli keskikaistalta. Joukkueen "kädelliset" sentterit ovat Koivisto ja Teräväinen, jotka molemmat pystyvät, kuten on viime peleissä huomattu, rakentamaan peliä keskeltä. Myös esim. Julle Tyrväinen on väläytelly tässä.

Näkisin, että kyseessä on ollut tietoinen prosessi joukkueen valmentamisessa, jossa on aluksi keskitytty lähes vain ja ainoastaan viisikkopuolustamiseen ja hyökkääminen on jätetty vähemmälle huomiolle. Kapeakatseisesti ja lyhyellä aikavälillä tämähän on typerää, mutta pitkän kauden aikana nimenomaan luja puolustus kantanee hedelmää, varsinkin playoffeissa.

Koivisto ja Teukka hoitavat sentterin tontit tällä hetkellä todella mallikkaasti, mutta jo määrällisestikkin sentteriosasto kaipaa vahvistusta, koska Riku Hahlin kunnosta ei oikein osaa sanoa. Playoffeissa pelaa vaikka molemmat jalat irtonaisina, mutta turha on ylikuormittaa nyt runkosarjassa. Lisäksi Salminen on olkapäänsä kanssa vielä hyvän aikaa sivussa, joten sentteristö on mallia: Teräväinen - Koivisto - Tyrväinen - Mäki.

Jotain kertoo sekin, että Koivisto istutettiin laitaan kun saatiin yksi sentteri lisää rosteriin (Hahl), joten Henkalle on selvästi kaavailtu paikkaa rosterissa, mutta ei välttämättä keskustassa.

Kurri puhui vähän siihen suuntaan, että maaottelutauolla tai välittömästi sen jälkeen saataisi mahdollisesti vahvistusta sentteriosastoon. Tällä hetkellä tarve ei ole akuuteista akuutein, kun Teukka pelaa tasollaan ja Koivisto on osoittanut kykenevänsä pelaamaan keskellä. Niille, jotka eivät tiedä; Karjala-turnaus pelataan 7.-10.11, joten noihin aikoihin sitten varmaan saadaan olla ns. jännän äärellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös