Jokereiden otteet kaukalossa kaudella 2011-12 - Erkan kädenjälki

  • 485 938
  • 1 460

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereitten kuntopuntari alkaa muuten olla vähän huolestuttavan puolella.
Viimeiset 5 ottelua - sijoitus 12. Viimeiset 10 ottelua - sijoitus 8.
Nyt olisi korkea aika muuttaa kurssia, muuten jämähdetään sääleihin.
Huonostihan Jokerit on viime aikoina pelannut, se on selvä. Kuitenkin kun näitä kuntopuntari jutskia katselee niin mielenkiintoisia taustahavaintoja voi tehdä. Ensimmäinen pidempi heikko jakso pisteiden valossa osuu siihen, kun Eero oli pitkään saikulla. Nyt jo jonkin aikaa menossa ollut toinen huonompi kausi osuu aika sopivasti yhteen Hahlin ja Filppulan poissaolon kanssa. Niinhän sitä sanotaan, että ei tulisi piiloutua loukkaantumisten taakse, mutta aika hyvin nuo tuntuvat pisteiden keruun kanssa olevan vuorovaikutuksessa.

Minä en vielä ole menettänyt uskoani Erkkaan. Toive tästä eteenpäin on se, että nyt kaikki ukot vaikka lepovuorojen kautta täyteen iskuun eli pienetkin vammat hoidetaan ja sitten katsetta kevääseen. Kukaan ei taida enää muistaa alkusyksyä, jolloin Jokereilla ukot oli terveinä ja peli luisti kuin rasvattu kärsä. Pikku hiljaa tämän jälkeen - kun kaikki ei mennytkään kuin leffassa - alkoi paljastumaan heikkouksia etenkin puolustuspäässä. Nyt nuo heikkoudet on yritetty korjata eli nyt vielä äijät kuntoon ja jengi takaisin lentoon.

Edit. ikijokka ehtikin jo kommentoida.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Eikö helpompaa olisi hankkia osaava valmentaja?

Eiköhän sullakin ne ilopissat lahkeeseen lörähtäny kun Westerlund tuli valmentajaksi.

Toivottavasti Jokerit saa mj-tauon jälkeen pelata täysin terveellä miehistöllä loppuun runkosarjan. Siitä olisi sitten hyvä lähteä pudotuspeleihin.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Eiköhän sullakin ne ilopissat lahkeeseen lörähtäny kun Westerlund tuli valmentajaksi.

Ei kuulu tapoihin kuseskella lahkeeseen.

Westerlundin viime kauden loppu oli jo hieman vaikea. Tällä kaudelle odotukset olivat tietenkin korkealla, kun kesällä hehkutettiin kuinka tällä kaudella panostetaan hyökkäyspeliin jne. Kekäläisen olisi heti pitänyt reagoida kun syksyllä alkoi näyttämään siltä, ettei nykyinen valmennus pysy kesällä laaditussa suunnitelmassa. Nyt tämä on taas tätä tuttua materiaalilla voittoon meininkiä. Toki silläkin voidaan nykyisessä SM-liigassa päätyyn asti mennä, mutta helpompaa se varmasti olisi jos ei jokaiselle vastustajalle pelillisesti hävittäisi.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Toki silläkin voidaan nykyisessä SM-liigassa päätyyn asti mennä, mutta helpompaa se varmasti olisi jos ei jokaiselle vastustajalle pelillisesti hävittäisi.

Tähän täytyy nyt ottaa vähän kantaa, olen kanssasi hyvin paljon erimieltä. Onko kaikki unohtaneet, kuinka Jokerit hallitsi matseja ennen joulua? Kuinka maalipaikkoja tuhlailtiin lähes joka matsissa 10 maalin edestä ja vastustaja rokotti lähes joka hyökkäyksestä. Toki pelin taso on laskenut viime aikoina kuin se kuuluisa lehmän häntä, mutta ei se peli nyt niin huonoa ole ollut, kun katsotaan koko kautta.

Vaikka ei saisi mennä loukkaantumisten taakse, niin esitän kuitenkin väittämän, että Jokereide peli on kärsinyt hyvin paljon kun kaksi parasta sentteriä ovat olleet saikulla. Vaikka Ilu ei olekaan pelannut sillä tasolla kuin moni odotti, on hänen pelaamisestaan bongattavissa myös niitä hyviä asioita. Ennen loukkaantumista Ilu alkoi myös tasaisesti saamaan pisteitä matseista. Hahl oli meidän paras sentteri alkukaudesta ja hänen loukkaantumisensa oli myös erittäin kova kolaus. Mitä jos Granlund ja Wirtanen loukkaantuisi? Tai Koskiranta ja Hodgman? Luulenpa, että IFK:n sekä Pelicansin "pelikirjat" kokisivat kovan kolauksen.

Huomaahan sen nyt sokeakin, että Jani Ritan lento on ollut tällä kaudella lähes suoraan verrannollinen Hahlin ja Ritan yhteispeliin. En nyt tilastoja lähde penkomaan, mutta Rita ja Ruutu molemmat ovat olleet joka matsissa enemmän tai vähemmän unessa Riksan loukkaantumisen jälkeen.

Yhden positiivisenkin asian löydän Filppulan loukkaantumisesta. Teuvo Teräväinen. Teuvo on löytänyt hyvän kemian Eavesin kanssa ja mielestäni ylivoima on parantunut, kun siihen on pistetty Teuvo pyörittämään Filppulan tilalle. Teuvolla on parempi liike kuin Filppulalla ja tätä kautta hän pystyy omalla liikkeellään tekemään enemmän tilaa muille pelaajille.

Summa summarum: Mielestäni Jokereiden peli kulki alkukaudesta loistavasti, Kilpeläisen loukkaannuttua tuli paljon takkiin. Eero palasi, homma kulki taas ihan hyvin hetkellisesti, kunnes olikin parhaat sentterit telakalla. Se on totta, että viime aikoina pelit ovat olleet äärimmäisen heikkotasoisia, mutta kohtuutonta on dumata Erkka ihan kokonaan, kun se kiekollinenkin peli on ollut ihan hyvissä uomissa aikaisemmin tällä kaudella. Saa nähdä miten peli lähtee kehittymään, kun saadaan miehet sairastuvalta kehiin ja uudet vahvistukset pääsevät esittämään osaamisiaan. Katsellaan nyt pari viikkoa, mihin suuntaan tämä laiva kääntyy. Toki siinä monet ovat oikeassa, että kohta valutaan säälehin jos tämä tahti jatkuu...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Westerlundin viime kauden loppu oli jo hieman vaikea. Tällä kaudelle odotukset olivat tietenkin korkealla, kun kesällä hehkutettiin kuinka tällä kaudella panostetaan hyökkäyspeliin jne. Kekäläisen olisi heti pitänyt reagoida kun syksyllä alkoi näyttämään siltä, ettei nykyinen valmennus pysy kesällä laaditussa suunnitelmassa.

Missä vaiheessa syksyä Kekäläisen olisi kuulunut reagoida? Siinä vaiheessa kun oli oli harkkapelit mukaanlukien melkein kahdenkymmenen ottelun pisteputki? Siinä vaiheessa kun sokeakin näki 305:n ylimmältä riviltä että voittoja alkaa taas tulemaan tasaiseen tahtiin, kunhan maalivahtipeli on kunnossa? IMO ihan turhaa jälkiviisastelua, jos tällaisen voi edes sellaiseksi laskea.

Boldatusta kohdasta sen verran, että kyllä hyökkäyspeliin on totta tosiaan panostettukin, ja tuntuu siltä että useimmissa kotiotteluissa voitetaan kohtuullisen surkeallakin pelillä laukaukset ja maalipaikat ylivoimaisesti. Vieraspeleissä lähdetään tietenkin liikkeelle vähän eri kaavalla, mutta siihenkin on löytynyt tietynlainen rutiini, mistä kertoo taannoinen yhdeksän ottelun mittaiseksi venynyt pisteputki. Hyökkäyspeli on muutenkin vähän sellainen asia, jonka kuntoon laittamiseen tarvitaan yleensä vähän pidempi aika kuin vain yksi kesä (Suikkasen jengit ovat poikkeus joka vahvistaa säännön). Kun katsoo muita kärkijoukkueita, niin ovathan ne jatkuvuudeltaan vielä Jokereita huimasti edellä. KalPassa on vedetty nyt viisi kesää suht. samanlaisin opein, Ässissä kolme ja JYPissäkin viisi, joten oikeastaan vasta ensi kaudella nähdään kunnolla miten Westerlundin ja Lämsän luoma pelitapa toimii. Silti tälläkin kaudella voi hyvinkin tulla jo menestystä, sillä parhaimmillaan peli on jo toiminut kuin se kuuluisa ajatus.

Viime kauden lopusta en nyt aloita. Sillä materiaalilla mikä oli käytettävissä oli huikea suoritus laittaa mestaruuden lopulta voittanut joukkue yhden onnistuneen läpiajon/ylivoiman päähän putoamisesta.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
SM-liigan toimitusjohtaja tylyttää blogissaan Erkkaa tuomareista avautumisesta.

"Ja lopuksi, Erkka: tiedän, että liigavalmentajan paineet ovat kovat. Me olemme pyrkineet ymmärtämään sen liigassa ja antaneet pitkää siimaa. Mutta nyt se tie on käyty tämän kauden osalta liigassa loppuun – Sinulta ja muilta"

Aika "kova" uhkaus. Mitähän tästäkin seuraa? Kuka heittää ensimmäisen juomapullon?

Mielestäni Erkka saa avautua, jos siihen on aihetta ja valmennus ei siitä kärsi. Yleensä näin onkin, mutta esimerkkejä päinvastaisestakin löytyy.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Kekäläisen olisi heti pitänyt reagoida kun syksyllä alkoi näyttämään siltä, ettei nykyinen valmennus pysy kesällä laaditussa suunnitelmassa.

Alan jo epäilemään, että Jokereissa on jokin muu vialla kuin joka kausi vain valmennus. Täällä viime kausina valmentajina olleet Shedden, Aravirta ja Jortikka pärjäävät ihan hyvin muissa seuroissa. Aravirran Kärpät pelaavat aika hyvää kiekkoa tällä kaudella, mutta Jokereissa peli oli katastrofaalista.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Alan jo epäilemään, että Jokereissa on jokin muu vialla kuin joka kausi vain valmennus. Täällä viime kausina valmentajina olleet Shedden, Aravirta ja Jortikka pärjäävät ihan hyvin muissa seuroissa. Aravirran Kärpät pelaavat aika hyvää kiekkoa tällä kaudella, mutta Jokereissa peli oli katastrofaalista.

Tähän vahva myötämielipide. Ei se aina voi olla kiinni vain valmennuksesta, eikä oikein materiaalistakaan. Nykypäivänä Sm-liigan voittaminen vaatii jo hieman jotain muuta. Kyllä mä alan vahvasti olemaan sen kannalla, että pitkäjänteinen työ kantaa myöhemmin hedelmää. Siitä hyvänä esimerkkinä Jalosen Ifk sekä tämän kauden KalPa. Kumpaakin joukkuetta rakennettiin pari ensimmäistä kautta, vaihtuvuus oli aika pientä ja pelikirja iskostettiin pelaajien selkärankaan. Nyt KalPa on runkosarjan kärjessä ja pelaa kyllä ihan nättiä kiekkoa. Meneekö KalPa päätyyn asti, sitä on vaikea sanoa. Mestaruuteen vaaditaan kyllä kaikki mahdollinen sattumakin mukaan.

Erkka on nyt saanut pari kautta vetää meidän peräsimessä ja tuo peli näyttää ajoittain jo aika hyvältä. Toki joukkue tarvitsee vielä sen tasaisuuden otteisiinsa, mutta onhan ero tällä ja vaikka Jortikan joukkueella kuin yöllä ja päivällä. Itse olin ainakin tyytyväinen, kun Lämsä pidettiin päävalmentajana. Se on sitä jatkuvuutta, mikä on jokerifanille aika vieras käsite. Olen valmis antamaan Lämsälle mahdollisuuden kehittää tuota viisikkopeliä entisestään.

Tämä kausi on kuitenkin vielä aivan kesken. Nyt mukaan tuli pari pakkia ja tämän viikon aikana pitäisi Riksan ja Ilunkin palata tuohon kokoonpanoon, jolloin voidaan lähteä taas hiomaan viisikkopeliä paremmin kuntoon.

Toivoisin hieman vielä maltillisuutta Teiltä, arvon palstaveljet. Annetaan joukkueelle työrauha, eikä haukuta kaikkia ihan paskaksi ennen kuin se peli oikeasti alkaa olemaan täyttä kuraa. Kritiikkiä saa ja pitääkin antaa, kun on aihetta. Onhan tämä keskustelupalsta, mutta ajatelkaa hieman positiivisemmin edes nyt, kun pakistokin sai pari vahvistusta. Kiitos ja kumarrus omasta puolestani tästä aiheesta.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Totta, mutta tuomareita saa ja pitää arvostella otteiden mukaan.
Tavallaan joo, mutta kyllähän tuomareiden arvostelu on SM-liigassa ja julkisuudessa, vaikkapa tällä palstalla, erittäin negatiivispainoitteista. Harvemmin täällä voi lukea kehuja tuomareista. Muutenkin olen sitä mieltä että tuomarit ovat osa peliä ja on aika naurettavaa odottaa heiltä täydellistä suoritusta joka kerta, kun pelaajatkin tekevät virheitä jokaisessa ottelussa, toiset pelaajat jopa jokaisessa vaihdossakin. Valmentajien virheistä nyt puhumattakaan.

Mitä tulee Vuorisen avautumiseen, niin se taas on täysin sivistymätön ja asiaton hyökkäys yhtä valmentajaa kohtaan, täydellinen rimanalitus. Se että valmentaja laukoo pelin tuoksinnassa tai heti ottelun jälkeen asiattomia kommentteja, ei oikeuta Vuorista tuollaiseen lapselliseen syyttelyyn. Itse asiassa Jokerit-leiristä kauden aikana esitetyt syytökset tasapuolisen käsittelyn puuttumisesta vaan vahvistuu tuon kirjoituksen myötä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huonostihan Jokerit on viime aikoina pelannut, se on selvä. Kuitenkin kun näitä kuntopuntari jutskia katselee niin mielenkiintoisia taustahavaintoja voi tehdä. Ensimmäinen pidempi heikko jakso pisteiden valossa osuu siihen, kun Eero oli pitkään saikulla. Nyt jo jonkin aikaa menossa ollut toinen huonompi kausi osuu aika sopivasti yhteen Hahlin ja Filppulan poissaolon kanssa. Niinhän sitä sanotaan, että ei tulisi piiloutua loukkaantumisten taakse, mutta aika hyvin nuo tuntuvat pisteiden keruun kanssa olevan vuorovaikutuksessa...
En kiellä etteikö loukkaantumiset vaikuttaisi huomattavastikin joukkueen pelisuorituksiin. Kuitenkin, jos joukkuen pelitapa on kuosissa ei sota yhtä tai kahta miestä kaipaa, vaikka olisivat kuinka hyviä. Esim. IFK pelasi jostain syystä paljon paremmin kun Granlund-Peltonen kaksikko oli vuodenvaihteen tienoilla poissa rivistä. (tosin ifkillä se pelitapa on, jos mahdollista, vieläkin enemmän hakusessa kuin meillä...)

Jos noita Jokereiden kuntopuntarisijoituksia 5/10 ottelua, sijat 12 ja 8 vertaa vaikkapa Saipaan, jolla sijat 2 ja 3, niin kyllähän Jokerit hieman vajaamiehisenäkin on kohtuu paljon nimekkäämpi kuin Saipa parhaimmillaan. Eikä Selinistä valmentajaguruna voi oikein edes puhua samassa yhteydessä Westerlundin kanssa... jännää on tämä joukkuepeli. Vaikka olisi taustat ja organisaatio kunnossa, rosteri nimekäs ja valmentajalla mestaruuksia, niin joku kumma mystinen tekijä tässä yhtälössä on, joka Jokereilta puuttuu... ja valitettavasti vuodesta toiseen. Eikä se nyt voi olla mikään Jokeri-sydän, joka sieltä on kateissa, kun ei tuolla yksikään muukaan jengi pelaa "omilla pojilla", ostojoukkueet siellä kärjessäkin porskuttaa.

No negailut sikseen. Toivotaan, että uudet pakkiveljekset puhaltavat sen kadonneen liekin taas henkiin Jokereissa.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka olisi taustat ja organisaatio kunnossa, rosteri nimekäs ja valmentajalla mestaruuksia, niin joku kumma mystinen tekijä tässä yhtälössä on, joka Jokereilta puuttuu...

Jokereilta puuttuu Tsekki. Niin se vaan on, että viekas Tsekki tarvitaan, jotta voidaan voittaa mestaruus. Viimeksi oli Machulda ja näitä edeltävässä neljässä mestaruudessa oli Kuningas Otakar.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Jokereilta puuttuu Tsekki. Niin se vaan on, että viekas Tsekki tarvitaan, jotta voidaan voittaa mestaruus. Viimeksi oli Machulda ja näitä edeltävässä neljässä mestaruudessa oli Kuningas Otakar.

Eiköhän yks Unkarin ihme tämän puutteen paikkaa.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ongelmana on vain se, että paras maalivahti ei edes ole kokoonpanossa. Mitkäs ovat Kilpeläisen recordit tämän paluun jälkeen?
9 peliä, n. 2,33 päästettyä/peli ja torjunta% 91,8. Paluunsa jälkeenhän Kilpeläinen pelasi hyvin, mutta esimerkiksi viimeiset 4 peliä (14 päästettyä) ovat menneet heikosti.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit siis pelaa illan ottelussa 11 hyökkääjällä ja 7 pakilla. Ihan mielenkiintoista ja ei oikeastaan edes yllättävää, että tälläiseen ratkaisuun nyt päädyttiin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit siis pelaa illan ottelussa 11 hyökkääjällä ja 7 pakilla. Ihan mielenkiintoista ja ei oikeastaan edes yllättävää, että tälläiseen ratkaisuun nyt päädyttiin.

Hyvä veto, koska päästään rauhassa testaamaan Bume ja Lupa, eikä heidän tarvitse pysyä liigavauhdissa koko matsia. Tai no, Bumella tuossa nyt ei liene ongelmia, mutta Lupalta voi loppua bensa jos on tottunut verkkaisempaan pelailuun. Lisäksi Ässillä tulee hankaluuksia luistella pakistomme nurin.

Jos aloitetaan kuudella pakilla niin Nordlundihan voi tarvittaessa vedellä nelosen laidassa hajavaihtoja että pysyy lämpimänä.
 

vandy

Jäsen
Väänänen-Eronen

Väänänen-Eronen pakkipari aivan kuutamolla koko 1. erän. Saldona ryssitty av-maali. Kylmästi vaan penkinpäähän kun ei kulje.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Taas otetaan pataan kärkijengiltä ja pelitapahtumiin nähden aivan ansaitusti. Jostain se kertoo, että pelistä toiseen otetaan tuplasti enemmän jäähyjä kuin vastustaja... Omista ylivoimista ei tehdä, mutta vastustaja rokottaa kyllä. Perussettiä, perussettiä... Muutenkin Ässien peli näyttää huomattavasti Jokereita valmiimmalta.

Ihmeitähän voi toki tapahtua ja kiekot pomppia siten, että tosta edes piste saataisiin, mutta ei noilla otteilla.

Lupaschuk on ollu sentään ihan lupauksia herättävä. Rauhallista peliä, pitänyt viivan(hih) pari kertaa todella hienosti sekä hyviä, avaavia syöttöjä omille. Sitä peruspeliä siis.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erkan kädenjälki on kyllä tällä hetkellä aivan surkeaa. Pahinta tässä on se että, jos Lämsä nyt jo johtaa peliä. Niin ensi kausikin on yhtä kuraa.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Surkea esitys jälleen Ässiä vastaan.
Ylivoima huonoa, alivoima huonoa, viisikkopeli huonoa.
Semiriä tarvittaisiin tuomaan tohon joukkueeseen edes vähän taistelua.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
1/15. 7187 yleisöä. Ei voittoa kotiyleisön edestä kärkijengistä ikuisuuteen. Ei minkäänlaista modernia pelitapaa.

Kyllä tän kauden pettymys on yksi pahimmista 2000-luvulla. Kaiken pitäis periaatteessa olla kunnossa, mutta ei tuo jengi vaan saa irti itsestään mitään. Tiiä sitten kenen syytä, valmennukselle ainakin osa pakko mennä ei maha minkään.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Alkukaudesta kaikki näytti hyvältä, sitten pari loukkaantumista ja paketti hajoaa aivan totaalisesti. Tänäänkin aivan hirveä esitys Ässiä vastaan, pelissä ei ole mitään järkeä. Kiekko päätyyn ja perään ja toivotaan pomppukiekkoja.

Kumpis siellä nyt on päävastuussa, Erkka vai Lämsä? Jos Lämsä niin en ihmettele yhtään jos paketti on levällään ja jos taas Erkka, niin ihmettelen että miten vitussa kaveri on onnistunut tässä?

Ensi kaudesta on... noh, mietitään sitä tämän kauden jälkeen.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Vittu tästä tule yhtään mitään. Tuo joukkue on yksinkertaisesti sanottuna paska. Hyökkäysalueelle ei päästä muulla tavalla kuin heittämällä kiekko päätyyn, silloinkin se menetetään instana. Hyökkäyksiinlähdöissä ei käytetä keskustaa ollenkaan, jolloin laidat on helppo tukkia. Vaikka Filppula ja Hahl ovat poissa, se ei tarkoita sitä että tarvitsisi hylätä keskusta kokonaan. Siellä on kuitenkin Eavesin ja Kerälän tasoisia mailataitureita. Puolustuspäässä juostaan perässä ja sählätään. Eero ei vakuuta tällä hetkellä yhtään. Erikoistilannepelaamisesta en edes aloita.

Laskiko joku kuinka monta maalipaikkaa tänään luotiin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös