Jatkoajan ravintolaopas

  • 540 180
  • 2 522

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Viikonloppuna tuli käytyä testaamassa Stefan's Steak House Turussa. Oltiin molemmat kuultu hiukan sellaista keskinkertaista palautetta paikasta, ja menun hinnat on aika kovat, joten tuo on jäänyt tähän asti testaamatta, kun aina on tuntunut löytyvän joku toinen paikka mihin mennä mieluummin syömään. Nyt kuitenkin satuin pääsemään ns. "mystery shoppingin" tekijäksi, joten tuonne siis matkamme kävi.

Ravintola on miellyttävästi sisustettu, lämmin ja mukava. Hiukkasen äänekäs, mutta ei missään nimessä kuitenkaan kaikuva tai kolkko, joten hyvin pystyi keskustelemaan ilman sen suurempaa huutamista.

Ruokalistaa hetken selattuamme todettiin, että alkuruoka + pihvi + jälkkäri-setille tulisi sen verran paljon hintaa, että päädyttiin ottamaan 5 ruokalajin maistelumenu, sen kun sai kohtuullisen miellyttävään 59€ hintaan. Pihville tosiaan tulee tuossa paikassa hintaa hiukkasen vajaat 40€ lisukkeineen, jota pidän kyllä melkoisen kalliina - monissa michelin-paikoissakaan ei hintaa ihan noin paljoa tule.

Ruoka oli erittäin hyvää, joskin hyvin yksinkertaista ja konstailematonta. Klassiset perusannokset olivat hyvinkin klassisia, mutta todella maistuvia. Toki vaikeahan sitä on esimerkiksi carpacciota parmesanilla, vuonankaalilla ja balsamicosiirapilla pilatakaan. Teknisesti haastavin ja maullisesti yllättävin ruoka menussa lieni juustokeitto, jossa keitto oli vaahdotettu ja koristeltu stilton-juustomuruilla sekä karamellisoiduilla päärynäpaloilla. Tätäkin yhdistelmään voinee turvallisesti kuitenkin kutsua klassikoksi, joten mitään maailmaamullistavaa ei tosiaan listalta löytynyt. Välissä tuli sorbettia kuivalla prosecolla jota kautta sitten pääruokaan, joka oli poron sisäfiletä. Älyttömän hyviä nämäkin, kaikki maut sopusoinnussa ja selvästi hyvin tehty. Jälkiruoaksi tuli vielä jälkiruokalajitelma, jossa brownieta, juustokakkua ja kahta eri kastiketta.

Ruoan suhteen siis mentiin todella turvallisella linjalla, mutta kaikki tosiaankin maistui juuri siltä miltä pitääkin. Viinisuositukset olivat hyvin kohdallaan lukuunottamatta poron kanssa tarjoiltua melko rotevaa Cabernet Sauvignonia, jossa ikävä kyllä jäi hennon poron kanssa vain Cabernetin tunkkaisuus jäljelle. Viinissä ei ollut mitään vikaa, mutta yhdistelmä oli ehkä hiukan turhan raju.

Parhaana jäi mieleen palvelu. Todella mukava ja asiantunteva tarjoilija kertoi ruoasta ja viineistä, kysyi mielipiteitä ja esim Cabernetin yhteensopivuudesta jäi keskustelemaan hyvässä hengessä ja vastaanottavaisena oikein mielellään. Erityispointsit tuli siitä, kun onnistuin roiskuttamaan valkoiselle paidalleni pari tippaa karpaloa. Sitä puhdistaessani tarjoilija kiikutti oma-aloitteisesti pullon vissyä jolla paitaa voisi puhdistaa. Tätä ei muuten edes veloitettu meiltä, siitä vielä lisäpisteet!

Kokonaisuudessaan uskallan suositella ravintolaa. Ensi kerralla testataan varmastikin pihvit, koska kokonaisuutena ruoka oli herkullista ja hyvin valmistettu. Pääruokien hinnat on tosiaan vedetty jokseenkin korkealle, mutta nuo menu-hinnat ovat ihan kohtuulliset (ja tuosta viiden ruokalajin menusta ainakin lähti nälkä erittäinkin hyvin).
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ja mitä tulee Hämeenlinnan syöntipaikkoihin niin suosittelen lämpimästi Gastropub Alexin avoburgeria. Hintaa muistaakseni 13,90€ ja aikamoinen himosyömäri saa olla, että tuon annoksen jälkeen jää vielä nälkä. Siihen vielä aurajuustodippi missä on aitoa aurajuustoa paloina seassa.Jep, hyvvää on.

Ko. ravintolassa on todellakin hyvät ruoat, mutta pari pahaa miinusta pompsahtaa esille. Palvelu ontuu pahasti: hidasta ja hapuilevaa. Toiseksi, listalla mainostettavista oluista ja siidereistä löytyy tarjonnasta ihan oikeasti vain osa. Kolme kertaa olen käynyt ja joka kerralla ei ole löytynyt juuri sitä olutta tai siideriä mitä olen tilannut. Joko loppunut tai ei ole valikoimissa. Mitä hemmetiä?!

Tuli eilen vierailtua Hämeenlinnassa ja näissä kommenteissa mainitussa paikassa (ja niiden perusteella, kun varsin fiksuina kirjoittajina pidän ko. juippeja) eli Gastropub Alexissa ja ei tuo ihan putkeen mennyt. Toisaalta olen oppinut, että ravintolaa ei pidä tuomita muutaman annoksen perusteella eli siitä pieni synninpäästö.

Tuli mentyä tuonne ihan puhtaasti syömään ja se oli ehkä virhe. Pari(toista) tuoppia alle niin ko. mättö olisi todennnäköisesti ollut ihan taivaallista, mutta nyt vain tuon yhden tuopin jälkeen se helvetinmoinen suolan ja rasvan määrä jyräsi yli ja peruutti vielä päälle. Alun valkosipulikeitto oli loistava, mutta ne sen kanssa tulleet ja rasvassa uitetut laukkaleivät olivat hieman liikaa ja valkosipulileivän kohdalla sama juttu.

Halloumibroilerin halloumia ei ilmeisesti oltu liotettu, joten kuivaksi paistettu broileri tai pakastevihannesten mauttomuus ei häirinnyt sen helvetinmoinen suolan jälkeen.

Avoburger näytti ihan mukavalta eikä nälkäkään jäänyt, mutta hieman tuli mieleen, että ketju-Amarilloissakin saa paremmalta maistuvaa safkaa. Setti oli kuiva, perunoita oli 2/3 annoksesta ja sämpylät ihan helvetin sitkeitä.

Kuten sanottua, niin kunnon kumarassa olisi varmasti ollut ihan loistavaa mättöä, mutta näin vain puhtaasti ruokaillessa, niin ei helvetti.

Niin ja juomia tilatessa ei kumpaakaan ensimmäistä vaihtoehtoa oluesta tai siidereitä ollut tarjolla.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Osaisiko joku suositella stadista laadukasta aamiais ja lounaspaikkaa?

Ajatuksena viettää päivä kaupungilla, mennä jo aamiaiselle jonnekin ja sitten syödä hyvä lounas jonkun tunnin päästä. En halua buffettia, en välttämättä edes aamiaisellekaan. Viimeksi kun vastaava vapaa aika löytyi olin Farangissa lounaalla ja sitä ennen Bistro Helsinki 15:sta. Eli jotain tuon tyylistä. Noin 50 euroa voisin sijoittaa tuohon aamiaiseen + lounaaseen.

Eat.fi:stä yleensä näitä paikkoja haen ja on aika hyvin osunut kohdilleen sieltä löydetyt.

_
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ravintolat harkitsevat sakkoa turhista pöytävarauksista - Ravintolat - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Kannattaisi ehkä panostaa siihen ruokatuotteeseen, niin ei tarvitse ottaa varauksia ollenkaan vastaan, ja tupa on joka ilta täynnä viimeistä penkkiä myöten.
Voitko hieman avata tuota ajatuskuviota? Eihän ravintoloiden ole nytkään mikään pakko ottaa varauksia vastaan. Ja tuo ongelma koskee luultavasti sellaisia ravintoloita, joihin on tulijoita enemmän kuin asiakaspaikkoja. Kai sinäkin nyt ymmärrät sen verran matematiikkaa ja fysiikkaa, että ongelma on siinä, että tehdään useita varauksia samalle illalle eri ravintoloihin, mutta mennään korkeintaan yhteen illastamaan. Ei siis se, että noissa ravintoloissa olisi huonoa ruokaa tai liian vähän asiakkaita. Pöytävaraus tarkoittaa sitä, että siihen pöytään ei päästetä ketään muuta, vaikka tulijoita olisi pilvin pimein.

PS. Ei vitsiä annosten jakamisesta neljään osaan.
 
Ei siis se, että noissa ravintoloissa olisi huonoa ruokaa tai liian vähän asiakkaita. Pöytävaraus tarkoittaa sitä, että siihen pöytään ei päästetä ketään muuta, vaikka tulijoita olisi pilvin pimein.

Eikös siinä tapauksessa kannattaisi nimenomaan luopua varauksista ja jakaa pöydät sitä mukaa kuin niitä vapautuu? Näin myös täyttöaste on optimi ja kassa laulaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eikös siinä tapauksessa kannattaisi nimenomaan luopua varauksista ja jakaa pöydät sitä mukaa kuin niitä vapautuu? Näin myös täyttöaste on optimi ja kassa laulaa.
Oletko koskaan käynyt paremman luokan ravintolassa syömässä? Ensinnäkin, pöytävaraus kuuluu hyvään asiakaspalveluun. Kukaan ei vie ketään tärkeää ihmistä syömään sillä periaatteella, että joutuu juoksemaan koko kaupungin ympäri metsästäen sitä vapaata pöytää. Ja toiseksi, noiden pöytävarausten perusteella ravintoloiden on helpompi täyttää nuo asiakaspaikkansa optimaalisesti, kun pöytäseurueiden koko on jo valmiiksi tiedossa. Luulisi tämän olevan itsestään selvää kaikille aikuisille.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Todella moukkamaista jättää ilmoittamatta tarkoituksella peruuntumisesta. Vahinkoja voi varmasti käydä, mutta vahinko tuskin on kysymyksessä, jos varauksia on useita samaan aikaan vetämässä.

En tiedä käytännöstä, mutta eikö tuohon voisi soveltaa jonkinlaista puolen tunnin sääntöä, siis ellei varaaja ilmoita myöhästymisestään, menee pöytä mahdolliselle paikan kyselijälle. Ei tietysti varmin tapa, koska voi olla, ettei sopivaa asiakasta tule, mutta pieni sauma ainakin sille olisi.
 
En tiedä käytännöstä, mutta eikö tuohon voisi soveltaa jonkinlaista puolen tunnin sääntöä, siis ellei varaaja ilmoita myöhästymisestään, menee pöytä mahdolliselle paikan kyselijälle. Ei tietysti varmin tapa, koska voi olla, ettei sopivaa asiakasta tule, mutta pieni sauma ainakin sille olisi.
Ulkomailla pöytä on joskus mennyt selvästi alle puoleen tuntiinkin kun ollaan oltu ilmoittamatta myöhässä. Mun mielestä toi "sakkomaksu" ois ihan paikallaan, mokomahan on arkipäivää ihan missä tahansa hammaslääkäristä lähtien. Pöytävaraus sopimusmuotoon ja henkilötunnukselle, asiattomasta peruutuksesta viidenkympin lasku.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
En tiedä käytännöstä, mutta eikö tuohon voisi soveltaa jonkinlaista puolen tunnin sääntöä, siis ellei varaaja ilmoita myöhästymisestään, menee pöytä mahdolliselle paikan kyselijälle. Ei tietysti varmin tapa, koska voi olla, ettei sopivaa asiakasta tule, mutta pieni sauma ainakin sille olisi.

Tottakai noin tehdäänkin, meillä pöytä annetaan pois puolen tunnin tai tunnin päästä, vähän ajankohdasta riippuen. Toki yritetään soittaa asiakkaalle ensin, harvemmin vaan vastaavat. Meillä on myös monesti ihmisiä rysäpäivinä jonossa, jos pöytää vapautuu niin soitetaan asiakkaalle ja aika usein myös ovesta tulee halukkaita. Suurin ongelma on se, jos pöytä on varattu kuudeksi, niin käytännössä viidestä puoli seitsemään käännytät ihmisiä ovelta ja myyt eioota. Toinen suuri ongelma on isot pöytävaraukset, joista vain osa saapuu. Eräänä pikkujoululauantaina tuli ennätys, 12 hengen varauksesta paikalle saapui kolme. Teki mieli heittää nekin pihalle, mutta laitoin vain ne pääni sisäiselle mustalle listalle.

Ja kyllähän tuollainen uutisen mukainen käytäntö on jo monessa ravintolassa olemassa. Varsinkin paremmille paikoille jokainen asiakaspaikka on tärkeä ja rahaa menee paljon hukkaan jos tupa ei ole täynnä. Toivottavasti MaRa saa homman hoidettua ja yhtenäiset säännöt luotua.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Osaisiko joku suositella stadista laadukasta aamiais ja lounaspaikkaa?

Ajatuksena viettää päivä kaupungilla, mennä jo aamiaiselle jonnekin ja sitten syödä hyvä lounas jonkun tunnin päästä. En halua buffettia, en välttämättä edes aamiaisellekaan. Viimeksi kun vastaava vapaa aika löytyi olin Farangissa lounaalla ja sitä ennen Bistro Helsinki 15:sta. Eli jotain tuon tyylistä. Noin 50 euroa voisin sijoittaa tuohon aamiaiseen + lounaaseen.

Eat.fi:stä yleensä näitä paikkoja haen ja on aika hyvin osunut kohdilleen sieltä löydetyt.

_
Aamiaisista ei ole kokemusta kuin Fazerilta, mutta sitä suosittelee mielellään. Hyvät leivät, kakkua tms. jos makeaa tekee mieli ja oikeastaan kaikkea mitä nyt aamiaisella kaipaa. Hinta jotain kympin luokkaa. Ja paikkanahan se on myös kupolikattoineen ihan nätti.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Noista Helsingin aamiaispaikoista toivoisi kieltämättä lisää suosituksia.

Tänään oli melkoista huumorimenoa muuten tarjolla. No ok, paikka oli Baker's, mutta silti. Entrecote piti tulla mediumina, mutta oli suunnilleen hätäisesti rare-. Ensimmäisiä kertoja lähetin annoksen perisuomalaisesti pahoitellen takaisin ja lopputuloksena sain uuden annoksen kokin tuomana, jossa mötikkä oli sitten viimeisen päälle well done hiiltynyttä pintaa myöten. Noh, eihän tuolle voi tai kannata oikein kuin nauraa.
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole itse käynyt, mutta kaksi ihmistä on kehunut ravintola Qulman aamiaista.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En ole itse käynyt, mutta kaksi ihmistä on kehunut ravintola Qulman aamiaista.

Itsekin haluaisin suosituksia ytimen lisäksi tuolta Kallion suunnalta, olen ymmärtänyt että siellä voisi olla myös asiallisia aamiaispaikkoja. Qulma vaikuttaa hyvältä myös.

_
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Todella moukkamaista jättää ilmoittamatta tarkoituksella peruuntumisesta...

Täysin samaa mieltä, ja sen vuoksi en pidä ollenkaan huonona ideana sakkomaksuja tuollaisesta ylimielisestä toiminnasta, jos ei peruutusta ilmoiteta ollenkaan.

Joku on varmaan ehdottanutkin jotain tällaista...
Eli yksi toimiva vaihtoehto voisi olla sellainen, että nettivarauksen yhteydessä maksetaan nettipankin kautta vaikka 20€ varausmaksu (tai mikä nyt voisikaan olla oikea summa), ja sama summa hyvitetään laskussa sitte myöhemmin. Jos varaus pitää peruuttaa, ja peruutus tehdään riittävän ajoissa, niin ravintola palauttaa tuon varaussumman. Jos ei varaajaa näy eikä kuulu, niin summa tietysti menee. Puhelimella tehdyt varaukset tietysti loppuisivat, mutta taitaa ne loppua joskus muutenkin.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Osaisiko joku suositella stadista laadukasta aamiais ja lounaspaikkaa?

Ajatuksena viettää päivä kaupungilla, mennä jo aamiaiselle jonnekin ja sitten syödä hyvä lounas jonkun tunnin päästä. En halua buffettia, en välttämättä edes aamiaisellekaan. Viimeksi kun vastaava vapaa aika löytyi olin Farangissa lounaalla ja sitä ennen Bistro Helsinki 15:sta. Eli jotain tuon tyylistä. Noin 50 euroa voisin sijoittaa tuohon aamiaiseen + lounaaseen.

Eat.fi:stä yleensä näitä paikkoja haen ja on aika hyvin osunut kohdilleen sieltä löydetyt.

_
Tin Tin Tango. Ihan kingi mesta. Hauskan ranskalaistyyppinen aamupalamesta, jossa reilut aamiaiset laadukkaista raaka-aineista. Ei edes pahan hintainen. Usein ainakin viikonloppuisin melko täynnä, tosin pöytiä vapautuu kyllä pienellä odottelulla.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noista Helsingin aamiaispaikoista toivoisi kieltämättä lisää suosituksia.

Tänään oli melkoista huumorimenoa muuten tarjolla. No ok, paikka oli Baker's, mutta silti. Entrecote piti tulla mediumina, mutta oli suunnilleen hätäisesti rare-. Ensimmäisiä kertoja lähetin annoksen perisuomalaisesti pahoitellen takaisin ja lopputuloksena sain uuden annoksen kokin tuomana, jossa mötikkä oli sitten viimeisen päälle well done hiiltynyttä pintaa myöten. Noh, eihän tuolle voi tai kannata oikein kuin nauraa.
Pari kertaa itsekin Bakersissa käynyt "viime aikoina" vetämässä ohimennen pihvin johonkin tarjousaikaan. Meikäläisen kohdalle osuneet erinomaiset mediumit ja muutenkin maittavat annokset. Ihan näin kontrastina sun kehnolle (ja totta tosiaan melko koomiselle) kokemukselle.

Tin Tin on ihan jees aamiaismesta ja plussaa on se, että sen voi vetää aukiolon puitteissa mihin kellonaikaan tahansa. Itsellä tapana vetää setti, jossa about kybällä saa "kahvia tai teetä, tuoremehua, sämpylän, voita, meetvurstia, juustoa, kurkkua, tomaattia, kananmuna, jogurttia, croissanttin ja marmeladia", mikä on ihan ok. Miljöönä kiva jos sattuu pöydän saamaan ja vaikka ehkä skidisti onkin "muotipaikka", niin asiakaskunta on kuitenkin ilahduttavan kirjavaa. Konseptina noutopöytä on ehkä kivempi ja varsinkin jos haluaa täyttää itsensä kunnolla, eli jos sitä haikailee, ei kantsi tinttiin suunnata.

Suuri aamiaistesti (Helsinki)
Cityn aamiaisvertailu
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pari kertaa itsekin Bakersissa käynyt "viime aikoina" vetämässä ohimennen pihvin johonkin tarjousaikaan. Meikäläisen kohdalle osuneet erinomaiset mediumit ja muutenkin maittavat annokset. Ihan näin kontrastina sun kehnolle (ja totta tosiaan melko koomiselle) kokemukselle.

Tuo tarjouspihvi (12.80€ tjsp.) on kanssa tullut useamman kerran syötyä ja se on kyllä onnistunut. Samoin kaveri kiitteli omaa läskiään tuolla aikaisemminkin mainitulla kerralla eli ehkä jonkinlainen maanantaikappale yhdistettynä kokin huonoon päivään sattui nyt vaan kohdalle.


Muistelinkin että tällainen vertailu oli julkaistu, mutta en vain muistanut missä eli kiitos.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Pari kertaa itsekin Bakersissa käynyt "viime aikoina" vetämässä ohimennen pihvin johonkin tarjousaikaan. Meikäläisen kohdalle osuneet erinomaiset mediumit ja muutenkin maittavat annokset. Ihan näin kontrastina sun kehnolle (ja totta tosiaan melko koomiselle) kokemukselle.

Hyvä että Bakersista tulee edes joskus positiivisia arvioita. Taitaa olla ensimmäinen kerta tässä ketjussa. Allekirjoittanut kävi paikassa kaksi kertaa. Ensimmäisen ja viimeisen...
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuuluu samaan omistukseen. Plevnassa tiedän mitä tuleman pitää.

Tähn väliin yksi episodi Esplanadista:

Menimme kerran vaimon kanssa syömään, kun läheisessä sushi-ravintolassa oli täyttä. Tilaukset otettiin vastaan ja heti 50min myöhemmin ne tuotiin pöytään. Ravintolassa oli tullessamme 12 henkeä joista neljällä oli ruoka lähes syötynä ja muut nauttivat olutta. Oletimme saavamme ruuan pian.

Kun ihmettelimme ruuan viipymistä 30min kohdalla, ilmoitti tarjoilija että heillä on 16-hengen seurue kabinetissa ja että he ehtivät tilata ennen meitä.

Kun ruuat vihdoin tulivat, ihmettelin ääneen aikataulua, johon tarjoilija totesi ynseästi: "Me emme ole mikään pikaruokala".

Ruuat Plevnaa, mutta palvelu monta astetta alempana.

Kävittekö muuten vessassa? Matkahuollon baareissakin on toimivampia ja siistimpiä vessoja. Onko muuten Matkahuollon baareja enää? No en minäkään voinut uskoa että laadukkaana ruokapaikkana itseään pitävällä Esplanadilla vessat on 60-luvulta.

Ja oli mulla kysymyskin. Mihinkäs sitä veisin appivanhemmat ja äitin syömään nyt tulevana äitienpäivänä Tampereella? Kukaan ei kai isommin piittaa turhan hienoista kattauksista. Appivanhemmille maistunee konstailematon kotiruoka, mun äiti taas varmaankin mieluusti ottaisi jonkun kasvis-/kana-/kalavaihtoehdon. Kyse siis n. 65-70v. ihmisistä ja tämä heidän ensimmäinen tapaaminen. :)
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Kiitti tästä.
Tuosta saa ihan hyvää perspektiiviä mitä on tarjolla ytimessä, kahvi on mulle tärkeä asia ja tietty tuoreus tarjottavassa.

Hyvin alkaa hahmottua maistelumatka ytimeen. Lounas on se tärkein etappi ja yksi hyvä hinta/laatusuhde on kuulemma Pure Bistro kauppatorin laidalla. 3 ruokalajin lounasmenu 27€ (michelin ravintoloissa tuplahinta).

Yksi mikä kiinnostaa myös ja ehkä pitää poiketa on tämä patisserie
Patisserie Teemu Markus

Yleensä pyörähdän keskustassa niin pikaisesti ettei ehdi tälläistä edes ajatella tai sitten on sivistymättömiä frendejä mukana jotka eivät ymmärrä hyvän päälle, hah.

_
 

lebak

Jäsen
Ja oli mulla kysymyskin. Mihinkäs sitä veisin appivanhemmat ja äitin syömään nyt tulevana äitienpäivänä Tampereella? Kukaan ei kai isommin piittaa turhan hienoista kattauksista. Appivanhemmille maistunee konstailematon kotiruoka, mun äiti taas varmaankin mieluusti ottaisi jonkun kasvis-/kana-/kalavaihtoehdon. Kyse siis n. 65-70v. ihmisistä ja tämä heidän ensimmäinen tapaaminen. :)

Yllä olevaan kuvailuusi voisi sopia Coussicca ? En tiedä soveltuuko paikka kyseiseen juhlaan/tilanteeseen, mutta ruuat voisivat osua Gastropub Nordicissa ?
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Olin juuri viime perjantaina Coussiccassa äitini kanssa syömässä ja ruoka oli kyllä erinomaista ja annokset todella isoja, myös naapuripöydissä. Coussicca on suhteellisen pieni ravintola, mutta äitini mukaan saanut vähän raikkaamman ilmeen viimeisimmän remontin myötä. Illalla saattaisi olla hyvinkin tunnelmallinen ja mieleeni tuli paikan koosta ulkomailla hyvinkin yleiset pikkupaikat. Palvelu oli hyvää, pääruokiin kuuluu alkukeitto/-salaatti ja kahvi ja eipä paikassa itsessäänkään pienuudestaan huolimatta mitään valittamista ollut. Vatsansa tuolla ainakin saa täyteen eikä varmasti pety ruoankaan laatuun.

Pääsin vihdoinkin Coussiccaan, käytiin isommalla porukalla syömässä viime viikolla. Coussicca on tosiaankin pieni ravintola, joka oli arki-iltanakin täynnä, mielestäni sisustus ei kuitenkaan ollut mitenkään erikoinen. Palvelu toimi hienosti alusta loppuun asti. Kuten tirppa jo kertoikin, niin pääruokiin kuuluu joko vihreä salaatti tai bataattikeitto, mukava pieni yllätys, jota on mukava syödä hyvässä seurassa ruokaa odotellessa. Minä tilasin Coussiccan vinkkarin ja muut pöydässä olleet mm. pippuripihvin, talon broilerin ja täytetyn lehtipihvin. Ainoa miinus oikeastaan ruuan laadussa oli erään pippuripihvin ollessa aavistuksen liian kypsä, vaikka se mediumina tilattiinkin. Muut pihvit olivat koko pöytäseurueen mielestä mediumeja niinkuin pitikin. Ruoat olivat isot ja pippuripihvien kanssa tuli vielä juustosalaatti kaveriksi. Ranskalaiset eivät olleet mukana annoksissa, vaan ne tuotiin pöytään erillisissä astioissa ja tarvittaessa niitä olisi saanut pyytää lisää (ymmärsin, että niitä saisi syödä niin paljon kuin jaksaa ilman lisämaksua). Tähän ei kuitenkaan ollut tarvetta, kun ranskalaisia kannettiin pöytään jo aluksi hyvä määrä.

Jälkiruoaksi valitsimme niin sorbettia, Coussiccan suklaakakkua kuin pistaasipähkinäjäätelöäkin. Suklaakakku oli erinomaista eikä muistakaan jälkiruuista napinaa kuulunut.

Coussicca tarjosi mukavan intiimin ympäristön kymmenen hengen seurueelle, hinta-laatusuhde on erinomainen ja palvelu pelaa! Jos ravintolatähtiä antaisin niin antaisin neljä tähteä. Aion käydä toistekin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ensi lauantaina eli 18.5. on taas Ravintolapäivä, eli pop up -ravintoloita popsahtelee ympäri Suomea yhdeksi päiväksi. Oman seutunsa tarjontaa voi etsiä Ravintolapäivän sivustolta.

Onko monikin näitä hyödyntänyt ja saanut hyviä (vaikkakin sitten kertaluonteisia) elämyksiä Ravintolapäivänä? Turussa oli pari vuotta sitten lähistölläni hyvin onnistunut saksalainen Imbiss-tyyppinen ravintola lähialueen omakotitalon pihalla, siellä oli tarjolla maukasta flammkuchenia ja porkkanapiirakkaleivoksia. Sääli, etteivät enää jatka. Nyt Turussa näyttää valitettavasti olevan melkoisen vegepainotteinen tarjonta, mikä jättää lihanhimoisen aterioijan kylmäksi.

Varvintorilla on mielenkiintoisesti koottu "mobiili" pizzauuni, joka muurataan varta vasten tilaisuutta varten, ja jolla on painoa pari tonnia. Kätevä ja kannettava pizzauuni siis. Näyttää tuolla muitakin mahdollisia kohteita olevan, ehkä niihin joihinkin päädyn.

Minusta Ravintolapäivä on hyvä ja kannatettava idea, se tuo vähän vaihtelua ja spontaaniutta ateriatarjontaan. Lisää vain lihatarjontaa, niin homma menisi vielä eteenpäin. Eipä olisi haitaksi joku supisuomalainenkaan karjalanpaisti- ja perunamuusi -ravintolakaan hämärien ja yltiöpäisen eksoottisten etnoruokien sijasta. Jos ruokalaji tulee Afrikasta, sen valmistus luultavasti perustuu savimajassa kykkimiseen ja ruoan kypsennys jonkun vuohenpaskan polttamiseen sillä aikaa kun miesväki joko lorvii tai käy silpomassa naapuriheimon ju-ju-miehiä viidakkoveitsillä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ensi lauantaina eli 18.5. on taas Ravintolapäivä, eli pop up -ravintoloita popsahtelee ympäri Suomea yhdeksi päiväksi. Oman seutunsa tarjontaa voi etsiä Ravintolapäivän sivustolta.

Viime vuonna tsygällä kävin Tapiolan/Otaniemen suunnalla Espoossa, ajattelin että opiskelijoilla riittää innostusta tälläiseen kokkailemiseen, näytti riittävän, mutta riitti myös toisia opiskelijoita syömään.
Tuolla vähäisellä kokemuksella toinen ja se mielenkiintoisempi paikoista oli aivan täynnä ja jonotus noin 30min sisällä, toinen paikka taas erittäin rauhallinen ja uuniperunat eivät olleet kovin houkuttelevan oloisia ja aika kauan ulkona jo levänneitä.

Avoimin mielin kun lähtee eikä odota liikoja niin varmasti löytyy helmia joukosta. Kova nälkä ei myös helpota asiaa koska suotavaa on tsekata muutama paikka ainakin, osassa aika vähän annoksia ja jos suositulla alueella niin annokset myydään jo parissa tunnissa.

_
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös