Jatkoajan ravintolaopas

  • 533 441
  • 2 507

444

Jäsen
Tää Itsudemo on muuten jännä, että Lahdessa heidän sushiaan saa kilohintaan Prismasta. Ainakin omaan makuun on Lahden parasta sushia ja voittaa kilpailevat sushimättölät. Vertaan tosiaan vain Lahden sushipaikkoihin, en Helsingistä löytyviin oikeisiin japanilaisiin ravintoloihin.
Tampereella Hallituskadulla kadun toisella puolella on Kiinan Tähti. Sieltä saa omaan makuuni parempaa sushia kuin Itsudemosta. Mutta makuasioitahan nämä ovat. Koskaan en ole Japanissa käynyt syömässä ”oikeaa” sushia, joten vertailukohtaa ei oikein ole.

Sushin syöminen on omalta osaltani kokenut jopa pienen inflaation Tampereen tultua mukaan kuvioihin. Rafloja on hieman kärjistettynä keskustan joka kulmassa, joten tuota tuli mätettyä yhteen aikaan ihan kohtalaisia määriä. Nyt edelliskerrasta on jo kuukausia. Lohjalla kävin monesti Ninki Sushin lounasbuffassa, joka on riittävän laadukkaasti toteutettu: palaset ovat kupujen alla, jolloin eivät pääse kuivumaan liikaa, ja lounasaikaan paikka on melko suosittu, joten sitä myös toimitetaan jatkuvasti keittiöstä lisää. ResQ-annokset olivat aikanaan myös järkevän hintaisia ja laatu yllättävän hyvä siihen nähden, etteivät todella olleet enää tuoreita. Sitten tapahtui jotain ja nuo hävikkiannokset muuttuivat todella kuiviksi. Kahden kokeilun jälkeen en ole antanut kolmatta mahdollisuutta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tampereella Hallituskadulla kadun toisella puolella on Kiinan Tähti. Sieltä saa omaan makuuni parempaa sushia kuin Itsudemosta. Mutta makuasioitahan nämä ovat. Koskaan en ole Japanissa käynyt syömässä ”oikeaa” sushia, joten vertailukohtaa ei oikein ole.

Sushin syöminen on omalta osaltani kokenut jopa pienen inflaation Tampereen tultua mukaan kuvioihin. Rafloja on hieman kärjistettynä keskustan joka kulmassa, joten tuota tuli mätettyä yhteen aikaan ihan kohtalaisia määriä. Nyt edelliskerrasta on jo kuukausia. Lohjalla kävin monesti Ninki Sushin lounasbuffassa, joka on riittävän laadukkaasti toteutettu: palaset ovat kupujen alla, jolloin eivät pääse kuivumaan liikaa, ja lounasaikaan paikka on melko suosittu, joten sitä myös toimitetaan jatkuvasti keittiöstä lisää. ResQ-annokset olivat aikanaan myös järkevän hintaisia ja laatu yllättävän hyvä siihen nähden, etteivät todella olleet enää tuoreita. Sitten tapahtui jotain ja nuo hävikkiannokset muuttuivat todella kuiviksi. Kahden kokeilun jälkeen en ole antanut kolmatta mahdollisuutta.
Kerran olen Japanissa käynyt. Suurin ero sushissa on se, että Japanissa kalaa on kaksi tai kolme kertaa enemmän suhteessa riisiin. Toki aika ymmärrettävää, että miksi näin kun puhutaan suomalaisista buffeteista… Japanissa ei tietääkseni sushi-buffeteja ole, vaan ne myydään kappale-hintaan.

Offtopiccia, mutta Japani huikea matkailukohde!
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Itse olen tykännyt lounasaikaan tuosta Kampissa olevasta Nanaposta. Omaan makuun todella hyvät sushit ja jotenkin kivan tilava sekä viihtyisä ravintola. Ensimmäiset arvostelut googlessa 8kk takaa, että suhteellisen tuore paikka ilmeisesti kyseessä. 14,90e lounaalla ja 19,90e vissiin muina aikoina.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Tulee vähän nopeasti, joten voi olla tekemätön paikka, mutta kysytään nyt neuvoa kuitenkin.

Illalla tarkoitus mennä rouvan kanssa kulttuurin pariin Helsingin keskustassa, paikalla täytyy olla vähän kuuden jälkeen.

Tuli ajatus, että voisi käydä ennen sitä syömässä blinejä jossain ravintolassa. Minne mennä, mitä välttää? Ei mitään fine dining -paikkaa, koska ei liikuta ykköset päällä ja syömäänkin pitäisi siis päästä joskus iltapäivästä eli kolmen, viimeistään neljän tienoilla.

Lyhykäisyydessään siis, kelvollinen blinipaikka Helsingin keskustasta lauantai-iltapäivään? (Minne ehkä vielä mahtuisi sisäänkin.)
 

Jeffrey

Jäsen
Tulee vähän nopeasti, joten voi olla tekemätön paikka, mutta kysytään nyt neuvoa kuitenkin.

Illalla tarkoitus mennä rouvan kanssa kulttuurin pariin Helsingin keskustassa, paikalla täytyy olla vähän kuuden jälkeen.

Tuli ajatus, että voisi käydä ennen sitä syömässä blinejä jossain ravintolassa. Minne mennä, mitä välttää? Ei mitään fine dining -paikkaa, koska ei liikuta ykköset päällä ja syömäänkin pitäisi siis päästä joskus iltapäivästä eli kolmen, viimeistään neljän tienoilla.

Lyhykäisyydessään siis, kelvollinen blinipaikka Helsingin keskustasta lauantai-iltapäivään? (Minne ehkä vielä mahtuisi sisäänkin.)

Heitetään sellainen jokerikortti, kun Finnjävelin lepuskamenu! Saa jo iltapäivästä, on jo parempaa mutta tuskin liian fiiniä. Tosin kyllä Helsingissä alkuiltapäivästä kehtannee mennä mihin tahansa "perussiisteissä".


Toki Kappeli on aika kiva osa Helsinkiä sekin, vaikka nykyään ässä onkin.

En ole itse vielä blineille kerinnyt, mutta Finnjävelin lepuskoille haluaisin ja jos pitäisi keskustasta arpa valita niin valitsisin Kappelin.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Heitetään sellainen jokerikortti, kun Finnjävelin lepuskamenu! Saa jo iltapäivästä, on jo parempaa mutta tuskin liian fiiniä. Tosin kyllä Helsingissä alkuiltapäivästä kehtannee mennä mihin tahansa "perussiisteissä".
Ja jos Jävel on liian täynnä tai kallis, niin Sue Ellen Etelärannassa toimittaa varmasti asiansa! @MacRef
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Kiitoksia @Jeffrey @V-G- ja @vetti

Kappelia päädyttiin yrittämään lopulta jo ennen vinkkiä, mutta jouduttiin jäämään odottamaan puhelinsoittoa takaisin sieltä. Sinne mennään, jos tilaa on. Jaa, tätä kirjoittaessa tuli puhelu, että varattavissa olevaa pöytää ei ole, ei ehkä haluta mennä kokeilemaan, jos tilaa löytyy.

Sain varattua pöydän Lasipalatsista, joten sinne mennään. Hetken aikaa oli myös varaus Finnjäveliin, mutta nyt päädyttiin Lasipalatsi valitsemaan.

Sue Ellen näyttäisi avautuvan vasta klo 17, joten se ei sovi tänään meidän aikatauluun.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mites Turku, löytyykö suosituksia tällaiselle rennohkon asialliselle lauantain illalliselle? Kasvis/kala-linjalla mennään, kun färssi ei maistu.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mites Turku, löytyykö suosituksia tällaiselle rennohkon asialliselle lauantain illalliselle? Kasvis/kala-linjalla mennään, kun färssi ei maistu.
Aivan erityislämmin suositus Mamille! Yksi lemppareistani koko Suomessa, ja eritoten Turussa (jossa on kyllä aivan erinomainen ravintolatarjonta).

 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Mami on hyvä. Jos erityisesti kasvisruoka kiinnostaa, niin Kuori on loistava. Hauska, herkullinen ja innovatiivinen menu ollut joka vierailulla.
Jep, Kuori on todella kova, ja kasvisrafloista kannattaa vältellä Hüggea (joka on Mamin naapurissa), se on kyllä kohtuullisen alun jälkeen pudottanut aivan käsittämättömän paljon tasoaan.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Tänään lähtee testiin ranskisbistro Le Coin koskapa tuli voiteltua illalliskortti musavisasta. Ystävättären synttäritkin vietellään siinä samalla. Onko jollain makuhavaintoja kyseisestä mestasta?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kuoresta on itsellänikin hyvä kokemus. Ruoka oli huolella valmistettua, ja etenkin palvelualttius oli hienoa. Itselleni ei nimittäin löytytynyt sopivaa korvaavaa raaka-ainetta pääruokaan, niin kävivät hakemassa kaupasta ja kokkasivat siitä. Maistui hienosti.
 

Grafix

Jäsen
Tänään lähtee testiin ranskisbistro Le Coin koskapa tuli voiteltua illalliskortti musavisasta. Ystävättären synttäritkin vietellään siinä samalla. Onko jollain makuhavaintoja kyseisestä mestasta?
Nykyisen bistrobuumin mukainen mesta ilman sen suurempaa hienostelua. Pakolliset tartarit jne bistrojutut löytyy ja yleisesti vähän semmoinen klassinen ranskalainen meininki. Omaan makuun ihan ok pöperöt, mutta ei nyt mitään kovin uniikkia kokemusta. Joku säätöhän Le Coinissa taisi olla joku tovi sitten kun toinen ravintoloitsijoista lähti menemään hieman epäselvissä tunnelmissa.
 

Jeffrey

Jäsen
Helsingissä Bulevardin ja Albertinkadun kulmaan viime loppukesästä avattu Teemu Auran Le Coucou Vert tuli käytyä testaamassa.
Kyseessä ranskalaishenkinen bistro joka ei varsinaisesti leimaannu bistroksi.

Olimme saaneet ystäviltä lahjaksi 3 ruokalajin menuun viineineen, joten varsinainen ruokalista skippaantui tällä kertaa kokonaan. Lahjahevosta ei ole hampaisiin katsominen ja tällä kertaa voi todeta olleen ikävä kyllä tasoa, etten selvittänyt lahjan arvoa etukäteen.

Kolmeen ruokalajiin oli tällä kertaa valikoitunut tartar, coq au vin ja creme brulee. Hyvin siis klassisilla annoksilla ja mauilla liikuttiin. Ymmärrettävästi näillä annoksilla on ehkä hankala saada aikaan mitään suurempia vau-efektejä, ellei sellaiseksi laske aivan valtavan hyvän teknisen toteutuksen. Tekninen toteutus oli niin erinomaista, että jopa tällainen maallikko pystyi sen toteamaan aivan valtavan hyväksi. Ehkei tämän tulisi olla yllätys Auran ollessa taustalla, mutta oli kuitenkin.

Toteutus itse vei kyllä suoraan sinne ranskalaisiin bistroihin. Ehkä tuo tekninen toteutus teki sen, että annokset olivat napsun pari fiinimpiä kuin siellä Euroopassa ja samalla ehkä napsun kaksi kevyempiä. Takuuvarma suorittaminen kostautui ehkä aavistuksen viiniparituksessa, jossa tartarin kanssa tarjottu barbera pisti vähän silmään. Barbera on toki varsinkin hinta-laatusuhteelta erinomainen viini, mutta hieman omalta osaltani tätä ranskasimulaattorin tunnelmaa laski. Ei nyt helvetti ranskasimulaattorissa tarjoilla italialaista viiniä vaikka kuinka pohjoisesta olisi. Kukkokin oli kanaa perkule.

Kaikesta kuitenkin huokui, että ravintolassa tehtiin töitä tosissaan. Erinomaisen laadukkaiden lautasannosten lisäksi myös salihenkilökunnasta huokui ammattivarmuus joka toi tällaiseen illallishetkeen oman rauhan ja rentouden. Lisäpisteet siitä, että varsinaista lisämyyntiä ei tapahtunut tai ainakin se oli hyvin asiallisella tasolla. Vieläkin kauhulla muistan Fiasco? käyntiä jossa illallisella enemmän aikaa meni tarjoilijan kanssa asioidessa kuin omien läheisten kanssa kanssakäymisessä. Ja vaikka kuinka tätä yritti hätyytellä kauemmaksi oli kuitti lopulta tuplat suunniteltua pidempi.

Tässä sitten siihen kohtaan jossa en valitettavasti katsonut niitä lahjahevosen hampaita. Taistelin illallisen aikana sen ajatuksen kanssa maksaisinko tästä itse vai en? Aloin kääntymään hyvä, muttei ehkä toisten linjalle ajateltuani kokonaisuuden olevan selkeästi kalliimpi. Lopulta ne hampaat oli pakko tarkistaa ja näyttävät tuota samaa lahjakorttia myyvän 88 euron hintaan.

Hintaero siihen illallisella hahmottelemaan on vain muutaman kympin, mutta tuo ero saa yleisarvosanan nousemaan helposti yli yhdeksikön. Tämän päivän hintatasolla aivan ällistyttävä suoritus saada tuohon hintaan kolme loistavasti valmistettua lautasannosta viineineen ja vielä erinomaisen mukavissa puitteissa loistavan salihenkilökunnan huomassa. Lähiravintolana ehdottomasti jatkoon! Rento, mukava erittäin laadukas hinta-laatusuhteeltaan jo erinomainen ravintola leppoisaan illanistumiseen.

Omassa kategoriassa, tällä hinta-laatusuhteella ja pienellä kotikulmien kotiinpäin vedolla olen valmis antamaan ravintolalle niinkin huikean kuin 10- yleisarvosanan. Kehitysehdotuksena "talon tarjoama" joku kiva cremant alkuun nostamaan sitä vau-efektiä ja barberan vaihto ranskalaiseen niin ei jäisi itsellekään naputtamista vaikka kukko olisikin kanaa.
 
Viimeksi muokattu:

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuori testattu ja erittäin hyväksi havaittu. Kiitos suosituksesta @Grafix , @JZZ ja @V-G- Palvelualttius, innovatiivisuus ja ruoan yleinen taso ihan erinomaisella tasolla. En ole koskaan enkä missään syönyt yhtä hyvää seitania ja osterivinokas wingsit alkupalana oli myös täysosuma. Seuralaisen tofu-hommelit myös toimivat hyvin.
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Helsingissä Bulevardin ja Albertinkadun kulmaan viime loppukesästä avattu Teemu Auran Le Coucou Vert tuli käytyä testaamassa.
Kyseessä ranskalaishenkinen bistro joka ei varsinaisesti leimaannu bistroksi.

Olimme saaneet ystäviltä lahjaksi 3 ruokalajin menuun viineineen, joten varsinainen ruokalista skippaantui tällä kertaa kokonaan. Lahjahevosta ei ole hampaisiin katsominen ja tällä kertaa voi todeta olleen ikävä kyllä tasoa, etten selvittänyt lahjan arvoa etukäteen.

Kolmeen ruokalajiin oli tällä kertaa valikoitunut tartar, coq au vin ja creme brulee. Hyvin siis klassisilla annoksilla ja mauilla liikuttiin. Ymmärrettävästi näillä annoksilla on ehkä hankala saada aikaan mitään suurempia vau-efektejä, ellei sellaiseksi laske aivan valtavan hyvän teknisen toteutuksen. Tekninen toteutus oli niin erinomaista, että jopa tällainen maallikko pystyi sen toteamaan aivan valtavan hyväksi. Ehkei tämän tulisi olla yllätys Auran ollessa taustalla, mutta oli kuitenkin.

Toteutus itse vei kyllä suoraan sinne ranskalaisiin bistroihin. Ehkä tuo tekninen toteutus teki sen, että annokset olivat napsun pari fiinimpiä kuin siellä Euroopassa ja samalla ehkä napsun kaksi kevyempiä. Takuuvarma suorittaminen kostautui ehkä aavistuksen viiniparituksessa, jossa tartarin kanssa tarjottu barbera pisti vähän silmään. Barbera on toki varsinkin hinta-laatusuhteelta erinomainen viini, mutta hieman omalta osaltani tätä ranskasimulaattorin tunnelmaa laski. Ei nyt helvetti ranskasimulaattorissa tarjoilla italialaista viiniä vaikka kuinka pohjoisesta olisi. Kukkokin oli kanaa perkule.

Kaikesta kuitenkin huokui, että ravintolassa tehtiin töitä tosissaan. Erinomaisen laadukkaiden lautasannosten lisäksi myös salihenkilökunnasta huokui ammattivarmuus joka toi tällaiseen illallishetkeen oman rauhan ja rentouden. Lisäpisteet siitä, että varsinaista lisämyyntiä ei tapahtunut tai ainakin se oli hyvin asiallisella tasolla. Vieläkin kauhulla muistan Fiasco? käyntiä jossa illallisella enemmän aikaa meni tarjoilijan kanssa asioidessa kuin omien läheisten kanssa kanssakäymisessä. Ja vaikka kuinka tätä yritti hätyytellä kauemmaksi oli kuitti lopulta tuplat suunniteltua pidempi.

Tässä sitten siihen kohtaan jossa en valitettavasti katsonut niitä lahjahevosen hampaita. Taistelin illallisen aikana sen ajatuksen kanssa maksaisinko tästä itse vai en? Aloin kääntymään hyvä, muttei ehkä toisten linjalle ajateltuani kokonaisuuden olevan selkeästi kalliimpi. Lopulta ne hampaat oli pakko tarkistaa ja näyttävät tuota samaa lahjakorttia myyvän 88 euron hintaan.

Hintaero siihen illallisella hahmottelemaan on vain muutaman kympin, mutta tuo ero saa yleisarvosanan nousemaan helposti yli yhdeksikön. Tämän päivän hintatasolla aivan ällistyttävä suoritus saada tuohon hintaan kolme loistavasti valmistettua lautasannosta viineineen ja vielä erinomaisen mukavissa puitteissa loistavan salihenkilökunnan huomassa. Lähiravintolana ehdottomasti jatkoon! Rento, mukava erittäin laadukas hinta-laatusuhteeltaan jo erinomainen ravintola leppoisaan illanistumiseen.

Omassa kategoriassa, tällä hinta-laatusuhteella ja pienellä kotikulmien kotiinpäin vedolla olen valmis antamaan ravintolalle niinkin huikean kuin 10- yleisarvosanan. Kehitysehdotuksena "talon tarjoama" joku kiva cremant alkuun nostamaan sitä vau-efektiä ja barberan vaihto ranskalaiseen niin ei jäisi itsellekään naputtamista vaikka kukko olisikin kanaa.
Käytiin testaamassa sama ravintola muutama viikko sitten rouvan kanssa ja pakko yhtyä tuohon kiitettävään arvosanaan. Paikka valikoitui kun piti keksiä hyvä illallispaikka ja koska olen ranskalaisen keittiön ystävä, niin esittelyn ja arvostelujen perusteella päädyttiin tuonne. Kuten yllä on kattavasti kerrottu, niin paikasta huokui ammattivarmuus ja oikeanlainen ylpeys omasta tekemisestä, mutta palvelu oli kuitenkin mutkatonta ja joustavaa eli asiakasta kuultiin ja toiveet täyttyivät.

Oma menuni koostui kampasimpukoista, tattipastasta ja creme bruleesta ja kaikki noista meni viimeistä tippaa myöten. Kastikkeistaan kokki tunnetaan. Oikein valitut viinit täydensivät odotusten mukaisesti kokonaisuuden ja vaikka paikkaa ei voi ihan halvaksi sanoa, niin hinta-laatusuhde tekee paikasta ehdottomasti suosittelemisen arvoisen.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kuori testattu ja erittäin hyväksi havaittu. Kiitos suosituksesta @Grafix , @JZZ ja @V-G- Palvelualttius, innovatiivisuus ja ruoan yleinen taso ihan erinomaisella tasolla. En ole koskaan enkä missään syönyt yhtä hyvää seitania ja osterivinokas wingsit alkupalana oli myös täysosuma. Seuralaisen tofu-hommelit myös toimivat hyvin.

Kuoresta pitää nostaa vielä esiin ehkäpä Turun paras lounas. Loistava paikka.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kuori testattu ja erittäin hyväksi havaittu. Kiitos suosituksesta @Grafix , @JZZ ja @V-G- Palvelualttius, innovatiivisuus ja ruoan yleinen taso ihan erinomaisella tasolla. En ole koskaan enkä missään syönyt yhtä hyvää seitania ja osterivinokas wingsit alkupalana oli myös täysosuma. Seuralaisen tofu-hommelit myös toimivat hyvin.
Tää on tosiaan sellanen rafla johon pitäisi viedä jokainen vannoutunut lihansyöjä joskus vetämään yllätysmenu, on aivan käsittämätöntä, kuinka monipuolista ja maistuvaa sapuskaa kasviksista saa aikaiseksi. Erityisesti olen juurikin digannut heidän "grillimättö"annoksista, jotka on ihan eri levelillä kuin joku beyond meat burger.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tää on tosiaan sellanen rafla johon pitäisi viedä jokainen vannoutunut lihansyöjä joskus vetämään yllätysmenu, on aivan käsittämätöntä, kuinka monipuolista ja maistuvaa sapuskaa kasviksista saa aikaiseksi. Erityisesti olen juurikin digannut heidän "grillimättö"annoksista, jotka on ihan eri levelillä kuin joku beyond meat burger.

Samaa mieltä tästä. Lähin mieleen tuleva verrokki on Tallinnan mainio V, jota myös voi lämpimästi suositella ihan riippumatta siitä, mikä on itse kunkin suhde lihaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ravintola Toppa Kanavaranta 1, eli tutummin Alvar Aallon Sokeripala Katajanokalla.

Demossa ja Finnjävelin Salongissa yhden Michelin-tähden kummassakin ansainnut Tommi Tuominen avasi tiimeineen ihan uudenlaisen ravintolan Sokeripalaan Kauppatorin laidalle tänään. Sain vahingon kautta kunnian olla Ravintola Topan ensimmäinen (maksava) asiakas.

Topan konsepti on seuraava: katuruokaa eri puolilta maailmaa fiinillä tyylillä tehtynä. Ja heti alkuun, ettei tarvitse kiemurrella; tämä on aivan huikea ravintola. Kaikki on todella kunnossa.

  • Miljöö on upea - Aallon tuntee ja näkee kaikkialla, ja voisin kuvailla salia Savoyn 60-lukulaiseksi pikkuserkuksi - kuudennen kerroksen mahtavine näkymineen. Terassi otetaan kesäksi käyttöön, sieltä lienee ihan kiva katsella merelle ja nauttia vaikkapa Allas Sea Poolin keikkatarjonnasta.
  • Cocktail-puoli on listaa katsomalla ja yhden Korean Style jäätee-GT:n perusteella enemmän kuin kunnossa.
  • Tärkein eli ruoka oli pelkkää iloa ja nautintoa. Söin reilun late lunch -tyylisen satsin, johon otin alkuun corn dogsit (6e) ja pääruuaksi mustekala-takoyakit hoisin-tyylisellä kastikkeella ja kuivatulla tonnikalalla (14e) sekä lihamukin (18e). Kyllä, lihamukin! Se oli kupillinen aivan täydellisesti valmistettua soijassa jälkimarinoitua flank steakia. Tämän olisi saanut myös korottaa wagyu-härkään, jolloin hinnaksi olisi tullut 76 euroa. Kylkeen valitsin vielä aivan täysin timanttisen Som Tam -papayasalaatin (6e, muistaakseni) sekä chimichurri-kastiketta.
Tuoksut, maut ja rakenteet olivat kaikki enemmän kuin upeita. En kuvaile tällä kertaa sen enempää, vaan sanon vain, että käykää testaamassa. Huhhuh.

Ravintolan hissi meni rikki ja alaoven sähköisen lukituksen ajastin ei toiminut - tällaisiakin alkuvaivoja voi tulla - joten henkilökunnalla oli aikaa jutella niitä näitä. Kävi selväksi, että konsepti oli mesujen ja monissa liemissä keitetyn salihenkilökunnankin mielestä tosi tuore. Olivat kaikki hyvin kiinnostuneita mielipiteistäni ja juteltiin ihan suht yksityiskohtaisestikin asioista. Kenties tiesivät, että meikäläisellä on hieman taustaa tällaisissa jutuissa, vaikka olin kyllä varmaan vähän hyödytön kriitikko kun kaikki oli niin ällistyttävän hyvää.

Itse aion mennä testaamaan Topan lounaan niin pian kuin mahdollista. Pitää ottaa samalla joku mukaan kaveriksi, että saa vähän laajempaa mielipidettä (tänään olin yksin). Todella tervetullut uutuus helsinkiläiseen ravintolatarjontaan, ja oiva korvaaja kesällä lopettavalle Demo-instituutiolle.

Suosittelen Toppaa aivan helvetin lämpimästi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös