Jatkoajan parlamentaarinen ketju

  • 21 367
  • 311

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jasper Pääkkönen = S.Koivu
Peter Franzen = V.Peltonen
Samuli Edelman = Summanen

Salkkari-Ismo voisi olla J.Tamminen tai Curre. 8900 katsojaa taattu.
Lehtereiltä jälleen huudellaan:

Samuli Edelman "Häjyt" -kuntoon ja esittämään Jutilaa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
SFP:lle on hallitusehto että Ulla Tapaninen sitten esittää Kalervo Kummolaa.
Käy minulle. Keskusta(tai pikemminkin sen elokuvahankkeesta vastaava ministeri) haluaa mukaan Suomen tunteiden tulkin eli Vesa-Matti Loirin. Vesku sopii erinomaisesti Jutin rooliin.

@Red Machine . Esko Kovero aka. Salkkari-Ismo voisi sittenkin olla Summanen, koska Koverolta luonnistuu aggressiivinen rooli Edelmannia paremmin.

Toki Samuli Edelmannilla on kiintiörooli elokuvassa, entä jos hän näyttelisi Myllystä? Mutta yksi asia on ehdottoman varma, Olli Keskinen esittää itseään.

Tunnuskappaleesta ja sen esittäjästä ei liene epäselvyyttä. Sakari Kuosmanen ja Finlandia, legendaarinen yhdistelmä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
@Virveliä kainaloon esitti muutamia hyviä ideoita. Iiro Viinasen ollessa 1990-luvun alussa valtiovarainministerinä Raumalla järjestettiin mielenosoitus. Raumalla oli keksitty, että työttömyys vähenee, kunhan pidetään hirttäjäiset. Noihin hirttäjäisiin oli kutsuttu myös Iiro Viinanen, joka tosin paheksui koko tapahtumaa, ja piti kutsua suorastaan uhkauksena.

Mitä tulee elokuvaprojekteihin, ja varsinkin Lahdessa järjestettyjen vuoden 2001 MM-kisoihin liittyen, niin Mika Myllylästähän on jo tehty elokuva.

Mielestäni Oulun toripolliisi voisi esittää Jutia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Nyt kun hallitus on saanut jo jotain pientä aikaiseksikin, niin lienee aiheellista kysellä sen odotetun hallitusohjelman ja tärkeiden päätösten perään.

Erityisesti kiinnostaisi lääkkeet seuraaviin tunnettuihin ongelmiin:

- Työttömyys. Millä keinoin työllisyyttä on tarkoitus parantaa?
- Valtion velkaantuminen. Hyväksyitte ns. Sipilän varjohallituksen budjetin toistaiseksi, mutta hyväksyttekö myös sen että Suomi syö enemmän kuin tienaa myös jatkossa?
- Eriarvoistuminen. Tuloerot kasvavat kasvamistaan, eikä poliittisella tasolla tunnuta tekevän mitään erojen kaventamiseksi. Teettekö te? Entäpä linjaus maahanmuuton suhteen? Syrjäytyneiden saaminen takaisin osaksi yhteiskuntaa?
- Julkiset palvelut. Pitäisikö palveluja parantaa vai supistaa?
- Politiikka ja yhteiset asiat. Suuri osa suomalaisista on vieraantunut tai hyvää vauhtia vieraantumassa politiikasta, koska eivät usko voivansa kuitenkaan vaikuttaa asioihin. Esimerkiksi äänestysaktiviisuus on ollut laskussa. Miten kansalaiset voitaisiin aktivoida kiinnostumaan vaikuttamisesta, ja mitä todellisia konsteja heille olisi siihen tarjota? Mallia voi näyttää myös tässä ketjussa, sillä hallituspuolueidenkin jäsenten osallistuminen parlamentaariseen prosessiin on ollut luvalla sanottua heikkoa.
Liikennepuolen yritysten työllisyyttä pyritään parantamaan siten, että byrokratiaa karsitaan, jotta yksityinen sektori kykenee työllistämään enemmän väkeä.


No emme tietenkään hyväksy Suomen huolestuttavaa velkaantumiskehitystä. Sipilän varjohallitusohjelmassa esitetyt ajatukset vaikuttavat suurelta osin suht toimivilta.


Tuloerojen suhteen tekisin ainakin sellaisen muutoksen, että leikkaisin suuryhtiöiden yritystukia. Mihin UPM tarvitsee 6 miljoonaa euroa tukiin, siitä voitaisiin helposti vähentää miljoona. Maahanmuutosta sen verta, että paperittomien terveydenhoitolaki jätettäköön uudelleen pöydälle, syrjäytyneille järjestetään kehittävää toimintaa kuten koulutusta tai virikkeitä kuten käsityökerhoja tai urheilutoimintaa.

Terveydenhoito, koulutus sekä poliisi- ja palokuntapalvelut täytyy turvata eli niitä parannetaan. Julkinen puoli on kuitenkin asetettava kriittisen tarkastelun alle, tehokkuuden ja tuottavuuden on parannuttava. Eli mainitsemiani ydinalueita parannetaan, muuten supistetaan.

Poliitikot voisivat ottaa enemmän roolia jalkautuen kansan keskelle, näin politiikka lähestyisi kansalaista. Suomi-Areenan kaltainen tapahtuma on hyvä foorumi, jossa yhteiskunnallinen keskustelu tuodaan lähelle ihmistä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Olen sitä mieltä, että Uber-taksien kuljettajien tulee hommata taksiluvat. Olisi epäreilua luvat kunnossa ajaville taksikuskeille, jos Uber saisi ajaa ilman taksilupaa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Olen ottanut SDP:n johtaja @TomiP :een leikkauslistan uuteen käsittelyyn. Listassa esitettiin armeijan, maataloustukien sekä yritystukien leikkaamista, mikä ei oikein sovi Suomen Keskustalle. Yritystukia voidaan mielestäni leikatakin, mutta maatalous ja armeija tulee pitää nykytasolla.

Itse leikkaisin, kuten varmaan olenkin useaan kertaan maininnut, Yleisradiolta ja Trafilta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Toki Ahtisaaren rauhan-Nobel tuli muista kuin presidentillisistä ansioista, vaikka presidenttikaudellakin hän sovitteli Kosovon kriisin, mutta se ei mielestäni vähennä lainkaan sitä, että hän on erittäin ansioitunut myös Suomen Tasavallan presidenttinä. Käsittämättömän aliarvostettu hän oli ja on edelleen. Ahtisaari taisi olla henkiselle Neuvosto-Suomelle hiukan liian paljon ja liian pian.

Ahtisaari on aliarvostettu lähinnä tietyissä "demarihenkisissä" piireissä, enkä nyt puhu kerettiläisistä lasselehtisistä, jotka Ahtisaaren pressaksikin junailivat.

Ahtisaartahan tämä tietty ay-porukka vierasti jo tuolloin, Mara ei edustanut ay-liikkeen henkistä perintöä. Toki kun Mara veti Työväentalolla Rakastan elämää-kappaleen voittonsa jälkeen, niin kaikki hymyilivät maireasti. Seuraavien vuosien aikana osa porukasta tekikin kunnon efortin ajaen takaa sitä, ettei Ahtisaari ainakaan uudestaan asettuisi ehdolle.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ehdotan puhemies @Everton :ille äänestystä NATO-jäsenyydestä. Selvitysaineistoksi kelvatkoon Jatkoajan Nato-ketju, Wikipedia sekä Google, eiköhän osaava parlamentaarikko kykene tekemään niiden pohjalta ratkaisunsa, oli se sitten JAA, EI tai TYHJÄ.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@Barnes
Kiitän hyvästä yrityksestä ja vaivannöstä tämän projektin kanssa, samaten asiallisesta vastauksesta aiempaan kysymykseeni.

Täytyy vaan rehellisesti sanoa, että toivoin jo tässä parin viikon hiljaisuuden aikana, että tämä ketju olisi kuollut ja kuihtunut omia aikojaan. Omalle kiinnostukselleni kävi nimittäin niin.

Alkujaankin oli varmaan aika lailla kolme vaihtoehtoa: joko tästä tulisi mielenkiintoinen kokeilu poliittisesta toiminnasta, rakentavaa keskustelua ns. erimielisten kesken tai sitten ihan vaan hassuttelua. En ole tosikko, eli hassuttelussa ei ole varsinaisesti mitään vikaa siinäkään, mutta jos ja kun vitsaillaan natsitermistöllä ja väkivaltaisuuksien ihannoinnilla (näin jälkikäteen hauska huomata, että JA-parlamentti oli tässä asiassa hitusen esikuvaansa edellä...), niin en kyllä halua tulla yhdistetyksi tähän touhuun millään lailla.

Jatkakaa vaan vapaasti, jos mielenkiintoa riittää ja jos haluatte sääntöjen mukaan edetä, niin eduskunta voi hyväksyä eroanomukseni. Mikäli ei hyväksy, niin täytyy sitten spämmätä rivoja viestejä kansalaisille ja jäädä sitten määrittelömäksi aikaa sairauslomalle, kun ne ovat vuotaneet julki.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kyllä tässä on ehdotus kehitteillä kokonaan uudesta ympäristölainsäädännöstä, älkäö huoliko. Selvitän vain ensiksi, millaisia mahdollisuuksia pohjoismaisella yhteistyöllä olisi tarjota.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
@BarnesTäytyy vaan rehellisesti sanoa, että toivoin jo tässä parin viikon hiljaisuuden aikana, että tämä ketju olisi kuollut ja kuihtunut omia aikojaan. Omalle kiinnostukselleni kävi nimittäin niin.
Viime viikkojen kesälomasesonki on tietysti vaikuttanut monien kirjoittajien palsta-aktiivisuuteen jo yleisestikin, omaani myös. Eipä siinä mitään, aikansa kutakin. Tällainen simuloitu politiikkafoorumi on mitä sopivin ja kiitollisin kohde eriasteiselle hupailulle, mutta on tässä silti aineksia johonkin edes pienesti älyllisempään.

Voisin ehdottaa äänestyksiä ja niiden ympärillä käytävää keskustelua JA-parlamentin pääasialliseksi toimintamuodoksi. Parlamentin tähänastisella istuntokaudella tämä on ollut mielestäni potentiaalisinta sisältöä, jos huumori ja "huumori" lasketaan pois. Jos tämä ei kiinnosta riittävästi parlamentin jäsenistöä, niin kuihtukoon foorumi ansaitusti pois.

Sinänsä nuo äänestykset ja niiden lopputulokset eivät ole kovin kiinnostavia, koska niillä ei ole virtuaalisen piirimme ulkopuolella pienimpiäkään kytköksiä reaalimaailman lainsäädäntö- ja toimeenpanovaltaan. Aloitteiden ympärillä käytävä keskustelu ja asioille esitettävät perustelut ovat huomattavasti kiinnostavampia. Toki runsas keskustelu itse aloitteesta sekä parlamentin aktiivinen äänestäminen keskustelun päätteeksi voisi olla sikäli ansiokasta, että tältä pohjalta voisi parhaimmillaan JA-parlamentin olevan kykenevä tekemään keskuudessaan julkilausumia.

No julkilausuma on tietysti hitusen absurdi ja ainakin osittain menneen maailman termi, sitähän tykättiin käyttää poliittisesti aktiivisella 1970-luvulla. Julkilausumilla ei ollut tavallisesti erityisempää käytännön merkitystä tuolloinkaan. Muutamat porukat vain halusivat tehdä omista näkökannoistaan jollakin tapaa virallisempia ja pätevämpiä, kun vaatimukset kirjattiin oikein paperille ja niitä yritettiin saada läpi tiedotusvälineissä, vaihtelevalla menestyksellä. Mutta koska JA-parlamentti toimii jo valmiiksi mediassa, niin tavallaan kaikki mitä teemme on eräänlaista julkilausumaa. Hyvinkin julkista. Eikä merkitykseltään ja painoarvoltaan yhtään sen vähäisempää, kuin mitä kirvesmies Mikko Jaurujärven Ystävyys- ja lujitusjuhlassa tekemä julkilausuma edusti (Veikko Huovinen: Lentsu, 1979).
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
En ole tosikko, eli hassuttelussa ei ole varsinaisesti mitään vikaa siinäkään, mutta jos ja kun vitsaillaan natsitermistöllä ja väkivaltaisuuksien ihannoinnilla (näin jälkikäteen hauska huomata, että JA-parlamentti oli tässä asiassa hitusen esikuvaansa edellä...), niin en kyllä halua tulla yhdistetyksi tähän touhuun millään lailla.
Yksi nimimerkki (Virveliä kainaloon) mainitsi lopullisen ratkaisun, tosin ei määritellyt mitä sillä tarkoitti. Tämän jälkeen kukaan ei sitä kommentoinut, minä kerroin, että hän esitti muutamia hyviä ideoita, en tosin maininnut, että juuri tuo olisi ollut hyvä idea, koska enhän edes tiedä mitä hän sillä tarkoitti. Kerroin anekdootin Rauman tapahtumista, tosin ei siellä Raumallakaan aikoinaan ketään hirtetty, se oli lähinnä raumalaisten retorinen keino. En usko, että Jatkoajan parlamentissa juuri kukaan pitää Olli Immosta esikuvanaan. Ja kun vielä annoit sanamuodollasi ymmärtää, että Jatkoajan parlamentti kenties jopa lähes kokonaan pitää Immosta esikuvanaan, niin mielestäni tuollaisen puhemiehen onkin syytä väistyä muualle höpisemään ja vääristelemään. Vasemmistoradikaalien viiden hengen ryhmissä nuo tuommoiset höpinät varmasti menevät läpi ilman mitään kritiikkiä, ja arvatenkin kaikki hurraavat sinulle siellä yhtä auvoisasti, kuin Saksassa 1930-luvulla hurrattiin eräille toisille.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
- kielletään työttömyys
- emme hyväksy
- meillä on tässä tällainen ns. lopullinen ratkaisu kehitteillä
- parantaa
- Meidän pitää tehdä politiikasta kiinnostavaa. Tarvitaan karismaattine... sia johtajia, aitoa kansallistunnetta, halua toimia suuren suomalaisen valtakunnan hyväksi

— Metsästyskansleri

Tätä hassutteluako tässä haettiin? Odotas, katson kalenterista... Joo, en ollut kännissä, mutta helvetin väsynyt ja väsynyttä oli näemmä läppäkin. Olli, otitko kenties joitakin vaikutteita neljännestä ranskalaisesta?

Lähtökohtaisesti minusta on kuitenkin hyvä, että natseista saa tehdä satiiria, huonoakin sellaista. Ensi tilassa haluaisinkin esittää arvoisille puhemiehettömän parlamentin jäsenille ehdotuksen: Kielletään julkinen mielenpahoittaminen hyvän- tai melko hyväntahtoisesta hassuttelusta, sarkasmista, ironiasta ja poliittisesta satiirista. Vastausvaihtoehdot taitavat ollakin kaikille jo tulleet tutuiksi.

Tosin eipä tämä ole ensimmäinen kerta, kun meikäläisen hassuttelut otetaan "tosissaan". Kerrankin tuli ala-asteella iso juttu yhdestä paskasta ja perin lapsellisesta läpästä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kenestä tulee parlamentin uusi puhemies Evertonin erottua tehtävästään? Varapuhemies schollkin on karkoitettu Jatkoajasta Supon toimesta joten meidän on valittava kansanedustajien keskuudesta uusi puhemies.

Onko halukkaita?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kuukausi on kulunut edellisestä puheenvuorosta.

Ei tosiaan ole puhemiestä. Varapuhemieskään ei ole palaamassa. Asia täytyisi siis järjestää. Ehdotuksia?

Pakolaistulva on ajankohtainen asia ja ihmiskohtalot ovat karuja. Haluamme auttaa. Ehdotan, että sijoitamme Turkuun kaikki maahamme saapuvat pakolaiset. Monikulttuurisuus on rikkaus ja Turussa on ainakin TPS:n nykymenon perusteella köyhää. Osan voi tarvittaessa sijoittaa Ahvenanmaalle, Astrid ja Eva tuskin pahastuvat. Seiliä en pidä poliittisesti korrektina sijoituspaikkana.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pakolaistulva on ajankohtainen asia ja ihmiskohtalot ovat karuja. Haluamme auttaa. Ehdotan, että sijoitamme Turkuun kaikki maahamme saapuvat pakolaiset.

Olen täysin samaa mieltä ja meitä on jo kuunneltu sillä invaasio on täydessä käynnissä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Minulla on laatikon ulkopuolinen ajatus ja ratkaisu tähän ongelmaan.

Suomen kannattaa ratkaista ongelma lähtömaassa. Suoritamme liikekannallepanon ja menemme Syyriaan sotimaan täydellä kalustolla. Olemme siinä samalla venäläisten puolella. Näytetään heille ikään kuin ohimennen kuinka hurjia ollaan sotimaan. Tällä tavalla saadaan sota lopetettua, pakolaistulva koko Eurooppaan lopetettua ja samalla parannetaan Suomen asemaa Venäjän rajanaapurina sekä koko maailman silmissä. Suomi saa Nobelin rauhanpalkinnon ja YK:n turvallisuusneuvoston paikka on läpihuutojuttu.

Sen verran tässä menee aikaa, että tyhjennämme koko Turun asukkaista. No ok, 10 % saa jäädä järjestystä turvaamaan, asuntoja sovittelemaan yms. Muut turkulaiset siirrämme Syyriaan asumaan, koska emmehän halua olla rasisteja ja häätää pakolaisia pois rakkaista uusista asunnoistaan Turussa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ei tosiaan ole puhemiestä. Varapuhemieskään ei ole palaamassa. Asia täytyisi siis järjestää. Ehdotuksia?
Lisäksi SDP:llä ei enää ole edustajaa, koska heidän ainoa edustajansa ja ainoa ehdokkaansa kesän vaaleissa joutui Supon karkottamaksi.

Ehdotan, että puhemieheksi nimitetään vaikkapa RKP:n @TweetyLeaf .
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ministeriön tiedote

Arvoisat Jatkoaika-Suomen kansalaiset, olen päättänyt pitkällisen harkinnan jälkeen erota liikenne -ja viestintäministerin tehtävästä ja siirtyä riviedustajaksi(työvaihtoehtoja poliitikan ulkopuolella on useita...). Hallituksen työilmapiiri oli hyvä, eikä oppositiostakaan ollut liikaa harmia, kun SDP:n eduskuntaryhmän ainoa edustaja jätti eduskunnan. Siitäkin huolimatta ero on tässä tilanteessa paras ratkaisu.

12.10. Jatkoajan keskustelupalstalla, Barnes.
 

cornix

Jäsen
@Barnes joo just joo, hyvää vastuunkantoa siellä. Äänestäjät petettiin heti kun tilaisuus tuli, jos luottaisin tälläiseen paskademokratiaan niin olisi aika vedätetty olo. Hyvä se on sieltä kaiken maailman aharien ja ohranien takaa huudella, voisi olla vähän eri ääni kellossa jos tänne Jakomäen lähipubiin tulisit tollasta skeidaa suoltamaan. Mä tiiän mihin sä parkkeerasit sun hevosen, käydään pieksemässä se natsihevonen kavereiden kanssa Torspoilla.

Huomasin just että mun työttömyyspäivärahasta menee veroja eli mun verorahoilla sun torkkupeitot maksetaan! Mä haluun ne rahat takaisin, tai tarjoo edes bisse.

Kun Juti-naamari vilahtaa niin päättäjän pissa lahkeeseen livahtaa. T: Anonyymi-Anarkisti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
@Barnes joo just joo, hyvää vastuunkantoa siellä. Äänestäjät petettiin heti kun tilaisuus tuli, jos luottaisin tälläiseen paskademokratiaan niin olisi aika vedätetty olo. Hyvä se on sieltä kaiken maailman aharien ja ohranien takaa huudella, voisi olla vähän eri ääni kellossa jos tänne Jakomäen lähipubiin tulisit tollasta skeidaa suoltamaan. Mä tiiän mihin sä parkkeerasit sun hevosen, käydään pieksemässä se natsihevonen kavereiden kanssa Torspoilla.

Huomasin just että mun työttömyyspäivärahasta menee veroja eli mun verorahoilla sun torkkupeitot maksetaan! Mä haluun ne rahat takaisin, tai tarjoo edes bisse.

Kun Juti-naamari vilahtaa niin päättäjän pissa lahkeeseen livahtaa. T: Anonyymi-Anarkisti.

Minulla taas aika on kulunut edustaja-adressin keräämiseen, siis sitä varten että hallituksen on kaaduttava. Olen näet ministeritehtävieni lisäksi myös puolueeni 3. varapuheenjohtaja ja kentällä ihmiset ovat vedelleet hihasta ja kertoneet, että näin ei voi jatkua.

Takinliepeet vain viuhuvat ilmassa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Itse luulin, että hallituksen kaatuminen liittyy siihen huhuun, että tuntematon kiristäjä on piilottanut räjähteitä jatkoaikaan ja uhkaa ilmeisesti hävittää "muu urheilu"-osion, ellei hänen vaatimuksiinsa suostuta pikapuolin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
@Barnes joo just joo, hyvää vastuunkantoa siellä. Äänestäjät petettiin heti kun tilaisuus tuli, jos luottaisin tälläiseen paskademokratiaan niin olisi aika vedätetty olo.
Tärkeät tavoitteeni eli MM95-elokuva, Infrareformi ja erinäisten henkilöiden rehabilioinnit eivät ole ottaneet tuulta alleen, joten ero oli ainoa vaihtoehto. Kun tuloksia ei tule, on kannettava vastuu ja erottava.

Hevosta minulla ei ole, se täytyy myöntää.

Itse luulin, että hallituksen kaatuminen liittyy siihen huhuun, että tuntematon kiristäjä on piilottanut räjähteitä jatkoaikaan ja uhkaa ilmeisesti hävittää "muu urheilu"-osion, ellei hänen vaatimuksiinsa suostuta pikapuolin.
En ollut näitäkään uhkauksia pyytänyt, ja ne tulivat minulle yllätyksenä. Mutta se nyt on selvää, ettei uhkavaatimuksiin tule suostua.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mitämitä? Pääskö meidän hallituksemma hajoamaan. Kentältä on kuitenkin tullut positiivista viestiä ja somessa on ollut hyvää pöhinää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös