Jaromir Jagrin otteet NHL-uransa aikana

  • 23 381
  • 101

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Maalihanat tosiaan suljettiin (pikku hiljaa asteittain) tuon kauden jälkeen vaikka monilta huipuilta nähtiin vielä pisterikkaita kausia. Laajennusjoukkueiden huono pelaajamateriaali varmasti vaikutti myös siihen että jatkossa useimmat joukkueet rupesivat sumputtamaan ja ainoastaan varjelemaan omaa maalia.

Sumputtaminen oli mahdollista, koska virvelöintiä ei vihelletty 90-luvun puolessa välissä laisinkaan. Keppiä sai olla kainalossa jatkuvasti ja tähänhän mm. Lemieux turhautui täysin ja lopetti uransa. Ei kai trappikiekko olisi voinut mitenkään toimiakaan niin hyvin ilman järjetöntä kahvaamista. Lisäksi molarit alkoivat pitää kymmentä numeroa isompia varusteita, joten oli siinä mielessä aika selvää (ja katastrofaalista) että maalihanat menivät kiinni. Oli kyllä yhden sortin aivopieru sekin, että maalin suurentamista harkittiin ainakin jossakin vaiheessa ihan vakavissaan tämän ongelman ratkaisemiseksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vedän tästä ihan mututuntumalta mutta, eikö tuo 92-93 kausi ollut juuri kausi jolloin verkot olivat tosiaan aina tötteröllä? Monet huippupelaajat paukuttelivat hurjia pistemääriä. Ainakin esim. Oates, Mogilny, Turgeon ja Selänne tekivät omat huippupisteensä tuolloin. Mikähän oli suurin syy tuon kauden koviin teholukemiin? Tiukempi tuomarilinja, valmentajien suosima hyökkäävä pelityyli vai joku muu?
San Jose Sharks 414 päästettyä maalia ja Ottawa Senators 395 päästettyä maalia tekivät parhaansa, jonka lisäksi NHL:n uudet mainoskatkot joiden ansiosta tähtipelaajien jääajat nousivat muutamilla minuuteilla per peli lienevät olleet isoimmat syyt.
 
Suosikkijoukkue
Red Wings since 1993, Mighty Ducks of Anaheim ;)
Jaromir Jagr oli mielestäni 90-luvun paras hyökkääjä, koska muut varteen otettavat vaihtoehdot (Lemiex, Lindros ja Forsberg) voivat vain unelmoida yhtä ehjistä kausista. Pitää tietenkin muistaa myös että Jagr on saanut pelata hyökäävämmässä roolissa, kun taas muut mainitut pelaajat pelasivat senttereinä.

Minusta Jagr on väkisinkin kaikkien aikojen eurooppalainen hyökkääjä ennen Kurria, vaikka pelaajat eivät voisi erota paljon enempää toisistaan. Kurri oli parhaina päivinään tunnollinen puolustuspelaaja ja toisinaan jopa näkymätön, mutta vaarallinen snaipperi. Jagr on taasen saanut nauttia suuresta valokeilasta jokaisessa pelaamassaan joukkueessa. Tämä on tietenkin sopinut tälle "vaatimattomalle" taiteilijalle.

Iän karttuessa ja NHL:n muuttuessa myös Jagr muuttui paljon. Ennen omalle siniviivalle syötön saanut Jagr polki vauhtiin ja surffaili puolustajien ohi miten tahtoi ja lopuksi lirutti kiekon maaliin. 2000-luvulle tultaessa solakka ja poikamainen pitkätukka oli muuttunut 110-kiloiseksi vääntäjäksi, jonka rooli oli usein painia ja suojata kiekkoa kulmissa ja syöttää se sieltä maalin eteen ketjukavereilleen. Lisäksi painavalla rannelaukauksellaan JJ teki paljon maaleja varsinkin YV:lla.

Jagrin asenne puoli on aina ollut hieman kysymysmerkki eikä mies ole suosikkipelaajani koskaan ollutkaan. Valtavat lahjat ovat kuitenkin kiistämättömät joista myös 1599 pinnaa runkosarjassa kertovat. Lisätään vielä linkki Rangers ajan #68:sta.
http://www.youtube.com/watch?v=PENZ5JCc35s&NR=1
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Nyt kun täällä on puhuttu muinaisesta jääkiekosta joidenkin kirjoittajien osalta niin eiköhän nää Orrit ja Howet ole aika kevyttä tavaraa NL:n supertähtien rinnalla ( Mihailov, Harlamov ym..). Nostetaan nyt vaikka vielä Fetisov joka vanhoilla päivillään sopetui NHL:ään.

Nykyjääkiekossa on 5 suurta ja he ovat Lemieux, Jagr, Crosby, Gretzky ja Sakic. Ja tämä ei ole järjestys. Jagrin dissaaminen osoittaa suurta typeryyttä näin pehmeästi ilmaistuna.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
J
Minusta Jagr on väkisinkin kaikkien aikojen eurooppalainen hyökkääjä ennen Kurria,
Jagr on kaikkien aikojen paras eurooppalainen NHL-hyökkääjä. Se onko hän kaikkien aikojen paras eurooppalainen hyökkääjä on toinen kysymys. Mielestäni Neuvostoliitolla oli 1970- ja 1980-luvuilla muutama parempi hyökkääjä kuin Jagr, tosin ei kovin montaa silläkään. Neuvostohyökkääjistä Jagrin edelle lasken Valeri Harlamovin, Boris Mihailovin, Sergei Makarovin ja Anatoli Firsovin. Myös Aleksandr Maltsev, Vladimir Petrov ja Vjatsheslav Starshinov ovat siinä ja siinä, mutta ehkä luen Jagrin kuitenkin heitä aavistuksen verran paremmaksi. Vladimir Krutov oli myös parhaimmillaan yhtä hyvä kuin Jagr, mutta hänen uran lyhyytensä vie häneltä arvostusta pois.

Mitä tulee kaikkien aikojen eurooppalaisiin NHL-hyökkääjiin, lasken Kurrin edelle sekä Jagrin että Peter Stastnyn. Stastny oli kokonaisuus huomioon ottaen 1980-luvun toiseksi paras keskushyökkääjä koko NHL:ssä. Hän oli aliarvostettu eurooppalaisuudesta ja surkeasta joukkueesta (Quebec) johtuen, mutta oli silti 1980-luvun toiseksi paras pistemies koko NHL:ssä. Stastny pelasi pitkän ja loistavan NHL-uran, vaikka siirtyi NHL:ään vasta 24-vuotiaana pelattuaan ensin lupaavan uran Tshekkoslovakian liigassa ja maajoukkueessa.

Uudemmista eurooppalaispelaajista Jevgeni Malkin ja Aleksandr Ovetshkin ovat siinä tahdissa, että ohittavat Stastnyn ja Kurrin saavutukset 10-12 vuoden sisällä, jos vain terveyttä piisaa. Muita NHL:ssä pelaavia nuoria ja varteenotettavia eurooppalaisia haastajia ei Jagrille, Stastnylle ja Kurrille taida olla näkyvillä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Nykyjääkiekossa on 5 suurta ja he ovat Lemieux, Jagr, Crosby, Gretzky ja Sakic. Ja tämä ei ole järjestys. Jagrin dissaaminen osoittaa suurta typeryyttä näin pehmeästi ilmaistuna.

Muuten listasi on OK mutta Sakicin edelle menee väkisin Yzerman ilman niitä punasiipilasejakin!
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Jos listalle mahtuu Crosby, siellä kuuluisi olla myös Ovechkin. En tosin laittaisi kumpaakaan vielä. Ehkäpä viiden vuoden kuluttua, jos jatkavat tähtitasolla.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Lista on kyllä hyvä, mutta itse ehkä laittaisin Crosbyn tilalle Forsbergin.
Kyllähän Crosbyn tilalle olisi useampi tusina vaihtoehtoja. Eihän pojalla vielä juurikaan meriittejä ole... 20 vuoden päästä saattaa ollakin. Aika hyökkääjäpainotteinen viisikko muutenkin. Ehkä moderni jääkiekko ei tunne tarpeeksi hyviä maalivahteja tai pakkeja läpäisemään seulaa, ja pari kautta (hyvin, myönnettäköön) pelannut poikanen on jo nyt suurempi kuin Roy, Hasek, Brodeur, Tretjak, Lidström, Stevens, Chelios, Bourque, Niedermayer, Fetisov... No joo, ei jaksa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei saa unohtaa Börje Salmingia, kun puhutaan kaikkien aikojen parhaista puolustajista. Omaa listani puolustajien osalta on 1. Orr 2. Fetisov 3. Salming. Bobby Orr muutti pelitavallaan jopa kokonaan puolustajan roolia hyökätä ja voitti NHL:n pistepörssin puolustajana. Orrin muistan parhaiten v. 1976 Kanada Cupista, kun ura oli jo loppuvaiheessa.

Gretzky on kyllä kaikkien aikojen paras hyökkääjä ja vielä uskomaton voittajatyyppi, ihan yksinään. Gretzkyn ympärille pystyi rakentamaan voittajajoukkueen vaikka minkälaisesta rupusakista pelaajia. Gretzky kyllä piti huolta, että joukkueensa oli voittajajoukkue. Gretzkyn pelejä olen nähnyt livenä tai TV:stä varmaan 100-200 kpl. Muut tulee perässä, vaikka arvostankin NL/Venäjän pelaajat erittäin korkealle ja jos valittaisiin kaikkien aikojen top20 hyökkääjä-lista, niin siinä olisi ainakin 10 itänaapurin hyökkääjää. Jari Kurri oli 2-3 kautta 80-luvun keskivaiheilla todella maaginen pelaaja, aivan uskomattoman hyvä. Jos on itse nähnyt niitä Edmontonin pelejä, niin kyllä sen tietää.

Minulle Ovechkin ja Malkin ovat ihan yhtä hyviä kuin menneet suuruudet, varsinkin Ovechkin on tavallaan kanadalaistyylinen voittaja, ihan yksin. Ominaisuus, joka puuttuu minusta usein slaavilaisesta luonteesta, vaikka pelaaja olisikin muita joukkuekavereitaan taitavampi huikea virtuoosi. Samoin Forsberg ja Sundin ovat suuria voittajatyyppejä, ohi jopa pelitaitojen, jotka nekin ovat loistavat. Selänne oli nuorena mieletön maalitykki, 76 goals, mutta kasvoi todelliseksi voittajaksi vasta Naganon aikoihin -98 ja sen jälkeen.

Jagr oli pari kautta muutama vuosi sitten maailman paras pelaaja, kun päätti heittää kaikkensa peliin. 90-luvun Jagr saattoi olla taitavin pelaaja, halutessaan, mutta halusi asiaa aika satunnaisesti otteluiden aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Hauska ketju, toivottavasti saa osallistua ilman provoilua.

Jagrin top10-maalit (youtubessa) sai minut ikävöimään juuri tuollaisia taidonnäytteitä. Tuntuu välillä siltä että nykyään tuollaisia maaleja ei synny kuin erittäin harvoin. Jagrin mailatekniikka ja rohkeus yrittää pelata puolustajia ulos oli jotain niin maagista. Ja 90-luvulla vielä kun puolustajat olivat pieniä ja arkoja oli Jagrin kiekonsuojaus ihailtavaa katsottavaa.

Itse en osaa arvioida jääkiekkoilijoita paremmusjärjestyksessä, koska en tiedä kuinka tulee arvottaa hyökkäystaidot, pisteidenteko, kahteen suuntaan pelaaminen sekä joukkueen johtamistaidot. Olen kuitenkin sitä mieltä että Jagr kuuluu minun jääkiekonseuraamishistorian kärkikastiin taidoillaan ja viihdyttävyydellään. Kyseessä on aikakausi joka alkoi 90-luvun alussa.

Keskustelu karkailee aika pahasti Jagrin ulkopuolelle, joten olisikohan ketjutarvetta parhaisiin pelaajiin 1990- ja 2000-luvulla? Heitänpähän vain..
 

Seneca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina, Vancouver, SaiPa
Jagrin top10-maalit (youtubessa) sai minut ikävöimään juuri tuollaisia taidonnäytteitä. Tuntuu välillä siltä että nykyään tuollaisia maaleja ei synny kuin erittäin harvoin. Jagrin mailatekniikka ja rohkeus yrittää pelata puolustajia ulos oli jotain niin maagista.
No duoda... eiköhän näin ihan oletusarvoisesti Jaromir Jagrin kymmenen parasta häkkiä niiden jokusen sadan joukosta ole sen verran huikeita esityksiä että moisia syntyy vain 'erittäin harvoin'.

Tahatonta huvitusta pätkässä aiheuttavat ainakin nuo Jagria onnittelemaan saapuvat rivimiehet. Josef Melichar ja Ian Moran nettosivat taas yhden plussan siltä illalta kun maestrolla naksahti kaikki kohdilleen. Sellaisia suuria joukkuepelimaalejahan tuossa ei ollut oikein ensimmäistäkään vaikka niitäkin kyllä muistin syövereistä löytyy. Osoittaa ainakin miten yksi mies voi taikoa maalin täysin tyhjästä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ehdotuksia?
NHL:ssä pelaavia ja pelanneita eurooppalaisia ja pohjoisamerikkalaisia hyökkääjiä, pakkeja ja maalivahteja - vertailua, inttämistä ja "totuuksia".

Ehkä vähän pitkä mutta kertoo mistä on kyse.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Juu, omaksi topikikseenhan tuon saa laittaa.

Tilastopuolelta semmoinen juttu tulee mieleen, että Yzermanin 65+90=155 pistettä kaudelta 1989-90 on edelleen NHL:n kautta aikain kolmanneksi paras pelaajasuoritus, heti Gretzkyn ja Lemieux'n pistemäärien takana.

Menee taas ohi topikin mutta, ketkä tuossa Yzermanin vierellä siipeilivät tuolloin? Jaromirillahan oli myös oma "siipiveikko" Kip Miller keräilemässä pojoja sekä Pingviineissä että Capseissa ja Nedvedin ja strakan voi laskea tähän porukkaan vaikka olivatkin ihan pelimiehiä ilman Jaromiria. Lemieuxin siipiveikkonahan oli 80-90 luvun taitteessa farmi pistehirmu Rob Brown joka oli yllättävän hyvä pelimies. 88-89 kaudella mm. 115 pistettä Marion vierellä?!?
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Mielenkiintoista höpinää Jagrilta koskien mahdollista paluuta NHL:ään: http://www.pittsburghlive.com/x/pittsburghtrib/sports/penguins/s_606502.html

Itselleni kelpaisi mainiosti, tosin Jagr ei nykyiseen sakkiin mahtuisi capin sisään ilman rajuja ellei peräti järjettömiä muutoksia.
Itsehän en ole pitänyt Jordan Staalia oikeastaan minään koko sinä aikana, kun on NHL:ssä pelannut ja tämä kausi on ollut jo lähes flopin ainekset täyttävää koomailua. Eli ei muuta kuin myyntiin ja sitä kautta Jagrille tilaa ensi kaudeksi. Lisäksi joukkue PÄÄSEE eroon Satanista jo tämän kauden jälkeen, joten no problemo:

Player 2008-09 Cap number
Jordan Staal $850,000 $2,200,000
Miroslav Satan $3,500,000 $3,500,000
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Lisäksi joukkue PÄÄSEE eroon Satanista jo tämän kauden jälkeen
Jokohan VIIMEIN vuosikausien unelmani toteutuisi ja Satan saataisiin Devilsiin... Siitä voisi millin-pari maksaakin, vaikkei tehoja enää voi odottaakaan Sabres-aikojen malliin. No, Venäjällehän se menee kuitenkin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Itsehän en ole pitänyt Jordan Staalia oikeastaan minään koko sinä aikana, kun on NHL:ssä pelannut ja tämä kausi on ollut jo lähes flopin ainekset täyttävää koomailua. Eli ei muuta kuin myyntiin ja sitä kautta Jagrille tilaa ensi kaudeksi. Lisäksi joukkue PÄÄSEE eroon Satanista jo tämän kauden jälkeen, joten no problemo:

Player 2008-09 Cap number
Jordan Staal $850,000 $2,200,000
Miroslav Satan $3,500,000 $3,500,000

Staalille tehtiin juuri nelivuotinen sopimus arvoltaan 16 miljoonaa, ja omiin silmiini Staalin pelaaminen on ollut kaikkea muuta paitsi "lähes flopin ainekset täyttävää koomailua". Haluatko kenties täsmentää keskustelun virittämiseksi, mihin pohjaat näkemyksesi?

Satanin varaan on tuskin viime kesänä laskettu muuta kuin tämä kausi ja hyvä niin. Tervemenoa Venäjälle, vaikka Satan numerolla 18 (6+6+6) olisikin varmasti Devilsissä ainakin fanien mieleen. Vanha, hidas ja heikko Satan joka tapauksessa nykyisin on. Kädet toimivat kyllä silloin kun paikkaan saakka pääsee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Menee taas ohi topikin mutta, ketkä tuossa Yzermanin vierellä siipeilivät tuolloin? Jaromirillahan oli myös oma "siipiveikko" Kip Miller keräilemässä pojoja sekä Pingviineissä että Capseissa ja Nedvedin ja strakan voi laskea tähän porukkaan vaikka olivatkin ihan pelimiehiä ilman Jaromiria. Lemieuxin siipiveikkonahan oli 80-90 luvun taitteessa farmi pistehirmu Rob Brown joka oli yllättävän hyvä pelimies. 88-89 kaudella mm. 115 pistettä Marion vierellä?!?

dana77 taisi aiemmin mainita, että kyseiset "siipiveikko"laiturit olivat Gerard Gallant (93p) ja nykyinen Wingsin kakkosvalmentaja Paul MacLean (71p)
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Jokohan VIIMEIN vuosikausien unelmani toteutuisi ja Satan saataisiin Devilsiin... Siitä voisi millin-pari maksaakin, vaikkei tehoja enää voi odottaakaan Sabres-aikojen malliin. No, Venäjällehän se menee kuitenkin.

Jos menisi Devilsiin, niin hankkisin paidan välittömästi.

Ettei menisi yhden lauseen ihmeeksi, niin epäilen myös, että "helpon rahan" perään mennee Venäjälle.

Edit: Myös markkinointikikkana ainakin itse ajattelisin, että Devils+Satan=paljon myytyjä fanipaitoja. Naiivi kun olen.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Onhan se vaan kova - edelleen. Nyt ei toki ole menossa ihan samanveroinen kausi kuin viime kausi, mutta siitäkin huolimatta on 46 pisteen tahdissa. Jos Jagr vielä jaksaisi pari kautta suurin piirtein samalla tasolla pelata, niin maagisen 2000 pisteen rajan pitäisi rikkoutua. 1900 pisteeseen Jagrilla on matkaa enään kolme vaivaista pinnaa, joten uutta merkkipaalua Jagr päässee piakkoin juhlistamaan. 800 maaliin Jagrilla on matkaa 42 kaapin verran. Hurjia lukuja.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Omanlaisena merkkipaaluna voisi pitää myös 1963 pistettä. Tuolla määrällä Gretzky menettäisi kunnian pelaajana, jolla on enemmän syöttöjä kuin kenelläkään muulla pelaajalla pisteitä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Osaisko joku Floridan pelejä nähnyt sanoa onko Jagr aidosti edelleen ykkösketjun tasoinen pelaaja?

Mulla on vähän ollut semmoinen kutina että kun Teemu silloin vikalla kaudellaan kihisi sille Ducksien päävalmentajalle peliajan pienuudesta, niin valmentaja ei vain sitä kyennyt sanomaan suoraankaan että "Teemu kun sun tasosi ei vaan enää riitä sinne ykkösylivoimaan". Koko elämänsä sitä paikkaa pelanneelle pelaajalle tuollaisen asian hyväksyminen lienee koko lailla vaikeaa, vaikka ikää onkin jo reippaasti päälle 40 vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös