Jarmo Muukkosesta SM-liigan kurinpitopäällikkö

  • 597 289
  • 4 394

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Jokerit toimi ainakin minun oikeustajuni mukaan oikein kun ei lähtenyt videoitkulinjalle. Pelataan pelit kaukalossa ja jätetään itkeminen ja videovalitukset muille. Uskon että linjan takana on Shedden.
Niin, vaikea sanoa, että minkä vuoksi Jokerit ei tuosta tutkintapyyntöä tehnyt, mutta todennäköisesti kuitenkin sen vuoksi, että se ei nähnyt tilannetta sen arvoiseksi. Tai sitten Ilmalan sakki on vaan niin saatanan äijämäistä, hah.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Niin, vaikea sanoa, että minkä vuoksi Jokerit ei tuosta tutkintapyyntöä tehnyt, mutta todennäköisesti kuitenkin sen vuoksi, että se ei nähnyt tilannetta sen arvoiseksi. Tai sitten Ilmalan sakki on vaan niin saatanan äijämäistä, hah.

Meillä itketään äijämäisesti mediassa mutta videoitkut jätetään sitten mm naapurin tai sinne sikalan käyttöön.

Ja äijämäisesti me käännetään toista poskea kun Leinoa hakataan käsille tai ajellaan polviin. Me kato luotetaan että systeemi hoitaa hommat, niin kuin on tehnyt tähänkin asti upean tasapuolisella ja linjakkaalla kurinpidollaan.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Järjestelmä OK, mutta toteutus ?

SM-liigan kurinpitojärjestelmä on sinällään ihan OK. Minusta on perusteltua, että on kurinpitopäällikkö, joka ratkaisee asiat tiettyyn pisteeseen asti ja vakavimmat sitten kurinpitolautakunta. Sekin on ihan OK, ettei kurinpitäjä voi itsenäisesti ottaa asioita käsiteltäväksi (toisi 1000 kertaa lisää töitä, eikä olisi tasapuolinen) vaan käsittely edellyttää joko tuomarin, toisen joukkueen tai otteluvalvojan aloitetta.

Noista viimeksi mainituista tuomareilta väkisinkin menee kauden aikana läpi tapauksia, joita olisi pitänyt käsitellä kurinpitomenettelyssä eli antaa iso rangaistus. Tämän viimeisimmän tapauksen perusteella näyttää siltä, että tapauksia menee läpi myös otteluvalvojilta. Periaatteessa viimeiseksi lukoksi jää sitten kärsinyt joukkue, joka periaatteessa voi aina kelata tapahtumia lähes rajattomasti omasta näkökulmastaan läpi ja silloin ei minkään suuremman rikkeen pitäisi mennä läpi.

Tässä tullaan kuitenkin siihen heikkoon kohtaan, että moni joukkue ei halua raportoida asioista jälkikäteen ja se on ihan ymmärrettävää. Kun katselee näitäkin viestejä, niin usein "valittajaa" pidetään itkijänä ja toisaalta kyllähän kiekkopelin tulisikin loppua summeriin. Ei todellakaan ole yksiselitteisesti hyvä juttu sekään, jos joukkueet alkavat raportoida milloin mistäkin rikkeestä omaa joukkuettaan kohtaan.

Vähän sellainen fiilis tästä väkisinkin tulee, että näistä kurinpitoasioista tullaan jatkossakin vääntämään ja koskaan ei päästä tilanteeseen, jossa kaikki olisivat tyytyväisiä. Yksi parannus voisi kuitenkin olla jonkinlainen herrasmiessopimus, jolla joukkueet keskenään sopisivat mistä/milloin voi saattaa asian jatkokäsittelyyn tai sopisivat etteivät mahdollisuuttaan käytä. Vähän samaan tyyliin siis kuin on sovittu mailojen ja varusteiden mittaamisesta ym.

Lisäbonuksena voisi sitten olla otteluvalvojien toiminnan kehittäminen, mutta tuo ei liene ihan yksinkertainen asia. Joitakin teemoja voisivat kuitenkin sopia esim. kaikki potkut tai kaikki päähän kohdituneet rikkeet ym. otettaisiin tarkkailun alle ja aina kurinpitäjän käsittelyyn.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
bozikilta edellä niin paljon järkevää asiaa, ettei pysty järkevästi lainaamaan, lainaamatta koko kirjoitusta, joten muutama oma mielipide tuohon edelläolevaan:

Ottelu loppuu joukkueiden osalta loppusummeriin, se on nyrkkisääntö josta on hyvä lähteä liikkeelle. Näin ollen minä veisin kokonaan joukkueilta mahdollisuuden tehdä jälkikäteen "tutkintapyyntöjä". Joukkueen pelaavat, tuomarit tuomitsevat, valvojat valvovat ja kurinpitäjä antaa keppiä. Kaikki tekevät virheitä. Tuomarit kuuluvat peliin siinä missä pelaajatkin ja siksi heidän virheensä on osa peliä. Valvojat valvovat näitä virheitä ja käsittääkseni heillä on kohtalaisen hyvä järjestelmä näiden käsittelemiseksi ja palautteen antamiseksi. Kurinpitäjäkin on pääasiallisesti onnistunut hyvin, vaikka pari hutia tuossa tulikin.

Jos tätä hommaa halutaan lähteä tosissaan kehittämään, niin ne jo tuhat kertaa mainitut yhden ottelun automaattiset pelikiellot tulisi jättää pois niin, että kurinpitäjä on ainoa joka voi määrätä pelaajalle pelikieltoa. Joukkueilta se tutkintapyyntöoikeus pois ja kurinpitäjälle oikeus käsitellä asioita jos tuomarien ja valvojan näkö pettää. Näin minä tämän hoitaisin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkueilta se tutkintapyyntöoikeus pois ja kurinpitäjälle oikeus käsitellä asioita jos tuomarien ja valvojan näkö pettää.
Tähän liittyisi isoja riskejä. Joukkueiden oikeus saada asia kurinpitäjälle käsiteltäväksi on ajateltu jonkinlaiseksi oikeudenmukaisuuden takeeksi tilanteissa, jotka menevät dumarilta ja valvojalta ohi. Tämä on minusta ihan perusteltua etenkin kaikkein räikeimmissä tapauksissa. Ajatellaan vaikkapa tilanne maalin takana, jossa pakki laittaa poikkarilla hyökkääjän purukaluston uusiksi ja samaan aikaan Favorin ihailee itseään pleksin lasista, valvoja tarkkailee cheerleaderien rauhasia, eikä kumpikaan huomaa mitään ennen kuin legoja keräillään. Tällöin on ihan perusteltua saada asia silti käsiteltäväksi ja jopa luopua erinomaisesti nyrkkisäännöstä, että peli loppuu summeriin ja kaukalon tapahtumat ovat kaukalon tapahtumia.

Saman asianhan toki hoitaisi kurinpitäjän oikeus käsitellä asiaa tuomarien ja valvojan toimista huolimatta, mutta kuinka tuo käytännössä voisi toimia? Kurinpitäjiä pitäisi tuolloin olla joka hallissa tai vähintäänkin pitäisi olla kuvamateriaalia joka ikisestä tilanteesta kaikilla kentän alueilla ja kaikilla liigapaikkakunnilla. Käytännössä mahdotonta ja menisi pahasti sen päälle, mikä on ajateltu valvojan rooliksi, molempien roolihan olisi tuolloin tarkkailla tuomarilta ohi meneviä asioita. Kun jokaisessa pelissä paikalla jo ovat joukkueet ja valvoja niin nämä hoitakoot valvonnan paikan päällä.

Jos tätä hommaa halutaan lähteä tosissaan kehittämään, niin ne jo tuhat kertaa mainitut yhden ottelun automaattiset pelikiellot tulisi jättää pois niin, että kurinpitäjä on ainoa joka voi määrätä pelaajalle pelikieltoa.
Tälle ehdoton kyllä. Taustalla on juosten kustuja sääntöjä, joilla on ajateltu saavutettavan kaikkea kaunista, mutta jotka ovat johtaneet mielettömyyksiin mitä rangaistusten verrannollisuuteen tulee. Kyllä kurinpitäjä on se, jolla on matsin jälkeen aikaa harkita rauhassa rangaistuksia ja miettiä tekojen todellista tuomittavuutta ja niiden perusteella oikeaa rangaistusta.
 

mr purnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rehelliset seurat ja fanit
Tähän keskusteluun on hyvä tuoda näkökohta Elitserienistä, jossa Phil sai vahingoittamisesta sakkoja sekä pelikieltoa. Olen viestittänyt seikkaa, jossa selkeästä vahingoittamisesta tulisi antaa kakku tekijälle ja tämä olisi singnaali kaikille asianosaisille, jotta tuollaiselta vältyttäisiin jatkossa.

Itselläni olisi sellainen näkökanta, jossa SM-Liigan johtoryhmä käsittelisi törkeimmät tapaukset. Asian esittelijänä toimisi Muukkonen ja hän olisi tehnyt tapahtumien pohjalta oman rangaistusehdotuksensa. Asianomaisten joukkueiden edustajat olisivat jäävejä ja jos äänestykseen mentäisiin, olisi jokaisella jäsenellä yksi ääni käytettävissä. Näin linja olisi reilu ja pienet seurat eivät kärsisi maineestaan, vaan päätöksien selkeä pohja tulisi säännöistä.

Kevyemmät tapaukset Muukkonen päättäsi nykyisen mallin mukaisesti

Älkää kommentoiko, ei tää toimi, vaan tähän tulisi pyrkiä. Se vaati työtä ja aikaa toimiakseen, mutta jostain tulisi aloittaa.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Itselläni olisi sellainen näkökanta, jossa SM-Liigan johtoryhmä käsittelisi törkeimmät tapaukset.
Miksi ihmeessä liigan johtoryhmän pitäisi vaivata päätään kurinpidollisilla asioilla. Kurinpitoryhmähän on olemassa juuri noita törkeimpiä tapauksia varten. Mitä epäkohtaa lähtisit tuolla järjettömän raskaalla muutoksella korjaamaan?
 

aragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kazakstanin naisten harkitseva maajoukkue
Byrokratia tökkii

Byrokratia tökkii, jos ei muotovirheen takai saada linjaa pidettyä.

Mennyt on mennyttä ja säästyipähän Helgekin nyt ylimääräiseltä pannalta, kun ei kehtaa otteluvalvoja pelkästään siitä raporttia tehdä.
Taitaa otteluvalvojalla oll vanhat Mikko Alatalon Casio-lasit päässä :).

Tänään voisi sitten ennakoida että huomiseksi tulee Muukkoselle töitä. .
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mennyt on mennyttä ja säästyipähän Helgekin nyt ylimääräiseltä pannalta, kun ei kehtaa otteluvalvoja pelkästään siitä raporttia tehdä.
Eihän otteluvalvojan tarvitse erikseen päättää raportoida ottelurangaistuksia. Niistä lähtee raportti aina.
 

mr purnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rehelliset seurat ja fanit
Miksi ihmeessä liigan johtoryhmän pitäisi vaivata päätään kurinpidollisilla asioilla. Kurinpitoryhmähän on olemassa juuri noita törkeimpiä tapauksia varten. Mitä epäkohtaa lähtisit tuolla järjettömän raskaalla muutoksella korjaamaan?

Perustelen asian tasapuolisella käsittelyllä. Ja vain tapauksissa, joissa pelaaja lähtee pitkälle sairaslomalle. Isolla joukolla pystytään antamaan suuri kakku ja sitähän ei tällä hetkellä uskalleta tehdä. Se signaali pelaajistolle, että vahingoittamisesta seuraa paskaa omaan niskaan. Tämän myös ammattipelaajat vaativat, mutta kukaan ei halua sanoa sitä ääneen. Olemme kansa, joka on liian Sosiaalidemokraattinen. Se heijastuu selkeästi.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Perustelen asian tasapuolisella käsittelyllä. Ja vain tapauksissa, joissa pelaaja lähtee pitkälle sairaslomalle. Isolla joukolla pystytään antamaan suuri kakku ja sitähän ei tällä hetkellä uskalleta tehdä.
Mistä tapauksista puhut? Anna muutama konkreettinen esimerkki. Eikö nykyinen kurinpitoryhmä mielestäsi täytä tehtäväänsä niissä harvoissa tapauksissa, jotka sen käsittelyyn päätyvät/kuuluvat?
 

mr purnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rehelliset seurat ja fanit
Muukkosella espoon leima otsassa. Jos puhelinsoitolla saa kaikkien otteluraporttien ohi kaverille yhdestä kahteen otteluun huilia, tapauksia riittää. En syyllistä Muukkosta, onhan kaveri tehnyt paljon hyvääkin, mutta työnantajan näkövinkkelistä sopimuksen omaavalla pelaajalla palkka juoksee ja päälle tulevat vielä kuntouttamiskustannukset. Tosin vakuutusyhtiö kattaa omavastuuta lukuunottamatta suurimman kakun kuntouttamisesta.

Sit jos kaveri on johtava pelaaja joukkueessa, joudutaan kenties hankkimaan tilalle uusi kaveri, joka saa 60000 euroa pelaamisestaan + muut kulut päälle. Onko yhtälö yksi ottelu huilia vahingoittamisesta/kärsivä joukkue lisää kuluja n.85000 euroa reilun pelin mukaista. Kyllä minä ainakin seurapomona kiehuisin ja kovaa lehtien palstoilla. Yhtälö ei mene allekirjoittaneen kaaliin...
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Muukkosella espoon leima otsassa. Jos puhelinsoitolla saa kaikkien otteluraporttien ohi kaverille yhdestä kahteen otteluun huilia, tapauksia riittää.

No nyt kyllä haluaisin sitten sen listauksen näistä tapahtumista.

Ja mahdollisen pelikiellon pituuteen ei saa vaikuttaa loukkantuneen pelaajan palkka tai asema joukkueessa yhtään mitään. Jos kysymyksessä on selvä nouto, niin sen sitten tokikin pitää vaikuttaa.

Vaikka en aivan kaikista asioista olekkaan Muukosen kanssa ollut ihan samaa mieltä, niin aiempaan verratuna loistavaa duunia. Ja erityispropsit näiden päätösten perusteiden julkistamisesta. Vielä kun viitsisi oikolukea kerran omat tekstinsä ennen julkaisua, niin uskottavuus paranisi entisestään (ennen kun joku rupeaa vittuilemaan, niin tämä koskee kyllä minuakin).

t. hanu
 
Muukkonen herätys!

Pesosen potkaisu ei saa jäädä huomioimatta, vaan siitä on pakko tulla vähintään yhden ottelun pelikielto.

Tai voisko vaikka Kärppien eilisen voiton mitätöidä?

Jos eilisen pelin kaiken sallivan tuomarilinjan jälkeen alettaisiin huomioimaan kaikki rikkeet ja viikatteet niin huomenna olisi vähän pelaajia kentällä. Huomioikaa samalla Rajamäen tilanteen jälkeinen päähän kohdistunut taklaus Aaltoseen, Aarnioin viikate, mr.nobodyn törkeä taklaus jne.jne
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Jäihän Kellerin teloitusiskutkin, joten ehkäpä se tasavertaisuus nyt kuitenkin toteutuu.

Siellä on taas tuijoteltu chirkkujen tissejä ja perseitä vaikka finaalit on menossa. Hyvää duunia. Mulle ihan sama tuleeko tosta Pesoselle mitään. Kun ei sitä kukaan ilmeisesti ole huomannut, kuten ei Kellerin iskujakaan :D Vaikka ne olivat ihan selvästi nähtävissä. Uskoisin, ettei Bleg lähde lähettelemään videoita ainakaan eilisen pelin jälkeen. Toivottavasti ei.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jep, täytyy toivoa ettei siellä lähdetä kyynelehtimään ja videonlähettely-itkulinjalle, siitä vasta otsikot syntyisivätkin.

Nyt voisi vaikka vannoa että Pesonen iskee ratkaisumaalin seuraavassa matsissa. Jonkinmoiseen sekasortoon siis päästään varmasti ja serverit paukkuvat.

Tässä täytyy tutzballe ja muille oikeutta hakeville todeta että Muukkonen ei taida seurata JA:n Youtube-linkkejä samalla lailla kuin otteluvalvojien tai tuomarien otteita/kommentteja.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
NHL:ssähän kurinpitäjä seurailee aktiivisesti tapahtumia telkkarista ja hänellä on apunaan Toronton tiimi joka tarkistelee myös epäselvät maalit. Ja jos joku huomaa jotain pelikiellon arvoista niin kurinpitäjä saa sähköpostia tai puhelinlinjat käyvät kuumina.

Ja ilmeisesti myös joukkueetkin ottavat yhteyttä jos joku tilanne on jäänyt huomaamatta. Ei tarvitse lähetellä nauhoja kun kaikki pelit löytyvät jostain servereiltä josta paikallinen muukkonen voi kelailla.

Joo, suurella rahalla toki tehty, mutta kyllähän nyt voisi aloittaa siitä että joku henkilö voisi lätkäistä pelikieltoja jos se kuvanauhalla on, ilman mitään pyyntöjä. Otteluvalvojat ovat jäänne ajalta jolloin tähän ei ollut mahdollisuutta. Toki puolustavat paikkansa edelleenkin tuomarien henkisenä tukena otteluissa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
No onhan tuo potku jo Muukkosen korviin kantautunut (niin karmee meteli oli jo eilisessä pelissä asiasta), mutta toinen juttu onkin reagoidaanko siihen ja mitä säännöt sanoo => liekö niitä muutettu vai tarvitaanko kuitenkin otteluvalvojan rappari ennen kuin asia voidaan ottaa käsittelyyn?
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Siis mikä ihme käyntäntö tuo on että Muukkonen ei ota asiaan kantaa ellei joukkue lähetä tästä videota? Saako siellä kentällä tehdä mitä tahansa, ja ellei valvoja tai toinen joukkueista raportoi tilannetta niin kurinpitopäällikkö ei ota kantaa? Sen ymmärtäisi jos ei olisi videota saatavilla.

Ja en nyt puhu tästä Pesonen-tapauksesta. Sinänsä minulle yksi ja sama saako Pesonen siitä jotain. Saako kentällä oikeasti tehdä mitä vain, ja olet turvassa jos kukaan ei raportoi vaikka kaikki sen näkee ja todistusaineistoa on olemassa.
 

Acid

Jäsen
Tässä täytyy tutzballe ja muille oikeutta hakeville todeta että Muukkonen ei taida seurata JA:n Youtube-linkkejä samalla lailla kuin otteluvalvojien tai tuomarien otteita/kommentteja.
Otteluvalvojien? Keitä he ovat? Mitä he tekevät? Huhuja olen kuullut tosta mystisestä olennosta. En ole kuitenkaan huomannut, että tämä "otteluvalvoja" mitään tekisi. Onkohan edes olemassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös