Jan Caloun, tule kotiin!

  • 4 273
  • 43

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olihan teillä kuulemma jo edellisessä Blues-matsissa jotain plakaatteja tai banderolleja siellä Jampalle suunnattu. Voi hyvinkin olla mahdollista, että Caloun vielä joskus Hifkissä pelaa, mutta ehkäpä kannattaa etsiä ensi kauden vahvistuksia ainakin vielä jostain muualta....
 

seetre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ingvar Hirdwall
pysykööt Blue´esissa

Calounin koti on Espoossa ja sillä siisti. Toivottavasti pelaa siellä koko loppu-uransa ajan.
Turha hänen peräänsä on itkeä.
Palkka on toista miljoonaa fimiä. Jos Pena on hereillä saadaan parempi pelimies halvemmalla esim Bednar joka on joukkeelleen paljon tärkeämpi kun Caloun.
 

Eldritch

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
You can never go home again

Kyllä se vain niin on, että Calounin ja HIFK:n suhde on ohi. Caloun oli todellinen supersankari, sitten menetettiin mies NHL:ään, saatiin mies takaisin, petyttiin puolin ja toisin, ja käytännössä annettiin kenkää. Sen pituinen se. Onko kenenkään muun kaveripiirissä sellaisia pariskuntia, jotka eroavat ja palaavat yksiin muutaman kuukauden välein? Surkuhupaisiltahan sellaiset tyypit näyttävät, epävakailta ihmisiltä jotka eivät tiedä mitä haluavat. Caloun ja HIFK näytti täydelliseltä liitolta, mutta sitten asiat sössittiin aika lailla puolin ja toisin, enkä usko kenenkään intresseissä enää olevan vanhoihin aikoihin paluu. Taitaapa vielä Calouninkin kultakausi olla ohi: 50 pisteen kaudet ovat toki kovia saavutuksia, mutta olisinpa valmis lyömään vetoa siitä, ettei kausien 98–00 pistetehtailuun ole enää miehellä mahdollisuuksia.

Kuitenkin HIFK-kannattajana olen ikuisesti kiitollinen Calounille ja toivon hänen pärjäävän Espoossa. Varsinkin kun nimenomaan HIFK:ta vastaan Calounia ei ole kauheasti näyttänyt maalien mättäminen kiinnostavan...
 

Archon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti liverpool


Tämähän on totta koko juttu...Koska jossain lehdessä (Ilta-Sanomat/Iltalehti/Vastaava) oli juttu siitä kuinka syöttäjiin etsitään se toinen syöttäjä vaikkei sitä edes ole että saadaan enemmän joillekkin pelaajille ja lehden mukaan näin on käynyt ainakin Espoossa,Helsingissä,Tampereella ja Oulussa,jos joku tietää pääsisikö jostain lukemaan vanhoja lehtiä niin linkki tänne niin kaikki saa lukea että näin on käynyt ja tulee käymään vastaisuudessa.

Tähän nyt sen verran mitä ainakin tuomarit voivat vahvistaa että se syöttäjien löytäminen maaleihin ei ole se helpoin homma tuomareillekaan. Pelitilanteesta kyllä muistaa oliko siinä yksi vai kaksi siirtoa ennen maalia mutta ei pelaajien numeroita niin vain erota. Erityisesti maali-iloittelun halajaisissa ei ota pirukaan enään selvää kuka teki ja syötti. Rangaistustilanne on helpompi, näet rikkeen ja tuijotat ukkoa niin kauan kunnes numero näkyy.

Mut any way. Kaikki palapelinpalat eivät sovi toisiinsa ja JC on nyt sitte Bluusissa. Onneksi edes siellä ettei missään germaanisarjassa ottamassa halkoa päähän.
 

breakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
caluun pysyköön bluesissa, minä en ainakaan kaipaa takaisin. en ole ikinä ollut suuri caloun fani enkä tule varmaan olemaankaan. tämä ei ole katkeraa tilitystä, sillä en pitänyt calounista edes ifk aikana.turha itkeä menetettyjen jätkien perään, caloun on ja toivottavasti pysyy bluesissa.
olihan caloun taitava ja teki pisteitä, mutta minua ei se kiukuttelu,tuomareille ja muille itkeminen, laiskottelu ja surffailu sytyttänyt. muut olkoot erimieltä, mutta semmoinen kuva jampasta minulle jäi. ja mitä tulee pisteisiin, eityisesti syöttöpisteisiin(tästä blues kaudesta en hirveästi tiedä), niin ainakin viime kaudella suurin osa calounin syötöistä oli kakkossyöttöjä. jotkut sellaisia joissa ei edes koskenut kiekkoon tai ollut varmaan kentällä, mutta silti pisteitä tuli. (huom. näin tekee myös seppo, joka menee aina sanomaan tuomarille että Minä syötin). edellisilläkin kausilla calounilla oli lukuisia kakkos"syöttöjä". pysyköön caloun bluesissa, vopatin minä haluaisin pitää.-on varmasti tärkeämpi pelaaja(niin kuin moni muukin),kuin caloun, vaikkei pistekeskiarvo niin hyvä olisikaan.
 

Ettan

Jäsen
Suosikkijoukkue
H.I.F.K
eikös .....

tämä asia sinetöity jo mr. caluunin toimesta kun hän ilmoitti ,ettei
mahdu samaan organisaatioon mr. matikaisen kanssa ?

vaihtoehtona on Pena tai Jan C
 

JHILD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Äänestyksestä

Enemmin Honza kuin Matikainen. Voitaisiin vaihtaa Fööni Bluesiin ja ottaa Honza vaihdossa.:)
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Re: pysykööt Blue´esissa

Viestin lähetti seetre
Calounin koti on Espoossa ja sillä siisti. Toivottavasti pelaa siellä koko loppu-uransa ajan.

...samaa täällä toivoaan :)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vielä kerran, ei

Johannes, 58, BigRedBob, Carlos, Eldritch.....hauska nähdä etten ole ainoa roviolla poltettava kerettiläinen. Se, että kaikki menee jonkun pelaajan ja jonkun seuran kesken putkeen, vaatii sitä, että ajankohdankin täytyy olla oikea. Ketjukoostumusten ja kentällisten pitää olla juuri ne oikeat. Valmentajan pitää olla juuri oikeanlainen jne...Yllättävän paljon reunaehtoja siis. Calounin ja HIFKin yhteinen aika tuli ja meni ja molemmat jatkakoon elämää tahoillaan.

Caloun takaisin -logiikalla pitäisi narrifanien vonkua Ottoa, Hassista, Nurmisen Kaitsua ja ties ketä vielä takaisin. Ja me tietenkin Laiska-Lassea ja Veikkoa vielä....Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja nokka kohti uusia seikkailuja! Ennemmin yksi Vopat kuin kaksi Calounia, mitenkään JC:tä väheksymättä. Hänen HIFKissä tekemilleen pisteille pitäisi aina ottaa hattu päästä tai vetää handu lippaan, kun asia tulee puheeksi.

Ja mitä tulee siihen, että joku joskus sanoi, että ei koskaan siihen jengiin jos siinä on se ja se...herätkää!! Ei nämä mitään 5-vuotiaita hiekkalaatikolla ole, vaan hyvää palkkaa nauttivia ammattimiehiä. Pelaajan kannalta tärkeimmät henkilöt omassa joukkueessa ovat a) valmentajat b) kanssapelaajat. Jos asiat tällä sektorilla ovat kunnossa ja palkkakin tuntuu oikealta, niin pelaajan kannalta on aivan herttaisen yhdentekevää, kuka on joukkueen toimitusjohtaja. Jos ei, niin sitten hänellä on asenneongelma ja vika on yksin hänen....Jos Jorma Ollila on mielestäsi mulkku, mutta saat hyvän tarjouksen Nokialta ja lähimmät työkaverisi tuntuvat nastoilta, niin jätätkö menemättä?

Huomattehan Pena "sä koulutat niitä" Matikaisen giganttiset mittasuhteet, kun vertailukohtaa pitää hakea Jorma Ollilasta :D Oikeasti halusin vain esitellä tj:n, jonka kaikki tuntevat.

Kevään -01 HIFK oli Pentin valmentama ja siten Pentin joukkue. Nykyinen HIFK on pelaajan kannalta Apen joukkue.

Siitäkin huolimatta - hyvää peliuraa Bluesissa Jampalle!
 

Babe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Syöttöpiste

Viestin lähetti Archon


Tähän nyt sen verran mitä ainakin tuomarit voivat vahvistaa että se syöttäjien löytäminen maaleihin ei ole se helpoin homma tuomareillekaan. Pelitilanteesta kyllä muistaa oliko siinä yksi vai kaksi siirtoa ennen maalia mutta ei pelaajien numeroita niin vain erota. Erityisesti maali-iloittelun halajaisissa ei ota pirukaan enään selvää kuka teki ja syötti.

Eikös meillä tätä varten ole sm-liigassa erikseen syöttäjien nimeäjät? Ymmärtääkseni (korjatkaa jos olen väärässä) päätuomari kertoo montako syöttäjää ja tämä nimeäjähemmo antaa numerot.

Jottei ihan eksytä aiheesta: JC takaisin ja pian. Viime kaudella sinua odotettiin ja hartaasti ja "tapaaminen" jäi niin lyhyeksi.. Kyllä Pubille löytyy paikka IFK:sta, jos se vain otetaan huomioon jo joukkuetta rakennettaessa..

Pakko lisätä, että EI, en todellakaan odota ensi kauden joukkuetta rakennettavan JC:n ympärille. On vaan ajatuksena niin herkullinen..

Kuvittelenko muuten, vai onko rakkaan seuramme viime kauden epäonnistuminen laitettu epävirallisesti fanien syyksi? Sanotaan että "kyllä me kuunnellaan fanien toiveita kattokaa vaikka Calounikin tuli" ja toisaalta tiedetään että koko baletti sekosi kuvioissaan tämän takia. Paska lakaistaan fanien niskaan, emmekä me valita koska olemme edelleen kiitollisia että meitä kuunneltiin. Näin siirretään oikeaoppisesti vastuuta ja vastaanottaja hymyilee onnellisen tyytyväisenä.
 
Viimeksi muokattu:

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Re: Syöttöpiste

Viestin lähetti Babe
Eikös meillä tätä varten ole sm-liigassa erikseen syöttäjien nimeäjät? Ymmärtääkseni (korjatkaa jos olen väärässä) päätuomari kertoo montako syöttäjää ja tämä nimeäjähemmo antaa numerot.

Päätuomarit eivät liity syöttäjiin mitenkään. He katsovat maalin tehneen pelaajan numeron ja syöttäjistä päättävät paikallisen erotuomarikerhon edustajat.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Syötöistä:

Kyllähän Jan on nimenomaan ollut se pelaaja joka on ollut lukuisten maalien pääarkkitehti, eli väittäisin että suurin osa syötöistä on "todellisia" ykkössyöttöjä eikä sellaisia että mies on koskenut kiekkoon jossakin omalla alueella. Jan on mielestäni ollut todellinen syöttökone tällä kaudella, ensimmäisissä otteluissa taisi tarjota Hurmeelle sellaiset parikymmentä avopaikkaa mutta Marvinille ei kelvannut. Ihan näppituntumalta väittäisin myös että Jan on ollut syöttäjänä suurimpaan osaan Vallun maaleista.
Itse olen ollut todella tyytyväinen Janin otteisiin, mahtava pelaaja!
 

kallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Lemieux#68
Tämä osio on Pentille:

Pentti, voisitko olla niin hyvä kerrankin, että hankkisit meille kunnon pelimiehen?
Jan Caloun olisi ehdoton hankinta, koska hän tosiaan on pelimies ]

Johan ne kerran hankki pelimies-Calounin fanien toivomuksesta, ei, fanien vaatimuksesta eikä paljon paskempaan olis voinu rahojaan laittaa.

Kiitos vaan, mutta ei kiitos Jan Calounia HIFK:hon.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Caloun olisi vahvistus lähes joka jengille. Calounin pestaamisessa koko muu joukkue on vain rakennettava Calounia silmälläpitäen. Hän on se tähti, ainakin omassa ketjussaan.

Caloun on parhaimmillaan, siis silloin kun kaikki menee putkeen, kenties paras pelaaja koko S/M-liigassa. Calounilla on käsittämätön pelisilmä yhdistettynä hyvään tekniikkaan. Hän osaa antaa vapauttavan syötön kanssapelaajilleen tilanteessa joka näyttää jo menetetyltä. Espoolaiset ovat huomanneet sen tällä kaudella, HIFK:ssa se havaittiin aikaisemmilla. Omat ratkaisutkin tehdään taidolla, ei silmät kiinni apinan raivolla.

Mutta varjopuoli. Kun homma kusee, se kusee myös Calounilla. Kaikki muistaa EHL-matsin, missä Caloun huitoi tuomaria, niinpä niin... Kaikki muistaa ne lukuisat hypyt, myös punaisessa paidassa, niinpä niin... Kaikki muistaa Calounin haluttomuuden puolustupäässä, niinpä niin... Kaikki muistaa Calounin yleisen löysäilyn, niinpä niin...

Jotta Calounista saataisiin kaikki mahdollinen irti on hänelle löydettävä juuri hänelle sopivat pelikaverit. Caloun ei puolusta, Caloun ei väännä kulmissa, niihin tarvitaan toinen pelaaja eli Calounin ketjuun on löydettävä puolustushalukkaita, vääntökykyisiä pelaajia jotka pelaavat nimenomaan joukkueen eteen välittämättä omista pörssipisteistä. Ne tulevat jos on tullakseen. Kun sopivat palaset Janin ketjuun löytyvät, tervetuloa takaisin. Mutta niin kauan kun HIFK:ssa juhlivat palkkapäivänä Vauhkonen, Kortelainen ym.. Citruunat eikä esim. T. Sihvonen, älä tule vielä. Vaikka Caloun on hyvä pelaaja, ei hän välttämättä sovi nuorten sekaan esikuvaksi. Kun nuoret kehittyvät ja saavat kokemusta, löytyy heistä varmasti pelimiehet Calounin rinnalle ja kenties se ylivoimapelikin sujuu vielä brändissäkin Calounin pyörittämänä.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Honza oli kolme kautta maaginen mies, mutta ne ajat eivät tule enää takaisin. Caloun on blyysissä ja ei ole mitään järkeä häntä lähteä sieltä ostamaan takaisin. Olemme nähneet Calounin uran parhaat vuodet IFK:ssa, tyytykäämme siihen. Annetaan blyysläisten nautti nyky-Honzasta, jonka tehot ovat vain 75 % siitä, mitä ne oli punaisessa petopaidassa. IFK:n on aika etsiä uusia Honzia, niitäkin on olemassa. Scouttausta vain tarvitaan.
 

marek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kempes
Honza oli kolme kautta maaginen mies, mutta ne ajat eivät tule enää takaisin. Caloun on blyysissä ja ei ole mitään järkeä häntä lähteä sieltä ostamaan takaisin. Olemme nähneet Calounin uran parhaat vuodet IFK:ssa, tyytykäämme siihen. Annetaan blyysläisten nautti nyky-Honzasta, jonka tehot ovat vain 75 % siitä, mitä ne oli punaisessa petopaidassa. IFK:n on aika etsiä uusia Honzia, niitäkin on olemassa. Scouttausta vain tarvitaan.

kenestäkään ei koskaan tule uutta Honzaa eikä kukaan koskaan korvaa Honzaa!!!
Niin se vaan on ,että Honza Hifkissä oli ilmiö,joka ei ehkä koskaan enään toistu...
KIITOS YSTÄVÄ PENA!!!
 

Rob Van Dam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotoisessa SM-liigassa HIFK
Vähän matkan päässä V
Caloun takas NYT! HETI!
Haluaisin hänet NYT! HETI! vaikka olisi paska sillä rakastan miestä. Hän tuo väriä peliin hypyillään, maaleillaan ja olemuksellaan. Olen varma että saataisiin halliin yhtä hyvä fiilis kun taannoisessa HIFK-JYP ottelussa , jota en muuten koskaan unohda jos Honza palaisi.

sitä iltaa en koskaan unohda:

"numero 9 nummer 9 Kimmo Kuhta" ja koko katsomo seisoo ja huutaa, kunnes seuraava nimi tulee: "Numero 13 nummer 13 Aki Uusikartano" ja kansa pettyi. mutta kun kun mennään vikoja numeroita niin tulee: "numero 91 number 91 Jaroslav Bednar, ja 35, Sakari Lindfors...... ......... ....... ja numero 11, number 11 tervetuloa takaisin welcome back JAAAAN CAAALOOUUN."
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Me muistamme..

Jan Caloun, ylitsepääsemätön suosikkini, muistan viimekeväisen olon kun silloisen tyttöystäväni' (nyttemin chearleader HIFK:ssa) kanssa juhlimme Calounin takasin tuloa, oi se oli hienoa aikaa, autossa ollessani kuulin JC:n ensimmäisen comeback peli pisteet 2+4 (tms.?) olin varma HIFK nousee, mutta mitä käy? Pena laittaa show:n pystyyn kun tulosta ei heti tule, 'uusi HIFK ' ei hyväksy' JC:tä takasin kuninkaana ja protestoivat, ja JC floppaa.

Ei Hifk:n huono menestys ollut kiinni että JC olisi ollu scheisse tms... Ihmiset odottivat että JC voittaa yksin ja kun ei niin käynyt. Kaikki paska kasattiin hänen niskaan, keväällä sitten sankari nimeltä Heikki Mäkiä laittoi Jan Calounin pellolle lopullisesta Penan hyllytyksen jälkeen, siinähän oltiin...

Jan Caloun takaisin minun puolesta, varauksella että saadaan kunnon centteri..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös