Jalkapallon MM-kisat 2022

  • 84 797
  • 748

Kuka lähtee kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina?

  • Wales

    Ääniä: 3 1,2%
  • Brasilia

    Ääniä: 69 27,6%
  • Belgia

    Ääniä: 12 4,8%
  • Ranska

    Ääniä: 66 26,4%
  • Argentiina

    Ääniä: 32 12,8%
  • Englanti

    Ääniä: 20 8,0%
  • Espanja

    Ääniä: 4 1,6%
  • Portugali

    Ääniä: 4 1,6%
  • Meksiko

    Ääniä: 0 0,0%
  • Alankomaat

    Ääniä: 11 4,4%
  • Tanska

    Ääniä: 5 2,0%
  • Saksa

    Ääniä: 13 5,2%
  • Uruguay

    Ääniä: 1 0,4%
  • Sveitsi

    Ääniä: 0 0,0%
  • Yhdysvallat

    Ääniä: 0 0,0%
  • Kroatia

    Ääniä: 1 0,4%
  • Senegal

    Ääniä: 1 0,4%
  • Iran

    Ääniä: 5 2,0%
  • Japani

    Ääniä: 2 0,8%
  • Joku muu, kuka?

    Ääniä: 1 0,4%

  • Äänestäjiä
    250
  • Poll closed .

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Onhan tuo jos joutuu provoilua ja vittuilua kuuntelemaan 120min ja sitten kun heittää vähän takasin niin joutuu tutkintaan ja kaikki pöyristelee.
Jos ei olisi katsonut ottelua niin tästä viestistä saisi sen käsityksen että argot olivat jotain siveyden sipuleita ilkeiden hollantilaisten käsittelyssä. Pelkkää valhetta siis.

En tosin usko että mitään rankkua tulee(sakkoa korkeintaan) kun fifa vaan kusisi omiin muroihinsa. Sama kun F1 ei voinut poistaa mclarenkuskien pisteita 2007 kun jäivät kiinni Ferrarin kopioinnista kesken kauden koska loppukaudella ei olisi ollut mitään panosta ja jotkut katsojat olisivat kaikonneet.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Virkkuselta kyllä Seppäsen Urheilucastissä hyvää tiivistystä menneiden päivien tunteenosoituksista MM-kisoissa n. ajasta 53:00 eteenpäin.
 

Jancky

Jäsen
Virkkuselta kyllä Seppäsen Urheilucastissä hyvää tiivistystä menneiden päivien tunteenosoituksista MM-kisoissa n. ajasta 53:00 eteenpäin.
En kyllä täysin noita Seppäsen ja Virkkusen mielipiteitä allekirjoita. Mielestäni cancel asiat on kovin kaukana siitä että Argentiina-pelissä Messillä meni kuppi nurin. Tai siis mistä cancel - kulttuuri edes revittiin tuohon mukaan?
Virkkunen oli siinä oikeassa ettei liikaa voida alkaa kritisoimaan sitä että pelaajat näyttää tunteitaan.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Mediassa on tehty Mbappen reaktiosta Kanen rankkarimissin jälkeen aikamoinen härkänen. Kuva kyllä näyttää siltä, että Mbappe repeää nauruun, mutta ei se videolla siltä näyttänyt. Tuulettaa vaan isosti ja se on ihan ymmärrettävää.

Toinen asia mistä en ole samaa mieltä kuin yleinen mielipide on se, että Neymar olisi jotenkin paennut vastuuta, sillä ettei ollut ensimmäisten vetäjien joukossa. Ensimmäisillä vetäjillä ei varmasti ole peli omissa näpeissä, mutta viidennellä vetäjällä vetäessään varmasti on. Kovempi paine tuo on mielestäni.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Viestistä on annettu rikepiste
8.8.2001 on itsenäisen Suomen surullisin päivä. Niiden, jotka sen surun aiheuttivat, kärsimys on aina kotiopäin. He tulevat palamaan helvetin ikuisessa tulessa.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toinen asia mistä en ole samaa mieltä kuin yleinen mielipide on se, että Neymar olisi jotenkin paennut vastuuta, sillä ettei ollut ensimmäisten vetäjien joukossa. Ensimmäisillä vetäjillä ei varmasti ole peli omissa näpeissä, mutta viidennellä vetäjällä vetäessään varmasti on. Kovempi paine tuo on mielestäni.

Todella kaksipiippuinen juttuhan tuo on. Kuten kisojen lähetyksissäkin on moneen kertaan käyty läpi, on ensimmäisten laukojien merkitys ihan mielettömän suuri. Varsinkin, mikäli aloittava epäonnistuu ja sen jälkeen tasoittavalla tulee onnistuminen. Kerran MM-kisahistoriassa ekan parin jälkeen tappiolla ollut on onnistunut nousemaan voitoon.

Itse olen sen kannalla, että parhaat vetäjät pitää saada aina varmasti laukomaan, vaikka kuinka olisikin kiva juttu, että viidentenä olisi vielä heittää se ykköslaukoja. Näitä esimerkkejä löytyy historiasta lukuisia, esim. CR ei 2012 EM-kisojen välierässä Espanjaa vastaan päässyt laukomaan ollenkaan, kuten ei myöskään Neymar perjantaina.

Huvittavaa kyllä, että Hollanti ja van Gaal kaksi kertaa peräkkäin Argentiinaa vastaan (2014 ja 2022) laittanut rankkareilla topparin avaamaan ja kummallakin kerralla missaus, jonka jälkeen Messi käynyt ottamassa ison edun Argentiinalle. Ei paljoa opittu edellisestä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Itsekin rakastan jalkapalloa ja etenkin arvokisoja, jotka ovat olleet aina KESÄN kohokohtia vuodesta 1998.
On se kieltämättä ollut vähän vaikea suhtautua kisoihin, kun pelien välissä käy lapioimassa lumet pihalta. Silti viikonloppuna oli jo mielenkiintoisia otteluita.

Etenkin tuo Hollanti-Argentiina oli yleisöystävällistä futista. Hymyilytti Van Gaalin taktiikka lyödä lopussa Weghorst - De Jong - van Dijk kolmikko piikkiin, kohtalaisen ilkeästi puolustettava kolmikko, etenkin kun Argojen rosteri on aika mikkihiiri-osastoa. Tulostahan se tuottikin. 2-2 tasoitusmaali oli huikea.

Vaikka Argoja ja Messiä olen aina sympannut, niin meni kyllä tuossa ottelussa maassa pyöriminen ja valittaminen yli. Tuomarilta nyt lähti peli lapasesta muutenkin, mutta paha maku jäi molempien joukkueiden epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä. Toivottavasti ei tarvitse näissä kisoissa enää nähdä vastaavaa toiste.

Englanti ja rangaistuspotku, enough said.

Marokolta en yhtään peliä ole vielä nähnyt, mutta ilmeisesti yhdessä Kroatian kanssa kisojen paras puolustus ollut tähän asti, seuraavaksi tosin kovin haaste tähän mennessä edessä. Nähdäänkö finaalissa 2018 uusinta, vai pääsisikö Messi yrittämään mestaruutta vielä kerran?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Luis Figo vetää Valmentajan kölin alta kun penkitti Rollen ja sen takia Portugali tippui. OK. Varmaan muu joukkue tykkää tästä komplementista, me oltiin siis paskoja koko jengi?

Linkki uutiseen maikkarin sivuille löytyy tästä
 
Ja mitä noihin harvinaisiin huippumaiden kohtaamisiin tulee, niin 2002 mm-kisojen jälkeen huippumaista Argentiina on voittanut Hollannin kahdesti pilkuilla. Seuraavaksi kovimmat päänahat heillä ovat yksi voitto Belgiasta ja pari voittoa Meksikosta.

Italia voitti 2006 välierissä Saksan jatkoajalla ja finaalissa Ranskan pilkuilla. Sen jälkeen Italia ei pudotuspelivaiheessa olekaan esiintynyt.

Saksalla löytyy rekordista sentään kolme voittoa Argentiinasta ja lisäksi yksi niin Englannista, Ranskasta kuin Brasiliastakin.

Espanja ei ole voittanut yhtään pudotuspeliottelua muuten kuin 2010 kisoissa, jolloin etenivät pelkillä 1–0 -voitoilla mestaruuteen asti. Matkalla kaatuivat huippumaista Alankomaat ja Saksa, ja myös Portugali, jota nyt ei ehkä ihan huippumaaksi voi laskea, kun 2002 vasta toista kertaa historiassa ylipäätään esiintyivät mm-tasolla.

Ranska voitti 2006 matkalla finaaliin Espanjan, Brasilian ja Portugalin ja 2018 Argentiinan, Uruguayn ja Belgian ja vielä Kroatian finaalissa. Nyt kaatoivat Englannin.

Hollannin ainoa voitto huippumaasta tällä vuosituhannella oli Brasilian kaataminen 2010 kisoissa.

Englanti on viimeksi voittanut huippumaan 56 vuotta sitten vuoden 1966 mm-finaalissa, kun puhutaan alkulohkovaiheen jälkeisistä otteluista mm-tasolla ja huippumaiksi lasketaan nämä tässä käsitellyt Brasilia, Argentiina, Italia, Saksa, Espanja ja Ranska. Lohkovaiheessa heiltä kuitenkin löytyvät voitot Ranskasta (1982) ja Argentiinasta (2002).

Tämä on kyllä hämmentävän näköinen listaus, kun katsotaan ainoastaan MM-kisamenestystä ja jätetään huomiotta kaikki niiden välissä pelattavat EM-kisat, Copa Americat, Nations Leaguet ynnä muut. Jotenkin sitä aina perstuntumalla täyttelee noita kisaveikkauksia, eikä tule ajatelleeksi, että omalla aikuisiällä esim. Argentiina, Hollanti, Italia, Espanja ja Englanti eivät ole järin hyvin MM-kisojen pudotuspeleissä pärjänneet. Varsinkin tuo Espanja tuli jotenkin shokkina - niin pitkä oli tuo heidän kolmen kullan valtakautensa, että jotenkin vaikea uskoa, että he eivät ole voittaneet yhden yhtä pudotuspeliä MM-kisoissa noita yksiä kisoja lukuunottamatta. Sama tilanne toki Italialla, mutta Italia ei mielestäni omalla valtakaudellaan kuitenkaan yhtä dominoivia ollut.

Noh, jos jatkossa tulee kisaveikkauksia täyteltyä, niin täytyy ottaa tästä opiksi. Isoista maista saa jatkossa veikata Ranskaa ja Saksaa, ehkä pienin varauksin näiden jälkeen Hollantia ja sitten Argentiinaa. Tai jos päätyy veikkaamaan Espanjan tai Italian menestystä, niin sitten täytyy veikata heidät samantien päätyyn asti.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Tai jos päätyy veikkaamaan Espanjan tai Italian menestystä, niin sitten täytyy veikata heidät samantien päätyyn asti.
Italialla tuntuu olevan jotain ylimielisyysongelmia kun ongelmia tulee pieniä vastaan.
-2004 ongelmia ruotsin ja tanskan kanssa joten alkulohkoon
-2006 ei mitään ongelmia kenenkään kanssa(ranskan kanssa meni pilkuille kun piti ottaa yksi omiin sukelletusta pilkusta) joten maailmanmestari
-2008 Ainut joka vei espanjan pilkkukisaan
-2010 Farssi kevytsarjalaisten kanssa
-2012 Em-finaalissa
-2014 Melkein 2002 tasoinen tuomarifarssi Suarezin purukaluston kanssa jonka takia alkulohkoon mutta ongelmia jo Costa Rican kanssa
-2016 Saksa teki jotain ennennäkemätöntä jalkapallon historiassa ja kykeni voittamaan italian mutta siihen vaadittiin maailman paskin pilkkukisa joten puolivälierissä seinään
2018 Farssi jo karsinnoissa
2020(2021) Euroopanmestari!
2022 Farssi jo karsinnoissa

Myös 2000 em-finaalissa joten em-kisat tuntuvat olevan italian juttu tällä vuosituhannella vaikka sinne se yksi maailmanmestaruuskin on osunut.
Kuudet em-kisat ja 3 kertaa finaalissa(kerran turistina;)
 
Viimeksi muokattu:

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Luis Figo vetää Valmentajan kölin alta kun penkitti Rollen ja sen takia Portugali tippui. OK. Varmaan muu joukkue tykkää tästä komplementista, me oltiin siis paskoja koko jengi?

Linkki uutiseen maikkarin sivuille löytyy tästä
Syntipukki on aina löydyttävä, mutta joku voisi yhtä hyvin syyttää Ronaldoa siitä, ettei saamassaan peliajassa pystynyt yksin kääntämään ottelua.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Haka hävisi Liverpoolille Olympiastadionilla. En kyllä tiedä, miten se liittyy 2022 jalkapallon MM-kilpailuihin.
Vuodesta 2001 tulee lähinnä mieleen lääkärilaukut ja muut, mutta sekin oli jo helmikuussa. Tuli kyllä vähän puskista tuo.
 

PuckFutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
-2006 ei mitään ongelmia kenenkään kanssa(ranskan kanssa meni pilkuille kun piti ottaa yksi omiin sukelletusta pilkusta) joten maailmanmestari
Joo no, aina vituttaa se Grosson päin kuljetuksesta saama pilkku Australiaa vastaan jatkoajan lopussa...

-2016 Saksa teki jotain ennennäkemätöntä jalkapallon historiassa ja kykeni voittamaan italian mutta siihen vaadittiin maailman paskin pilkkukisa joten puolivälierissä seinään

Tuohan oli yksi kaikkien aikojen pilkkukisoista! Tulipa taas elävästi mieleen.

Suurmailla arvokisat on aaltoilua. Kun vain yksi voittaa kerrallaan niin välillä menee pitkäkin aika voittaa jotakin.
 

PuckFutin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toinen asia mistä en ole samaa mieltä kuin yleinen mielipide on se, että Neymar olisi jotenkin paennut vastuuta, sillä ettei ollut ensimmäisten vetäjien joukossa. Ensimmäisillä vetäjillä ei varmasti ole peli omissa näpeissä, mutta viidennellä vetäjällä vetäessään varmasti on. Kovempi paine tuo on mielestäni.
Niin ja mites siinä Neymarin pilkussa nyt sitten... Ai niin, ei päässytkään vetämään sitä.
Ei kyllä tuossa ole logiikkaa. Jos vastuuta haluaa kantaa niin ekan 4 vetäjän joukkoon vaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Joo no, aina vituttaa se Grosson päin kuljetuksesta saama pilkku Australiaa vastaan jatkoajan lopussa...
Joo ei ollut se ihanin tapa voittaa. Mukavampi olisi ollut että tuomari ei jaa mielivaltaista suoraa punaista ekalla jaksolla italialle koska miesvajaallakin italia hallitsi ottelua ja loi enemmän maalipaikkoja. Mutta tuomari korjasi virheensä ja parempi jatkoi.

Se saatanan 2016 pilkkukisa oli kyllä "viihdettä" :D
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Olisi ollut mielenkiintoinen nähdä Neymar pilkulla, koska näytti todella hermostuneelta ja tunteikkaalta jo ennen pilkkukisaa.

Vastuun välttelystä en ehkä kaveria syytä. Vaikka kuuluu suurimpiin inhoikkeihini, niin on osoittanut kuitenkin paineensietokykyä, jatkoaikamaalissakin kävi hakemassa itse pallon alempaa ja halusi ratkaista. Ja taisi laukoa (koti?)olympialaisissa ratkaisevan pilkun aikanaan. Toki joku paremmin tunteva voi korjata, mutta vaikka haluaisin uskoa että tällä puolisukeltajalla ei pää kestä, niin jäänyt mieleen pari kertaa kun on osoittanut että kestää se aika hyvin.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muistaakseni viime vuoden EM-kisojen aikana joku YLEn studiossa sanoi, että juuri ensimmäinen ja viides laukoja omaavat yleensä ne kaikista suurimmat paineet. Sinänsä ihan fiksua mielestäni laittaa loistava laukoja viidenneksi. Italiahan käytti tuota taktiikkaa viime vuoden kisoissakin, kun "pilkkuspesialisti" Jorginho oli sekä Espanjaa että Englantia vastaan se viides laukoja. Espanjaa vastaan pallo pussiin ja finaaliin, mutta Englantia vastaan epäonnistuikin.

Jos itse olisin päävalmentaja, niin laittaisin ensimmäiseksi sen kaikista parhaimman ja viidenneksi toiseksi parhaimman. Toinen, kolmas ja neljäs olkoot sitten sellaisia pelaajia joilla on edes hieman kokemusta tiukoista paikoista. Kun puhutaan jalkapallon MM-kisojen pudotuspelien rankkarikilpailusta, niin rankkaritilastot joissain seurapeleissä voidaan hieman unohtaa.
 
Silloin, kun itse olin nuori, puhuttiin paljon siitä, että parhaan laukojan pitäisi rankkarikisassa olla joukkueen kolmantena vetäjänä, sillä tuo on ensimmäinen paikka, jossa kisan voi ratkaista suuntaan taikka toiseen. Tätä pidettiin paljon järkevämpänä kuin tuota viidettä paikkaa, sillä melko usein viides laukoja ei pääse edes laukomaan. Onko tämä "totuus" jo nykyään kokonaan unohdettu? Ilmeisesti ainakin Kroatia muistaa vielä tällaiset puheet, kun kapteeni Modric oli nimenomaan kolmantena laukojana.

Sinänsä voin myös hyväksyä argumentin siitä, että parhaan laukojan pitäisi skabassa olla ensimmäisenä, sillä aika momentum gamejä nämä ovat, niin kuin on näissäkin kisoissa nähty. Esimerkiksi Hollanti-Argentiina pelissä molemmat kapteenit laukoivat ensimmäisinä, mikä oli myös mielestäni ihan perusteltu ratkaisu. Harmi vain, ettei Van Dijk sitten edes kapteenina kestänyt paineita (toki on myös sanottava, että Martinez on tainnut vastata tähän mennessä kisojen parhaista rankkaritorjunnoista).

Noh, ainakaan näissä kisoissa ei ole vielä laukomisjärjestyksellä ollut huomattavaa etua niin kuin aiemmin. Onkohan nuo ABBA-kokeilut jo kokonaan kuopattu FIFAn osalta? Olisihan se mielenkiintoista nähdä, miltä tuo näyttäisi näin merkittävissä peleissä. Muuttuisiko draaman kaari katsojan osalta oleellisesti tai olisiko tuolla vaikutusta lopputuloksiin?
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kukaan pohtinut, onko Neymar Brasilian paras rankkarinvetäjä? Siis teknisesti varmaankin taitavin, ja varmaan upottaa viisi viidestä treeneissä. Mutta mitä nyt on vuosien varrella tullut seurattua, myös taipuvainen äärimmäiseen tunteellisuuteen. Mikä ei siis ole huono ominaisuus ihmisessä, mutta rankkarinvetäjässä kyllä. Usein tuntuu siltä, että epäonnistumisen pystyy haistamaan, kun vetäjä kävelee pilkun luo pallo kainalossaan. Jokin kehonkielessä tms. Ja jos pitäisi veikata isossa paikassa epäonnistujaa, Neymar olisi yksi veikkaukseni.

Tämä siis kyseistä ottelua tai kisoja katsomatta, joten ehkä olen missannut jotain pelistä tai pilkkuskabasta.

Edit. Toki tämä vain vahvistaa sitä, että tunteellisuuteen taipuvaista kaveria ei ehkä kannata laittaa vetämään sitä kovimman paineen vetoa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Siinä Neymarin missatut pilkut uraltaan. Eipä tuossa hirveästi ole ns. tärkeässä paikassa epäonnistumisia. Koko uran saldo 74 tehtyä ja 15 epäonnistunutta. Maaotteluissa saldo 88 prosenttia.
 

Liitteet

  • 1A52A3C7-EA2D-4DCC-8197-4C01ED3EF66E.jpeg
    1A52A3C7-EA2D-4DCC-8197-4C01ED3EF66E.jpeg
    127,5 KB · kertaa luettu: 140

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä Neymarin missatut pilkut uraltaan. Eipä tuossa hirveästi ole ns. tärkeässä paikassa epäonnistumisia. Koko uran saldo 74 tehtyä ja 15 epäonnistunutta. Maaotteluissa saldo 88 prosenttia.

Tilasto ei näytä pilkkuskabojen pilkkuja, ja ne ovat aika eri asia kuin pelin aikana. Lisäksi MM-kisojen pilkkuskabat tulevat sen verran harvakseltaan, että ne eivät oikein näy tilastoissa. Vain kerran aiemmin Neymarin uran aikana on Brasilia MM-kisoissa ollut pilkkuskabassa. Toki silloin Neymar veti viidentenä sisään ja ratkaisi Chileä vastaan, että sikäli.

En nyt tähän hätään löytänyt pilkkuskabastatistiikka Neymarin osalta. MM-kisoissa se on toki 100% (1/1).

Edit. Copa Americassa ei ole Neymar vetänyt pilkkuskabassa kertaakaan. 2011 oli mukana, mutta oli vaihdettu pois ennen loppua (80. minuutilla).
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Olympialaisissa 2016 Neymar oli Brasilian viides laukoja ja teki maalin ja varmisti kotikisoissa Brasilian ensimmäisen olympiavoiton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös