Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 397
  • 7 381

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Muistan, kun olin pikkupoika, niin TV:stä tuli Michael Owenin oma TV-sarja. Hän oli tuolloin teini-ikäinen supertalentti. Näin se aika lentää.
Mie kun olin pikkupoika, niin Owen käytti vielä vaippoja. Muistan siis hyvin, kuinka jätkää hehkutettiin brittifutiksen suurena pelastajana, joka tulee lyömään kaikki maaliennätykset. No, niin ei ihan käynyt. Owen oli kuitenkin vuosikaudet "ihan siinä hilkulla", mutta aivan maailman kovimpien kärkimiesten joukkoon ei kuitenkaan koskaan murtautunut. Vähän samanlainen urakaari oikeastaan kuin saman sukupolven Javier Saviolalla (ja pienemmässä mittakaavassa meidän Miklulla).
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Owenin sekä historiankirjojen kannalta olen aina harmitellut, että uransa lähti niin pahaan loukkaantumiskierteeseen huikean alun jälkeen.

Tarkoitan siis sitä noilla historiaan jäävillä lukemilla, että kaverilla oli kuitenkin jo 25-vuotiaana tilillään todella kunnioitettavat 118 Valioliigamaalia, ja olisihan noita kertynyt aikamoinen määrä lisää jos olisi esim. nuo Newcastlessa ja Man Unitedissa viettämänsä kaudet saanut pelata edes kohtuullisen täysipainoisena.

Kuten edellä jo todettu, Owen ei noussut ihan sinne maailman hyökkääjien eliittiin, mutta oli mielestäni aika vahvasti matkalla sinne noiden Liverpool-vuosiensa aikana joiden aikana kaikissa kilpailuissa mätti n. 300 matsissa reilu 150 maalia. Jopa Real Madridissa teki lopulta ihan mukavasti maaleja, varsinkin peliaikaansa nähden ja oli itse asiassa 13 liigamaalillaan koko La Liga -kauden tehokkain maalintekijä peliaikaansa nähden. Tuohon Madridissa päättyneen kauden 2005 loppuun mennessä oli lisäksi tehnyt suurimman osan maajoukkuemaaleistaan, 75 matsissa mukavat 35 maalia.

Sitten alkoi jyrkkä alamäki ja ajat sairastuvan puolella, harmi että oli niin paljon vammoja noin pitkän ajan haittaamassa ja lopulta päättämässä uraa.
 
Viimeksi muokattu:

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Tarkistin Wikipediasta ja se oli vuoden 2001 FA Cup -finaali, jossa tykästyin Oweniin samalla kun rupesin jollain tasolla vihaamaan Liverpoolia. Arsenal muistaakseni hallitsi koko peliä ja sai Houllierin johtamia punaisia vastaan lopulta johtomaalin. Tasoitusmaalia en muista (paitsi että sen teki Owen), mutta voittomaalin muistan ikuisesti. Pienen pyörityksen jälkeen punaisten pelaaja laittoi juoksupallon Owenille, ja jo siinä vaiheessa kun pallo oli ilmassa, kaikki näkivät mitä tuleman pitää. Pallo haltuun, takanurkkaan ja kannu kotiin. Ei jeesus, että Owen oli silloin nuorena kova. Harmi että kaveri eli nopeudestaan ja joutui luopumaan siitä loukkaantumisten myötä. Vähän sama homma kuin Miklulla, joka ei kyennyt "uudistumaan" vammojensa jälkeen.

Mahtava legenda. Kiitos.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Espanja-Suomi perjantaina. Useita keskusteluita seuranneena, monet eivät ilmeisesti edes viitsi katsoa koko matsia tietäen selkäsaunan tulevan.

So what?

Nautitaan kovasta vastustajasta ja toivotaan Mixulle kaikkea hyvää. Ihan turha vierestä kitistä heikoista tuloksista. Käynnissä on kuitenkin nuorennusleikkaus ja uusi pelitapa vie oman aikansa.
Kannustetaan ja ollaan tukena, niin kyllä siitä hyvä tulee.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Espanja-Suomi perjantaina. Useita keskusteluita seuranneena, monet eivät ilmeisesti edes viitsi katsoa koko matsia tietäen selkäsaunan tulevan.

Itse ainakin katson matsin ja nimenomaan Espanjan maajoukkueen takia, en Suomen. Tuolla Suomen nuorennusleikkauksella Mixu ei voi selitellä tuloksia. Syy löytyy tuosta hemmetin joulukuusesta. Tuo pelitapa ei toimi huippufutiksessa. Nykyfutiksessahan jokaisessa joukkueessa on laitahyökkääjät, jotka ajavat sisään. Heidän kauttaan syntyy yleensä vaarallisimmat tilanteet. Mutta ei, meidän Mixu ei mitään laitapelaajia käytä, vaan luottaa että meidän HUIKEAT pakit hoitavat koko laidan. Suomen maajoukkue on tuhoon tuomittu niin kauan kuin Mixu johtaa sitä joulukuusellaan.

No onneksi huomenna pääsee nauttimaan maailman parhaan maajoukkueen otteista.

http://www.mtv3.fi/urheilu/futis/maajoukkue/uutiset.shtml/2013/03/1725124/hetemaj-espanja-pelaa-kuten-real-tai-barcelona
Perpa ei näköjään tiedä mitään joukkueiden pelitavoista. Barca ja Real eivät missään nimessä pelaa samanlaista futista. Barcan ja Espanjan maajoukkueen peli perustuu täydelliseen pallonhallintaan, kun taas Realin pelityyli perustuu nopeisiin ja erittäin suoraviivaisiin vastahyökkäyksiin.
 
BBC Sport - West Ham get Olympic Stadium after government ups funding
Nyt pitäisi olla lopullisesti varma asia, että West Ham pelaa kaudesta 16-17 alkaen Lontoon Olympiastadionilla. Tulee yksi iso joukkue lisää Lontooseen, jos saavat muuten toiminnan kasvatettua uusien mahdollisuuksien tasolle.

Vähän offtopiccia, mutta jotenkin tuntuu järjettömältä ajatella, että noin vuosi sitten valmistuneeseen stadioniin pumpataan yli 200 miljoonaa euroa, jotta saadaan se 3 vuoden kuluttua jalkapallokäyttöön.
 

Nurmisaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ranska
Vähän offtopiccia, mutta jotenkin tuntuu järjettömältä ajatella, että noin vuosi sitten valmistuneeseen stadioniin pumpataan yli 200 miljoonaa euroa, jotta saadaan se 3 vuoden kuluttua jalkapallokäyttöön.

Stadionille halutaan muutakin käyttöä kuin satunnaiset yleisurheilukilpailut.

Under conversion plans, the roof will be extended and the seating capacity reduced from 80,000 to 60,000, with a retractable system allowing the venue to be converted from an athletics arena to football stadium within days.

Tuo selittää homman aika hyvin. Eli jalkapallo+yleisurheilu stadion. Vastaavia on muuallakin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Rahadopingia on vaikka käyttää 300 miljoonaa puntaa pelaajiin ilman, että oikeasti tarvitsee taloudenpidosta välittää tuon taivaallista. Ainakin sitten tulisi jo jollain aikavälillä miettiä ihan vakavasti jotain super 16-liigaa ja muut pelaisivat sitten omia pelejään.

Miksi sitten kutus sitä kun järjestelmä on rakennettu niin että rahaa pääsääntöisesti funneloidaan tietyille joukkueille? Järjestelmä suosii sitä että isojen on helppo hankkia parhaat pelaajat (kun ei ole oikein mitään mikä tukisi sitä että pienet voisivat pelaajansa pitää), raha taas ohjataan pääsääntöisesti menestyville joukkeille ja kun järjestelmä tukee sitä että menetystä on suhteelllisen helppo ostaa niin fakta on että kyseessä on kierre jonka voi vain ja ainostaan murtaa suurella kasalla rahaa.

Jostain West Bromista ja Levatesta voi puhua, mutta eiväthän nämä joukkueet ole voittamassa yhtään mitään. Jos jotain haluaa voittaa niin on toimittava ihan eri tavalla.

Ohessa aika mielenkiintoinen artikkeli La Ligasta.

EU prepares to blow final whistle on Spain's debt-ridden football clubs | Football | The Guardian

Näyttää siltä että nykymuotoinen La Liga on käytännössä rakennettu julkisella subventiolla kun veroja ja sosiaalimaksuja ei ole haluttu seuroilta periä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ohessa aika mielenkiintoinen artikkeli La Ligasta.

EU prepares to blow final whistle on Spain's debt-ridden football clubs | Football | The Guardian

Näyttää siltä että nykymuotoinen La Liga on käytännössä rakennettu julkisella subventiolla kun veroja ja sosiaalimaksuja ei ole haluttu seuroilta periä.

Osasunahan sitä valitteli kovasti viime kaudella(ja varmaan aiemminkin), että muutama jengi koittaa tehdä asioita hyvin, mutta ei sen takia sitten menesty.

Levante varmaan voisi todeta samoin, varsinkin kun kaupungin ykkösjengi on veloissaan korviaan myöten ja samalla stadion kesken...

Ja mielestäni edelleen Levanten toiminta on voittamista, siis Europaikan voittamista vähintään, jos pelaajiin käytetään muutama satatuhatta vuosittain ja silti tulee Europaikkaa, jne.

Tällöin on mielestäni todella epäreilua vähätellä Levanten tapaista toimintaa ja sillä menestymistä.

Italiassa tilanne on samaa tasoa, mutta siitä ei niin paljon ole ollut puhetta. Kuvaavaa että Cesena ei ole vieläkään maksanut Riskistä rahoja, käsittääkseni juuri ollenkaan, vaikka siirrosta jo pari vuotta. Samoin useampi seura ei ole maksanut kokonaisella kaudella kunnolla palkkaa, jne.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tällöin on mielestäni todella epäreilua vähätellä Levanten tapaista toimintaa ja sillä menestymistä.

Toki silläkin on tässä järjestelmässä arvonsa, mutta fakta on kuitenkin se että vaikka pystyvätkin toimimaan paremmin kuin "pitäisi" niin mitään saumaa ei ole pokaaleja voittaa, ainakin La Ligan mestaruus on täysi mahdottomuus. Tai itse asiassa tietyllä tavalla juuri tämä La Ligan järjestelmä jossa melkein kaikki raha funneloidaan kahdelle joukkueelle auttaa Levantea koska kaikki muutkin kuin kaksi joutuvat olemaan suhteellisen niukalla kuurilla (vaikka saavatkin julkista apua). Sitä en sitten tiedä kuinka hyvässä jamassa Levantekaan (tai Osasuna) on, toki kupru voi olla pienempi kuin joilloin muilla mutta tuossa artikkelissahan professori toteaa että vain Barca, Reaj ja Athletic Bilbao ovat joukkueita jotka eivät ole ongelmissa. Muistan joskus nähneeni jonkun taulukon veroveloista ja muistelen että Real ja Athletic olivat ainoat joilla velkaa ei ollut.

Joka tapauksessa laajemmassa kuvassa vaikka ajateltaisiin millaista perspektiiviä tahansa, tai mitä tahansa toiminnan tasoa, niin Levante ei tule pokaaleja voittamaan. Niin sanotun menestymisen arvo on vain suhteessa siihen mitä järjestelmä sallii, eli kun järjestelmän rakenteen takia ei voi odottaa suurempaa menetystä niin on pidettävä voittamisena sitä että pääsee europaikoille.

Minun kritiikkini on juurikin sitä kohtaan että järjestelmä on ongelmallinen kun on kiveen hakattu että voittaminen ei ole laajemalle joukolle mahdollista. Puhumattakaan sitten siitä että jos joku haluaakin voittaa jotain ikään kuin määritellyn eliitin ulkopuolelta niin se on sitten rahadopingia ja jopa UEFA rupeaa tästä ottamaan ongelmaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Huomenna näyttää C More Sport HD MM-karsintapelin klo 22. Olisikohan Ranska-Espanja, tietääkö kukaan. (??) 4 Sport Pro:lta tulee Montenegro-Englanti klo 21.55 alkaen ja TV2 esittää Luxemburg-Suomi ystävyysottelun.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Huomenna näyttää C More Sport HD MM-karsintapelin klo 22. Olisikohan Ranska-Espanja, tietääkö kukaan.

Pitää paikkansa.

Varsin kattavasti siis huomenissa jalkapallotarjontaa Suomen tv:ssä. Tosin tuo C Moren ottelu tulee luonnollisesti ruotsiksi selostettuna, mutta ei ruotsi ottelua pahenna, jos ei ottelu ruotsia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
BBC Sport - Nigel Adkins takes over as Reading manager
Nigel Adkins on uusi Readingin manageri. Adkins sai kenkää joitakin viikkoja sitten Southamptonin managerin paikalta, mutta uusi työpaikka löytyi nopeasti. Edessä on tietysti vaikea tehtävä, kun Readingin sarjasijoitus valioliigassa on 19. ja 8 peliä jäljellä. Matkaa säilyjän paikalle on jo 7 pistettä ja ehkäpä 15-16 pistettä pitäisi saada lopuista peleistä, että Reading saattaisi säilyä valioliigassa myös kaudella 13-14.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei tainnut vielä olla mainintaa, että Valioliiga näkyy MTV:n maksukanavilla myös tulevat kolme kautta. Uusi sopimus on voimassa siis kauden 2015-16 loppuun asti. Näinköhän nyt sitten La Liga ja Serie A ajetaan alas kokonaan?
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Näinköhän nyt sitten La Liga ja Serie A ajetaan alas kokonaan?

Toivottavasti ei, taikka muuten vaihtunee kanavapaketti. Valioliigaa ei vain jaksa koko ajan, pitää olla viihdyttävämpääkin tarjolla. Kiva juttu varmaan valjufanien kannalta.

Mielenkiintoa herättää myös se, mihin Virkkunen siirtyisi. En usko, että haluaisi selostaa ainoastaan Valioliigaa, kun miehen omien sanojen mukaan se ei häntä juuri kiinnosta.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Näinköhän nyt sitten La Liga ja Serie A ajetaan alas kokonaan?

En usko että Valioliigan näkymisellä on juurikaan tämän asian kanssa tekemistä, onhan Canal+/Max kanavilla Valioliiga ja Serie A kohta 15 vuotta näkyneet samaan aikaan, La Liga toki uudempi juttu. Veikkaan kyllä että La Liga ja Serie A eivtä tulee enää jatkossa näkymään, nytkin niitten näkyminen on melko rajoitettua ja Facebook sivuilla ilmoittivat että tuotantokustannusten takia näistä liigoista kannattaa näyttää vain valittuja pelejä.

edit. Itse asiassa se että Valioliiga jatkuu todennäköisesti antaa edes jonkun tason mahdollisuuden sille että myös La Liga ja Serie A jatkuisivat. Jos Valioliiga ei olisi jatkunut niin varmasti olisi tullut jotain muutoksia kanaviin koska niin merkittävä osa ohjelmistosta (ja tilaajia tuovasta materiaalista) olisi lähtenyt pois, pelkillä La Ligalla ja Seria A:lle touhu ei kyllä elä, se on pomminvarmaa. Nyt kun nykyiset kanavat pidetään yllä Valioliigan takia niin voi olla jotain mahdollisuuksia että muutakin jalkapalloa haluavat näyttää.

En usko, että haluaisi selostaa ainoastaan Valioliigaa, kun miehen omien sanojen mukaan se ei häntä juuri kiinnosta.

Uskon että eniten kuitenkin Virkkusta kiinnostaa työkseen selostaa jalkapalloa, tosin en tietenkään tiedä mitä muita mahdollisuuksia hänellä olisi, että olisi tietenkin mahdollista lopettaa koko selostaminen. Jos Valioliigan selostaminen ei kiinnosta niin ongelma voi olla että mitään muutakaan ei ole selostettavaksi (paitsi CL, mutta se on melko satunnaista). Jos ja kun esimerkiksi La Liga ei jatku niin en usko että sitä kukaan muukaan alkaa näyttämään, ehkä Nelonenpro voisi näyttää mutta en oikein usko.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Premier Leaguen joukkueiden keinovalikoima....

.....tuntuu olevan todella vähissä, jos maaliskuun lopussa yritetään "herättää" joukkue erottamalla manageri, kuten viimeisimpänä ja ehkä surkuhupaisimpana joukkueena Sunderland, joka antoi eilen illalla kenkää Martin O´Neillille. Sinänsä O´Neillin omatkin keinot joukkueen pelitason nostamiseen vaikuttivat loppuun kulutetuilta (ennen United-tappiota seitsemän voitotonta ottelua), mutta joukkueen loppukauden ohjelma on sellainen, että kahta täyttä pistepottia kovempaan suoritukseen ei usko luultavasti edes optimistisin musta kissukka.
 

Ralph

Jäsen
Kovin aikaisessa vaiheessa uhkaa mestaruudet ratketa Euroopan suurliigoissa, Englannissa, Espanjassa, Italiassa ja Saksassa. Aika moisen ihmeet saa tehdä parit joukkueet, että mestaruudet menee muualle kuin minne ovat nyt menossa.

Englanti, kahdeksan ottelua jäljellä:
1. Manchester United
2. Manchester City, -15
ManU:lle riittää kahdeksasta ottelusta kolme voittoa ja tasapeli.

Espanja, yhdeksän tai kymmenen ottelua jäljellä:
1. Barcelona
2. Real Madrid, -13
3. Atl. Madrid, -15
Barcelonalle riittää yhdeksästä ottelusta viisi voittoa ja tasapeli.

Italia, kahdeksan ottelua jäljellä:
1. Juventus
2. Napoli, -9
Juventukselle riittää kahdeksasta ottelusta viisi voittoa.

Saksa, seitsemän ottelua jäljellä:
1. Bayern Munchen
2. Dortmund, -20
Bayernille riittää seitsemästä ottelusta kaksi tasapeliä.

Aikaisessa menee myös viime kauteen nähden, selvästi aikaisessa. Englannin lopputaistelun tietää kaikki, mestaruus ratkesti viimeisellä minuutilla. Italiassa mestaruus ratkesti toiseksi viimeisten otteluiden jälkeen. Saksasta tai Espanjasta ei ole muistikuvaa, mutta joku 2-4 ottelua ennen loppua varmaan ratkesi näissä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Blackpool fan thrown out for taunting Blackburn owners in chicken suit | Metro News
Blackpoolin kannattaja pukeutui kanaksi Blackburn-Blackpool peliin ja poistettiin lopulta katsomosta, kun sketsi osui ilmeisesti liian arkaan kohtaan Blackburnin pikakanaruoka Venky`s-omistajissa.

Martin O`Neillin potkut Sunderlandin managerin tehtävästä olivat aika hämmentävät, ei muuten, mutta ajoitus ihmetyttää. 7 peliä sarjaa jäljellä ja seuraavaksi Chelsea vieraspelinä. Kausi päättyy 7 viikon kuluttua ja nyt etsitään Sunderlandin loppukauden manageria.

Yksi Euroopan sarjojen parhaista kauden 12-13 maalintekijöistä, jos lasketaan mukaan isojen maiden kakkosliigat, Crystal Palacen Glenn Murray, on tehnyt kolmen kauden jatkosopimuksen Palacen kanssa. Valioliigan keskikastin seurat, kuten esim. Fulham ja moni muu seura olivat jo ilmoittanneet kiinnostuksensa Murrayhyn, kun pelaaja on tehnyt jo 30 maalia pelaamissaan Crystal Palacen 36 ottelussa. Murray on vähän "köyhän miehen Klose", joka on aina oikealla paikalla, kun pitää laittaa pallo lähes tyhjään maaliin lähietäisyydeltä eli oikea maalintekijä, mutta täyttää 30 vuotta ja saattoi olla fiksu ratkaisu jatkaa pelaamista siellä missä maaleja syntyy paljon, eikä enää tuon ikäisenä kokeilla onnistumista Valioliigassa.
BBC Sport - Glenn Murray: Crystal Palace striker agrees new contract
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
Kovin aikaisessa vaiheessa uhkaa mestaruudet ratketa Euroopan suurliigoissa, Englannissa, Espanjassa, Italiassa ja Saksassa. Aika moisen ihmeet saa tehdä parit joukkueet, että mestaruudet menee muualle kuin minne ovat nyt menossa.
Kyllä tuo Ranskan liigakin taitaa PSG:lle mennä. On siellä hieman tiukempaa kuin Ralphin mainitsemilla sarjoilla, mutta 8pts ero 2. olevaan Lyoniin. Vaikka Lyonilla on peli vähemmän, niin enpä usko heidän PSG:tä enää kiinni ottavan, kun pelejä Lyonilla on jäljellä yhdeksen. Kakkos, kolmos ja nelos paikasta on kyllä tulossa tiukkaakin tiukempaa, kun sijat 2-7 ovat 8pts sisällä toisistaan. Seitsemäntenä oleva Montpellier on pelannut yhden ottelun enemmän kuin muut, vaikka heille toivoisin menestystä, taitaa ensi kauden Mestareiden Liiga-paikka jäädä haaveeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös