Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 482
  • 7 381
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
En selvästikään seuraa tarpeeksi jalkapalloa. Noh, Dyer olisi mielestäni ansainnut vetää tuon pilkun hatun takia, tosin se balotellimainen valittaminen veti pisteitä alas.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei yksikään pelaaja voi olla jengiään suurempi. Sen vuoksi ihan hyvä, ettei Dyer saanut tuota laukoa, jos alkuperäisen suunnitelman vetäjä oli paikalla ja halusi itse ampua.

Dyer kyllä sympaattinen pelaaja ulospäin, mutta briteissä liikkuu paljon juttuja siitä ettei ole valmentajalle mikään helpoin mahdollinen pelaaja.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Italialainen Gennaro Gattuso sveitsiläisen FC Sionin pelaaja-valmentajaksi.

Mielenkiintoinen yhdistelmä, pakko sanoa.
 
Italialainen Gennaro Gattuso sveitsiläisen FC Sionin pelaaja-valmentajaksi.

Mielenkiintoinen yhdistelmä, pakko sanoa.

Niin ja mainittakoon, että Gattuso on pelannut Sionissa jo viime kesästi asti. Nyt hänet sitten nimettiin pelaamisen ohella seuran päävalmentajaksi kun joukkue ei joidenkin mielestä ole pelannut riittävän hyvin. No yhtä kaikki Sion on sarjassa kuitenkin tukevasti neljäntenä ja europaikassa kiinni.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dyer olisi pitänyt saada vetää pilkku. Peli oli jo ratkennut ja Bradford pelasi miehen vajaalla. Hattutemppu finaalissa Wembleyllä on kuitenkin historiankirjoihin menevä suoritus, tosin Dyerin reaktio oli täysin yliampuva. Eiköhän kaikesta huolimatta se tulossa oleva pokaalin voitto joukkueena pitäisi olla se isompi ilo kuin pettymys siitä, että pelikaveri anna vetää pilkkua.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun jääkiekon puolella nyt velloo keskustelu kunnioituksesta ja pelikielloista, pakko laittaa tämän Copa Libertadores -taklauksen nähtyäni linkki tänne sillä ajatuksella, että näistä voisi kanssa antaa huoletta joku 10 matsia kieltoa että alkaisi hölmömpiäkin jyriä mietityttää mitä tuli tehtyä.

Kyseessä Diego Braghierin järjetön hyppytaklaus Ronaldinhon jaloille, oikeasti voi brassitähti olla onnellinen siitä ettei napsahtanut polven kohdalle.

Nämä vastaavat taklaukset joita ajoittain näkee, eli kahdella jalalla tullaan voimalla jaloille ns. vastikseen vielä, eivät vaan mene jakeluun. Pallonpelaamisesta ei noissa ole käytännössä ikinä kyse, okei voi se pallokin siinä hyvällä tuurilla mukaan lanautua mutta kyllähän noissa periaatteessa voi katsoa aina olevan vastustajan vahingoittamisyritys kyseessä.

Tuotakin pätkää kun hidastuksesta katsoo, ei oikeastaan voi muuta päätellä kuin että siinä yritti kaveri katkaista Ronaldinhon jalan. Tosi kivasti tehty, varmaan tuo Braghieri arvostaisi omallekin kohdalle ammattilaispelaajana sellaista pientä sairauslomataukoa peleistä jalka säpäleinä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
BBC Sport - Cardiff City owner Vincent Tan open to name change
Cardiff City on lähellä nousua kaudesta 13/14 alkaen valioliigaan ja joukkueen malesialainen omistaja Vincent Tan harkitse nimenmuutosta, paras vaihtoehto on nähtävästi Cardiff Dragons.
Siellähän laitetaan perinteitä romukoppaan ihan urakalla uudessa omistuksessa.

Alkavalle kaudelle logo meni jo uusiksi lohikäärmeteemoineen ja jopa kotiasun väri muuttui vasta reilu 100 vuotta käytetystä sinisestä punaiseksi, mutta mikäs siinä kun Malesian pojat latoivat vastapalvelukseksi isoja tulevaisuudensuunnitelmia pöytään ja ennen kaikkea kausi on sujunut paremmin kuin koskaan.

Olisihan se uudelle omistajaryhmälle ihan kiva, jos nousisivat Valioliigaan ja pääsisivät leikkimään isojen poikien kanssa samalle hiekkalaatikolle. Rahaa vaan haisemaan ja kesällä sitten nimekkäämpiä pelaajia narraamaan "Dragonsiin."

Esim. QPR tulee varmaan kesällä olemaan täynnä muualle haluavia pelaajia. Joku Peter Odemwingie nyt varmaan heinäkuussakin jonottaa siellä Loftus Roadin oven takana sisäänpääsyä, sisäpuolella puolestaan isopalkkaiset putoajat haluavatkin sitten pois ettei tarvitse lähteä mestikseen pelaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Cardiffin nousu tuo kyllä oivaa lisäväriä Valioliigaan, eikä vähiten tulevien Walesin derbyjen muodossa. Omistajien tuleva mahdollinen spending spree luo puitteet säilymiselle, joskin QPR tullee olemaan hyvä esimerkki siitä, ettei edes pienimuotoista menestystä voi ostaa, jos meininki yleisellä tasolla on puuhastelua.

Mielenkiintoisia pelaajia tulevissa Lohikäärmeissä on muutamia, esimerkiksi Jordon Mutch, Joe Ralls sekä vanha konna Craig Bellamy. Isoja vahvistuksia tuo porukka kuitenkin kaipaa kipeästi, mutta sehän on varsin luonnollista tässä vaiheessa.

Mutchista pitää erikseen mainita, että on ollut vakiokalustoa Englannin nuorisomaajoukkeissa, ja on pelaajatyypiltään Lampardin tapainen kk-pelaaja, jonka tulevaisuus lienee paremmassa jengissä kuin Cardiff.
 

Jeffrey

Jäsen
sisäpuolella puolestaan isopalkkaiset putoajat haluavatkin sitten pois ettei tarvitse lähteä mestikseen pelaamaan.

Eikös Englannissa ole olemassa sääntö joka pakottaa pelaajat -25% palkka-aleen mikäli seura tippuu alempaan divariin? Tietenkin isompipalkkaisia tämä puraisee suhteessa aika paljon enemmän. Isompipalkkaisilta lähtisi bruttona yli puoli miljoonaa puntaa kaudesta. Onhan siinä motivaatiota päästä takaisin ylempään sarjaan. Tosin tuskinpa kovin montaa QPR:n pelaajaa kukaan valioliigassa mukaan haluaisi.

Ja eikös taas puolestaan liiganousu oikeuta pelaajat automaattisesti +25% palkan nousuun, joten vuosi divarissa ja palkka olisi taas kohdillaan. Toki jäisi silti alkuperäistä palkkaa alemmaksi.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Eikös Englannissa ole olemassa sääntö joka pakottaa pelaajat -25% palkka-aleen mikäli seura tippuu alempaan divariin? Tietenkin isompipalkkaisia tämä puraisee suhteessa aika paljon enemmän. Isompipalkkaisilta lähtisi bruttona yli puoli miljoonaa puntaa kaudesta. Onhan siinä motivaatiota päästä takaisin ylempään sarjaan. Tosin tuskinpa kovin montaa QPR:n pelaajaa kukaan valioliigassa mukaan haluaisi.

Ja eikös taas puolestaan liiganousu oikeuta pelaajat automaattisesti +25% palkan nousuun, joten vuosi divarissa ja palkka olisi taas kohdillaan. Toki jäisi silti alkuperäistä palkkaa alemmaksi.

Riippuu täysin pelaajien sopimuksista. Esim. juuri QPR:lla ei kyseisiä pykäliä ole kallispalkkaisimpien pelaajiensa kanssa.

Eli mitään yleistä sääntöä ei ole.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin ja ylipäätänsä en noihin palkanalennuspykäliin sinänsä viitannut ikäänkuin se olisi QPR:n tai sen pelaajien osalta ongelma, vaan siihen että sieltähän haluaa varmaan kesän aikana lähteä kaksi kolmasosaa porukasta kokonaan muualle.

Miten mahtavat nämä tuoreet viime kesästä lähtien jengiin liittyneet hankinnat kuten esim. Loîc Rémy, Júlio César, Esteban Granero, Park Ji-Sung ja Christopher Samba viihtyä seurassa nyt kun tuleekin todennäköisesti viime kesänä vähemmän ennustettavissa ollut putoaminen sarjaporasta alemmas mestikseen?

Muutenkin, seuraavien pelaajien nykykunnosta ja statuksesta voi kukin olla montaa olla montaa mieltä mutta lista on pitkä: Robert Green, Andy Johnson, Bobby Zamora, Shaun Wright-Phillips, Jermaine Jenas, Adel Taarabt jne. kun vielä haluavat pois putoamisen jälkeen, niin on siinä pientä projektia kesäksi järjestellä paketti kuntoon lähtevien, jäävien ja saapuvien osalta. Olettaen tosiaan, että kaikille löytyy ottajia Valioliigasta. Ja varmasti osa diggailee isoa palkkaansa ja jää sen takia aloilleen jeesaamaan nousuhankkeessa, mutta katsellaan kuinka moni.

Ei varmaan kuulunut edes kovin varteenotettaviin kauhunäkymiin QPR:llä tuo putoaminen kaikkien noiden pelaajasatsausten jälkeen. Ja aika synkältähän tuo näyttää edes minkäänlaisen Harry Houdini -ihmepelastumisen suhteen, saldona jumalauta 2 voittoa toistaiseksi koko kaudelta ja eroa säilymiseen alkaa olla kohta jo ihan liikaa jäljellä oleviin kierroksiin nähden. Etenkin jos voittotahti on tuo, eli täysiä pistesaldoja tulisi samaan tahtiin ehkä se yksi koko loppukauden aikana.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
BBC Sport - Medical reports could see winter Qatar World Cup, says Fifa
FIFA myöntää, että v. 2022 MM-kisat Qatarissa saatetaan pelata Euroopan talven aikana. Ei mikään pieni asia kauden 21-22 pelien järjestämisen näkökulmasta. Herättää kysymyksiä niin paljon, että en jo ihan juridisista syistä kirjoita niitä esiin, enkä jaksa miettiä asiaa yhtään.

Ois kannattanut ehkä miettiä noita ennenkuin kisat sinne annettiin. Noh ehkä niin paljon lahjomista oli jo tapahtunut, että oli myöhäistä miettiä. Noh ainakin PSG on noussut kiitos Ranskan äänien ja "pienen" sponsoroinnin. Sarkozy on tyytyväinen, jne.

Tuntuu muuten monella ns. aktiivisellakin jalkapallon seuraajalla olevan aluepuolustuksen periaatteet vähän hakusessa, niin tässä hyvää oppimateriaalia siihen mitä tarkoitetaan kun puolustetaan aluetta, ei miehiä/naisia(näinhän käytännössä lähes kaikki pelaavat nykyisin):
Soccer Zonal Defending Strategy - Part 1 - YouTube (ohessa youtube-videota aluepuolustamisesta).

edit:Jälkimmäinen kappale ihan vain hyvänä oppimateriaalina siis yleisesti kaikille joita asia kiinnostaa ja varsinkin niille jotka yrittävät asiasta vängätä ilman mitään todellista tietoa asiasta.

edit2:Tässä vielä niille joita kiinnostaa mistä "lähdettiin" tähän aluepuolustamiseen, niin Arrigo-sedän kertomana youtubessa: Coaching the Italian 4-4-2 with Arrigo Sacchi - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Ois kannattanut ehkä miettiä noita ennenkuin kisat sinne annettiin. Noh ehkä niin paljon lahjomista oli jo tapahtunut, että oli myöhäistä miettiä.

Siitä lähtien kun rupesi tulemaan näitä juttuja kisojen siirtömisestä olen epäillyt (varmaan olen tännekin jonkun kirjoituksen asiasta kirjoittanut) että kisat haluttiinkin Quatariin nimenomaan siksi että saataisiin syy siirtää kisat talveen. Eli oli toki jo mietitty valmiiksi että miksi kisat pitää Quatarissa pelata.

Mikä sitten tässä on loppupeli niin en tiedä tarkkaan? Jollain tavalla seurajoukkueiden valtaa todennäköisesti tällä tempulla halutaan vähentää.
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Tulipa tuossa mieleen ManU-RealMad alkutunnelmista, että osaako joku kertoa fudispuolelta jonkun sykähdyttävän paluun entiselle kotiareenalle. Tänään manchesteriläiset antoivat pienet läpytykset Ronaldolle ja peli käyntiin. Esim. lätkäpuolella etenkin änärissä osataan tuo entisten tähtien kotiin paluu huomioida selvästi paremmin.
 

Jne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal FC, Florida Panthers
Tulipa tuossa mieleen ManU-RealMad alkutunnelmista, että osaako joku kertoa fudispuolelta jonkun sykähdyttävän paluun entiselle kotiareenalle.
Tuskin se jalkapallohistorian sykähdyttävin, sillä kyseessä oli harjoitusmatsi ennen kauden alkua, mutta Thierry Henryn paluu Emirates Cupissa 07/2011. Henry pelasi hyvin ja rakensi Red Bullsin tasoitusmaalin 1-1 (maali merkattiin Kyle Bartneyn omaksi maaliksi), joka oli ottelun lopputulos.
Red Bulls voitti tuolla maalilla turnauksen.
Kyseessä oli samainen peli, jonka alussa Jack Wilshere loukkaatui ja vaihdettiin pois 7 minuutin kohdalla ja koko viime kausi meni miehieltä ohi.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Vaikka Englannin Valioliigassa liigamestaruus näyttää Unitedille selvältä ja UCL paikatkin näyttävät menevän Chelsealle, Spursille, Citylle ja Unitedille, niin jännitettävää riittää totisesti putoamiskamppailussa.

Sarjataulukko:

16. Southampton 28p.
17. Aston Villa 27p.
---------------------------
18. Wigan 24 p.
19. Reading 23 p.
20. QPR 23 p.

Yhdeksän matsia jäljellä, paitsi Wiganilla kymmenen koska se pelasi tänään FA-Cupissa Evertonia vastaan (0-3 voitto).

Reading on mielestäni jo varma putoaja. Pelit ovat menneet viime aikoina huonosti ja loppukauden ohjelma on kovin kaikista muista putoajaehdokkaista. QPR sai vihdoin kaksi peräkkäistä voittoa ja sen pelaajalaatu on kaikista kovin ja manageri kokenein. Harry ennusti, että 37 pistettä riittää säilymiseen.
Kaudella 2010-2011 tuo ei olisi riittänyt sillä jopa 19. sijoittunut Blackbool keräsi 39 pistettä.
Viime kausi on vielä hyvin muistissa. QPR sai juuri tuon 37 pistettä kasaan ja pudotti Boltonin pisteellä.

Loppukauden keskinäiset:
16.3 Aston Villa- QPR
6.4 Reading Southampton
7.4 QPR-Wigan
28.4 Reading- QPR
Päätöskierros:
19.5 Wigan-Aston Villa

Ei pidä unohtaa Newcastlea ja Sunderlandia, joilla on 30 pistettä.
Fulham, Stoke, West Ham ja Norwich ovat 33 pisteessä mutta ovat mielestäni kuivilla.
Kaikkein herkullisin tilanne olisi, jos ratkaisu menisi päätöskierrokselle asti.
Liverpool-QPR
Wigan-Aston Villa
Southampton-Stoke

Managereista sen verran, että paineita on varmasti eniten Paul Lambertilla ja Mauricio Pochettinolla. Martinez on käynyt vastaavaa kamppailua jo monta kertaa ja Harry ei vähästä hätkähdä.

Laitetaan vielä oma veikkaus:
17 Aston Villa
18 QPR
19 Wigan
20 Reading

Eikun jännittämään dramaattista putoamiskamppailua kevään edetessä! Aurinko paistaa, lumet sulaa ja draamaa on tarjolla.
Jo ensi lauantain Aston Villa- QPR on huippuottelu.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka Englannin Valioliigassa liigamestaruus näyttää Unitedille selvältä ja UCL paikatkin näyttävät menevän Chelsealle, Spursille, Citylle ja Unitedille, niin jännitettävää riittää totisesti putoamiskamppailussa.

Viime keväänä sain ainakin itse ehkä jopa enemmän irti putoamistaistelusta kuin mestaruustaistelusta, koska mestaruudesta väänsi kummatkin inhokkijengit. Olkoonkin, että tittelin ratkaisuhetket olivat eeppisiä millä tahansa mittakaavalla. Kuitenkin esimerkiksi Wiganin loppukauden touhu oli jotain fantastista.

Reading on mielestäni jo varma putoaja. Pelit ovat menneet viime aikoina huonosti ja loppukauden ohjelma on kovin kaikista muista putoajaehdokkaista. QPR sai vihdoin kaksi peräkkäistä voittoa ja sen pelaajalaatu on kaikista kovin ja manageri kokenein. Harry ennusti, että 37 pistettä riittää säilymiseen.
Kaudella 2010-2011 tuo ei olisi riittänyt sillä jopa 19. sijoittunut Blackbool keräsi 39 pistettä.
Viime kausi on vielä hyvin muistissa. QPR sai juuri tuon 37 pistettä kasaan ja pudotti Boltonin pisteellä.

Se on Blackpool p:llä ;)

Ärrät tosiaan varmaan viimeisillä kierroksilla vahva, mutta itse luotan sitkeästi Wiganiin, joka on pelitavallisesti raikkain jengi, ja myös jengi, jossa ei pelaajat ole mukavuudenhaluisia palkkasotureita. Wiganin pallonliikuttelu on myrkkyä noille muille, pitkän pallon selviytymisfutista pelaaville ryhmille. Eilen aika kova päänahka Evertonista Goodisonilla FA-Cupissa ja tapa, jolla se tuli oli vakuuttava, ottaen huomioon vastustajan tason. Tuo Jordi Gomez on muuten todella hyvä pelaaja, ja luultavasti pelaa isommassa jengissä ensi kaudella.

Eikun jännittämään dramaattista putoamiskamppailua kevään edetessä! Aurinko paistaa, lumet sulaa ja draamaa on tarjolla.

Oma veikkaukseni on, että Villa, QPR ja Reading tippuvat. Sotonin ja Wiganin pelitapoihin on vankka luotto. Lambert on ollut liian kompromissikyvytön, esimerkiksi case Bentin ja pelitapansa puolesta. Lisäksi sen keskikenttä on todella heikko. Pochettino ja Martinez taitavat prässin ja hyökkäyspelin salat, ja uskon sen kantavan pitkälle. Wiganissa osataan myös säilymisen salat. Ärrillä on kova duuni edessään, enkä usko 'Arryn kääntävän sittenkään tätä kelkkaa. Reading on omastakin mielestäni selvä putoaja.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Oma veikkaukseni on, että Villa, QPR ja Reading tippuvat.
Minä taasen epäilen, että Villa säilyy sarjassa. Viimeisestä viidestä matsista vain kaksi tappiota, ja nekin isoille vastustajille (Arsenal, Man City). Loppuohjelmassa on lisäksi QPR, Fulham ja Sunderland kotona, kaikki voitettavissa. Miksei Liverpoolkin, hehe... Wigan vieraissa on myös mahdollinen päänahka. Sitten on toki Maukkaa ja Chelseaa, joista tuskin pistepussi karttuu. Ryhtiliike on kuitenkin onnistunut ainakin osittain, ja Villa rutistaa tarvittavat pinnat väkisin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä taasen epäilen, että Villa säilyy sarjassa. Viimeisestä viidestä matsista vain kaksi tappiota, ja nekin isoille vastustajille (Arsenal, Man City). Loppuohjelmassa on lisäksi QPR, Fulham ja Sunderland kotona, kaikki voitettavissa. Miksei Liverpoolkin, hehe... Wigan vieraissa on myös mahdollinen päänahka. Sitten on toki Maukkaa ja Chelseaa, joista tuskin pistepussi karttuu. Ryhtiliike on kuitenkin onnistunut ainakin osittain, ja Villa rutistaa tarvittavat pinnat väkisin.

Itse uskon, että Benteken maalimässäilyn varassa porskuttava jengi ei tee maaleja jos tai kun tuo komeetta jossain vaiheessa jättää paikkansa käyttämättä. Kovin suuret paineet Bentekellä loppukauden ajan on, kun tulitukea ei saa kuin satunnaisesti. Villa on parantanut otteitaan, en silti tuohon muutakaan jengiä keksi, kun itse lähden siitä että Wiganin ehdoton kuntopiikki osuu jälleen kerran kauden tärkeimmille hetkille.

Villan noin huono sarjasijoitus on kyllä mielenkiintoinen juttu. Junnutyönsä on vuodesta toiseen huippuluokkaa, ja materiaalia pitäisi löytyä varsinkin puolustuksen ja hyökkäyksen osalta. Chris Benteke on sarjan yksi parhaista hankinnoista. Silti siellä tehdään jotain aivan totaalisen väärin, kun resursseja palkkabudjetti-leikkauksista huolimatta pitäisi olla vähintään keskikastin jengiksi.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Obafemi Martins haluaa ilmeisen kovasti Amerikkaan. Nigerialainen otti ja maksoi omasta lompsastaan Levantelle sopimuksensa ulosostohinnan, kolme miljoonaa erkkiä. Oma-aloitteisuudesta täydet pinnat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös