Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 103 524
  • 7 386

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Varmaan onkin wingeri, ja varmaan nuo pelaajat menevätkin noin. Pitää nuo 11 suosikkipelaajaa tuonne kentälle jotenkin ahtaa, eikö?

No joo, mutta jos sun suosikkipelaajia on mm Marchena, Ramos ja Uchida, niin on se vähän hassua että Dream Teamin avauksen toppari on Uchida, eikö?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
ManU - huolimatta tämän kauden floppauksesta eurokentillä - on kuitenkin viimeisen neljän vuoden aikana ollut kolme kertaa Mestareiden liigan finaalissa. Vähän ihmettelen, miten esim. Juventuksen voi saada edelle, jolla ei ole mitään näyttöjä europeleistä viime vuosilta?

Ja kun puhutaan globaalista kannatuksesta, niin ManU on heittämällä top 3:ssa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
No joo, mutta jos sun suosikkipelaajia on mm Marchena, Ramos ja Uchida, niin on se vähän hassua että Dream Teamin avauksen toppari on Uchida, eikö?

Jep, mutta Uchida on enemmän suosikkipelaaja kuin Marchena ja Ramos. Vähän monimutkaista, mutta niin sen kuuluukin olla, heh.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ja mitä tuohon jättiläishommaan tulee, lukekaa viestini yltä ja olkaa hiljaa. Seikka on selvä.

Älä omi kunniaa. Minä kerroin kriteerit, sinä teit loput. Toisin sanoen ajattelun hoidin minä ja sinä teit likaisen työn. Jakautuma noin 70-30 minun edukseni.

Vanhaa sluttia on kyllä paha nähdä suurseurana enää nykyään, kun ilman tuomariston ostamista ei ole tullut muuta kuin yksi Serie B:n voitto. Toki sekin on hieno saavutus, mutta ei sillä mennä edes Italiassa milanolaisten edelle. AC Milan ja Inter ovat olleet viime vuosina suurempia seuroja kuin Juve. Englannista näkisin kolme-neljä seuraa Juventuksen edellä, tasoissakin ehkä pari.
 

Ralph

Jäsen
Juventus ei ole viime vuosina ollut edes Italian top-5:ssä, mutta nykyinen taso jos pysyy seuraavat vuodet, on Juventus koko maailman top-5:ssä.

1. FC Barcelona
2. Real Madrid
3. AC Milan
4. Bayern Munchen
5. Manchester United

Siinä minun mielipiteeni nykyisesti top-5:stä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Juventus ei ole viime vuosina ollut edes Italian top-5:ssä, mutta nykyinen taso jos pysyy seuraavat vuodet, on Juventus koko maailman top-5:ssä.

Meinaat, että muut suurseurat taantuvat niin rajusti? Muutenhan Juventus ei tällä nykytasolla nouse yhtään.

Aika värilasit saa kyllä olla, että Juventuksen saa nousemaan kovinkaan pian TOP5:een, jos puhutaan koko maailman mittakaavassa. Joukkueen näytöt eurokentiltä jo ennen oman maan tuomariston ostamista ovat aika, noh, vaatimattomat. Jos ajatellaan, että Real Madrid on noussut euromenestyksen takia takaisin TOP5:een vasta parin viime kauden aikana, niin en kyllä usko sitten millään Juventuksen tekevän sitä nykyisillä resursseillaan ja pelaajamateriaalillaan kovinkaan nopealla aikavälillä. Tuskin koskaan. Ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi

a) rahaa
b) materiaalia
c) mitään, mikä nostaisi maailman viiden suurimman suurseuran joukkoon.
 

Ralph

Jäsen
Puhuin viimeisimpien vuosien top-5:stä, esimerkiksi viimeisen viiden vuoden. Kerropa miksei Juventus voisi nousta top-5:een? Pelkästään tällä kaudella top-5 joukkue, yhdessä jo mainitsemani joukkueiden kanssa, ManU:n paikalla. Pelaajamateriaalit kummastuttaa, mutta tiedätkö kuka on esimerkiksi Claudio Marchisio? Tai Alessandro Matri? Niin, italialaisia mutta silti huikeita pelaajia. Kokonaisvaltaisesti Marchisio on maailman parhaita keskikenttäpelaajia, hyvänä pelaajana molempiin suuntiin. Esim. Xavi parempi hyökkäämään, Marchisio vähintään yhtä selvästi puolustamaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kerropa miksei Juventus voisi nousta top-5:een?

Minähän kerroin. Raha. Pelaajamateriaali. Rahaa ei ole tarpeeksi, pelaajamateriaalia ei saada sille tasolle, että taisteltaisiin realistisesti Mestarien liigan voitosta. Myös nuoret lähtevät jossain vaiheessa rahan tai menestyksen perässä muualle. Juventuksella oli ennen Serie B:hen tiputtamista aika huikea pelaajamateriaali, eikä se siltikään ollut lähelläkään Mestarien liigan voittoa. Vaikea uskoa, että se kehnommalla materiaalilla olisi nyt, kun todelliset suurseurat ovat vain vahvistuneet.

Pelkästään tällä kaudella top-5 joukkue, yhdessä jo mainitsemani joukkueiden kanssa, ManU:n paikalla.

Häh? Juventus tällä kaudella Euroopan tai maailman TOP5-joukkue? Avaa nyt silmäsi, jos Giuve kohtaisi kahden ottelun ottelusarjassa nuo viisi mainitsemaasi joukkuetta, Juve tuskin kellistäisi ketään. Espanjalaisille se häviäisi neljä matsia.

Marchisio vähintään yhtä selvästi puolustamaan.

Se on sinun subjektiivinen mielipiteesi. Toki väite olisi helpompi uskoa, jos sille olisi jonkinlaisia näyttöjä. Marchisio on toki loistava puolustamaan, mutta Xavin huikeus hyökkäyspäässä on vielä 32-vuotiaana jotain ainutlaatuista. En menisi julkisesti väittämään, että Marcisio on vähintään yhtä hyvä puolustamaan kuin mitä Xavi on hyökkäämään. Xavilla on yliluonnollinen meriittilista, Marchisio, no, hän on ihan ok puolustamaan.

Eivät ne muut suurseurat jää paikoilleen odottelemaan, että Juventus ehtii kiriä eron kiinni. Ne suurenevat koko ajan jokaisella osa-alueella ja kuilu todellisten suurseurojen ja näiden pikkusuurseurojen välillä tullee tulevaisuudessa vain kasvamaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Puhuin viimeisimpien vuosien top-5:stä, esimerkiksi viimeisen viiden vuoden.
Ooh, nerokasta. Tuo viisi kautta on juuri sen aiemmin esillä olleen Uefa-rankingin otanta, eli tästä ei tarvitse vääntää kun on faktaa. Member associations - UEFA rankings – UEFA.com

Ja kokonaisvaltaiseen jättiläislistaukseen pätee edelleen ns. Graingerin lista, jonka hän kusetti minut kokoamaan. (kelpaako tämä arvon herralle?)
 

Ralph

Jäsen
Eli et tiedä Claudio Marchisio, joten eipä siitä enempää. Real Madridin kiikarissa ollut.

Ja jos Juventus kohtaisi AC Milanin, tuskin voittaisi. Samaa mieltä, tällä kaudella pudotti Milanin Italian Cupista ja Serie A:n kohtaamisista voitti toisen, toinen tasan. Ja paha sanoa miten pelaisi muita vastaan kun ei ole pelannut, mutta ManUn ja Bayerin voittaisi kotonaan, jos saa värilaseista katsoa.

Mutta en kilpaile kenenkään kanssa jalkapallosta. Tietämykseni on sen verran heikkoa, etten voi kenellekään väittää vastaan. Paitsi näissä kahdessa; Marchisio maailman top-3 keskikenttäpelaaja ja Juventus top-5 joukkue.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ja kokonaisvaltaiseen jättiläislistaukseen pätee edelleen ns. Graingerin lista, jonka hän kusetti minut kokoamaan. (kelpaako tämä arvon herralle?)

Huomattavasti paremmin kuin se edellinen versiosi.

Eihän Juventuksella ole pitkäkään matka tuon linkittämäsi taulukon perusteella nousta TOP5:een pikapuolin. Viiden viime kauden perusteella sijalla 42, pointseja 46.967, kun taas viidentenä olevalla Real Madridilla on 113.865 pistettä. Jotenkin tuntuu, että tuo ero ei ainakaan ihan heti pienene. Nihkeää se taitaa olla noihin muihinkin ns. viiteen suureen, johon tuon listauksen perusteella kuuluu myös Chelsea. Tuskin Abrallakaan kovin pitkäaikainen kriisi on menossa, rahaa on. Juvella ei.
 

Ralph

Jäsen
Ooh, nerokasta. Tuo viisi kautta on juuri sen aiemmin esillä olleen Uefa-rankingin otanta, eli tästä ei tarvitse vääntää kun on faktaa.

Lue viestini, jos saat niistä selvää. Tiedän olevani vitun huono kirjoittaja, mutta mielestäni kirjoitin ettei Juventus ole viimeisten vuosien top-5 joukkue mutta nousee sellaiseksi pelaamalla tasolla kuin nyt. Pahoittelen aiheuttamiani häiriöitä. Poistun tältä osiolta päätesanoin Claudio Marchisio.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Eli et tiedä Claudio Marchisio, joten eipä siitä enempää. Real Madridin kiikarissa ollut.

No näenhän minä niitä pelejä, enkä ole kovin sokeakaan. Real Madridin kiikarissa on median mukaan kaikki maailmassa olevat yli viisi miljoonaa euroa maksavat pelaajat.

Ja paha sanoa miten pelaisi muita vastaan kun ei ole pelannut, mutta ManUn ja Bayerin voittaisi kotonaan, jos saa värilaseista katsoa.

No kun ei saa. Toki voisi voittaa ManU:n, voittihan Athletic Manchesterissakin. Mutta sitten päästään taas siihen, että voittaisiko Juventus esimerkiksi sitä Athleticia? TOP5:een on pikkaisen tungosta.

Paitsi näissä kahdessa; Marchisio maailman top-3 keskikenttäpelaaja ja Juventus top-5 joukkue.

Kyllä ja Andrés Iniesta on musta kuin Afrikan yö.

mutta mielestäni kirjoitin ettei Juventus ole viimeisten vuosien top-5 joukkue mutta nousee sellaiseksi pelaamalla tasolla kuin nyt.

Ei nouse, koska Real Madrid, FC Barcelona, Bayern, ManU, City ja Chelsea ovat jo resursseiltaan ihan toiselta planeetalta. Juventuksella tulee tiukkaa pärjätä Serie A:ssa, tuskin saa ihan pian sellaista asemaa kuin ennen Moggiopolia. Euroopassa tuhnuillut jopa kauemmin kuin Madrid.

Juventus on oman maansa mittapuulla suurseura sitten, kun sen valmentaja ei hoe joka välissä kuinka pahin kilpakumppani on edelleen suurin mestarisuosikki.
 

Ralph

Jäsen
Mitkä vitun resurssit? Vertaa Interin ja Juventuksen resursseja ja sarjasijoituksia. Pienemmälläkin resursilla voi pärjätä.

Esim. Messi ja Ronaldo pelaisivat huonommin yhteen kuin Vidal ja Marchisio nyt, vaikka ovat kalliimpia ja parempia pelaajia. Ja sano vielä ketkä ovat maailman top-5 keskikenttäpelaajat. Ei siis Messit ja Ronaldot vaan keskikenttäpelaajat. Siis kokonaisuudessaan eikä vain hyökkäyssuuntaan. Xavi ja?
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Avaa nyt silmäsi, jos Giuve kohtaisi kahden ottelun ottelusarjassa nuo viisi mainitsemaasi joukkuetta, Juve tuskin kellistäisi ketään. Espanjalaisille se häviäisi neljä matsia.

Ja mihin tämä väite perustuu? Juve ei ole antanut tällä kaudella Interille eikä Milanille mitään mahdollisuutta voittoon, vaan on pariinkin otteeseen pyyhkinyt näillä nurmea. Ja eurokentillä Juvella on Realin kaatajan maine. Tai virallisesti se taitaa olla Del Pierolla, whadeva! Jos Juve pelaisi tällä kaudella europelejä(mutta kun ei pelaa kiitos surkean viime kauden) niin varmasti olisi ainakin Real helisemässä. Ja varsinkin kotipeleissä kaikki muutkin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mitkä vitun resurssit? Vertaa Interin ja Juventuksen resursseja ja sarjasijoituksia. Pienemmälläkin resursilla voi pärjätä.

Sinä teet päätelmäsi pelkästään meneillään olevan Serie A -kauden perusteella. Juventus ei tule pärjäämään Mestarien liigassa lähitulevaisuudessa, piste.

Siis kokonaisuudessaan eikä vain hyökkäyssuuntaan. Xavi ja?

Tuollaiset listat on aika väsyneitä. Lisäksi on vähän vaikea vertailla kymppipaikan pelaajaa johonkin ankkurirottaan. Mutta jo eniten seuraamastani Espanjasta löytyy Xavin ohella hyökkäyssuuntaan Iniesta, Silva, Mata ja Cesc, jotka kaikki pesevät marchisionatreillasi lattiaa. He yksinkertaisesti pitävät palloa niin paljon, ettei heidän tarvitse panostaa puolustamiseen.

Ja mihin tämä väite perustuu? Juve ei ole antanut tällä kaudella Interille eikä Milanille mitään mahdollisuutta voittoon, vaan on pariinkin otteeseen pyyhkinyt näillä nurmea.

Yksikään italialaisseura ei ole maailman TOP5:ssa, ei kai tuosta voi muuta päätellä.

Jos Juve pelaisi tällä kaudella europelejä(mutta kun ei pelaa kiitos surkean viime kauden) niin varmasti olisi ainakin Real helisemässä.

Jos. Mourinhon Real Madrid ei olisi mitään italialaista keskikastin rääpälettä vastaan helisemässä. Todennäköisesti samanlainen ottelu kuin Real Madridin vaikea vierasottelu viikonloppuna Osasunaa vastaan. Eihän se ollut kuin 0-3 ensimmäisen puoliajan jälkeen. Ehkä Juve kykenisi samaan kuin Osasuna, ehkä ei. Hyvin kotijoukkue silti taisteli, ei siinä.

Juventuksen kotikenttäetu? Eihän niillä ole koskaan katsomossa ketään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Espanjalaisia top-5 täynnä.

Ei tuo ollut mikään maailman TOP5. Käsket muiden lukea, mutta et itse vaivaudu lukemaan. Nuo viisi tulivat nopeasti mieleen jo pelkästään eniten seuraamastani Espanjasta. En väittänyt, että siinä olisi maailman TOP5-keskikenttäpelaajat, mutta siinä heti kättelyssä viisi Marchisiota parempaa, jolla kumosin sinun väitteesi nopeasti ja huolettomasti.

Olen ennenkin kuunnellut gloryhuntereita, enkä nyt jaksa enempää. "Espanja on suosikkini koska pärjää", ymmärrän kyllä.

Ja loppuun tahdikas itkupotkuraivari, kun oma puusilmäinen mielipide ei saakaan tukea kaikilta muilta. Jotenkin tuttua GaDa-laatua. Mene välissä hehkuttamaan kuinka Kalliovuorilla pelaa maailman paras lätkäveskari.

GaDa on poistanut tämän viestin. Syy: GH, mutten halua banneja

Kruunaa itkupotkuraivarit.
 

Ralph

Jäsen
Anteeksi, en jaksa kilpailla kilpailijan kanssa joka on aina oikeassa.

Tiedät minua selvästi enemmän lajista, kuten jo sanoin, joten en enää jatka. Tai jatkan kun kaivat esiin viestin jossa sanon Varlamovia maailman parhaimmaksi. Sellaista ei lasketa, missä sanon Lundqvistia parhaaksi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Anteeksi, en jaksa kilpailla kilpailijan kanssa joka on aina oikeassa.

On se varmasti välillä raskasta. Ymmärtänet, etten tiedä aiheesta mitään. Minähän väittelen aina vain väärässä olevien ihmisten kanssa.

Minusta keskustelu on antoisampaa, kun ei koko ajan puusilmäisesti väitä mustaa valkoiseksi. Minulla ainakaan ei ole mitään ongelmaa myöntää, että Real Madrid on ollut ennen Mourinhoa täysi paska eurokentillä keväästä 2002 lähtien. Ja sukkahan se on edelleen niin kauan, että se voittaa kymmenennen Mestarien liigansa.

Juventus oli 2000-luvun parhaassa asemassaan ennen kuin sitten selvisi, että se oli sitä lähinnä voitelurahojen avulla. Sillä pelaajamateriaalilla olisi pärjännyt muutenkin, silti Euroopassa menestystä ei tullut. Siksi en jotenkin käsitä, että miksi sitä nyt tulisi heikommalla materiaalilla, kun suurimmat seurat ovat päinvastoin vahvistuneet selvästi.

Tai jatkan kun kaivat esiin viestin jossa sanon Varlamovia maailman parhaimmaksi.

Ymmärsit varmaan pointin. Tai ymmärrät ainakin, jos parin vuoden päästä aikuistuttasi selaat hieman viestihistoriaasi.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Yksikään italialaisseura ei ole maailman TOP5:ssa, ei kai tuosta voi muuta päätellä.
Siis mitä ihmettä nyt tapahtuu? Jos ei edes Milan ole sinun listasi mukaan top5:ssä niin meidän ei enää kannata jatkaa tätä keskustelua.

Jos. Mourinhon Real Madrid ei olisi mitään italialaista keskikastin rääpälettä vastaan helisemässä. Todennäköisesti samanlainen ottelu kuin Real Madridin vaikea vierasottelu viikonloppuna Osasunaa vastaan. Eihän se ollut kuin 0-3 ensimmäisen puoliajan jälkeen. Ehkä Juve kykenisi samaan kuin Osasuna, ehkä ei. Hyvin kotijoukkue silti taisteli, ei siinä.

Juventuksen kotikenttäetu? Eihän niillä ole koskaan katsomossa ketään.

"keskikastin rääpäle" Juve=Osasuna?? "Ei ketään katsomossa"?
Nyt sieltä lauotaan jo joko ilman minkäänlaista ajatusta tai sitten yrität maustaa tätä keskustelua vahvalla provoamisella. Juven kaikki matsit tällä kaudella joko loppuunmyytyjä tai lähes loppuunmyytyjä. Juve taistelee edelleen serie a:n mestaruudesta, ei missään keskikastissa. Ja Osasuna? Kaikkihan tietää että espanjan liigassa on kaksi maailman velkaantuneinta seuraa ja loput on veikkausliiga tasoa. Joten Juvea on ihan turha mihinkään Osasunaan verrata. Ja edelleen, jos Juve kohtaisi oman pisteautomaattinsa(realin) ihan sama onko puikoissa Mourinho tai jeesus niin turpaanhan he joka tapauksessa saisivat. Aivan kuten heidän viimeksi kohdatessaan. Kävin oikein tarkistamassa. Kausi 08-09. Juve-Real 2-1 ja Real-Juve 0-2.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Siis mitä ihmettä nyt tapahtuu? Jos ei edes Milan ole sinun listasi mukaan top5:ssä niin meidän ei enää kannata jatkaa tätä keskustelua.
Mitäs Milan on viimeiseen viiteen vuoteen voittanut? Yksi scudetto? Eikös paikalliskilpailijallakin ole pikkuisen enemmän pystejä viime vuosilta?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Siis mitä ihmettä nyt tapahtuu? Jos ei edes Milan ole sinun listasi mukaan top5:ssä niin meidän ei enää kannata jatkaa tätä keskustelua.

Eikös benicio laittanut äsken aika tyhjentävän listauksen, missä Milan ei todellakaan ollut mukana?

Kaikkihan tietää että espanjan liigassa on kaksi maailman velkaantuneinta seuraa ja loput on veikkausliiga tasoa.

Jep. Myös kaksi ihan maailman kovinta taloudellista tulosta tekevää seuraa. Sitten kärjen takana tulevien seurojen menestystä voit seurata Eurooppa liigasta, missä nämä veikkausliigatason jengit pärjäävät ihan kivasti.

Ja edelleen, jos Juve kohtaisi oman pisteautomaattinsa(realin) ihan sama onko puikoissa Mourinho tai jeesus niin turpaanhan he joka tapauksessa saisivat. Aivan kuten heidän viimeksi kohdatessaan. Kävin oikein tarkistamassa. Kausi 08-09. Juve-Real 2-1 ja Real-Juve 0-2.

Vaikea nähdä näitä kohtaamassa, kun Real Madrid pelaa Mestarien liigassa. Viimeksi kohdatessa kyllä, mutta viimeksi kun kannusta pelasivat keskenään, madridilaiset panivat Juventusta perseeseen. Vuosi oli 1998 ja Juventus eli suurinta kukoistustaan.

Tuossa sinun viestissäsi olennaisinta on varmaan tuo Kausi 08-09. Nyt eletään kuitenkin kevättä 2012.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kysymys kinastelijoille ja muillekin:

Minkä takia meidän tulisi muka verrata joukkueita paremmuusjärjestykseen kannatuspohjan, resurssien tai liikevaihdon kautta? Eivätkö peliesitykset muka riitä perustelemaan joukkueiden välisiä paremmuuseroja?

Viimeksi kun olen jalkapalloa katsonut, niin ei siellä kentällä olla pelejä ratkottu kannattajamäärillä tai budjetilla. Pelaajat tekevät ne erot kentällä.

Esimerkiksi tämän asian takia Juventus taistelee Serie A:n voitosta ja Inter ei.
En kuitenkaan lähde puolustamaan GaDan Marchisio-väitettä, jota en itsekään usko. Juventuksen top5-paikka voi kuitenkin olla mahdollinen, juuri ja juuri.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ja Realilla on?

Kaksi liigamestaruutta ja Copa del Reyn voitto, joten suvereeni edge Madridille. Lisäksi menee nyt toista kertaa Mestarien liigan välieriin, Milanin ensimmäinen on Camp Noun vierailun päässä. Eli aika kaukana. Mielelläni olisin väärässä.

Eivätkö peliesitykset muka riitä perustelemaan joukkueiden välisiä paremmuuseroja?

Siihenhän tämä on mennytkin, mutta nykyajan futismaailmassa ei voi menestyä ilman jumalattomia taloudellisia resursseja. Lisäksi on vaikea keskustella, kun vastapuolen argumenttina on, että Juve olisi pärjännyt Euroopassa ilman paskaa viime kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös