Inttiin lähdössä?

  • 1 215 483
  • 3 574

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Erikoista, että nuorille miehille lenkit tai marssit ovat kauhistus. Itselle ne olivat hyvä treeni muoto, ei kauhistus. Itsele kassulla makaaminen oli kaikista pahinta.

joo, samaa mieltä. Musta oli ainakin ihan kivaa vetää avojonossa, ihan vaan ympärilleen katsellen ja kauniilla säällä jopa luonnosta nauttien.
Tuskin kovin moni tykärikään voi väittää, että perusmarssit (4-5km/h) olisivat kovin raskaita olleet. sen sijaan odotus saattaa hajoittaa päätä paljon pahemmin, tulee löysä olo yms...
Toki marsseista voi tehdä kauheitakin, pahimpina näistä kilpamarssit (esim. itselläni rannikkojääkärien Barettimarssi).
Kokonaisuudessaan marssiminen on kuitenkin ihan mukavaa puuhaa, varsinkin jos on hyvä porukka (esim. oma ryhmä) ja skappareita ei näy lähimaastossa.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
No niin. Vajaat kaksi viikkoa palvelusta takana Keuruun Pioneerirykmentissä ja nyt päästivät ensimmäisen kerran lomille sieltä. Ihan mielenkiintoiselta homma on vaikuttanut, käskyjen noudattaminen ei ainakaan itselle ole tuottanut (vielä) vaikeuksia. Omalla kohdalla kenties kaikkein vittumaisinta on juoksu/hölkkälenkit, mutta onneksi heikoimmat yksilöt saavat jonon perässä tarvittaessa kävellä. Ampumaan päästiin tällä viikolla ja eilen ennen lomille lähtöä saatiin jopa tuntumaa rättisulkeisiin, voi vittu mitä touhua. Meinasi hieman olla välillä kiire.

Jatketaan, eiköhän se tästä..
 

Cassu

Jäsen
No niin intti jäi sitte kesken. Hullua kyllä mutta minä viihdyin siellä ensi hetkestä. Läheisen kaverin poismeno juuri ennen lähtöä vei vaan kaiken jaksamisen. Kyllä siellä siviiliasiat pitää kunnossa olla, sen huomasin. Jaksamista vaan muille jotka taipaleella vielä ovat.
 

MusanMake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Suomi
Onnea matkaan vaan kaikille jotka siellä nyt viettää hellepäivää samalla ku mä siemailen kylmää alkoholijuomaa kaljamaha pystyssä. Muistakaa ja pitäkää mielessä vitutushetkellä se, että ihan joka ainoa muukin raappahousu on sen aiemmin käyny lävitse ainakin jollain tavalla. Miettikää vaikka sitä ylemmän luokan läskiä luuserinörttiä ja muistakaa että sekin läpsytteli passinkansia jokin aika takaisin. Ette kai te sellaiselle jää kakkoseksi?

Ja toinen wanhan winkki on se, että kun lähdette lomilta takas kassulle viikoksi tai pariksi, niin älkää ikinä lähtekö niin, että jää jokin riita tms. tyttöystävän kanssa kesken. Silloin menee viikko vituiksi kun mietitte että mitä se prinsessa siellä touhuaa niiden takkutukkien kanssa.

Zemiä herrat ja rouvat!

T. TykPR 2/97
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Neljä viikkoa Parolannummen autuutta takana. Hajotusfiilistä ei ole vielä iskenyt, mutta oli melko napakka aloitus jököttää kasarmilla kolme ensimmäistä viikkoa putkeen! Pahimmat olivat varmaan kolme ensimmäistä päivää, kun koko ajan oli kiire johonkin, mutta kukaan ei tiennyt mihin, ketään ei tuntenut ja silmät pyörivät kuin hedelmäpelissä. Tupakaverien kanssa tulee kuitenkin hyvin juttuun ja niille voi puhua mistä vain. Simppelien asioiden toistaminen mosakaudella turhauttaa toisinaan, sillä niitä on pakko kerrata niin kauan, että töhötkin ne oppivat. Asenteena "tosissaan muttei vakavissaan". Katsotaan, kuinka korkealle smasaa suositellaan: aukkiin tai rukkiin haen, jos sitä joku ehdottaa.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Allekirjoittanut on nyt palvellut armeijan harmaissa isänmaata reilun kuukauden ajan, palveluspaikkakuntana on siis Keuruu (2. Pionk.). Mennyt kuukausi on ollut ihan mielenkiintoista aikaa kaikinpuolin, kenties kaikkein parhaiten mieleen on jäänyt ampumaradalla vietetyt hetket. Menneellä viikolla oli komppanian päällikön puhuttelu, jossa käytiin läpi tulevaa. Henkilökunnan ja alikersanttien mielestä olin täysin sopimaton johtajakoulutukseen, kiitos siitä heille. Puolella vuodella oli tarkoitus tuolta pois selvitäkin.

Ainoa mikä palvelusta on tähän mennessä haitannut, on nyt kolme viikkoa putkeen kipeänä ollut jalka (ilmeisesti penikkatauti). Sen vuoksi esim. juoksemisesta tai tahtimarssista ei tule mitään (se nyt ei tietenkään haittaa minua yhtään..), mutta varsin vittumainen on tuo särky tuossa jalassa. Ensi viikolla pitäisi varata lääkäriaika ja sitten katsoa mitä hän jalasta toteaa, itse kyllä melkein toivoisin B-miehen luokitusta. Olisipahan sitten hieman paremmat saumat päästä kirjurin hommiin.

Mutta nyt kuitenkin on menossa neljän päivän loma, josta kyllä nautitaan..
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Tasan 40 päivää kesti allekirjoittaneen inttiura kunnes kotiuduin eilisaamuna C-miehen paperit taskussa. Olin siis jo inttiin mennessäni B-mies astman takia, ja heti intin alusta alkaen henkeä ahdisti hieman jne. Sain tämän kuitenkin pidettyä kurissa lisäämällä lääkitystä, mutta pari viikkoa sitten ollut metsäleiri katkaisi sen kuuluisan kamelin selän; siellä kaikessa paskassa pyöriminen sai aikaan sen että keuhkot tukkeutui täysin ja vietin koko menneen viikon vuodeosastolla kun ei vaan henki meinannut kulkea millään. Lääkäri sitten itse torstaina sanoi ettei voida ottaa terveuden suhteen riskejä ja ajoi mulle C-miehen paperit läpi.

Tällä hetkellä ei voi kuin olla tyytyväinen lääkärin päätökseen, en nimittäin koskaan ole ollut yhtä huonossa kunnossa kuin nyt viimeiset pari viikkoa olen ollut. Nytkin kunto on niin huono, että jos joudun kävelemään 200 metriä niin tuntuu kuin olisi maratonin juossut, eli hengästyttää aivan hitosti ja ahdistaa. Tässä nyt sitten yritän kotona oloa parannella pikku hiljaa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Itselläni nyt kuusi viikkoa vekaralla takana - peruskauden sykkimiset sykitty, eli sotilaan leiri, majohajo, sotilaan peruskoe yms. käyty. Ihan hyvin mennyt kaikinpuolin. Ainoa asia mikä huolestuttaa jonkin verran on palvelusajan pituus. Yksikön päällikön haastattelussa sanoin ettei ole mitään motivaatiota johtajakoulutukseen. Samoin kuntoluokkani oli tyydyttävä ja listaa silmäillessäni arvioin sen olevan hieman alle keskitason.
Toisaalta ammunnat ovat omalta osaltani menneet lähes poikkeuksetta hyvin (ampumataitotestistä kuntsari) sekä alikessut ja kokelaat pitävät minua ilmeisesti johtamiseen sopivana tyyppinä. Ensiviikolla, tai viimeistään seuraavalla viikolla on sitten kohtalonhetket kun määräys aliupseerikouluun saattaa tulla.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
2009 ollaan ilmeisesti Kaartin jääkärirykmenttiin Santahaminaan suuntaamassa. Kiinnostaisi tietää muiden kokemuksista paikasta ja olosta siellä ylipäätään. Millanen mesta?
 

Cactus

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
No niin intti jäi sitte kesken. Hullua kyllä mutta minä viihdyin siellä ensi hetkestä.

Taisit jossain mainita että lähdit sieltä pois toisena päivänä. Eli mahtoiko siellä edes tapahtua vielä muuta kuin varusteiden hakua, paikkaan tutustumista tai keskustelua skappareiden kanssa?? Jos olisit lähtenyt toisella viikolla niin kuulostaisi ymmärrettävämmältä toi viihtyminen. Itsekin meinaan viidyin erittäin hyvin vielä ekanyön jälkeen.


-Cactus-
 

NKokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Suomen maajoukkue
Tänään siis kutsunnat takana Vantaan Tikkurilassa, ja suunnaksi otetaan siis II/2009 Vekaranjärvi.
Ihan hyvillä mielin lähdetään, ja jotenkin jopa odotan, että pääsen paikalle.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Tänään siis kutsunnat takana Vantaan Tikkurilassa, ja suunnaksi otetaan siis II/2009 Vekaranjärvi.
Ihan hyvillä mielin lähdetään, ja jotenkin jopa odotan, että pääsen paikalle.

Oikea asenne, kun intin ottaa huumorilla, sieltä myös pääsääntöisesti selviää pois hyvillä mielin.
 
S

solo

II/2009 Vekaranjärvi.
Ihan hyvillä mielin lähdetään, ja jotenkin jopa odotan, että pääsen paikalle.

Kyllä se odotus palkitaankin, kun painelette parikymmentä kilometriä sinne metsän keskelle. Muuten tosiaan ihan ok mesta, mutta iltalomilla/pidennetyillä ei paljon tarvitse mihinkään lähteä. Ruoka on hyvää ja palvelu pelaa. Onnea matkaan vaan ja eiköhän siellä tule toimeen, jos asennoituu oikein. Koko ajan se kumminkin helpottaa.
 

Favor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Edmonton Oilers.
Heinäkuussa 2008 lähtee Favor täältä Lahdesta Niinisaloon päin. Menin mainitsemaan kutsunnoissa jostain säämiehen hommista ja nehän heitti suoraan meikäläisen sinne (tykistöön). Ajattelin, että voisi mennä edes hieman mukavammin siellä vietetty aika jos homma olisi edes etäisesti mielenkiintoista (+ säämiehen homma vaikuttaa suhteellisen rennolta).
Vituttaa vaan pikkasen tuo matka sinne, joka on rahtusen alle 4h. Etenkin kun niitä busseja ei kuitenkaan lähde juuri siihen aikaan kun haluaa. Täytyy vain toivota, ettei siitä tule ongelmaa.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Etenkin kun niitä busseja ei kuitenkaan lähde juuri siihen aikaan kun haluaa. Täytyy vain toivota, ettei siitä tule ongelmaa.

Eipä siitä muuta ongelmaa kuin lomat jäävät pahimmassa tapauksessa pari tuntia muita lyhemmiksi jos joudut lähtemään esim. alkuillasta jo takaisin kassulle. Omat lomakuljetukset Turkuun päin kestivät myös suolaisen pitkään, yli kolme tuntia. Kannattaa myös tarkistaa, saako tuosta neljän tunnin keikasta jo loma-ajan pidennyksiä matkoja varten.

Ei minulla ainakaan Niinisalossa ollut mitään ongelmia. Mainettaan parempi paikka, tosin tiettävästi E-planeetassa (jossa te sääpallotkin asutte :)) ja TJ-patterissa meno oli hetkittäin sangen levotonta.

II/03 itse siellä.

EDIT: Asiasta kolmanteen, jos tuo säämiehen homma alkaa ennakkoon harmittamaan, ei kannata vetää vielä herneitä nenään, noita ehtii koko P-kauden miettiä. Kaikki mahdolliset palvelushaarat esitellään ja ainakin meillä pääsi perhepäivänä tutustumaan ihan konkreettisesti kaikkien duuneihin ja vierailemaan haaran varusmiesjohtajien miehittämiin toimintapisteisiin, jonka jälkeen ohjeistettiin, kenelle piti mennä puhumaan jos halusikin vaikka tulenjohtoon tai viestimieheksi.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Tänään siis kutsunnat takana Vantaan Tikkurilassa, ja suunnaksi otetaan siis II/2009 Vekaranjärvi.
Ihan hyvillä mielin lähdetään, ja jotenkin jopa odotan, että pääsen paikalle.

Ite "pääsin" upinniemee. Ensi heinäkuussa olisi tarkoitus aloittaa, jos saan opinnot kuntoon tänä vuonna. Oli muuten aika puuduttavat noi kutsunnot, kun joutu istumaan siinä helvetin kovalla penkillä joku 5 tuntia...
 

Cactus

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kannattaa myös tarkistaa, saako tuosta neljän tunnin keikasta jo loma-ajan pidennyksiä matkoja varten.

Eipä taida saada, ainakin Hyrylässä MAPpia sai vaan jos matka kesti yli kuusituntia..

Heinäkuussa lähteneet aamukasat ( ;) ) voisivat kertoa tänne että ketkä nakitettiin aukkiin ja ketkä pääsivät puolella vuodella yms. Itseäni kiinnostaa aina muidenkin kohtalo. :)


-Cactus-
 

Jindebyne

Jäsen
Tänään sitten määrättiin sijoituspaikka, Santis II/09.

Onnittelen. Santista alkaa arvostamaan siinä vaiheessa kun on erinäköisiä vapaita ja lomia kun pääsee nopeasti kotiin rentoumaan vaikka illaksi (jos siis asut pk-seudulla). Kauempana palvelleilta kavereilta on kuullut aina juttuja sodessa vietetyistä pidennetyistä iltavapaista ja turhista yövapaista.
 

pongo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heinäkuussa lähteneet aamukasat ( ;) ) voisivat kertoa tänne että ketkä nakitettiin aukkiin ja ketkä pääsivät puolella vuodella yms. Itseäni kiinnostaa aina muidenkin kohtalo. :)
-Cactus-
TJ on vähän reilut 170, eli yhdeksän kuukauden miehiä olen. SPOLLEKSI ajauduin, eikä haittaa ollenkaan, se pelasti minut AUKilta. Hajonnut olen silti. Kun näkisi edes yhden terveen päivän.
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Eipä taida saada, ainakin Hyrylässä MAPpia sai vaan jos matka kesti yli kuusituntia..

Tähän täytyy sanoa että niksulassa saatiin puhuttua aina matkanpidennystä ja jäi kaappitarkastukset ym. aika usein väliin : )

Niin ja kotiin oli matkaa n. 1h! Kannattaa miettiä mitä kirjoittaa syyksi ; )
 

Samurai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS (+sympatiat muille turkulaisseuroille)
Tähän täytyy sanoa että niksulassa saatiin puhuttua aina matkanpidennystä ja jäi kaappitarkastukset ym. aika usein väliin : )

Niin ja kotiin oli matkaa n. 1h! Kannattaa miettiä mitä kirjoittaa syyksi ; )

Näinhän se niksulassa menee vieläkin, ainakin aukissa, missä perjantai-iltapäivänä lomallelähtöpäivänä ei oo mitään koulutusta, pelkkää huoltopalvelua... Vois itekin keksiä syitä MAP:iin et ehtis edes joskus TuTon perjantaimatseihin Turkuun klo 18.30...
 

Jeffrey

Jäsen
Heinäkuussa lähteneet aamukasat ( ;) ) voisivat kertoa tänne että ketkä nakitettiin aukkiin ja ketkä pääsivät puolella vuodella yms. Itseäni kiinnostaa aina muidenkin kohtalo. :)

Itselleni kosahti AUK-kohtalo. Ihan hyvillä mielin sinne lähdettiin, mutta sitten iski täydelinen gonahdus vaihe. Eli RUK jää ainakin tälläkertaa näkemättä, ja hyvä niin!
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itselleni kosahti AUK-kohtalo. Ihan hyvillä mielin sinne lähdettiin, mutta sitten iski täydelinen gonahdus vaihe. Eli RUK jää ainakin tälläkertaa näkemättä, ja hyvä niin!
Noh, II/07:lla taitaa olla TJ vielä päälle 250, joten ei vielä kannata gonahtaa. Helpommin tuolla selviää kun kaivaa sen asenteen esiin ja vetää kunnolla hommat läpi. Toki lopussa kuuluukin gonahtaa.

Nimim. Alik. TJ 82. Ja kohta taas kohti Parolannummea..
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Näinhän se niksulassa menee vieläkin, ainakin aukissa, missä perjantai-iltapäivänä lomallelähtöpäivänä ei oo mitään koulutusta, pelkkää huoltopalvelua...

Ainakin meillä aikanaan alkoi kyllä tulla sitä huoltopalveluakin ihan riittämiin kunhan syksy synkistyi ja leirikausi alkoi tosissaan. Loppua kohti teki jo tiukkaa porukalla ehtiä lomatarkastukseen ajoissa, kun tekemistä ja hoitamista riitti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös