Ilves kaudella 2012–2013 ennakointiketju

  • 432 813
  • 931

Fordél

Jäsen
Ok, jos vaihtoehtoina on, että henkilö on joko menestynyt hyvin tai ansaitsee potkut, niin tuo pitää paikkaansa. Maailma vaan ei ole ihan noin mustavalkoinen.

Ei vaan kun vaihtoehdot ovat onko henkilö menestynyt riittävän hyvin jatkaakseen tehtävässä vai ansaitseeko potkut, on maailma hyvin mustavalkoinen. Ollaan nimittäin juuri siinä veitsenterällä, että onko henkilöllä edellytyksiä jatkaa tehtävässään. Sen sijaan "menestyä hyvin" ja "ansaitsee potkut" väliin jää paljon harmaata eikä silloin kysymys ole mustavalkoinen. Hiitelan tapauksessa ei voi pahimmillakaan Ilveslaseilla katsottuna väittää, että Hiitelä olisi menestynyt tehtävässään hyvin. Mielestäni hän epäonnistui lähes täydellisesti; niin urheilutoimenjohtajana kuin päävalmentajana.

Kaikki varmaan ovat samaa mieltä, että eihän se nyt putkeen mennyt tuo viime kausi. Olisitko itse jättänyt Järventien, Koistisen ja Toskalan sen hetken tiedoilla signaamatta? Väitän, että näin - kuten Ilves toimi - oltaisiin toimittu missä tahansa organisaatiossa. Riski varmasti tiedettiin.

Kyllä, olemme samaa mieltä, että kausi ei mennyt putkeen. Oma näkemykseni on, että kausi oli suuri katastrofi aiheuttaen taas kerran suuren haavan Ilveksen turkkiin.

Mitä tulee Järventien, Koistisen ja Toskalan signaamiseen niin en olisi kiinnittänyt heistä ainakaan Järventietä ja Toskalaa, en silloin enkä nyt. Kyse oli kokonaisuudesta (ei yksittäisistä pelaajista), joka meni noiden hankintojen myötä pahasti metsään. Näin kirjoitin 9.6.2011 Maran ja Toskalan soppareiden varmistuttua eikä noita lausuntoja tarvitse nyt kauden päätyttyä muuttaa:

Hyvin ristiriitaiset tunteet näistä Ilveksen uusista soppareista, joiden myötä joukkue on valmis. Toskala ja Järventie ovat molemmat hienoja pelaajia, jotka ovat tottakai tervetulleita Ilvekseen koska vaan. Heidän myötä kuitenkin sulkeutui ovi sentterivahvistukselta, jota mielestäni tuo jengi olisi kaivannut ja samalla maalivahtiosasto on ylibuukattu. Kaiken järjen mukaan sieltä pitäisi Wiikmanin lähteä, mutta mihin? No se olkoot Ilveksen johdon ongelma.

Jep, tuo kohta meni multa ohi. Tätä vasten Toskalan kiinnittäminen oli mielestäni typerä ratkaisu, koska kärsijänä on Aittokallio, jonka ura on paljon ratkaisevammassa kohdassa kuin Toskalan. Nyt täytyisi saada hyvän treenin lisäksi peliminuutteja alle ja kun kaveri on näyttänyt pärjäävänsä myös liigassa, olisi tämä sarja ehdottomasti oikea paikka pelata. LeKissäkin on jo Pätsi ykkösveskana, mutta voihan siellä tietysti peluuttaa kahta nuorehkoa veskaa 50-50.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei vakuuta, ei. Ilves on tällä hetkellä täysin ammattitaidoton organisaatio. Se huokuu tuosta Hiitelänkin ulosannista ja kommentoinneista. Taputellaan vain toisia selkään, että hyvin menee. "Kyllä se siitä". Oikeastiko mitään muutoksia ei organisaatiossa ole tulossa tällaisen perseilykauden jälkeen?

Tällä hetkellä olisi melkein pakko hankkia ulkoa ammattiosaamista melkeimpä joka osa-alueelle koko Ilves-Hockey Oy:öön. Vaan mitään ei tehdä, paitsi sementoidaan omaa työpaikkaa ja samalla ajetaan tahallisesti/tahattomasti Ilvestä alas.

Kaikki viittaa tällä hetkellä siihen, että kevään 2013 karsija on jälleen Tampereen Ilves.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisitko itse jättänyt Järventien, Koistisen ja Toskalan sen hetken tiedoilla signaamatta? Väitän, että näin - kuten Ilves toimi - oltaisiin toimittu missä tahansa organisaatiossa.

Kaikissa "puuhastelu" organisaatioissa, jollaisia Liigassa on tupannut mennä vuosina olemaan . . mutta menestykseen nousseet ovat lopettaneet sen puuhastelun Jokereita ja nyt Bluesia myöden. "Omat pojat kotiin" on epäonnistunut aina organisaatiosta riippumatta, koska se on yksiselitteisesti väärä tapa koota joukkuetta. Joukkueen puutteiden ja tarpeiden pitää määrittää sainauspolitiikka. Jo vuosi sitten oli selvä tarve johtavalle sentterille (Mätskyn paikko), johtavalle puolustajalle (saatiin Koistinen), ja laiturille tai kahdelle (Anttilan korvaaja + lisäpanostus parempia sijojen tavoittelemiseen). . Saatiin Mara ja Vesku ja jätettiin Välimaa sainaamatta.. sokea reetta ja mitä näitä sanontoja nyt onkaan..

.. joten jos "oltaisiin toimittu missä tahansa organisaatiossa" , kuinka paljon etumatkaa olisikaan muihin nähden saatu toimimalla kuten ammattilaisorganisaatio?

En näe miksi Hiitelä ei voisi jatkaa selvästi näkyvissä olevalla polullaan vielä yhtä kautta. Kaksi kautta ei ole vielä hirvittävän pitkä aika sekaisin olevan pesän selvittämiseen.

Perusasia: UTJ.n toimi on oltava ammattilaisorganisaatiossa kokopäivätoiminen homma. Kuten on TJ:nkin. Ei TJ:ksi kai valittaisi ihmistä, joka samalla pyörittää omaa yritystä tai tekee toistakin hommaa. Yksi UTJ:n epäonnistumisen syistä oli homman OTO luonteisuus.

UTJ ja TJ ovat organisaation kulmakivet, ja jos Ilveksessä hommaa voi tehdä OTO:na, kertoo se täysin väärästä arvoketjusta organisaatiorakenteessa... TJ:tä haettiin headhunttereiden ja konsulttien voimin, UTJ otettiin "kaveriporukasta" OTO hommiin..

EI näin!
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei vakuuta, ei. Ilves on tällä hetkellä täysin ammattitaidoton organisaatio. Se huokuu tuosta Hiitelänkin ulosannista ja kommentoinneista. Taputellaan vain toisia selkään, että hyvin menee. "Kyllä se siitä". Oikeastiko mitään muutoksia ei organisaatiossa ole tulossa tällaisen perseilykauden jälkeen?

Itse asiassa kaverithan tunnustavat että "meni päin prinkkalaa", mutta "me jatketaan silti", että sinällään omanlaista notkeutta.

Tämä on nyt tätä suomalaista mallia. Eihän politiikassakaan "tosi miehet" eroa ihan pikkuasioiden takia (Wallin ja mitä näitä nyt oli). Oma lukunsa ovat nämä paatuneet tekstiviestittelijät (Kanerva ja Vanhanen). Naiset sen sijaan pakotetaan eroamaan (Jäätteenmäki ja Alho).

Tästä mieleen tulikin, että minkähänlaisia faxeja Seppo on saanut Raipelta, yllättäen ja pyytämättä...
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Ilveksen mestaruus on keskinkertaisuus tällä hetkellä. Nyt toivotaan taas toissakautisen kaltaista nostetta. Se on saavutettavissa avainhankintojen kovalla osumaprosentilla ja hyvintehdyllä valmennustyöllä. Kumpaankaan ei valtavaa luottoa löydy, mikä lienee luontevaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ilveksen mestaruus on keskinkertaisuus tällä hetkellä. Nyt toivotaan taas toissakautisen kaltaista nostetta. Se on saavutettavissa avainhankintojen kovalla osumaprosentilla ja hyvintehdyllä valmennustyöllä. Kumpaankaan ei valtavaa luottoa löydy, mikä lienee luontevaa.

Täsmälleen samaa mieltä, ensi kauteen lähdetään jälleen kerran hakemaan uutta starttia. Tämä kausi tuhosi melkein kaiken, mitä edellisellä saatiin rakennettua.

Oikeastaan ainoa etu parin vuoden takaiseen on se, että nyt ei tarvitse rakentaa runkoa ihan nollista vaan meillä on siihen jo pari kautta pelanneet pelurit. Muita kysymysmerkkejä sitten piisaakin vaikka muille lainattavaksi.

Minä en ymmärrä, että miten Hiitelä voi jatkaa organisaatiossa, en sitten millään. Tämä asia harmittaa niin paljon, että ei oikein suurempaa positiivisuutta irtoa koko touhuun. Puuhastelua.
 

Sir Justiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarinankertoja veti maton alta. Aletaan olemaan ytimessä mikäli puhutaan ammattimaisesta joukkueen rakentamisesta.

Seliseli ja väsyväsy. Miehet tornissa vaihtuneet ja projektit haukotuttavat. En voi käsittää että Punk on kuollut. Nimittäin Tampereen Ilves tarvitsisi nyt Punkkia.

Hankinnat ei kiinnosta, kauden alku saisi siirtyä, ja muutenkin alkaa kiviä olemaan kengässä lapioitaksi asti. En voi käsittää ettei sitä isoa nytkyä saada täällä, Tampereella, kaikkien aikojen mekassa, aikaiseksi. Aina eletään menneessä tai utopiosoidaan tulevasta. Kaikki näkyy kaikessa. Katsokaa näitä lajiteknisesti taitavia junnuja. Keiloja kierretään EM-tasolla, mutta auta armias kun pelikello pärähtää käyntiin, silloinkin vielä kierretään keiloja.

Organisaatiosta on poistunut voittamiseen vaadittava kulttuuri jo vuosituhannen vaihteessa. Ja nyt se näkyy valitettavasti aivan ylimmästä Mesk..eiku messiaasta alimpaan kumimaton nuuskaan asti.

Virkkausta vuodesta toiseen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suoraan sanottunahan kulunut kausi tuhosi paljon enemmän. Se, että uuteen kauteen lähdetään vielä tuhon rakentaneella Supertiimillä, tulee tekemään vielä isot taloudelliset tappiot Oy:lle, mutta mitäs läksit. Kaikki roikkuu yhä enemmän parin ohkaisen sattuman varaan rakennetun langan varassa. Jos Raipe onnistuisi sittenkin houkuttelemaan viehättävällä rallienglannillaan pari todellista vahvistusta Nyyjoorkin ympäristöstä, niin Mestaruus (10.sija) voisi olla meidän. Jos myttysiä ja hyttysiä sen sijaan saapuu ihmettelemaan uusi Dustin Johner ja hänen heikkolahjainen sokea serkkunsa, taidan polttaa kausikorttini Keskustorin suihkulähteellä.
 

1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaupungilla voi kuulua ihan mitä tahansa huhuja, mutta Ry:ssä ei varmasti kukaan ole toivonut Hockey Oy:n konkurssia paitsi ehkä futispuolelta.
Ei kyllä futispuoleltakaan. Positiivinen Ilves-brändi on molempien etu, ja jalkapallopuolella tämä varmasti menneisyyden sählinkien myötä tajutaan. Yhteistyötä saisi edustusjoukkuetasollakin olla paljon nykyistä enemmän, mutta Hockey Oy:n puolelta ei taida olla kiinnostusta ennen jalkapallon nousua liigaan. 80-luvulla tämä toimi hyvin, ja molemmat porskuttivat.

Hiitelän vastaukset Ilveksen sivuilla olivat mielenkiintoista luettavaa. Hänen asemansa urheilutoimenjohtajana on ilman muuta vaikea viime kauden tapahtumien jälkeen. Laajempi linjaus nuorten sisäänajamisesta on silti edelleen hyvä, mutta se vaatii ulkopuolisten hankintojen onnistumista. Viime kaudella näihin käytettävien resurssien allokoinnissa epäonnistuttiin pahemman kerran.
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Kysytään vaikka täällä. Miksi Ilveksen faniryhmä on tungettu Hakametsän kauimmaiseen nurkkaukseen? Miksei osasto41 operoi suoraan vastustajan maalivahdin selän takana? Olisi paljon näyttävämmän näköinen paikka ja kannustus välittyisi paremmin jään tasolle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kysytään vaikka täällä. Miksi Ilveksen faniryhmä on tungettu Hakametsän kauimmaiseen nurkkaukseen? Miksei osasto41 operoi suoraan vastustajan maalivahdin selän takana? Olisi paljon näyttävämmän näköinen paikka ja kannustus välittyisi paremmin jään tasolle.

Koska siihen ei ole pystytty (haluttu) järjestää seisomakatsomoa... Ja tamperella ei istumakatsomossa seistä jmlt.. sehän nyt opitaan jo pikkupoikana...
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Ilveksen hallitukseen ei tarvita Meskasen mukaan jääkiekko-osaamista. Kuitenkin tuo hallitus ratkoo mm. sellasia asioita kuin valmentajien valinta ja erottaminen. Jollei Meskanen näe tässä ristiriitaa, niin ei tarvitse ihmetellä tippaakaan sitä missä mennään.

Tämän päivän Raunion 957-haastattelusta ja Meskasen vastauksista päätellen Ilveksen johto antaa oudon välinpitämättömän ja flegmaattisen kuvan (Viesti on: Kaikki meni päin honkia. Meidän tai oikeastaan aluperin Pajuojan vika).

Kun otetaan lisäksi huomioon Hiitelän aikaisemmat vastaukset, niin yhtään konkreettista keinoa, millä taloudellinen ja urheilullinen kurssi käännetään ei ole vielä esitetty.

Nyt on mantraksi otettu: emme etsi syyllisiä vaan syitä (Meskanen ja Raunio). Entäpä jos nuo syyt löytyvätkin syyllisistä ja heidän tavastaan työskennellä.

On tässä vielä aikaa, mutta epäilempä vain, tullanko mitään toimintasuunnitelmaa tilanteen kääntämiseksi julkistamaan. Ja jollei sellaista (konkreettista) julkisteta, se merkitsee, että niitä syitä ei etsinnästä huolimatta löytynyt.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen hallitukseen ei tarvita Meskasen mukaan jääkiekko-osaamista. Kuitenkin tuo hallitus ratkoo mm. sellasia asioita kuin valmentajien valinta ja erottaminen. Jollei Meskanen näe tässä ristiriitaa, niin ei tarvitse ihmetellä tippaakaan sitä missä mennään.

Tämän päivän Raunion 957-haastattelusta ja Meskasen vastauksista päätellen Ilveksen johto antaa oudon välinpitämättömän ja flegmaattisen kuvan (Viesti on: Kaikki meni päin honkia. Meidän tai oikeastaan aluperin Pajuojan vika).

Kun otetaan lisäksi huomioon Hiitelän aikaisemmat vastaukset, niin yhtään konkreettista keinoa, millä taloudellinen ja urheilullinen kurssi käännetään ei ole vielä esitetty.

Nyt on mantraksi otettu: emme etsi syyllisiä vaan syitä (Meskanen ja Raunio). Entäpä jos nuo syyt löytyvätkin syyllisistä ja heidän tavastaan työskennellä.

On tässä vielä aikaa, mutta epäilempä vain, tullanko mitään toimintasuunnitelmaa tilanteen kääntämiseksi julkistamaan. Ja jollei sellaista (konkreettista) julkisteta, se merkitsee, että niitä syitä ei etsinnästä huolimatta löytynyt.
Kuten varmaan huomasit, niin hallitus noudatti kiekkoilullisesta puolesta vastaavan henkilön esitystä. On luonnollista, että Hiitelä haki ratkaisullensa hallituksen tuen ennen sen tekemistä.

On aivan turha kuvitella, että kenelläkään olisi tarjota Ilveksessä, tai missään muussakaan seurassa mitään julkisesti kerrottavaa poppakonstia millä kurssia käännetään. Jos se olisi niin helppoa, niin veli Ragulinkin olisi sen ratkaisun myynyt seuralle. Kyllä nousun ainoa mahdollisuus on että kaikki asiat tehdään paremmin ja paremmin. Taloudellinen menestys antaa mahdollisuudet pelilliseen menestykseen ja päin vastoin.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Otetaan happea.

Ilves on tehnyt muutoksia:

- Uusi ulkopuolinen kirjanpitäjä
- Hiitelälle tulossa leveämpiä hartioita ("tukiryhmä"?)-->tiedottavat ilmeisesti myöhemmin.
- Ulkopuolinen taho mukaan likapyykin pesuun (nimiä ei paljasteta).
 

Bronco

Jäsen
Kiitos jälleen kerran Vesalle.

Jos nyt ajatellaan tuota kauden 2013 - 2014 kotietua, niin puolustuksen rakentamisen kanssa ollaan aikataulussa. Hyökkääjistä tuolle sesongille löytyy sopimus vain nelosketjun raatajan sekä potentiaalisen kärkiketjujen lahjakkuuden kanssa, jonka lisäksi kahdelle kolmosketjun jannulle on varattu optio.

Ilmeisesti tulevan kauden aikana seurataan ketkä ovat jatkosopparinsa ansainneet, mutta kuinka moni saadaan taas kehittymään omille raiteilleen ja kuinka moni ehtii mahdollisesti lähteä muihin maisemiin? Maalivahtiosaston järjestymiseen löytyy luottoa, mutta hieman kyllä pelottaa kuinka pahasti tuo hyökkäys voi levitä käsiin ennen aikojaan. Ei tule mitään, jos meiltä puuttuu vuoden päästä ykkös- ja kakkosketju miltei kokonaan, puhumattakaan nuorten runkopelaajien kyllästymisestä Ilvekseen.

Mitä tulee näihin keväällä annettuihin haastatteluihin yleisesti (muuallakin kuin Ilves.comissa), niin optimistista suhtautumistani alkaa olla jo vaikeaa pitää yllä. Pakko myöntää. Touhu on alkanut vaikuttaa sekavalta. Siinä vaiheessa kun minäkin siihen herään, niin tilanne alkaa olla jo huolestuttavissa sfääreissä.

Ei auta silti kuin tukea ja uskoa. EDIT: Ja ottaa happea.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos mantroista puhutaan, niin täällä on nostettu mantraksi se, että hallituksessa pitää olla "kiekko-osaamista".

Todellisuudessa hallituksessa pitää olla talousosaamista ja visio siitä, mihin Ilvestä kehitetään, ja operatiivisessa työssä sitten sitä kiekko-osaamista ja myyntitaitoa ja markkinointikykyjä ja niin edelleen.

Mielestäni Meskanen vastaa tähän kysymykseen erinomaisen loogisesti:

"Jääkiekko-osaamisen suhteen näen niin, että hallituksen ei tulisi edes puuttua varsinaiseen urheilutoimeen. Ennemminkin urheilutoimenjohtajan avuksi olisi kerättävä sellainen rinki, joka pystyisi siinä asiassa auttamaan. En näe järkeväksi, että otettaisiin hallitukseen nimellisesti yksi tai kaksi ihmistä pelkän jääkiekko-osaamisen vuoksi. Hallituksen rooli pitää mielestäni olla sama kuin muissakin yrityksissä eli hoitaa ainoastaan niitä tehtäviä, joita osakeyhtiölaki määrittelee."

Ilveksessä on mokailtu perusteellisesti ja kaikilla osa-alueilla, vaan enpä jaksa uskoa että tulos olisi parantunut, jos hallituksessa häärisi joku kiekkoguru - sehän kaahaisi sotkemaan milloin kenenkin tontille.

Tiedän että tähän tulee sen suuntaista kitkerää kommenttia, että eihän tämä huonommin voi mennä.

Kyllä olisi voinut!

Esimerkiksi putoaminen ja konkurssi olisivat olleet ne huonommat vaihtoehdot.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Jos mantroista puhutaan, niin täällä on nostettu mantraksi se, että hallituksessa pitää olla "kiekko-osaamista".

Todellisuudessa hallituksessa pitää olla talousosaamista ja visio siitä, mihin Ilvestä kehitetään, ja operatiivisessa työssä sitten sitä kiekko-osaamista ja myyntitaitoa ja markkinointikykyjä ja niin edelleen.

Mielestäni Meskanen vastaa tähän kysymykseen erinomaisen loogisesti:

"Jääkiekko-osaamisen suhteen näen niin, että hallituksen ei tulisi edes puuttua varsinaiseen urheilutoimeen. Ennemminkin urheilutoimenjohtajan avuksi olisi kerättävä sellainen rinki, joka pystyisi siinä asiassa auttamaan. En näe järkeväksi, että otettaisiin hallitukseen nimellisesti yksi tai kaksi ihmistä pelkän jääkiekko-osaamisen vuoksi. Hallituksen rooli pitää mielestäni olla sama kuin muissakin yrityksissä eli hoitaa ainoastaan niitä tehtäviä, joita osakeyhtiölaki määrittelee."

Ilveksessä on mokailtu perusteellisesti ja kaikilla osa-alueilla, vaan enpä jaksa uskoa että tulos olisi parantunut, jos hallituksessa häärisi joku kiekkoguru - sehän kaahaisi sotkemaan milloin kenenkin tontille.

Tiedän että tähän tulee sen suuntaista kitkerää kommenttia, että eihän tämä huonommin voi mennä.

Kyllä olisi voinut!

Esimerkiksi putoaminen ja konkurssi olisivat olleet ne huonommat vaihtoehdot.

Kyllä, juuri näin. Samasta haastattelusta poimittua ( Hannu Meskanen haluaa etsiä syitä, ei syyllisiä | ILVES.COM )

"Mika Suonsyrjä: Kenen ajatus oli pestata Pajuojan tilalle UTJ Seppo Hiitelä ja mitkä olivat perusteet?

Hannu Meskanen: Erkki Lagerstamin. Peruste oli, että siinä tilanteessa Seppo Hiitelän palkkaaminen oli käytössä olevista vaihtoehdoista paras".

Missäs hommissa se Lagerstam olikaan Ilveksessä?
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Jääkiekko-osaamisen suhteen näen niin, että hallituksen ei tulisi edes puuttua varsinaiseen urheilutoimeen. Ennemminkin urheilutoimenjohtajan avuksi olisi kerättävä sellainen rinki, joka pystyisi siinä asiassa auttamaan. En näe järkeväksi, että otettaisiin hallitukseen nimellisesti yksi tai kaksi ihmistä pelkän jääkiekko-osaamisen vuoksi. Hallituksen rooli pitää mielestäni olla sama kuin muissakin yrityksissä eli hoitaa ainoastaan niitä tehtäviä, joita osakeyhtiölaki määrittelee."

Tämä olisi hyvä ratkaisu, jos toteutuisi OIKEASTI. Eikä jäisi yhden kokoontumisen ja puheen tasolle, kuten Ilveksessä näille muutoksille ja strategioille tuppaa käymään.

Tämäkin muutos olisi voitu laittaa käyntiin jo kauden aikana. Koska näin ei tapahtunut, on ainakin minut vallannut skeptisyys Ilveksen osaamisen suhteen.

Nyt on kuitenkin päätetty, että Hiitelä ja Raipe + vielä nimeämätön valmennus saavat näyttää osaamisensa urheilupuolella (joukkueenrakentaminen, valmennus ja pelitapa) ja Raunion johtama toimisto talous- ja erityisesti myyntipuolella.

Jäämme odottamaan, että tahti muuttuu ja sivu kääntyy.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hannu Meskanen: Erkki Lagerstamin. Peruste oli, että siinä tilanteessa Seppo Hiitelän palkkaaminen oli käytössä olevista vaihtoehdoista paras.

Missäs hommissa se Lagerstam olikaan Ilveksessä?

Hallituksen jäsenhän Ekku on ollut niin kauan kuin muistan.

Tällaiset ratkaisut osoittavat varsin selkeästi sen, että hallituksen ei todellakaan pitäisi puuttua varsinaiseen urheilutoimeen.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Hallituksen jäsenhän Ekku on ollut niin kauan kuin muistan.

Tällaiset ratkaisut osoittavat varsin selkeästi sen, että hallituksen ei todellakaan pitäisi puuttua varsinaiseen urheilutoimeen.

Niin, ja muistetaan, että Meskanen on hallituksen puheenjohtaja ja myös Seppo Hiitelän esimies, joka tämänkin asian viime kädessä päätti. Onko Meskanen muuttanut mieltään, vain onko vaimo kenties puuttunut asiaan? Onhan tätä samaa linjaa jauhettu Ilveksessäkin iät ja ajat, mutta siltikin fanihallitus huseeraa niinkuin ennenkin. Tämän takia mielestäni on ollut perusteltua, että halituksessa joku/jotkut tietäisi kiekosta jotakin. On myös mielestäni väärin pitää puutteena hallitustyöskentelyssä laaja-alaista "kiekko-osaamista", varsinkin verratessa fanihuseeraukseen.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niinpä niiin.

Minullahan ei ole mitään syytä puolustella hallituksen puheenjohtajan tai kenenkään muunkaan tekemisiä.

Totesin vain että Meskasen esittämä periaate "hallituksen ei tulisi edes puuttua varsinaiseen urheilutoimeen" on oikea.

Täällä on helppo heitellä toiveita "jääkiekko-osaajista", mutta pitää aina muistaa, että sitten kun sellaisia kenties hallitukseen saataisiin/valittaisiin, eivät he suinkaan olisi yksinomaan alan rautaisia ammattilaisia, vaan eläviä ihmisiä inhimillisine vahvuuksineen ja heikkouksineen.

Kun tällaiselle Osaajalle annetaan kasvot, voi kuvitella, mitä tapahtuisi.

Valitaan Ilveksen hallitukseen Tami Tamminen tai Johtava Asiantuntija Sihvonen!

Heillä on kiekko-osaamista, mutta vähänkin ihmisten käyttäytymistä ymmärtävä toki tajuaisi, että melkoista sotkua he saisivat aikaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Todellisuudessa hallituksessa pitää olla talousosaamista ja visio siitä, mihin Ilvestä kehitetään, ja operatiivisessa työssä sitten sitä kiekko-osaamista ja myyntitaitoa ja markkinointikykyjä ja niin edelleen.

Hallituksen tehtävänä on rekrytä UTJ, joten sillä on oltava urheilutoimen näkemystä/kokemusta. Mutta ei tietenkään pelkkää urheilutoimen näkemystä/kokemusta.

Hallituksella tulee olla monipuolisia kontakteja yhteiskuntaan. Niin poliittisia, taloudellisia kuin urheilutoiminnallisia. Kaikilla ei voi olla kaikkia, mutta kellään ei tartte olla vain yhtä ominaisuutta.

Ylipäätään hallituspaikkojen pitää olla kierrossa kolmen – viiden vuoden välein PJ:tä lukuun ottamatta. Vain siten innovatiivisuus säilyy (ei kaikkia kerralla vaihtaen vaan 1/3 vuotta esim).

Nythän Hallituksen kokoonpano on todella erikoinen. Lagerstam, joka on ollut hallituksessa nyt 10 vuotta? Näyttöjä ja tuloksia?

Vinnie? Pääomistaja ja fani, jonka kontakti on lähinnä Atlantin toisella puolella. Mitä annettavaa hallitustyöskentelyyn?

Eric. Minkä alan mies on Eric Mangard? Vai onko hallituspaikka uhrattu oppipoikapaikaksi?

Kaikki nämä kolme vaihtoon.Tilalle:

Kenties kiekkoihminen yrittäjätaustalla? Hiitelä, Lumme, Jalo, Huura?

Kenties poliitikko? esim Perttu Pesä, Tre Valtuutettu ja Tampereen tapahtumatoimiston projektijohtaja*

Kenties hallintoalan osaaja yritysmaailmasta? Jonkun alueella toimivan suuryrityksen hallintopäällikö.. Fastems, Nokia, Avant Techno(vihreän värin takia ;-)

Jatkoon:

Kari Helenius, viihdealan kontakteja, ihan bueno lisä viihdebisneksen hallitustyöskentelyyn (tai kierron yhteydessä Pesän tapainen politiikka/viihdemaailma yhdistelmä)

Hannu Meskanen. PJ. Talousosaamista todistetusti. PJ:tä ei vaihdeta kuin paitaa, joten Hannu jatkakoon ainakin sen 3 vuotta saaden näin 5vuotiskauden. Tulokset mitataan tämän jälkeen.

Esimerkiksi putoaminen ja konkurssi olisivat olleet ne huonommat vaihtoehdot.

Jos yritystä pidetään hengissä neljättä vuotta peräjälkeen 500k€ tappion jäljiltä omistajien rahoilla, onko yritys oikeasti elinkelpoinen? Normaali firma olis mennyt konkurssiin. Onko konkurssikypsän firman pitäminen elossa keinotekoisesti koskaan yritysmaailmassa synnyttänyt menestyvää yritystä missään? eikös nämä subventoidut firmat ole kaatuneet sitten lopulta pumpatun rahan loppumiseen (rahoittajien kyllästymiseen).

mutta joo.. en oikein voi toivoa ilveksen tippumistakaan, mutta jos katsoo 10 vuoden periodilla, niin ei se konkka ja tippuminen ole välttämättä sen heikompi vaihtoehto… No Koska Uusi halli projekti edellyttää Ilvestä Liigassa, ja se saatta pelastaa rahanpumppaajat.. niin toivotaan ja toivotaan…



* Ote Tampereen tapahtumatoimiston kuvakusesta:
Tampereelle halutaan tulevaisuudessa entistä enemmän kulttuurin ja urheilun suurtapahtumia. Suurtapahtumien houkutteleminen paikkakunnalle edellyttää pitkäjänteistä markkinointia, ja niiden hakuprosessit vaativat usein monen vuoden määrätietoista työtä. Urheilun ja kulttuurin suurtapahtumat profiloivat kaupunkia myönteisesti, tekevät sitä tunnetuksi myös maailmalla ja siten parantavat alueen vetovoimaisuutta. Kaupunkilaisten lisäksi tapahtumista hyötyvät tamperelainen matkailuelinkeino, kaupat ja palveluyritykset.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarinankertoja,

voisitko ystävällisesti kertoa, mikä on se mekanismi, millä ehdottoman osake-enemmistön omistava pudotetaan hallituksesta?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tarinankertoja,

voisitko ystävällisesti kertoa, mikä on se mekanismi, millä ehdottoman osake-enemmistön omistava pudotetaan hallituksesta?

konkurssi...

Tiedän, se on mahdollista vain siten, että joku saa Vinnen itsensä vakuuttuneeksi että se on Ilveksen parhaaksi.. Raipe?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös