Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 290
  • 4 665
Tässä taas oli esimerkki todella ala-arvoistesta toimittajasta, ja toivottavasti joku on ehtinyt saada alkuperäisin jutun talteen. Onneksi ehdin nähdä. Nyt korjatussa jutussa ei lue toimittajan nimeä, mutta alkuperäisessä se taisi olla.
Tämä oli kyllä hauska kömmähdys. Täältä löytyy ainakin osa alkuperäisestä jutusta.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Tämän päivän Iltalehdessä toimittaja haastatteli muistaakseni Kiekko espoon junnuja(10-11v). Yllättäen kysymyksenä oli että kuuluuko tappelut jääkiekkoon. Kaikki 22 vastasi ei ja toimittajahan toki tästä oli innoisssaan.

Pyydetäänpä toimittajaa menemään kysymään samoilta pojilta uudestaan kun he ovat noin 20-22v että kuuluuko. Varmasti herrat sanovat kyllä :D
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Veikkaajan SM-liigaliitteen kannen pääotsikko on "TENAVA TÄHDET".

Siis onx toi oikeesti yhdyssana, mä luulin et eris sana. Tai kyl Mirkku sanos siit jotai, mut se on vaa media assarina harjottelus.
 
En nyt tiedä toimittajan huonoudesta, mutta tämän päiväisessä Etelä-Saimaassa Pekka Lakka kirjoitti kaukaloväkivallasta pääasiassa viikonlopun myllytysten ympäriltä. Omiin silmiin pisti erityisesti kohta:

"Jääkiekkoväkivallasta keskusteleminen ei ole hedelmällistä. Väkivallan puolustajat tuovat esiin outoja väitteitä. Tappelut kuuluvat peliin. Aggressiivisuus kuuluu jääkiekkoon. Jääkiekko on isojen miesten laji. Näitä väitteitä suoltavat valitettavasti myös jääkiekosta kirjoittavat toimittajat. On paradoksi, että urheilusivulla ihannoidaan kaukaloiden tappelijoita ja uutissivulla päivitellään lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Jääkiekkotoimittajien kynästä lipsuu ihmeellisiä limboja. Väkivaltaa kritisoivat ovat kukkahattutätetjä, jos he ovat naisia. Jos miehet puuttuvat sikailuihin, he eivät muuten vaan ymmärrä pelistä yhtään mitään.

Väkivaltaa vähättelevät höpinät väistävät todellisen ongelman. Miten tajuttoman vastapelaajan hakkaaminen jäässä kuuluu jääkiekkoon? Onko puolustuskyvyttömän pelaajan takominen aggressiivisuutta? Näyttääkö silmitön hakkaaminen isojen miesten touhulta?"

Outoa aikäli, etten itse muista nähneeni yhdenkään toimittajan kynästä lähtenyttä juttua, jossa esim. viikonlopun tapahtumia, tai muitakaan ylilyöntejä olisi millään tasolla ihannoitu. Mitään ihannointia, tai edes hyväksymistä, ei ole ollut nähtävissä (juurikaan) myöskään kannattajien kannanotoissa. Kiinnostaisi tietää keitä nämä kaukaloväkivaltaa ihannoivat toimittajat oikeastaan ovat miehiään? Mistä Lakka on tämän sävyisiä juttuja löytänyt luettavakseen?

Olihan tuossa jutussa asiaakin mukana, mm. kovempia rangaistuksia vaadittiin. Oikein. Silti pistää ihmettelemään missä ja keiden parissa tätä ylilyöntien ihannointia esiintyy? Rehteihin tappeluihin ja taklauksiin mieltyneitä löytyy toki, mutta onko se sitten on väkivallan ihannointia. Vai olisikohan Pekka hieman kärjistänyt? Entäpä sitten sellaiset, jotka sattuvat pitämään vaikka vapaaottelusta tai nykkeilystä? Saattaa niissäkin silloin tällöin tulla nenä kipeäksi. Väkivallan ihannoijiako?

Noh, sikäli väärä ketju, että huonoa toimittajaa tuokaan juttu ei Pekasta tee. Lajiin perehtyneisyytensä hän osoittaa kirjoittamalla kolumninsa loppupuolella seuraavaa: "Soittavatko nimet Ben-Amor, Jarkko Ruutu ja Ilari Melart kelloja? Aivan, heitä yhdistävät isot otsikot mutta pienet pelitaidot."
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Tässä valossa voi siis sanoa, että tuolla tavoin muotoillut otsikot on muotoiltu oikein, jolloin taas ei voida sanoa, että ne olisi huonojen toimittajien kirjoittamia.

Niin tämähän riippuu täysin siitä minkä katsotaan olevan toimittajan tehtävä.

Mikäli toimittajan työksi katsotaan, hyvän journalismin käytäntöjen mukaisesti, yhteiskunnan informointi objektiivisilla ja faktoihin perustuvilla raporteilla, (Ja tämän mukaan pitäisi katsoa:

” 1. Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen.”
- Journalistin ohjeet. Julkisen sanan neuvosto. )

.. Niin Jatkoajan uutisten otsikoinnissa ovat Huonot toimittajat vauhdissa.

Mikäli toimittajan tehtävä on keinolla millä hyvänsä hankkia lukijoita, niin ehkä toimittajat onnistuvat tavoitteissaan. Ainakin jonkin aikaa.
 

Hybbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, MUFC, FCUM
IL: Zlatan on koko Euroopan toiseksi huonoin!

Iltalehti kirjoitti:
Tutkimuksessa huomioitiin Euroopan viiden suurimman jalkapallosarjan (Englanti, Espanja, Saksa, Italia ja Ranska) pelaajat, jotka tekivät viime kaudella vähintään yhden maalin vapaapotkusta.

Zlatania huonompi oli vain AS Roman Francesco Totti, joka ei tehnyt yhtään vaparimaalia viime kaudella, vaikka yrityksiä oli 28.

En nyt ota sen kummemmin kantaa muun artikkelin laatuun, mutta mitähän siinä nyt on siis tutkittu?
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Iltalehdellä äärimmäisen onnistunutta sensuuria otsikossaan:
Räikkönen kuittaili toimittajalle: "En tykkää p*askan puhumisesta"

No voi v****ittu per****kele sun kanssas Kimi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltalehdellä äärimmäisen onnistunutta sensuuria otsikossaan:
Räikkönen kuittaili toimittajalle: "En tykkää p*askan puhumisesta"

No voi v****ittu per****kele sun kanssas Kimi.
Tähän pitää äkkiä mainita, että duunissa tulee paljon asiakaspalvelun kautta meille viestiä firman toiminnasta ns. kenttätasolla.

Asiakaspalvelun henkilöiden keskuudessa näyttää olevan joku saatanan perversio käyttää kirjoittamissaan viesteissä niin paljon lyhenteitä kaikesta kuin vaan mahdollista, ilmeisesti nopeuttaakseen hektisen työnsä aikana tapahtuvaa viestien kirjoitusta. Yksi peruslyhenne on usein toistuvasta sanasta asiakas ja on siis "as." Eli as:lle sitä ja tätä tai as:n kanssa sitä tai tätä jne..

Perjantaina kuitenkin osui jo toista kertaa silmiini siltä yhdeltä ja samalta asiakaspalvelijalta aivan huippuluokan lyhennystoimintaa, on nimittäin kirjoittanut sen viestiinsä muotoon ... as:akkaalle.

Toihan lyhentää ja nopeuttaa todella tehokkaasti.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Iltalehden valveutunut matkailutoimittaja siirtää Rooman Tigris-joen rantaan.


Rooma siivoaa rakkauden siltansa | Matkajutut | Iltalehti.fi

Eikä siinä vielä kaikki. Iltalehden juttu pohjautuu Telegraphin tekemään juttuun.

Iltalehti väittää näin:
Roomalaiset ovat sillan siistimisaikeista käärmeissään, sillä Ponte Milviosta on tullut todella kuuluisa ja se vetää puoleensa myös runsaasti turisteja.

Kun alkuperäislähde sanoo näin:
The padlocks, which have been accumulating on the bridge since the book's release in 2006, have been strongly opposed by many residents...

...Three years later, after further complaints from residents saying the lovers' tradition equated to vandalism, the council began cutting the padlocks.

Tietenkin jos Iltalehden toimittaja on soittanut Tigris joen rannalle ja kysellyt paikallisilta "roomalaisilta" asiaa niin vastaus on voinut olla erilainen.
 

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näkökulma: Liigamestaruus ratkeaa Turussa | Jalkapallonäkökulma | Iltalehti.fi


Vähän jälkikäteen tulee, mutta ei nyt jumalauta. Kyllähän nämä Laitiset ja Jaloset tiedetään, mutta silti pääsi jälleen yllättämään. Sitä alkaa tosissaan itsekin miettimään "urheilutoimittajan" uraa, kun tällainen luettelo sekavia ajatuksia kappalejaolla pääsee julkaistavaksi. Luulisi nyt edes toimittajalla itsellään olevan sen verta itsekunnioitusta, että vähän miettii mitä siihen "näkökulmaan" rustaa. Perkele.

Tai sitten Laitisen Ilkallakin oli perjantai-iltana korkki lipsahtanut auki.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Taa nämä vakituiset myötähäpeää aiheuttavat "lätkäuutiset"...

"Pitkän uran kiekkoilijana luonut Jarkko Rudi Ruutu pelaa puolustajana Jokereissa."

Nyt oikeesti...
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Helsingin Sanomien nettiversio on tänään panostanut oikein tosissaan tähän ketjuun.

Alkujaan Real Madridin peliä käsittelevässä uutisessa, otsikossakin, oli käytyä stadionilla katkomassa valokaapeleita ja valot eivät sitten toimineet. Myöhemmin asia korjattiin otsikoihin ja nyt näemmä tekstiosaankin on muutettu valokaapelit sähkökaapeleiksi.

Toisessa uutisessa Snedekerin golf-voitosta tiedetään seuraavaa:

"Hänen vaimonsa odottaa perheen toista lasta kuukauden kuluessa."

Että silleen...
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
On erilaisia tapoja kirjoittaa tekstiä journalistiseen julkaisuun.

Yksi niistä on tällainen. Neljän-viiden sanan mittaisiin lauseisiin ja hieman pidempiin virkkeisiin perustuva tapa.

Sitä käyttävä "toimittaja" lienee rakastunut omaan tyyliinsä. Tehokeinoonsa.

Tai sitten hän on vain kykenemätön normaaliin tekstintuottoon.

Väliin jotain kursivoitua tekstiä.

Sitten pari sanaa. Ja taas tajunnanvirtaa ja-alulla.

Aina sama toimittaja. Aina samassa lehdessä.

Aina.

(Linkki ohjaa Iltalehden "toimittajan" laatimaan "kolumniin" Petri Matikaisen tilanteesta.)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Iltasanomat ei näköjään petä koskaan Jalkapallo: Onko trkein taklaus? - Katso video! - Ilta-Sanomat

Taklauksen voimasta kertoo jotain se, että Kabi lensi pelikentän ulkopuolelle juoksuradalle.

Pakko oli klippi katsoa ja kyllä - pelaaja tosiaan kieri juoksuradalle. Lensi - kieri, aika sama asia. Kai sitä vois otsikoida, että suomalainen heitti kiekkoa 70 metriä, viimeiset 10 metriä sillain vähän pomppien, mutta kumminkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös