HPK:n tulevaisuus

  • 90 721
  • 159

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Siirretty paniikkiketjusta...

Heitän tässä ilmoille uutisen kauppalehdestä neljän vuoden takaa -> Sunny Trading suunnittelee jääkiekkojoukkueen ostoa | Kauppalehti.fi

Skenaariona ilmoille voisin mainita seuraavien asioiden yhteenlaskun:
1) Linkkinä oleva uutinen
2) Kerhon nykyisen tilan, joka suorastaan huokuaa sille että nykyistä talouden tilaan valitellaan ja peliliikkeitä ei juurikaan tehdä. Suorastaan näyttäisi jopa siltä, että ry-toimintaa alasajetaan eli haetaanko tällä yleistä syytä ja hyväksyntää siirtymisestä yleishyödyllisestä yhdistyksestä oy-muotoon.
3) Kerhon johdon aikaisempi lausuma, että "olemme valmiita siirtymään oy-muotoon, kun siihen on perusteita"
4) Sunny Tradingin paluu Kerhon sponsoriksi parin kauden poissaolon jälkeen
5) Sunny Car Center -projekti ja sen mahdollinen onnistuminen
6) H.Hietasen kaksoisrooli HPK:n pj:nä sekä Hämeen kehittämiskeskuksen vetäjänä

Tarviiko kauheesti enää selventää, hallin nimikin on vapaa? Minulle käy kyllä ja totuus on, että jos meinataan vielä huipputasolla kiekkoa Hämeenlinnassa pelata ja nähdä, niin tarvitaan pätäkkää jostain muualta kuin mihin nykyinen ry-toiminta antaa mahdollisuudet. Poistukoot sitten ne talkooavut yms. ry:n edut, jos se tarkoittaa sitä, että voidaan huippukiekkoilusta jatkossakin nauttia.

Eli ennustaisin ja näkisin, että on jokaisen hämeenlinnalaisen kiekkofanin etu, jotta kaavailtu auto-ostoshelvetti tuonne Kirstulan pelloille nousee, eikä sitä ainakaan poliittisella tai aatteellisella vastustuksella nurin ajeta. Lyön vaikka Lagavulin 16 yo Single Malt -pullon vetoa, että siinä päätöksessä ratkeaa myös pala Hämeenlinnan kiekkoilun tulevaisuutta ja lähinnä se, että minkälaisella tasolla Sunn...öö... Ritari-hallissa viiden vuoden päästä pelataan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...minkälaisella tasolla Sunn...öö... Ritari-hallissa viiden vuoden päästä pelataan.

Kyllä siellä varmaan jotain pelataan, mutta pelaako HPK tuolloin enää SM-liigaa, onkin sitten jo kokonaan toinen juttu. Tai sanotaanko näin, että jos HPK ei pelaa SM-liigaa, niin tuskin se pelaa paljon mitään muutakaan sarjaa.

Kyllähän tuon koko HPK:n toiminnan yllä on nyt niin isoja mustia pilviä, että kohta taidetaan tarvita jo hengityskonetta. Taustalla jo useamman kauden negatiiviset tulokset, eikä tästä kaudesta taideta saada enää millään edes nollatulosta eli pakkaselle Kerho jää taaskin.

Aika karua kieltä kertoo koko touhusta tämä tämänhetkinen tilanne, jossa ei ole varaa tehdä mitään korjausliikkeitä mihinkään suuntaan, vaikka urheilullinen tulos on aivan järkyttävää kuraa. Valmentajaa ei pystytä vaihtamaan, pelaajia ei pystytä hankkimaan tai ainakaan mitään reinmeikereitä, no ei oikeastaan muitakaan. Kauteen lähdettäessä rosteri on todella kevyt, joka ei juurikaan kestä loukkaantumisia. Nyt niitä sitten tuli kerralla vähän isommin ja edes säädyllisten korvaajien hankkiminen näyttää erittäin vaikealta.

Lumipallo on lähtenyt vyörymään ja on jo kerännyt itseensä lisää massaa ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän. Onkohan Kerholla kohta enää mahdollisuuksia viedä edes tätä kautta loppuun?

Vaikuttaa siltä, että ainakin pidemmällä tähtäimellä Kerhon pelastuksena on enää joku avokätinen jääkiekon/urheilun ystävä/yritys/(tai muuten vaan tyhmä ja hullu), tyyliin jotakin ManCityjä ostava arabisheikki. Näitä ei vain taida hirveästi olla liikkeellä juuri näinä aikoina.

Siinä Harri oli kyllä oikeassa, että kyllä Kerhossa vielä imua on, ainoa ongelma on vain siinä, että se näkyy ainoastaan päästettyjen maalien sarakkeessa.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Taustalla jo useamman kauden negatiiviset tulokset, eikä tästä kaudesta taideta saada enää millään edes nollatulosta eli pakkaselle Kerho jää taaskin.

Siinä tulee Rindellin ja Hirvosen jatkosoppareille melkoinen hinta. Voi vaan miettiä että mikä helvetin ajatus noissa tuolloin oli. Onhan Kerho aiemminkin melko valmentajaystävällinen seura ollut, mutta harvoin keskipaskoja näyttöjä on kesken kauden jatkosoppareilla palkittu. Oikein kiva veto Riivalta. Oikein kiva.

Vitun vänkää.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllähän siellä on pakko olla jotain takana. Muistan kun Riiva tuli ja oli silloin puheita talousvaikeuksista. Riivaa haastateltiin pelin yhteydessä ja Riiva oli vakavana ja sanoi, että talouden kanssa joutuu painimaan ja että tervehdyttämis toimiin ryhdytään välittömästi. Nyt KalPa pelin ohella haastateltiin miestä uudestaan ja Riiva oli siinä jotenkin erittäin vapautuneen oloinen. Haastattelija kysyi että on taas tyhjät katsomot ja Riiva totesi, että joo joukkue on pelannut huonosti ja se näkyy, mutta ei sanonut missään vaiheessa että olisi huolestunut asiasta. Kyseinen haastattelu jäi kyllä mieleen koska se ei aiheutti kysymyksiä:

a) Onko Riiva tyhmä ja se ei tajua? - En usko, luotto on Riivaan kova.
b) Eikö Riivaa kiinnosta? - En usko pätkääkään. Riiva on tunteella Kerhon mies.
c) Eikö todellakaan ole hätää? - On pakko olla noilla katsojamäärillä ja edellisvuosien turskilla.
d) Sitten on pakko olla taustalla jotain mikä turvaa tulevaisuuden? - Salaliittoteoreetikkona tähän uskoin eniten.

En usko että Riiva voi vetää noin pokerina kuin nyt veti, jos oikeasti on NIIN huono tilanne. Ei vain voi. Mitä tulee tuohon Sunny Tradingiin niin se olisi helvetin kova juttu, mutta utopiaa ainakin vielä. Mutta kyllähän Kerhon on pakko nyt pikkuhiljaa muuttua Oy yhtiömuotoon. Kyllä se ry. toimi, kun peli toimi ja menestystä tuli, mutta nyt kun on ollut heikkoa taloudellisesti, niin mistä ry. saa revittyä pääomaa? Kyllä firmoilta ja ex-pelaajilta saisi nyhdettyä rahaa pikkaisen paremmin jos porkkanana olisi siivu osakeyhtiötä.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Nyt kun näihin salaliittoteorioihin päästiin käsiksi, niin tutut hevosmiehet ovat saattaneet korviini "tietoa", että Pallokerhon pelipaidan väri saattaisi olla muutumassa tulevaisuudessa. Tästä tietenkin ammattimaisena salaliittoteoreetikkona johdin ajatukseni joukkueen tämän vuoden edustusverkkareihin, jotka oranssi-musta-valkoisella seuralla ovat jostakin kumman syystä sekoitus tummansinistä ja punaista. Laskin siis 1+1 ja sain tulokseksi 4, eli kyllä se nyt vaan on niin, että jotain isoa on tapahtumassa. Toinen vaihtoehto on tietysti se, että hevosmiehet puhuvat paskaa ja verkkarit on ostettu ale-laarista ja siksi sen värisiä kun ovat.

Mutta jos totta puhutaan, menisi paidan värin vaihto minulle jopa tällä hetkellä läpi. En olisi ikinä uskonut tuota sanovani, mutta kun ei itselläkään ole heittää miljoonia lahjoituksiin, niin minulle loppujen lopuksi tärkein on rakastamani Hämeenlinnan Pallokerho, pelasivat he sitten vaikka jätesäkeissä. Jos jätesäkeissä pelaaminen on ainoa vaihtoehto saada tämä paatti käännettyä, niin olkoon sitten niin. Omassa sydämessä on, ja tulee aina olemaan, tyylikäs oranssi HPK:n pallologo.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Vaikuttaa siltä, että ainakin pidemmällä tähtäimellä Kerhon pelastuksena on enää joku avokätinen jääkiekon/urheilun ystävä/yritys/(tai muuten vaan tyhmä ja hullu), tyyliin jotakin ManCityjä ostava arabisheikki. Näitä ei vain taida hirveästi olla liikkeellä juuri näinä aikoina.

Tätä vähän myös tuolla viestilläni hain. Ry-tie on väistämättä kuljettu loppuun, sillä ilman merkittävää ulkopuolista rahoitusta Kerhon tie vie vähintään Saipan tai mestiksen tielle. Se ulkopuolinen rahoitus voi tulla vain ja ainoastaan Oy:n ja omistamisen kautta.

Tuo esiin ottamani skenaario oli vain yksi mahdollinen tie pelastukseen ja ehkä omien pohdintojen mukaisesti se kaikkein todennäköisimmin toteutuva, varsinkin autotaloprojektin toteutuessa. Mitä muita skenaarioita sitten voisi olla?

2) Vanhat NHL pelaajat esim. Kapanen ja Miettinen?
- eivät ole minun mielestäni tienanneet urallansa sellaisia summia, jotta pystyisivät pääomistajina olemaan ja ainakin Lallin tapauksessa uskoisin myös halukkuuden olevan vähäinen.

3) HPK:n tämän hetkinen hallitus?
- yritysedustajat tällä hetkellä Metritiski Oy:stä, Lemminkäinen Oy:stä sekä Uotilan Leipomosta. Lemminkäinen pörssiyrityksenä tuskin lähtee omistamaan jääkiekkojoukkuetta. Metritiski ja Uotilan leipomo ovat muutaman miljoonan liikevaihdon yrityksiä. Metritiskillä tosin näyttöä useiden urheiluseurojen sponsoroinnista. Kuitenkaan tuskin voivat kovin merkittävästi panostaa jääkiekkoon, joka kuitenkaan tunnetusti ei ole mikään hyvä business. Hallituksessa on lisäksi kolme enemmän tai vähemmän yksityishenkilöä eli Lundberg, Rita ja Laukkanen, joista tiedetään ainakin kahden olevan kohtuullisen varoissaan. Ritalla on aikaisemminkin tiettävästi ollut kiinnostusta HPK:n omistamiseen. Lundberg panostaa ilmeisesti tällä hetkellä kovasti paikalliseen potkupalloon. Herrojen omaisuudesta en tiedä ja enkä myöskään sitä, minkälaisella panostuksella he voisivat lähteä omistukseen mukaan. Kiinnostuksesta ja rakkaudesta HPK:hon se ei ainakaan kiinni jääne.

4) Muut tahot?
- Venäläiset, öljysheikit yms...? Mikä muka olisi syy olla mukana pienen hämäläisen kaupungin jääkiekossa?
- HML:ssä olevat suuryritykset Patria, Konecranes tai Rautaruukki tms...? Valtionomistus ja pörssiyhtiöt eli eivät lähde omistamaan.
- HPK mieliset yksityishenkilöt? Kyllä ehkä, mutta pienomistajina?
- Jotain ihan muuta? Mitä, kuka?

Todennäköisesti kuitenkin omistajina tullee olemaan sekalainen seurakunta näistä kaikista skenaarioita. Kerholla kuitenkin on edelleen mahdollisuus muuttaa toimintansa osakeyhtiöksi, mikä myös tarkoittaa osakeantia ja sitä kautta osakepääomaa. Tämä on myös se pelastusnuora tämän hetkiseen heikkoon taloudelliseen tilanteeseen.

Yksi selvitettävä asia on tietenkin vielä halli ja hallin vuokraus kaupungilta, Kuinka hyväksyttävää on kaupungin vuokrata hallia "ry-hintaan" Oy:lle? Tämä on ehdottomasti selvitettävä ja jollain tavalla turvattava ennen lopullista yhtiönmuodon muutosta. Todennäköisesti turvaa haetaan hallin pitkäaikaisen nimen myynnillä jollekin Kerhon pienemmälle osaomistajalle (esim. Metritiski)

Tällaisia visionääripohdintoja tällä kertaa eli RIP RY tai RIP HPK
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tällaisia visionääripohdintoja tällä kertaa eli RIP RY tai RIP HPK

Jossakin vaiheessa, kun on aikaa, aion kirjoittaa tähän ketjuun laajemminkin näkemyksiäni HPK:n nykytilasta ja tulevaisuudesta. Se on ollut tässä murrostilassa jo pidempään mielessä.

Otan kuitenkin yllä olevaan lainaukseen kantaa:

Periaatteessa olen samaa mieltä: kilpailukykyisenä pysyäksemme ulkopuolista rahoitusta on alettava saamaan.

Toisaalta maanosassamme on olemassa paljon myös esimerkkejä hyvin toimivista yhdistysmuotoisista seuroista. Niissä hommaa hoidetaan siten, että yhdistyksen jäsenyys on avoin kaikille: käytännössä siis seuran kannattajat ja sponsorit. Jäsenmaksuilla saadaan kerättyä rahaa: sillä ei rikastuta, mutta toiminnan jatkuvuus sillä saadaan kohtuullisen pitkälle turvattua.

Koska Suomessa ei moiseen toimintaan tunnu olevan varsinaisesti perinteitä, en osaa sanoa olisiko jäsenyhdistyksellä mitään mahdollisuutta toimia. HPK:n kohdalla voisi arvioida potentiaalisen jäsenmäärän yltävän ehkä 2500 yksityisjäseneen. Jos ajatellaan, että kausittainen jäsenmaksu olisi 100 euroa (50€ syyskausi + 50€ kevätkausi), saataisiin tällä kausittaista jäsenmaksutuloa 250000 euroa. Yritysjäsenyyden hinta voisi olla 500€ luokkaa: jos yritysjäseniä saisi 20 kasaan, olisi lisätulo tästä 10000 euroa.

Aidon jäsenyhdistyksen paras puoli on kuitenkin sen kiistatta yhteisöllisyyttä lisäävä vaikutus. Ylin päättävä elin on vuosikokous, joka linjaa laajemmat strategiat ja valitsee hallituksen. Jäsenistöllä on tämmöisessä toimintamuodossa toisin sanoen aitoa päätösvaltaa asioihin. Jos tämä ei tuo seuraa lähemmäksi kannattajiaan, niin sitten ei mikään. Ja jos tapauksessa "kannattajat = seura" ei saada väkeä katsomoon, niin sitten ei millään.

Mikään ei käsittääkseni estä myöskään hybridimuotoa. Eli osakeyhtiötä, jonka omistaa vaikkapa 70%:n osuudella taustalla oleva jäsenyhdistys. Tällöin yhdistyksen vuosikokous käyttää osakeyhtiössä pääomistajavaltaa, mutta myös osakepääoman kerääminen olisi rajoitetusti mahdollista.

On tietenkin selvää, että mitään rahanpumppaajaa olisi turha odottaa seuraan, jos se saisi maksimissaankin vain vähemmistöosuuden omistuksesta - rahanpumppaajilla kun on tapana haluta rahan vastineeksi valtaa. Rahanpumppaajien ongelma on kuitenkin pysyvyyden katoaminen: eli mitä jos joku koodinimi "venäläinen" tulee ja ostaa meille hetkeksi menestystä, mutta katoaa kyllästytyttyään leikkikaluunsa / rahanpesuaparaattiinsa.

Aidosti toimivilla jäsenyhdistyksillä on Keski-Euroopassa ollut tapana turvata organisaatiollinen pysyvyys. Jos seurassa ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenistö (=kannattajat), se ei katoa mihinkään. Paitsi jos kannattajat itse katoavat. Ja silloinhan seura ei ansaitsekaan elää.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Iltalehdessä näemmä kiva uutinen koskien tätä Sunny Tradingin autokeskusta. Näemmä Arto Merisalo firmoineen on haastamassa Sunny Tradingia ja perustamassa Hämeenlinnan samanlaista autokauppakeskittymää: http://www.iltalehti.fi/autot/2011102714620851_au.shtml

Miksi pistin linkin tänne? No koska Merisalon fiman Hansa Dealin kanssa yhteistyötä tekee Kultakeskus Oy ja nyt siis Sunny Trading on riidoissa Hansa Dealin ja varmasti myös Kultakeskuksen kanssa. Perkeleen hienoa, koska Sunny Trading ja Kultakeskus on molemmat Kerhon sponsoreita (varmaan vielä kohtuullisen tärkeitä sellaisia) joten on se hieno että kävi miten kävi niin hyvin äkkiä ainakin Kerho kärsii tuosta nokkapokasta.

Aikaisemmin oli puhetta siitä, että Sunny Trading ostaisi jääkiekkojoukkueen ja olisiko se mahdollisesti Kerho. Rolf Paskilla oli kyllä mielenkiintoista spekulaatiota. Tosin markkinoille on nyt tullut seura joka on pistetty julkiseen myyntiin, eli Espoon Blues. Sunny Tradingin pääpaikka sijaitsee Espoossa, joten joutuukohan lopettamaan nekin spekulaatiot tähän.

Ps. Ei tämä minun postaukseni varmaan ketään kiinnosta ja onko sillä loppupeleissä mitään tekemistä Kerhon kanssa, mutta kirjoitinpa edes jotain.

Edit: Linkki vie Iltalehden sivuille.
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Näemmä Arto Merisalo firmoineen on haastamassa Sunny Tradingia ja perustamassa Hämeenlinnan samanlaista autokauppakeskittymää:
Tuolta sankarilta on ainakin aivan turha ruinata lakki kourassa yhtään latia, sillä ensi vuonna on sekä presidentin- että kuntavaalit, ja silloin jokainen liikenevä penni menee ukolta luultavasti jälleen "seminaarilippuihin", "taulukauppoihin" yms. demokratian ylläpitokuluihin.

Vakavasti puhuen, HPK tarvitsee mielestäni lähitulevaisuudessa ehdottomasti kolme asiaa, jotta liigakiekkoa nähdään Hämeenlinnassa vielä vuonna 2015 ja siitä eteenpäin:
1) Organisaatiomuutos ry -> oy. Taustaosakeyhtiö (vaimikäsenytoli) ei riitä - tarvitaan HPK-Edustusjääkiekko Oy, jossa äänivalta on osakkeenomistajilla.
2) Julkilausuttu strategia, johon kirjattu HPK:n toiminta-ajatus, visio ja missio n. viideksi vuodeksi eteenpäin.
3) Kolme-neljä vakavaraista pääsponsoria, joilla pitkät ja kattavat sopimukset seuran tukemisesta (sis. mm. oikeudet Rinkelinmäen jäähallin nimeen).
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vakavasti puhuen, HPK tarvitsee mielestäni lähitulevaisuudessa ehdottomasti kolme asiaa, jotta liigakiekkoa nähdään Hämeenlinnassa vielä vuonna 2015 ja siitä eteenpäin:
1) Organisaatiomuutos ry -> oy. Taustaosakeyhtiö (vaimikäsenytoli) ei riitä - tarvitaan HPK-Edustusjääkiekko Oy, jossa äänivalta on osakkeenomistajilla.
2) Julkilausuttu strategia, johon kirjattu HPK:n toiminta-ajatus, visio ja missio n. viideksi vuodeksi eteenpäin.
3) Kolme-neljä vakavaraista pääsponsoria, joilla pitkät ja kattavat sopimukset seuran tukemisesta (sis. mm. oikeudet Rinkelinmäen jäähallin nimeen).

Pitkälti totta, mutta kohdassa 1 oleellista on myös se, kuka / ketkä niitä osakkeenomistajia ovat.

Urheiluliiketoimintaa on käytännössä mahdotonta saada taloudellisesti sille tolalle, että sillä voitaisiin tuottaa osakkeenomistajille voittoa - varsinkin Suomessa. Jos liikevoittoa saadaankin, se menee oman toiminnan ylläpitämiseen ja hyvässä tapauksessa kehittämiseen - osinkojen maksamiseen ei näiden lisäksi riitä paukut.

Siten siis osakeyhtiömuotoinen urheiluseura on lähtökohtaisesti... noh... vammainen (ainakin siinä mielessä, mitä osakeyhtiömuodolla yleisesti tavoitellaan). Osakkeenomistajiksi siis valikoituisi vapaaehtoiset lahjoittajat (fanit, sponsorit, harrastuksen vuoksi mukana olevat...), jolloin saman asian ajaisi kestävämmällä tavalla edellisessä viestissä esille tuomani avoin jäsenyhdistys, joka on K-Euroopassa kohtuullisen yleinen organisaatiomuoto ammattilaisurheiluseurojen kohdalla. Yhtälailla se mahdollistaa lahjoituksen seuralle, jonka vastineena saa hyvän mielen ja äänivaltaa. Myös niin kutsutun vihamielisen yritysoston mahdollisuus jää tässä muodossa pois - osakeyhtiön kohdalla se on ainakin teoriassa mahdollinen.

Organisaatiomuotoa mietittäessä kehottaisin suuntaamaan katseet Eurooppaan - ei Amerikkaan (jossa ammattilaisurheilun markkinat ovat järjestelty täysin eri tavalla) tai muihin SM-liigaseuroihin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pistetään nyt tällainen uutinen tänne, joka kuitenkin liittyy Kerhoonkin.

Hietanen siis nimitetään Kalen toimesta/vaatimuksesta Vierumäen urheiluopiston tj:ksi. Olisiko tässä mitään mahdollisuutta sellaiseen tapahtumasarjaan, että Hietanen jättäisi Kerhon hallituksen pj:n paikan ja siirtyisi ihan pelkästään tuonne Vierumäelle. Näin lähtisi tämä Kerhon taustojen uudistuminen mahdollisesti liikkeelle.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Olisiko tässä mitään mahdollisuutta sellaiseen tapahtumasarjaan, että Hietanen jättäisi Kerhon hallituksen pj:n paikan ja siirtyisi ihan pelkästään tuonne Vierumäelle.

Ymmärtääkseni jatkaa puheenjohtajana ja omien puheiden mukaan pääsee tämän uuden työn ohella keskittymään enemmän jääkiekkoon ja HPK:hon kuin KEHKE:n veturina.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ymmärtääkseni jatkaa puheenjohtajana ja omien puheiden mukaan pääsee tämän uuden työn ohella keskittymään enemmän jääkiekkoon ja HPK:hon kuin KEHKE:n veturina.

No ei siinä sitten. Kävipähän vain mielessä. Josko tämä sitten voisi johtaa siihen, että jatkossa Kerhon taloudellinen tilanne saataisiin yhtään paremmaksi joillakin keinoilla. En tiedä sitten.
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Paskat housussa kohti karsintoja

...mutta mitä niiden jälkeen? Onko HPK:lla tulevaisuutta?

Oma uskoni HPK ry:n tekemiseen ei nimittäin ole koskaan aiemmin ollut yhtä koetuksella kuin nyt; kaikki - aivan kaikki - siitä peli-identiteetistä, jonka Jukka Jalonen Kerholle loi kausilla 2001-07, on menetetty, eikä seurajohto reagoi tilanteeseen edelleenkään millään tavalla. Puheet Rindellin kolmannesta kaudesta pitää mielestäni ohittaa säälin- ja epäuskonsekaisella naurulla. Eiköhän tämä saa jo riittää. Toisin muotoillen, Harrin jatkosopimukselle on pakko olla tasan kaksi vaihtoehtoa, pelasi HPK ensi kaudella sitten Mestistä, SM-liigaa tai alempia sarjatasoja: ei ja ei todellakaan.

Kerhon alamäen alkusysäys saatiin aikoinaan Kai Tervosen kolmivuotisen rupeaman muodossa, vaikka Matti Alatalon katastrofikauden jälkeen Jukka Rautakorpi palauttikin jälkimmäisellä kaudellaan koko organisaation tekemiseen uskottavuutta tasan niin paljon kuin yksi mies siinä tilanteessa saattoi. Rindellin palkkaaminen Rautakorven seuraajaksi oli sitten puolestaan maailmanluokan virhe; SM-liiga ei yksinkertaisesti ole enää se sarjataso eikä Suomi se maa, jossa Harrin kuuluisi valmentaa.

Viime kaudellahan Kerho taisteli Rindellin valmennuksessa vielä ihan mallikkaasti, pääasiassa Viitaluoma-Puustinen-kaksikon, omalla tasollaan pelanneen puolustuksen sekä Jäämisen johdolla. Nyt, kun mitään näistä ei ole enää jäljellä, ja kun pelitapa loistaa edelleen intohimon kanssa poissaolollaan, tulokset kaukalossa ovat mitä ovat. Joukkueen motivaatiotasosta en tiedä, mutta ellei se ole nyt kohdallaan, on vaikea kuvitella mitään syytä, miksi se olisi lopuissa runkosarjaotteluissa tai varsinkaan maalisuoran päässä vääjäämättä häämöttävissä liigakarsinnoissa. Ensi kaudella ovatkin sitten rosterissa väistämättä eri miehet, vai ovatko? HPK:n ensi kauden sopimustilanne näyttää tässä vaiheessa seuraavalta:

Tolvanen 2013
Järvinen 2013

(Porseland 2012 (2013))
Grönholm 2013
Alatalo 2013
Kärmeniemi 2014

Paajanen 2013
Rautiainen 2014
(Juutilainen 2012 (2013))
Honka 2013
Luomala 2013
Piispanen 2013
(Pulliainen 2012 (2013))

Jos tuossa todella on tulevan kauden puolustuksen runko, ja jos/kun Porsen optiovuosi jää käyttämättä, taso riittää joten kuten - Mestikseen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Googletin virkistääkseni muistiani ja palauttaakseni mieleen, milloin Korpela palasi HPK:n toimitusjohtajaksi. Tässä yhteydessä törmäsin artikkeliin, jonka otsikointi pisti silmään. Artikkeli ohessa:

Suvipäivät näkyvät jo Hämeenlinnassa

Sponsorin miellyttäminen lienee syynä siihen, että HPK:ta ei ole edes yritetty vahvistaa, vaan on haluttu päästä ennen aikojaan koittavalle kesälomalle, joka voisi kai olla jonkinlainen suvipäivien synonyymi...

Ohessa katkelma:

Vielä omaa arvomaailmaani tärkeämpi kriteeri on se, että mainos sopii seuran imagoon. Sana-lehden, seurakunnan ja Sanan suvipäivien esillä pitäminen on mieluinen asia HPK:lle.

Vaikka agnostikko tai maltillinen ateisti olenkin, niin Kerhon suoritustaso on tosiaan sitä luokkaa, että varmaan Korpelan puheissa alkaa olla totuuden siemenkin... jotain korkeampia voimia olisi pakko pyytää hätiin, tai käy kalpaten...

Vakavasti puhuen minulle hiipii mieleen myös se, että voiko toimitusjohtajan arvomaailma näkyä siinä, että täydellisesti epäonnistuneelle päävalmentajalle annetaan kristillisen etiikan mukaisesti armoa, eli hän saa jatkuvasti yrittää...
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mistä saada hyvä valmentaja joukkueelle, joka on lähellä joutua karsimaan ja on mahdollisuus pudota Mestikseen?

Ei tähän paskakasaan kukaan halua.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämän ketjun voisi sulkea täysin turhana. HPK nimisellä Hämeenlinnalaisella jääkiekko joukkueella ei ole tulevaisuutta. Ainoastaan hieno historia jota muistella.

Nykyinen toiminta, sekä kaukalossa että toimistolla ajaa HPK:n urheilulliseen ja taloudelliseen Mariaanien hautaan josta tätä laivaa ei enää nosteta koskaan ylös. Kapteeni ja perämiehet ovat pelastusveneissä ensimmäisinä mutta jättävät meidät kannattajat ja pelaajat uppoavaan laivaan.

Vanhan sanonnan mukaan ehjää ei kannata korjata, vanha viisaus myös sanoo että joskus pitää ottaa etäisyyttä omaan tekemiseen ja katsoa omaa tekemistä kriittisesti ulkopuolisin silmin. Sillä nyt ollaan tilanteessa jossa nämä neuvot kannattaa ottaa käyttöön.

Tämän kauden joukkue tarvitsee herätyksen, mikään muu ei auta. Se tarkoittaa Rindell ulos ja joukkueen ulkopuolelta joku tilalle. HETI, ensi viikolla oltava uusi mies. Sen jälkeen myydään ne joilla ei sopimusta ensi kaudesta ja jotka jollekin kelpaavat. Vaikka Laku, Porsse, Laamanen, ihan kuka vaan. Joukkueelle on annettava viesti että kukaan ei ole turvassa, jos homma ei kiinnosta. Jos nimimiehiä lähtee niin kyllä varmasti tulee herätys että omakaan paikka ei ole turvassa.

Tulevaisuudessa, myynti ja markkinointi vaatii ihan uudet ammattilaiset, sillä rahaa ja ideoita kerho kaipaa. Joukkueen johto ja pelaajahankinta pitää saada palauttamaan HPK:lainen ideologia toimintaan ja näkemää asiat uudella tavalla.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Mistä saada hyvä valmentaja joukkueelle, joka on lähellä joutua karsimaan ja on mahdollisuus pudota Mestikseen?

Ei tähän paskakasaan kukaan halua.

Pitäiskö kysyä Pelicansilta hieman vinkkiä? Suhteellisen hyvän valmetajan onnistuivat hankkimaan vaikka karsinnoissa olivat viime kaudella.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pitäiskö kysyä Pelicansilta hieman vinkkiä? Suhteellisen hyvän valmetajan onnistuivat hankkimaan vaikka karsinnoissa olivat viime kaudella.

Pelicansin tilanne taitaa olla hyvin erilainen HPK:n kanssa, sillä Lahdessa tehtiin viime kaudellakin karsinnoista huolimatta 200 000 euroa voittoa ja muutenkin toiminta taitaa olla taloudellisesta näkökulmasta vuosikymmenen puolivälin katastrofivuosien jälkeen vankalla pohjalla, nyt myös urheilullisesti kun Suikkanen seisoo penkin takana. Ja raha-asioiden ollessa kunnossa on Suikkanen myös saanut tehdä varsin laadukkaita hankintoja (Järvinen, Seikola, Koskiranta, Hodgman, Lasch, Luttinen, Pikkarainen).
 
Viimeksi muokattu:

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Helposti on ero haettavissa 90-luvun ja tämän vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen sekä toisaalta nykyisen touhuilun kanssa. Harri on se eroavaisuus ja ei siis Rindellin Harri. Sota valitettavasti kaipaa yhtäkin miestä välillä, sellaista jolla on sydän mukana...
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Helposti on ero haettavissa 90-luvun ja tämän vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen sekä toisaalta nykyisen touhuilun kanssa. Harri on se eroavaisuus ja ei siis Rindellin Harri. Sota valitettavasti kaipaa yhtäkin miestä välillä, sellaista jolla on sydän mukana...

...ja jolla on suhteet kunnossa joka suuntaan, jotta Kerho voi puuhastella aivan omalla tavallaan liigan säännöistä välittämättä.

No joo. HPK:n tulevaisuus voi hyvinkin olla hetken päästä vain vanhojen hyvien aikojen muistelua, siinä määrin pahasti noita karikkoja edessä odottaa. Pitkään Kerho on pystynyt sinnittelemään, mutta lopulta taitaa rysähtää isooosti.

Itse en usko mitenkään yhtälöön Kerho ja Mestis. Kerho voi hyvinkin vielä välttää karsinnat Ipan tai SaiPan notkahtaessa. Toisaalta, jos Kerho karsimaan joutuisi, niin ei tuolta Mestiksestä taida niin hyvää porukkaa kuitenkaan löytyä, että Kerhon tiputtaisi, eihän. Ja jos sieltä sittenkin sellainen jengi löytyisi, niin silloin se olisi sellainen KO Kerholle, että pudotus ei loppuisi Mestiksen kohdalla. "Kausi Mestiksessä" -teema ei siis tule mitenkään toteutumaan, ja syitä tuohon on heti satoja, ainakin kiloeuroissa.

Toisaalta Kerhon ensi kauden liigapaikan voi hyvinkin tuhota taloudellinen tilanne. Velkaa on ihan riittävästi ja jälleen tämänkin kauden tuotot jäävät budjetoidusta, ei hyvä. Kerho on velkoinen sellaisessa oravnpyörässä, että siitä on erittäin vaikea päästä pois ja selvitä hengissä nykyisessä maailman laajuisessa taloudellisessa tilanteessa. Kerhon oma talouden vakautusohjelma pitää huolen siitä, että urheilullista menestystä ei ole odotettavissa seuraavillakaan kausilla. Ja tämä taas tietää pieniä lipputuloja ja täten myös pieniä tulovirtoja oheismyynnistä. Kuinka pitkään Kerho siis onnistuu välttämään ne karsinnat, jos seura muuten pysyy pystyssä...

Taitaa olla menossa Kerhon hallittu alasajo...
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
...ja jolla on suhteet kunnossa joka suuntaan, jotta Kerho voi puuhastella aivan omalla tavallaan liigan säännöistä välittämättä.

Kohtalainen ylälyönti väittää ansioiden rajoittuneen vain ry versus oy-kikkailuun.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kohtalainen ylälyönti väittää ansioiden rajoittuneen vain ry versus oy-kikkailuun.

Joo, ei sinällään tuohon mitenkään rajoittunut, tuo vaan mahdollisti aika paljon monenlaista kikkailua ja toimintaa, mikä ei olisi toiminut Oy-muotoisena. Ilman Harria olisi paljon jäänyt Kerholta saavuttamatta. Vaikuttaa aika vahvasti siltä, että Kerhon voi pelastaa kadotukselta enää joku aivan liikaa mammonaa omiksi tarpeiksi omaava henkilö, joka vielä sattuisi pitämään lätkästä ja ehkä vähän Kerhostakin

Nyt kikkailut on kikkailtu ja Juhaa sattuu kohta leukaan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mistä saada hyvä valmentaja joukkueelle, joka on lähellä joutua karsimaan ja on mahdollisuus pudota Mestikseen?

Ei tähän paskakasaan kukaan halua.

Juha Pajuoja.

Mies tietää ainakin miten karsinnat hoidetaan. Lisäksi Juupe haluaa kehittää junnuja jos sellaisia organisaatiosta löytyy, ja mikä tärkeintä, hän uskaltaa antaa heille myös peliaikaa itse suuressa ja mahtavassa SM-Liigassa. Pajuoja peluuttaisi varmasti vauhdikasta, hämeenlinnalaisyleisöön menevää jääkiekkoa, unohtamatta kiekkokontrollia johon suuntaan hänen kiekkonsa on menossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös