Hockey Night 20.10.2002: Tappara-Ilves

  • 6 181
  • 62

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Re: Näkemykseni

Viestin lähetti Gentleman

Laamanen norkoili Tapparan maalilla, maila jäässä lähes liikkumatta. Ojanen luisteli suoraan mailaan (myönnettävä on, maila oli luistelulinjalla, mutta paikallaan ja se oli siinä selvästi ensin) ja kaatui.

Pointtini oli se, että Ojanen luisteli suoraan mailaan tarkoituksenaan hankkia Ilvekselle jäähy, tietäen sen tulevan helposti koska Ilves pelasi 5-3 ylivoimaa.

.

Jos Laamasella ei olisi ollut aikeita kampittaa Ojasta, niin Jannen jalkojen osuttua mailaan Ojanen ei olisi tiennyt mistään mailan olemassaolosta tuon taivaallista. Sen verran kevyt kepakko se kuitenkin on. Mutta jostain syystä Laamasen pitikin jännittää ja pitää se maila nimenomaan PAIKALLAAN siinä Jannen jalkojen edessä ja siitähän sitten Ojanen veti nurin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Laamasen jäähy menee kategoriaan "turhautumisjäähyt". Otti ilmeisen koville, kun läpiajo epäonnistui. Turhautumisreaktio purkautui lähimpään Tapparan pelaajaan.
 

Wille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Manelle

On se ihme, ettei Mika Arvaja ole sitten päässyt mihinkään isoon sarjaan (NHL) kokeilemaan, jos tuo kaikki kirjoittamasi pitää paikkansa. Jos nyt yhtään itse hallissa olleena muistan Arvajan pelejä, niin väittäisin ajan kullanneen Manen muistot.

Arvaja muuten pelasi todella paljon ylivoimia parhaalla kaudellaan, kun taas Mäkinen ei viime kaudella pelannut juuri sekuntiakaan. Mutta älä anna sen haitata vertailuasi.

Oli vaan sen luokan hehkutusta, että oli pakko vastata.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Re: Näkemykseni

Viestin lähetti Keyman


Asian voi nähdä monelta kantilta. Hokinaitin laatukuvasta näkee selvästi, että Laamanen kääntyy, laittaa mailansa Ojasen jalkojen väliin, ei siis eteen.

Tilanne tapahtuu vajaassa puolessa sekunnissa, joten ihmettelen, jos Janne tuossa ajassa ehtii miettiä, että: "hei tuossahan on kaverin maila, sijoitanpa sen jalkojeni väliin ja kaadun näyttävästi, jotta saadaan Ipalle jäähy".

Jäähy oli päivänselvä, eikä siinä ollut kyllä mitään Ojasen harkintaa takana. Se oli Laamasen reaktiomainen teko, kun huomasi, että kiekon saakin vastustaja.

woe taevas, taas olisi pitänyt nauhoittaa tv-peli, jotta voisi tarkistaa missä vaiheessa se maila vielä liikkui.

Jalkojen väliin se siitä kulmasta varmaan päätyi, sen myönnän. Muistan missä asennossa Laamanen oli vähän ennen.

Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä että Ojanen luisteli tahallaan mailaan ja sen nojalla käytösrangaistus olisi ollut perusteltu.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: Re: Re: Niinpä,

Viestin lähetti Gentleman

Eli mielipiteesi pohjautuu siihen, että koska mailan toisessa päässä oli Barkov sen täytyi olla vahinko. Aha..

Olenko näin sanonut? Sinä sanoit näin, en minä. Etkä sitäpaitsi vastannut kysymykseeni, löikö Barkov mailalla tarkoituksella kohti päätä?


Viestin lähetti Gentleman

Tarkoitus nyt kuitenkin oli pohtia, sitä onko joukkueiden kannatus muuttunut kokonaan vastustajien halventamiseksi, aiheetta tai aiheesta. Tottakai voi viheltää ja huudella vastustajille, niin saa tehdä, olisit varmaan ensimmäisten joukossa heittelemässä kolikoitakin jäälle jos niin saisi tehdä.

Aika erikoisesti aloitit tuon pohdinnan. Mutta nyt kun sain pointistasi kiinni, niin voin kertoa, että tätä tehdään valitettavan monen joukkueen fanien toimesta. Toisinsanoen jokaisen joukkueen faneista löytyy ihmisiä jotka tätä tekevät. Eikä tälläiset joukko vihellyksetkään ole mitenkään harvinaisia, jos sitä et ole sattunut huomaamaan. Ikäviä ne tosin ovat.

Ensinnäkin toivoisin, että jos teet oletuksia minusta, niin esitä niille edes jokin perustelu. Kyllä minäkin voin esittää sinusta erinäisiä olettamuksi ja kirjoitella niitä tänne, mutta siinä minäkin tekisin itsestäni naurettavan. Jos mitenkään voisit vaivautua ja selata ketjua taaksepäin, niin huomaat minun mainineen tämän vihellyskonsertin aiheettomaksi.


Viestin lähetti Gentleman

Ojasen ja Barkovin teot otin esiin, koska heitä yleisesti pidetään esimerkkipelaajina ja nuo tapahtumat olivat minusta huomionarvoisia. Ei ole vahinkoja, on vain huolimattomuutta.

Anteeksi aiheuttamani mielipaha, menen nyt katsomaan miten on omien hiusteni laita.

Olemme ilmeisesti tuossa Barkovin tapauksessa sittenkin samoilla linjoilla. Termimme vain vaihtelevat, ehkä hieman eri väreillä väritettyjen lasien takia. Mutta joka tapauksessa Barkov ei tahallaan telonut ketään.

Mene ihmeessä katsomaan. Suosittelen kaljua. Minulla se on ollut jo pitemmän aikaa, ei tarvitse välittää ainakaan hiuksista.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti Helinkopteri


Tässä TBK:n kirjoitus Ilves_ässät pelistä.

Ja taas "vahinko"...

Pelaaja on vastuussa omasta mailastaan, ei sitä kannata ihan joka paikkaan tunkea.
Tälläisiä "vahinkoja" sattuu koska pelaajilta karkaa työväline kädestä.

Mulle on ihan sama kuka siellä mailan toisessa päässä on.
Barkov pelasi tyhmästi, maila Nemo nassuun, Nemo tapansa mukaan korosti tilannetta.
Yhtäkaikki, Barkovin maila osui Nemoa kasvoihin.
Syy on Barkovin, ei Nemon mailan tai minkään muunkaan.

Ilmeisesti sillä, että kaivoit vanhan kirjoitukseni esiin yrität osoittaa minun toistavan itseäni joka kirjoituksissa. Kirjoitan asioita sen mukaan mitä näen. On vain sattumaa, että kaksi samanlaista tilannetta on osunut Ilves pelissä. Nämä sinun väitöksesi pitävät hyvin pitkälle paikkaansa, en ole muuta väittänytkään. Keskustelu on käynyt lähinnä siitä, että satuttiko Sasha Nemoa tahallaa.

Täytyy muistaa, että olen käyttänyt tätä samaa selitystä jo kaksi kertaa. Täytyy yrittää muistaa vaihtaa se seuraavalla kerralla, vaikka tilanteen samalla tavalla näkisinkin. Kai näissäkin sitten joku kiintiö on.
 

axe

Jäsen
Re: Re: Re: Näkemykseni

Viestin lähetti Gentleman


woe taevas, taas olisi pitänyt nauhoittaa tv-peli, jotta voisi tarkistaa missä vaiheessa se maila vielä liikkui.

Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä että Ojanen luisteli tahallaan mailaan ja sen nojalla käytösrangaistus olisi ollut perusteltu.

No multa löytyy nauha kyllä. Jos tuossa tilanteessa näkee Ojaselta jäähyn kalastamista ja Laamasen mailatyöskentelyssä vahinkoa, niin kehotanpa luovuttamaan mahdollisen ajokortin viranomaisille ja siirtymään julkisiin kulkuneuvoihin, ihan vaan kaikkien turvallisuuden puolesta.
 

Teukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Re: Re: Niinpä,

Viestin lähetti Gentleman


Eli mielipiteesi pohjautuu siihen, että koska mailan toisessa päässä oli Barkov sen täytyi olla vahinko. Aha.

Niin Barkov tunnettu sikailija, ainakin Tapparan leirissä... :D Kyllähän niitä vahinkoja sattuuu aina, se on valitettavaa, mutta niitä sattuu... kaikille joskus....
 

Rete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Näkemykseni

Viestin lähetti Gentleman



Ja sitten väitetään, että maila kasvoihin ei tee kipeää, koska mailaa heiluttaa Barkov, joka ei ikinä tekisi pahaa tahallaan.


ahas.... niinkös täälä on väitetty

No MINUN mielestäni homma meni näin. Sasha käytti mailaa häirintään, kuten monella muullakin pelaajalla on tapana. Nyt maila osui nemirovskin mailaan ja siitä nemiä päähän. Oikeassa olet että palaaja on vastuussa mailasta ja tässä jäähy oli paikallaan. Jos Barkov olisi tahallaan lyönyt päähän olisi Sasha varmasti pelikiellossa ja saanut isomman jäähyn.

Ojanen minun mielestäni käytti tuomari saarisen käyttämän vanhan linjan (pakko tasata jäähyt) hyvin ja peilasi jäähyn ipalle. Tuota tuomatrien heikkoutta käyttää jokainen joukkue hyväkseen, miksei käyttäisi.

ps. käykääs katsomassa miten mailalla oikein lyödään. Bill Guerinin tempaus löytyy varmaan vielä jostain.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen nähnyt tuon Laamasen rangaistukseen johtaneen tilanteen ainoastaan kerran (tai kaksi, en muista näytettiinkö hidastusta, enkä nyt jaksa alkaa nauhaa kelaamaan yhden tilanteen takia), ja sen perusteella sanoisin että Ojanen todellakin teki kuten Gentleman sanoi, eli luisteli Laamasen mailaan. En rinnastaisi tilannetta kuitenkaan Nemirovskyn jäähynkalasteluihin, koska kiistatta Laamasen maila oli Ojasen luisteluradalla. Ennemminkin vertaisin tilannetta jalkapallossa usein rangaistusalueella tapahtuviin tilanteisiin.

Eli hyökkääjä harhauttaa puolustajaa, saa pallon tämän ohi. Myöhässä oleva puolustaja ei ehdi vetää palloa kurottanutta jalkaansa pois, ja hyökkääjä juoksee siihen. Tuloksena on lähes aina pilkku, koska tuomarilla ei tilanteessa ole muuta mahdollisuutta. Tällöin hyökkääjää harvemmin syytetään "filmaamisesta", ennemminkin puolustaja on pelannut tilanteen väärin. Näin näkisin myös sunnuntaisen tilanteen, Ojanen näki että Laamanen pitää mailaansa huolimattomasti, ja tavallaan ajoi siihen. Ehkä jäähynkalastelua, toisaalta älykästä pelaamista? Ero Nemirovskyyn tulee kuitenkin siinä, että kys. tilanteessa kampituskin on täysin kiistaton. Sanotaanko näin, että Janne Ojanen ei halunnut estää Ilves-pakin rangaistusta, eikä näinollen muuttanut luistelulinjaansa? Näin tapparalaisittain katsottuna, ymmärrän kyllä myös Gentlemanin kannan, varmasti olisin tilanteesta älähtänyt jos kaatuja olisi ollut Helminen ja pakkina vaikkapa Saravo.

Kuitenkin olen nähnyt tilanteen vain kertaalleen, ja edestakainen kelailu saattaisi muuttaa kantaani. Ehkä Ojanen ei edes huomannut Laamasen mailaa, ehkä Jukka kampitti Tappara-kipparin tahallaan turhauduttuaan missatusta tekopaikasta. Niin tai näin, ylläoleva on näkemykseni tilanteesta nopean yhden katsantokerran jälkeen.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Barkovin korkea maila?

Kun nyt kerran kysyt niin selvästihän se Nemirovskyn leukaan kopsahtaa. Mutta vaikka osui, niin kanadalaisvenäläinen jäi aivan turhaan pyörähtelemään vielä vaihtoaition eteen - jos sattuu, niin lähdetään vaihtoon, eikä kaivelemaan verta leuasta linjatuomarin eteen. Ja nyt muistankin että aiemmin ketjussa jo kerran sanoinkin että rangaistus oli aivan aiheellinen, luetaan näitä viestejä!
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Mazza
Barkovin korkea maila?

Kun nyt kerran kysyt niin selvästihän se Nemirovskyn leukaan kopsahtaa. Mutta vaikka osui, niin kanadalaisvenäläinen jäi aivan turhaan pyörähtelemään vielä vaihtoaition eteen - jos sattuu, niin lähdetään vaihtoon, eikä kaivelemaan verta leuasta linjatuomarin eteen. Ja nyt muistankin että aiemmin ketjussa jo kerran sanoinkin että rangaistus oli aivan aiheellinen, luetaan näitä viestejä!

Aivan. Kyseisen tilanteen jälkeenhän käynnistyi Tappara -hyökkäys, ja Ilves joutui pelaamaan Nemirovskyn takia hetken ikäänkuin 4-5 alivoimaa - sen takia että Nemirovsky jäi vaihtoaition viereen kipristelemään. Oikea pelimies olisi hypännyt vaihtoon jotta saataisiin terve kaveri kentälle pelaamaan. Sitä veristä nokkaa olisi voinut näyttää tuomareille jälkikäteen sieltä vaihtoaitiosta.

Yhtä hyvin tilanteessa olisi voinnut käydä niin että kukaan tuomareista ei olisi nähnyt korkeata mailaa, ja Tappara olisi tehnyt kyseisestä hyökkäyksestä maalin - Nemirovskyn pelleilyn ansiosta.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Do re mi, Niinpä,

Viestin lähetti TBK


Olenko näin sanonut? Sinä sanoit näin, en minä. Etkä sitäpaitsi vastannut kysymykseeni, löikö Barkov mailalla tarkoituksella kohti päätä?


Olemme ilmeisesti tuossa Barkovin tapauksessa sittenkin samoilla linjoilla. Termimme vain vaihtelevat, ehkä hieman eri väreillä väritettyjen lasien takia. Mutta joka tapauksessa Barkov ei tahallaan telonut ketään.



Mene ihmeessä katsomaan. Suosittelen kaljua. Minulla se on ollut jo pitemmän aikaa, ei tarvitse välittää ainakaan hiuksista.

No kun juuri tästä on kyse, kumpikaan meistä ei voi tietää kuinka tahallinen teko oli. EN väitä, että tarkoituksena olisi ollut vahingoittaa, mutta mailahäirintää ei pitäisi viedä niin pitkälle, että moista huolimattamuutta pääsee tapahtumaan. Koskee ihan kaikkia, koski Nikkoakin toissa kaudella.

Tässä tapauksessa vain tunnuttiin syyllistävän Nemirovskia siitä, että Barkovin maila osui hänen kasvoihinsa.

Myönnän, että ilmaisen näkemyksiäni varsin kärjistäen ja suurella sekavuudella.

Kaljuus sopii kovin huonosti kallonmuodolleni, sitä paitsi se veisi mahdollisuuden väittää silmille tulleiden hiusten häirinneen tilanteessa.


Toivottavasti kovin moni ei noudata axen ehdotusta, voisi polttoaineen myynti laskea rajusti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös