HIFK:n sairastupa ja muut poissaolot kaudella 2023–2024

  • 159 633
  • 731

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan. Itse pidän hyvin poikkeuksellisena tilanetta kun kokoonpanosta uupuu lähes 10 pelaajaa tai enemmän.

Äkkiseltään en keksi toista liigajoukkuetta joka kohtaa joka liigakausi saman.

Ehkä tässä kannattaa nyt huomioida korona ja käsitellä se kokonaan erillisenä näistä perusviruksista. Tammikuussa 2020 oli myös joku kollektiivinen ebola, mutta ei kuulemma ollut korona, vaikka jälkikäteen testattiin.

Eikä siellä nytkään koko jengi ole samaan aikaan viruksessa ollut. Aika normaalilta työyhteisöflunssalta musta vaikuttaa määrien perusteella. Ja ihmiset ovat yksilöitä. Joku ei ole vuosiin sairastanut mitään, kunnes sairastuu ja sitten voikin mennä pari talvea, että imuroi kaikki pöpöt. Ja vaikka olis influenssarokotus, ei sekään tarkoita, etteikö sitä voisi sairastaa. Oireet ovat todennäköisesti lievempiä, mutta eivät aina.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ihan yleisesti ihmisten vastustuskyky on huonontunut koronan jälkeen, koska jengi eli pidemmän aikaa hyvinkin eristyksissä aiempaan verrattuna ja näin ollen ei altistuttu juuri millekään ja se näkyy nyt sitten kaikenlaisten pöpöjen aiheuttaessa kovempia oireita.

Nuo pelitilanteissa tulleet loukkaantumiset ovat lähinnä huonoa tuuria ja niitä nyt on aika huono ennaltaehkäistä mitenkään, mutta tämähän on HIFK eli tekevälle sattuu joka tapauksessa ja sitten vaan lueskellaan nimiä poissaololistasta. Toivottavasti kuitenkin kevätkausi sujuu suotuisammissa merkeissä.
 
Suosikkijoukkue
IFK Peltosen jälkeen
Loukkaantuneet / sairastuneet: Joona Lehmus (1 viikko), Petteri Lindbohm (4 viikkoa), Einari Luhanka (4 viikkoa), Kasper Kotkansalo (4 viikkoa), Niko Seppälä (toistaiseksi), Leo Komarov (1 kuukautta), Aron Kiviharju (2 kuukautta)
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toi Lindbohmin 4 viikkoa on kyllä paha.

Olen kiinnittänyt huomiota, että HIFK näyttää pitävän sitä ekaa toipumisennustetta niin pitkään, kunnes on oikeasti jotain uutta tiedotettavaa. Pelkkä ajan kuluminen ei sitä ole. Eli, että HIFK ei ole nähdäkseni kenenkään kohdalla vähentänyt päiviä ekasta toipumisilmoituksesta ennen kuin on jotain konkreettisempaa.

Tämä on musta ihan hyvä systeemi silloin, kun kyse on jostain muusta kuin day-to-daysta. Jos ajatellaan, että pelaaja loukkaantuu, ensimmäinen askel on mennä lääkäriin. Siellä tehdään ensimmäinen arvio tutkimusten jälkeen ja se eka arvio ei kai ole mennyt kovin metsään kovinkaan monta kertaa. Jos menee polvesta ristisiteet, siihen on olemassa joku toipumisennuste ja alussa kai lähinnä vain levätään ja seurataan pelaajan omia fiiliksiä ja tutkitaan uudelleen, miten toipuminen on edistynyt. Sitten jollain aikavälillä mennään uudestaan lääkäriin ja tutkitaan taas lisää ja varmaan kuvataankin uudestaan. Jos kaikki on mennyt odotetusti, jossain kohtaa pelaaja pääsee harjoittelemaan edes jotain. Ja taas odotetaan, että aika kuluu ja seurataan tilannetta. Jossain vaiheessa mennään taas uudestaan lääkäriin ja taas saadaan lisää informaatiota. Tässä kohtaa, jos kaikki on mennyt hyvin, on päivitetty sitten taas sitä paluuennustettatkin.

Lindbohmin kohdalla seura tietää tietenkin, minkälaisesta vammasta on kyse, vaikka suuri yleisö ei sitä tiedäkään. On saatu lääkäriltä arvio, että toipuminen kestää 4 viikkoa ja se on tiedotettu. Varmaan tässä alussa kyse on puhtaasti ihan levosta. Pariin ekaan viikkoon ei siis varmaan edes tapahdu mitään ja jos diagnoosi on selvä, ei sitä tarvitse edes tutkia uudelleen. Seuraillaan Lindbohmin omia fiiliksiä ja sitten käy jossain vaiheessa sovitusti lääkärissä ja tutkitaan uudestaan, onko toipuminen edennyt odotetusti. Jos ei ole, levätään lisää. Kukaan ei voi loukkaantua ainakaan siitä, että seura olisi luvannut, että pelaajan piti palata päivänä X, kun se toipumisennuste ei ole vähentynyt yhtään.

Mun mielestäni nyt ei kannata ottaa kenenkään toipumisessa mitään riskejä ja koen, että on nyt parempi olla vaikka pari extraviikkoa sivussa, jos sillä minimoidaan riskit sille, että sama vamma uusiutuu loppukaudesta. Nyt saa lainaukkoja vielä ja ainakin nämä nykyiset lainamiehet ovat kaikki täyttäneet ruutunsa ihan odotusten mukaisesti, osa jopa odotettua paremmin. Mitään hätää ei ole, vaikka tilanne ei tietenkään ideaali olekaan. Lindbohm on niin tärkeä pelaaja HIFK:lle, että ei pitäisi ottaa mitään riskiä liian nopeasta paluusta. Ja riskin suuruus riippuu siitä, minkälaisesta vammasta on kyse ja miten helposti se voi uusia ihan vaarattomassakin tilanteessa. En näe sellaista vaihtoehtoa, että HIFK ei pääsisi pleijareihin ja jos Lindbohmin poissaolo maksaa muutaman runkosarjapisteen, sitten maksaa. Vaikka tähän mennessä ei varsinaisesti ole edes maksanut. Lähden 1000% mieluummin pleijareihin Lindbohmin kanssa kuin ilman häntä. Ja sama tietysti koskee kaikkia muitakin runkopelaajia.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olikohan se Litin omassa dokkarissa, kun van Gaal arvosteli meidän Litmasta alhaisesta kivunsietokyvystä tms. Ajatuksena siis oli, että Litin olisi pitänyt pystyä hammasta purren pelaamaan myös vähän loukkaantuneena tai sairaanakin. Vähän van Gaal antoi ymmärtää, että joku muu pelaaja samaisessa tilanteessa olisi pelannut, mutta Litti ei.

Littiä tunnollisempaa ammattiurheilijaa saa etsiä, ja IFK:hon liittyen olen joskus pohtinut vähän samaa. Voiko olla, että Helenius on yksinkertaisesti runkosarjassa astetta varovaisempi kuin joidenkin muiden seurojen lekurit? Tavallaan riskitasot runkosarjassa pidetään sillä tolalla, ettei nyt vaan pelaajille sattuisi pahempaa tai ettei vamma/tauti pahenisi.

IFK:ssa rinki on myös leveämpi kuin monissa muissa seuroissa, jolloin tätä pelivaraa on myös eri tavalla eikä pelaajia tarvitse kuormittaa ihan kaikissa tilanteissa riskitasoja nostaen. Pelaajista pidettäisiin siis tässä mielessä tosi hyvää huolta.

Pleijareissa uskon kyllä taas sitten, että ajatusmaailmaa on täysin toinen. Silloin pelaajat kyllä vaativat pelata, vaikka mikä olisi.

Oli miten oli, tärkeää olisi analysoida tarkasti, minkälaisia loukkaantumisia ja sairausaaltoja joukkueessa on ollut vaikkapa viimeiset pari vuotta. Sitten voisi miettiä keinoja, miten näitä tilanteita voitaisiin ennaltaehkäistä. Peltosenkin ajatusmaailmassa joukkue pitäisi olla Liigan kovakuntoisin, niin jatkuvat sairastelut ja loukkaantumiset eivät tätä tavoitetta edesauta.

Laadukas arki huippu-urheilussa tarkoittaa mielestäni juuri sitä, että pysytään terveenä ja tulokset paranevat.

En nyt muista ulkoa, oliko se Lukko pari vuotta sitten, joka veti playoffsit eristettynä vuokramökeillä asuen. Kyllä kaikki tällaiset keinot on myös hyvä ottaa käyttöön. Ja en nyt meinaa, että Marleaun pitäisi muuttaa Paavo Väyrysen vanhaan jalasmökkiin vaan ylipäätänsä ennaltaehkäisy tulisi asettaa keskiöön.

Yöunien seuranta, harjoittelun tarkka seuranta (sykkeet, sykevälivaihtelut jne) ja oikeanlainen ruokavalio pitäisivät olla kaikki ns. peruskiviä. Kestävyysurheilijat ovat ammattilaisia oman kehonsa tarkkailussa, ja myös kiekkopelaajan tulisi tehdä kaikkensa, jotta keho kestää kauden kovan rääkin. Varmasti tässä on vielä vähän varaa parantaa.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Leksan paluukin lähestyy päivä päivältä. Kova nälkä jäi syksyllä kotikatsomoon ja aivan varmasti myös Leksalle itselleen. Ei malttaisi odottaa, mutta mieluummin tietty sitten täysin kondiksessa kaukaloon ja sitten vaan menoksi sata lasissa. Ei ole siinä vaiheessa vastustajalla mukavaa.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Lindbohm ja Kotkansalo enää kaksi viikkoa, Seppälä day-to-day, Luhanka 1-2vko ja Komarov 2-4 viikkoa. Leksan paluu lähestyy. Upeaa!

Lähteenä uutisminuutti somessa.
kerrankin näin päin. Melko paljon putosi arviot yhdessä päivässä.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Todella hyviä uutisia Lindbohmin, Kotkansalon, Seppälän ja Komarovin osalta. Ehkä tuo Luhangankin arvio tippui? Entä Kiviharju, siitä ei ole tainnut tulla päivitystä?
 

Tarantula

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Komarov 1-3vko
Sitä toivois että olis lähempänä viikkoa kuin kolmea, mutta negailija minussa uskoo että vasta helmikuussa nähdään mies askissa. Silti Leksalle tsempit että pääsis pelaa niin pian kuin vain mahdollista.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Oli hienoa nähdä Leksa nousevan instan videossa bussiin muun joukkueen kanssa, hemmetin kiinnostavaa nähdä kaukalossa - ja siis ilmeisen pian.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli hienoa nähdä Leksa nousevan instan videossa bussiin muun joukkueen kanssa, hemmetin kiinnostavaa nähdä kaukalossa - ja siis ilmeisen pian.
Olisi aika hienoa jos Leksa olisi ensi viikolla pelikunnossa.

Perjantai-ilta, Nordis, vastassa Ässät & J. Joensuu, ja Leksa debytoi IFK-paidassa.

Siinä olisi kaikki ainekset aikamoiselle klassikko-ottelulle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös