HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 479 149
  • 7 163

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Jouluna kirjoitin näin (mutten ikinä lähettänyt viestiä):

Lemieaux kirjoitti:
Viime keväästä lähtien olen vaatinut oikeastaan vain kolmea asiaa IFK:n pelaajahankinnoista vastaavalta henkilöltä; huippumaalivahtia, kiekollista huippupakkia (Söderholmin lisäksi) ja ykkössentteriä.

Huippumaalivahdiksi olisi tietenkin kelvannut Raanta. Hyvä haku, meni ohi mutta kaikkea hyvää Antille, etenkin kun sattuu pelaamaan oikean NHL-joukkueen maalilla. Thiessenistä olin vähän epäileväinen vaikka cv oli oikein hieno, ei käynyt tsägä. Husso on huikea, kuten tiedettiin, mutta nuoruus ja kokemattomuus tekee kropan kestävyyden ja pleijaripaineiden keston ongelmiksi. Lundström vaikuttaisi olevan ratkaisu, se huippumaalivahti kenties? Loppukaudeksi sopimusta vaikka pukuosaston omilla golf-rahoilla, jos budjettirahat on vahingossa hukattu silliksen jatkoilla.

McLean olisi ollut oikein hyvä ykkössentteri. Sitä tuttua Azevedo-Perrin-Dixon -vaatimustasoa, jota Elkins, Ikonen ja Kuparinen eivät täytä. Jos mestaruutta halutaan, niin uutta matoa koukkuun ja rahoitus vaikka säästöpossusta jossa lukee "Kräftskiva i Sommarskärgården" tai "Hummerfest i Hammerfest".

En näe että sitä kiekollista huippupakkia 1-2 kenttään olisi myöskään hankittu. Näen kyllä Söden oikein hyvin, mutta sen jälkeen on tyhjää. Löin ennen kauden alkua itsevarmasti isosta single maltista vetoa ettei Eklund tee 25 pistettä. Toki tuli paha loukkaantuminen, mutta hänellä on nyt 24 ottelun jälkeen 0+4. Mestis-hauksi Forsberg on hyvä, mutta ei DeSantis, Eklund eikä Forsberg ole riittävän lahjakkaita kiekollisia (huippu)pakkeja. Jos rahakirstussa on iso reikä pohjassa, kehoittaisin satunnaista IFK-pyramidin silmäätekevää likvidoimaan jonkun random kesähuvilan fasilitoidakseen kiekollisen huippupakin hankinnan.

Monesti on syksyllä tehnyt mieli lähteä hallille. Mexiin asti olen päässyt muutaman kerran ja autokin on jo ollut parkissa, mutta sitten olenkin sitkeästi pitänyt kiinni boikotistani. Boikotista, joka juontuu täysin hankintapolitiikasta. Ei joukkueesta, peliotteista, faneista, hallista tai valmennuksesta. Tammikuu ja kauden viimeiset hankinnat näyttävät suunnan sille, innostuuko sitä tulemaan kevään peleihin vaiko ei. Pelkkä tahto ja fiilis ei yleensä riitä mestaruuteen, etenkään IFK:n kohdalla.

P.S. Ihan hyviä peruspuolustajia hankittu, ja jollain tapaa voi kai sanoa että Salmelaisen ja Fatan jättämiä aukkojakin on yritetty paikata. Näistä tyydyttävät arvosanat.

Tuon kai olin kirjoittamassa Nybarin ketjuun, mutta jätin kirjoittamatta ja tyydyin copypasteamaan talteen. Nyt sanon tyytyväisenä, että Nybari signasi loppukaudeksi hyvän molarin ja Ramu "se jätkä itse, jota minä puolustin mestaruuskeväänä ja halusin jatkoa penkityksestä huolimatta" Ramstedtin. Voiko enää enempää toivoa?! Kyllä, Rafu ECHL:stä.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Vaihtaisin DeSurkimuksen ja Eklundin ..


DeSurkimukseen vaihdon ymmärrän ja varsinkin kun Gooni Kurvinen ei palaa enään kehiin. Eklundilla pääsi sammakko syyläriin, joten ei onneksi skulaa tänään.
Luulisin, että paikkaa pidettiin siltä varalta auki, että Kurvinen olisi palannut ja DeSurkimus olis väistänyt silloin.


Muoks:

Voiko enää enempää toivoa?! Kyllä, Rafu ECHL:stä.

Vaikka kondis olis mikä tahansa, niin merkitys joukkueelle olisi sama, kuin antaisi hiirelle heikin piriä perseeseen: Tervetuloa koska tahansa takaisin Rafu!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Joukkueen rakennus on edennyt hyvin. Syyskauden floppihankintojen tilalle on hankittu järkeviä täsmähankintoja. Mikäköhän officeen on mennyt?

Kiekollinen pakki tosiaan puuttuu, mutta en nyt aliarvioisi esim. Morrisonin kaltaista takuuvarmaa luutijaa jos sellainen tarttuisi haaviin.

Ja se, että jengi on epävarmoja Ramusta? Hankittiin perusvarma, hyvän kauden Ruotsissa pelannut EHT-tason suomalaissentteri ja täällä jaaritellaan?

Varmempaa osumaa YV-peliin ja kakkossentteriksi saa hakea.

Uskaltaisikohan Ramun tultua Summanen peluuttaa Pakarista laidasssa ja Ikosta keskellä?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkueen rakennus on edennyt hyvin. Syyskauden floppihankintojen tilalle on hankittu järkeviä täsmähankintoja. Mikäköhän officeen on mennyt?

No kun noin monta ukkoa joudutaan vaihtamaan kesken kauden, niin ei se kyllä mielestäni hirveän hyvin ole mennyt? Toki ihan hyviä hankintoja kesken kauden tehty, mutta kyllä yleisesti ottaen 2-3 täsmähankintaa olisi kesken kauden ihan maksimi. Voidaan esim. kysyä, että mitä tämä lysti maksaa?

kyllähän IFK:n pelaaminen etenkin kotihallissa on niin sekavaa, että väkisinkin tulee mieleen, että juurikin suuri vaihtuvuus pelaajistossa on sekoittanut pelaamista. KJ rakensi kolme vuotta mestaruuspalettia ja etenkin viimeiselle kaudelle vaihtuvuus oli todella pientä. Toki sen mestaruuden saa nopeammallakin tahdilla voittaa, mutta pidän erittäin epätodennäköisenä sitä, että tämän kaltaisen siirtorumban jäljiltä kannusta realistisesti pelataan. Aika fakiiri Summanen on, jos tämän tempun tekee.

Yksi mitä tässä päivänä erään pohdin on se, että puhutaan siitä, että Summasen HIFK on treenannut kesästä lähtien kovaa ja keväällä putki kulkee ja ollaan iskussa. Entäs kun puoli joukkuetta on vaihdettu kesätreenien jälkeen, niin silloinhan puolet joukkueesta ei ole Summasen treeniä täysmittaisesti edes vetänyt.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
No kun noin monta ukkoa joudutaan vaihtamaan kesken kauden, niin ei se kyllä mielestäni hirveän hyvin ole mennyt? Toki ihan hyviä hankintoja kesken kauden tehty, mutta kyllä yleisesti ottaen 2-3 täsmähankintaa olisi kesken kauden ihan maksimi. Voidaan esim. kysyä, että mitä tämä lysti maksaa?

Viittauksenihan liittyi siihen, että alku oli karmeaa katsottavaa hankintojen osalta, mutta myöhemmin mukaan liittyneet Fernholm, Thang, Mäkelä, Lundstrom ja Ramstedt ovat kaikki olleet aika tarkkoja hakuja. Ja siksi kysyinkin retorisesti, että mikäköhän officeen on mennyt, kun nyt asiat tuntuvat luistavan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mielenkiintoista nähdä, koittaako IFK vielä vahvistaa joukkuetta ja hommata esimerkiksi puolustajan, vai luottaako Rami esim. tasonsa nostaneeseen DeSantikseen tai Eklundiin riittävästi. Kuukausihan tässä on vielä aikaa markkinoita katsastaa, ja olen kyllä erittäin helpottunut siitä, että sentteriosasto näyttää paremmalta Ramun jälkeen. Se osasto oli selvästi ongelmakohta tähän viikkoon asti.
 
Viimeksi muokattu:

Time-out

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista nähdä, koittaako IFK vielä vahvistaa joukkuetta ja hommata esimerkiksi puolustajan, vai luottaako Rami esim. tasonsa nostaneeseen DeSantikseen riittävästi. Kuukausihan tässä on vielä aikaa markkinoita katsastaa, ja olen kyllä erittäin helpottunut siitä, että sentteriosasto näyttää paremmalta Ramun jälkeen. Se osasto oli selvästi ongelmakohta tähän viikkoon asti.

Mielenkiintoista pohdiskelua... sellanen kutina kuitenkin, että kiekollinen pakki sieltä vielä tulee. Luulen IFK:n olevan kiinnostunut pakeista, jotka skulaa Liigan sisällä mutta joukkueissa, joilla ei ole mahdollisuuksia pleijareihin. Varman päälle!
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mielenkiintoista nähdä, koittaako IFK vielä vahvistaa joukkuetta ja hommata esimerkiksi puolustajan, vai luottaako Rami esim. tasonsa nostaneeseen DeSantikseen tai Eklundiin riittävästi.

Kyllä sieltä yksi pakki olisi naarattava. Tuo kaksikko Desantis-Eklund pitää saada erotettua. Toivottavasti sieltä joku löytyy nopeasti.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista nähdä, koittaako IFK vielä vahvistaa joukkuetta ja hommata esimerkiksi puolustajan, vai luottaako Rami esim. tasonsa nostaneeseen DeSantikseen tai Eklundiin riittävästi.

Masuhria on huudeltu ainakin tuolla KalPa-tietäjien keskuudessa, että siirtyisi vielä ennen siirtoikkunaa Stadiin. Eli Savon mafia kasvaisi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Jaa, Sami Kapanen tulisi sitten kaverina mukaan? Näin huhuillaan tässä topicissa: KalPa kaudella 2013–2014 - Sivu 73 - Jatkoajan keskustelupalsta

Jos Kapasen Sami tulee, niin eiköhän samalla oven avauksella tee comebäckin muutkin KalPa omistajat eli Kime Timonen ja Scott Hartnell.

Täällä tuppaa monesti unohtumaan, että näitä "kuulin kaverilta, joka oli jutellut.." juttuja voi laittaa liikkeelle kuka tahansa. Ja sitä harrastaa eri motiivein ihmiset täällä palstalla kuten myös niin kutsutussa mediassa. Esim. Urheilulehti huhuilee, että IFK saattaisi olla kiinnostunut Michael Keräsen palveluksista. Ajatella. Ihan yhtälailla mä väitän, että Tom Nybondas on kiinnostunut Sidney Crosbyn hankkimisesta. Elämän realiteetit on sitten toisen ketjun ja foorumin asioita.

Olisihan se toki hauskaa, että KalPan omistaja skulaisi ensi kaudella IFK:ssa. Toki valmentaahan Pelicansin omistajakin Jokereita, vaikka näillä ei mitään tekemistä toistensa kanssa tapauksina olekaan.

P.S Crosby huhun kuulin erittäin luotettavasta lähteestä
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä

Sanchez

Jäsen
Onkohan se varmasti Samppa joka tulossa? Jotenkin se nuorempi Kapanen kelpais paremmin! Ois varmaan nuorelle miehellekkin parempi, ettei tarvitse kantaa top3 miehen vastuita harteilla tuossa iässä? Masuhr ja K.Kapanen kelpais todella hyvin! Eipä se S.Kapanenkaan haittaisi.

Kyllä se juuri Sami on, joka sieltä tulisi.

Ilmeisesti tosin moni muukin joukkue on miehestä kiinnostunut, joten jää nähtäväksi mihin mies siirtyy (jos ylipäätään siirtyy).
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voidaan antaa Kalpalle Pörrivuori ja Eklund vaihdossa Masuhrista ja Kapasesta, niin se olisi Win-Win molemmille!

Nyt on aika hurjia huhuja kyllä, mutta mietitäänpä.

KalPan kausi on ohi, joten pelaajavaihdot loppukauden osalta eivät ole järkeviä. Masuhr on Liigan sisällä kuranttia kauppatavaraa, joten en ihmettele jos kaupittelevat puolustajaa mm. IFK:lle jonka peräpäästä löytyy sellaisia kumisevan tyhjiä arpoja kuin Eklund. Tästä rahaa KalPalle.

Sami Kapasen siirto Helsinkiin ei olisi mikään imagovoitto kuopiolaisille, mutta tavallaan vastuullista toimintaa omistajalta kuitenkin. KalPan kausi päättyy runkosarjaan, joten Kapas-Sami voi joko kaatua saappaat jalassa Kuopiossa tai itsensä myymällä/vuokraamalla parantaa KalPan taloudellista asemaa. Kokonaan toinen juttu on, löytyykö Reimon sapluunasta tilaa Kapaselle ja mahtuuko Samin ego (enää) IFK:n pukukoppiin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jotenkin aika erikoisena skenaariona pidän, että jonkin seuran osaomistaja siirtyisi kilpailevan seuran palkkalistoille..?

E: Heitetään silti pientä laatikkoleikkiä. Kyllähän tuo kovalta näyttäisi.

Peltonen-Elkins-Puustinen
Kapanen-Ramstedt-Pakarinen
Luttinen-Ikonen-Somervuori
Talaja-Nykopp-Partanen/Thang/Hari

Masuhr - Söderholm
Fernholm - Eklund
DeSantis/Mäkelä - Jokela
 
Viimeksi muokattu:

Bigreds.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ei lajil' väliä
Jotenkin aika erikoisena skenaariona pidän, että jonkin seuran osaomistaja siirtyisi kilpailevan seuran palkkalistoille..?

Ai niinkuin Pasi Nurminen(Pelicans) tai Jussi Markkanen(Saipa)? Molemmat matkasivat narreihin. Tosin itsekin pidän täytenä ankkana tuota huhua ihan muista syistä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ai niinkuin Pasi Nurminen(Pelicans) tai Jussi Markkanen(Saipa)? Molemmat matkasivat narreihin. Tosin itsekin pidän täytenä ankkana tuota huhua ihan muista syistä.

Nupehan ei ole pelaajana Jokereiden palkkalistalla. Tällaista kirjoitteli toinen nimimerkki tuolla Kalpa-keskustelussa (ja itsekin samansuuntaista muistelen).

Käsittääkseni nykysäännöillä Samin myyminen ei olisi edes mahdollista, koska muistelen että Markkasen Jokeri-keikan jälkeen tuli säädös ettei toisen seuran omistaja voi pelata toisessa.

Mutta tiedä sitten. Vähän outo skenaario, mutta toisaalta kun Kalpalla on kausi käytännössä taputeltu, niin tietyssä mielessä ymmärrän, että yritetään repiä kassaan kaikki saatavissa olevat roposet.

Itse laittaisin silti mielummin rahat kiinni Voutilaiseen (ja Masuhriin), sillä Voutilainen kykenee pelaamaan myös keskellä eikä noita senttereitä edelleenkään paljon ylimääräisiä ole. Tuohon keskushyökkääjistöön yksikin loukkaantuminen, niin Pakarinen vetelee taas sentterinä.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Itse laittaisin silti mielummin rahat kiinni Voutilaiseen (ja Masuhriin), sillä Voutilainen kykenee pelaamaan myös keskellä eikä noita senttereitä edelleenkään paljon ylimääräisiä ole. Tuohon keskushyökkääjistöön yksikin loukkaantuminen, niin Pakarinen vetelee taas sentterinä.

Voutilainen ois kova sainaus, hyvin vetää Kalpassakin, yksin on vain kohtuu hankala saada mitään aikaan.. Osaa myös pelata laidassa: Voutilainen - Ramstedt - Pakarinen??
 

Bigreds.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ei lajil' väliä
Nupehan ei ole pelaajana Jokereiden palkkalistalla. Tällaista kirjoitteli toinen nimimerkki tuolla Kalpa-keskustelussa (ja itsekin samansuuntaista muistelen).

Ei olekaan, mutta on 2. valmentajallakin iso rooli joukkueen menestyksen kannalta ja Markkanen oli taas isossa roolissa pelaajana jokereissa aikoinaan. Pointtini oli se, että osaomistajuus ei poissulje pelaamista/valmentamista toisessa joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse laittaisin silti mielummin rahat kiinni Voutilaiseen (ja Masuhriin), sillä Voutilainen kykenee pelaamaan myös keskellä eikä noita senttereitä edelleenkään paljon ylimääräisiä ole.
Eiköhän se Masuhr kuitenkin olisi prioriteettilistalla ykkösenä. Kassa ei ole pohjaton ja kun Ramstedt jo napattiin, on listalla seuraavana ehdottomasti kiekollinen pakki. Masuhr on (Rafalskin jälkeen) ehkä paras saatavilla oleva vaihtoehto. Sitä paitsi Voutilaistahan ollaan muutenkin viemässä Ruotsin puolelle.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eiköhän se Masuhr kuitenkin olisi prioriteettilistalla ykkösenä. Kassa ei ole pohjaton ja kun Ramstedt jo napattiin, on listalla seuraavana ehdottomasti kiekollinen pakki. Masuhr on (Rafalskin jälkeen) ehkä paras saatavilla oleva vaihtoehto. Sitä paitsi Voutilaistahan ollaan muutenkin viemässä Ruotsin puolelle.

Kyllä minäkin laittaisin mieluiten rahat kiinni Masuhriin, jonka takia hänet viestissäni myös mainitsin. Tarkoitin lähinnä, että jos tämän lisäksi vielä hyökkääjää ollaan hankkimassa, niin mielummin Voutilainen kuin Kapanen, joka kykenee tarvittaessa pelaamaan myös keskellä.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Masuhr kyllä kelpaisi tännekin, Kapasesta nyt en niin tiedä. Kaikki kunnioitus miehen uralle, mutta aikaansa kutakin. Luulisi näin äkkiseltään, että mies kuitenkin haluaa lopettaa uransa KalPassa, varsinkin kun saa oman poikansa kanssa pelata ja treenailla. Tokihan Sami täsmäaseena toimisi varmasti IFK:ssakin, kolmosen laitaa ja erikoistilanteita.

Rafalski nyt on jo sen luokan nimi, että valuu kiimatippa pöksyihin jo pelkästä ajatuksesta. Ottaisin milloin vain takaisin, vaikka miehen päivän kunto olisi mitä. Ei vaan taida olla ihan realistisimpia heittoja tämä, mutta faneille suotakoon pieni unelmointi aina aika ajoin. Olikos se nyt toissakesänä, kun joku täällä heitti viimeksi Rafalskin nimen ilmoille ja meinasi lipsahtaa palstatotuudeksi asti? Melkein osui nappiin ja Klubertanz tuli.

Pakkiahan tuo rosteri vielä kaipaa, vaikka DeSantis nyt pysyvästi nostaisikin tasoaan. Eklundista oli kovat odotukset, mutta eihän tuolle jätkälle nyt löydy oikein mitään käyttöä. Lapanen puolustuspäässä, ei kummoinen kiekollisena ja laukaus samaa tasoa kuin meikäläisellä.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Itse en lähtökohtaisesti usko kummankaan tuloon. Adam Masuhr taitaa olla Kalpassa koviten palkattu kaveri ja mistä Ifk taikoo rahaa loputtomasti näihin hankintoihin? Sami Kapanen on tosiaan Kalpan toinen omistajista ja kuten aiemmin mainittu, on tätä käytäntöä muutettu sitten case Markkasen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös