Härkälän ensimmäinen – eli otteet kaukalossa 2023–2024

  • 217 782
  • 2 035

Saluuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja suomalaiset änärissä
Mulla on ässien sukat ja ne ovat tällä kaudella olleet jalassa neljästi kotipelissä ja joka kerta tappio tullut. Lupaan keskiviikkona jättää ne kotiin ja jos voitto tulee heitän kyseiset sukat roskikseen! Tänäänkin jo mietin, että laitanko ja arvaatte varmaan…
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
. Ja kyllähän Kärppien Ritchie rauhoitti kummasti, meillä sellaista ei ole vaikka perinteet sitä vaatisi.

Rauhoitti mitä? Joensuu taklasi samalla lailla kuin normaalistikin eikä muutkaan jarrutelleet
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Ässissä tuollainen Ritchie pelaisi, olisi osalle kannattajista mieluinen peluri, kyllä täällä on kaikenlaisia koviksia ollut vuosien varrella, mutta siitä on jo liian kauan aikaa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tappiosta huolimatta pata pelasi ainakin kiekollisesti parhaan kolmannen eränsä koko kaudella. Marjamäen miljoonamiehistö oli paikoitellen hätää kärsimässä.

Toivottavasti joku vippaskonsti tohon maalintekoon saataisiin kun ton ilmasempia tontteja ei hirveästi voi enään saada.
Sen vippaskonstin nimi on Wännström - mut ei vaan kelvannut UJlle ja/tai valmentajalle. Haetaan sitä "sisäistä kasvua" vaik juhannukseen asti eikä vahvisteta maalinteko-osaamista.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jesse taklaa aina vaikka laidan välissä olisi Bob Probert. Kyllähän "vaara" kentällä antaa esim. omille junnuille rauhaa pelata.

Niin jäi vieläkin epäselväksi, että miten se Ritchie nyt rauhoitti hurjien Ässäpelaajien peliotteita? Jättikö joku mukamas taklaamatta hänen takiaan?
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
On se vaikeeta tuo maalinteko, eikä siihen reagoida vaan toivotaan ja toivotaan. Ja kyllähän Kärppien Ritchie rauhoitti kummasti, meillä sellaista ei ole vaikka perinteet sitä vaatisi.
Rauhotti kai, kun kaveri oli hidas kuin mikä. Eikä välttämättä ollut elvyttäjiä paikalla, niin halus kaikki ottaa kentällä rauhallisesti, kun noin heikkokuntoinen alkaa puuskuttamaan täydet varusteet päällä.

Ässät vastasi hyvin tänään puolen suomen porojen spedeilyyn. Nallekarkit ei vaan täysin tasan menneet.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En ehtinyt peliä katsoa lainkaan ja näemmä mitään ihmeellistä en menettänyt, mutta annoin itseni ymmärtää, että Ässät jopa ihan hallitsi peliä. Tai näkeehän sen Ässien hallinnan nyt ihan tilastoistakin. Nyt sitten nähtiin, että kuutta maalia jotain SaiPaa vastaan ei voi oikein pitää minään vertailukohtana, kun nyt sitten taas ei tehty yhtäkään..

Tietääpähän joukkue mikä osa-alue se on TAAS KERRAN, mitä pitää parantaa. Sillä haasteellinen on lähtökohta tähän iltaan, kun Tepsi meni näemmä eilen voittamaan Lukon nollilla.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kymmenkunta matsia on nyt mennyt niin, että Ässät on antanut avausmaalin vastustajalle. Voitaisiinko tämän päivän peliin muuttaa taktiikkaa, olisi helpompi ehkä kuitenkin voittaa?

Ässät voittaa nyt maaliodottamia, mutta ei välttämättä otteluita. Kai se on edistystä sekin, samoin kuin positiivinen maaliero, joka on ollut harvinaisuus viime kausina, nyt siitä voi nauttia.

Tuosta perkeleen tehottomuudesta toivoi päästävän jo eroon täksi kaudeksi, mutta ei, ei. Omiin menee vähän sinnekin, mutta se ei 0-1 tappiossa paljoa lohduta. Minkälainen tulos tänään arvotaan ja tekeekö Ässät 0, 1 vai 2 maalia, siinä ne vaihtoehdot.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Ässien matseissa live-vedossa kannattaisi kysyä joka matsissa, että koska Ässien vastustaja tekee avausmaalin, eikä että kumpi tekee avausmaalin. Jälkimmäinen kysymys on selvinnyt ennen aloituskiekon putoamista.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Mä en tosta jääkiekosta niin paljoa tiedä että osaisin jotain ideoita antaa, mutta jos tässä kuussa ei tehdä hankintoja niin onkohan toimistolla joku laskenut potenttiaaliset Ässien ja vastujien tulevat pisteet loppuvuodelle? Eli onko siinä vaiheessa todettu että kallis hankinta saattaisi tuottaa joulukuussa mahdollisesti 5 pistettä enemmän mutta ei vaikuttane silti hintansa vertaa kevään sääleihin pääsemistä. Vai yritänkö nyt vaan ajatella jotenkin liian korkeaa matematiikkaa?
 

Tuamas

Jäsen
Vai yritänkö nyt vaan ajatella jotenkin liian korkeaa matematiikkaa?

Toki noi on aina vähän hankalia laskettavia.

Esimerkiksi tänään Sportin maaliruiskuhankinta Wännström täppäsi yhden ylivoimalla tyhjään, mutta vastineeksi oli ottamassa ylihyökkäämällä ratkaisumaalia omiin vajaa pari minuuttia ennen loppua.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Ollaan, tai siis Porin Ässät on, edelleen hieman tavoitteen yläpuolella, mikä on tietysti tavattoman upeaa. Juuri nyt tosin tuntuu siltä, ettei olla kauaa, ellei tuohon tehottomuuteen jotain lääkettä keksitä. Tai ehkä se siitä helpottaa kun tehdään vain pirusti töitä?

Kolme voittoa edellisellä viikolla pani taas luulemaan, että nyt se tosta lähtee. Eipä taaskaan lähtenyt, samaan ruutuun palattiin.

Ennen joulua tarvitaan vielä sentään muutama voitto joulurauhaan, tai edes kaksi.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mennään pitkällä joulukuuta, olllaan liki top-6 vauhdissa ja pinnan pelin enemmän pelannut Lukkoa edellä. Olis varmasti elo-syyskuussa eteen heitettynä kelvannut aika monelle.

Ei toki peitä ongelmia tehokkuudessa ja maalinteossa. Toisaalta, ei tää viikkokaan peitä edellistä 9/9 viikkoa, Kärpät-matsi oli kuitenkin pelillisesti ok.

On to the next one. Ens viikolla kahden kotipelin viikko, JYP ja Pelicans. Jotenkin nihkeän vittumaisen oloset vastukset, mutta sellanen 4/6 viikko vähintään ja kaikki näyttää taas kivemmalta.
On totta, että sarjataulukkoa katsomalla Ässillä on hyvin pullat uunissa ja siitä pitää nyt nauttia. Se mikä huolestuttaa, niin Ässät on hyvän alkukauden jälkeen valunut pelillisesti sinne viime kauden tasolle, rytmitetään, mutta se nopein vaihde on jäänyt pois, alkukauden suoraviivaisuus kohti maalia on vähentynyt.

Tässä on kyllä mielenkiintoiset pelit ja hyvin erilaiset pelit takana.
Näkyy miten iso vaikutus vastustajalla on ja vanha fraasi, että pelaaminen on aina suhteessa vastustajaan pitää edelleen paikkansa.
Kärpät antoi fiiliksen, että oltiin tehottomia, koska Kärpät antoi kiekonhallinnan Ässille ja saatiin painetta vastustajan päähän, kun taas tänään vähän tuntui, että ei oltu pelissä oikein mukana edes.
Kärpät puolusti hyvin keskustan ja Ässät sai vedellä sieltä kauempaa pelaajaviidakon takaa toivotaan toivotaan heittoja, koska Ässien taito ei riittänyt tiiviin viisikon murtamiseen ja luomaan ihan huippupaikkoja.
Kärpät taas teki sen ja mursi Ässien puolustuksen ja loi huipputontin, josta kiekko reppuun.

Tänään taas Ässät pystyi luomaan muutaman lähes huipputontin, koska TPS pelasi avoimempaa peliä, kuin Kärpät, mutta jäätiin maaliodottamassa ja kiekonhallinnassa pahasti jalkoihin.

Kärpät antoi Ässille pelivälineen ja antoi Ässien hakata päätä seinään ja voitti, tänään TPS piti pelivälineen ja voitti.

Tänään oli siinä mielessä harvinainen peli, että puolustuspäässä ei onnistuttu. 3 maalia, joissa Ässien puolustus oli edesauttamassa vahvalla panoksella.
Ekassa Rubinilta-Lefeltä arviointi virhe, Salmela hävisi 100-0 kaksinkamppailun ja sitten vielä Zabransky sai kiekosta, Rubin makoili massa ja Lefe ei onnistunut irtokiekkoa sutimaan pois.

Tuska tuossa kiekollisessa pelissä näkyy ja, vaikka Lenniltä on taas nähty viime peleissä parempaa, niin kyllä illasta toiseen Fabre on se pelaaja, joka kentällä erottuu edukseen ei juuri muut. Toisaalta Lefe ja Matinmikko on pystynyt kiekollisessa pelissä olemaan hyviä tasaisesti.

Nyt pitäisi ensin saada ketjus siihen kuosiin, että onnistumisen edellytykset on olemassa ja sen jälkeen hakemaan niitä onnistumisia, tässä on hankalia aikoja tiedossa, jossei toimivia koostumuksia aleta löytämään ja pelihuumoria palautettua.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos nyt kuitenkin pleijareihinkin tätä tahtia mennään, olisi sitä kokoonpanoa silti vahvistettava kokeneemmilla ukoilla, ettei sitten pahimmillaan lähdetä tärkeisiin peleihin tämän päiväisellä hyökkäyskalustolla.
 

Tuamas

Jäsen
Kärpät antoi fiiliksen, että oltiin tehottomia, koska Kärpät antoi kiekonhallinnan Ässille ja saatiin painetta vastustajan päähän, kun taas tänään vähän tuntui, että ei oltu pelissä oikein mukana edes.
Kärpät puolusti hyvin keskustan ja Ässät sai vedellä sieltä kauempaa pelaajaviidakon takaa toivotaan toivotaan heittoja, koska Ässien taito ei riittänyt tiiviin viisikon murtamiseen ja luomaan ihan huippupaikkoja.
Kärpät taas teki sen ja mursi Ässien puolustuksen ja loi huipputontin, josta kiekko reppuun.

Toki tämä pitää paikkansa vain lopputuleman osalta, Ässillä oli paljon normaalipeliä enemmän oikeita laatupaikkoja (kuten maaliodottamakin kertoi), mutta eilen viimeistely vain oli rapajöötiä.

Kärpät rakensi kaksi maalintekopaikkaa koko pelissä ja toisesta osui, Ässillä laatupaikkoja laatusektoreilta oli likemmäs kymmenen, joista ei saatu ainuttakaan sisään.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Kyllähän tuo hyökkäyspelaaminen loppui siihen paikkaan kun Järvinen loukkaatui. Se sekoitti Erholtzin ja Hämeenahon pelin täysin ja varsinkin Erholtz on ollut majupelien jälkeen aivan kuutamolla. Ei ole ykkösen takaa löytynyt vastuunkantajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös