Formula 1 – kausi 2012

  • 322 658
  • 1 753

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös nuo TV-kuviot menneet briteissäkin uusiksi sikäli että vain osa F1-lähetyksistä tulee jatkossa suorana BBC:ltä? En muista että muuttuiko tuo jo ensi kaudeksi, vaan jostain tällaisesta sopimuksesta muistan viime kauden aikana lukeneeni. En vaan muista yhtään mikä oli se toinen kanava jolta nuo loput lähetykset sitten tulee.

Oh shit!

Jos se noin on, niin lienee turvauduttava MTV 3:n palveluihin. Sky-kanava näkyy olevan toinen lähetyksiä tarjoava. Sky näyttää kaiken livenä ja myös BBC näyttää puolet kisoista.

BBC and Sky to share F1 broadcast rights | Media | guardian.co.uk
 
Suosikkijoukkue
HIFK
On muuten yllättävän halpa tuo Katsomon F1-palvelu koko kaudeksi. 45 euroa koko kaudesta, jolla sitten näkee kaiken suorana ja paljon oheissälää. Tuo 45e on hintana ennen ensimmäistä kisaviikonloppua, jonka jälkeen hinta on 50 euroa.
Olisi luullut maikkarin hinnoittelevan tuon jonnekin 100 euron tuntumaan, mutta voi sitä näköjään joskus yllättyä positiivisestikin.

Lätkän mm-kisoihin odottelen samanlaista systeemiä, mutta hintaa en uskalla arvailla...
 

N^Miksu

Jäsen
On muuten yllättävän halpa tuo Katsomon F1-palvelu koko kaudeksi. 45 euroa koko kaudesta, jolla sitten näkee kaiken suorana ja paljon oheissälää.

Hieman off-topic, mutta Katsomon kausipaketit ovat aina yllättäneet positiivisesti hinnallaan. Viime kaudella F1 maksoi saman verran ja esim. timanttiliigan kausikortti pyöri 40 euron paikkeilla. Myös Hanki-paketti oli samassa hintahaarukassa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Talvitestit on nyt sitten cruisailtu ja pari viikkoa pitää vielä odottaa kädet syyhyssä kauden alkua. Tällä hetkellä näyttää siltä, että nokkimisjärjestys on Red Bull, McLaren, Lotus, Mercedes, Ferrari ja Force India.

Kärjen osalta on hyvin vaikea sanoa kuka on nopein, jokaisella tuntuu olevan oma mielipide. Keke pitää Red Bullia itseni tavoin nopeimpana, Luca Colajanni taas veikkaa Räikkösen voittavan avauskisan ja brittitoimittajat ovat olleet sitä mieltä, että McLaren on tällä hetkellä ykkönen. Summarum: Kaikki tuntuvat olevan kuitenkin yhtä mieltä, Ferrari on hidas. Tämän myönsi myös Pat Fry ja Alonson kommentit ovat olleet aika turhautuvan oloisia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Pakkohan se on myöntää että ensimmäistä kisaviikonloppua odottaa todella innokkaasti. Kimin Lotus näyttää olevan luotettava ja nopeudessakin sen verran hyvä ettei muiden jalkoihin jää. Näistä testien ajoista on aika vaikea tosiaan saada selvyyttä, koska ei tiedetä mitä siellä ovat tallit testanneet ja millä asetuksilla. Silti, jotain suuntaa antavaa on se että Kimi on ajoissa nopeimpien joukossa. Heikki puolestaan siellä häntäpäässä valitettavasti. Caterham on edelleen kärsinyt ongelmista luotettavuuteen ja nopeuteen liittyen.

Odotan että Kimi on ainakin aika-ajoissa helposti kymmenen kärjessä kun taas Heikki edelleen siellä loppupäässä. Siinä odotukset suomalaisten osalta...
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Formula 1: Mika Salo palaa Ferrarin F1-auton rattiin! - Ilta-Sanomat

Ilmeisesti Salon viiltävät analyysit MTV3:n Virittäjät-ohjelmassa on vakuuttaneet maranellolaistiimin, ja Martinlaakson pellavapää on pestattu ajamaan pari nopeaa Fergusonilla Ahvenistolla, jotta virallisista testeistä kantautuneet nopeus- ja luotettavuushaasteet saadaan pikapikaa korjattua.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän on pakko olla joku vitsi? Onko Salo nyt siis yksi Ferrarin testikuljettajista? Eihän se ole vittu ajanut kymmeneen vuoteen F1:llä.
 

-RVL-

Jäsen
"Onks täs jotain mitä mun pitäs tietää?"

Olipahan uutinen. Salokin sen jo mainitsee, että kyllä siellä porukkaa riittää Ferrarin autoja testaamassa niin kaikesta huolimatta erikoinen uutinen.

Kun törmäsin MTV3:n sivuilla ko. uutiseen niin heti kävi mielessä erittäin harhaanjohtava otsikko tai päivämäärä 1.4.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Odotettu ja looginen uutinen. Jos minulla olisi miljardi euroa pätäkkää, liian hidas formula-auto ja kolme testipäivää koko kaudella, niin tietysti soittaisin heti Salon Mikalle ja pyytäisin Suzukaan kahdex päiväx ajelee. Seuraavaksi julkistaisin Erkki Mustakarin pestin taktiseksi johtajaksi.

Sanokaa nyt joku, että mitä vittua?
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Melkoinen pommi tuo Salon pesti. Onkohan tämä vain hyvittelyä vielä ammoisista ajoista kun Salo päästi Irvinen ohitseen voittamaan kisan. Hyvin outoa. Eivät sentään Kekelle soittaneet(?).
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mitään muuta yhteyttä en keksi, kuin Salon ajamiset Ferrarilla ja Maseratilla GT-luokissa viime vuosina, ja sitä kautta jalka ollut Maranellon portin välissä. Saihan Badoerkin pientä bonusta ajohommina vuosien työstään. Mutta siltikin aika kaukainen haku. Onkohan tuo joku mainosjuttu, näytösajo tai muu vastaava? Toisaalta penkin teko kielii siitä, että tosissaan olisi ajamassa...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eihän Salokaan tiedä vielä mitä tuo sisältää. Hieno homma Mikalle toki, mutta jotenkin en jaksa uskoa, että se näytöstyötä kummempaa tulee olemaan.
 

Kaarle6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Eisbären Berlin
Onneksi täällä palstalla on taas näitä fiksumpia, jotka tietävät auton kehittämisestä sitten jotain?

Mukava yllätys! Alkaa olemaan kohta jonkinmoinen ennätys, kuinka monta suomalaista ajaa kauden aikana F1 autoa?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Piti melkein kalenteriin vilkaista että ei kai tänään vaan aprillipäivä ollut kun tuon uutisen luin... Aika yllättävä veto Ferrarilta, kun siellä nyt jo muutenkin on tuota kokenutta kaartia Fisichellan ja Genen muodossa testikuljettajina.

Ilmeisesti Mika on jotain tehnyt oikein edellisellä visiitillään Ferrarilla, ja myöhemminkin Ferrarin ja Maseratin GT-tiimeissä, jos vielä 45-vuotiaana herättää kiinnostusta tiimissä. Hieno homma jos näin on, ja vielä hienompi homma jos Salo pystyy oikeasti olemaan hyödyksi Ferrarille.

Onkohan Salon ensimmäiset sanat muuten kun menee tuon Ferrarin porrasnokkahirvityksen viereen että "Okei... tämmönen..."
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
No joo, olihan tuo pommi mutta heti alkoi kellot soimaan kun sain tietää että Salo testailee juuri Suzukassa. Salo on vieläkin hirveän suosittu Japanissa, joten tämän on pakko olla jonkin sortin julkisuuskikka Ferrarille. Okei, Salo osaa testata F1-autoa joten tämä on Ferrarille ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla temppu.

Ketäs suomalaisia nyt tämän kauden aikana ajaa tämän kauden F1-autoa? Räikkönen, Kovalainen, Bottas ja Salo. Onhan tuo neljä aika kova saldo.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Pakko tuossa on olla jotain Pakkiparin mainitsemaa promootiokikkaa taustalla, jos jo kymmenen vuotta hommista pihalla ollut kuski pystyisi tuomaan oikeasti jotain käytännön hyötyä auton tekniseen testaukseen jota nykykuskit eivät pysty tuomaan, niin mitä se sitten kertoisi nykykuskien kyvyistä? Varsinkin kun Reilu-Fernando uhosi McLarenillakin testanneensa itse autosta 0,5 sekuntia nopeamman kuin kukaan muu olisi pystynyt testaamaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Salo on yhteistyökumppaniensa kanssa ostaneet vanhan Ferrarin tänne Suomeen. Tätä autoa saa sitten rahaa vastaan ajaa. Kuskille teetetään omat haalarit ja ajo videoidaan. Tällaista bisnestä Salo alkaa täällä tekemään ja veikkaan, että tuo uutinen liittyy jotenkin tähän:D
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ne on palkannu Salon törmäystestiä varten. "Forza Mika, curva diritto"
 

trap

Jäsen
Mika Salo nyt on Mika Salo ja tunnetusti kova suustaan, tuskin tuolla sopimuksella on mitään tekemistä oikean F1-kauden 2012 auton kehitystyön kanssa. Ehkä jossain Suzukan tapahtuman kaltaisissa näytösajoissa käy kurvailemassa vanhoilla autoilla.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Testaaminenhan on nykyisin erittäin rajattua ja sitä saa tehdä vain ennalta määrättyinä päivina. Eli Salo ei todellakaan aja tämänvuoden autolla testiä. 2 vuotta vanhalla autolla saa ajaa miten haluaa mutta esim. viimevuotisella ei.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Onko tämä Salon "testaaminen" vanhoilla romuilla näytöksessä nyt viimeinen varmistus sille, että Eki päästetään kommentaattorina irti jo heti kauden alusta?
Näyttää mies ainakin olevan ihan vanhassa hyvässä vireessään tässä maikkarin uutisen pohdinnassaan. Tässäkö syyt Salon Ferrari-pestiin? - MTV3.fi - Urheilu - F1 - Uutiset

"-Melkein väittäisin, että siellä yritetään testata joitakin mekaanisia asioita ennemmin kuin aerodynamiikkaa."

"-Toivon mukaan Salon palkkaaminen ei ole merkki todella suuresta hädästä. Kun hätä on suurin, on silloin kokeiltava jotain poikkeavaa, Mustakari muotoili."

Tulee mielenkiintoinen kauden alku, monessakin mielessä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ei ne nyt saatana voi tosissaan uskoa että Salon ajeluista kuviteltaisiin Ferrarin puolella saatavan jotain muuta kuin PR-hyötyä. MTV:n kyky aliarvioida asiakaskuntaansa on taas ihan jotain uskomatonta.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Onhan Ferrarin testitiimin kolmikko melkein 40-vuotiaita miehiä täynnä, mutta jotenkin tuntuu erikoiselta, että 45-vuotias Salo sinne vielä kelpaisi.

Salon maine Japanissa on kova, joten eiköhän tämä testi ole samalla PR-temppu Ferrarilta. Mihinkään muuhun ei tässä kohtaa uskoa ole.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ei ne nyt saatana voi tosissaan uskoa että Salon ajeluista kuviteltaisiin Ferrarin puolella saatavan jotain muuta kuin PR-hyötyä. MTV:n kyky aliarvioida asiakaskuntaansa on taas ihan jotain uskomatonta.

Eli kyseessä olisi tähdistö-otteluedustus: MTV3: Salon Ferrari-pesti paljastumassa nostalgia-ajoksi | Formulat | Iltalehti.fi

Salo Suzukaan Ferrari-päivien vieraskuskina - F1 - Turun Sanomat


Uutiset Mika Salon testipestistä Ferrarille voidaan unohtaa. Salon on kanssa sovittu vain yksi esiintyminen Japanissa.

Maranellon päämajasta tiedotetaan, että Salo osallistuu tähtivieraana Ferrari Racing Days -tapahtumaan Suzukassa.

– Salo ajaa historiallista F1-autoa Ferrari-päivänä, mutta mitään muuta F1-toimintaa hänelle ei ole suunnitteilla, tiedottaja Luca Colajanni ilmoitti Turun Sanomille.
 
Viimeksi muokattu:

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Onhan Ferrarin testitiimin kolmikko melkein 40-vuotiaita miehiä täynnä, mutta jotenkin tuntuu erikoiselta, että 45-vuotias Salo sinne vielä kelpaisi.

Salon maine Japanissa on kova, joten eiköhän tämä testi ole samalla PR-temppu Ferrarilta. Mihinkään muuhun ei tässä kohtaa uskoa ole.
Samalla Oskari Saari vakuuttelee twitterissä, että taatusti Salon ajamaa dataa käytetään hyödyksi.

Pelkkä PR-ajo ei mitään muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös