Florida Panthers 2023–2024 – time to hunt!

  • 141 958
  • 519

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Islandersillä oli matsissa parhaimmillaan 3 avpelaajaa pelaamassa Reinhartin onetimeria pois, mutta Tkachuk sai silti syötön läpi :D kyseisesta paikasta ei toki tullut maalia, mutta hetkeä myöhemmin tuli, vähän eri paikasta. Alkukaudesta tää kuvio tuntui aika pakottamiselta, mutta pakko antaa propsit - ylivoima toimii ja on pirun vaikea pelaa pois.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Mackie takaisin alas… Vähän haiskahtaa siltä, että Cousins/Lockwood ottaa hänen paikan, vaikka toivon että haluavat vain antaa hänelle pelejä All Star tauon aikana.

Toisaalta, ehkä parempi että saa isoa roolia alhaalla, kun ei ole mikään pakko ylhäällä peluuttaa. Hyvin ja energisesti pelasi, mutta tuossa roolissa pitäisi tehdä myös pisteitä, vaikka olikin pieni otanta.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Mackie takaisin alas… Vähän haiskahtaa siltä, että Cousins/Lockwood ottaa hänen paikan, vaikka toivon että haluavat vain antaa hänelle pelejä All Star tauon aikana.
Toivottavasti ei Cousins. Häntä ei huvittaisi katsoa enää Panthers -nutussa.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Toivottavasti ei Cousins. Häntä ei huvittaisi katsoa enää Panthers -nutussa.

Vaikea kuvitella että viime kauden jälkeen istuisi poppareilla loppuvuotta, oli kuitenkin pitkälle menneen kevään parhaan ketjun kolmas lenkki. Valitettavasti. Ongelma on se, että joukkueesta puuttuu järkevä pisteisiin kykenevä palanen laittaa hänen tilalleen.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Mackie takaisin alas… Vähän haiskahtaa siltä, että Cousins/Lockwood ottaa hänen paikan, vaikka toivon että haluavat vain antaa hänelle pelejä All Star tauon aikana.
Jep, yksi peli Wolfpackiä ja kaksi Providencea vastaan, molemmat divisioonassa korkeammalla. Mackie kuitenkin hyökkääjistä ykkönen (32gp 11+15=26p) edellään ainoastaan puolustaja Lucas "Erik" Carlsson (42gp 12+16=28p). Joukkueen kausi ei tosin mitään jäätävää tykistystä ole ollut 20-18-4 ja -10 maalisaldolla, mutta divisioonansa (ja liigan) heikoimpaan Islandersiin (11-24-5, -43) ihan siedettävä paikka pelailla.

Toki olisi mieluisaa, että farmissa marinoituvat mm. Balinskis, Benning & Carlsson sekä hyökeistä Sourdiff, Samo ja Asplund (sekä tietty Knight) voisivat rakentaa yhdessä kemiaa alhaalla ja tuoda jotain lisää tuohon joukkueeseen. Kinnusella harmillisesti viime tykkikauden jälkeen (69gp 9+26=35 -7 ja pleijareissa 7gp 2+4 +/-0) tahti hiipunut, enää joukkueen kolmanneksi tehokkain puolustaja tehoin 4+10=14 ja kaiken kattava ja ehdottoman tärkeä plusmiinus-tilasto 16 pakkasella (joukkueen eniten), kun taas puolustajista seuraavaksi kylmin on tulikuuma Carlsson -2 lukemilla.

Joukkuehan on todella resilientti, seisoo toistensa takana pelaamalla kovalla tunteella ja vihaavat häviämistä, mikä on kyllä erinomainen ominaisuus. Annan siitä itse kunnian sekä Mooses/Aaron kaksikolle (Sasha/Matti a.k.a nimetyt johtajat) että nimeämättömille riehumisosaston räyhähengille (Bennett, Ekblad, Stenlund, Lomberg, Lockwood, Kulikov, Cousins yms).

Erityiskunnia kahdelle: OEL, liigan 57. jäähyminuuteissa (49gp 44pim eli 74pim tahdissa. Ei olisi uskonut urallaan kerran 52 minuuttia ylittäneelle puolustajalle tuollaista tarmoa ja tunteella pelaamista, jotenkin ajatteli, että on rauhallinen ruotsalainen, kuten Kustaa Forsling (jolla hänelläkin ennen viime kautta aiempi ennätys änärissä 30pim ja nyt matkalla 59pim kauteen).

Ja sitten... Jonah Gadjovic. Liigan 7. jäähyissä, mutta vasta 21 peliä pelattuna, eli pim per peli lyhyesti tarkasteltuna ykkönen (etsin tosi monta sivustoa, muttei missään toiminut pim per peli kunnolla, joissain oli ominaisuus, mutta Joona puuttui). Aikamoinen taistelija. Tällä kaudella kortilla kuusi hanskausta ja ei mitään keijukaisia vastaan, kaikki joko painossa tai pituudessa isompia herroja kuin Jonah, paitsi Trenin, joka on herraa 4 kg keveämpi ja josta Gad otti ainoan selkeän voiton tällä kaudella. Muuten tasuri Folignon, Forbortin ja Desharnais:n kanssa sekä selkeät häviöt (yli 50% äänestänyt heitä), O'Brienille (jossa linjurit tulivat harmillisen ajoissa väliin) sekä Andersonille (joka riepotti Gadia kuin paskaista lakanaa aluksi, mutta Joona sai hiukan parennettua asemiaan loppua kohden, ottaen kuitenkin HF:n mukaan 98% tappion, erittäin hyvin tapeltu Joshilta).

Isolla tasolla tuon näkee, että jäähyminuuteissa joukkue on liigan toisena, mutta jäähyntappoja joukkueella on viidenneksi eniten, joissa tappoprosentilla 82.7% pääsee liigan 8. sijalle. Alivoimaa on kyllä auttanut kesäiset hankinnat, mutta se on välillä ollut aikamoista vuoristorataa, kuten Minnesotaa vastaan päästetyt 5 maalia alivoimalla.

Nyt joukkueessa on kuitenkin hieman laadukkaampaa syvyyttä, joka kestää hieman paremmin yhden kärkisentterin ja kärkilaiturin loukin, kuin viime kaudella, mutta toki, kuten yllä olevat kirjoittajat viisaasti mainitsivat, myös yksi top9 laituri olisi ehdottomasti vahvistus joukkueeseen, koska tällä hetkellä heitä on vain 5/6 ja E-kirjaimen etunimenä omaavat ovat hieman ailahtelevaisia tuloksenteon suhteen, eli selkeästi kolme tasokkaampaa ja kaksi heikompaa.

Ilman Barkov/Reinhart-askelia:

Verhaeghe-Lundell-Rodrigues
Cousins/Samoskevic-Bennett-Tkachuk
Luostarinen-Stenlund-Lomberg
Gadjovic-Lorentz-Lockwood

Samoskevic/Cousins, Sourdiff

Finaaleissa hävittiin muun muossa, koska Luostarinen ja Tkachuk menivät klesaksi, ilman heitä joukkue olisi esim:

Lundell-Barkov-Reinhart
Verhaeghe-Bennett-Cousins/Rodrigues
Lomberg-Stenlund-Rodrigues/Cousins
Gadjovic-Lorentz-Lockwood

Ei tuo aivan avuton ole, mutta kyllä Sassan, Matin, Samppojen tai Kärryjäbän loukkaantuminen kyllä sattuu ja pahasti. Silti tykkään esim. Stenlundista kolmossentterinä. On ottanut mm. joukkueen eniten aloituksia puolustusalueella, blokannut hyökkääjistä eniten laukauksia per 60min ja menettänyt kiekkoja yli 30 peliä pelanneista hyökkääjistä vähiten, eli ihan luotettava kaveri. Tasoissa ykkösenä Luostarisen kanssa kiekonriisto/menetys-tilastossa (+13, Sassalla +12), joka hänkin (Eetu siis) kyllä pelannut todella luotettavasti laitojen lähellä ja puolustussuuntaan ja onkin tasoissa Matin kanssa vastustajan rikkomistilastossa (20 pim vihulaiselle enemmän, kuin itselle).

Iloitsen myös, että joukkueella on aloituksissa Top 50 listalla neljä nimeä (Sassa 19., Stenlund 35., Lundell 45. ja Luostarinen 49.) vaikkei tuossa niitä aivan ehdottomia 60% seppiä ole (joita on muuten liigassa tasan 6 kpl).

Puolustajista vielä hieman... Montour ollut kyllä vaisu, mikä näkyy mm. siinä, että ottanut vain kymmenen minsaa jäähyä (ja saanut vihulaisen ottamaan saman verran, ollen Kulikovin kanssa ainoa vakipakeista, joilla sama lukema). Viime kaudella 107 minsaa (ja pleijareissa 39!) boksissa istuneelle tuliselle mohikaanille lukuja voisi tulkita siten, että joko ei nappaa tai on vielä kipuja sen verran, ettei vielä lähde hanskaamaan (kuten onnekkaasti pienillä markkinoilla pelaava Tkachuk alkukaudella). Corsissa ja Fenwickissä kuitenkin johtaa joukkuetta (ja on puolustajista Bouchardin takana toisena liigassa), koska saa paljon aikaa ykkösylivoimalla, mutta ei siellä kyllä oikein toimi hyvin muu, kuin tuo Sassa-Matti-Samppa syöttöketju, jolla Sarvikuono on upottanut 20 häkkiä, mikä on ihan kohtalaisesti verrattuna liigan 2. sijoittuneeseen Nichushkiniin, jolla 13 yv-luukkua (vrt. kissoissa muita Top150 sijoittuneita (lue: yli 2 maalia yv:llä tehneitä) Sampan lisäksi kaksi, Cärry (6) ja toinen Samppa (4).

Eki on ollut ihan ok ja tärkeä liideri ja tarvittaessa riitapukari joukkueessa. Mikkola on kyllä peisetti hankinta, kunnon isäntä ja häntä hypetinkin jo aiemmin tällä kaudella. OEL mainettaan parempi kamppailupelaaja ja Kulikov on jokseenkin päivitys nykytason Mahuraan. Niin ja se Kustaa on muuten liigassa 3. sijalla +31 plusmiinuksellaan, eli ihan kelpo pakittelija, toivottavasti saadaan pidettyä joukkueessa.

Tällä hetkellä Forsling on isomman prion kiinnitys, kuin Montour tai Eki, mutta tässä olisikin vallan mieluisaa, jos Gus ottaa poikkeuksellista (siinä mielessä, että on ruotsalainen) nöyryyttään alihintaisen lapun ja Eki & Monty taas alisuorittavat sopimusvuodet, niin siinä saisi hyvän ytimen puolustukseen kiinnitettyä pitkillä lapuilla. Toki OEL saattaa hinnoitella itsensä ulos, ellei tyydy ulosostorahoihin, aurinkoon ja verotukseen + Mikkolan kanssa voi myös joutua kaivaa kuvetta, mutta pelataan nyt kolme kautta ensin loppuun Nikon kanssa.

Veskoista Stolarz omaa hieman yllättäen veskojen 10. kovimman torjuntaprosentin, mutta pelaa toki lähtökohtaisesti ei-pleijarijoukkueita vastaan. Viime kaudella loppua kohden Bobi menetti maalin Leijonalle (ei se maajoukkue), mutta palasi jäätävän keskittyneenä duunipaikalleen keväällä ja oli kolmessa ekassa sarjassa lähes pysäyttämätön, eli en ole hänestä niin huolissaan. Ritari on AHL:ssä s% 41., GAA 26., mutta toisaalta pelannut 3. eniten pelejä eli ihan hyvä, että on päässyt OCD:n kuntoutuksesta jäälle torjumaan jokseenkin ailahtelevassa joukkueessa. Omaa ihan kelpo 13-11-4 rekordin. AHL:n 3. eniten tappioita, mutta myös 8. eniten voittoja.

Tuossa hieman nousevan kuumeen tajunnan(ja ko. pelaajia ylistävien tilastojen)virtaa yövuorosta käsin. On kyllä ilo seurata yhdessä, mihin keväällä joukkue yltää ja katsotaan, jos iskee muutama muukin yövuoro (toivottavasti ilman kuumetta) kohdalle, jonka aikana voi jakaa ajatuksia tänne, kun kotoota on tietokone puuttunut nyt n. vuoden ajan. Kiitos erityisesti @Zohan uskollisista matsiraporteista (ja muut vanhat ja uudet parrat, kyllä te tiedätte, keitä te olette), mobiililla tätä foorumia on mukava seurata, mutta ikävä kirjoittaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ja sitten... Jonah Gadjovic. Liigan 7. jäähyissä, mutta vasta 21 peliä pelattuna, eli pim per peli lyhyesti tarkasteltuna ykkönen (etsin tosi monta sivustoa, muttei missään toiminut pim per peli kunnolla, joissain oli ominaisuus, mutta Joona puuttui).
Löytyy ihan nhl.com tilastosivuilta. Jos siivotaan alle 10 ottelua pelanneet pois tilastoista niin Gadjovich on tosiaan ykkösenä ja kerää 3 minuuttia ja 14 sekuntia jäähyjä per ottelu.
 

Zohan

Jäsen
Athletic tehnyt taas pelaajakyselyä ja sieltä voisin tähän nostella esille miten Florida Panthers on siellä edustettuna. Kyselyyn siis vastasivat NHL-pelaajat.

'Who's the best player in the league?''

Sija 8. Aleksander Barkov (1.1% äänisaalis)

''Who is the most underrated player in the league?''

Sija 1. Aleksander Barkov (12.5% äänisaalis)
Sija 2. Sam Reinhart (5.95% äänisaalis)

''Who is the most overrated player in the league?''

Sija 3. Matthew Tkachuk (6.93% äänisaalis)

''Who's the player in the league whose face you most want to punch?''

Sija 1. Nick Cousins (28.57% äänisaalis)
Sija 3. Matthew Tkachuk (7.48% äänisaalis)
Sija 8. Ryan Lomberg (2.04% äänisaalis)

''Favorite road city to play in?''

Sija 6. Sunrise (5.46% äänisaalis)

Meiltä löytyy siis liigan aliarvostetuinta, yliarvostetuinta ja lyötävintä naamaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jännä kyllä et Tkachuk yliarvostetuin?

3 kausi putkeen +80p tulossa ja 2 edellistä +100p. Poffeissa useampi tärkeä maalia, ennen kuin levisi.

Mutta joo, ei olisi ehkä omallakaan listalla koko Liigan nähden edes top10 joukossa ja 20 voi tehdä myös tiukkaa.

Mutta onhan tuo sitten taas siinä suhteessa yliarvostettu. Että sekoilee ja hiihtelee usein jäällä.

Cousins on oikeutetusti tuolla sijalla.

Samoin kuin Barkov. Kantanut kohta jo 10v Pantherseja kohti menestystä, mikä ei toki vielä ole realisoitunut. Yksi Selke jo kaapissa ja tällä kaudella luultavasti tulossa toinen. Silti ei mahdu edes TOP25 parhaan listalle.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
''Who's the player in the league whose face you most want to punch?''

Sija 1. Nick Cousins (28.57% äänisaalis)
Sija 3. Matthew Tkachuk (7.48% äänisaalis)
Sija 8. Ryan Lomberg (2.04% äänisaalis)
Vittumaisia pelaajia kaikki vastustajan kannalta, ja sellaisiahan pudotuspeleissä tarvitaan. Pelaajia joilla on kyky muuttaa asumaan vastustajan pääkoppaan Floridalla kyllä riittää mukavasti, tuohon voi lisätä vielä Sam Bennettin.

Lisäksi löytyy NHL:n parhaimpiin kuuluva tutkapari Barkov-Reinhart, ja tunnettuja isojen maalien tekijöitä Tkachuk ja Verhaeghe, niin onhan tuolla Panthersilla ainakin paperilla ihanteellisesti pudotuspeleihin soveltuva hyökkäys kalusto. Lundell ja Luostarinen saisivat kyllä olla vähän tehokkaampia, muuten vaikuttaa olevan mukavasti pullat uunissa.
 

Zohan

Jäsen
Vittumaisia pelaajia kaikki vastustajan kannalta, ja sellaisiahan pudotuspeleissä tarvitaan. Pelaajia joilla on kyky muuttaa asumaan vastustajan pääkoppaan Floridalla kyllä riittää mukavasti, tuohon voi lisätä vielä Sam Bennettin.

Ja mukaan myös Montour. Ai perkele voin kuvitella miten se virne ärsyttää pienen hanskauksen jälkeen. Sai muuten myös yhden äänen tuossa kyselyssä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eihän noista kuulu naamaanlyötävien kategoriaan kuin Cousins ja Tkachuk. Bennett on fyysinen mutta rehti yläketjujen pelaaja, Lomberg tarvittaessa hanskat pudottava alaketjujen työmyyrä ja Montour tavallista ilmeikkäämpi kiekollinen pakki. Kenenkään työkalupakkiin ei kuulu rottailu eikä muutenkaan likaiset temput.

Lyhyellä matikalla Lomberg muuten sai 147 äänestä kolme, joten ei se kovin vihattu ole. Saman äänimäärän sai sata kertaa ärsyttävämpi Jeff Skinner. Toki Lomberghini chirppaa jatkuvalla syötöllä, mutta eihän siitä voi olla vastustajakaan tykkäämättä.
 

Zohan

Jäsen
• Anthony Stolarz in net
• Nick Cousins will return tonight

Että sellasta. No ei toi Stolarz, mutta kun toi Cousins.

No joo ehkä hyvä antaa tämä peli Stolarzille, sitten Bobi pelaa Caps ja Avalance pelit. Ensi viikolla sitten tuplapelit niin ois melko pitkäksi venynyt Stolarzin pelaamattomuus.

Nyt on Cousinsilla paljon todistettavaa, koska hänen ollessa poissa kaikki ketjut toimivat.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Nostellaas tätäkin ketjua, kun pelit ovat taas alkaneet. Harmittava tappio Flyersille, mutta hieno voitto capseistä. Ainakin sen jälkeen kun heräsivät toisessa erässä pelaamaan.

Pelin lopussa ketjut olivat muotoa:
Verhaeghe - Barkov - Reinhart
Cousins - Bennett - Tkachuk
Rodrigues - Lundell - Luostarinen

Tarkoitus tänään jatkaa samoilla ketjuilla Coloradoa vastaan. Jos Cousins on pakko tuonne top9:iin tunkea niin tämä on kyllä kombinaatio, missä voisi olla potentiaalia, katsotaan miten lähtee peli kulkemaan. Sashan ei ainakaan tarvitse koko loppukauteen tehdä yhtäkään maalia itse kun molemmilla laidoilla 40+ maalin ukot :D
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos Cousins on pakko tuonne top9:iin tunkea niin tämä on kyllä kombinaatio, missä voisi olla potentiaalia,
Eikös tuo ollut käytössä viime pleijareissakin jo? Ja muistaakseni Cousins oli vähiten tiellä siinä, ja välillä jopa väläytteli.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Eikös tuo ollut käytössä viime pleijareissakin jo? Ja muistaakseni Cousins oli vähiten tiellä siinä, ja välillä jopa väläytteli.

Jep, koko playoffit taisivat tuolla vetää ja oli Floridan paras kenttä. Taisi toki olla enemmän Bennettin ja Tkachukin hyvyyttä, mutta hyvin toimi.
 

Zohan

Jäsen
Sashan ei ainakaan tarvitse koko loppukauteen tehdä yhtäkään maalia itse kun molemmilla laidoilla 40+ maalin ukot :D

Ei ole kyllä Sasha maalia hetkeen tehnykkään.. Ihan hyvät muutokset ja toimi todella hyvin tuossa pelissä Capseja vastaan. Colorado varmasti sytyttää joukkueen alusta asti, joten lupa odottaa hienoa jääkiekkopeliä!
 

Zohan

Jäsen
Colorado varmasti sytyttää joukkueen alusta asti, joten lupa odottaa hienoa jääkiekkopeliä!

Ja kyllä muuten sytytti. Erittäin vakuutavasti neljällä ketjulla saatiin paine oikeaan päätyyn. Hyvin pysyi MVPKinnon, NorrisMakar ja Rantanen kurissa. Bobrovsky jatkoi hyviä otteita ja palkinnoksi nollat. Verhaeghe sai lisää virtaa siirrosta Barkovin vierelle. Reinhart teki sen saman maalin taas, minkä on tehnyt jo lukemattomia kertoja tällä kaudella ylivoimalla.

Nick Cousinskin pelasi kauden ehkä parhaan pelinsä. Kolmosketju oli myös todella hyvä ja onneksi Eetu sai myös palkinnoksi maalin.

Sitäpä on enää vain Bruins ja Canucks meidän edellä sarjataulukossa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nick Cousinskin pelasi kauden ehkä parhaan pelinsä. Kolmosketju oli myös todella hyvä ja onneksi Eetu sai myös palkinnoksi maalin.
Mä niin toivon, että tämä peluutus jatkuu. Nyt ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä mukana. Jos ei ollut kauden paras matsi Kissoilta, niin ainakin yksi parhaista. Mikkolakin muuten ansaitsisi pikku hiljaa maalin palkinnoksi otteistaan.
 

Zohan

Jäsen
Back-to-Back vieraspeleistä mukaan täydet pisteet. Varsinkin jälkimmäinen oli Stolarzin näytöstä. Pelasi elämänsä pelin. Lundell on todellakin herännyt tähän kauteen. Barkovilta muutama selketason suoritus, varsinkin tuo syöttö Verhaeghen maaliin.. Olikohan tämä nyt 10 vierasvoitto putkeen ja seuraavana olisi huomenna vuorossa Tampa Bay.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös