Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 258 906
  • 639

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt sitten Määttä ja Barkov hajoilee koko ajan ja ei se Granlundkaan ole ihan vammoitta selvinnyt. No toivotaan nyt että nämä ei liikaa vaikuta jatkoon, mutta ei tämä nyt ihan mene niin kuin toivoisi. Onko oikeasti Suomessa tuo fysiikan harjoittaminen oikeasti vain niin paljon heikompaa, koska ei se nyt voi olla ihan huonoa tuuriakaan. Ja tämä ei sitten ole mikään itsesäälinen itkuraivari vaan ihan oikeasti ihmetyttää tämä jatkuva suomalaislupauksien hajoilu.

Tällaiset murtumavammat nyt menee kyllä enemmän huonon tuurin kuin huonon fysiikan piikkiin. Mutta muuten kyllä olen samaa mieltä että suomalaisessa juniorivalmennuksessa pitää kyllä olla jotain pahasti pielessä kun täkäläiset huippulupaukset ovat aika isolla prosentilla A) todella loukkaantumisherkkiä B) laiskoja harjoittelemaan C) fyysisesti aika raakileita D) kaikkia edellä mainittuja. En tiedä harjoitellaanko täällä väärällä tavalla, liian vähän vai mitä kun nämä suomalaisjunnut ovat niin rimpuloita verrattuna pohjois-amerikkalaisiin tai jopa ruotsalaisiin. Ja eikö täällä vaadita näiltä huippulupauksilta tarpeeksi kun niin isolla osalla tuntuu olevan jonkinlainen asennevamma ja opitaan harjoittelun tärkeys vasta kantapään kautta?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Suomalaisia huippuja on ollut viime vuosina myös niin vähän, että jo yksittäistapauksetkin vääristävät kokonaiskuvaa. En väitä, etteikö todellisiakin ongelmia rakenteissa voisi olla, mutta ehkei niitä kannata hakemalla hakea sieltä, jos yksi sairastuu syöpään ja toisella murtuu ramdomlämärin vuoksi ranne.

Hatusta voisin heittää ilman minkäänlaista kokemuspohjaa tai kunnollisia referenssejä myös sen, että ehkä lätkän kuningaslajistatus Suomessa loi meille sukupolven, joka ei oppinut kunnolla nöyrän duunin merkitystä. Nyt aletaan päästä jälleen siihen mentaliteettiin, mikä kasarin pioneereilla oli, eikä vain luulla suuria. No, tämä nyt oli ihan puhdasta mutuilua, mutta tulipahan mieleeni.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Barkovin käsi ei tarvitse leikkaushoitoa, ja odotettu toipumisennuste on n. 2-4 viikkoa.

Hyvä uutinen, ettei tarvitse veistä - kunhan ei nyt vaan hätiköitäisi, vaan annetaan rauhassa parantua.

Kukas nostetaan tilalle? Grimaldi/Rau kaksikko ilmeisesti ensimmäisenä liipaisimella tulossa, vaan kaippa tuo kohta infotaan.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kyllä sitä vain pelonsekaisin tuntein odottaa, jos Sasha tai Jagr menee rikki pahemman kerran, niin ohut on tuo hyökkäyksen kalusto tällä hetkellä, että pitäisi aika paljon muiden nostaa tasoa.

:D Haha, ei saatana. Molemmat telakalla. Jinxasit kyllä tosiaan.

GR siis twiittasi:

George Richards kirjoitti:
Jaromir Jagr said to be bothered by tightening hamstring (hence the softball on the bench); may be reason why he left game. #FlaPanthers

Eli ei siis mitään hirveän vakavaa, mutta onhan tää nyt koomista.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noniin. Tänään oli teemana erikoistilanteet. Seuraavaksi hieman statistiikkaa.

Ylivoimamaalit 3/3
Alivoimatapot 5/5 ja alivoimamaali.

Lisäksi joukkue oli myös tasakentällisin taistelevalla mielellä, mutta ei saanut silloin viimeisteltyä maalin maalia. Tuo Coloradon 4-1 "kavennus" tuossa lopussa oli tosin selvä virhe, Avalanchen nuori kapteeni päästettiin vapaaksi maalinedustalla, niin kyllähän siitä voi odottaakkin jälkeä syntyvän.

Joukkueella kuitenkin oli matsissa kaksi oikeasti todella negatiivista juttua, joista toinen jo aikaisemmassa viestissä mainittiin: Jagr ja Luongo. Jagr pelasi ensimmäisessä erässä neljä vaihtoa ja sen jälkeen lepäsi loppupelin. Luongolla taas pelin loppupuolella oli jotain ongelmia, mutta pystyi pelaamaan ottelun loppuun saakka. Onhan se mukavaa nähdä, miten nyt muut jätkät otti roolia, mutta pliis, ei lisää kärkiäijiä sairaslomalle!

Ei mitään Columbuksia tälle kaudelle, etenkin kun kaikkien rakastama Dale Tallon (tai onhan miehessä huonotkin puolensa, mutta...) saattaa olla nyt liipaisimella. Gallantin lähtö ei haittaisi, mutta kyllä pikkuiset empatiat heräisi, jos Tallon taas rakentaisi dynastian ja lentäisi viime hetkellä ulos.

Joukkueen tähdet tänään:

1st Vincent Trocheck. Tää kaveri otti joukkueen reppariinsa tässä matsissa. Näkyi kyllä, että mies viihtyi sentterinä, aika monta peliä kaveri hiihteli pelin ulkopuolella laidalla pelatessaan, mutta tässä ottelussa mies pelasi määrätietoista kiekkoa viitisentoista minuuttia saaden aikaan tehot 2+1. Plusmiinus silti pakkasella, koska teki nuo kaikki pisteensä ylivoimalla (fun fact: ennen tätä ottelua Trocheck oli saanut aikaan kaksi ylivoimamaalia 78 NHL-ottelussa) ja mies oli tuon viimeisen kakkamaalin aikana jäällä.

2nd Reilly Smith. Uurasti paljon ja lopulta palkittiin. Noin 17 minuuttia aherrusta ja tehot 1+1. Enpä tiedä mitä miehestä sanoa, nopea pelaaja, hyvä karvaamaan ja tekee paikoista maaleja. Hyvistä paikoista. Niistä, mistä Bolland ei tee. Bolland ei tosin tee mistään.

3rd Roberto Luongo. Moraalinen nollapeli. Mies oli huima ja itseluottamus kova. Lopussa vaikutti vähän olevan "off his game", kun mies loukkaantui yhdessä tilanteessa ehkä hieman, mutta muuten hyvä.

4th Brian Campbell. Kyllähän tässä pitää vielä meidän vanha kunnon Damian Lewisin kaksoisolento mainita. Pelasi 21 minuuttia, syötti kaksi maalia ja heitti eeppisen alivoimamaaliin. Viime kaudella, kun mies seurasi John Scottin esimerkillistä #3in15 -kamppanjaa, miehen laukaukset olivat useimmiten ranteella heitettyjä lerppuja, mitkä valitettavan usein menivät maalista ohi. Vaan ei tuossa alivoimavaihdossa, mitä jätkä pelasi. Soppa sai kiekon siniviivan tuntumassa, nousi esimerkillisesti slottiin ja heitti siitä niin maan perkeleen lujan lämärin ruipelolihaksillaan maalin kattoon. Hieno maali.

5th Dmitri Kulikov. Kuli oli kyllä "in the zone" tässä pelissä, upeita nousuja, mutta hittolainen, kun ne laukaukset ovat liian epätarkkoja ja ylivoimalla hyvin ennakoitavissa. Mies sai kantaa pakkipariaan Petrovicia tässä pelissä ja ei kyllä lainkaan haittaisi, jos Alex lähetettäisiin alas hakemaan vähän taas vauhtia tuohon hommaan. Portlandistä voisi tilalle nostaa muuan miehen nimeltä Mike Matheson. Anyways, Kulilta oikein hyvä peli, 21 minuuttia ja 0+1.

***

Tästä on hyvä lähteä pelaamaan Bostonia vastaan. Vähän vaan on kysymysmerkkejä tuosta Jagrin ja Luongon kunnosta. Etenkin Bobbyn kunto epäilyttää, koska jos mies loukkaantuu nyt ja joku Bostonissa pelaava vatipää, esimerkiksi Zach Rinaldo, ajaa Montoyan, niin ollaan kyllä aika paskassa asemmassa. McKennaa en näe voittavana veskaa ja en ketään muutakaan tässä organisaatiossa Montyn ja Luon lisäksi.

Hämmentävää, muuten miten kauteen lähtiessä vasemman laidan laitahyökkääjien piti olla ehdottomasti olla se organisaation vahvuus ja oikea laita se, minne tarvitaan vahvistusta, mutta kas vain, Huberdeau, Pirri ja Jokinen ovat jokainen pelanneet alle odotuksien ja Jagr ja Smith (ja Trocheck parissa pelissä) taas todella hyvin.

Niin ja haukkukaa masokistiksi, mutta fyysistä Bostonia vastaan voisi kokeilla mennä seuraavanlaisella puolustuksella:

Kulikov-Mitchell
Campbell-Ekblad
Olsen-Gudbranson

Kyllä, Olsenilla ei ole varmaan minkäännäköistä tuntumaa, mutta Mathesonia ei kuitenkaan nosteta ylös, niin turha roikottaa Dylania ylhäällä, jos ei mies pelaa ainuttakaan ottelua. Ko. joukkuetta vastaan pelatessa ainakin kisuleilta todennäköisesti odotettaisiin jonkinnäköistä vastausta Bruinsin jakamiin taklauksiin ja taklaukset nyt ovat Olsy-boyn ainoa taito. Mutta Petrovicia ei nyt mielellään tuolla muutamaan peliin nyt näkisi, ennen kuin saa päänsä kuntoon tämän katastrofaalisen pelin jälkeen (hänen osaltaan), eikä Kampferia todellakaan B'siä vastaan. B's nyt kuitenkin on tällä kaudella ollut NHL:n parhaimpia vierastiimejä. Tänään tosin voittivat kotonaan 6-0 Kojootit.

5-3-1 eli 11p, maaliero +12 ja Atlanticin 3. sija. Bruinsilla ja Detroitilla 9 pinnaa, mutta B'sillä yksi ottelu vähemmän pelattuna, eli voitto heitä vastaan perjantaina tekisi gutaa.

***

e: Noniin, Miami Herald ehti jo Jagrin loukkaantumisesta artikkelin, missä siteerataan coach Gallantia.

GG kirjoitti:
Hopefully after a maintenence day [Wednesday] he'll be fine.

Eipä tässä kai mitään hätiä mitiä.
 
Viimeksi muokattu:

Louis

Jäsen
Ei mitään Columbuksia tälle kaudelle, etenkin kun kaikkien rakastama Dale Tallon (tai onhan miehessä huonotkin puolensa, mutta...) saattaa olla nyt liipaisimella. Gallantin lähtö ei haittaisi, mutta kyllä pikkuiset empatiat heräisi, jos Tallon taas rakentaisi dynastian ja lentäisi viime hetkellä ulos.

Onko minulla mennyt jotain ohi, vai miksi nämä jutut kumpuavat juuri nyt? Tallon on tehnyt hyvää työtä joukkueen kasaamisessa ja Gallant on valmentanut tällä kaudella recordilla 5-3-1. En näe syitä, miksi kumpikaan pitäisi potkia ulos, vaikka Tallonin sopimus taitaa olla katkolla kauden päätteeksi?

Toki hyökkäykseen kaivataan mielestäni edelleen vielä yksi ainakin 40+ pisteeseen kykenevä laituri/hyökkääjä, kun tällä hetkellä niitä on kahdeksan. Nyt se yksi kolmosketjuun änkeävä nelosketjuun sopiva peluri, jonka nimi on tässä ketjussa moneen kertaan mainittu, ei siihen pysty. Hänen kiekollinen peli hyökkäysalueella ei yksinkertaisesti riitä. Samalla hänen olemassaolo lamaannuttaa muiden ketjukaverien hyökkäyspeliä.

Floridan seurahistorian kaikkien aikojen paras pistemies voisi vaikka tehdä paluun Floridan väreissä Sunriseen, kunhan toipuu omasta loukkaantumisestaan. Viihdearvo olisi ainakin taattu. Tallon hereillä!

Hämmentävää, muuten miten kauteen lähtiessä vasemman laidan laitahyökkääjien piti olla ehdottomasti olla se organisaation vahvuus ja oikea laita se, minne tarvitaan vahvistusta, mutta kas vain, Huberdeau, Pirri ja Jokinen ovat jokainen pelanneet alle odotuksien ja Jagr ja Smith (ja Trocheck parissa pelissä) taas todella hyvin.

Turhan negatiivista ajattelua. Huberdeaun vire on ollut noista kolmesta se kaikista huolestuttavin. Onkohan pää ihan täysin mukana Panthersissa pitkäksi venyneiden neuvottelujen jälkeen? Tätä voimme luultavasti vain arvailla. Avalanchea vastaan esitys oli todella aneeminen ja löysä, jopa välinpitämätön. Jokisen rooli on nykyään todella puolustava, hän ottaa paljon aloituksia ja pelaa paljon alivoimalla (koska Panthers näitä on paljon ottanut, erityisesti Brickley, Petrovic ja Bolland. Tällä triolla yhteensä 20 kaksiminuuttista yhdeksässä pelissä). Jokinen on suuresta alivoimaroolista huolimatta tehnyt jo tehopisteet 2+4=6 9 pelissä. Ennustan tämän pistetahdin laskevan. Pirri on jatkanut 5v5 pelaamistaan siihen mihin keväällä jäi,mutta ylivoimalla ei ole päässyt käyttämään lämäriä. Viime kauden syöttöpisteet on jo tehty, ja ylikin. Kyllä ne maalit vielä tulee sieltä.

Olen ollut Trocheckin puolestapuhuja kauden alusta lähtien, ja kyllä tuntui hyvältä eilisen esityksen jälkeen. Kaksi maalia ja yksi erinomainen syöttöpiste, joka käytännössä rakensi tyhjän tilan ja maalin. 1,00 PPG. Tästä on hyvä jatkaa.

Samoin nyt tällä kaudella on ollut tyydyttävää nähdä, että vastustajat on saatu Floridan toimesta murskattua hyvissä ajoin Philadelphia, Dallas ja Colorado -peleissä, eikä eilisessä pelissä nähdyt viime hetken pomput muuta tilannetta. Viime kaudella oli usein turhankin nihkeää.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Floridalla ei vielä kiirettä ole rebuildinsa kanssa joten tuskin kannattaa ennen deadlinea kaupoille lähteä. Ellei sitten maalivahtia haeta Luongon tueksi.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Floridalla ei vielä kiirettä ole rebuildinsa kanssa joten tuskin kannattaa ennen deadlinea kaupoille lähteä. Ellei sitten maalivahtia haeta Luongon tueksi.

Noh, Montoya on hoitanut tonttinsa tässä parin kauden aikana ihan mukavasti. Mutta ei tosiaan ole syytä ruveta panikoimaan. Panthers suorittaa hyvällä tasolla ja Barkovin ja Jagrin vammat toivottavasti ovat lyhytkestoisia. En muista näin hyvää kauden avausta Panthersin osalta, joten jalat pöydälle ja naatitaan.
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Olisin Tallonina ehkä yrittänyt Dan Bylsmaa kaapata Sabresin nenän edestä kun aika oli.. Näkisin mielummin Gallantin jonkun Nashvillen 2. valmentajana.. Monet kiekot on menetetty kun roiskitaan pitkää päätyyn ja perään, vaikka tilaa olisi kuljettaa tai rakentaa peliä keskeltä. Esimerkiksi Mäkisen Antti on moneen otteeseen panttereista tätä samaa sanonut. Onneksi siellä on Jagr opettamassa hyökkäyspelin saloja, ei mene ihan hukkaan nämä lupaukset joille pakko opetetaan tätä "riskitöntä" pelitapaa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Gallantin valmennusmetodeilla näyttää kuitenkin tulevan ihan hyvin tulosta, mutta vähän epäilen, että muuan #68:lla on osansa siinä, että varsinkaan Floridan ykköskentän pelaaminen ei ole samanlaista roiskimista kuin ennen Jagrin saapumista Panthersin riveihin. Entä sitten ensi kaudella, kun Jagr siirtyy jäähdyttelemään Extraliigaan?
 

MiksuMan

Jäsen
Onko tosi, että 6 sekuntia ennen pelin päättymistä annetaan tuolle vitun päärynälle kauden eka maali ja peli tasoissa...Ja voittolaukauksissa pataan, kuten tavallista. Onko mikään muuttunut sitten viime kauden?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Joo-o, tulipa peli katseltua ja aika rumasti sössittiin piste kotijoukkueelle. Peli oli suhteellisen tasaista ja melko heikkotasoista vääntämistä, vaikka Anaheim laukaukset selvästi veikin. Molemmat maalivahdit lahjoittivat yhden ja Campbell sitten hölmöili kolmannen erän loppuun Ducksille 6 vs. 4 -ylivoimatilanteen. Ehkä vähän epäonneakin tuossa Soupyn jäähyssä, mutta omasta mailasta on aina pidettävä huoli. Jatkoajalla sitten Reilly Smith sähläsi 2-0-hyökkäyksen ja rankkareilla Ducks oli niukasti, mutta ratkaisevasti parempi. Voiton avaimet olivat omissa käsissä, mutta yksikin piste takaa sen, että omassa divisioonassa ollaan edelleen ihan iskuetäisyydellä. Tuntuu muuten siltä, että NHL on tällä kaudella ennätysmäisen tasainen. Saa nähdä alkaako erot kasvamaan talven pimeinä iltoina.

Panthersin ote oli taas jotenkin flegmaattinen. Kamppailuvoimaa ei tahtonu nelosketjun ja Gudbranson-Mitchell -pakkiparin lisäksi oikein löytyä. Jagr oli vähän väsynyt, Pirrillä on apina selässä ja top6 muutenkin unten mailla. Kyllä Barkovin poissaolo on selkeästi vähän sotkenut kärkiketjujen peliä. Muutama positiivinen on kuitenkin nostettava esiin:

+ Vincent Trocheck: Vaarallinen hyökkäyspäässä ja rakenteli tilanteita hyvään tahtiin tuolla 15 minuutin peliajallaan. Rankkariepäonnistuminen heitti varjon muuten vahvan ottelun ylle.
+ Rocco Grimaldi: Toi lisää vaarallisuutta kolmosketjuun ja räppäsi myös kauden avausmaalinsa ollessaan nelosketjun kanssa kentällä. Vähän jää edelleen pienen kokonsa vuoksi jyrän alle laidoissa. Jossain vaiheessa olisi mielenkiintoista nähdä Grimaldi Barkovin rinnalla pelaamassa nopeaa siirtosyöttöpeliä.
+ Gudbransonin viikset: Perkele kun on Eerikki kasvattanut komeat pensselit. Parros-look hakusessa. Muutenkin Gudilta vahva peli eli viikset jää.

Huomenna heti Sharksin kotiluolaan ja tiukka peli tuostakin luvassa. Toivottavasti ei Donskoi pääse rankaisemaan hänen suhteensa aikoinaan luovuttanutta organisaatiota.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Juu tuota mielestäni olisi nyt se paikka penkittää Huberdeau. Ei tosta tule mitään. Huberdeaun ja Pirrin voisi oikeastaan molemmat penkittää. Sharksia vastaan voidaan mennä vähän köykäisemmälläkin hyökkäyksellä, esim.

Smith-Bjugstad-Jagr
Jokinen-Grimaldi-Trocheck
Howden-Bolland-Brickley
Wilson-MacKenzie-Kampfer

Kyllä, nelosketjun hajoittaminen olisi riski, mutta saattaisi piristää muita ketjuja. Itse haluaisin nähdä Grimaldin pelaavan keskellä. Ykköseen tarvitaan jalkoja, koska Jagge on vanha pappa & Bjuger jättiläinen ja Smith pystyy niitä sinne tuomaan. Riskinä tässä kokoonpanossa olisi mm. tuo parivaljakko Bolland-Brickey, koska heillä on tapana ottaa ihan saatanan typeriä jäähyjä. Ja tietenkin laidoilta kokematon nelosketju.

Mutta taas oli hieman flegu esitys, ei todellakaan sillä tavalla flegu, miten Chicagoa vastaan pelailtiin, mutta flegu kuitenkin. Wilsonia pitää nyt kokeilla kunnolla ja jos mies pelailee niinkuin pelasi tässä ottelussa ekat kaksi vaihtoa, niin saa puolestani pysyä ylhäällä, jos ei muuten, niin heittämässä läpyskää Thorntonin kanssa.

Niin ja pakko vielä mainita Luongo, on se uskomatonta, miten voi olla noin atleettinen ja akrobaattinen tuossa iässä. Ja niin hauska jätkä vielä pukukopissa (tai ainakin twitterissä). Särkiä vastaan silti Montoya saisi aloittaa, back-to-back -pelit tuossa iässä ovat haastavia.
 
Itse haluaisin nähdä Grimaldin pelaavan keskellä. Ykköseen tarvitaan jalkoja, koska Jagge on vanha pappa & Bjuger jättiläinen ja Smith pystyy niitä sinne tuomaan.

Itse en kyllä laittaisi Grimaldia keskelle. Ok, peli ei ole enää samaa, kuin kymmenen vuotta sitten, eikä Rocco ole "kokojensa mittainen" kentällä, mutta silti epäilyttää Grimaldin kyky kahden suunnan peliin sentterinä. Sentterin pitäisi kuitenkin pelata puolustusalueelle kentän keskustaa, leikkailla vastustajien luistelulinjoille maalia kohti ja vääntämistäkin on hieman enemmän. San Jose kotijoukkueena kun peluuttaisi kokoajan Thorntonia Grimaldia vastaan, niin voisi olla aikamoinen työ Roccolla vartioinnissa, kun Jumbo painaa dieselinä yli. Muutenkin epäilen, että pikkujättiläisen paikka on NHL-tasolla laidalla - saa toki osoittaa vääräksi, enkä nyt mitään toista kivestä pantiksi laittaisi asiasta, mutta sellainen kutina vain on.

Ja Huberdeau on toki ollut pettymys, mutta kuitenkin tehotilastossa lukema +4 ja vain yhdessä pelissä ollut miinuksilla. Toki herättelynä voisi toimia, mutta itse kyllä pudottaisin miehen vaikka erikoistilanteista ensin ja katsoisin auttaisiko. En ainakaan itse usko, että joku Kampfer nelosen laidalla on millään tavalla joukkueen kannalta toimivampi, kuin Huby.

Tehotilastosta puheen ollen, kaikkien suosikkehin kuuluvan MacKenzien lukema on rooliin nähden todella komea +7. Kohtalainen ero viime kauden -17-lukuihin. Myös pientä parjausta osakseen saanut Petrovic on lukemissa +5. Kulikovin kohdalla lukema kyllä tukee silmiä sen suhteen, että otteet ovat parantuneet ja pienin askelin Kulikov on nousemassa koko sarjan mittapuulla hyvän luokan top4-puolustustajaksi, sillä lukema on +6. Pisteitä nyt ei tule ehkä yhtä paljoa, kuin varausvuonna vielä odotettiin, mutta toisaalta yleispeli on vakaalla tasolla. Virheetöntä puolustajaa ei olekaan ja jos olisi, tekisi kyseinen pakki jotain väärin, koska pelirohkeus tuo mukanaan ajoittaisia virheitä.

Pari viimeistä peliä on menty kelaamalla, mutta tässä vaiheessa voi jo sanoa, että Trocheck, Brickley ja Howden ovat ottaneet jopa vähän isomman kehitysloikan, kuin alunperin ajattelin, mutta vastaavasti juuri Pirri, Huberdeau ovat olleet pettymyksiä ja Smithistä en ole osannut vielä oikein mielipidettä muodostaa. Toisaalta ajoittain todella hyvä ja luisteluvoimainen jamppa, mutta sitten taas toisaalta jotain puuttuu. Pirristä sanoin tosin jo ennen kauden alkua, että samaa tahtia on epärealistista odottaa, kuin viime kaudella ukon nakuttaessa loppukaudesta käsittämättömän kovalla prosentilla laukaukset sisään. Silti yksi vaivainen maali 12 ottelussa on iso pettymys, varsinkin kun laukauksia on jengin eniten ja lähes kaksinkertainen määrä esim. neljän maalin Trocheckiin verrattuna.

Huberdeau tekee muuten ensi yönä maalin, saa ottaa talteen.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
+ Gudbransonin viikset: Perkele kun on Eerikki kasvattanut komeat pensselit. Parros-look hakusessa. Muutenkin Gudilta vahva peli eli viikset jää.

Huomenna heti Sharksin kotiluolaan ja tiukka peli tuostakin luvassa. Toivottavasti ei Donskoi pääse rankaisemaan hänen suhteensa aikoinaan luovuttanutta organisaatiota.

Kohta 1. Gudbransonilla on joka vuosi ollut movemberin aikaan päheät kalapuikot, joten eiköhän ne lähde taas joulukuun alussa pois - valitettavasti.

Kohta 2. Donskoille tarjottiin kyllä sopimusta, mutta herra itse siitä kieltäytyi..

Se tylsistä faktoista, olipahan raastava peli katsoa. Kyllähän tuo nyt jotain spark plugia kaipaa, hyökkäys lähinnä. Nuorista oikeastaan ainoastaan Trocheck on vastannut huutoon, mutta hänenkin koko kauden pisteet tulleet 2-3 pelissä ja muuten about kiikareilla?

Tasaisuutta kaivataan nyt otteisiin, ei tätä kautta vielä hävitty olla. Varsinkin jos mietitään missä vaiheessa oltiin viime kaudella tähän aikaan, niin onhan noi peliesitykset olleet huomattavasti parempia.

Jussi Jokinen vituttaa välillä hitautensa vuoksi aika rankastikin. Pisteitä tekee ihan ok, mutta on niin turhauttava pelaaja välillä katsoa ettei mitään rajaa. Tulta päin ja aamulla kello soimaan. eiköhän raavita voitto hailuolasta!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pirri kyllä varmaan parantaa kauden edetessä. Tällä hetkellä laukaisuprosentti on vain 3,4 ja Huberdeaulla tosiaan nolla maalia vaikka laukauksia on kertynyt jo 20 kappaletta. Uran keskiarvo Pirrillä kuitenkin 13,8% ja Huberdeaulla 9,3%. Eli molemmilla on reboundia luvassa ja melko kovalla kädellä. Jos lopun kautta molemmat laukovat vaikka 8% keskiarvolla maaleja niin sillä jo saisi aika paljon enemmän maaleja aikaiseksi. Huberdeaulle olisi luvassa tuolla prosentilla n. 11 maalia ja Pirrille noin 16 maalia. Ja nämä ovat tällaiset konservatiiviset arviot. Jos niitä tulee 10% arvolla niin päästään ylemmäs jne. jne. jne.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Petrovic, -5.
 
Ja Huberdeau on toki ollut pettymys, mutta kuitenkin tehotilastossa lukema +4 ja vain yhdessä pelissä ollut miinuksilla.
--------------------------NAPS-------------------------------------------------
Tehotilastosta puheen ollen, kaikkien suosikkehin kuuluvan MacKenzien lukema on rooliin nähden todella komea +7. Kohtalainen ero viime kauden -17-lukuihin. Myös pientä parjausta osakseen saanut Petrovic on lukemissa +5. Kulikovin kohdalla lukema kyllä tukee silmiä sen suhteen, että otteet ovat parantuneet ja pienin askelin Kulikov on nousemassa koko sarjan mittapuulla hyvän luokan top4-puolustustajaksi, sillä lukema on +6.
-------------------------NAPS--------------------------------------------------
Huberdeau tekee muuten ensi yönä maalin, saa ottaa talteen.

Täydellinen jinxaus. Tai ei täydellinen, kun MacK perkele ei mennyt ottamaan miinuksia. Vähän ennen Barkovin loukkaantumista puhuin Sashan ja Jagrin merkityksestä ja tituleerasin todella pahaksi takaiskuksi ja nipsnaps, molemmat rikki (joskaan Jagrilla vaan pikkuvamma). Olen muuten sitten vastedes hiljaa tässä ketjussa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Onko minulla mennyt jotain ohi, vai miksi nämä jutut kumpuavat juuri nyt? Tallon on tehnyt hyvää työtä joukkueen kasaamisessa ja Gallant on valmentanut tällä kaudella recordilla 5-3-1. En näe syitä, miksi kumpikaan pitäisi potkia ulos, vaikka Tallonin sopimus taitaa olla katkolla kauden päätteeksi?

Halusin katsos punasydämen tapaan jinxata vähän lisää. Noh, 5-5-3. Kyllä tästä pääsee vielä yli, vasta 13 ottelua takana. Mutta tätä mentaliteettia ei siis pidä ottaa, siitä perkeleen pudotuspelipaikasta pitää ottaa hampailla, varpailla ja vaikkapa nenäkarvoilla kiinni ja roikkua loput 69 peliä.

Mutta joo, nelosketjun rooli korostuu yhä enemmän, kun joukkueen parhaat kaksi puolustavaa sentteriä ovat telakalla. Itse tosin toivoisin, että slumppaajat Bjugstad, Huby ja Pirri katsoisivat nyt olevan hyvä paikka ruveta pelaamaan, mutta eipä tälle kyseiselle tilanteelle voi mitään.

Mites muuten, vieläkö Trocheck + 2nd round <-> Sharp tuntuu hyvältä kaupalta? ;) No joo, itse olin jossain vaiheessa kanssa aika kovassa äänessä heittämässä Vinnyä ulos joukkueesta, joten sinäänsä huono juttu omalta kannalta ottaa tämä esille.

Mutta niin, tänään tosiaan pelaillaan ja pelaillaan ajoissa, eli kiekko tippuu noin kello 23:09. Viimeisin voitto kateilla on Kinkuista Los Angelesissa vuodelta 2002. Silloin kissojen maalissa muuten pelasi muuan TuTo-kasvatti Jani Hurme.

Tämä ei voi tarkoittaa mitään muuta, kuin sitä, että tänään tulee suurilukuinen voitto. Nyt näytetään miten sitä puolustusta pelataan ja laitetaan Huberdeau tappamaan yksin jokainen alivoima ja MacKenzie & Thornton tekemään yhdeksän maalia.

Kokoonpanoa ei matsiin ole vielä julkaistu, koska ei olla varmoja pelaako Bolland. Varmaa on se, että tämä roadtrip päättyy 1-1-1.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Bluffaaminen ei auttanut, vaan viimeisistä viidestä ottelusta on saldona tyylikkäät 0-3-2.

Pakko tässä vaiheessa mainita, että Ekblad on ollut surkea. Se on ollut vähän tabu sanoa se kattifanien ympärillä, mutta pakko nyt vaan nyt tämä asia mainita. Ainiin ja Carter on mulkku.

Olen kyllä tyytyväinen, että kun pääsi kympiltä töistä ja tänään alkaa seiskalta työt, niin oli jälleen kyllä hyvä paikka valvoa :)

Kaksi erää ripulia ja kolmannessa kunnon ryhdistäytyminen, mikä ei kuitenkaan noin kovaa vastustajaa vastaan riitä.
 
Olipahan kyllä lähellä karmeinta Cats-kiekkoa hetkeen nuo kaksi ensimmäistä erää. Tämä nyt on kuitenkin luonnollinen osa nuoren joukkueen kasvuprosessia, jossa kokeneita ja tasaisia vastuunkantajia ei varsinkaan hyökkäyksestä löydy. Antti Mäkinen muistutti taas pelin aikana siitä, mikä Jussi Jokisessa hiertää. Hyvä pelaaja, muttei mikään kannattelija. Eilen kyllä häiritsi Juicyssä todella paljon syöttöpelaaminen. Ihmeellisiä no-look-passeja selän taakse ja muutenkin luokatonta. Toki syöttöjen luokattomuus vaivasi koko joukkuetta, mutta noita en haluaisi nähdä näitä tuolta esimerkkiosastolta. Arviolta 1465 kertaa katkesi oma hyökkäys Kingsien vastahyökkäykseen, kun annettiin hyökkäyssinisen jälkeen joku todellinen toivotaan-toivotaan -syöttö.

Kun kokeneen osaston Jussi ja Bolland ovat sivuosan esittäjiä, jää nuorille ukoille liian iso lasti kannettavaksi. He pystyvät siihen yksittäisissä otteluissa, mutta kuten on nähty, tasaisuuden puute vaivaa ja samaan aikaan "kokeneemmalla junnukaartilla" on sitten vähän vaikeuksia oman pelinsä kanssa.

Nieminen sanoi, että pelaajathan siellä pelaa, mutta kyllä Gallantillakin on tällä hetkellä jonkun sortin kipsi päällä. Tai siis kyvyttömyys rakentaa hyökkäyspeliä. Siltikään en lähtisi vaihtamaan koutsia vain vaihtamisen ilosta, mutta jos markkinoille tulee joku sopiva nimi, niin en panisi pahitteeksi, vaikka Gallantille näytettäisiin ovea. Sama tosin pätee huippuluokan pelaajiin, jos jostain on saatavilla, niin lähtisin tekemään rohkeasti kauppaa. Kuitenkaan Jagr - Barkov -kaksikon ympärille ei kovin montaa vuotta voi hyökkäystä rakentaa - tai mistä tuosta Jagrista tietää.
 

MiksuMan

Jäsen
Hirveää, siis kertakaikkisen hirveää.

Gallantin kissaruoat on totaalisesti syöty. Ei tämä hyvältä näytä.

Jos pelaaminen ja varsinkin hyökkääminen rakennetaan pelkästään "kiekko päätyy ja perään" tyyliseen peliin jossa valmentajan rooli on vain tsempata pelaajia ja taputella heidän olkasuojiaan, niin se kyllä toimii junnukiekossa.
Mutta kuten nähty, maailman kovimmassa liigassa tällaisella pystyy voittaa vain satunnaisia pelejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös