Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 258 883
  • 639

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Phillyssa nyhjättiin kolme erää ja tehtiin Michal Neuvirthista sankari. Noh, hyvinhän tsekki pelasi ja kovin hyville tonteille ei Panthers päässyt. Flyers oli kiitettävästi tiivistänyt puolustuksensa ja Radko Gudasin nosto kokoonpanoon oli Hakstolilta hyvä liike. Brayden Schenn pääsi ensimmäisessä erässä lyömään voittomaalin Trocheckin nenän edestä ja selkeästi otti Vinnya päähän tämä pieni virhesijoittuminen. Luongo oli jälleen hyvä ja Barkovin kenttä vaarallinen. Sasha paransi myös aloitustyöskentelyään huomattavasti.

Ei mikään katastrofaalinen suoritus, mutta ehdottomasti parempaa lopputulosta lähdetään hakemaan heti ensi yönä Hurricanesia vastaan. Samalla muuten hyvä tilaisuus vertailla kahta kovinta "teinipakkia", kun Carolinan paidassa puolustaa Noah Hanifin. Olisiko Big Cubano ensi yönä maalin suulla? Virhe olisi peluuttaa Luongo puhki heti kauden alkuun.

EDIT: Rocco lähetettiin hakemaan tuntumaa Portlandissa.
 
Viimeksi muokattu:

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Vieraspelistä Phillyä vastaan en kirjoita mitään, koska tuli herättyä vasta kolmanteen erään ja muutenkin peli ei ollut mikään erityisen hyvä Catseiltä.

Oli mukava nähdä pitkästä aikaa nähdä hockey fightsin newsletterissä Catsien tappelu. Kyseessä oli siis se ekan ottelun Thornton/White -hanskaus. Itse tappelussa ehkä harmitti se, että White yritti ruumiin asennollaan väistää iskuja ja oli vinossa asennossa koko tappelun, eikä meinannut pysyä tasapainossa. Yli 95% hockey fightsissa äänesti tappelua Thortsin nimiin ja kyllähän se näin on, että Whitesta ei tuossa ollut mitään vastusta kokeneelle kollille. Itse hockeyfights.comin tappeluun pääsette tästä.

Saa nähdä kuka jatkaa Thorntonin "legacyä" tässä joukkueessa, itse laittaisin rahani Brickleylle ja Crouselle tässä kisassa. Kumpikaan ei ole mitään lapasia ja olihan se sydäntä lämmittävää siinä ekassa ottelussa nähdä Brickley nauramassa Thorntonin kanssa jäähyboxissa.

EDIT: Rocco lähetettiin hakemaan tuntumaa Portlandissa.

Hyvä, että kaveri on jo nyt luistimilla, luulin, että kuntoutus kestäisi pidempään. Tulee kyllä kova kilpailu noista viimeisistä pelipaikoista. Itse kyllä arvostan, jos Thornton otetaan mukaan sellaisiin matseihin, missä tarvitaan energiaa ja vastustajalla on paljon potentiaalisia hanskaajia, mutta muuten miehen paikkaa joukkueessa voi pitää Howden ja Grimaldi, sitten kun kuntoutuu.

Kyllähän joukkueessa on tällä hetkellä paljon vauhtia ja sitä tulee vielä lisää, kun Howden ja Grimaldi hyppää kehään. Smith on näiden pelien aikana vaikuttanut kelpo mieheltä tuohon kakkosen oikeaan laitaan, tosin itseäni ei haittaisi, vaikka sitä tonttia kauden lopussa hoitaisi muuan Rocco niminen veijari. Mutta Reilly on siis tuonut lisää vauhtia tähän joukkueeseen, vaikka Big Jimmy Hayeskin kokoonsa nähden liikkui melko hyvin.

Ei olla silti ihan mikkihiirijoukkue, tietyt kaverit löytyy kokoonpanosta, jotka pystyvät upottamaan kovia niittejä ja tiputtamaan hanskat tarvittaessa, etunenässä Gudbranson, Thornton, Brickley, MacKenzie ja Mitchell.

Olisiko Big Cubano ensi yönä maalin suulla? Virhe olisi peluuttaa Luongo puhki heti kauden alkuun.

Montoya on catsontheprowl.comin ja maalaisjärjen mukaan maalissa. Howdenin myös pitäisi olla Thortsin tilalla, eli nelosketju on tavanomaista nopeampi. Itse olen ainakin asettanut Quintonille paineet olla tämän kauden aikana joukkueen top3 nopeimpia kavereita ja toivottavasti mies vastaa huutooni, vaikka kaveria tuskin kiinnostaa mitkään turkulaisten mielipiteet.

Vastustajalla on Riley Nash ja James Wisniewski saikulla, muuten pelaavat normaalilla kokoonpanolla. Maalissa aloittaa Eddie Läck. Pitäisi olla mielenkiintoinen kamppailu, juurikin Carolinan nuoren kaartin vuoksi.

Liitetiedostona Carolinan todennäköinen kokoonpano catsontheprowl.comista.

Let's mennään katit!
 

Liitteet

  • Caroliinan hurrikaanit 13.10.png
    Caroliinan hurrikaanit 13.10.png
    44,4 KB · kertaa luettu: 291

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Hienosti kausi alkanut! Tänäänkin Florida oli paljon parempi kuin Canes mutta maalinteko tuntui vaikealta. Onneksi kolmannessa sitten repesi. HBJ-ketju aloittanut ihan mallikkaasti ainakin tehojen puolesta! Huberdeau ehkä hieman vaisu mutta eiköhän se siitä lähde.

Muutenkin joukkue vaikuttaa eritääin vahvalta. Kaikki 4 ketjua ovat vaarallisia, todella hyvin onnistunut roolitus. Smith näyttää ensimmäisten ottelujen perusteella todelliselta ryöstöltä! Luistin liikkuu ja pystyy pelaamaan todella hyvin kiekon kanssa. Bjugstad on kyllä hieno pelaaja ja tulee tekemään paljon maaleja tällä kaudella. Rannelaukaus todella tulinen ja rightin pelaajana tulee saamaan ylivoimassa hyviä vetopaikkoja. Luongo näyttänyt kahdessa ensimmäisessä pelissä että pystyy antamaan mahdollisuuden voittoon joka pelissä eikä Montoyakaan kovin huonosti tänään pelanaut.

Tästä todella hyvä jatkaa, kerrankin kausi alkaa positiivisissa merkeissä!
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kateilta ihan tyydyttävä esitys Carolinassa. Itse olen tyytyväinen siihen, että jokainen ketju erottuu jäällä omilla vahvuuksillaan ja heikkouksillaan. Pari ranskista pelistä.

- Campbell erityisen huono omassa päädyssä. Ei kestä minkäänlaista kontaktia ja mailalla tökkiessä helposti kaataa vastustajan jäähyn arvoisesti.
- Howdenilla odotetusti jalkoja. Silti näkisin tuon ketjun energiakoneena Brickleyn, joka heitti tyylikkäästi voittomaalinkin ja sitä ennen yhden maalin, mitä ei hyväksytty, koska peli oli jo vihelletty poikki Carolinan omatessa liikaa pelaajia jäällä.
- Jokainen kokoonpanossa luisteleva pelaaja on nopea. Kopeckyn ajoista ollaan päästy tähän pisteeseen, missä kaverit tuolla jäällä ovat oikeasti todella nopeita. Tuntuu siltä, että pari veteraaniakin (mm. MacKenzie) ovat löytäneet vielä sen yhden vaihteen lisää siihen luisteluun. Hyvä niin.
- Ylivoimalla pelaaminen on hankalaa, koska jotta sitä voi pelata, pitää aluksi päästä vastustajan alueelle. Usein menetetään heti aloituksessa kiekko, milloin se pitää hakea omasta päädystä ja silloin alkaa kiekon alueelle viemis -rumba. Välillä laitetaan turhaan kiekko päätyyn, vaikka luistelemalla pääsisi läpi ja välillä luistellaan ja menetetään kiekko, vaikka pitäisi laittaa kiekko päätyyn. Itse alueelle päästyä kiekko on etenkin Huberdeau-Barkov-Jagr-Bjugstad-Ekblad -koostumuksella hyvin hallussa ja sitä ei heti menetetä, mutta harmittaa, että siihen alueelle pääsyyn kuluu tärkeitä sekunteja aivan liikaa.
- Alivoimalla asia on taas toisinpäin - syötöt saadaan katkottua melko hyvin ennen, kuin vastustaja pääsee Panthersin alueelle, mutta itse omassa päädyssä - ainakin tässä matsissa - oltiin muutama potku jäljessä vastustajaa. Carolinan yv oli myrkkyä Catseille, koska kiekko vaan liikkui niin nopeasti, eikä kaikkia laukauksia saatu peitettyä, saatika syöttöjä katkottua.
- Montoya oli riittävän hyvä paikkaamaan Luongoa. Päästetylle maalille Monty Python ei voinut mitään, Barkov laittoi hieman löysähkön syötön Huberdeaulle, joka ei saanut sitä kunnolla vastaan, vaan kiekko karkasi vastustajalle, joka laittoi heti syötön Lindholmille parhaan laukaisupaikkaan ja tämä tapahtui niin nopeasti, että Big Cubano ei milllään ehtinyt reagoida tilanteeseen.
- Pakko Smith vielä mainita erikseen. Nopea kaveri. Hyödyllinen kaikissa tilanteissa, etenkin alivoimalla hyödyllistä pitää noin nopeata kaveria jäällä, niin saadaan ehkä pari av-häkkiäkin tällä kaudella tehtyä.

Hyvin on tosiaan kausi alkanut. Seuraava matsi on kotona ylihuomenna Buffaloa vastaan. Mielenkiintoista nähdä Eichel jäällä. Pitäisi olla aikamoinen peliälyllä varustettu patukka.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Ammattimainen esitys joukkueelta Carolinassa. Maalinteko tuntui olevan jälleen vaikeaa kaksi ensimmäistä erää ja hieman rupesi jo Elias Lindholmin iskemän tasoitusmaalin jälkeen hirvittämään, että nytkö se sitten sössitään. Joukkue osoitti kuitenkin kypsyyttä jatkamalla omaa peliään ja ketju toisensa perään sai tilanteita ja pyöritystä luotua vastustajan päähän. Kolmannessa erässä se sitten palkittiin.

Maalitilin avasi lupaavasti jo ensimmäisen erän alussa Nick Bjugstad loistavasti rakennetulla maalilla. Kakkosketjumme hyödynsi kylmänviileästi hurrikaanipuolustuksen ja Eddie Läckin haparoinnin ja Brandon Pirrin sekä Brian Campbellin nerokkaista siirroista Bjugstad laukoi kiekon hyvällä rannelaukauksella verkon perukoille. Tämän jälkeen maalinteko kuitenkin hankaloitui huomattavasti, vaikka Panthers ensimmäistä erää hallitsikin. Toisessa erässä Hurricanes pääsi peliin mukaan ja tasoitti lukemat Lindholmin hyvällä vedolla. Brad Malonelta esimerkillinen esityö. Ykköskenttä otti tämän maalin nimiinsä, joskin suurin kunnia kuuluu Carolinan tehokkaalle karvaukselle. Kolmanteen erään mentiin siis tasalukemissa.

Ottelu eteni Floridan pienoisessa hallinnassa, kunnes viimeisellä kympillä alkoi tapahtua. Hienosti koko ottelun pelannut neloskenttä sai nopealla hyökkäyksellä kiekon maalille, jossa Connor Brickley teki työtä käskettyä, siirsi pelivälineen maaliin ja nosti kädet ilmaan ensimmäisen NHL-maalin merkiksi. Brickley on ollut positiivinen ilmestys kolmessa ensimmäisessä ottelussa ja on tosissaan nappaamassa itselleen tuota neljännen kentän laitahyökkääjän tonttia. Todella hyvää duunia myös MacKenzielta ja Howdenilta läpi ottelun. Flyers-peleihin verrattuna peli oli siistiä eikä oikeastaan kukaan innostunut suuremmissa määrin taklailemaan. Tämä mahdollisti myös sen, että Howdenin myötä jalkoja ja käsiä saanut neloskenttä pystyi keskittymään kiekollisempaan peliin ja se näkyi heti tulostaululla. Seuraavaksi esiin astui Sasha Barkov, joka siirsi Jagrin ampuman irtokiekon maaliin ja mursi selkärangan vastustajajoukkueelta. Barkoville kauden avausmaali ja PPG-tahdissa mennään. Siinä maalissa myös tulevaisuuden tähti Noah Hanifin makseli oppirahoja, kun Jagr sipsutteli kevyesti maalipaikalle nuorukaisen ympäri. Jussi Jokinen iski ottelun lopussa vielä määrämittaisen tyhjään maaliin ja Florida otti - kuten alussa mainittu - ammattimaiset kaksi pistettä.

Erityismaininnat koko nelosketjulle sekä parille Kulikov-Petrovic. Myös Montoya selvisi puhtain paperein kauden avausottelustaan. Hyvältä näyttää, hyvältä näyttää.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Onneksi Panthers teki tarvittavat maalit tosiaan lopussa! Aika ajoin paistoi läpi hienoinen tehottomuus hyökkäyspäässä. Alivoima oli etenkin kolmannessa erässä hyvää, ja sen ansiosta Cats mahdollisti 2 pisteen potin. Ylivoima sen sijaan oli tehotonta, monesti näytti olevan helpompaa tulla hyökkäysalueelle 5vs5-tilanteessa.

Montoya pelasi tosiaan varmasti, ei merkkiäkään viime kauden haparoinneista. Canesin maalille hän ei voinut mitään.

Kahdesta seuraavasta ottelusta olisi tietenkin mukava raapia 4p, mutta saas nähdä. Etenkin tuo Dallas-matsi epäilyttää, kun heillä on niin älyttömästi hyökkäysvoimaa.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Tuli katseltua eka erä. Florida on kyllä äärimmäisen mielenkiintoinen ja viihdyttävä joukkue. Barkov on aivan käsittämättömän kova pelimies, saanut vauhtia viime vuodesta vielä lisää. Ihan sama mihin ketjukaverit heittää passia Barkoville, niin kiekko löytää aina takaisin joukkuekaverille. En tiedä onko täällä jo mainittu (tuli luettua vain nopeasti nuo ylemmät raportit), mutta Howden meinasi iskeä jo ekassa erässä sen kiekon reppuun, ohi kuitenkin meni. Samaten Barkovilla oli paikka juuri ennen Bjugstadin maalia.

Kulikovilta myös vahvoja nousuja hyökkäysalueelle. Onko Kulikov vieläkin heikko omassa päässä, vai onko saanut parannettua peliään?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
- Pakko Smith vielä mainita erikseen. Nopea kaveri. Hyödyllinen kaikissa tilanteissa, etenkin alivoimalla hyödyllistä pitää noin nopeata kaveria jäällä, niin saadaan ehkä pari av-häkkiäkin tällä kaudella tehtyä.
On sillä ihan hyvät kädetkin ja on perusfiksu. Laidoissa näkyy ketteryys. Bruinsissa ongelma oli paperinen itseluottamus, joka näkyi pakottamisena ja yliyrittämisenä. Toinen sitten se, että joutui pelaamaan Marchand - Bergeron -kaksikon kanssa, eikä saanut kiekkoa kuin harjoituksissa, kun niitä oli kaukalossa useampia. Edellinen ongelma saattoi paljolti johtua jälkimmäisestä.

Eniveis, ei ihan huippupotentiaalia, mutta eiköhän tuosta moderni kakkos-kolmosketjun laituri hioudu ja ihan menestyväänkin joukkueeseen. Toisin kuin Hayesista.
 
Kulikovilta myös vahvoja nousuja hyökkäysalueelle. Onko Kulikov vieläkin heikko omassa päässä, vai onko saanut parannettua peliään?

Ei Kulikov viime kaudellakaan ollut varsinaisesti heikko omassa päässä, paitsi Gudbransonin kanssa pelatessaan. Käsittämätöntä, että noin voi käydä. Useinhan sitä kuulee, että hyvät kemiat tekee enemmän kuin osiensa summa, mutta harvemmin toisin päin. Kuten @Stark sanoi, Kulikov-Petrovic toimii. On omasta mielestä ollut jopa solidein pakkipari näissä muutamassa pelissä. Kiekollisena hyviä, edistäviä ratkaisuja ja puolustussuuntaan hyvää peliä. Jos Petro jatkaa kehitystä samaan malliin, ajaa ukko Gudin ohi jo tällä kaudella. Ei sillä, että Gudi nyt olisi varsinaisesti huonosti pelannut, mutta jotenkin alkaa pikkuhiljaa painaa miehen arvioissa varausnumero. Nyt pitää vaan unohtaa, että mies varattiin niin korkealla kuin varattiin ja keskittyä siihen, että hänestä tulee jengiin hyvä 3.-5. -pakki ja alivoiman luuta.

Puolustuksesta on kyllä pakko sanoa, että eipä tule ikävä Campbellia. Soupyn tuotanto hyökkäyspäähän on heikentynyt kausi kaudelta, eikä puolustuspelikään ole samaa tahtia kehittynyt. Viime yönä ukko aloitti tilanteen, josta Carolina iski ja kaiken kukkuraksi hävisi vielä kaksinkamppailun omissa. Toki Sashan heikko syöttö oli viimeinen niitti, mutta silti.

Upshall, Kopecky, Bergenheim, Fleischmann, Hayes. Palkat taisi huidella ~12 miljoonassa. Trocheck, Brickley, Howden, Smith, Grimaldi jossain puolessa edellä mainitusta viisikosta. Kumpaan suuntaan vaakakuppi kääntyy pelillisesti? Kausi on kyllä pitkä, mutta eipä ole kyllä ikävä yhtäkään edelliskauden veteraaneista. Päivä päivältä ymmärtää vain paremmin Tallonin sanoja "emme hanki ketään vain hankkimisen takia, vaan ennemmin annamme mahdollisuuksia nuorille".
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Puolustuksesta on kyllä pakko sanoa, että eipä tule ikävä Campbellia. Soupyn tuotanto hyökkäyspäähän on heikentynyt kausi kaudelta, eikä puolustuspelikään ole samaa tahtia kehittynyt. Viime yönä ukko aloitti tilanteen, josta Carolina iski ja kaiken kukkuraksi hävisi vielä kaksinkamppailun omissa. Toki Sashan heikko syöttö oli viimeinen niitti, mutta silti.

Pakko sanoa tähän, että Campbell on todennäköisesti joukkueen aliarvostetuin pelaaja. Soupya aina haukutaan, mutta tämä veijari ei siitä välitä, vaan tekee puolustajaparistaan lähes jokaisessa matsissa paremman. Ja kyllä, Carolina-matsi oli Soupyltä huono ja muutenkin miehen jääaika on tippunut reilusti viime kaudesta, mutta näkisin tämän johtuvan siitä, että muut puolustajaparit ovat nykyään niin helkkarin hyviä.

Mitchell-Gudbranson, kunnon vanhanliiton stay-at-home -pari, jossa Mitchell on tällä kaudella yltynyt laukomaankin jo kuusi kertaa kolmessa ottelussa. Gudi on tuttuun tapaan ujostellut laukaustaan ja saanut vain kolme laukausta aikaiseksi maalia kohti, mutta itse olen tyytyväinen, että tälläinen raskaankaluston pakkiparikin pystyy kiekolliseen peliin.

Kulikov-Petrovic on ehdottomasti täyttänyt ja myös hieman ylittänyt odotukset, kuten Stark ja punasydän tuossa toteavat. Kulikov on mielestäni hyvin tekemässä tätä siirtymää yhdeksi joukkueen puolustuksen veteraaneista ja sitähän häneltä odotetaan ensikaudella, kun kaksi vanhusta puolustuksesta poistuu ja tilalle tulee maksimissaan yksi korvaaja. Petrovicilta tulee vielä muutamia pikkuvirheitä ja häneltä niitä pelin vajaa 50 NHL-ottelun kokemukselta saakin vielä tulla, mutta Kulikovin vähän vajaa 400 NHL-ottelun kokemuksella niistä pitäisi päästä eroon ja mies on toistaiseksi tällä kaudella niissä seitsemässä erässä (eli pl. toisen Phillypelin ekat kaksi erää), mitä olen Catsien lätkää nähnyt, ollut tekemättä mitään erityisen pölhöjä virheitä. Ja kyllä, vielä on 78 ottelua jäljellä runkosarjaa ja siihen päälle tosipelit, eli vielä on todistettavaa. Viime kausi oli miehellä kuitenkin parannus edeltävään kauteen ja sillä trendillä ollaan menossa.

Suurin heikkoushan miehellä on menneisyydessä ollut se, että on pelissä pelannut 2-3 dominoivaa vaihtoa ja loput vaihdot löysäillyt ja tehnyt pölöjä ratkaisuja. Mies on parantanut ehdottomasti hyvien otteiden pysyvyyttä, mutta kolmen ottelun näytöillä on vielä paha puhua mitään. Lähtökohtaisestihan kaverista toivotaan yhdeksi Venäjän maajoukkueen johtaviksi pelaajiksi, kun kaikenmaailman Markovit pikkuhiljaa vanhenevat ja siirtyvät sivummalle.

***

Tänään on kotona vastassa Buffalo. Line-up menee hyvin todennäköisesti samallalailla, kuin Carolina-pelissä, paitsi Luongon pitäisi avata maalilla. Buffalon riveissä on merkillistä, miten moni melko tärkeäkin pelaaja on sairaana. Cats pääsee peliin parhaalla kokoonpanollansa (ellei Grimaldia nyt lasketa poissaolijaksi, kun hakee AHL:stä tuntumaa) samanaikaisesti, kun Buffalolla on McCormick, Bogosian, Sanguinetti ja Lehner poissa ja sen lisäksi Gionta on day-to-dayllä, eli saattaa myös esiintyä tuossa kakkosen oikeassa laidassa. Ykkösmolari, top4-puolustaja, nelossentteri, bottom 6 laituri ja mahdollisesti top9 hyökkääjä poissa. Aika_moista.

Tiedän, että Gallant pyrkii keskittymään "kestävään kehitykseen", mutta itse näkisin kokoonpanossa yhden olennaisen muutoksen paikan. Meidän top6 vasemmat laiturit nimittäin ovat pelanneet nämä ensimmäiset kolme peliä aika huonosti. Itse näkisin, että tilanteen voisi yrittää korjata siten, että paikkoja vaan vaihdettaisiin, eli top6 hyökkäys olisi muodossa Pirri-Barkov-Jagr & Huberdeau-Bjugstad-Smith. Ja kyllä, Reillyllä pitäisi olla Pirrin kanssa kemiaa, mutta ainakin Brandonin otteet näissä ensimmäisissä peleissä ovat olleet odotuksiin nähden huonot.

Huberdeau on ollut Pirriä vielä mitäänsanomattomampi odotuksiin nähden - miehen pitäisi olla joukkueen paras laitahyökkääjä, mutta sen sijaan mies on tasapisteissä mm. MacKenzien ja Mitchelin kanssa. Ongelmaksi näkisin sen, että ykkösvitjan ollessa jäällä kiekko on liikaa Barkov-Jagr -sektorin hallussa ja sellaiseen asetelmaan juuri Pirri sopisi, mahdollisimman kiekottomaksi kaveriksi, joka laukoo paikoista maalit. Tämä on tosin vain oma mielipiteeni, mutta täten saataisiin mahdollisesti parannettua top6-hyökkäyksen otteita.

Catsien kokoonpano on melko selvä, joten tähän voi laittaa Buffalon odotetun kokoonpanon (muutettu, koska Gionta ei pelaa):
Ryan O'Reilly - Zemgus Girgensons - Tyler Ennis
Evander Kane - Jack Eichel - Brian Gionta
Matt Moulson - Johan Larsson - Jamie McGinn
Nicolas Deslauriers - David Legwand - Sam Reinhart

Josh Gorges - Rasmus Ristolainen
Mike Weber - Cody Franson
Jake McCabe - Mark Pysyk

Chad Johnson

Kyllä tuosta top6-hyökkäyksestä viisi äijää sytyttää meitin aivan täysin, samoin Moulson, Legwand ja Ristolainen. Toivottavasti nähdään hyökkäyspainotteinen peli, eikä sen jälkimmäisen Philly-pelin kaltaista nyhjäystä, vastustajalla on kuitenkin yksi parhaista laukauksensa maalille saakka saavista kavereista puolustamassa. En oikeastaan tiedä haluanko Fransonille hyvää vai pahaa, lähtökohtaisestihan mies on olemukseltaan aika sluiba jätkä, mutta en tiedä pitäisikö jotkut empatiakäsikarvat nousta, kun mies epäonnistui täysin Free Agencystä rahastamistavoitteessaan. Noh, anyways...

Let's go Cats!

Edit: kokoonpanoa muutettu, koska Gionta ei pelaa
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Buffalon riveissä on merkillistä, miten moni melko tärkeäkin pelaaja on sairaana. Cats pääsee peliin parhaalla kokoonpanollansa (ellei Grimaldia nyt lasketa poissaolijaksi, kun hakee AHL:stä tuntumaa) samanaikaisesti, kun Buffalolla on McCormick, Bogosian, Sanguinetti ja Lehner poissa ja sen lisäksi Gionta on day-to-dayllä, eli saattaa myös esiintyä tuossa kakkosen oikeassa laidassa. Ykkösmolari, top4-puolustaja, nelossentteri, bottom 6 laituri ja mahdollisesti top9 hyökkääjä poissa. Aika_moista.

Korjataan vähän: puuttuu ykkösmolari ja -pakki, sekä pari täytemiestä, joista McCormick lähempänä kokoonpanoa. Mä en edes muistanut, että Sabresillä on joku Sanguinetti. Gionta oli pirun hyvä pre seasonilla, mutta vikoissa treeneissä tuli joku pikkuvamma. Lähtökohtaisesti top 6-laituri. Ennen ottelua hirvittää jälleen Weber-Franson-pari, sekä Johnson, mikä on huimaa edistystä viime kauteen, jolloin hirvitti päävalmentajan kravattia myöten kaikki.

Toista Catsin Philly-matsia jaksoin tovin katsella, ja sen perusteella Huberdeau on edelleen ihan kujalla, Jagr ja Smith pirun hyviä. Näin aiheessa pysyäkseni, kun mieli teki vastata tuohon.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Niin, Legwand taisi tosiaan viedä McCormickin paikan kokoonpanossa ja onkin aivan täysin erilainen pelaaja. McCormick kun on Gudbransonin jaloilla (hfboardsilla heitetään aina läppää siitä, että Gudihan on muuten jättiläs, mutta jalat, etenkin pohkeet, ovat miehellä pienemmät kuin Bambilla) varustettu betonipilari ja Legwand kevyt vauhtikone ja Sarnia Stingin omistaja, joka omaa Gudbransomaisen liian korkean varausnumeron. Eli molempia yhdistää Erik Gudbranson. Itse McCormick, Legwand ja Gudbranson muodostavat kolmion. Illuminati confirmed.

Toista Catsin Philly-matsia jaksoin tovin katsella, ja sen perusteella Huberdeau on edelleen ihan kujalla, Jagr ja Smith pirun hyviä.

Noniin, hyvä että joku muukin on sitä mieltä, että Hubyn otteet ovat olleet huonoja. Nyt pitää kyllä heittää Huberdeau pois joukkueesta ja ottaa vapaana agenttina kokemusta ja jalkoja tuomaan Gabriel Spilar...

Hyvä muuten, että saatiin virveliltä eka viesti tähän ketjuun, nyt pitää vaan eristää se nurkkaan, kunnes vaihtaa suosikkijoukkueensa Panthersiksi.
Tai edes Everbladesiksi.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
aika kovia tappioita viimeisen kahden vuoden aikana

Juu ja eihän Panthers todennäköisesti tule tekemään koskaan voittoa. Anaheimkin kovasta menestyksestään huolimatta tekee kymmeniä miljoonia tappiota kaudessa, tai ainakin Ducksin omistaja Henry Samueli sanoi viime viikolla LA Daily Newsille “The only thing I’ll say is our losses are in the double-digit millions”

Valitettavasti yli puolet NHL-joukkueista tekee tappiota joka vuosi ja etenkin monilla NHL:n eteläisillä joukkueilla en näkisi mitään mahdollisuutta tehdä koskaan voittoa. Tietenkin yksi mahdollisuus on paitamainokset, jos NHL saisi jonkun naurettavan suuren tarjouksen pienistä "Adidas - employing children since 1949" yms. -logoista, niin ne rahat olisi mukava jakaa kaikkien tiimien (+ pieni osuus NHL:lle) kesken.

Jos haluaa ajatella jotain positiivista, niin meillä on ennen tämän päivän ottelua prosentuaalisesti NHL:n suurin yleisömäärä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sääli, että loistava Barkov joutuu pelaamaan Floridassa. Muistan hyvin vierailuni Pantehrsin kotiluolassa, siitä oli kiima ja urheilujuhla kaukana, jengiä tuolla ei vaan niin hirveästi jääkiekko kiinnosta.

Tuosta on pari vuotta ja yleisöä ei ollut niin paljoa, mutta ovatko yleisömäärät entisestään laskeneet? Katselin tuossa highlightit, niin pääkatsomotkin näyttivät aika tyhjiltä...
 
Sääli, että loistava Barkov joutuu pelaamaan Floridassa. Muistan hyvin vierailuni Pantehrsin kotiluolassa, siitä oli kiima ja urheilujuhla kaukana, jengiä tuolla ei vaan niin hirveästi jääkiekko kiinnosta.

Tuosta on pari vuotta ja yleisöä ei ollut niin paljoa, mutta ovatko yleisömäärät entisestään laskeneet? Katselin tuossa highlightit, niin pääkatsomotkin näyttivät aika tyhjiltä...
Toisaalta Barkov saa pelata rauhassa toisin kuin esim. Buffalon ja Edmontonin nuoret pelaajat. Luulen, että Barkovin luonteelle Floridan tyylinen joukkue oli lottovoitto, sillä Edmontonissa median jatkuva mielenkiinto olisi voinut häiritä keskittymistä todella paljon.
 

Schadowan

Jäsen
Toisaalta Barkov saa pelata rauhassa toisin kuin esim. Buffalon ja Edmontonin nuoret pelaajat. Luulen, että Barkovin luonteelle Floridan tyylinen joukkue oli lottovoitto, sillä Edmontonissa median jatkuva mielenkiinto olisi voinut häiritä keskittymistä todella paljon.

Saa nähdä karttaako esim. Selke-trophy Barkovia koko uransa ajan, koska hän pelaa juuri Floridassa eikä saa kauheasti näkyvyyttä. Rehellisesti sanottuna Sasha olisi Selke-ainesta jo tällä kaudella, puhumattakaan mitä tapahtuu 5v tai 10v päästä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Hyvä iltapuhde taas Panthersilta ja ennen kaikkea tulikuumalta kaksikolta Barkov-Jagr. Ikä on vain numeroita, kun katsoo noiden kahden peliä. Jagr pelaa samanlaisella innolla, kuin NHL-paikastaan taisteleva tulokas ja Barkov puolestaan osoittaa - ja on koko lyhyen uransa osoittanut - poikkeuksellista viisautta kiekon kanssa ja ilman. Itse olen vain todella tyytyväinen siihen, että Sasha Barkov pelaa nimenomaan Floridassa. Kauden avausottelu oli osoitus siitä, että kyllä sieltäkin kiekkokansaa löytyy.

Vähän turhan tiukaksi päästettiin peli, mutta tietyllä tapaa luottavainen olo oli kyllä ottelun suhteen. Kakkosketjulta odottaisi vielä vähän lisää, vaikka Smith onkin väläytellyt ja Bjugstad on ottelusta toiseen vahva ja hyvä. Ehkä tuo Pirrin hidas aloitus kaudelle nyt hiertää. Hubyn ja Pirrin paikkojen vaihtaminen olisi aika radikaali liike, mutta kyllähän kokeilla aina sopii. Jussi Jokinenkin on ollut sen verran hyvällä jalalla taas kauden alkuun liikkeellä, että myös Jokisen ja Pirrin paikkojen vaihtaminen olisi kokeilemisen arvoista. Hyvin on palikat kuitenkin heti kauden alkuun asettuneet ja ei voi kuin fiilistellä ja vielä kerran kehua ykkösketjuamme.
 
Tuosta on pari vuotta ja yleisöä ei ollut niin paljoa, mutta ovatko yleisömäärät entisestään laskeneet? Katselin tuossa highlightit, niin pääkatsomotkin näyttivät aika tyhjiltä...

En jaksa nyt tarkistaa mutta muistelisin lukeneeni, että viime kotipeli oli loppuunmyyty ja tässäkin pelissä yli 11 000 katsojaa. Tyhjyyden tunne saattoi johtua siitä, ettei tiettyjä katsomonosia enää suljeta. Eli ilmeisesti jonkinlaista lisäpöhinää on havaittavissa Floridassa mutta tosiaan en muista varmaksi.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Oli tällä kertaa pakko tyytyä highlightseihin Buffalo-pelin kanssa, ja on kyllä uskomattoman hienoa peliä Jagr-Barkovilta! Florida on alkukauden ansiosta noussut ehdottomasti suosikkeihini tältä kaudelta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vaan on tuo Jagr myös melkoinen luonnonoikku. Jätkä pelasi NHL:ssä jo ennen kuin Barkov oli vielä syntynytkään ja pelaa edelleen ihan helvetin hyvin. 4 pelissä tehot 4+2.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vaan on tuo Jagr myös melkoinen luonnonoikku. Jätkä pelasi NHL:ssä jo ennen kuin Barkov oli vielä syntynytkään ja pelaa edelleen ihan helvetin hyvin. 4 pelissä tehot 4+2.

Juu ja Pinppaakin saa enemmän Sashan ikäisiltä kisuleilta, mitä Sasha ite. Sama kuin kentällä, senku vaan laittaa tarjotuista paikoista sisään.

Oli tällä kertaa pakko tyytyä highlightseihin Buffalo-pelin kanssa, ja on kyllä uskomattoman hienoa peliä Jagr-Barkovilta! Florida on alkukauden ansiosta noussut ehdottomasti suosikkeihini tältä kaudelta.

Sama täällä. Onhan tuo huikeata. Ennen niin inhoamani Jaageri on noussut ihan ykkössuosiksi. Ja Sashan nyt tietää, hänen hyvyytensä ei koskaan minua tule yllättämään. Maailmanhistorian kaikista varmimmin toteutuva propekt-potentiaali.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Sääli, että loistava Barkov joutuu pelaamaan Floridassa. Muistan hyvin vierailuni Pantehrsin kotiluolassa, siitä oli kiima ja urheilujuhla kaukana, jengiä tuolla ei vaan niin hirveästi jääkiekko kiinnosta.

Tuosta on pari vuotta ja yleisöä ei ollut niin paljoa, mutta ovatko yleisömäärät entisestään laskeneet? Katselin tuossa highlightit, niin pääkatsomotkin näyttivät aika tyhjiltä...

Mutta pari vuotta sitten kun Panthers pelasi pleijareissa oli tupa täynnä ja ilmeisesti tunnelmakin kohillaan. Panthers on vaan kyntänyt niin monta vuotta ja kun kaupunki ei ole mikään Toronto niin tavallaan ymmärtää tyhjät lehterit. Mutta nyt joukkue on todella urheilullinen ja hyvä joten ainakin itse odoton että katsomot pikku hiljaa täyttyvät kauden edetessä.


Hieno voitto taas yöllä! Barkov - Jagr akseli toimii todella hienosti, Huberdeau oli vieläkin vaisu. Edellisessä viestissä unohdin mainita Petrovicin joka on kehittynyt huimasti kesällä ja näyttää ihan NHL-tason puolustajalta! Ja kemiat tuntuvat kohtaavan Kulikovin kanssa mallikkaasti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mutta pari vuotta sitten kun Panthers pelasi pleijareissa oli tupa täynnä ja ilmeisesti tunnelmakin kohillaan. Panthers on vaan kyntänyt niin monta vuotta ja kun kaupunki ei ole mikään Toronto niin tavallaan ymmärtää tyhjät lehterit. Mutta nyt joukkue on todella urheilullinen ja hyvä joten ainakin itse odoton että katsomot pikku hiljaa täyttyvät kauden edetessä.

Tuolla taannoisella Floridan reissulla huomasin valtavan eron Panthersin ja Lightningin välillä. Tampassa Lightning oli iso juttu ja jengi tunsi taksikuskeja myöten Filppulat ja kumppanit (oli muuten valtava Filppula-lakana tuolloin siinä areenan ovipielessä). Panthersilla on todella epämääräinen imago ja kannattajakunta, tulee Espoon Blues mieleen. Jotenkin sellainen eläkeläisjuttu mielestäni, toivotaan että innostus nyt kasvaa jos joukkue pärjää.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Tuolla taannoisella Floridan reissulla huomasin valtavan eron Panthersin ja Lightningin välillä. Tampassa Lightning oli iso juttu ja jengi tunsi taksikuskeja myöten Filppulat ja kumppanit (oli muuten valtava Filppula-lakana tuolloin siinä areenan ovipielessä). Panthersilla on todella epämääräinen imago ja kannattajakunta, tulee Espoon Blues mieleen. Jotenkin sellainen eläkeläisjuttu mielestäni, toivotaan että innostus nyt kasvaa jos joukkue pärjää.


Ihan varmasti näin. Mutta eipä se tarvitse kuin sen kipinän ja menestyvän joukkueen niin äkkiä taksikuskit ja ihmiset ylipäätään oppivat tunnistamaan Bjugstadit ja Huberdeaut. Tai ainakin itse haluan uskoa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös