FC Barcelona 2008-09

  • 39 172
  • 196

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilen tuli taas voitto, kun Getafe kaatui 0-1. Barca hallitsi peliä mielinmäärin, mutta viimeistely oli heikkoa. Huonossa viimeistelyssä kunnostautuivat erityisesti Etoo ja Henry joilla oli monia huippupaikkoja ratkaista peli. Ainoan maalin teki 20 minuutin kohdalla Messi.

Pelin tuomarikolmikko oli aika pihalla koko pelin ajan. Mukaan mahtui ainakin pari eroikoista paitsiovihellystä, kaksi viheltämättä jäänyttä rankkaria ja Alvesin todella helposti saama keltainen kortti.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilisellä klassikon voitolla mestaruus käytännössä sinetöityi, kun eroa Realiin on 7 pistettä, kun pelejä on jäljellä La Ligassa neljä. Otteluohjelma loppukaudeksi näyttää Barcan osalta tältä:

6.5. Chelsea-Barcelona (CL-semifinaaleiden 2. peli)
10.5 Barcelona-Villarreal (La Liga)
13.5 Barcelona-Athletic Bilbao (Copa del Reyn finaali)
17.5 Mallorca-Barcelona (La Liga)
24.5 Barcelona-Osasuna (La Liga)
(27.5 Mahdollinen CL-finaali)
31.5 Deportivo-Barcelona (La Liga)
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Uskomaton näytös kieltämättä Barcalta. Arkkivihollisen kotikentällä ladotaan kuusi maalia ja leikitellään maalipaikoissa ja tuhlaillaan siinä määrin, että kymmenenkään ei olisi ollut mahdoton loppusaldo. Iniestan kaatamisesta jäi vielä selvä pilkku viheltämättä.

Setantan kommentaattori oli aivan liekeissä ylistäessään Blaugranan taiteilijoita. Harvoin sitä noin paljon tulee nautittua ja naurettua futismatsia katsoessa. On se vain uskomaton jengi tuo tämän kauden Barca ja Pep melkoinen poppaukko.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Henry loukkasi polvensa Klassikossa ja on sivussa pari viikkoa. Pahan aikaan tulee, koska tänä aikana on Copa del Reyn finaali, yksi La Liga peli ja CL-2.semifinaali Chelsea vastaan. Bojan tai Iniesta todennäköisesti ottaa Henryn paikan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Eilisellä klassikon voitolla mestaruus käytännössä sinetöityi, kun eroa Realiin on 7 pistettä, kun pelejä on jäljellä La Ligassa neljä.

Ja se on hyvä asia. Miksikö näin sanon? Koska tämän kauden R.Madrid ei ansaitse mestaruutta. Siihen on syynä se, että peli on ollut täyttä paskaa vrt. Barcan suurimman osan kaudesta toiminut kaunis jalkapallo. Eikä sitä myöskään antsaise nuo taustasekoilijat. Ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, sitä ei ansaitse Heinze eikä Pepe. Toiv. ettei Barcalle nyt vain käy niinkuin joinain kausina on käynyt...
 

Dragon38

Jäsen
Henry loukkasi polvensa Klassikossa ja on sivussa pari viikkoa.

Mahdollisesti kehissä kuitenkin jo Chelseaa vastaan. Vamma ei niin paha kuin oletettiin, joskin hyvin epätodennäköistä pelaaminen vielä tänään.

Varmuudella sivussa Puyol, Marquez ja Milito. Kuka Piquen viereen keskustaan? Caceres tai Abidal, ei ole paljoa vaihtoehtoja. Vähän huolestuttaa puolustus tänään. No kohta sen näkee..
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänä viikonloppuna La Liga-mestaruuden lopullinen varmistuminen on ensimmäistä kertaa mahdollista. Jos Real häviä tänään Valencialle ja Barca kukistaa huomenna Villarrealin, on mestaruus Barcelonan.

Vamma ei niin paha kuin oletettiin, joskin hyvin epätodennäköistä pelaaminen vielä tänään.

IS-uutisoi tänään, että Henry ei välttämättä pysty pelaamaan vielä CL-finaalissakaan. Huono juttu, koska Henrya kyllä kaivattaisiin hyökkäyksessä. Jos ei Henry pysty pelaamaan niin Iniesta todennäköiseti ottaa taas Henryn paikan.

No katsellaan miten Henryn tilanne kehittyy...

Ps. Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt että miksi Alves ampuu melkein kaikki vaparit, kun osumatarkkuus on tällä kaudella ollut surkea. Edellisen kerran tainnut osua joskus syys-lokakuussa. Tosin ei Xavikaan niissä vapareissa kovin kummoisella prosentilla ole onnistunut mitä on päässyt vetämään.
 
Viimeksi muokattu:

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Ps. Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt että miksi Alves ampuu melkein kaikki vaparit, kun osumatarkkuus on tällä kaudella ollut surkea. Edellisen kerran tainnut osua joskus syys-lokakuussa. Tosin ei Xavikaan niissä vapareissa kovin kummoisella prosentilla ole onnistunut mitä on päässyt vetämään.

On itse asiassa hämmentävää, kuinka huono erikoistilannejoukkue Barcelona on. Kokoonpano on täynnä maailman taitavimpia pelaajia, mutta esimerkiksi tällä kaudella nähtyjä suoria vaparimaaleja saa etsiä koirien ja kissojen kanssa. Myöskään keskityspalloista eivät katalaanit näytä saavan juuri mitään aikaiseksi, eikä toisaalta mikään ihme, sillä joukkueen parhaat pääpelaajat taitavat olla jotakuinkin alle puolitoistametrisiä. Alvesin keskitykset ovat olleet huonoja ja vaparinsa vieläkin kelvottomampia. Eipä sikäli, olisi sinne kärkeen ollut varmasti helpompi heittää niitä pallojakin, jos siellä olisi vilkkunut esimerkiksi kauden alla huhuiltu Trezeguetin kupoli.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Tänään se sitten tapahtuu...

...ja mestaruus osuu taas oikeaan osoitteeseen. Onnittelut mestaruudesta Madridin sirpaleshokki-esityksen jälkeen & tervetuloa Roomaan kauden huipentumaan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hivenen vähiin on kirjoittelemiset intin takia jäänyt, joten paikkaillaan tätä nyt pikkasen.

Hienosti on Pepin tulokaskausi siis mennyt jo nyt ja toivotaan että kyläläiset kaatuvat tänään niin se on siinä sitten. Joka tapauksessa mestaruus siis taskussa ja toivotaan että ne pari muutakin pokaalia vielä löytäisivät oikean osoitteen niin siinäpä sitä olisi näyttöä seuraikonilta. Tähän kun lisätään vielä Realin kuohitseminen... No ei parane vielä nuolaista sillä ManUa vastaan on kyllä paha, mutta samalla niin hieno peli luvassa. Toivotaan vaan parasta. Niin ja ei Baskejakaan sovi unohtaa varmasti tulevat aikamoisella latuksella Cupin finaaliin.

Tosta erikoistilannepelaamisesta pitää todeta sen verran että suorat vaparit ovat kyllä olleet aika luokattomia juuri tehojen muodossa (mitä pitääkin hivenen ihmetellä), mutta kulmapotkuista on maaleja tullut ihan kivasti. Niihin on Pep tuonut selvästi säpinää ja tehoa mitä Frank ei todellakaan saanut aikaiseksi. Pelitilanne keskityksiin tarvittaisiin sitä pääpelivoimaista kärkeä jos niistä enemmän haluttaisiin aikaiseksi saada, mutta hyvinhän on näinkin mennyt. Maata pitkin maata pitkin... Toki itse olisin toivonut viime kesältä (Alvesin hankinnan jälkeen) juuri tälläistä kärkeä Berban muodossa jos ei muuten niin edes sitä monipuolisuutta ja vaihtoehtoja tuomaan.

Kauden huipentumista siis odotellessa.
 

Kojootti

Jäsen
On muuten Barcan keskuspakki Pique kehittynyt todella hyväksi pelaajaksi! Joku aika sitten hän oli vielä vähän epävarma kenties. Chelseata vastaan todella kypsä esitys. Tekee hyviä nousuja sekä pitkät pallot löytävät oman pelaajan todella usein. Lunastanut paikan myös Espanjan a-maajoukkueessa, vaikka ikänsä puolesta voisi pelata vielä tulevan kesän junnujen skaboissa. Hänhän on syntynyt vuonna -87, joten kehitystä tapahtunee vielä todella paljon.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Toista puoliaikaa pelataan ja Barca johtaa 3-1 eli aika lähellä on, että pääsee sanomaan... Se on siinä. Siinäkin mielessä hienoa, että mestaruus ratkaistaan heti kun siihen on ensimmäinen mahdollisuus. Keskiviikon cupin finaaliin saa lähteä aika rennoin fiiliksin ja siihen isoon finaaliin jää hyvin aikaa valmistautua kun ei tarvitse miettiä La Ligan viimeisiä kierroksia. Eiköhän kaikki joilla on vähänkään jotain vammaa kropassa, lepää liigamatseja ennen Mestareiden Liigan finaalia. Nyt siihen tarjoutuu erinomainen mahdollisuus. Huikea joukkue. Huikea kausi. Mutta yhteen kannuun ja kahteen finaalipaikkaan ei tyydytä... : )

Aika huikea viikko. 2.toukokuuta Realin nöyryytys vieraskentällä 2-6. 6.toukokuuta 1-1 tasuri Chelsean vieraana ja yliaikamaalilla Mestareiden Liigan finaaliin. 10.toukokuuta Villarrealista kotivoitto ja La Ligan mestaruuden varmistuminen.
 
Viimeksi muokattu:

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Aika huikea viikko. 2.toukokuuta Realin nöyryytys vieraskentällä 2-6. 6.toukokuuta 1-1 tasuri Chelsean vieraana ja yliaikamaalilla Mestareiden Liigan finaaliin. 10.toukokuuta Villarrealista kotivoitto ja La Ligan mestaruuden varmistuminen.

Harmi vain että tuo viimeinen jäi vain haaveeksi ja mestaruus jäi varmistamatta. Noloa kyllä menettää kotikentällä johto noin ja Abidal saa taas punaisen. Noh, kyllähän tuo aika pitkälle on tapultetu, mutta olisihan se ollut mukava jos olisi tuo lopun johto pitänyt.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tasuriin siis jäätiin Villarrealia vastaan. Mestaruus ei siis vielä varmistunut, eroa Realiin on kuitenkin 8 pistettä kun pelaamatta on vielä kolme kierrosta.

Barcalta ihan ok peli, mutta aivan parhaalle tasolle ei päästy. Barcan onnistujiin kuuluivat Etoó, Iniesta ja Dani Alves. Iniesta ilmeisesti loukkaantui pelin loppupuolella ja reidessä tutkimusten mukaan pieni repeämä. Iniestan pitäisi kuitenkin pystyä pelaamaan CL-finaalissa.

Viikolla vuorossa on Copa del Reyn finaali ja viikonloppuna päästään varmistamaan La Ligan voitto Mallorcaa vastaan.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen kannu voitettiin eilen kun Athletic Bilbao kaatui Copa del Reyn finaalissa 1-4.

Alussa Bilbao siirtyi johtoon kun Toquero vei Bilbaon 1-0 johtoon kulmapotkusta.

Barcan tasoitus tuli noin 30 minuutin kohdalla, kun Yaya Touren komea soolo ja matala laukaus päätyi verkkoon.

Toisen jakson alussa Blaugrana ratkaisi pelin, kun verkko heilahti 3 kertaa kymmenessä minuutissa Iraizozin selän takana. Maalinteossa onnistuivat Messi, Bojan ja Xavi. Erityisesti Xavin maali oli upea, kun hän ampui pallon vaparista tarkasti ylänurkkaan.
 

Dragon38

Jäsen
Seurahistorian 19. mestaruus varmistui eilen illalla, kun Villarreal kaatoi Madridin 3-2. Nyt voi Pep lepuuttaa pelaajia Mallorca ja Osasuna peleissä sekä tottakai hakea sitä puolustuslinjaa Rooman peliin. Finaalista siis poissa Marquez, Milito, Alves ja Abidal. Pique ja Yaya ovat todennäköisesti topparit ja Puyol varmasti toisella laidalla. Uskoisin että vanhaherra Sylvinho ottaa vasemman tontin ja pitää Ronaldon aisoissa.

Madrid cabrón saluda al campeón!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jo nyt erinomainen kausi Barcalle, ja kruunuksi vielä Maunoa daijuun CL-finaalissa niin Euroopan parhaasta seurajoukkueesta ei jää epäselvyyttä. Bilbaon puolesta harmittaa, mutta Barcelona on aina ollut minulle kakkosvaihtoehto jonka mielelläni näen menestyvän elleivät baskiterroristit pyttyjä vie.
 

Dragon38

Jäsen
Eto'o on ollut nyt 5 ottelua putkeen aivan pihalla. Paikkojan on, mutta mies ei meinaa saada mistään sisään. Tänään yksi maali, mutta vireessä ollessa olisi tullut varmasti 2-3 enemmän. Samanlaista ollut ensimmäisestä Chelsea pelistä lähtien. Toivottavasti Iniesta ja Henry on kunnossa CL-finaalissa, ei Messi yksin ManUa kaada.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kausi saatiin eilen päätökseen ja kauden viimeisestä ottelusta Deportivoa vastaan tuloksena 1-1 tasuri. Parasta miehitystä Pep ei viimeiseen peliin kentälle laittanut.

Deportivo siirtyi Bodipon puskumaalilla 1-0 johtoon 30 minuutin pelin jälkeen, mutta Etoo tasoitti pelin 89 minuutin kohdalla 1-1.

Etoon hävisi kuitenkin 30 maalillaan taistelun maalikuninkuudesta Forlanille, joka onnistui maalinteossa 32 kertaa.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Mestaruuden ratkettua Barca pelasi aika heikoin tuloksin, esim. liigan maaliennätys jäi tekemättä. Toki jos "piccailu" edesauttoi CL:n voittoa niin sou not! Maaleja kuitenkin seuraennätys 105 kpl. Lisäksi mm. seuran ennätys voitoissa (28) ja maalierossa (105-35=70), vierasvoitoissa (13) missä pisin vierasvoittoputki (9). Lähde seuran kotisivut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös