Fanitoiminta ja sen seuraukset

  • 836 914
  • 2 865

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen verran ollaan lähiaikoina lyöty paskaa päin näköä, mistään mitään tietämättä.
Paska valuu alaspäin... no joo leikki leikkinä ettei mene provoksi.
Lainauksen kolme viimeistä sanaa on herättänyt mielenkiinnon. Työkaverini on intohimoinen Jokerikannattaja, IFK kahvimukini häviää säännöllisin väliajoin avokonttorin kahviosta ja palautuu Jokerilogot teipattuna kylkeen. Vastaavan laista pientä suullista huumoria on päivittäin keskustuissa. Miksi kannattaminen ei voisi olla positiivista asiaa?

Tämä ystäväni siis kuuluu niihin, joka on kausarilla eteläpäädyssä ja käy säännöllisesti vierasmatkoilla... mutta silti ei ole syyllistynyt ylilyönteihin reisuissa, vaikka myöntääkin, että nesteet maistuvat... Silti yleisin kommentti häneltä tästä säännöllisestä Jokerifanien sekoilusta on se, että "ei pidä ottaa kantaa mistään mitään tietämättä". Porukastanne löytyy myös muita tuttuja, joiden kanssa saa järkevää keskustelua aikaan ja on mukava vaihtaa juttuja positiivisista vierasreissuilla ja katsomossa tapahtuneista asioista.

Hei hyvää päivää... tiedän kuka potki järkkäriä, ketkä Jokerikannattaja tappelivat keskenään viime vuoden Jyväskylän reisulla... ja paljon muitakin matkan varrella tapahtuneita asioita...
Olisiko aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja katsoa peiliin? Kuitenkin 98% teistä osaa käyttäytyä, tuotte loistavaa meininkiä katsomoon... Miksi ette saa muutamaa häirikköä kuriin? Miksi annatte näiden muutamien pilata hienon kannustuksenne? Älkää puolustelko näitä henkilöitä ja alentuko samalle tasolle "rikoskumppaneiksi"! Teidän 98%:a tarvitaan katsomossa!
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Sen takia täällä moni kaipaa lisäinfoa, mutta kun Ultras ei osallistu itse keskusteluun porukka vetää enemmän ja vähemmän (hätiköityjäkin) johtopäätöksiä todistajalausuntoihin ja valokuviin nojaten.

Kilpikonnapuolustus "ei me mitään tehty, täyttä liioittelua ja paskaa", vastuun pakoilu ja rehellisten kannanottojen puute ei ainakaan auta. Osaatko valaista esim. tästä junnuturnaustempauksesta? Löytyvätkö syylliset ja tuleeko omaa kurinpalautusta? Onko liian salaista sanoa sekin?
Kyllä täällä muutama on yrittänyt lisäinfoja heitellä, mutta tässä viidakossa jossa sapelit vaan heiluvat, ei vaan pysty neutraalia faktaa lyömään pöytään.
www.ultrasjokerit.com -sivustoltahan se meidän stoori löytyy.

Ei varmasti UJ ole pulmunen missään nimessä, mutta nyt on kaikki mitä on tapahtunut aikaisemminkin (mm. Hämeenlinnan penkit) laitettu UJ:n piikkiin. Ja tätä tekee myös lehdistö. Monessa UJ:on ollut mukana, mutta on siellä sellaisiakin urpoja monesti, jotka sikailevat ja eivät kuulu millään tapaa UJ:hin. Helpoin se on laittaa UJ:n piikkiin, mehän ollaan roskasakki joka ei ymmärrä lätkästä mitään, kuulema.

Syylliset futarikentälle juoksuun ovat tiedossa. Ajattelematon juttu ehdottomasti, joka dumataan täysin. Siitä ei ole enempää kommentoitavaa.

Eiköhän tässä monessa mielessä tule asiat selvitettyä. Siitä lähdetään ja toivottavasti ne ulkopuoliset jotka eivät tunne meitä, eivät jatkuvasti sortuisi "ylilyönteihin" täällä. Voin sanoa että harva meistä on vantaan amisjätkä tai aivoton urpo, vaikka kuva nyt meistä sellainen onkin. Se nyt on kuitenkin ihan sama.

Nyt ei ole muuta kommentoitavaa, eiköhän asioista kerrota sitten kun kun on sen aika.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinähän se parhaiten tiedät mikä ketäkin kiinnostaa! Niin kuin jossain ketjun syövereissä aikaisemmin kirjoitin, UJ:n jäsenet ovat käyneet Jokereiden matseissa 10-15 vuotta, jotkut pidempää, muutamaa lukuunottamatta.
Varmasti ovat. Ei siitä ollut kyse.
Kannattaisi kuitenkin tutustua siihen UJ:n perustuslakiin jonka mukaan UJ:ta ei kiinnosta itse viihteellinen tapahtuma.
Onko muuten keskisormen näyttäminen omille pelaajille sitä oikeaa kannustamista?
 

Brad

Jäsen
Onko muuten keskisormen näyttäminen omille pelaajille sitä oikeaa kannustamista?

Ehdottomasti jos omat löysäilevät eivätkä tee duunia palkkansa eteen.

Itse en todellakaan hyväksy tätä ns. Jokerifanien pelleilyä, muutamat samat tyypit vuodesta toiseen aiheuttavat harmia kännipäissään Jokereille, helvettiin sieltä!

Matti, tee jotain.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Kyllä täällä muutama on yrittänyt lisäinfoja heitellä, mutta tässä viidakossa jossa sapelit vaan heiluvat, ei vaan pysty neutraalia faktaa lyömään pöytään.
www.ultrasjokerit.com -sivustoltahan se meidän stoori löytyy.
Eli tuo on teidän koko totuus? En löytänyt tuosta jutusta sanaakaan junnuturnauksen pitch-invasionista, ja kovasti siellä väitettiin ettei soihdut autoihin osuneet vaikka kuvamateriaali toisin todistaakin. Koittakaa nyt oikeasti keskustella sen sijaan että väittäisitte että "mitään ei tapahtunut". No tässä taisi käydä juuri niin kuin tuossa muutama sivu takasinpäin pelkäsinkin, eli ns. kakka tuli housuun eikä kukaan uskalla julkisesti enää mitään sanoa.

Ei varmasti UJ ole pulmunen missään nimessä, mutta nyt on kaikki mitä on tapahtunut aikaisemminkin (mm. Hämeenlinnan penkit) laitettu UJ:n piikkiin.
Älkää enää viitsikö niistä H-linnan penkeistä, eiköhän täällä ole niistä jo kaikki sanottu ja vähän enemmänkin.
Ja tätä tekee myös lehdistö. Monessa UJ:on ollut mukana, mutta on siellä sellaisiakin urpoja monesti, jotka sikailevat ja eivät kuulu millään tapaa UJ:hin. Helpoin se on laittaa UJ:n piikkiin, mehän ollaan roskasakki joka ei ymmärrä lätkästä mitään, kuulema.
Niin, onko se sitten kuinka uskottavaa, kun kerrotte lehdistölle, [kärjistys]että mitään ei ole tapahtunut, ja mikäli jotain on tapahtunut, UJ:llä ei ollut kyseisiin tapahtumiin osaa eikä arpaa[/kärjistys]. Eiköhän se ole jo kaikille selvää että jotain tapahtui, ja ehkä UJ:kin oli jossain mukana.
Syylliset futarikentälle juoksuun ovat tiedossa. Ajattelematon juttu ehdottomasti, joka dumataan täysin. Siitä ei ole enempää kommentoitavaa.
Tästä haluaisin itsekin vähän lisätietoa, eli millainen dumaus on kyseessä?
Eiköhän tässä monessa mielessä tule asiat selvitettyä. Siitä lähdetään ja toivottavasti ne ulkopuoliset jotka eivät tunne meitä, eivät jatkuvasti sortuisi "ylilyönteihin" täällä. Voin sanoa että harva meistä on vantaan amisjätkä tai aivoton urpo, vaikka kuva nyt meistä sellainen onkin. Se nyt on kuitenkin ihan sama.
Juuri tuo teidän "ihan sama" -asenne tällaisissa tilanteissa herättää pahennusta ja lisää kaikkien tahojen epätietoisuutta, huhuja ja liioitteluja asian oikeasta kulusta.
Nyt ei ole muuta kommentoitavaa, eiköhän asioista kerrota sitten kun kun on sen aika.
Eiköhän sen aika olisi mahdollisimman nopeasti, ennen seuraavaa reissuanne. Voin vain kuvitella millainen rumba tulisi, jos seuraavalla matkalla jotain sattuu ellei likapyykkiä ennen sitä hoideta kunnolla.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
En näe vikaa tunnelmaluonnissa tai (humoristisissa) maalaisvastaisissa huudoissa? Ensimmäisen kerran itse olen kuullut FC Jokerien 116%-poikien fanithan keksivät tämän "janari"-nimityksen, jota näköjään nämä jääkiekkoultrat käyttävät myös.

Janari on kyllä ihan stadin slangia, että ei sitä ole mitkään pojat keksineet yllättäen. Sitä nyt jokainen hokihörri hokee, mutta jotain järkeä näihinkin juttuihin.

Sekin nauratti, että siksi peitetään naama, ettei töissä tunnisteta katsomossa heilujaksi. Kannattaa sitten varmaan heilua rauhallisemmin, jotta voi töissä rauhassa ilmaantua jonkin joukkuueen kannattajana.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Sitä paitsi niin kauan kuin eripaikoissa kirjoitetaan mitä sattuu, niin kaikki eivät halua kasvojaan näkyviin. Vaikka mitään laitonta ei teksikään, niin kaikki eivät halua, että työpaikan pomo katselee kuvia, jossa työtekijä heiluu katsomossa.

Rikollisethan ovat yleensä sitä mieltä, että eivät tee mitään väärää. Ja harva rikollinen sitä haluaa pomonsa tietävän sivubisneksistään, jos nyt sattuu olemaan töissä jossain.

Ei taida kuitenkaan suurinta osaa haitata yhtään, että pomo tietää jonkun heiluvan kiekkokatsomossa.

Että silleen...
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin , saisi kyllä ottaa hämeenlinnan päässä ottaa ihmiset oppia tästä Eerolasta joka oikeasti miettii seuraamuksia ja tahtoo tehdä tuottoisaa bisnestä.
Hieno päätös tälle (minun mielestäni) täysin käsistä karanneelle keskustelulle.
 

MikeM

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Jokerit vuoteen 1994,
Maajoukkue (jalkapallo),
Koen jonkinlaisena paradoksina väkivallan kaukalossa ihannoinnin ja v-koodin puolustelemisen lajiin "kuuluvana" ja sitten hyssyttely näistä Ultrista, että aiheuttavat pahennusta hallissa/vieraspaikkakunnilla käyttäytymämällä "huonosti" isäntäpaikkakunnan nakkipalkkajärkkärien ja pitäjän sanomien mielestä.

Koko ajanhan Ultrat ovat puhuneet yleismaailmallisesta fanikulttuurista ja "kannattamisesta", johon kuuluu vierasmatkoihin matkustaminen, kotiotteluissa kotipäädyssä oleminen ja joukkueen auttaminen mm. lauluilla ja yhtenäisellä pukeutumisella, tavoitteena joukkueen ylimääräisenä pelaajana oleminen ja vastustajan psyykkaaminen. En ymmärrä miksi tämä koetaan "vaarallisena" tai "lajiin kuulumattomana". Mielestäni paljon epäarvostettavampaa on joku HML:n sikakatsomo, jossa huudellaan kännissä homoa ja nuijaa ja ollaan niin jääkiekkoasiantuntijaa niin jääkiekkoasiantuntijaa.

Keskisormen näyttäminen omille pelaajille on perusteltua, koska fanit kuitenkin ovat maksaneet oman lippunsa hinnan tod. näk. pienemmistä ansioistaan kuin jääkiekkoammattilainen ja tekevät oman työnsä katsomossa, l. kannustavat herkeämättä omiansa. Jos pelaaja A ei tee työtään kunnolla, on fanilla mielestäni oikeus valittaa (vaikkakin aika arkaainen tapa) tästä ja ilmaista tunnettaan pelaajan esityksestä.

Jos joukkue häviää 5-0 kotonaan, ei siitä nyt ainakaan pääntaputuksiakaan pitäisi antaa. Vai millä lailla sitä palautetta pitäisi antaa? Nurisemalla netissä?

Rikollisethan ovat yleensä sitä mieltä, että eivät tee mitään väärää. Ja harva rikollinen sitä haluaa pomonsa tietävän sivubisneksistään, jos nyt sattuu olemaan töissä jossain.

Ei taida kuitenkaan suurinta osaa haitata yhtään, että pomo tietää jonkun heiluvan kiekkokatsomossa.

Että silleen...

Haetaanko tässä sitä, että henkilö X ei halua pomon tietävän mitä puuhaa vapaa-ajallansa mahdollisien potkujen takia vai mitä?

Suomi on kuitenkin vapaa maa ja toimija saa tehdä vapaa-ajallansa mitä tahansa, kunhan se ei vaikuta hänen työsuoritukseensa (tule kännissä töihin ja ammatti on linja-autokuski esim.).

Toisekseen, lukemieni lehtijuttujen perusteella Jokerifanien toiminta ei ole täyttänyt "rikoksen" tunnusmerkistöjä l. mitä itse käsitän "rikokseksi", jotta kys. faneja voi pitää "rikollisina". Esim. kännissä jäähallissa heiluminen ei ole Suomen rikoslain mukaan rangaistavaa, toki poliisi voi noukkia mukaansa henkilön, joka on päihtynyt, rikosta ennaltaehkäisevässä mielessä.
 
Viimeksi muokattu:

MikeM

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Jokerit vuoteen 1994,
Maajoukkue (jalkapallo),
Samalla lailla voitaisiin kieltää Ekku Peltomäen valoshow Hartwall-Areenassa (kirkkaita valoja ja kovia ääniä; migreeni- ja paniikkikohtausvaara), jos soihdutkin kielletään ja yleisön päälle vedetyt liput (tukehtumis/pakokauhuvaara).

Soihtujen "vaarallisuus" on jäänyt allekirjoittaneelle vielä mysteeriksi, koska jonkin verran olen seurannut tätä ultrakulttuuria, niin onko aiheuttanut vaaratilanteita (katsomopaloja?) ja missä?

Britanniassa paloi 80-luvulla Bradfordin kotistadioni Valley Parade kesken pelin, mutta tällöin palon syy oli tupakka. Toki jäähallin tapaisessa sisätilassa soihtujen aiheuttama savu saattaa aiheuttaa hengitystiehyeongelmaisille hengitysvaivoja, joten sikäli ymmärrän niiden bannauksen jäähalleissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Koen jonkinlaisena paradoksina väkivallan kaukalossa ihannoinnin ja v-koodin puolustelemisen lajiin "kuuluvana" ja sitten hyssyttely näistä Ultrista, että aiheuttavat pahennusta hallissa/vieraspaikkakunnilla käyttäytymämällä "huonosti" isäntäpaikkakunnan nakkipalkkajärkkärien ja pitäjän sanomien mielestä.
Koetko vastaavia paradokseja rallikisojen ja tieliikenteen välillä?
 

MikeM

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Jokerit vuoteen 1994,
Maajoukkue (jalkapallo),
^ en viitsi kommentoida kys. offtopicia

Kysymykseni onkin, tätä sivuten kuitenkin, "brutaalia", intensiivistä jääkiekkoako pitäisi seurata
a) perse penkissä, konvehteja mussuttaen golfaplodeilla sävyttäen
b) itse myös eläytymällä, jotta katsomon energia siirtyisi omaan joukkueeseen, joka lienee ultrien tavoite lajista ja maasta riippumatta?

Ja miksi joku sikakatsomo on hyväksytympi ilmiö, kuin nämä ultrat? Hgin Sanomatkin muinoin kirjoitti ihailevan artikkelin korvien punaisuudesta, homo-huudoista ja paikallisten isäntien kovasta kannatuksesta.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Koen jonkinlaisena paradoksina väkivallan kaukalossa ihannoinnin ja v-koodin puolustelemisen lajiin "kuuluvana" ja sitten hyssyttely näistä Ultrista, että aiheuttavat pahennusta hallissa/vieraspaikkakunnilla käyttäytymämällä "huonosti" isäntäpaikkakunnan nakkipalkkajärkkärien ja pitäjän sanomien mielestä.

Paradoksaalista on sekin, ettei vedä vierustoveriaan turpaan Asikaisen tittelimatsissa. Tai jos pitää sotapeleistä tietokoneella. Tulisiko silloin hankkia paradoksaalisuudessaan ihkaoikea ase?
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
a) perse penkissä, konvehteja mussuttaen golfaplodeilla sävyttäen
b) itse myös eläytymällä, jotta katsomon energia siirtyisi omaan joukkueeseen, joka lienee ultrien tavoite lajista ja maasta riippumatta?

Nämäkö ne ainoat vaihtoehdot ovat? No, en siinäkään tapauksessa ala ultrailemaan, sillä olen aikuinen.

Konvehtikaupoille mars!
 
Nyt kun keskustelu tässä ketjussa on saatu jokseenkin järkevälle tolalle, ei mennä oneliner-kommentointiin vaan yritetään pitää sitä oikeaa keskustelua yllä.

Moderaattorit
 

theace

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Keskisormen näyttäminen omille pelaajille on perusteltua, koska fanit kuitenkin ovat maksaneet oman lippunsa hinnan tod. näk. pienemmistä ansioistaan kuin jääkiekkoammattilainen ja tekevät oman työnsä katsomossa, l. kannustavat herkeämättä omiansa. Jos pelaaja A ei tee työtään kunnolla, on fanilla mielestäni oikeus valittaa (vaikkakin aika arkaainen tapa) tästä ja ilmaista tunnettaan pelaajan esityksestä.

Jos joukkue häviää 5-0 kotonaan, ei siitä nyt ainakaan pääntaputuksiakaan pitäisi antaa. Vai millä lailla sitä palautetta pitäisi antaa? Nurisemalla netissä?

Nyt puhutaan ottelusta jonka joukkue hävisi vieraissa 4-3 jatkoajan jälkeen taistellen, onko silloin keskisormen näyttäminen yhtä perusteltua? Vai onko sittenkin niin, että yleinen aggressivisuus ja aggressiiviset huudot ja eleet kuuluu tuohon Ultras touhuun olennaisena osana? Uskottavuushan siinä menisi jos vain esim buuaisi omalle joukkueelle huonon esityksen jälkeen. Kovat jätkät ei buuaa, kovat jätkät näyttää keskaria.

Turha puolustella mitään sellaista minkä hyvin tietää olevan olennainen osa koko touhua.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt puhutaan ottelusta jonka joukkue hävisi vieraissa 4-3 jatkoajan jälkeen taistellen, onko silloin keskisormen näyttäminen yhtä perusteltua?

Joukkue puppeloi 3-1 johdon päätöserässä, siitä oli kysymys, eikä mistään kunniakkaasta jatkoaikatappiosta. Tässä joukkueessa pelaa tällä hetkellä liikaa pelaajia, jotka eivät ikinä ansaitsisi kantaa oman seurani logoa. Keskareiden villjely pelaajille oli silti turhaa ja typerää. Ei kuuluisi heti ensimmäisten tilaisuuksien tullen alkaa vittuilemaan ja se hieman harmitti minuakin. Mutta uskon ja toivon, että ensi torstaina taas nähdään ja kuullaan Eteläpääty täysissä voimissa Tapparaa vastaan. Eteenpäin.

Ja onhan MikeM myös oikeassa. Pelaajat muodostavat ainoastaan joukkueen, kannattajat ovat paljon enemmän.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eikös tuollainen ole ihan tavallaan ihan tarpeeton julistus, kun koskaan ei mitään ongelmia ole ollut?
Toki on hyvä, että yhdessä sovitaan pelisäännöt. Niin ne päiväkodissakin tekevät säännöt yhdessä lasten kanssa.
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Jokerifanit.net:
"soihdut, savut ja ”pommit” ovat ehdottomasti kiellettyjä koko matkan ajan"

Voi surku. Juuri tilasin sata soihtua TPS-Jokerit matsiin. Pitää myydä ne jollekkin venemiehelle. =)

Uskon (ja omat omiin kokemuksiin perustuen), että nämä "yhteiset pelisäännöt" ovat 95% Jokerifaneista itsestäänselvyyksiä. Nyt nämä 5% voivat lukea ennen matsiin lähtöä säännöistä mitä saa tehdä ja mitä ei. =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös