Fanitoiminta ja sen seuraukset

  • 837 294
  • 2 865

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tekstiä....


Tähän aiheeseen ei ole Salaman upean kirjoituksen jälkeen enää mitään sanottavaa. Siinä oli kaikki juuri siten sisäistetty kuin itse asian ajattelen. Painun tästä Lukko-palstalle omien seuraan.

Tervetuloa Raumalle taas Jokerifanit. Emme teitä vihaa ja toivottavasti tekään ette enää ensi kerralla meitä. Tiukka vääntöä kaukalossa ja kovaa huutoa!
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun tätä topikkia lukee, niin ei voi muutakuin nauraa. Siis näille kaikille jeesustelijoille. Mitä kauheaa siellä raumalla nyt tapahtui, että pitää haukkua näitä UJ:ta huligaaneiksi yms (natsivertaus oli paras *reps*). Kyllä huomaa, että jokeriviha on voimissaan, niin paljon paskaa tänne vieraskannattajat suoltaa.
En ole aiemmin tähän topikkiin kirjoittanut, mutta taidan lukeutua niihin kukkahattuisiin jeesustelijoihin, jotka nimim. Lager Lageria niin kovasti naurattavat. Itseäni korpeaa nimenomaan eniten juuri lainaamani tekstin kaltainen vähättely Rauman tapahtumista eikä mainittu nimimerkki ole ainoa sitä harrastanut, tuon nyt satuin vain tähän poimimaan.

Ehkä tällä kertaa ei tapahtunutkaan mitään kovin ihmeellistä, mutta jos nämä tapahtumat painetaan villaisella, niin seuraavalla kerralla mennään taas askeleen verran pitemmälle ja niin edelleen ja lopulta sitten ollaan siinä tilanteesta, että ei ole enää kenelläkään kivaa. Näin ajattelen ja uskon, että useimmat muutkin tähän ketjuun kirjoittaneet "jeesustelijat" ovat enemmänkin huolissaan suunnasta, johon tämä homma on nyt menossa, vaikka myös huomiota on kiinnitetty nyt tapahtuneisiin häiriköinteihin (mm. junnujen futispelin keskeyttäminen).

Tifot, laulut ja äänekäs kannustus ovat hieno asia ja erittäin tervetulleita suomalaiseen jääkiekkoon. Vaikka oma tyylini seurata jääkiekko-ottelua ja kannattaa suosikkijoukkuettani on erilainen, niin täytyy sanoa että tuo Ultras-tyyli tuo tunnelmaa halliin ja juurikin UJ on tuon eteen tehnyt hyvää työtä. Mutta nämä ko. aatteen lieveilmiöt eivät ole sitä. Naamioituminen (miksi on naamioiduttava, jos liikkuu asiallisella asialla?), toisista ihmisistä piittaamaton toiminta, vihan lietsonta ja väkivallalla uhkailu yms... ei niitä vaan voi kuitata huumorilla.

Mielellään sitä kävisi jääkiekko-otteluissa vieraspaikkakunnillakin, mutta jos homma alkaa mennä siihen, että joutuu pelkäämään fanipaidassa tai muissa oman joukkueen tunnuksissa turvallisuutensa puolesta, niin harkintaan menee, onko se enää sen arvoista. Ja mikäli tämä suuntaus jatkuu, niin uskonpa, että en ole ainoa, joka alkaa miettiä asiaa.

Ja lopuksi... en vihaa Jokereita enkä Jokeri-faneja. Jos suollan tänne paskaa, niin sitten se johtuu ihan jostain muusta.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ultras Jokerifanien Jere?

Montako mahdollisuutta annetaan? Mikä on liikaa, missä kulkee raja?

Jokereiden Eteläpäädyn faniporukka ja Ultras sen äärimmäisenä ilmenemismuotona ovat tuoneet Jokereiden ja koko SM-liigan fanikulttuuriin paljon hienoja uusia tuulia. Jokereille entistä enemmän 60 minuuttia lähestyvää kovaa äänivallia lauluineen ja huutoineen. Jokereille ja SM-liigalle näyttäviä tifoja - parhaimmillaan iloista karnevaalitunnelmaa, josta loistaa kauas näkemyksellinen suunnittelu ja perinpohjainen, aikaa vievä valmistelu.

Samalla kyseinen ryhmä on vetänyt puoleensa täydellisiä mottipäitä, jotka perisuomalaiseen junttitapaan hieman räyhäkkää nautittuaan yrittävät lujittaa me-henkeään vihaamalla kaikkea, kiusaamalla/uhkailemalla pienempiään ja huutelemalla esivallalle - ainakin toisen selän takaa. Näinhän se menee, idiootteja löytyy kaikista joukoista, joukossa tyhmyys tiivistyy ja isossa joukossa räjähtelee.

Kuinka paljon kuitenkaan pitää hyvän vuoksi kärsiä pahaa? Kauanko ohjata lempeällä kädellä kaidalle polulle, odottaa omaa ymmärrystä, montako (viimeistä) varoistusta antaa?

Rauman tapahtumien perusteella näyttäisi siltä, että nyt ollaan niillä nurkilla joilla ryhmäkurin pitää ruveta toimimaan, tai muuten ulkoiset tekijät hoitavat hommansa. Ja koska ulkopuolelta ei tunneta ongelman alkulähteitä tarkasti, tulevat toimet olemaan varmasti ylimitoitettuja. Onko kenties satojen Jokerifanien (järjestäytynyt) vierasmatkailu vaarassa kourallisen ääliöitä takia? Maine nyt ainakin ja sitä kautta viihtyvyys vierashalleissa.

Yleisen pohdiskelun lisäksi hieman omakohtaisuutta nykyisen Jokerifani-aallon vaikutuksista omaan toimintaa. Viitisentoista on tullut Jokereita seurattua, kotona ja vieraissa. Alkuaikoina varsin fanaattisesti, sittemmin opiskelun, töiden, tyttöystävän, vaimon, muiden harrastusten vuoksi vähemmän fanaattisesti, mutta aina kuitenkin sydämellä. Tässä kontekstissa on viime vuosien Jokerifanikulttuurin muutos lisännyt kiinnostusta kotipeleihin. Hallissa on tunnelmaa, josta tälläinen takarivin tarkkailijakin nauttii - kiitos siitä.

Vieraspeleissä on tullut vuosien saatossa käytyä puolenkymmentä kertaa vuodessa. Alkuaikoina aina järjestäytyneesti, sittemmin enenemässä määrin omatoimisesti - vieraissa aina kuitenkin fanipaita päällä. Viime vuosina on kuitenkin tullut havaittua muutosta vieraspaikkakuntalaisten suhtautumisessa Jokeripaitaan - hyviä tyyppejä löytyy yleensä juttukavereiksi, mutta huutelu ja töniminen on lisääntynyt. On tullut harkittua fanipaidan jättämistä vierasreissuilta pois - kiitos siitäkin samalle porukalle...
 

aragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kazakstanin naisten harkitseva maajoukkue
Sorry nyt etukäteen kun kommentoin hiukan liian laaja-alaisesti (en siis vain Jokereiden fanitoimintaa), toivottavasti arvon mode-sediltä löytyy ymmärrystä?

Pelasin itse jääkiekkoa aktiivisesti lähes koko "junnuputken", mutta lahjat (lue harjoitteluinto) loppuivat jo ennen ajokortti-ikää. Koko lapsuuteni & nuoruuteni kävin joukkue- ja muidenkin kavereiden kanssa katsomassa edustusjoukkueemme pelejä ja elin peleissä joka solullani (fanina) joukkueen ylä- ja alamäet => hakeuduimme aina samaan katsomonosaan ja ainakin yritimme pitää jumalatonta meteliä...

Tuohon aikaan (70- ja 80-luvuilla) taisi vaan olla niin, että jääkiekkojoukkueen tekemiset ja tekemättä jättämiset eivät olleet yhteiskunnan mittakaavassa ihan kärkipään asioita ja touhumme sai vanhemmiltammekin palautteeksi lähinnä hymähtelyä. Jossain vaiheessa alkoi porukka harventua ja itsellenikin kävi "vanhanaikaisesti"; kiinnostus nykyistä vaimoani kohtaan ohitti heittämällä lätkä-fanituksen ja sitten mukelot veivät loputkin "jalat alta" => elämään tuli siis niitä oikeasti tärkeitä asioita!

Ja sitten itse asiaan.

Suomalaisen jääkiekkofanittamisen vertaaminen Etelä-Euroopan tai UK:n jalkapallon taustalla syntyneisiin Ultras-ryhmittymiin on suorastaan naurettavaa! Esim. Espanjassa FC Barca on "Katalonian maajoukkue" ja Real Madrid taas Francolaisten seura jota aikanaan suosittiin sumeilematta tarkoituksena kyykyttää katalaanit oikein kunnolla => taustalla on siis valtava historiallinen ja poliittinen jännitys johon liittyy ihmisten systemaattista sortoa, kiduttamista ja tappamista.

Mielestäni tällainen Ultra-fanittaminen Suomessa (enkä edelleenkään puhu vain Jokeri-sellaisesta) kertoo meikäläiselle lähinnä siitä, ettei näillä ihmisillä ole elämässään mitään oikeasti merkittävää tekemistä! Kaikissa ääriliikkeissä yksittäiset ihmiset hakevat omalle elämälle uutta tarkoitusta joukkovoimasta => eletään jossain "me vihataan teitä kaikkia" / "meitä vihataan joka paikassa" fantasia-maailmassa, kaikki tehdään viitteellä "me", "minä itse" en ole vastuussa mistään ja syy kaikkeen epämääräiseen / valonarkaan toimintaan on muissa (tästä löytynee ihan tutkimustietoakin).

"Ihan oikeasti" kysymys on vain pelistä nimeltään jääkiekko. Siitä on saatavissa upeita ja karmeita tunteita (sekä kaikkea siltä väliltä). Nautitaan pelistä, kannustetaan omia, tunnustetaan värejä (se taisikin olla futis-slogan), otetaan lapset mukaan peleihin kasvamaan "oman joukkueemme" kannattajiksi, vittuillaan kaikki yhdessä turkulaisille, mutta JUMALAUTA PIDETÄÄN KAIKKI LAITON TOIMINTA KAUKANA JÄÄKIEKON YMPÄRILTÄ!! Jääkiekko on meikäläiselle kuitenkin niin tärkeä juttu etten missään tapauksessa halua antaa sitä joidenkin huivipää-idioottien käsiin. Voin kertoa, että yhdenkään suomalaisen jääkiekkojoukkueen "ultras-fani" ei ole edes puoliksi niin kova jätkä kuin esim. tavallisesta arkielämästä selviävä ja tervepäiset lapset kasvattava yh-äiti.

Rauman tapahtumista sen verran, että (puolin ja toisin) katsokaa kusipäät (siis ne jotka siellä toilailivat) peiliin, katsokaa uudelleen, katsokaa pitkään ja hävetkää saatana.

Ultras-Jokereille; Teidän suuresti rakastamanne seuran nimissä käydään parasta aikaa keskustelua jostain pikkujunnujen jalkapallopelin häiritsemisestä ynnä muusta peliin ja lätkän fanittamiseen kuulumattomasta paskasta => mahdatte olla ylpeitä? Jos ette ole niin laittakaahan äkkiä mukananne roikkuvat umpivintit ojennukseen ja matkustuskieltoon! Voin kertoa, että jos ette laita niin Suomen kaltaisessa "poliisivaltiossa" tulee hyvin nopeasti kova kovaa vastaan ja sitten ei ole enää kellään mukavaa.

Eipä muuta, jatkakaa...

Kiitos Salama!

En voisi täydellisemmin sitä itsekkään kirjoittaa, joten lukekaapa ihmiset tää artikkeli ajtuksella, siitä voi oivaltaa jotain?
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomalaisen jääkiekkofanittamisen vertaaminen Etelä-Euroopan tai UK:n jalkapallon taustalla syntyneisiin Ultras-ryhmittymiin on suorastaan naurettavaa!

...
Mielestäni tällainen Ultra-fanittaminen Suomessa (enkä edelleenkään puhu vain Jokeri-sellaisesta) kertoo meikäläiselle lähinnä siitä, ettei näillä ihmisillä ole elämässään mitään oikeasti merkittävää tekemistä! Kaikissa ääriliikkeissä yksittäiset ihmiset hakevat omalle elämälle uutta tarkoitusta joukkovoimasta => eletään jossain "me vihataan teitä kaikkia" / "meitä vihataan joka paikassa" fantasia-maailmassa, kaikki tehdään viitteellä "me", "minä itse" en ole vastuussa mistään ja syy kaikkeen epämääräiseen / valonarkaan toimintaan on muissa (tästä löytynee ihan tutkimustietoakin).
Kylläpä kyllä. Pitää yhtyä näihin kommentteihin kuten niin moni muukin.

Miksei voida tehdä vain positiiivista kannattamista? Onko se mahdoton ajatus? Vai saako (mun mielestä naurettavan liioitellusta) "me"-hengestä ja (mun mielestä naurettavan liioitellusta) viha-ajattelusta niin paljon positiivista energiaa että se jotenkin kannattaa?
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Miksei voida tehdä vain positiiivista kannattamista? Onko se mahdoton ajatus? Vai saako (mun mielestä naurettavan liioitellusta) "me"-hengestä ja (mun mielestä naurettavan liioitellusta) viha-ajattelusta niin paljon positiivista energiaa että se jotenkin kannattaa?

Voidaan sanoa, että ei ole olemassa kovin paljon esimerkkejä siitä, että vain positiivisella kannattamisella oltaisiin saatu aikaan mitään merkittäviä tuloksia, jos tavoittena on kasvattaa kannustusryhmien kokoa ja varsinkin niin että niissä on väkeä jotka pitävät ääntä. Otetaan sitten tarkastelualueeksi Suomi tai loppueurooppa. Kysymys on kuitenkin siitä, että suurin osa chanteistä on positiivsta oman joukkeen kannattamista ja vain pieni murto-osa dissaus chantejä. Me hengen luominen on hyvin tärkeä osa, kun rakennetaan kulttuuria. Kannattajaryhmien kasvattamisessa ja muutenkin urheilussa kysy on vähän samasta asiasta kuin kansallisvaltioden luomisessa ja kansallistunteen hakemisessa. Nykyinen globalisoituva yhteiskunta vähentää kansallistunnetta, mutta ihmisillä on sisään rakennettuna malli, jossa haluttaan kuulua johonkin ja tähän perustuu se, että tälläisillä ryhmillä on vetoa. Eihän joukkuetta, joka ei koko kauden aikana ottaisi yhtään jäähyä kävisi kukaan katsomassa, koska peli olisi munatonta surfaamista ilman tunnetta.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten se eroaa "Hjallisten huorien" tai niiden vihaamisen huutelusta?

Mikäli olisit tietoinen asioista olisit varmasti huomioinut myös sen, että myös suosikkiseurallasi on melko pitkälti UJ:n kanssa samanlaista ideologiaa tunnustava porukka takananaan, eikö totta?


Mikäli olisit ITSE tietoinen asioista, huomaisit, että täällä keskustellaan JOKERIEN fanitoiminnasta.
 
Voidaan sanoa, että ei ole olemassa kovin paljon esimerkkejä siitä, että vain positiivisella kannattamisella oltaisiin saatu aikaan mitään merkittäviä tuloksia, jos tavoittena on kasvattaa kannustusryhmien kokoa ja varsinkin niin että niissä on väkeä jotka pitävät ääntä.
...
Eihän joukkuetta, joka ei koko kauden aikana ottaisi yhtään jäähyä kävisi kukaan katsomassa, koska peli olisi munatonta surfaamista ilman tunnetta.
Pistää miettimään mitkä ovat niiden motiivit, jotka liittyvät porukkaan vasta kun kannattaminen saa negatiivisia piirteitä.

Ihan varmasti kävisi, mikäli joukkue pelaisi hyvää jääkiekkoa. Ei ne jäähyt sitä tunnetta tuo, tai jäähyttömyys ole yhtä kuin munaton surffaaminen.
Ihan samalla tavalla iso fanijoukko, joka kannustaa näyttävästi ja äänekkäästi saa varmasti arvostusta ja suosiota osakseen - ilman mitään lieveilmiöitä.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Pistää miettimään mitkä ovat niiden motiivit, jotka liittyvät porukkaan vasta kun kannattaminen saa negatiivisia piirteitä.
Ehkä se, että istua joukkueen nimeä huutaen rummuntahdissa ei välttämättä aiheuta kiinnostusta kovin monissa. Se mikä määritellään negatiiviseksi piirteeksi on myöskin yksi kysymys. Itse en koe vastustajan joukkeen, kaupungin tai kannatajien dissamiista negatiiviseksi. Enkä sitä että kannatustyyli on agressiivista, jos jätetään fyysinen väkivalta pois. Eri asia on tietenkin, jos alkaa tulla porukkaa, jonka tarkoitus mennä leipomaan vastaustajia turpaan katsomossa.
 

KiksoniK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jeps, ehkä on itsekin aika avautua vähän tästä aiheesta. Olen itse samaa mieltä siitä, että tunnelma on parantunut faniryhmien myötä otteluissa, mutta rajansa kaikella... silllä se ei tarkoita sitä, että saa sen varjolla käyttäytyä kun ääliöt maakunnissa. Kuulun siihen ryhmään mikä ei ymmärrä koko ultras touhua, WTF äijät peittää kasvonsa ja riehuu aina, kun pääsee kehä kolmosen ulkopuolelle. Ei se saatana voi olla niin vaikeeta, kotimatseissakin osataan käyttäytyä, niin miksei vieraissakin.

En ota kantaa rauman tai hämeenlinnan tapahtumiin, kun en ollut paikalla, mutta pliis yrittäkää edes. It's only hockey...but i love it! Over & out...
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voidaan sanoa, että ei ole olemassa kovin paljon esimerkkejä siitä, että vain positiivisella kannattamisella oltaisiin saatu aikaan mitään merkittäviä tuloksia, jos tavoittena on kasvattaa kannustusryhmien kokoa ja varsinkin niin että niissä on väkeä jotka pitävät ääntä.
Ymmärränkö oikein, että on hyväksyttävä se, että kannatusryhmiin tulee tätä häirikköporukkaa, koska halutaan ryhmän olevan mahdollisimman suuri ja äänekäs? Vai peräti niin, että kannatusryhmän on jopa houkuteltava näitä "ääriaineksia" samasta syystä eli luotava negatiivinen vihaimago, jotta ryhmän koko kasvaisi?

Eli kääntäen, jos tyydytään vain positiiviseen kannustamiseen, näihin Ultras yms. ryhmiin ei tule tarpeeksi väkeä... huh huh... jos näin on, niin täällä huolensa ilmaisseet kukkahatut eivät taida turhaan huolehtia.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos ette ole niin laittakaahan äkkiä mukananne roikkuvat umpivintit ojennukseen ja matkustuskieltoon! Voin kertoa, että jos ette laita niin Suomen kaltaisessa "poliisivaltiossa" tulee hyvin nopeasti kova kovaa vastaan ja sitten ei ole enää kellään mukavaa.

Jos mikään muu ei auta jo sama porukka (en tiedä mistä porukasta on kyse) jatkaa aina vierasreissuilla tuollaista pelleilyä, niin Jokerit voisi myös puuttua asiaan langettamalla pieniä porttikieltoja tuleviin kotiotteluihin. Jos mikään muu ei tehoa, niin kyllä tämän pitäisi tehoa.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Eri asia on tietenkin, jos alkaa tulla porukkaa, jonka tarkoitus mennä leipomaan vastaustajia turpaan katsomossa.
Mitä näille henkilöille tehdään?

Lisäksi haluaisin vaikka nyt nimim. Jaakolta, joka tähän ultrailuun on ilmeisesti enemmänkin perehtynyt, vastauksen seuraavaan kysymykseen:

Minkä takia UJ peittää kasvonsa huiveilla ja kotisivujen kuvaosioissa naamat on paintattu? (Ja vastaukseksi ei kelpaa täällä tullut naurettava "ettei joku pääsisi muokkaamaan niitä mukahassuttelun merkeissä".)

Itse en keksi mitään muuta syytä kuin sen, että kyseessä on porukka, jolle lain kirjaimen ohi menee tämä oma yhteisö. Tekisi mieli pistää tähän pari aika halveksittua ryhmää, johon UJ on mielestäni täysin verrannollinen, mutta joku neropatti keksii tarttua vain siihen pointin sijaan, joten jätetään tuohon muotoon.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Mitä näille henkilöille tehdään?

Lisäksi haluaisin vaikka nyt nimim. Jaakolta, joka tähän ultrailuun on ilmeisesti enemmänkin perehtynyt, vastauksen seuraavaan kysymykseen:

Minkä takia UJ peittää kasvonsa huiveilla ja kotisivujen kuvaosioissa naamat on paintattu? (Ja vastaukseksi ei kelpaa täällä tullut naurettava "ettei joku pääsisi muokkaamaan niitä mukahassuttelun merkeissä".)

Kasvottumuus kuuluu ultra-kulttuuriin. Ultrat ovat ryhmä ei joukko yksilöitä. Sitä paitsi niin kauan kuin eripaikoissa kirjoitetaan mitä sattuu, niin kaikki eivät halua kasvojaan näkyviin. Vaikka mitään laitonta ei teksikään, niin kaikki eivät halua, että työpaikan pomo katselee kuvia, jossa työtekijä heiluu katsomossa.
 
Kasvottumuus kuuluu ultra-kulttuuriin. Ultrat ovat ryhmä ei joukko yksilöitä. Sitä paitsi niin kauan kuin eripaikoissa kirjoitetaan mitä sattuu, niin kaikki eivät halua kasvojaan näkyviin. Vaikka mitään laitonta ei teksikään, niin kaikki eivät halua, että työpaikan pomo katselee kuvia, jossa työtekijä heiluu katsomossa.

Luojan kiitos etten ole työpaikassa, missä aletaan sorsimaan lätkän seuraamisesta ja katsomossa hillumisesta (positiivisessa mielessä). Aika monta muutakin tässä maassa fanittaa ihan kasvot paljaina, vaikka olisivat missä töissä.

Tämä asia on aikalailla puitu. En tarkoita olla palstapoliisina, vaan on selvää, ettei jotkut näe näissä täällä keskustelluissa asioissa mitään pahaa, jotkut eivät näe edes mitään muuta kuin normaalia fanitusta tapahtuneen ja jotkut sitten katsovat luomet kurtussa. Itse jatkan edelleen luomet kurtussa katsomista, jospa vaikka saan nukkumaan mennessä tietää olevani vaikka vähän ylempänä :D
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kasvottumuus kuuluu ultra-kulttuuriin. Ultrat ovat ryhmä ei joukko yksilöitä. Sitä paitsi niin kauan kuin eripaikoissa kirjoitetaan mitä sattuu, niin kaikki eivät halua kasvojaan näkyviin. Vaikka mitään laitonta ei teksikään, niin kaikki eivät halua, että työpaikan pomo katselee kuvia, jossa työtekijä heiluu katsomossa.
Entistä naurettavammaksi menee. Vai että pomo ei tykkää jos alainen kannustaa lätkämatsissa...

Eikö sen nyt voi sanoa ääneenkin, mikä oikea syy on ja miksi ultrat ovat kasvottomia?
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kasvottumuus kuuluu ultra-kulttuuriin. Ultrat ovat ryhmä ei joukko yksilöitä. Sitä paitsi niin kauan kuin eripaikoissa kirjoitetaan mitä sattuu, niin kaikki eivät halua kasvojaan näkyviin.

Tässäpä sitä taas tullaan, kuulukoon vaan, mutta kun se ei sovellu meidän lainsäädäntöön ja meidän kulttuuriin, sen takia Ultrasien perusteet ontuu pahasti.
Ultrasien toiminnasta on sen verran jo dataa että on syytä olettaa tiettyjä asioita mahdollisesti tapahtuvaksi, oli sitten lähtökohtaisesti syynä jonkun ulkopuolisen provosointi tai ei, se ei oikeuta mihinkään sellaiseen tekoon missä on syytä epäillä lakia rikottavan.

Yleiseen kokoukseen tai yleisötilaisuuteen joka on yleisellä paikalla, ei saa tulla tai esiintyä tunnistamattomaksi naamioituneena. Tarkoittaa esim. kasvojen peittämistä naamarilla, vaatteella tai muulla tavoin siten että henkilön tunnistaminen ei kasvoista enää onnistu. Tätä ei kuitenkaan ole vaikkapa kasvojen maalaaminen lipun väreillä tai muulla tavalla jolla ei peitetä kasvojenpiirteitä.

Väkivaltaisesta käytöksestä tai omaisuuden vahingoittamisesta voidaan olettaa olevan kysymys esim. jos henkilö/t tulevat paikalla vihaa uhoten tai käyttäytyy uhkaavalla tavalla. Myös tietyistä välineistä voidaan olettaa samaa.
Muilla kuin viranomaisella tai järjestyksenvalvojalla ei ole velvollisuutta puuttua naamioituneen henkilön käyttäytymiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos mikään muu ei auta jo sama porukka (en tiedä mistä porukasta on kyse) jatkaa aina vierasreissuilla tuollaista pelleilyä, niin Jokerit voisi myös puuttua asiaan langettamalla pieniä porttikieltoja tuleviin kotiotteluihin. Jos mikään muu ei tehoa, niin kyllä tämän pitäisi tehoa.
Eipä taida tuokaan auttaa.
Kyseistä porukkaahaan ei itse pelit kiinnosta joten he voivat jatkaa "kannustamistaan" hallin ulkopuolella.
 

MikeM

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Jokerit vuoteen 1994,
Maajoukkue (jalkapallo),
En ymmärrä, miksi ihmiset tuomitsevat tämän Ultra-suuntauksen väärinkannattamisena ja lyövät leikiksi vis-a-vis tuo ultrajulistus. Toki välkivaltaisuus muita kohtaan ei ole hyväksyttävää, olen kuitenkin aika skeptinen sen suhteen, että Raumalla mitään vakavaa olisi tapahtunut. Esim. HS:a tapahtuma kuitattiin loppukaneetilla, että muutama Jokerien kannattaja poistettiin katsomosta humalan johdosta.

En näe vikaa tunnelmaluonnissa tai (humoristisissa) maalaisvastaisissa huudoissa? Ensimmäisen kerran itse olen kuullut FC Jokerien 116%-poikien fanithan keksivät tämän "janari"-nimityksen, jota näköjään nämä jääkiekkoultrat käyttävät myös.

Hartwall-Areenassa aikaisemmin ihmiset ovat istuneet kuin kirkossa ja häipyneet kesken erien kaljalle ainoastaan mylviäkseen silloin kun vierasjoukkue tehnyt maalin. Ja tämä businesskatsomoista, joille ollaan luotu kaikenmaailman paketteja.

Ainakin itse tulen paljon mieluummin tapahtumaan, jossa on edes jonkinlaista tunnetta mukana katsomossa. Varmasti pelaajatkin arvostavat hyvää omalla rahalla tehtyä kannatusta enemmän kuin katkarapuleipäkannattajia, vaikka jälkeenmainituilta ne palkkarahat tulevat...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
En ymmärrä, miksi ihmiset tuomitsevat tämän Ultra-suuntauksen väärinkannattamisena ja lyövät leikiksi vis-a-vis tuo ultrajulistus.

Varmasti pelaajatkin arvostavat hyvää omalla rahalla tehtyä kannatusta enemmän kuin katkarapuleipäkannattajia, vaikka jälkeenmainituilta ne palkkarahat tulevat...

En ymmärrä miksi ihmiset tuomitsevat tämän katkarapusuuntauksen väärin kannattamiseksi.

Varmasti pelaajat arvostavat palkkauksen tuomaa kokonaispakettia, jolla voi sitten vaikka maksaa vuokrat ja muut.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Eipä taida tuokaan auttaa.
Kyseistä porukkaahaan ei itse pelit kiinnosta joten he voivat jatkaa "kannustamistaan" hallin ulkopuolella.
Sinähän se parhaiten tiedät mikä ketäkin kiinnostaa! Niin kuin jossain ketjun syövereissä aikaisemmin kirjoitin, UJ:n jäsenet ovat käyneet Jokereiden matseissa 10-15 vuotta, jotkut pidempää, muutamaa lukuunottamatta.

Enempää en jaksa kirjoituksia kommentoida. Sen verran ollaan lähiaikoina lyöty paskaa päin näköä, mistään mitään tietämättä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Enempää en jaksa kirjoituksia kommentoida. Sen verran ollaan lähiaikoina lyöty paskaa päin näköä, mistään mitään tietämättä.

Sen takia täällä moni kaipaa lisäinfoa, mutta kun Ultras ei osallistu itse keskusteluun porukka vetää enemmän ja vähemmän (hätiköityjäkin) johtopäätöksiä todistajalausuntoihin ja valokuviin nojaten.

Kilpikonnapuolustus "ei me mitään tehty, täyttä liioittelua ja paskaa", vastuun pakoilu ja rehellisten kannanottojen puute ei ainakaan auta. Osaatko valaista esim. tästä junnuturnaustempauksesta? Löytyvätkö syylliset ja tuleeko omaa kurinpalautusta? Onko liian salaista sanoa sekin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös