EU-vaalit 2009

  • 56 359
  • 542

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... Suomessa olisi järkevää rakentaa ydinvoimala vuosareen, jolloin sen lämpötehoa voitaisiin käyttää kaukolämpönä, eikä tarttis polttaa maakaasua ja hiiltä. Helsinkiläiset ei vaan halua sitä sinne jostain syystä...

Itse olen Itä-Helsingistä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että tähän johonkin lähelle, vaikka Vuosaareen, rakennettaisiin ydinvoimala.

Itsekseni mietin, että mitenhän sellainen pienimuotoinen ydinvoima soveltuisi yleisempään käyttöön. Miten esim. isot sukellusveneet tai lentotukialukset tuottavat tarvitsemansa energian. Jos noita pumppuja saisi rakennettua lähemmäs asutusta sarjatuotannolla niin mikä siinä olisi ongelma. Paitsi tietenkin yleinen vastustus näkymättömiä voimia kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mitä saastetta fuusiovoimalasta tulee? Heliumia? Energia? Neutroni?

Ja tässä taas sitä kuuluisaa viherpropagandaa. ITER-tyyppinen fuusioreaktori tuottaa kyllä korkea-aktiivista jätettä mutta sen puoliintumisaika on murto-osa fissiovoimaloiden jätteihin verrattuna joka tekee jätteiden varastoinnista huomattavasti pienemmän ongelman kuin fissiovoimaloiden kohdalla.

Samalla on hyvä mainita että monet odottavat ns. tuotantovaiheen fuusiovoimaloiden olevan huomattavasti vähemmän jätettä tuottavia kuin nämä ensimmäiset versiot.

Sattumalta kun olen ITER projektiin vähän osallistunut, niin…

Ongelmana on se, että neutronit aktivoivat seinämämateriaaleja. ITERin kanssa yhtä aikaa tehtävä materiaalitutkimushan (Japanissa) lopulta ratkaisee, millä näitä neutroneita yritetään hidastaa. Tän hetken materiaalitutkimuksen mukaan reaktorikuoresta tulee erittäin hankalasti käsiteltävä korkea aktiivinen jätekasa, joka pitää vaihtaa parin vuoden välein. Vaikka puoliintumisajat ovatkin pienemmät kuin fissiojätteissä, on niiden säilyttäminen ja kuljetus jne. kuitenkin satojen vuosien homma.

Tuotantovaiheen voimalat eivät toistaiseksi ole suunnitellusti yhtään vähemmän jätettä tuottavia, koska käytettävässä fuusiossa vapautuu se neutroni. Jos olisikin mahdollista käyttää isotooppeja, joista saadaan elektroni…

Fuusiovoimaloiden rakentamista kuitenkin raja tulevaisuudessakin investointirajaukset siinä missä fissiovoimaloitakin. Ainoa ongelma mikä tulisi ratkaistuksi, olisi polttoaine. Ja tätäkään nyt ei henkeä pidätellen kannata odottaa. . .
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kysehän ei näissä tapauksissa ole siitä, että tämä tipu ylettäisi kahteen lankaan yhtäaikaa vaan siitä, että linnut lentävät päin näitä merkitsemättömiä lankoja ja kuolevat tämän seurauksena. Itse en kyllä pistäisi pahakseni vaikka tätäkin ongelmaa koetettaisi ratkaista jollain tavoin - merkitsemällä linjoja tms.

Ei nyt ihan näinkään. Kyllä ne isot linnut ihan oikeasti grillautuvat voimalinjoissa. Pienemmät linnut, oravat ja hauet grillaantuvat sitten muuntamoilla ja erottajilla, joissa potentiaalierojen väli on pienempi. Linnut aiheuttavat sähkökatkoksia erittäin paljon ja valojen räpsyminen keväisin ja syksyisin kertoo lintujen kevät-/syysmuuton alkamisesta varmennin kuin lintupongarit.

Voimalinjoillle asennetaan punaisia palloja juuri sen takia, että linnut eivät lentäisi johtoihin. Voihan tämän lintujensuojeluksikin laskea, mutta kyllä näillä toimenpiteillä pyritään estämään lintujen aiheuttamia sähkökatkoksia, jotka tulevat sähkölaitoksille erittäin kalliiiksi.

Gentleman kirjoitti:
Eikö nyt kuitenkin voitaisi jo myöntää, että tavoitteisiin ei ruokohelven avulla voida päästä?

Onhan niihin päästy. Ruokohelpi on työllistää maanviljelijöitä ja on luontoystävällisempi kuin fossiiliset polttoaineet.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse olen Itä-Helsingistä, eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että tähän johonkin lähelle, vaikka Vuosaareen, rakennettaisiin ydinvoimala.

Itsekseni mietin, että mitenhän sellainen pienimuotoinen ydinvoima soveltuisi yleisempään käyttöön. Miten esim. isot sukellusveneet tai lentotukialukset tuottavat tarvitsemansa energian. Jos noita pumppuja saisi rakennettua lähemmäs asutusta sarjatuotannolla niin mikä siinä olisi ongelma. Paitsi tietenkin yleinen vastustus näkymättömiä voimia kohtaan.

Helsinkiin ydinvoimalan rakentamista vaikeuttavat STUK:n keksimä 5km rajoitus pysyvälle asutukselle. Sekä tietysti se, että Helsinki omistaa Helsingin energian joka tuottaa hiilellä ja kaasulla kaukolämpöä tällä hetkellä. Uusimmat voimalaitosinvestoinnit tehty 1990 luvulla, joten käyttövuosia olisi jäljellä.

Eli Helsingin energian tulisi päästä merkittäväksi omistajaksi myös uuteen ydinvoimalaan jos se tuottaisi kaukolämpöä sen markkina-alueelle.

Asiaa selvitellään kuitenkin. Juttu HS:ssä

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli...ittämään+ydinkaukolämmön+käytön/1135246915672
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan niihin päästy. Ruokohelpi on työllistää maanviljelijöitä ja on luontoystävällisempi kuin fossiiliset polttoaineet.


Täytyy tutustua siis minunkin tarkemmin tähän tutkimukseen.

http://www.vtt.fi/inf/pdf/tiedotteet/2009/T2482.pdf

Aiemmasta VTT:n julkaisusta ( http://www.vtt.fi/inf/pdf/tiedotteet/2008/T2452.pdf ) sain sen kuvan, että ruokohelpi työllisti lähinnä voimalaitosten huoltomiehiä.

Viljeltäessä ruokohelpeä muuten kuin turvesoilla, täytyy ruokohelpi toimittaa voimalaitokselle paaleina, jotka sitten puretaan silppureissa ja sekoitetaan turpeeseen tai hakkeeseen.

kuivana ruokohelpi pölisee ja altistaa voimalaitoksen henkilökuntaa vaaralle. Kosteana taas sotkee ja aiheuttaa korroosiota.

Missä mielessä ruokohelpi siis on ympäristöystävällisempi kuin ns. fossiiliset polttoaineet?

No, näillä reunaehdoilla voi ajatella niinkin. Mutta silti..

http://www.mmm.fi/attachments/ymparisto/suojaturvemaat/5DXSYznFo/AP5_Savolainen_Ilkka_21012009.pdf

Perhanan hankalaa vertailla päästölähteitä kun poliittisella päätöksellä on päätettu että bionenergian CO2 päästöt ovat 0. Todellisuus on kuitenkin toista.


Minusta tuntuu, että olisi ekonomisempaa ja ekologisempaa työllistää maanviljelijät jollain muulla tavalla. Vaikka joulukuusia kasvattamalla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mielenkiintoinen tuo argumentti, että lakia ei saisi muuttaa. Lakejako ei yleensä muuteta, kun ne huomataan huonoksi?

Tästähän ei ole kysymys, vaan siitä, mitkä ovat poliittisen päätöksenteon motiivit muuttaa lakeja. Esimerkeissäsihän on kyse yleisen mielipiteen muuttumisesta, jonka tuleekin heijastua lakeihin.

Vuotoksen kohdalla taas on kyse pitkälti voimalaitosteollisuuden säätövoiman tarpeesta (nykyisellä voimalainfralla, eli suurvoimalat, tarvitaan säätövoimaa) sekä todellakin Keskustalaisesta aluepolitiikasta.

Vesilain muuttamisessa nimenoman korjataan virhe, jonka takana on ikuisesti kirottu Pekka Haavisto (palakoon hänen sielunsa ikuisessa kadotuksessa), joka ajoi Kemihaaran suot NATURAan aikanaan huolimatta paikallisten vastustuksesta.

Yleinen etu ja paikallinen etu ovat joskus ristiriidassa. Näin on monesti. Se ei tarkoita automaattisesti sitä, että jokin yleisenedun nimissä tehty päätös olisi ”epäoikeudenmukainen”

Onneksi laki muutetaan ja Vuotos rakennetaan.

Onneksi ei tämän hallituksen aikana (hallitusohjelamssa estetty). Ja sitten onkin aikaa kulunut, ja ehkä järki voittaa.

Ja kyllä, oikeudellinen asema paikallisilla on otettava huomioon. Hanketta on soudettu ja huovattu yli 30 vuotta. Ja kun KHO teki päätöksen, sen pitäisi olla asialle piste ja epävarmuuden poistua.

City-vihreät vastustavat kaikkea kehäkolmosen ulkopuolisia investointeja, milloin lento-oravien suojelemiseksi, milloin milläkin syyllä.

Itse olen kehäkolmosen ulkopuolelta ja asun keskisuuressa kaupungissa. Itse käytän metodina sitä että tutustutun asioihin ja otan niihin sen pohjalta kantaa. Samoilla lähtötiedoilla ihmiset voivat tehdä erilaisia johtopäätöksiä, mutta faktat kannattasi olla hallussa. ”lento –oravien” puolustaminehan ei ole mikään ”piiperrys” vaan kas kun se on uhanalaisena lajina suojeltu EU direktiivillä joka on implementoitu suomen lakiin. Eikö lakeja pidä noudattaa? Vai voiko ne jotka eivät ole omaan makuun, sivuuttaa? No liito-orava kysymyksethän ovat juuri näitä kysymyksiä, joissa paikallinen toimija rikkoo suomen lakia vastaan tuoheamalla näiden elinympäristöä. Eli pitäisi vaikuta Vuotoksen tapaan siihen Lakiin, eikö?

Itseäni hävettää Keskustaministerien saamattomuus Norpan suojelussa. Suojeltavien eliölajien kun on tulisi aina olla ”jossain muualla”. Kyllä bandojen bambumetsikötkin pitää voida kaataa, ettei bambunkaatajien elinkeino vaarannu?


Kaikkinainen suhteellisuudentajun kadottaminen yhdistyy äärettömään ylimielisyyteen, jossa ajatellaan että itse tiedetään asiat paremmin kuin paikalliset ihmiset.

Paikallinen etu ja yleinen etu eivät ikävä kyllä aina kohtaa. tämä koskee kaikkea yhteiskunnallista päätöksentekoa, vaikkapa tielinjauksia. sitten se 51% sortaa sitä 49%

Se että joku on erimieltä, ei ehkä kuitenkaan tarkoita ylimielisyyttä? Vai onko ihminen ylimielinen, kun on ottanut asioista selvää ja pystyy perustelemaan miksi on eri miltä sinun kanssasi?



Jos vihreät anarkistit saisivat päättää, puoli Suomea reservoitaisiin kansallispuistoiksi, jossa kaupunkilaiset voisivat käydä katsomassa luontoa.

Tämähän se asenne monesti on… Itse kun asun maaseutuympäristön kaltaisessa paikassa, sekä olen luonnossa liikkunut pikkulapsesta lähtien, en voi kuin omin silmin tehtyjen havaintojen pohjalta todeta, että kaikkein vähiten siitä luonnosta ja sen hyvinvoinnista välittää maanviljelijä. Metsiin kärrätään kaikki romut ruostumaan ja omat kaatopaikat löytyy lähimetsästä. Tässä kun valtio maksoi maatilallisille jätteiden poistosta, niin yhden kesän rekkarallia riitti, kun autonraatoja raijattiin metistä, sitten loppu tuki, ja jälleen on ilmestynyt lähes joka tilan lähimetsään ”välivarasto”. . taidan tänä kesänä kävellä vähän kameran kanssa, ja pistää ao. kuntaan osoitetietoja…
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itsekseni mietin, että mitenhän sellainen pienimuotoinen ydinvoima soveltuisi yleisempään käyttöön. Miten esim. isot sukellusveneet tai lentotukialukset tuottavat tarvitsemansa energian. Jos noita pumppuja saisi rakennettua lähemmäs asutusta sarjatuotannolla niin mikä siinä olisi ongelma. Paitsi tietenkin yleinen vastustus näkymättömiä voimia kohtaan.

Tämmöisiä on olemassa. Jos kiinnostaa pienydinvoimalat, niin tässä yksi kaupallinen esimerkki
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kivihiilen osuus sinulla on joka tapauksessa varmasti väärin.

hiilen käyttölukuja ei ole tarkasti saatavana mistään, koska Kiinasta ei saa tilastoja. 85% on arvio, jonka on esittänyt World Energy Council.

”dataminig” on mukava harrastus, suosittelen.


EDIT: Osaat varmaan selittää minulle miksi tilastokeskuksen sivuilla asia kuitenkin esitetään näin?
Minusta nyt nimittäin tuntuu siltä, että sinä vähennät 2/3 kahteen kertaan.
Olen tästä asiasta ollut sähköpostiyhteydessä tilastokeskuksen kanssa. Hekään eivät tienneet miksi asia on näin, mutta sanoivat sen perustuvan kansainväliseen käytäntöön. Ja miksi tämmöinen käytäntö on, evät osanneet sitäkään kertoa. Yritin udella sitten tätä sopimusta tai instanssi, joka tämän on määritellyt, niin en saanut sitäkään.

Myönnettiin, että on erikoista, ettei uusiutuvien kohdalla lasketa lämpöhukkaa, mutta ideana tässä ydinvoiman lämpöhukan mukaan ottamisessa on se, että olisivat verrattavissa polttoaineenenergiasuhteessa hiilivoimaloiden kanssa. Ja suomessahan tämä taas on typerää, koska meillä se hiilivoimala tuottama lämpö pääsääntöisesti on hyödynnetty kaukolämpönä.


Ydinvoiman kaukolämpöä hyödynnetään kuuleman mukaan esimerkiksi Kanadassa ja Sveitsissä. Yritän kaivaa luotettavat lähteet tarvittaessa.
Käsittääkseni ainoa voimala, jota tähän hyödynnetään on , Palo Verde USA:ssa. Tämäkin siksi, että se on ainoa voimala, joka ei ole vesistön ääressä.
Ja Helsingin osalta kyse ei välttämättä ole heidän haluistaan vaan STUK:n määrittelemästä 5km turva-alueesta. Kyllä Suomessakin aletaan lähivuosikymmeninä hyödyntää paremmin ydinvoimaloiden tuottamaa lämpöä, älä huoli.
STUK on viranomainen, joka noudattaa vain lakia, se ei määrittele mitään. Määritykset tehdään eduskunnassa, jossa Helsinkiä ei koskaan ole otettu edes vaihtoehdoksi sijoituspaikkana. Loviisan voimalan suunnitelmissa on ollut kallioputki, jolla kaukolämpöä olisi siirretty Helsingin alueelle, mutta kustannukswet olisivat olleet järjettömät, ja ajatuksesta on luovuttu


Jää nähtäväksi. Mietipä sinä sitä hiilikiertoa vielä. Onko se suljettu kierto vai ei?
Suljettu kierto kuulu terminä ydinvoimaan, ja nimenomaan hyötövoimalatekniikkaan. Jos tarkoitit hiiltä ja nopeata/hidasta kiertoa, niin joko opiskelit mitä ne tarkoittava?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tästähän ei ole kysymys, vaan siitä, mitkä ovat poliittisen päätöksenteon motiivit muuttaa lakeja. Esimerkeissäsihän on kyse yleisen mielipiteen muuttumisesta, jonka tuleekin heijastua lakeihin.

Vuotoksen kohdalla taas on kyse pitkälti voimalaitosteollisuuden säätövoiman tarpeesta (nykyisellä voimalainfralla, eli suurvoimalat, tarvitaan säätövoimaa) sekä todellakin Keskustalaisesta aluepolitiikasta.
En tiedä millainen yleinen mielipide kotiseudullasi on, mutta täällä ollaan muutamaa ikuista Vuotos-änkyrää lukuunottamatta vesilain muuttamisen kannalla. Keskustan kyettömyys hallituksen pääpuolueena saada lakia hallitusohjelmaan on kieltämättä tuhonnut puolueen kannatuksen sen vanhalla ydinalueella. Tämä onkin yksi syy miksi seuraavalla vaalikaudella asia on varmasti Keskustankin listalla korjattavana asiana.

yleinen etu ja paikallinen etu ovat joskus ristiriidassa. Näin on monesti. Se ei tarkoita automaattisesti sitä, että jokin yleisenedun nimissä tehty päätös olisi ”epäoikeudenmukainen”
En kuitenkaan ymmärrä miksi Vuotosta edes vastustetaan. Se tuottaa enemmän energiaa kuin tuulivoimala, ja pidemmällä aikavälillä vesivoiman päästöt ovat mitättömät verrattuna melkein mihin tahansa. Onhan asiassa lisäksi aluepolittinenkin näkökulma; köyhät kunnat saisivat kohtuullisen lisän verotuloihinsa. En sanoisi, että tätäkään näkökulmaa voidaan ylenkatsoa.
Vaikeaa käsittää mikä yleinen etu tässä olisi kyseessä. Ellei sitten ydinvoiman vastustajien yleinen etu, sillä vesivoima on todella eriomainen säätövoima. Samalla ihmettelen edelleen, että miten yksilöitä voidaan velvoittaa tekemään kaikkensa energian säästämiseksi, kun maassa on käyttämätöntä potentiaalia, joka voidaan helposti ottaa käyttöön?

kyllä, oikeudellinen asema paikallisilla on otettava huomioon. Hanketta on soudettu ja huovattu yli 30 vuotta. Ja kun KHO teki päätöksen, sen pitäisi olla asialle piste ja epävarmuuden poistua.

Varmasti olisi mukavaa, jos epävarmuus poistuu, mutta niin ei tule käymään, ellei allasta rakenneta. Altaalla on niin suuri kannatus Pohjois-Suomessa, että jos asiasta päätettäisiin täällä, se olisi jo rakennettu. Haavisto käveli aikanaan paikallisen mielipiteen yli, mutta en usko, että näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa täällä annetaan periksi ennen kuin allas saadaan.

Se että joku on erimieltä, ei ehkä kuitenkaan tarkoita ylimielisyyttä? Vai onko ihminen ylimielinen, kun on ottanut asioista selvää ja pystyy perustelemaan miksi on eri miltä sinun kanssasi?

Perusteltuja kantoja esittävät eivät ole ollenkaan välttämättä ylimielisiä. Jostakin syystä kuitenkin pohjoisen ihmisten esittämät perustellut mielipiteet eivät ole samanarvoisia kuin etelän luonnosuojeluihmisten. On aivan sama mitä mieltä täällä ollaan, Pekka Haavistojen perustellut mielipiteet tuntuvat aina olevan enemmän oikeassa kuin paikallisten perustellut mielipiteet. Ok, saatat huomata pientä katkeruutta tilityksessäni, mutta valitettavasti olemme täällä pohjoisessa vähemmän tasavertaisia kuin etelän koulunkäyneet piipertäjät.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
hiilen käyttölukuja ei ole tarkasti saatavana mistään, koska Kiinasta ei saa tilastoja. 85% on arvio, jonka on esittänyt World Energy Council.

”dataminig” on mukava harrastus, suosittelen.

Siis sinusta tuntuu edelleen uskottavalta väitteeltä, että kivihiili tuottaisi maailman energiasta 85% ? Ihan oikeasti?

World energy outlook kertoo fossiilisten (kivihiili+öljy+maakaasu) osuudeksi 80%. Ja kun miettii, kuinka paljon maailmalla on liikkuvaa kalustoa, joka kulkee öljyllä, niin mieti nyt itse. Ja tutustu niihin aineistoihin.


Olen tästä asiasta ollut sähköpostiyhteydessä tilastokeskuksen kanssa. Hekään eivät tienneet miksi asia on näin, mutta sanoivat sen perustuvan kansainväliseen käytäntöön. .

Kun nyt olet asiaa kertomasi mukaan selvittänyt, niin mikä on se 67% mikä ydinvoiman tuottamasta energiasta tilastokeskuksen tilastoissa vähennetään jos ei lämmön osuus?

Käsittääkseni ainoa voimala, jota tähän hyödynnetään on , Palo Verde USA:ssa. Tämäkin siksi, että se on ainoa voimala, joka ei ole vesistön ääressä.

Kuulemma ainakin Pickering Kanadassa, lähteeni tosin ei ole mitenkään virallinen.

STUK on viranomainen, joka noudattaa vain lakia, se ei määrittele mitään. Määritykset tehdään eduskunnassa, jossa Helsinkiä ei koskaan ole otettu edes vaihtoehdoksi sijoituspaikkana. Loviisan voimalan suunnitelmissa on ollut kallioputki, jolla kaukolämpöä olisi siirretty Helsingin alueelle, mutta kustannukswet olisivat olleet järjettömät, ja ajatuksesta on luovuttu

STUK ei määrittele mitään? Vaan eduskunta? Sitten on asiat huonosti. Eli eduskunta määrittelee kuinka lähelle ja kuinka paljon pysyvää asutusta voidaan ydinvoimalan ympäristöön rakentaa? Oletko ihan varma tästä?


Suljettu kierto kuulu terminä ydinvoimaan, ja nimenomaan hyötövoimalatekniikkaan. Jos tarkoitit hiiltä ja nopeata/hidasta kiertoa, niin joko opiskelit mitä ne tarkoittava?

Suljettu kierto on ihan yleinen termi prosessiteollisuudessa ja ylipäätään tekniikassa, ja tarkoittaa väljästi sitä että kiertoon ei tule eikä sieltä poistu kiertävää ainetta.

Vilkaisin sivustoa josta olit ankarasti copypastennut aineistoa. Siitä aineistosta saa helposti sellaisen kuvan, että hiilidioksidi palaisi aina siihen muotoon mistä se on lähtöisin. Näinhän ei ole.

Ja juuri tästä on kysymys, hiilen kierron kannalta ei ole merkitystä sillä onko hiilidioksidi peräisin fossiilisesta polttoaineesta vai bioperäisestä. Merkitystä on sillä, miten paljon voidaan sitoa hiiltä takaisin ympäristöön.

Ja näin ollen, on ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kannalta järjetöntä polttaa sellaista materiaalia joka voisi edelleen sitoa hiiltä ilmakehästä ja joka tuottaa enemmän päästöjä kuin fossiilinen polttoaine.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heidi Hautalasta on näköjään tulossa Europarlamentin Ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtaja. Tämähän on selkeästi nyt valitun meppi-porukan kovin luottamustoimi. Niin sitä pitää. Ja linkki uutiseen.
 

scholl

Jäsen
Eilen oli A-Studiossa juttua euroedustajista ja Mitro Repo osoittautui melkoisen sijajätkäksi. Kunnon papin tapaan hän on kähminyt naisia ja heittänyt härskejä kommentteja. Niitä oli joku toistakymmentä naista, jotka olivat valittaneet. Repo ei ollut mielestään tehnyt mitään väärää, vaan aikoo jatkossakin tehdä naisiin läheisempää tuttavuutta tai jotain vastaavaa.

Tosin ei hän kauaa saanut paistatella valokeilassa, koska jo tänä aamuna Kanerva valtasi uudella tekstiviestikohulla lehtien palstat.
 
Ihmettelin ensin tämmöisen otsikon nostoa mutta arvarsin nopeasti mistä on kyse. Täytyy sanoa että mulle tuli mieleen nuo katolisten kirkkojen pappien skandaalit. Siis ei sillä että pitäisin Isä-Mitroa pedofiilina, vaan koska minusta pakkoselibaatissa eläminen on luonnotonta ja se aiheuttaa pakostikin vääristynyttä käyttäytymistä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kollega Eija-Riitta Korhola ei hyväksy moista kohua. (Linkki: uusisuomi.fi)

Luulen vahvasti, että tuosta kannanotosta löytyy totuuden siemen.

Joillakin henkilöillä saattaa olla tarve tuoda itseään esille syyttämällä ahdistelusta ja lehdistö tarvitsee skandaaleja, niin avot: soppa on valmis.

Ei sillä, en kiistä, etteikö asia voisi olla toisinkin. Kehottaisin kuitenkin lähdekriittisyyteen ja siten olemaan lynkkaamatta suoralta kädeltä.

Siitäkin huolimatta, etten erityisemmin arvosta Repoa nykyisessä toimenkuvassaan, jätän osallistumatta moiseen loanheittoon.


EDIT: linkkikuvaus, nottei pamahda sanktioita.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Puristi minua yhtäkkiä reidestä kesken haastattelun"

"On julkinen salaisuus, että kähmii naisia niin paljon kuin kehtaa. Olen itsekin nähnyt, miten hän isällisesti hivelee naisia niin paljon kuin kehtaa"

Isällistä Jumalan hyväilyä vain. Jos on sosiaalinen karjalainen tämä on varmasti hyväksyttävää. Mitäköhän jos menisin hipelöimään naapurikopissa työskentelevän näpsäkkän toimihenkilön reittä....
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
"Puristi minua yhtäkkiä reidestä kesken haastattelun"

"On julkinen salaisuus, että kähmii naisia niin paljon kuin kehtaa. Olen itsekin nähnyt, miten hän isällisesti hivelee naisia niin paljon kuin kehtaa"

Siis ketä nää tyypit on, ketkä näin ovat sanoneet?

Ei sillä, etteikö noin olisi voinut tapahtua, mutta tokihan he voivat liioitellakin.

Sinänsä minulle toki yks hailee. Ei oikein jaksa näitä häirintäkohuja seurata. Kakspiippuisia juttuja - vähän kuin Pekkarisen ryntäily: yksi nainen (ns. uhri) pitää huumorina, toinen nainen (sivustakuulija) nostaa haloon seksuaalisesta häirinnästä... kaikki lienevät samaa mieltä toki siitä, ettei ollut oikein sopivaa sanailua tuossa asemassa olevalta henkilöltä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Siis ketä nää tyypit on, ketkä näin ovat sanoneet?

Ei sillä, etteikö noin olisi voinut tapahtua, mutta tokihan he voivat liioitellakin.

Kyllä ja eikös joskus noussut kohu siitäkin, että eduskunnassa on todella kauheaa seksuaalista häirintää kun miehet katselevat naisten rintoja hississä? Pekkarisella ei nyt paljon ole vaihtoehtoja kun seisoo ahtaassa hississä juurikin niiden tissien tasolla, mutta jos minä vilkaisen naista rintoihin, jalkoihin, olkapäähän tai ihan mihin tahansa, ei se aina tarkoita, että olisin jotenkin seksuaalisessa mielessä katselemassa naista vaan silmät kun nyt vaan on luotu liikkumaan. Toki varmasti näitäkin tuijottelijoita riittää, mutta varmasti myös naiset katselee välillä vielä alemmaksi, eli sinne housunlahkeeseen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kyllä ja eikös joskus noussut kohu siitäkin, että eduskunnassa on todella kauheaa seksuaalista häirintää kun miehet katselevat naisten rintoja hississä?

Meinasin tämänkin mainita edellisessä viestissä.

Ohjeena voitaneen antaa, että jos olet kansanedustaja, suuryritysjohtaja tai korkea-arvoinen virkamies ja kanssasi samaan hissiin astuu joku naispuolinen, paina sitä kerrosnappulaa sokkona ja toivo, ettet osu hälytysnappiin. Sillä vaikka tämä nainen olisi sinun takanasi, hän voi väittää, että tuijotit tisseihin... hissin peilin kautta. Ja tokihan hälytysnapin turha painaminen on pienempi paha, kuin aina valpas iltapäivälehti.

Tietysti likaisia, kuolaavia, tuijottelevia, käpälöiviä, irstailevia, limaisia setäihmisiä on korkeissakin asemissa. Mutta paljon on myös golddigger-naisia, oman itsetuntonsa boostaajia sekä niitä, joilla feminismi on ylittänyt tai ylittämäisillään sairauden rajan. Korkeissa asemissa olevilla on usein myös paljon vihamiehiä ja -naisia.

Kandee suhtautua moisiin kohuihin asiaankuuluvalla kritiikillä.

PS. Mä oon muuten näiden päälläni olevien vaatteiden alla ihan äläääästi......... (soittakaa Iltalehteen)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös