Ilmoitukset

Nimimerkki Pori67s on pelikiellossa seuraavat kaksi viikkoa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella. Nimimerkin aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkit Sako ja Vellihousu huilaavat viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkin KH-29 kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Espoo Metro Areena

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Pavlovin Koira, 07.10.2015 klo 10.15.

 1. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sinällään ollaan varmaan aika lähellä totuutta, toki vapaaehtoisjututkin on semmoisia että riippuu aina aika pitkälle miten asian esittää, tuskin ketään missään koskaan saadaan sillä valjastettua että joku vapaaehtoisesti tulisi seuraa tukemaan moneksi tunniksi tiskin taakse vain pyytämällä, toki jossain saattaa sekin toimia ja varsinkin tarpeeksi pienissä seuroissa. Kyllähän siinä sitten pitäisi itse saada jotain tai joku järjestö.

  Mutta totuushan on että varmaan tuo hallin oheismyyntipalvelujen ollessa halliyhtiöden pääteltävissä ja restelin kautta menee on yksi juttu ollut joka on syönnyt niitä voittoja. Eihän tuokaan ole kun yksi osa-alue, mutta kun niitä tulee monessa niin toiminta ei ole kannattavaa. Sinällään jos miettii että nykyiselläänkin hallissa on se joku 1000 ihmistä per matsi niin varmaan rahaa tulisi enemmän jos joukkueen omistajat pistäisi makkarakojun pystyyn ja myisi niitä pelin aikana kuin se mitä tulee tilityksenä per peli tuolta restelin kautta. Toki tietenkin on semmoista ravintolatoimintaa myös jossa tarvitaan ammattilaisia. Ei toki nykyisessä tilanteessa taida olla muita vaihtoehtoja jos kerta sopimus on voimassa ja taitaa liigajoukkueissakin olla vähenemässä tuo vapaehtoisvoimin toimiva ravintolatoiminta, mutta se on myös yksi ainoa vaihtoehto jolla tehdä varsinaisesti isoja voittoja ja pidettyä katteet itsellä.
   
 2. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  SaiPalla on aivan täysin ammattimainen organisaatio, mutta kyllä ne vapaaehtoisia on ainakin viime kaudella käyttäneet ihan reilustikin näissä pelien tukitoimissa, mitkä esim Espoossa on Baronan vuokratyöläisten hoitamia.

  Erittäin hyvän tutun poika pelaa SaiPan pikkujunnuissa ja kahdesti kaudessa heidän joukkueelleen on sovittu peli, jossa vanhemmat tulevat ainakin ohjaamaan liikennettä ja myymään kioskeihin (saattoi olla järkkärihommia tai muitakin lisäksi) sillä porkkanalla, että Liiga-SaiPa tukee sitten junnujoukkuetta jollain summalla. Käytännössä kausimaksu on täten junnujoukkueella olikohan se noin 100-200€ pienempi per pelaaja.

  Sitä en tiedä, miten tuo on kirjanpidollisesti järjestetty, mutta näin oli käsittääkseni aivan varmasti ainakin viime kaudella, koska vapaaehtoisena pelissä ollut henkilö on itse näin minulle kertonut, enkä ole kuullut asian muuttuneen.

  SaiPalla on kyllä kieltämättä aika kadehtittavat resurssit puhtaasti jääkiekkojoukkueen näkökulmasta katsottuna, kun on kunnallinen halli, jossa saa toimia käytännössä kaikesta itse vastaten.

  Ja olen kyllä ollut järjestämässä vaikka mitä vapaaehtoistoimintaa, eikä koskaan ole ongelma ollut se, että tulijoita ei olisi. Motiivi tulla mukaan on se, mikä vaan pitää olla selkeästi viestitty. Ei kukaan tule vapaaehtoisena talkoisiin, jos heidän panostaan ei arvosteta (tai koeta, että tapahtuman onnistumisen kannalta heidän panoksensa on aivan yhdentekevä), jos siitä ei koeta olevan tapahtumalle hyötyä tai jos tapahtuman merkitys jonkun tietyn asian edistämiseksi ei ole selkeä. Eikä tuo ole mitenkään erilaista Espoossa kuin Ruotsinpyhtäällä tai Lieksassa.

  Jos ihan jääkiekkopiireistä Espoossa miettii vapaahtoistoimintaa, kyllähän tuolla esim BFC:n porukka on vuosien varrella jopa tarjoutunut itse tekemään vapaahtoisena hommia. Ei nuo tifot esimerkiksi ole muuta kuin vapaaehtoistoimintaa. Lippujonoja on tarjouduttu purkamaan myymällä käteisellä lippuja suoraan jonoon, jotta ihmiset ehtisi halliin ennen pelin alkua. Ei nämä Blues-nalletkaan ollut mitään muuta kuin vapaaehtoista työtä, saati sitten tämä BluesinPuolesta-kampanja.
   
 3. Piiskuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oranssi, sympatiat sinisille
  Lainaus:
  SaiPallahan vapaaehtoistoimintaan osallistuu myös entisten junnujen vanhempia, eikä mm. Hämeenlinnan kuvio taida suuresti poiketa tästä. Motiivina toimintaan yhden tuntemani lappeenrantalaisen vapaaehtoisen mukaan on hyvä porukka ja tieto siitä, että edistävät aktiivisuudellaan hyvää tarkoitusta, eli tässä tapauksessa tienoon junnujen kausimaksujen pysymistä edes jollakin tasolla kohtuullisina ja junnujen pysymistä lajin parissa sen sijaan, että potkisivat roskiksia tai seiniä lähikulmilla. Luonnollisesti vapaaehtoisten valjastaminen hommaan vaatii seuralta pientä panosta toiminnan organisointiin, mutta kääntöpuolena saavat hyötynä mm. kaupunkilaisten sitoutumisen seuraan, kun kokevat olevansa joko suoraan tai välillisesti (pieni) osa sitä.

  En epäile hetkeäkään, etteikö Espoossakin löytyisi kiinnostusta hankkia joukkueille varoja tätä kautta. Junnut myymään arpoja tms. ja vanhemmat ohjaamaan liikennettä / myymään kahvia / järkkäreiksi tai mitä lie. Ja ei, ei suinkaan joka viikko läpi koko kauden, vaan aina silloin tällöin. Jos on halua nähdä junnujen varainhankinnan tukemisessa muutakin arvoa kuin edullinen työvoima, ei luulisi olevan kovin vaikeaa keksiä keinoja homman toteuttamiseen. Tämä voisi myös palvella kasvattajaseurojen sitouttamista EU:n toimintaan aika paljon paremmin kuin tällä hetkellä. Menneenä syksynä EU:sta ei ole nimittäin näin rivivanhemman vinkkelistä kuulunut juuri muuta kuin juniorikorttien toimittaminen pari kk kauden avauksen jälkeen sekä 30.12. pelattava ottelu, johon junnut on enemmän tai vähemmän velvoitettu osallistumaan. Kehotuksen voimaa on jopa pyritty tehostamaan kieltämällä yksittäisiä joukkueita pitämästä treenejä tai muita tapahtumia ko. ottelun aikana (ikään kuin EU:lla olisi moiseen jonkinlainen mandaatti...).

  Ja painotetaan nyt vielä, ettei kukaan ymmärrä väärin: minäkään en tarkoita, että KAIKKI työvoima ottelutapahtumissa järjestettäisiin jatkossa talkoomeinigillä, mutta OSA siitä voitaisiin varmasti korvata ja laittaa tällä tavalla osa ulkopuolisille maksettavista korvauksista melko suoraan junnujen kausimaksujen kurissapysymiseen.
   
 4. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Lainaus:
  Kova on hinku saada porukkaa tv peliin jottei totuus tulisi katsojamääristä julki. Onhan se nolon näköistä pelata lähes tyhjälle hallille.
   
 5. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Aika pelottavan kuuloinen tapa luoda yhteisöllisyyttä... mutta toisaalta ei yllätä.
   
 6. björn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Subway on näköjään lopettanut toimintansa areenalla, harmi. Sibyllan pisteestä saatava kana-avokado-wrap on varsin toimiva, jos haluaa jotain suhteellisen terveellistä syödä.
   
 7. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Urheilupuistoon 6 000 katsojan stadion ja monitoimihalli | Länsiväylä

  Olisikohan tämä lähinnä sopiva ketju tälle oikeasti mielenkiintoiselle linkille. Eli urheilupuiston alueen osayleiskaavan muutos on nytkähtänyt eteenpäin.

  Mielenkiintoisin kokonaisuuden kannalta on kuitenkin vielä epäselvää - kuka toteuttaa ja mitkä osat, jos tämä kokonaisuus etenee.
   
 8. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Ja ennenkaikkea, kuka maksaa ja kuka operoi? Toi pytinki tulee nimittäin tekemään todella messevät tappiot, ihan kuin tuo tornihotelli siinä vieressä. Veikkaankin, että tämä kaava ei tule toteutumaan lähellekään samanlaisena in real life.
   
 9. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Eiköhän noissa ole erilliset operoijat suunnilleen jokaisessa. Enkä ainakaan vielä tyrmäisi näitä ideoita, kun tarkempia tietoja ei ole.

  Tuo jalkapallostadion on käsittääkseni ollut Esportin visio jo pitkään. Oikealla tavalla toteutettuna voisi oikeasti olla ihan riittävän kannattava. Kunhan ei rakenneta liian hienoa ja ylläpitokustannuksiltaan kallista kompleksia. Espoo ja Honka joka tapauksessa tarvitsee riittävät olosuhteet pääsarjatason jalkapalloilulle, sellaisen rakentaminen ja ylläpito ei kuitenkaan ole niin kallista kuin sisähallin.

  Enemmän tuo muutaman tuhannen kapasiteetin uuden sisähallin rakentaminen yhdistettynä vanhan palloiluhallin peruskunnostamiseen ihmetyttää. Luulisi noiden kahden ylläpidon olevan kohtuullisen rankkaa rinnakkain, kun palvelisivat aivan samaa tarkoitusta urheilun näkökulmasta.
   
 10. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Espoo United
  Onko lipunmyynti rikki? Ticketmasterin sivu vain päivittää päivittämästä päästyään. Ei tämmöinen asia voi olla perseellään, eihän?
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2017 klo 14.24
 11. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Lainaus:
  Tapahtumasta riippumatta ticketmasterin sivut välillä eivät kirveelläkään toimi joka selaimella. Yleensä toista selainta käyttämällä onnistuu.
   
 12. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Espoo United
  @Kiekoton Mä yritin Firefoxilla, Chromella ja Explorerilla. Ei onnistunut. Vika on Adoben Flashissa, joka muutenkin on kaatuileva paska. Päivitin sen (Win 10 ei muka tarvitse erikseen ladata), mutta mikään ei muuttunut. Boottasin koneen ja yritin, ei tulosta. Latasin ja boottasin, vitut. Lopuksi ostin tabletilla (android) paksuin sormin. Hermot meni jo ennen peliä...