Espoo Blues kaudella 2014–2015

  • 148 049
  • 665

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Niin, Giliatilla ei tiedä missä muut menee, joten kun saa kiekon niin vaihtoehtoina on antaa sokkosyöttö tai kuskata kiekkoa. Jos ketjukaverit puhuvat, niin ei tarvitse käyttää niin paljon silmiä... Giliati pitäisi saada rooliin jossa pääsee nopeisiin vastahyökkäyksiin ja läpiajoihin, esim. alivoimalla. Puolustava vastahyökkäyspelaaja?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ongelma on siinä, ettei Giliati osaa puolustaa. Kun ei osaa oikein mitään muuta kuin hautoa kiekkoa, olisi monon kuva perusteltu.

Huvittavaa, että ennen kauden alkua harmittelin, että Giliatille tehtiin vaan vuoden diili. Enpä harmittele enää, ihan hemmetin turha jätkä.
 
Giliati on Bluesin 2.paras pelintekijä heti Hirson jälkeen. Suurin ongelma on siinä, että kun Giliati nostaa hyökkäystä niin ketjun kaks muuta lenkkiä surffaa millon missäkin. Pelitaktiikka puuttuu kyseiseltä kentältä kokonaan ja silloin sitä peliä on aika vaikea rakentaa. Nopeasti mietittynä Giliati taitaa olla Bluesin ainoa pelaaja, joka pystyy omilla ominaisuuksillaan rakentamaan itselleen paikkoja. Giliatin nopeutta pitäis pystyä hyödyntämään enemmän, kun on varmaan liigan nopeimpien pelaajien joukossa.

Puolustuspäässä Giliati on keskinkertainen. Ainakin tämän kauden näytöillä parempi kuin esimerkiksi Sailio, Talaja ja Liivik. Muutenkaan en koe että Bluesin puolustuspään ongelmat kauheesti johtuis Bluesin hyökkääjistä, vaan enemmän näistä Seppälöistä ja millon kukakin puolustaja siellä koomailee ihan järkyttävästi.

Jos tämän kauden hankintoja mietitään, niin Honejsek, O'Connor (kiitos Ahon, pelaajan on vaikea olla tyytyväinen jos ei pääse pelaamaan), Zamorsky ja Kearns on ollu mulle paljon isompia pettymyksiä kuin Gili. Ei Gili ole mikään huikea ollut, mutta ihan riittävä 2.kenttään. Tekee näitä sokkosyöttöjä ja ottaa välillä tyhmiä jäähyjä, mutta tyhmistä jäähyistä annan melkeen plussaa kun osottaa että on edes jotain tunnetta siinä pelaamisessa toisin kun suurimmalla osalla tässä vitun jengissä.

Loppuviestin vois heittää vitutusketjuun, mutta suodatetaan se nyt tänne:
- Minkä vitun takia Aho suututtaa enemmän pelaajia, kun varmaan kukaan valmentaja koskaan. Ikonen, Honejsek, O'Connor... Samaan aikaan sitten luottopelaajat Seppälät sun muut vetelee hyvällä asenteella omia maaleja illasta toiseen.
- Liivik, Rooba, Sailio, Talaja.... Jengi on täynnä näitä duunareita jolta odottaisi sitä ASENNETTA, mutta neppaillaan kiveksiä ja pelataan jotain kivakiekkoo. Vittu mitä paskaa jätkät. Onko se Ahon käsky vai ootteko te vaan muuttunu tommosiks neppailijoiks?

Pitäsköhän sitä tänään taas koittaa et tuleeko tarpeeks kova vitutus, että henki lähtis kun verisuonet katkeilee päästä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt tuli kyllä pitkä lista hevonkukkua. Miten Giliati voi olla hyvä pelintekijä kun se ei osaa lukea peliä ollenkaan? Eivät ne ketjun kaksi muuta lenkkiä "surffaa milloin missäkin", ne vaan eivät tiedä missä pitäisi olla, koska Giliati ei kykene noudattamaan pelisuunnitelmaa. Ja tämä on nähty jokaisessa ketjukokeilussa, missä tämä turhake on saanut kokeilla.

Giliati on kyllä nopea luistimilla, mutta ei siitä ole mitään hyötyä kun kiekon syöttäminen sille tarkoittaa yhtä kuin sen hyökkäyksen lopettamista. Jos jääkiekko olisi yksilöurheilua, voisi Giliati olla ihan kohtalainen pelaaja. Joukkueen osana se on ihan paska, enkä ihmettele yhtään miksi löysi viime kaudella itsensä jopa Mestiksestä.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Joukkueen osana se on ihan paska, enkä ihmettele yhtään miksi löysi viime kaudella itsensä jopa Mestiksestä.

Yhtälailla on kyllä silkkaa hevonkukkua tämä lause. Giliati oli Mestiksessä tasan sen takia 2 ottelua viime kaudella, että haluttiin miehen saavat tatsia kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen.

Oma mielipide Giliatista on, että pitäisi saada tasaisuutta. Joissain otteluissa Giliati on erittäin hyvä, mutta puolissa otteluista vähintään osassa ottelua sortuu ihan idioottimaiseen surffailuun. Giliatin pitäisi saada kanadalaista puoltaan enemmän esiin ja jätettyä se löysäilevä Italiaano taustalle.
 
No nyt tuli kyllä lyhyt ja paska vastaus.

Kyllähän Giliati osaa peliä lukea ja sen näkee kaikki, kun seuraa miehen otteita siellä kentällä. Kannattaa vähän seurata Kearnsin ja Talajan liikkumista siellä kentällä kun Giliati saa kiekon ja nostaa hyökkäystä. Jos Gili heittää kiekon päätyyn, niin siellä ei ole ketään. Jos syöttää niin hyökkäys pysähtyy ja jos menee itse niin itketään, kun kuskaa kiekkoa yksin. Jos Kearns ja Giliati saa ajatukset kulkemaan, niin Talajalle on helppo saada se duunarin rooli tosta kentästä, mutta se vaatii näiden ulkkien yhteispelin toimimista.

Kannattaa seurata kuinka usein Giliati nostaa hyökkäystä ja menettää kiekon siinä ja sitten näiden Kearnsin ja Talajan vastaavia lukemia. Puolustuspäässäkin voi katsoa, että kuinka usein Giliati purkaa paineen verrattuna näihin kahteen sankariin. Ja kuinka monta vastahyökkäystä tulee Giliatin luisteluvoiman seurauksena verrattuna Roope "kaadun kaksi kertaa luistellessani kentän toiseen päähän" Talajan ja Kearnsin tuottamiin vastahyökkäyksiin.

Jep Giliatin mestisseikkailua on turha ihmetellä. Aika yleinen käytäntö, että parin kuukauden loukkaantumisen jälkeen vedetään pari peliä mestistä. Kannattaa vähän niitä faktoja tarkistaa ennen tommosta paskan suoltamista.

E. No siihen ehti joku jo väliin. Vastaus siis Juhaht:lle ja alotus sekä viesti samaan tapaan kuin kyseisellä sankarilla. Aika samaa mieltä edellisen kirjottajan kanssa. Vituttaa semmonen, että jonkun Giliatin pää nostetaan seipääseen, kun siellä pitäs olla varmaan 15 päätä ennen sitä. Ei ole mun kirjoissa lähelläkään mitään paskinta pelaajaa Bluesissa tai ongelmien keskipistettä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Eka Blues ottaa sarjajumbolta (taas!) turpaan ja pari päivää myöhemmin kaataa sarjakärjen. Ei tästä jengistä ota selvää.
 

hoffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hieno maali rankkarissa Hirsolta ja toisaalta Korhoselta. Mielestäni Westermark on useampaan peliin pelannut hyvää peliä toisinkuin hazardi Malmivaara...Harmi kun Sportille on noita pisteitä mennyt enemmän kuin muilla. Sarjataulukko näyttäisi todella toiselta ilman ko. tappioita.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Eka Blues ottaa sarjajumbolta (taas!) turpaan ja pari päivää myöhemmin kaataa sarjakärjen. Ei tästä jengistä ota selvää.

Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin Blues kaataa sarjakärjen, sitten ottaa jumbolta turpaan, ja sitten taas kaataa seuraavan sarjakärjen. Eikä ole ihan uusikaan juttu, pari edellistä kautta oltiin umpisurkean Ilveksen pisteautomaatti, nykyään sitten näemmä Sportin. On tää tätä. Jos oltaisiin otettu 9 pistettä Sportilta, niin tällä hetkellä sijoitus olisi 7. Ja ykköspaikalle kuusi pistettä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Giliatista: totta kai kärjistin viestissäni, mutta Giliatilta odotetaan enemmän kuin joltain valtterivirkkuselta (tai Roope Talajalta) ja siksi miehen saamattomuus syö kahdesti enemmän. En silti osta tuota pelinlukuväitettä, Giliatin pelinlukutaito on olematon suhteessa siihen kuinka paljon jätkä haluaisi maagisia syöttöjä jaella.

Riittävän hyviä pelaajia ei lähetetä loukkaantumisen jälkeen hakemaan peliaikaa Mestiksestä, he saavat sen omasta joukkueestaan. Ei paljoa Kantolaakaan nähty Kiekko-Vantaalla yli kuukauden tauon jälkeen ja jos oikeasti kyselette kulissien takaa, niin ei loukkaantuminen ollut ainoa syy miksi Giliati kävi hakemassa kovuutta alasarjasta.

Aika paljon pitää parantaa, että haluaisin nähdä tyypin ensi kauden Blegissä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Giliatista: totta kai kärjistin viestissäni, mutta Giliatilta odotetaan enemmän kuin joltain valtterivirkkuselta (tai Roope Talajalta) ja siksi miehen saamattomuus syö kahdesti enemmän.

Onhan tuossa nyt sentään sellainen ero että Giliatilla on tällä kaudella 15 tehopistettä, Virkkusella 18 koko liigauralla kaudesta 2009 alkaen.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Joo-o, nyt on seuraavista 17:sta pelistä 12 kotona ja 5 vieraissa. Kuuden matsin kotiputki tammikuussa. Voi tosiaan sanoa et kausi on nyt vedenjakajalla, nyt jos koskaan pitäis se ryhtiliike tehdä. Viime vuonna todellakin samanlaisen hajoilun ja tuskan jälkeen, kun Blegi oli viiminen, niin jollain ihmeella toi jengi rupes napsimaan pisteitä ja tekemään nousuaan. Tän kaiken vitutuksen aikana on niin helppo unohtaa kuinka pitkä kausi oikeesti on. Blegillä se menee aina vaan niin ettei oo hyvää ilman huonoa. Hyvää esitystä seuraa aina huono esitys. Sit otetaan huonolla pelillä pisteitä, ja hävitään seuraava vaikka ollaan hyvällä asenteella. (Tänään Kalpa, tiistaina Kärpät?) Tää jengin seuraaminen on vaan aina yhtä hirveetä (ja joskus myös ihanaa).

Loppukaudesta näkyy olevan tosi vieraspainotteista taas. Pitää toivoo et se tän kauden suonenveto osuu sitte vaikka tähän puolenvälin krouviin ja kotimatseihin (tällä kaudella max 2 peräkkäistä voittoa)
 
Riittävän hyviä pelaajia ei lähetetä loukkaantumisen jälkeen hakemaan peliaikaa Mestiksestä, he saavat sen omasta joukkueestaan. Ei paljoa Kantolaakaan nähty Kiekko-Vantaalla yli kuukauden tauon jälkeen ja jos oikeasti kyselette kulissien takaa, niin ei loukkaantuminen ollut ainoa syy miksi Giliati kävi hakemassa kovuutta alasarjasta.
En tuosta muusta viestistä niin välitä kun mielipiteet on mielipiteitä. Mun veikkauksen mukaan Giliatia kaavailtiin alunperinkin 2.kenttään ja mielestäni on sen 2.kentän roolin täyttänyt ihan hyvin ja tehnyt siinä sivussa hyvät pisteetkin, mutta jokaisella olkoon mielipiteensä. Jotenkin vain kummaksuttaa, että Giliati on se pelaaja jonka tuolta joukkueesta nostaa esiin ennen vaikkapa Malmivaaraa, Seppälää tai Zamorskya. Hyökkääjistäkin oikeastaan jokainen näistä asennepelaajista on mulle ollut pettymys: Sailio, Liivik, Talaja ja Kearns.

Sitten tohon lainattuun kohtaan, niin kyllähän esimerkiksi Bailen kävi viime kaudella pelamaassa mestistä Lekissä. Aikanaan mestiksestä tuntumaa on hakenut ainakin Kaijomaa, Laatikainen, Lammassaari ja Vänttinen. Maalivahdeista löytyykin sitten iso liuta esimekkejä muun muassa Metsola.
 

Kuutamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Suomen jääkiekkojoukkueet
Onhan Gilliati pörrääjä, joka rakastaa (rakastaisi) ratkaista yksin kaikki pelit. Monet kerrat Kearns ja Talaja on olleet sopivasti hollilla, mutta yllätys yllätys, syöttöä ei vaan tule. Tai sama se missä ketjussa se pelaa, ihan sama juttu.
 

PTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, Florida Panthers, TuTo
Yksi asia on jäänyt vähälle huomiolle.
Blues on ylivoimainen hännänhuippu sentterien maalitilastossa. Jakso kauden alusta on jo riittävän pitkä, huoleen on aihetta.

Hirso 5
Kearns 0
Liivik 1
Makkonen 0
Virkkunen 0
N.Aaltonen 0

Laidassa jämäminuutteja pelannut Tiivola pääsi Vantaalla sentteriksi. Teki jäätävän hyvää jälkeä, myös pisteita reilun viikon aikana (3+3) ja osoitti olevansa peliä tekevä sena.
Kun häntä vertaa kolmikkoon Liivik, Kearns, Makkonen, voi itsekukin miettiä kuka pelaa tulevaisuudessa isossa roolissa. Puolustuksellisilla asioilla Tiivolaa on turha töniä, liike ja pelikäsitys ovat koko sentterikaluston parhaita. Seuraavien viikkojen aikana nähdään, uskaltaako Aho reagoida luottosentteriensa peliesityksiin
 
Puolustuksellisilla asioilla Tiivolaa on turha töniä, liike ja pelikäsitys ovat koko sentterikaluston parhaita.
Mestis on mestis, ihan eri asia kuin Liiga. Mutta voitko avata tätä.. mitä tarkoitat "töniä"? Tarkoitatko, että turha laittaa 3-4 senaksi?

EDIT: Sanotaan jo nyt, 2 erää Tiivolaa sentterin paikalla seuranneena (toki on vähällä peliajalla), niin voin todeta ilokseni, että ihan hyvinhän se toimii puolustuspäässä. Tekee vaadittavat jutut sentterinä ihan hyvin. Jotain kemiaa myös on Timin kanssa.
 

PTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, Florida Panthers, TuTo
Tarkoitän sitä, että puolustussuuntaan pelaamisessa Bluesin senttereistä vaiheessa ovat yleensä hidasliikkeinen Kearns, sekä erittäin jäähyherkät Liivik ja Makkonen. Ei suinkaan Tiivola. Toivon totisesti, että Aho katselee peliesityksiä eikä nimiä sentterien roolituksia tehdessään.
 
Tiivola on tämän päivän nähtyäni hyvä kandidaatti senaksi ylemmäs, mutta en lähtisi kauheasti tekemään "mestis/a-nuoret-pelaaja Vs. liigapelaaja" (edit: siis sentterirooleissa) analyysejä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mä en ymmärrä, miksi juuri senttereiden maalittomuus on iso huoleenaihe? Sama kai kuka ne maalit tekee, kunhan joku tekee? Eikös lähtökohtaisestikin sentteri ole se playmaker eikä maalipyssy? Sentterin rooliin kuuluu myös paljon puolustusvastuita, jolloin parhaimmat maaliruiskut ovat yleensä laitahyökkääjiä..
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Hyvä voitto eilen! Hienoa!

Sellainen havainto pistänyt mietityttämään, että Blues on alkanut saamaan hyvin maalipaikkoja vikoissa erissä kun tappioasemassa on alettu pelaamaan rohkeammin. Näin tapahtui Sport, Kalpa ja Kärpät matseissa. Noista peleistä ja rohkeammasta hyökkäyspelistä huolimatta ainoastaan Sport pystyi tekemään yhden maalin Bluesin verkkoon.

Siispä rohkeampaa peliä heti alusta lähtien. Ainakin voisi kokeilla nimittäin aika harvassa matsissa viimeaikoina Blues on tehnyt ekaa maalia toisin kuin viime kaudella.
 

Migufutuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Hernesaaren Näädät, Blackhawks, Lugu
Itelle tullu isona yllätyksenä tämän korhosvillen viimeaikaset edesottamuset eikä porukka ole täällä niitä oikein noteerannutkaan, joten onko vain tietämättömyyttäni, että kuvittelin tän äijän olevan 4. kentän pörrääjä, joka käy välillä pelailemassa KiVan pelejä? Tottakai osa noista maaleista on tullut aika onnenkantamoisilla, mutta tekee kyllä arvokasta duunia kentällä! Tulee melkein mieleen Pöystin tuhkimotarina viime kaudelta ja viime peleissä on aikamoisia käsiäkin alkanut löytymään! Noussut yhdeksi lempipelaajista..
 

BlueTaco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Red Wings
Liekö tämä tälle oikea ketju, mutta yön yli nukuttuani mulla pyörii päässä kysymys:

Miksi et Aho ottanut aikalisää siinä 3-2 kavennuksen jälkeen?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Aikalisä aikalisän ottamisen vuoksi ei ratkaise mitään. Aikalisällä pitäisi olla myös jotain sanottavaa ja joskus sen ottaminen vain pahentaa asiaa. Kolmas maalihan tuli vasta vajaa kuusi minuuttia toisen maalin jälkeen ja välissä oli Bluesin ylivoimakin eli aikalisän ottaminen tuskin olisi vaikuttanut enää tuossa vaiheessa. Enemmän laittaisin (jälleen) syyttävää sormea pelaajien asennetta kohden. 3-0 taululle ekassa erässä ja peli ohi... Siinä valmennuksella oli toki sormensa myös pelissä, että erätauoilla ei saatu jätkiä ymmärtämään pelin jatkuvan koko 60 min. Nuorelle joukkueelle tällaiset romahtamiset ovat kuitenkin jokseenkin ymmärrettäviä eikä siinä auta, vaikka valmentaja seisoisi päällään, jos pelaajat kaukalossa eivät anna enää parastaan.
 
Miksi et Aho ottanut aikalisää siinä 3-2 kavennuksen jälkeen?
Miksei aikaisemmin jo kun ne oireet alkoivat ensimmäisessä erässä? Kirjoitin toiseen topikkiin näin:

Eilinen peli oli yksi huonoimmista, ellei huonoin, peli puolustuksellisesti tällä kaudella. Viisikkopuolustaminen oli AIVAN HUKASSA. Oireet alkoivat näkyä selvästi viimeistään siinä vaiheessa ensimmäisen erän puolivälissä kun Bluesilla oli ollut todella vaarallinen ylivoima (ilman maalia) ja toinen alkoi heti perään. Koko joukkue hölläsi ja rupesi puhaltelemaan muniin. Rupesin itse kiroilemaan heti tämän nähtyäni, että tässä ei hyvin käy. Saipalla oli parhaat maalintekopaikat alivoimalla ja oli hiuskarvan varassa etteivät tehneet jo ensimmäistä maalia heti jäähyn jälkeen kuten ennustin. Bluesin puolustus oli aivan karmeaa tästä lähtien loppuun asti. Jatkuvasti oli avoimet ovet omassa päässä. Hävetti ja vitutti katsoa "ammattimiesten" pelleilyä. Blues olisi ansainnut -3 pistettä ja persraiskauksen tuosta pelistä.
 

BlueTaco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Red Wings
Miksei aikaisemmin jo kun ne oireet alkoivat ensimmäisessä erässä? Kirjoitin toiseen topikkiin näin:

Eilinen peli oli yksi huonoimmista, ellei huonoin, peli puolustuksellisesti tällä kaudella. Viisikkopuolustaminen oli AIVAN HUKASSA. Oireet alkoivat näkyä selvästi viimeistään siinä vaiheessa ensimmäisen erän puolivälissä kun Bluesilla oli ollut todella vaarallinen ylivoima (ilman maalia) ja toinen alkoi heti perään. Koko joukkue hölläsi ja rupesi puhaltelemaan muniin. Rupesin itse kiroilemaan heti tämän nähtyäni, että tässä ei hyvin käy. Saipalla oli parhaat maalintekopaikat alivoimalla ja oli hiuskarvan varassa etteivät tehneet jo ensimmäistä maalia heti jäähyn jälkeen kuten ennustin. Bluesin puolustus oli aivan karmeaa tästä lähtien loppuun asti. Jatkuvasti oli avoimet ovet omassa päässä. Hävetti ja vitutti katsoa "ammattimiesten" pelleilyä. Blues olisi ansainnut -3 pistettä ja persraiskauksen tuosta pelistä.

Totta, pelissä oli selvä käänne 2-0 tilanteessa kun SaiPa sai kaksi peräkkäistä jäähyä, joista jälkimmäinen aivan hirveää kuraa.
Ajattelin kuitenkin ensin, josko puoli vahingossa saatu 3-0 maali olisi sittenkin vienyt peikon ja saanut peliä paremmin kulkemaan. Ei saanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös