Erkki Rajamäki Bluesiin

  • 36 889
  • 159

Dolgor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Rags
Sitäpaitsi - kyllähän ketju jonkun 'työmyyrän' kaipaa, kyllähän esimerkiksi ketju Kariya-Hurme-Kalto/Kariya-Kalto-Ben-Amor pelasi ihan mallikkaasti. Mielestäni Rajamäki pätkii roolissaan Kalton ja Ben-Amorin, kieltämättä. Eikä maalientekokaan tosiaan ongelma ole tälle jätkälle, tosin ei ole Hurmeellekkaan. Siltikin uskoisin miehissä olevan eroja.

Se, kukin sopii mihinkin ketjuun nähdään kai sitten kaukalossa. Siispä malttakaa Joulun jälkeiseen aikaan, toverit.
 

M10

Jäsen
Rajamäki teki Kerho-aikoinaan suurimman osan maaleistaan maalin edestä runnomalla. Tuohan nyt ei sinänsä yllätä miehen pelityylin ja liikkeen rajallisuuden huomioon ottaen.

Tämän puolesta uskoisinkin, että Ekistä voisi olla käyttöä Blues-ylivoimaan puhtaaksi maskimieheksi. Kiekon/yv:n pyöritykseen häntä ei kannata laittaa, mutta siihen maalin eteen seisomaan. Helvetin vaikea on Ekiä tolpiltaan siirtää ja kuten sanottu, osaahan se riparit sisään laittaa.

Kerhossa Eki teki parhaalla kaudellaan 12 maalia, mutta samana vuonna hämeenlinnalaiset tehtailivat muutenkin maaleja hirveän määrän. Pidettäköön vertailukohtana Kasper Kenigin tehoja 8+12, joilla irtosi Kerhon sisäisen pistepörssin 14.sija. Tuolla kaudella seitsemän Kerholaista rikkoi 40 pisteen rajan.

No joo, mutta teki se myös Ipassa tuon 12 maalia, joten mikään totaalinen puukäsi ei tietenkään ole kyseessä. Maajoukkuemies ja kaikki. Enpä silti jaksa uskoa, että Rajamäki ihan noiden kahden ekan ketjun laiturin paikkaa tule lunastamaan. Kolmosketjun laidassa mies pääsee pelaamaan juuri sitä roolia mitä hän parhaiten osaa; perkeleesti duunia ja kovia taklauksia, eikä liiempiä paineita tehoista.

Yksi asia mitä silti toivon ihan Ekin oman urakehityksenkin kannalta. Toivottavasti hän on jättänyt nuo täysin järjettömät "alivoimalla viivamiehen taklaukset" pois. Ainakin Kerho-aikoina en voinut käsittää, mitä järkeä oli kuluttaa omia voimiaan alivoima-nelikossa siihen, että aina piti mennä ikäänkuin tönäisemään sitä viivapakkia keski-alueelle päin vielä senkin jälkeen kun tämä oli luopunut kiekosta?!

Anyway. Onnea teille vielä kerran tästä hankinnasta. Taidampa seuraavalla kerralla Länkkärille tullessani laittaa Ekin omistuskirjoituksella varustetun pelipaitani päälle ja toivottaa Raju-Ekin takaisin Suomeen, tietenkin seisaallaani taputtaen.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dolgor kirjoitti:
Sitäpaitsi - kyllähän ketju jonkun 'työmyyrän' kaipaa

Erittäin hyvin sanottu siellä perällä. Lisäksi jokaisessa joukkueessa pitää mielestäni olla muutama näitä 'omat rakastaa muut vihaa'-kavereita jotka antavat 110 joka ilta kuumentaessaan vastustajan pelaajia.

Kariya, Pirnes, Kohn sekä Eriksson. Siinä on taitoa tehdä sitä peliä kahteen ensimmäiseen kenttään. Rajamäki on puuttuva palanen toisesta kentästä. Tilaa tekemään jotta ne joilta niitä tehoja odotetaan saavat niitä rauhassa tehdä. Eikä maali silloin ja toinen tällöin haittaakaan tee mutta kovuus sillä isolla koolla on se mitä Rajamäestä ainakin minä odotan. Samanlaisia otteita kuin Pihlström esitti viime kaudella kentälle päästessään. Täysillä joka tilanteeseen ja kaikkia päin.

Teretulemast Erkki ja annahan palaan.
 
Näemmä kaikki kommentoijat ovat yksimielisiä siitä, että Rajamäki on erinomainen hankinta. Kyllähän tuo kelpaa vaikka puolustaja olisi ollut vielä enemmän tarpeen. Toivottavasti käsi on jo priimakunnossa ja äijä kanssa. Hieman huolestuttaa syksyn mittään pelatut ainoastaan 6 ottelua(ko)?

Kiitosta vain Raivo ja Jukka sekä hyvää joulua myös sinne Bluesin toimistolle.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vähän tulee jo ongelmia sijoitella noita pelaajia ketjuihin, sinne jää aika kovaa ukkoa jo ulos väkisin.

Uhlbäck-Eriksson-Kohn
Kariya-Pirnes-Nieminen
Kalto-Hurme-Rajamäki
Hirvonen-Töykkälä-Semir
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Bluesbrother kirjoitti:
Näemmä kaikki kommentoijat ovat yksimielisiä siitä, että Rajamäki on erinomainen hankinta.
Onhan Rajamäessä puolensa. Erittäin suoraviivainen hyökkääjä, joka saattaa olla myös maaliherkkä. Summasen ja Holtarin rekrytointi, joka varmasti tuo uusia ulottuvuuksia Blues-hyökkäyksen arsenaaliin hieman erilaisen pelaajaprofiilin myötä.

Erkki Rajamäki-tyyppistä on kaikessa hiljaisuudessaan myös ehkä tietoisesti haettu, sillä Heikkilän näköisessä joukkueessa yleensä pelaa 1-2 vähän agressiivisempaa äijätyyppiä joka tarvittaessa voi ratkaista hyökkäyksen täsmäaseena keväällä paljonkin. Eritoten kevättä silmällä pitäen erinomainen kaappaus.

Hän on myös erinomainen työkalu valmentaja Heikkilälle. Rajamäki kun pystynee pelaamaan aika montaa roolia miljoonajengissä. Sopimuksen pituus (2+1) yllättää sikäli, kun katsoo miehen taustoja ja joukkuevalintoja aikaisemmilta vuosilta.

Suoraan voisi olla kateellinen näille voimahyökkääjähankinnoille täältä Oulusta käsin. Meille niitä ei näköjään vaan ilmaannu millään - yllättäen. Onnittelut vielä kerran. Toivottavasti Rajamäki onnistuu eikä hänestä tule viime vuosien hautajaisseurueen jäsentä.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Tuleeko NHL:n lähtevästä pelaajasta korvaus vain ensimmäisen lähdön kohdalla vai joka kerta (eli esim. varauksen jälkeen -> "maitojuna" -> lähtö takaisin kesken euro-sopimuskauden)? Jos näin on, ymmärrän pitkän diilin jo senkin vuoksi. Jos oletetaan että Rajamäki sattuu pelaamaan tänä tai ensi vuonna todellisen läpimurtokauden, voisi edessä olla vielä paluu NHL:n nelosketjun mieheksi ja sitä kautta mukava rahallinen korvaus sinipaidoille. Ja lopulta kyseessä on kuitenkin luotettava, monikäyttöinen rouhija ja taistelija jolla ei välttämättä ole hirveän suurta kuilua hyvän ja huonon päivän välillä, jollaisia Bluesilla ei periaatteessa koskaan ole ollut liikaa. 3-4 ketjun perusjanttereita on aina ollut täältä nordikselle asti, mutta todellisia voimalaitureita ei.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
JJO kirjoitti:
Tuleeko NHL:n lähtevästä pelaajasta korvaus vain ensimmäisen lähdön kohdalla vai joka kerta
Korvaus maksetaan vain ensimmäisellä kerralla.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Routainen Sydän kirjoitti:
Hän on myös erinomainen työkalu valmentaja Heikkilälle. Rajamäki kun pystynee pelaamaan aika montaa roolia miljoonajengissä.

Ei se Kake enää sitä miljoonajengiä valmenna. Siellä on se se toinen isonenäisempi Kari.
 
JJO kirjoitti:
Tuleeko NHL:n lähtevästä pelaajasta korvaus vain ensimmäisen lähdön kohdalla vai joka kerta (eli esim. varauksen jälkeen -> "maitojuna" -> lähtö takaisin kesken euro-sopimuskauden)? Jos näin on, ymmärrän pitkän diilin jo senkin vuoksi.

Pitkähkö diili on suora jatkumo kaikille diileille, joita Blues on tehnyt Summasen tulon jälkeen. Täällä on menossa selkeä ja peittelemätön kolmen vuoden projekti, jonka tavoitteena on mestaruus kaudella 07-08. Mestaruudesta ei huudella vaan puhutaan "menestyksestä" kyseisellä kaudella. Kaikki alkoi Heikkilän kolmen vuoden sopparista. Rajamäki on yksi palapelin osanen. Olisihan se mukavaa, jotta menestystä tulisi mutta mikäli näin tapahtuu niin tyhjeneekö Bluesin pajatso totaalisesti menestyksen jälkeen? Lisäävätkö Summanen ja Heikkilä yhden sulan hattuunsa ja jatkavat matkaa suurempiin ympyröihin? Jääpi nähtäväksi. Joka tapauksessa on uskomattoman hienoa, että täällä Espoossakin näkyy vihdoin valoa loputtoman pitkältä tuntuneessa tunnelissa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onnittelut täältäkin Espoon suuntaan.

Onnistuessaan Rajamäki tuo Bluesin hyökkäykseen (ja koko roosteriin) sellaisia elementtejä joista voi olla runsaastikin apua kevään ratkaisupeleissä, lisäksi fyysisyytensä ja kovuutensa ansiosta lunastanee paikkansa fanien sydämissä ja vastaavasti vastustajan fanit rakastanevat vähemmin tätä suomalaista voimahyökkääjää - hänestä voi jo suosiolla käyttää termiä voimahyökkääjä.

Mielenkiinnolla jään odottamaan millaisin eväin Rajamäki lopulta astuu reissunsa päätteeksi SM-liigaan. Toivoa sopii, että kaukaloon ilmaantuu lisää väriä, fyysisyyttä ja tarvittavaa kovuutta.

vlad.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Bluesbrother kirjoitti:
Pitkähkö diili on suora jatkumo kaikille diileille, joita Blues on tehnyt Summasen tulon jälkeen. Täällä on menossa selkeä ja peittelemätön kolmen vuoden projekti, jonka tavoitteena on mestaruus kaudella 07-08.

Tähän kuvaan sopivat myös ne pelaajatyypit, joita on ilmeisen määrätietoisesti haettu. Kariya, Pirnes, Rajamäki, Eskelinen, Korhonen ja Peltonen ovat kaikki huippuluokan tekijöitä omassa roolissaan liigassamme, mutta eivät riittävän hyviä NHL:ään. Uhlbäckistä on sellainen kasvamassa. Kaikki edellämainitut ovat myös ilmeisen nöyriä joukkuepelaajia, joilta Summasen peräänkuuluttamaa sitoutumista löytyy. Pelko avainmiesten karkaamiseen toisiin liigaseuroihin kesken projektin isomman tilipussin perässä on myös vähäinen. Jos tuo perusrunko saadaan pysymään kasassa pari vuotta (Erikssonin, Kohnin tai muiden heidän tasoisten vahvistusten kera), on muu kuin menestys ainakin itselleni yllätys.
 

Jalmari74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Norwich City
Onnea vaan täältäkin päin!

Rajamäki on sytyttäjänä omaa luokkaansa,ja ihmettelen jos Erkin tulon jälkeen teidän alisuorittajat eivät saa uutta vaihdetta päälle.En usko että kukaan kehtaa löysäillä,kun Rajamäki tekee töitä 110 lasissa.

Uskon että kevätkauden aikana mies tulee nousemaan vielä teidän suureksi suosikiksi.Näin kävi minullekin kun kaveri pelasi Ilveksessä.

Hyvää joulua kaikille!!
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Jalmari74 kirjoitti:
Uskon että kevätkauden aikana mies tulee nousemaan vielä teidän suureksi suosikiksi.Näin kävi minullekin kun kaveri pelasi Ilveksessä.

Hyvää joulua kaikille!!
Nousit kevätkaudella Blues-kannattajien suosikiksi, kun kaverisi pelasi Ilveksessä..? Enpä uskalla arvuutella henkilöllisyyttäsi enempää, kun siitä tulee raippaa ja ruoskaa.

Nohnoh, viisastelut sikseen. Olen kyllä erittäin tyytyväinen tähän hankintaan. Tyytyväisenä tästä hankinnasta hellyn toivottamaan hyvää Joulua Tampereellekin. Itse asiassa olen niiiiin tyytyväinen tähän hankintaan, että menköön nyt jouluntoivotukset Turkuunkin!
 

Dhearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Kookoo
Shayne kirjoitti:
Itse asiassa olen niiiiin tyytyväinen tähän hankintaan, että menköön nyt jouluntoivotukset Turkuunkin!

Jos et kuitenkaan liioittelisi... Tampere vielä menee, mutta että turku. Etenkin tämän "Kipper" episodin jälkeen!

Mutta asiaan, olen tosiaan kuullut paljon hyvää Rajamäestä ja hänen asenteestaan, juuri oikeanlainen pelaaja Bluussiin.
 
Suosikkijoukkue
Ilves....Vancouver Canucks ja Liverpool
Voi Eki minkä teit,menit kiekkoilijoiden hautausmaalle Espooseen! Ikävä kyllä ens kaudella kukaan ei muista enään Erkki Rajamäkeä. Rahalla saa ja Espooseen joutuu! Hyvää joulua kaikille ja kynttilöitä haudoille!
 

tilkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Capitals, Bruins, #19
Large kirjoitti:
Voi Eki minkä teit,menit kiekkoilijoiden hautausmaalle Espooseen! Ikävä kyllä ens kaudella kukaan ei muista enään Erkki Rajamäkeä. Rahalla saa ja Espooseen joutuu! Hyvää joulua kaikille ja kynttilöitä haudoille!


Mistähän lähtien on Espoo ollut kiekkoilijoiden hautausmaa? Yhden pelaajan takia? Taitaa itselläsi olla vitutus niin suuri, että et osaa edes sanoiksi pukea. Sinua ei voi kuin sääliä. Edelleenkin mitä haittaa, jos jollain joukkueella on enemmän rahaa kuin toisella jengillä? Haetko vain omaa etua siitä, että kaikilla olisi sama summa käytettävissä?

Todella luoikatonta provoa. Sullahan järki huilaa todella hyvin, sillä jos pelaaja X pelaa Bluesissa, niin ensi kaudella ei muisteta , että kuka ihmeen pelaaja X?
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Erkki lienee pelannut itsensä kannattajien sydämiin jo tässä vaiheessa. Antaisin hänelle jopa hopeamitalin Bluesin taklaajatilastossa (Stevie Kayn jälkeen, tottakai ;-))
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija
Aivan mahtava pelimies... joka kerta kun Erkki kentällä oli,sattui ja tapahtui.
Maalinsa teki juuri niin kuin hänelle on ominaista: maaline destä vastustaja selässä roikkuen.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Rajamäen väkivoimajötikkä on aloittanut juuri niin kuin toivoa sopikin. Vääntöä, kivenkovia taklauksia, vastustajien hieromista ja jälkipelaajien ojentamista. Eilen tärkeä punnerrusmaalikin.

Vähän väsyi eilen loppua kohden, mutta niin näyttivät tekevän joukkuetoveritkin.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Kivenkovalta pelimieheltä vaikuttaa. Bluesissa on aina näitä duunareita riittänyt liiaksi asti, mutta kyllähän Rajamäki on vaikuttaisi tähän asti parhaalta. Samanlaisia pommeja vaan jatkossakin Eki!
 

snoukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
kiljander kirjoitti:
Erkki lienee pelannut itsensä kannattajien sydämiin jo tässä vaiheessa. Antaisin hänelle jopa hopeamitalin Bluesin taklaajatilastossa (Stevie Kayn jälkeen, tottakai ;-))

Stevie teki upean taklauksen. Vois ottaa opikseen muut.
 

Jec

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hieno mies, ei paljoa kattele kuka eteen sattuu vaan levyksi kaikki mikä liikkuu. Tosin Kärppien joukkueessa noita järkäleitä olekaan, sinttejä lähes kaikki... Jakoi siinä toistaiseksi ainoassa kotipelissä sellaisia todella kovia pommeja, että avaruuskypärillä olisi ollut käyttöä oululaisjoukkueella! Varmasti muutkin syttyvät vähän ajelemaan...
 

Ozzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Manchester United ja Philadelphia Flyers
Mahtaa olla teirän Blues-fanien nannaa kannattaa Bluesia, ku joka toinen päivä tulee liigan top-5 kuuluva henkilö. Me, Tapparalaiset, saadaan taas tyytyä kolmessa kuukaudessa kahteen pelaajaan, yhteen ikäloppuun kanukkiin, jonka peli laskee 10% joka pelissä, nimeltään Hawgood, ja suoraan sanottuna paskaan peruspakkiin, joka ei osaa muuta, kun olla maskissa, omassa päässä tietenkin. On se kyl aika ihme, että teirän porukka ei saa peliä kulkee vaikka teillä on perkele, nii kova tiimi :)
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Ozzy kirjoitti:
Mahtaa olla teirän Blues-fanien nannaa kannattaa Bluesia, ku joka toinen päivä tulee liigan top-5 kuuluva henkilö.

Noo, eipä nyt liiotella. Eihän me olla saatu liigan alun jälkeen kuin Jari Korhonen & Erkki Rajamäki, pois ovat lähteneet Kari Haakana + koko loppukauden loukkaantumisen takia sivussa oleva Kimmo Peltonen.

+ Nöyräset sunmuut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös