Ensi kauden hankinnat

  • 436 152
  • 1 795
Nykyliigan tasoon näiden ahl:stä tuleva pelaaja joka siellä on kuulunut vakiokokoonpanoon on liigassa helpostikkin johtava pelaaja. Ahl on tällä hetkellä heittämällä parempi sarja kun kotoinen sm-liiga.
 

Erik Loka

Jäsen
Mitenkään ikärasismia harrastamatta pitää todeta, että 13-vuotiaalle kaverille taitaa olla JYPin historian ruotsalaisvahvistusten saavutukset aika hämärän peitossa?

Kuka **tun Nylander!?

----

Hockeysfuture kirjoitti:
Grossman isn’t figured to be much of an offensive option. He is well-balanced skater for a big kid and is extremely poised in his own zone. He has good puck skills and competent coming out of his zone.

Eli ilmeisesti kiekollista taitoa löytyy, mutta ei kuitenkaan kovin hyökkäävä pelaaja. Paha ainakaan tuon pohjalta mitään arviota tehdä. Kaverista odotetaan kuitenkin Dallasin Top 4 -puolustajaa tulevaisuudessa, joten kyseessä ei liene aivan Eki Koivu.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Grossman ei tilastoiltaan ja mitoiltaan kyllä näytä sellaiselta pelaajalta, jota JYP kaipaa. Jos hän olisi tuleva vahvistus, olisin todellä hämmästynyt. Hän kuulostaa enemmän all around-pakilta kuin selkesti offensiiviselta kiekolliselta liideriltä. Jos noita pelaajia lähdetään haarukoimaan, kannattanee hakea 170-185 cm pitkiä ja 25-30 vuotiaita pelaajia muutamalla NHL-ottelulla varustettuna. Itse toivon, että kaveri on jo hieman iäkkäämpi ja kokeneempi ja toisi samalla myös kaivattua henkistä johtajuutta ryhmään. Tietenkin toivoa sopii, että tuleva pakkihankinta on tahkonut enemmän AHL- ja jopa NHL-pelejä kuin esimerkiksi EHCL-pelejä.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Grossman ei tilastoiltaan ja mitoiltaan kyllä näytä sellaiselta pelaajalta, jota JYP kaipaa. Jos hän olisi tuleva vahvistus, olisin todellä hämmästynyt.
Sama tuntu.
Jos noita pelaajia lähdetään haarukoimaan, kannattanee hakea 170-185 cm pitkiä ja 25-30 vuotiaita pelaajia muutamalla NHL-ottelulla varustettuna. Itse toivon, että kaveri on jo hieman iäkkäämpi ja kokeneempi ja toisi samalla myös kaivattua henkistä johtajuutta ryhmään. Tietenkin toivoa sopii, että tuleva pakkihankinta on tahkonut enemmän AHL- ja jopa NHL-pelejä kuin esimerkiksi EHCL-pelejä.
Miten olisi vaikkapa hän, molempien amerikan Tuomasten joukkuekaveri viime kausilta. Daydreaming...
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Pakko sanoa ettei Grossman tilastojen valossa miltään kiekolliselta huippu pakilta vaikuta, mutta kaiketi niitä pelaajia joku scouttaa. Toisaalta odottaisin enemmän tuon toisen pelaajan tasoista kaveria takalinjoille, mutta aika epätodennäköiseltä tuntuisi jos lähemmäs 40 vuotias kanukki saapuisi jypin takalinjoille.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei noin vanha lähde enään kotoa mihinkään. Kaverihan on lähempänä 40 kun 30 iältään. Olisihan se varmasti pelimies, mutta ehkä nyt kuitenkin jotain nuorempaa jamppaa haetaan...

Kyllä Dan olisi varmaan kovimpia jätkiä liigassa koskaan. Tuskimpa kuitenkaan vaivautuu tänne, eäiköhän Sveitsissä noille jätkille makseta vähän reilummin. Kaveri on 35, eli ei välttämättä mikään ikäloppu. Jos tulee, niin paita lähtee tilaukseen saman tien, mutta miksi tulisi? Ilmeisesti ihan arvaus miljoonan muun pelaajan joukosta...
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
JYP:n sivujen mukaan Lars Helminen on uusi pakkivahvistus. Toivottavasti Mikkosen scouttauksiin on luottamista.
Hieno hankinta Seppäseltä. Varmasti kehityskelpoinen nuori pakki. Pienestä koostaan huolimatta Helmisellä tuntuu oleman monta vahvaa osa-aluetta.
Rivien välistä voi hyvin lukea, että Helmisestä oltiin kiinnostuneita myös AHL:n puolella. Osaakohan Lars puhua suomea?
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Dwaipen veli !
 

Erik Loka

Jäsen
Nyttenkö on sitten joukkue kasassa?

Odottelin jotain viittausta tuohon että joukkue olisi kasassa, mutta eipä siitä ollut sanaakaan tuossa Jypin tiedotteessa. Jos se olisi nyt valmis, niin kai siitä olisi ollut maininta? Ehkä suunnitelmana oli hankkia kaksi halpaa puolustajaa? Ehkä olen täysin väärässä? Luultavasti.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jep, joukkue lienee nyt valmis. Pikku-pikku-Helmisessä Jypillä taitaa olla yksi koko liigan pienimmistä puolustajista, mutta muuten nuo näytöt ovat tosiaan sensuuntaisia, että mikä ettei tässä voisi olla yksi liigakauden yllättäjistä. Ja nyt sitten saatiin se selkeästi kiekollinen pakki, jotta Jaakonkin harteilta vähän taakka kevenee. Larsin pitäisi siis paikata harava-Kovanen, mutta mieluiten saisi paikata jopa sen parin kauden takaisein Korkki-Korhosen. Jyssyn paikkaamista ei viitsi yhdeltä mieheltä odottaa, vaan siihen pitäisi koko pakiston nyt kasvaa viitisen senttiä niin pituutta kuin leveyttäkin.

Ei mitään Lasun (vai Laipen?) hankintaa vastaan, mutta näin äskettäin heränneenä unelmointi silti jatkuu. Sitä Perrinin/Immosen korvaajaa on jo se tuhannen yötä odoteltu, niin mikä ettei tässä voisi luottaa veljeyden vetovoimaan. Eli katse Dwaipeen päin! Ehkei tule tapahtumaan, mutta nyt on tälle taannoiselle USA:n junnumaajoukkueen kapteenille ainakin jo Jyp tuttu, joten jos Seppäsen kirstun pohjalla vielä satanen olisi, kai sitä voisi ohimennen isoveljellekin tarjota. Veri vettä sakeampaa, vai mikä sanonta tähän pitäisi kaivaa. Dwight Helminen ykkösen keskelle, ja Jyp olisi todella vahva ehdokas jo kuuden sakkiin. Samalla voisi hyökkääjähierarkian alapäästä alkaa jo vähän massaa ulkoistamaaan.

Dwightin ura on siis jumissa vähän samassa paikassa kuin Jarkonkin, tosin sillä erotuksella, ettei Helminen ole edes päässyt Rangersissa kokeilemaan. Hartford Wolf Packissa on kuitenkin vastuuta annettu ja kohtuullisesti tehojakin tullut. Viime kausi oli kuitenkin enemmän takapakkia, joten NHL:ään pääsemiseksi Eurooppaan tulo voisi olla oikeasti fiksu veto. Tässä Dwight Helmisen pelaajakortti: http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=00063225 . Joten nyt Jarkolta samanlaisia mainospuheita Jyväskylästä kuin Mikkoseltakin ja hyvä sana myös Jyp-toimistolle. Jarkon ura kun jatkunee oikeastikin jossain muualla kuin Jypissä.

No joo, haaveuntahan tämä. Jo pelkkään Laipe Helmisen tuloon olen kyllä tyytyväinen, etenkin viime kauden ollessa vertailukohtana...
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Suurella mielenkiinnolla on ulkopaikkakuntalainenkin seurannut JYP:in joukkueen rakentamista mentäessä tähän kauteen. Yksi harvoja joukkueita joka on todella vahvistunut viime vuodesta. Ellei joku homma mene pahasti pieleen on JYP ilman muuta top-6-kamaa tämän päivän liigassa, eli kyllä kait suora play-off-paikka on tavoitteena?

En kuitenkaan olisi niinkään varma että joukkue on vielä tuossa, niinkuin joku vähän pekuleerasi. Runko on suorastaan erinomainen, mutta pari selvää puutetta (jos haetaan todellista menestystä) on ainakin vielä minun silmissäni. Voittamiseen tarvittava maalivahti löytyy, samoin hyviä laitureita ja luotettavia kolmos-nelosketjun keskushyökkääjiä vaikka muille jakaa, mutta puolustus näyttää varsin kapealta ja kuka johtaa ykkösketjun peliä?

Jypille olisi todellinen lottovoitta saada joku kovan tasoinen kaveri keskelle ja vaikkapa yksi kokenut, kova luu puolustukseen, sillä silloin voitaisiin jo puhua todellisista menestymismahdollisuuksista. Luulen että myös toimistolla on tämä seikka huomattu, enkä olisi yllättynyt jos sieltä vielä näille pelipaikoille yksi-kaksi äijää tulisi jo ennen kauden alkua tai viimeistään verorajan jälkeen.

EDIT: Lisätään vielä tuohon että Jokereilla ei ole kuin kaksi keskushyökkääjää, eikä kumpikaan näistä ole puolustava sellainen. Joten jos johonkin pitää niitä luotettavia, mutta tehottomia puolustavia keskushyökkääjiä lähettää niinkuin edellinen kirjoittaja vihjasi, niin tännepäin voisi vaikka yhden lähettää.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypille olisi todellinen lottovoitta saada joku kovan tasoinen kaveri keskelle ja vaikkapa yksi kokenut, kova luu puolustukseen, sillä silloin voitaisiin jo puhua todellisista menestymismahdollisuuksista./QUOTE]

Totta tuokin! Esim. sentteriksi Jarkko Immonen, Dwight Helminen tahi vaikkapa Eric Perrin. Siis tämmöinen piste per peli sentteri. Sitten puolutukseen kiekollinen liideri tyyliin Dubie Westcott tai Jyri Marttinen. Joukkue olisi erittäin kova ja kilpailtaisiin realistisesti kotiedusta pleijareihin. Mutta tokihan ton tason pelimiehiin menisi euroja lähemmäs 500 000. Joten sponsorit hereillä nyt.. Halutaanko sitä menestyvää joukkuetta tänne vai ei.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno hankinta Seppäseltä. Varmasti kehityskelpoinen nuori pakki. Pienestä koostaan huolimatta Helmisellä tuntuu oleman monta vahvaa osa-aluetta.
Rivien välistä voi hyvin lukea, että Helmisestä oltiin kiinnostuneita myös AHL:n puolella. Osaakohan Lars puhua suomea?
Just joo. Eiköhän tässä ole viimeinen vuosikymmen kehitetty pelaajia. Ihan sama mitä puhuu. Olkoon vaikka mykkä, kunhan osaa pelata.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Helmisen myötä luulisi joukkueen olevan täynnä. Tästä ei kuitenkaan mainittu sanallakaan sopimuksen tiedottamisen yhteydessä. Tämä viittaa siihen, että joko miehiä on varmasti tulossa, tai sitten ollaan ns. tutkalla. Yksi vaihtoehto on myös se, että näillä aloitetaan kausi, ja reagoidaan tarpeen mukaan. Kaikki näistä vaihtoehdoista ovat mielestäni järkeviä ja perusteltavissa.

Lisäukkojen hankkimista ei välttämättä näin laajalla ringillä kaivata. Tietty jos helmiä osuu kohdalle, niin otetaan vastaan. Kausi voidaan myös aloittaa näillä, ja tehdä korjausliikkeitä tarvittaessa. Tämä on tietenkin riskialtis vaihtoehto, jos peli ei ala kulkemaan, ja sitten yritetään pelastaa hankinnoilla tilanne. Paras vaihtoehto on mielestäni se, että mennään näillä jos ei kovia pelimiehiä jostain satu ilmaantumaan. Sitten kauden aikana voidaan hakea täsmävahvistuksia tarvittaessa, ei kuitenkaan mitään pelastajia. Kauden aikana tehtävät hankinnat ovat enemmän kuin yleisiä, joten siihen kannattaa jättää reserviä.

Positiivista on mielestäni se, että joukkue on näin hyvin kasassa jo juhannukseksi, eikä ole mitään ammottavia aukkoja, joita paikataan sitten elo-syyskuussa jollain drouneilla. Puolustuskin vaikuttaa hyvin dufvamaiselta, eli hyvin liikkuvia kavereita, jotka takaavat robottikoneiston toiminnan. Pakiston fyysisyys voi nousta ongelmaksi, mutten näkisi sitä minään megapeikkona. Yli 90-kiloisia ei toki ole kuin yksi (Kaijomaa), mutta monet pystyvät silti häijyyn peliin tarvittaessa (Salmu, Forsberg, Kangasniemi, Kaijomaa varauksin). Ja tämä osasto on tarvittaessa melko helpolla ja halvalla vahvistettavissa.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuten RD on monesti sanonut, joukkuetta rakennetaan tammikuun loppuun 2008 asti. Myös sunnuntain Keskisuomalaisessa toimittaja totesi suunnilleen, että joukkue on täynnä yllätysvetoja lukuunottamatta. Mitä se sitten tarkoittaakaan, miettiköön kukin tahollaan...
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Päivän arvaajan mukaan Helmisen vanhemmasta veljestä Dwaipesta on muutama Sm-liiga seura kiinnostunut. Kuukerin nellin kokoisen veljen hankinta saattoi olla Seppäseltä ovela veto saada isompi kala verkkoon..
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Päivän arvaajan mukaan Helmisen vanhemmasta veljestä Dwaipesta on muutama Sm-liiga seura kiinnostunut. Kuukerin nellin kokoisen veljen hankinta saattoi olla Seppäseltä ovela veto saada isompi kala verkkoon..
Aivan. Just pohdin samaa (en tarkoita tässä kuitenkaan nuita känäsaannoksia), kun plarailin arvaajaani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös