Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer

  • 13 691
  • 122

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
Kertokaapa te viisaat kanssaihmiset, mistä johtuu, että joskus hyvinvointivaltioksi kutsutussa maassa tulevaisuuden rakentaminen on päättäjiltä unohtunut täysin. Rikkaiden jo valmiiksi kevyttä perintöverotusta kevennetään, arvonlisäverouudistuksella tuetaan joko kauppiaita tai rikkainta väestönosaa.

Tämä alkaa miellestäni muistuttamaan hyvinkin selvästi despoottista järjestelmää, jossa yhden tahon edut ajavat kaiken muun edelle. Kun nyky-yhteiskunnan eräs tehtävä olisi KÄSITTÄÄKSENI myös turvata tulevien sukupolvien hyvinvointi. Sellaiseen ajattelutapaan ei tunnu Jyrki Kataisella, hänen puolueellaan ja Kokoomuksen maskotiksi ruvenneella Keskustalla olevan resursseja. Eipä tietenkään, kun poliitikko nyt kuitenkin ajaa aina ensisijaisesti rahoittajiensa etua.

En tässä edes rupea kehottamaan ketään äänestämään yhtään ketään, vaan haluasin jokaisen satunnaisen lukijan alkaa miettimään edes hetkeksi tätä meidän yhteiskuntaamme, jossa satunnaiset apua-saamattomat voivat alkaa murhaamaan koulukavereitaan/ystäviään, mutta tulevia vastaavia tapauksia estetään pienentämällä nuorille suunnatun mielenterveystyön määrärahoja.

Mielestäni nyky-yhteiskuntamme, joka palvoo rahaa ja rikkaimman väestönosan etuja, ei eroa kansallissosialimista kuin siinä, että kansalla on illuusio siitä, että asiat sujuu.
 

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kertokaapa te viisaat kanssaihmiset, mistä johtuu, että joskus hyvinvointivaltioksi kutsutussa maassa tulevaisuuden rakentaminen on päättäjiltä unohtunut täysin.

Nyt kuuluu elää tässä hetkessä, oma ja lähipiirin edut maksimoiden.

Nyt on quarter 3/4, tulevaisuus on quarter 4/4. Mihin tahansa muuhun keskittyminen pudottaa meidät kehityksen rattailta ja talouden maailmanpyörästä. Ja se jos jokin johtaa perikatoon ja ikuiseen kadotukseen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jep. Liike-elämässä nähdään eteenpäin täsmälleen yhden kvartaalin verran. Poliitikko saattaa jopa tähyillä seuraaviin vaaleihin, siinä on tähtäimen kantomatka. Pitkäjänteisyydestä on tehty kirosana, jotain halveksittavaa. Hetimullekaikkitännenyt.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Mitä Jykän hommailuilla on tekemistä tämän 1930-40 -luvun Saksalaisen pölvästipuolueen aatteiden ja toimintatapojen kanssa, ei avaudu minulle ollenkaan, mutta suositumpaa verrokkia ei katkeruudessaan kihisevien punikkien joukossa tunnuta keksivän millään.

Ilmankos tää ketju onnistui vituttamaan jo ennen kättelyä, mielleyhtymä Nina Mikkoseen on niin vahva. Natsikortti heti ekana pyötään...

Jos joku ei muista/ käsitä miksi tässä video.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että pitäisin tätä nykyistä meininkiä erityisen suuressa arvossa. Olli Herralan blogi on myös sellaista kamaa joka vituttaa. Ihan kieliasu ja jututkin...
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Olli Herralan blogi on myös sellaista kamaa joka vituttaa. Ihan kieliasu ja jututkin...

Herrala ja hänen kirjoituksiaan kommentoivat kuuluvat tähän samaan ryhmään, joka on ollut nykyisen hallituksemme toimintaa joko tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen. Kyse on siis hyvätuloisista miehistä.

Onkohan maailmassa muuten itsekkäämpää olentoa, kuin hyvätuloinen mies? Yhteisen hyvä vuoksi mistään omasta edusta ei haluttaisi luopua, mutta yhteistä hyvää voidaan heikentää kunhan siitä saa itselleen jotain hyötyä. Paskat muista, kunhan itsellä on kaikki helvetin hyvin. Ihmisen heikkous on hänen oma vikansa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
No johan on ketju, punainenkin puoli näytti ihan tarpeeksi kynsiään yhteiskunnan rakentamisessa ennen tätä "axis of evil" tyylistä porvariaikaa. Meidän on mukauduttava maailmaan, koska me emme pienenä valtiona pääse ratkaisemaan niitä raameja, joissa meidän pitää toimia. Kannatan toki tasa-arvoa ja sitä, että yhteiskunta on tukemassa niitä jotka tukea oikeasti tarvivat, mutta samalla kannattaisin ehdottomasti tiukempia linjoja vapaamatkustajien osalta.

Eiköhän tämmöiset punaiset hampulta tuoksuvat postit olisi voinut yhditää johonkin jo perustettuun ketjuun.

Otsikosta päättelin, että täällä puhutaan äärioikeiston noususta Euroopassa. Sentään siitä olisi voinut tulla mielenkiintoinen keskustelu. Lopun väitteet kansallissosialismista ovat yhdet hupaisimmat letkautukset palstalla aikoihin. Kiitos siitä - muuten kauhea ketju.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Prokatiivinen aloitus...

Nykyistä meininkiä leimaa täydellinen itsekkyys ja lyhytnäköisyys. Kun vuosineljännes on kaiken mitta ja muulla kuin omilla maallisilla ansioilla ei ole merkitystä niin onhan se selvä ettei tällä reseptillä voi tulla kovin kaunista katseltavaa. Ymmärrän että jos firmalla menee huonosti, on jotain tehtävä. Mutta sitä en, että firma ei tehnyt voittoa niin paljon kuin olisi voinut, erotetaan porukkaa...
Katsokaa eläkevakuutusyhtiöitä. Laki määrää yksityisyrittäjiä maksamaan eläkemaksuja. Ihan hyvä, näin sen pitääkin mennä. Mutta mutta. Eläkevakuutusyhtiöllä on oikeus sijoittaa ko. rahat miten lystää ilman tulosvastuuta tms. Jakaa vaikka vitullisiin optioihin, palkkoihin jne jne ja sen päälle sijoittaa loput päin vittua ja siten hassata kaikki rahat. Kun kassa tyhjenee, nostetaan eläkevakuutusmaksuja ja taas on kivaa hetken aikaa. Kun huomataan että firmalla menee huonosti, potkitaan johtaja ulos, kultaisen käden puristuksen kanssa, tottakai. Ja tässä vaiheessa tajutaan että homman rahoittaneet ei saa mitään jolloin he jäävät valtion eläteiksi. Vaikka ajaisit kuinka menestyvän firman konkkaan omaa ahneuttasi, saat hommasta lisää rahaa. Pikku moraalittomuudesta voi tietysti syyttää mutta lakia ei ole rikottu. Ihan sama kuin Lehman Brothers, laillinen kusetus minkä mahdollistaa lepsu lainsäädäntö. Vapaus ja vastuu kun ei oikein kohtaa enää nykyään...Jokainen voi laskea miksi tälläisen mahdollistava lainsäädäntö on tehty...

Raha kaiken mittarina ja ainoan oikean tien viittana ei oikein minua houkuttele vaikken kapitalismia itsessään vastusta, vain sen nykyistä, melkoisen äärimmäistä muotoa. Kommariksi on turha syytellä, siitä olen melkoisen kaukana. Rahan valtahan on syönyt demokratiaa jo pitkään. Nyt tuntuu että siitä on jäljellä vain kulissit joiden takana pieni piiri vetelee naruja miten lystää. Sanokaa mitä sanotte, jokainen sota tai taantuma tms, niin aina on joku ketä sillä tekee rahaa ihan vitusti. Minä en saisi yöllä nukuttua jos tietäisin että minun tekemisten takia jotkut kärsii suunnattomasti. Kai minä sitten olen vaan herkkä enkä kestä businesta...

Vuosisatojen aikana huippuunsa jalostettu ahneus ja itsekkyys. Sen nimissä perusihmisestä on tehty kuluttaja, ei mitään muuta. Kaikesta tehdään niin vitun tasaista ja turvallista, yllätyksetöntä että ihmiset taantuu helpoksi vietäviksi kuluttajiksi. Näin nämä lauhkeat lampaat kävelee sisään kauppakeskukseen monttu auki, fanfaarit soi ja kaikki on niin vitun kosher laskua odotellessa. Annetaan niille boonusta ja plussaa tai ilmainen sateenvarjo ja kärrypoletti. Kun ihminen on koukussa sille voidaan synnyttää sellaisia tarpeita mitä ei oikeasti ole mutta busines kukoistaa. Hei, osta sinäkin kullattu kynsiviila, siinä on nettiyhteys ja hiilivoimalla toimiva kynsipölynimuri seitsemällä eri teholla! Osta, niin se pieni tyhjyys sielussasi täytetään ainakin minuutiksi! Kaikilla muillakin, ketkä nyt yleensä on jotain, on tälläinen! Olet kulmakuntasi Paris Hilton! Pukeudu Hennes&Mauritsin persoonallisiin vaatteisiin niin erotut muttet liiaksi! Kansantalous nojaa sinuun, kuluta ja osta tarpeetonta paskaa nurkkiisi niin maailma pelastuu! Muista, jos rypistät mainoksemme, olet terroristi!

Hippasen lähti lapasesta tämäkin teksi mutta ihan sama.
 
Rahan valtahan on syönyt demokratiaa jo pitkään.


Kansalaisten vaikutusmahdollisuuksen väheneminen samaan aikaan heikentyvien elinolojen kanssa, lisää tietynlaista räjähdysvaaraa, johon vallanpitäjät joutuvat reagoimaan. Nykyhallitus lisää kansalaisten valvontaa.

Kansalaisia vakoillaan ja kyylätään kuin DDR:ssä konsanaan.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Kansalaisten vaikutusmahdollisuuksen väheneminen samaan aikaan heikentyvien elinolojen kanssa, lisää tietynlaista räjähdysvaaraa, johon vallanpitäjät joutuvat reagoimaan. Nykyhallitus lisää kansalaisten valvontaa.

Kansalaisia vakoillaan ja kyylätään kuin DDR:ssä konsanaan.

Elinolothan on huipussaan tällä hetkellä. Ovat kasvaneet kohisten ainakin Suomessa jo vuosikymmeniä. Se koska ne taas lähtee alenemaan, onkin jo toinen juttu.
Kansalaisten valvonta on nykyään äärimmäisen helppoa ja osaltaan se on meidän oma vika. Kaikki hiton bonuskortit, facebookit yms yms ovat osaavalle kultaa arvokkaampia. Kun jätämme jokaisesta tekemästämme asiasta sähköisen jäljen, massan käyttäytymistä voidaan anylysoida ja kohdistaa markkinointia yms. Kontrolli omaan ympäristöön vähenee, aiheuttaa henkistä pahoinvointia ja mielenterveysongelmia. Voi kun se olisikin vain pieni valtio mikä Laakamadon nettikäyttäytymistä tutkisi. Ne kun ei ole kiinnostuneita jos kirjoitan hakukoneeseen "penis enlargement" mutta joku muu voi olla.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kansalaisten vaikutusmahdollisuuksen väheneminen samaan aikaan heikentyvien elinolojen kanssa, lisää tietynlaista räjähdysvaaraa, johon vallanpitäjät joutuvat reagoimaan. Nykyhallitus lisää kansalaisten valvontaa.

Kansalaisia vakoillaan ja kyylätään kuin DDR:ssä konsanaan.

Näin.

Kyllähän tämänkin ketjun syntyminen yhdessä ääriaineksen eurovaalimenestyksen kanssa kertoo siitä, että nykyiseen menoon tyytymättömät/väsyneet ottavat pian avoimesti yhteen voimien kanssa, jotka eivät näe "darvinistisessa" nykymentaliteetissa mitään vikaa. Kansa on noussut kaduille jo Ranskassa ja Kreikassa.

Demokratia on eräänlaisessa kriisissä. Konsensuksen etsiminen ei enää riitä, vaan kansa odottaa oikeudenmukaisuuden näkyvän selkeämmin yhteiskunnassamme. Kansa on huomannut, että vaikka puolueet vaihtavat paikkoja oppositiossa ja hallituksessa, niin asiat eivät juuri muutu. Tietysti on niitäkin, joille se orwellilainen sosialismi on tähän se lopullinen ratkaisumalli.

Nykymeno ei voi jatkua enää kovin pitkään, mutta on vaarallista jos yksilövapautta ei kunnioiteta.
 

Viljuri

Jäsen
Ei vain jotenkin tule ketjun aloittajan ajatustyöstä mieleen, että siellä palvotaan otsikon ilmaisemia asioita ihan itse? Ei hymiötä.

Väkivallalla hekumoiminen lämmittää tietyllä tavalla rakennettua "mieltä", ja kuuluu esimerkiksi Suomen olosuhteissa 1970-luvun standardikielenkäyttöön, aivan samoin missä esimerkiksi housuun kuseminen voin tuntua pakkasessa kuningasidealta.

Päihteistä vapaan ajattelutoiminnan kanssa salaliitot, viha ja kauna ovat sitten jo mielenterveysongelman puolella.

Valtion budjetissa otetaan seuraavien vuosien aikana joka tapauksessa kymmeniä miljardeja euroja velkaa, jotka merkittäviltä osin menevät yhteiskunnan tarjoamiin etuuksiin ja tulonsiirtoihin.

Veronmaksajat maksavat nämä aikanaan. Heidän varmaan pitäisi nukkua taas yönsä huonosti, jos vaikka Arhinmäki tai Soini ystävineen innostuu.

Laskutaitoa ei voi kaikilta edellyttää, moraalia voi hyvällä syyllä kylläkin, niin vaikeaa kuin se onkin, tässä empaattisessa puuskassa.

Sen ei kuitenkaan pitäisi olla niin vaikeaa ymmärtää, että jos joku kertoo piin likiarvoksi 5,34, niin OK. Vapaus ja yksilöautonomia antavat meille kaikille mahdollisuuden elää vaikka itse kunkin sisäisessä "Liisan ihmemaassa", kuitenkin niin, että vapaudessa toisille näyttäytyvä vastuu edellyttää miettimään sitä piin likiarvoa toistamiseen ja mahdollisesti huomioimaan Lewis Carrolin vaikuttimia Alicelle kerrotun tarinan taustalla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nykyistä meininkiä leimaa täydellinen itsekkyys ja lyhytnäköisyys. Vaikka tavallisilla kansalaisilla menee hyvin, niin lisää pitää vaan saada. Ei riitä että on wolksvagenit, internetit ja dibiboksit, mutta kun jollain on audit, satelliitit ja plasma tv:t ja niin sellaiset pitäisi itsellekin saada ja valtionhan (tai niiden audin omistajien) ne pitäisi maksaa.

Miten tämä "köyhien" itsekkyys ja ahneus poikkeaa niiden "rikkaiden" itsekkyydestä ja ahneudesta? Ei mitenkään. Jos oikeasti köyhät Kiinalaiset vievät tehtaat, niin heti Suomen "köyhät" ovat miettimässä, että miten valtion pitäisi puuttua siihen (vastaus: protektionismillä ja sosialisoinneilla). Varsinaista solidaarisuutta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Itsekästä ja lyhytnäköistähän nykyelämä tuntuu olevan mutta mitä ilmeisimmin tätä juuri halutaan - tai ainakin jotkut tahot muodostavat kuvan jossa, ollaksesi "hyvä ihminen", sinun on pidettävä rattaat pyörimässä ja vastaavasti ollessasi "paha ihminen" elät omien ehtojesi ja tarpeidesi mukaan kuluttamtatta, ostamatta hyödykkeitä, antamalla aikaa itsellesi (ja kenties perheellesi) tms. Itse valitsemme roolimme mutta välillisesti meillä on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisia vaihtoehtoja meillä on valittavana.

Jos joku haluaa kuluttaa niin Ok! kunhan muistaa seuraamukset, mutta sitä minä ihmettelen, että jotkut - en väitä, että kaikki, osoittavat syyttävän sormensa sellaisia kohtaan joille muut - kenties eettiset - arvot ovat tärkeämmät.

Toivottavasti minun ei enää tarvitse hypätä oravanpyörään ja olla hyvä ihminen kuluttaessani ja tuhlatessani turhaan luonnonvaroja. Turhaan on tietty määritelmä kysymys, josta voisimme vääntää kättä vaikka ikuisesti mutta "minä-minä"-kulttuuri. jossa kaikkea on saatava paljon ja heti on minusta on mahdollisimman kielteinen kulttuurikuva minulle.

vlad (edelleen piipertäjälinjalla ollen).
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Miten tämä "köyhien" itsekkyys ja ahneus poikkeaa niiden "rikkaiden" itsekkyydestä ja ahneudesta? Ei mitenkään. Jos oikeasti köyhät Kiinalaiset vievät tehtaat, niin heti Suomen "köyhät" ovat miettimässä, että miten valtion pitäisi puuttua siihen (vastaus: protektionismillä ja sosialisoinneilla). Varsinaista solidaarisuutta.

Ei niitä tehtaita vie oikeasti köyhät kiinalaiset vaan oikeasti rikkaat kiinalaiset jotta voivat käyttää hyväksi oikeasti köyhiä kiinalaisia. Kiina on rikas supervalta. Tuloerot on kuitenkin melkoisia siinä maassa. Ahneus on ahneutta, syyllistyi siihen ketä tahansa. Ahneus tuhoaa maailman ennemmin tai myöhemmin, syyllistyi siihen kuka tahansa.

On helppo leimata rikkaiden varoja kritisoivat kommareiksi tai kateellisiksi. Molempia nimittäin riittää. Omasta puolestani voin sanoa etten ole kumpaakaan. En tarvitse itselleni enää mitään enkä ole kuullut yhdestäkään varteenotettavasta vaihtoehdosta kapitalismille. Markkinataloudelle ehkä.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Itsekästä ja lyhytnäköistähän nykyelämä tuntuu olevan mutta mitä ilmeisimmin tätä juuri halutaan - tai ainakin jotkut tahot muodostavat kuvan jossa, ollaksesi "hyvä ihminen", sinun on pidettävä rattaat pyörimässä ja vastaavasti ollessasi "paha ihminen" elät omien ehtojesi ja tarpeidesi mukaan kuluttamtatta, ostamatta hyödykkeitä, antamalla aikaa itsellesi (ja kenties perheellesi) tms. Itse valitsemme roolimme mutta välillisesti meillä on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisia vaihtoehtoja meillä on valittavana.

Tätä halutaan, sillä on tehty niin helpoksi olla ajattelematta ja päteä asioilla jotka voi laskea. Totta että kaikki saa kiksinsä eri asioista mutta vastuu siitä omasta nautinnosta pitää ottaa. Ole onnellinen niin ettei se ole keneltäkään pois. Tuon vaikeampi ei ole hyvän elämän salaisuus. Ainoa vaikeampi asia on määritellä mitä tarkoittaa "ei keneltäkään pois". Maalaisjärjellä siitäkin selviää...
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ei niitä tehtaita vie oikeasti köyhät kiinalaiset vaan oikeasti rikkaat kiinalaiset jotta voivat käyttää hyväksi oikeasti köyhiä kiinalaisia. Kiina on rikas supervalta.


Itse asiassa niiden tehtaiden viennistä vastaavat niin kiinalaiset rikkaat, jotka luovat olosuhteet sinne, firmat, jotka tahtovat siirtää tuotantonsa sinne, eli eurooppalaiset ja amerikkalaiset osakkeenomistajat ja tietyllä logiikalla myöskin eurooppalaiset ja amerikkalaiset kuluttajat, jotka kuluttavat tuotteita, joita siellä valmistetaan, koska hinta on halvempi.

Viimeinen pointti toki on hiukan kyseenalainen, mutta kuten sanoin, tietyllä logiikalla tästä globaalista tuotannon siirrosta ovat vastuussa aivan kaikki.

Tosin jo nyt pikkuhiljaa eurooppalaisella kuluttajalla ei enää ole vaihtoehtoja, kun käytännössä kaikki kulutustavara valmistetaan Kiinassa ja vastaavissa maissa, joten kotimaisen ostaminen ja näin ollen homman jarruttaminen saatikka pysäyttäminen ei enää oikein onnistu.

Mitä tulee kvartaalikapitalismiin ja tuloerojen kasvuun, niin Timo-Erkki Heinon MOT-reportaasi oli varsin kiva puolituntinen tuossa taannoin. Areenasta löytyy, jos jotakuta kiinnostaa.
 

Viljuri

Jäsen
Viherpiipertämisessä on komponentteja, jotka on suoraan lainattu tai ovat perintöä völkischer -puolelta. Eikä siis banaalisti vain Hitlerin puheisiin viitaten, vaan ajatussuunnan perusasetelmiltaan: jokin abstrakti asia asetetaan ihmisten ja näiden yhteisöjen edelle. Oli se sitten Blut, Volk, Klasse tai Natur, niin melko lailla samantyyppisiin demagogisiin tulkintoihin näytetään päätyvän, kuten esimerkiksi tämän yhden paikallisen kalastajan kirjoista voi lukea.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei niitä tehtaita vie oikeasti köyhät kiinalaiset vaan oikeasti rikkaat kiinalaiset jotta voivat käyttää hyväksi oikeasti köyhiä kiinalaisia.
Tuollaisesta hyväksikäytöstä käytetään monesti nimitystä työllistäminen ja se hyödyttää myös kovasti niitä köyhiä työllistyviä. Pikkuhiljaa tuollainen nostaa maan elintasoa - myös niiden köyhien osalta - kuten Kiinassakin on selvästi nähty. Täydellisessä maailmassa siellä tietenkin olisi kaikkea, paljon enemmän ja sitä ne ahneet kiinalaiset (sekä köyhät että rikkaat) tietenkin toivovat.
 

Viljuri

Jäsen
Monen ihmisen käsityskyky on sillä tavalla mielenkiintoisesti rajoittunut, ettei ihminen pysty sulattamaan sitä informaatio- ja viihdetulvaa, mitä erilaiset viestimet tunkevat eetteriin. Subjektiivinen tulkinta on aina vieraanamme, mutta valitettavasti myös rajoitukset kognitiivisissa prosesseissa.

Tämän vuoksi jotkut ihmiset ovat aidosti onnellisempia paternaalisessa tai totalitaarisessa yhteiskunnassa, jossa ei edes yritetä uutisoida vaalirahasta tai mistäkään muusta kansaa tai vallanpitäjiä sivuavasta asiasta. Toisaalta taas mitä enemmän yrittää oppia tuntemaan maailmaa, niin sitä epävarmemmaksi asioiden "oikeasta" laidasta tulee.

Tämän vuoksi onkin ihmiskunnan vuoksi erittäin surullista, että erehtymätön ja lopullinen totuus on vain harvojen hallussa, yleensä nämä löytää baarista, Arhinmäen porukoista tai Tampereen yliopistosta.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Tuollaisesta hyväksikäytöstä käytetään monesti nimitystä työllistäminen ja se hyödyttää myös kovasti niitä köyhiä työllistyviä. Pikkuhiljaa tuollainen nostaa maan elintasoa - myös niiden köyhien osalta - kuten Kiinassakin on selvästi nähty. Täydellisessä maailmassa siellä tietenkin olisi kaikkea, paljon enemmän ja sitä ne ahneet kiinalaiset (sekä köyhät että rikkaat) tietenkin toivovat.

Oletko tutustunut tehtaiden oloihin? On totta että se pieni palkka mitä 12h työpäivistä maksetaan menee tarpeeseen mutta ei siitä hyväksikäyttö kaukana ole. Myönnän että eteenpäin kyllä tässäkin menty, sehän on selvä. Kiinan pojat osaa kyllä tämän ahneuden ja ovat jopa menneet ohi tietyillä alueilla. Voitaisiin puhua jopa rikoksista luontoa (esim kivihiilivoimaloiden rakentaminen) tekijänoikeuksia (suora länsituotteiden kopiointi) ja ihmisyyttä (tehtäiden olot ja puutteet työsuojelussa) kohtaan. Kaikki halvan tuotteen nimissä. Noh, jos vapaudella on uhrinsa niin näköjään myös vaurastumisella. Enkä nyt sano ettei kiinalaisilla olisi oikeutta vaurastua, toivoisin vain etteivät he tekisi siinä samoja virheitä kuin länsi teki/tekee. Taitaa olla myöhäistä toivoa...


Kiitos avatar, voisin jopa sanoa että täydensit lauseeni. Kaikki olemme vastuussa, vastuun määrä vain tietysti vaihtelee.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Oletko tutustunut tehtaiden oloihin? On totta että se pieni palkka mitä 12h työpäivistä maksetaan menee tarpeeseen mutta ei siitä hyväksikäyttö kaukana ole.


Laakamadon kanssa samoilla linjoilla. Jos Kiinassa on tehdas, niin ei se välttämättä tuo hyvinvointia työntekijöille. Välillisesti tietysti työntekijän perheelle, kun joku tuo pikkasen rahaa kotia. Tästä ja tästä linkistä voi lukea Työmaana maailma -lehden artikkeleita työoloista Aasian suunnassa.
Minusta yksi hyvä keino pitää tehtaat Euroopassa on se, että Aasiassa ja Afrikassa lisätään tietoa AY-liikkeestä. Näin noissa maissa palkat kohoavat ja sen myötä tulee edullisemmaksi tilata tuotteet lähempää kuin kaukaa. Toisaalta voidaanhan sitäkin pitää kehitysapuna kun viedään tehdas Aasiaan ja sitä kautta muutama ihminen saa enemmän rahaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Oletko tutustunut tehtaiden oloihin? On totta että se pieni palkka mitä 12h työpäivistä maksetaan menee tarpeeseen mutta ei siitä hyväksikäyttö kaukana ole.
On tai ei, niin samalla tavalla pitkiä työpäiviä ja huonoissa oloissa on täälläkin aikoinaan tehty, tämä on se tie jota kautta kehitys menee. Se että sinne yhtäkkiä saataisiin 8 tunnin työpäivät siisteissä konttereissa kauniin vaimon ajellussa kainolossa on vain täyttä utopiaa. Nyt kyse on vain, että suodaanko Kiinalaisille edes tuo kehityspolku vai vedetäänkö heiltä sekin matto jalkojen alta, muita vaihtoehtoja ei käytännössä ole.
Kiinan pojat osaa kyllä tämän ahneuden ja ovat jopa menneet ohi tietyillä alueilla. Voitaisiin puhua jopa rikoksista luontoa (esim kivihiilivoimaloiden rakentaminen) tekijänoikeuksia (suora länsituotteiden kopiointi) ja ihmisyyttä (tehtäiden olot ja puutteet työsuojelussa) kohtaan. Kaikki halvan tuotteen nimissä.
Toki ja lisäksi kiinalaiset ovat rumia ja huonosti käyttäytyviä. Minkään näiden syiden takia kenenkään tietenkään ole pakko Kiinalaisia tuotteita ostaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Minkään näiden syiden takia kenenkään tietenkään ole pakko Kiinalaisia tuotteita ostaa.

Mielustihan sitä olisi ostamatta kiinalaista "laatua" mutta kun se alkaa nykyään olla jo sula mahdottomuus, koska niin laajalla skaalalla Kiinassa valmistetaan tavaraa, tai jos ei Kiinassa niin Intiassa, Bangladeshissa etc. Eli tuntuu siltä, että valittavana on vain huono tai vieläkin huonompia vaihtoehtoja - ainakin peruskuluttajalla, jolla ei ole varaa investoida räätälipalveluihin, suutariin tai tuotteisiin, jotka ehdottomasti valmistetaan teollisuusmaissa. Eikä rahakaan ole tae, että voi ostaa hyvillä mielin ja olemaan tukematta kiinalaisten huikeaa talouskasvua, koska urheiluvälineistä (kengät, urheilupuvut tms.) valmistetaan suurelta osin Kiinassa tai muualla Aasiassa.

Toki toivoisin, että reilu miljardi kiinalaista pääsisi pois köyhyydestä mutta onko sen tapahduttava meidän kustannuksella? Ja kun he pääsevät pois köyhyydestä ja kun likimain sama määrä intialaisia pääsee pois köyhyydestä niin kestääkö maapallo tämän väestömäärän synnyttämän kulutusjuhlan? Veikkaan, että heikkoa tekee...

vlad.
 

Viljuri

Jäsen
Tuloerot ovat muuten Suomessa taas huomattavasti pienentyneet, jos reaalista tilannetta seurataan, pörssikurssien sahaamisesta huolimatta. Ilman mitään erityisempiä poliittisia toimia.

Ei, ei Yleltä, lehdistä tai yliopistoista kuulla asiaa "ylistävää" tekstiä, lähinnä teemaa pidetään esillä muokkaamalla ja julkistamalla vanhempia tilastoja-aineistoja.

Toki talouden elpymistä odotellessa, jolloin toimittajat toivottavasti taas pääsevät osoittamaan sitä luonnettaan!

Nythän kaikki on niin hyvin, kun tuloerot pienenevät! Aivan riippumatta hallituksen toimista, jotka nekin tässä tilanteessa ovat historiallisen voimakkaasti elvyttävät, siis vaihtoehtohan olisi vetää rahahanat jo nyt kiinni. Jos Arhinmäki hallitukseen päätyy, niin voi sitä komedian määrää, kun tämä Irakin tiedotusministeri tulee esittelemään rätinkejään!

Toisaalta tämän meidän edellisen, lähes kaikki synkkyysennätykset lyöneen laman aikana havaittiin tilastollisesti tyytyväisyyden kasvua, sillä tietyllä tavalla virittyneen ihmismielen on helpompi sopeutua synkkyyteen ja syksyyn kuin kevääseen ja tasapainoon. Kaunista.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Itse en ole hyvätuloinen, ehkäpä keskituloinen korkeintaan ja ihmettelen kyllä tätä ainaista valittamista ja maailmanlopun meininkiä. Elintasomme on kauttaaltaan parempi kuin koskaan mutta aina on tahoja joiden mielestä kaikki tai lähes kaikki on päin persettä. Ja tietenkin se on yksi valituksen aihe jos joillain menee vielä paremmin. Minä en kadehdi suurituloisia. Suomessa meillä on kaikilla mahdollisuus vaurastua jos vain yritystä riittää. Itse tyydyin hieman vähempään ja hienoa on elää Suomessa ilman sotia varsin kohtuullisella elintasolla ja jopa reissuihin on välillä varaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös