Ei Pekkaa pahempaa – eli otteet kaukalossa 2013–2014

  • 425 494
  • 2 094
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Ilmiselvää oli ja on, että tämä johtui halusta välttää virheitä.

Se Ässien pelissä tällä hetkellä paistaakin läpi, pelätään kuollakseen asti virheitä ja vältellään vastuuta. Nykyisen valmennuksen alla tuo(kaan) asia ei tule muuttumaan mihinkään.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Kuinka monta noita kunnon hyökkäyksiä oli? Melkein kaikki hyökkäykset oli vastahyökkäyksiä. Puolustajat ei saa kiekkoo yhtään liikkeelle omasta päästä.

Tähän nyt vaan sellainen kommentti, että eipä sieltä Kärpätkään paljon päässyt rintamana tulemaan, kun Ässät keskittyi tukkimaan. Tästä taas päästään siihen että puolustaminen on helvetisti helpompaa kuin hyökkääminen. Joka kenttään tarvittaisiin yksi "Huhtanen" hakemaan sitä kulmalipulle heitettyä roikkua jos tyydyttäisiin nyt alkuun vain siihen.

Pakisto pelasi hyvin, Parkkonen vähän tärräsi alkuun mutta hyvin selvisi. Sanoisin että Umicevic ottakoot Kärppien maalin kontolleen, myllyn jälkeen oli paikka purkaa paine mutta niin vain tuhri kiekon takaisin vastustajalle josta seurasi se, että hapoilla ollut pakkipari hapuili siellä Tikin mainitsemalla paikalla. Sopii tietysti isoon kuvaan että Donskoin veto epäonnistui ja meni ehkäpä siksi maaliin. Pakiston miinuksena on se, että viivasta ei saada millään laadukasta kiekkoa maalille.

Joukkuetta koetellaan nyt melko isolla kädellä, eihän tuo 0-3 pistejako ole taas mitenkään reilu, mutta minkäs teet. Jossain vaiheessa maalinteon tuska kuitenkin helpottaa ja toivottavasti rivit ovat vielä silloin ehyet, nyt joukkue pelaa kuitenkin vielä joukkueena, pl. Umicevic jonka tekemisestä en oikein pidä.

Studion kanssa kerrankin samaa mieltä siitä, että sentteripeli on Ässien kompastuskivi. Kaikki kunnia Sillanpäälle, mutta onhan se nyt nähty ettei siellä hyökkäyspäässä tapahdu niitä oikeita asioita silloin kun ollaan vastuussa. Heino ei myöskään ole ratkaisu etulinjaan, ja Niemi on jäässä kuten monasti todettu. Hän vain häviää kiekkoja aivan liikaa. Meillä on taustalle loistavat sentterit niihin rooleihin, mutta Krepsin vemppailu on todella suuri ongelma.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Sellaista ei ole olemassakaan kuin "ylisuorittaminen omaan tasoon nähden". Kyseessä on samanlainen tyhjä väittämä kuin Fernando Alonson "200 prosentin suoritus".

Jotkut pelaajat vain onnistuvat ulosmittaamaan maksimaalisen osaamisensa ainoastaan lyhyen ajan koko uransa mittakaavassa.

Ei mutta ylisuorittamista omaan todelliseen tasoon on, jos vaikka lukisit tekstistä ensikertalla joka sanan ja lainaisit sen oikein ennen kuin suollat sen tänne.

Olisin tietysti voinut todellisen sanan korvata normaalilla niin ehkä olisi ollut helpompi asia ymmärtää.

Niin ja kuitenkin pointtini ymmärsit...eikö niin?
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Asian tuntevat ja hyvät kirjoittajat ovat tänne jo kaikki pelitavan ongelmat ja henkiset lukot kirjoittaneet, joten tänne ei oikeastaan mitään uutta asiaa enää ole. Enää odotellaan tapahtuuko jotain ja jos, niin koska?

Kyllä alkaa itseä jo harmittamaan, kun ei jaksanut tänään siinä maalin hetkellä tai summerin soidessa edes vituttaa. Sellainen "tuttua hommaa"- miete oli vain päällä.

Keltäs seuraavaksi otetaan turpaan? Oliko Blues seuraava vastustaja? Nimellä nyt niin väliä, kun lopputuleman jo tietää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Studion kanssa kerrankin samaa mieltä siitä, että sentteripeli on Ässien kompastuskivi. Kaikki kunnia Sillanpäälle, mutta onhan se nyt nähty ettei siellä hyökkäyspäässä tapahdu niitä oikeita asioita silloin kun ollaan vastuussa. Heino ei myöskään ole ratkaisu etulinjaan, ja Niemi on jäässä kuten monasti todettu.

Sentteriosastollehan on haussa ja varmaankin tulossa apuja. Se että riittääkö yhden uuden pelaajan hankinta kääntämään kurssin ja auttamaan riittävästi maalinteossa jää nähtäväksi.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ja sen verran tämän päivän pelistä, että harmittaa jätkien puolesta, pirteä esitys.
Se on vaan tosiasia että pirteä esitys ei tuo pisteitä ja jotenkin paikkoja pitäisi ruveta saamaan näille meidän maalintekijöille, vaikka Hupilta rohkea yritys rankkarissa olikin.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Ei Pekkaa pahempaa, mutta Pekka (Virta) on aika paha.

Peli on tylsää, ei ideaa, ei mitään ylivertaista, silkkaa mukana rimpuilua. Tähdet sumennettu, hieno homma, välikausi tämä on. Hyväksykää se.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Ei mutta ylisuorittamista omaan todelliseen tasoon on, jos vaikka lukisit tekstistä ensikertalla joka sanan ja lainaisit sen oikein ennen kuin suollat sen tänne.

Olisin tietysti voinut todellisen sanan korvata normaalilla niin ehkä olisi ollut helpompi asia ymmärtää.

Niin ja kuitenkin pointtini ymmärsit...eikö niin?

Enhän lainannut sitä ollenkaan...

Mutta höpinöistä asiaan: vahvasti kasvaa mielessä ajatus, että tämän kauden suhteen on tehty yksi suuri virhe. Nimittäin julkinen tavoitteenasettelu.

Olisi syksyllä pitänyt vain ilmoittaa kyseessä olevan uuden, monivuotisen projektin käynnistysvuoden, jolloin eteenpäinmeneminen on olennaista ei tulokset. Ei olisi joukkue päässyt ehkä silloin lyömään Virran johdolla itseään tälläiseen henkiseen umpisolmuun hallitsevana mestarina.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Turhaa tästä pelistä mitään kumman positiivista ammentaa. Viime vierailu Ouluun aiheutti samaa "hyvän olon tunnetta" ja seuraavassa pelissä Helsingissä HIFK:n vieraana oli lähinnä kasa höyryävää paskaa. Joten seuraava matsi on aika varmasti sitä itseään taas.

Se positiivinen asia pitää ottaa oikealla tavalla, nöyrästi ja uskoa saaden hyvistä asioista. Jos seuraava peli on heikkoa, se ei johdu siitä, että olisi otettu positiivisia asioita edellisestä hyvästä pelistä. Tuskin ässät tässä kohtaa ylpistyy hyvästä hävitystä pelistä.
Tänään kyllä näytti, että ässät on hakemassa voittoa, ei vain taistelemassa häviötä vastaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oman maalin takana jäpitetettiin useasti kiekon kanssa kuin tatti paskassa, siinä Ässien loistokas avauspelaaminen. Kiekkoa haudotaan omissa ihan liian kauan ja avaus-sapluuna ei ole selvästikään pelaajilla selkärangassa.

Ässien tavoite oli hidastaa Kärppien pelaamista ja viedä näin paras terä heidän pelaamisestaan. Mielestäni tämä onnistui hyvin, maalin tekeminen on vaan tällä hetkellä erittäin tuskaista, kaikilla.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Ässät oli jalalla tänään selkeästi terävempi ja se oli mielestäni iso yllätys Kärppä laumaa vastaan. Hiukan nyt soisi tuuriakin matkaa, mutta toisaalta turha vinkua kun maalit ratkaisevat.

Täydellistä kuraa edelleen P. Virran avauspelaaminen, siinä ei mitään uutta auringon alla. Näennäistä pyörimistä kulmissa hyökkäyspäässä Ässiltä ja selvissä vetopaikoissa vielä siirretään perkele vastuuta!

Peli oli voitettavissa tai ainakin piste oli otettavissa, mutta lopussa taas huonoa pelaamista ja luu jäi kouraan. Maalin jälkeen mm. heti kurittomasti väärä vaihto ja takaa-ajo meni käytännössä siihen, vaikka lopussa pieni sauma vielä tarjoutui jäähyn myötä.

Kuinka kauan vielä siellä Ässien sikariportaassa jaksatte katsoa tätä rämpimistä? Uutta miestä penkin taakse asap jo joukkueen henkisen tilankin kannalta.

Tiedän jo etukäteen että esitettyihin kysymyksiin ei vastausta tule, mutta hierotaan nyt vielä tästäkin. Miten kotijoukkueen avauspelaaminen erosi vierasjoukkueen tarjoamasta "kurasta"? Ihmeellinen yhtälö, että sarjan parhaalta joukkueelta on pisteet riistettävissä vieraista vaikka peli on kuraa.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Miten kotijoukkueen avauspelaaminen erosi vierasjoukkueen tarjoamasta "kurasta"?

Eipä juuri mitenkään tässä ottelussa, Kärpät oli tullut peliin asenteella "varma voitto", eli niinsanotusti takki auki. Puolustuspelaamisen osalta Ässät oli tässä ottelussa pitkästä aikaa hyvällä asenteella ja pystyi roikkumaan viimeminuuteille pelissä mukana.

Muutama pelikierros takaperin Kärpät ja Tappara tarjosivat tasollisesti liigan kärkiottelussa huippumatsin myös avauspelaamisen osalta, josta ei juonikkuutta puuttunut.
 
Viimeksi muokattu:

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Molen näköjään taas vastarannan kiiski kun tykkäsin päivän pelistä. Tuollaista työntekoa ja yritystä vaan joka peliin niin niitä pisteitä rupeaa taas tulemaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuollaista työntekoa ja yritystä vaan joka peliin niin niitä pisteitä rupeaa taas tulemaan.

Aletaan vain olla kohta niillä rajoilla, että pitäisi jo lähes 2 pinnaa per peli vetää loput pelit eli melkein samaa tahtia kuin Kärpät veti ekan puolikkaan. Viime kaudella tuo temppu onnistui, millaiset mahtavat olla prosentit tämän tempun onnistumiseen kaksi kautta peräkanaa? Vielä on kaikki mahdollista mutta maaleja pitää pystyä jonkun tekemään, nolla tai yksi ei vielä kovin usein pisteille riitä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät pelasi tänään taistellen, erittäin hyvällä asenteella ja vastassa oli sentään liigan ylivoimainen ykkönen, harmi, ettei edes pinnaa saatu. Joukkue tosiaan tarvitsee sen ykkössentterin. Tämän illan peliä kun seurasi, oli kiva huomata, että Parkkonen, Parikka, Rinne ja Huhtanen pelasivat erittäin hienosti, juuri ne äijät joiden varaan ei kauheasti edes ole laskettu. Hupi pelasi ykkösessä, omilla vahvuuksillaan, lisäksi osasi syötellä ja yritti hienoa rankkarimaalia, joka olisi monelle muulle molarille uponnut. Uskon, että tää oli se päivä, joka aloittaa uuden nousun.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mulla on kanssa, edelleen, semmoinen usko, että kunhan saataisiin se 1-2 peliä voitettua, vaikka sitten tuurimaaleilla, niin saattaisi ketsuppipullo poksahtaa oikein kunnolla. Edellyttää toki sitä, että työmoraali säilyy samanlaisena kuin nyt ja siihen lisätään sitten paremman itseluottamuksen tuomaa röyhkeyttä maalintekotilanteissa ja avauspeliin parempaa tilanteiden tunnistamista. En oikein usko, että tällä(kin) viikolla nähtyjä pakkien väkisinpuskemista ja/tai väkisinavaamista on tarkoitus suorittaa. Tänään ei niin hirveästi niitä tullut, mutta yksi tilanne jäi mieleen, jossa tätä kirosin erityisesti. Ässäläinen nousi oman maalin takaa vasemmalle b-pisteelle, hiukan hukkasi kiekkoa ja syötti toiselle puolelle. Ok, kaikki hyvin, ei painetta eikä mitään. No toinen pakki jatkoi nousua siihen siniviivalle ja todetessaan koko keskialueen olevan tukossa yritti väkisin syöttää oikeaan laitaan hyökkääjälle. Siis tilanteessa, jossa se pakki-pakki oli tapahtunut liian hitaasti ja kaikki mahdolliset paikat ehtineet kuivua kasaan. Eikös tuo ole juuri se hetki, jolloin lyödään liinat kiinni ja otetaan lähtö uusiksi, vai olenko käsittänyt ihan väärin?

En tiedä, että oliko tämä se hetki, josta parempi huominen alkaa, mutta maalintekoa lukuunottamatta peli näytti pääosin pirun hyvältä ja päälle kassari, joka antaa mahdollisuuden voittaa. Tämmöisellä esityksellä nyt vaan yleensä tulee enemmän pisteitä kuin menetetään (siis tämmöinen esitys lisättynä normaalilla maalinteolla). Ja vaikka se yv ei nyt kovin herkkua ole tarjoillut sekään, niin oishan siellä nyt herran jestas ollut paikkoja antaa Kärpille jäähyjä ennen sitä lopun hetkeä. Näin pienten marginaalien pelissä kriisissä olevalle joukkueelle tuo olisi voinut olla elintärkeä asia. Ja jo tädillä ois munat...
 

Ribals

Jäsen
Ässien seuraavat viisi peliä:

Blues-Ässät
Ässät-HPK
Ässät-TPS
Ilves-Ässät
JYP-Ässät

Näistä peleistä pitäisi alkaa kaapimaan voittoja. Ässät on sijalla 12. Tulevista vastustajista Blues sijalla 9, HPK sijalla 11, TPS sijalla 14, Ilves sijalla 10 ja JYP sijalla 5.


9. Blues 30ott 42p
10. Ilves 31ott 41p
11. HPK 30ott 40p
12. Ässät 31ott 33p

Siinä tämän hetken tilannetta. Eli aika tärkeä olisi saada noista peleistä pisteitä tai sitten alkaa eroa tulla jo vähän enemmän.

Ja kun otetaan huomioon vielä TPS, joka on siis tällä hetkellä jumbona pisteillä 27 ja yhtä monta ottelua pelanneena, niin sieltäkin ollaan tulossa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jonkun täytyisi nyt murahtaa kopissa "perkele!!". Ehkä nousu lähtisi - taas - siitä?
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikun jonkun pitäisi nimenomaan todeta, että "tajuutteko kuinka pienestä se oli tänäänkin kiinni, jätkät?!"

"Pienestä kii"- sano Samuli Edelmann, kun kusella kävi.

Molemmat joukkueet toki puolustivat esimerkillisesti, mutta kyllä Ässiltä pitäisi maalipaikoille päästä muitakin, kuin Hupi, jotta pelejä alettaisiin voittamaan. Se on totta, että jos oltaisiin kestetty rankipotkuille asti, niin mahdollisuudet olisivat kasvaneet.

Ei silti. Hyvä taistelu sarjakärkeä vastaan, kun odotin jotain ihan muuta.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
..., mutta kyllä Ässiltä pitäisi maalipaikoille päästä muitakin, kuin Hupi, jotta pelejä alettaisiin voittamaan...

Niinpä, ei siihen oikein muuta voi todeta.

Ässät oli tänään kierroksen ainoa joukkue, joka ei osannut tehdä maalia. Rynnäksellä 16 torjuntaa, joista Hupin kaksi läpiajoa olivat ehkä ainoat vaikeat.
Fakta: Ässät ei pystynyt luomaan yhtään ainoata vaarallista tilannetta Kärppien maalille itse, niin ettei mukana edesauttamassa olisi ollut kotijoukkueen
karmiva puolustusvirhe. niitä virheitä tuli ehkä juuri nuo 16 kappaletta, mutta silti ei vain saatu kiekkoa börsään.

Jossain vaiheessa oli pakko huomata, että Kärpät jopa leikitteli ylimielisesti ja teki samalla ottelusta itselleen vaikean, vaikka olikin ohjauspyörässä
käytännössä koko ajan lukuun ottamatta Ässien hetkittäisiä pyristelyitä.

Toinen fakta: Ässät pelaa tällä hetkellä erittäin kapealla osaamisella. Ratkaisijoita ei ole. Ei ole uskaltajia, ei ole joukkuueen sytyttäjiä, eikä ole sitä hulluutta,
jolla "mennään kulmiin ja haetaan se kiekko." Mutta potentiaalia on.

Minä uskon edelleen, uskovatko muut?
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Minä uskon edelleen, uskovatko muut?

Niin minäkin, eikä sen tarvi olla mitään "lapsenuskoa". Ei tässä tarvi tavoitella kuuta taivaalta, peli ja vaihto kerrallaan eteenpäin. Jossain kohtaa sieltä tunnelista tullaan vielä ulos, se on varma. Muutenkin mukava nähdä kuinka moni jaksaa yhä ajatella positiivisesti. Mitä se mouhoaminen edes hyödyttää, tuskin tilanteeseen kukaan on tyytyväinen. On muuten sarjassa parilla muullakin joukkueella eväät aika perkeleen leväällään tällä hetkellä, jokseenkin erikoinen tilanne että useampi jengi hiihtelee aika kuutamolla.

Parkkonen hyppäsi tänään ekan kerran joukkueen mukaan ja tuskin olisi selvinnyt noinkin hyvin jos peli olisi pelkkää sekasotkua. Vastuunkantajia pitää nyt vaan astua esiin. Jeglic esimerkiksi yrittää ainakin tehdä sitä maalia ja tietysti tänäänkin kiekko meni tolppaan. Moneen kertaan ja monesta suusta sitä on toivottu, mutta niitä onnistumisia pitäisi nyt jostain saada helpottamaan tuota tuskailua. Tuollainen Huhtasen -tyylinen "ei oo mitään hävittävää / jos ei koita ei voita" -asenne kun saataisiin tarttumaan yhä useampaan jätkään niin väkisin se kiekko menee maaliin jostain kolosta.

Kai se on jotain ihmisen omaa suojausmenetelmää, mutta en ota näitä hetkiä nyt niin raskaasti mitä voisi olettaa. Matseihin latautuu "normaalisti" mutta mouhoaminen loppuu aika nopeasti. Enemmän harmittaa joukkueen puolesta ja jopa Pekka Virran puolesta että lunta tulee tupaan vähän turhan rajusti esityksiin nähden. Kai se kevätkin sitten vaan lämmittää vielä.

Jos Jokerit teki tänään kahdeksan maalia, niin kyllä me perkele ensi viikolla lyödään ainakin kolme jossain matsissa;)
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Molemmat joukkueet toki puolustivat esimerkillisesti, mutta kyllä Ässiltä pitäisi maalipaikoille päästä muitakin, kuin Hupi, jotta pelejä alettaisiin voittamaan.

Tässähän se ongelma juurikin on. Ässien parhaat maalintekopaikat tulevat juurikin Hupille, joka on aivan väärä mies siihen rooliin. Ehkäpä se joskus aukeaa tai sitten ei. Huolestuttavaa tässä on etenkin se, että Hupi tekee nämä paikat itse, ei joukkuepelin avulla tai tukeutumalla muihin kenttäpelaajiin. Hupi käytännössä tekee kentällä mitä vain haluaa, paitsi sitä tärkeintä eli maalia. Sääli, sillä muutma palkinto tuosta yksin raatamisesta olisi kyllä paikallaan. Muut kun tähän eivät pysty, eikä tämän vuotinen Hupi ole panoksellaan ja "itsekkyydellään" mitenkään ryssinyt Ässien rintama- tai muita hyökkäyksiä. Päinvastoin, mutta se viimeistely...
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi Ässät lopetti kovan paineistamisen kolmannessa erässä? Alettiinko peruuttelemaan ja pelkäämään että saatetaan tehdä johtomaali vielä? Vai haettiinko 0-0 tulosta...

Seuraavat 5 peliä ovat isoja. Niistä alle 3 voittoa ja jotain on tehtävä...jos virta ei saa fuduja niin yritän niellä kiukkuni ja toivoa parasta. En hylkää joukkuetta vaikka mikä olisi, nyt tänään tuli kuitenkin taas muistutus kuitenkin siitä että on hävitty jo liikaa. Tappio ei vituttanut yhtään vaikka Kärpät teki ihan loppuun vielä sen voittomaalin. Tappioihin tottuu...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Seuraavat 5 peliä ovat isoja. Niistä alle 3 voittoa ja jotain on tehtävä...jos virta ei saa fuduja niin yritän niellä kiukkuni ja toivoa parasta. En hylkää joukkuetta vaikka mikä olisi, nyt tänään tuli kuitenkin taas muistutus kuitenkin siitä että on hävitty jo liikaa. Tappio ei vituttanut yhtään vaikka Kärpät teki ihan loppuun vielä sen voittomaalin. Tappioihin tottuu...

Minulle taas tämä tappio oli paljon vaikeampi kuin HIFK-kotitappio. Olin yllättynyt, koska lähtökohtaisesti HIFK:ta vastaan kotona oli edes ennakkoon vähän toivoa. Tämän taas tiesi vahvasti päättyvän Kärppien voittoon, siis ennakkoon ajateltuna.

Ässät kuitenkin taisteli ja yritti, mutta se ei riitä mihinkään. Pekka Virran sanoin, ongelma ei ole kolmos-neloskentissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös