Edmonton Oilers 2023–2024 – ”Stanley Cup or bust”

  • 180 178
  • 709

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mun mielestä nimen omaan Woodcroft mainitsi preseasonilla, että puolustuspään pelaamista on muutettu ja lähdetty kopioimaan Vegasin vastaavaa systeemiä ja sitä kautta haettaisiin uutta tiiviyttä omaan päähän. Voisi kai sanoa että toistaiseksi ei ole vielä toiminut toivotulla tavalla.
Joo, viimevuotinen 1-3-1-systeemi on vaihtunut 1-1-3-taktiikkaan. Tosiaan ainakin vielä tulokset ovat olleet aika heikkoja.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pakkipareja oli muutettu ensi yönä pelattavan Rangers-ottelun alla:

Nurse - Ceci
Ekholm - Broberg
Kulak - Bouchard

Bouchard on omassa päässä ollut niin pahoissa vaikeuksissa, että kolmospariin siirto on tässä vaiheessa hyvä liike itseluottamuksen palauttamiseksi. Hyökkäyspäässä on kulkenut kyllä todella hyvin, viime pelissä tehot 1+2. Tällä hetkellä Bouchard on yli 80 tehopisteen tahdissa. Mutta omassa päässä ihan järkyttäviä virheitä pelistä toiseen. Brobergin vastuu myös lisääntyy, kun hänet nostettiin kakkospariin Ekholmin pariksi. Näin Desharnais jää selväksi seiskapakiksi rotaatiossa.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Rangers vei 3-0. Skinner pelasi hyvän pelin ja hänen piikkiinsä tappio ei mene. Oilersilla oli kyllä paikkoja mutta jos itse et tee niin kaveri tekee. Kovin montaa tappiota ei enää parane tulla, ettei pudotuspelijuna karkaa liian kauas jo tässä vaiheessa.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, ei mennyt Skinnerin piikkii tämä peli. Useita huipputorjuntoja ja osin onneakin oli mukana. Tuossa toisessa maalissa Nurse tekee hyvän maskin Skinnerille ja muut oli tuollaisia sivuttaisliikkeessä tulleita maaleja jotka vaatii jo vähän tuuria torjumisen kanssa. Quickille taas uran neljäs nollapeli Oilersia vastaan ja oli kyllä hyvin pelissä mukana.

Puolustus oli kohtuullista tänään vaikka oltiikin purjeissa ajoittain. Hyökkäys on taas tehotonta ja viimeistely sakkaa. Nyt on kuitenkin viikkoon vain kaksi peliä, niin McDavid saa rauhassa kuntouttaa itseään ja muu joukkue voi rauhassa nollata surkeaa alkukautta ja kääntää (toivottavasti) kurssin ulkoilmaottelussa.

Seuraavana olisi sitten se ulkoilmapeli Flamesia vastaan. Varmasti on tulossa tunteikas matsi, mutta pelin taso taitaa jäädä aika matalaksi kuten näissä ulkoilmapeleissä on ollut tapana.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä sitten Battle Of Alberta stadionolosuhteissa. McDavid harjoitteli eilen normaalisti ja näillä näkymin pelaa ottelussa. Foegele on nostettu ykkösketjuun McDavidin ja Draisaitlin vierelle. Nyt olisi hyvä sauma kääntää laivan kurssi.

Oilersin pakisto on ollut oman maalin edessä aivan liian pehmeä ja siihen totisesti toivon tänään muutosta. Ainakin Rangersia vastaan maalineduspelaaminen näytti jo vähän paremmalta ja fyysisemmältä.

McDavid - Draisaitl - Foegele
Kane - Nugent-Hopkins - Hyman
Holloway - McLeod - Brown
Erne - Janmark - Ryan

Ekholm - Broberg
Nurse - Ceci
Kulak - Bouchard
Desharnais

Skinner
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sieltähän se voitto tuli ja yllättävän hyvällä esityksellä vielä. Kurittomuutta on kuitenkin vielä reilusti, mikä näkyy typerinä jäähyinä ja valtavina jäähyminuutteina, mutta nyt oltiin kuitenkin se hallitsevampi osapuoli reilut kaksi erää ennen kuin ruvettiin puolustamaan voittoa. Etenkin toisessa erässä oltiin välillä jopa suvereeneja ja pyöritettiin peliä miten haluttiin.

Desharnaisille uran ensimmäinen NHL-maali ja muita onnistujia olivat Kulak, Hyman ja Kane, joka muutenkin oli pelipäällä tehden tehot 1+2. McDavid palasi myös ja pelissä ei näkynyt arkailua tai muutakaan epäilyttävää, joten vamma lienee kohtuullisen hyvässä kunnossa. Seuraava peli onkin sitten Dallasia vastaan torstai-iltana, jossa taas mitataan että saadaanko kurssi käännettyä ja kriisijoukkueen leima pois.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Alkaa näyttää vähän paremmalta. Ja hienoa että tuli leveältä rintamalta onnistumisia. Desharnais'n ensimmäinen NHL-maali kyllä lämmittää ja joukkueeltakin hieno reaktio. Toivottavasti se nyt tästä pikkuhiljaa lähtee. Kane myös mikitettiin ja aika hupaisaa settiä sieltä tuli.



 
Oliko ensimmäinen kerta kun McDavid pelasi ihan ”virallisesti” laiturina? Ei ottanut aloituksiakaan, vaan Draisaitl hoiti nuo. Ajetaanko McD nyt loukkaantumisen jälkeen sisään ikäänkuin laiturina vai onkohan pidempikin kokeilu. Sinänsähän sillä ei ole väliä onko keskellä vai laidassa kun peli on tuollaista pelipaikatonta.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eiköhän tuohon pelipaikkaan vaikuta se vamma. Mitä itse katselin niin vamma on jossain kyljessä/alaselässä joten varmasti vaikuttaa aloituksissa. En jaksa uskoa että McDavid olisi tuossa ottelussa ollut lähelläkään 100% kuntoa, mutta koska kyysessä oli ulkoilmaottelu ja otteluista tulee nyt useamman päivän tauko, uskon että siellä haluttiin ottaa riski ja peluutettiin kapteenia vajaakuntoisena.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Edmontonin ens kauden laina aktivoituu lauantaina, kun Brown pelaa kauden 10 ottelun. Ens kauden cappiin tulee täytettä reilulla 3 millillä. Tehot 0+0 (-5) ei liene ihan sitä mitä Brownilta odotettiin, vaikka pitkä pelaamattomuus olikin takana.

Tokihan vielä Brownin ehtii piilottamaan farmiin ettei 10 peliä tule täyteen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mielestäni kärsivällisyys on valttia Brownin kohdalla ja sitä myös valmennusjohto on painottanut. Hänellä on pitkä pelaamattomuus takana ja polvivammasta toipuminen pelikuntoon vie aikansa.

AHL:n puolella Raphael Lavoie valittiin viikon pelaajaksi. Kolmessa pelissä Lavoie teki tehot 4+2=6. Jossain vaiheessa varmasti NHL:ssä näytönpaikka avautuu.

Janmarkille taitaa olla saikkua luvassa. Ei pelannut Heritage Classicissa ja oli tänään sivussa treeneistä. McDavid oli myös pois treeneistä mutta hänellä oli huoltopäivä.


 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ensi yönä sitten Dallas vierailulle ja Sam Gagnerin paluu Oilersiin kolmannen kerran. Toivottavasti Sam pystyy omalla panoksellaan auttamaan tehottomuudesta kärsineitä alaketjuja.

Foegele – McDavid – Draisaitl
Kane – RNH – Hyman
Holloway – McLeod – Brown
Gagner – Ryan

Nurse – Ceci
Ekholm – Bouchard
Kulak – Desharnais
Broberg

Skinner
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nyt oli jo hyvä esitys kaikilta muilta paitsi ykköskentältä. Valitettavasti sekään ei vielä riittänyt, vaan Dallas vei pisteet. Mahdollisuuksia oli voittoon, muun muassa Bouchardin kolmella tolpalla, mutta nyt ei ollut edes onni mukana. Lisäksi tuo Oilersin päähän maalin tekeminen oli aivan liian helppoa jälleen kerran ja siinä on vieläkin se suurin kompastuskivi koko kautta ajatellen.

Kunniamaininta pelistä ehdottomasti Gagnerille, Kanelle, Foegelelle ja Hollowaylle. Hyvää peliä alusta loppuun ja Kanen ja Gagnerin yhteispelillä päästiin hyvin lopussa mukaan, mutta aika loppui kesken. Brown hajosi, eikä tuo hyvältä vaikuttanut kun loukkaantuminen tuli aivan tavallisessa pysähtymistilanteessa. Hän kävi vielä mainoskatkolla kokeilemassa, mutta ei pystynyt enää jatkamaan. Aika näyttää miten mies kuntoutuu. Alkukausi hänellä ollut myös vaikea mutta tässä pelissä hän pelasi hyvin loukkaantumiseen asti.

Ylivoima on ollut koko kauden alun surkeaa, toistaiseksi onnistumiset on muistaakseni 3/16, mutta tässä pelissä oli jo hyviä aihioita, niin eiköhän tuokin vielä lähde rullaamaan.

Huomenna on sitten Suomen aikaa prime-time pelissä mahdollisuus ottaa kauden toinen voitto Nashvillesta ja saada sitä kautta tuota henkistä lukkoa auki.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
50 laukausta tänään mutta ei oikein mennyt mistään. Kolmannessa erässä Oilers laukoi 26 kertaa kohti Starsin maalia, joten paikkoja kyllä oli pelin voittamiseen ihan tarpeeksi. Gagnerilta hieno paluu, oli ottelun näkyvimpiä hahmoja ja lopulta sai myös palkinnon kahdella maalilla. Ja teki juuri sitä mitä häneltä odotettiinkin.

Vähän helposti Stars tosiaan nuo maalinsa sai, varsinkin tuo 1-0-osuma oli sellainen mikä ei ikinä saisi mennä sisään. Brownilla ilmeisesti alavartalovamma, saapa nähdä mitä tapahtuu. Jotain päätöksiä hänen kohdallaan pitää tehdä, kun huomenna astuu se 3,25 miljoonan bonus voimaan kun 10 peliä tulisi täyteen.

Kyllä tämä kuitenkin tästä vielä kääntyy. Huomenna on päiväpeli Nashvillea vastaan mikä näkyy Subilla kello 21.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Jos jotain positiivista pitää Brownin loukkaantumisesta etsiä niin nyt pari peliä huilia ja Lavoie voisi käydä pelaamassa Brownin minuutit niissä peleissä. Hän oli harjoituskaudella hyvä eikä AHL:n alkukausi ole vissiin kovin huonosti mennyt sekään.
Sitten voisi miettiä sitä että kannattaako sitoa noin kolmella miljoonalla ensi kauden cappia Browniin vai peluuttaa farmissa tämä kausi loppuun.
 
Draisaitl nyt kuusi peliä putkeen ilman maalia ja McDavid neljä. Tuon kuuden pelin aikana Oilersilla yksi voitto. Ei niitä toki koko kaudellakaan ole kuin kaksi.

Onneksi kausi on vasta alussa, mutta varsin ison työn takana on kammeta itsensä tuolta viivan paremmalle puolen. No seuraavissa kuudessa pelissä vastassa Sharks, Preds, Isles, Canucks ja kaksi kertaa Kraken. Noista olisi syytä jo voittaa enemmän kuin kerran.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alla on erinomainen esimerkki siitä, miksi öljy ei pärjää. Bouchardin ohjaimesta loppu paristo juuri siniviivan päällä ja #97 ei kiinnosta paskaakaan luistella ketään kiinni (se jos kuka voisi sen tehdä). Sit HFB ja muualla todetaan et veskan vika ku ei pärjätä (JYP-foorumi viime vuosina teki samaa eli uhrasi kolektiivina veskan muiden syntien puolesta). Eli jos ihan ekana alkaisivat pelaamaan kahteen suntaan?


 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Oilersin hovitoimittaja Jouni Nieminenkin nosti Öljyn ennen kautta, ilman mitään perusteita Stanley Cup-suosikiksi. Mielenkiintoista olisi tietää perusteet tuohon ?

Kolme peliä nähnyt nyt kokonaisuudessaan tuolta porukalta ja sama ääni kellossa joka kerta. Jokin osa-alue pettää totaalisesti joka kerta, milloin puolustus, milloin hyökkäys tai sitten megasuper-kaksikko hiihtelee aivan missä sattuu.

Eihän tuo pelaajistokaan ole millään tavalla balanssissa, mutta tuo lienee maan tapa Edmontonissa. Onkohan kukaan edes tosissaan miettinyt, että megasuper-tähdistä toisen kauppaamalla, joukkueen yleistä tasoa olisi mahdollisuus nostaa huomattavasti ?
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Onkohan kukaan edes tosissaan miettinyt, että megasuper-tähdistä toisen kauppaamalla, joukkueen yleistä tasoa olisi mahdollisuus nostaa huomattavasti ?
Ei jumalau… taasko tämä alkaa?

8,5 miljoonan Draisaitl tai 12,5 miljoonan McDavid eivät edelleenkään ole se syy miksi tämä joukkue ei ole voittanut cuppia. Eikä ne näiden nykyisten sopimusten aikana sitä tule olemaankaan.

Kokeilisivat kaupata vaikka 9,6 miljoonan (!!!) Nursea tai vaikkapa 5 miljoonan Cambellia ja kokeilisivat mitä he niillä rahoilla saisivat aikaan. Ai niin, mutta kukaan ei niitä taida tuolla hinnalla halutakaan.

Tai pyöräyttäisivät vaikka taas kerran valmentajarulettia, tai jos miettisivät että onko Holland kuitenkaan ihan se ukko tämän kaiken pyörittämiseen?
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Ei jumalau… taasko tämä alkaa?

8,5 miljoonan Draisaitl tai 12,5 miljoonan McDavid eivät edelleenkään ole se syy miksi tämä joukkue ei ole voittanut cuppia. Eikä ne näiden nykyisten sopimusten aikana sitä tule olemaankaan.

Kokeilisivat kaupata vaikka 9,6 miljoonan (!!!) Nursea tai vaikkapa 5 miljoonan Cambellia ja kokeilisivat mitä he niillä rahoilla saisivat aikaan. Ai niin, mutta kukaan ei niitä taida tuolla hinnalla halutakaan.

Tai pyöräyttäisivät vaikka taas kerran valmentajarulettia, tai jos miettisivät että onko Holland kuitenkaan ihan se ukko tämän kaiken pyörittämiseen?

Jos tällä kaudella eivät yllä edes pudotuspeleihin, niin kyllä tuolla päitä rupeaa irtoamaan siinä vaiheessa. Nursen sopimus on kieltämättä kyllä älyvapain teko miltei koko lajin saralla.

Onpahan muuten kyseiseen nelikkoon työnnetty rahaa. :D Megasuper-kaksikon palkat ovat mitä ovat. Okei, Drai pelaa pisteisiin nähden halvalla, mutta kun suhteuttaa muuhun tekemiseen, niin ihan oikein mitoitettu sopimus.

Onko tätä Nursen sopimusta ikinä kommentoitu seurasta ?
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Onpahan muuten kyseiseen nelikkoon työnnetty rahaa. :D Megasuper-kaksikon palkat ovat mitä ovat. Okei, Drai pelaa pisteisiin nähden halvalla, mutta kun suhteuttaa muuhun tekemiseen, niin ihan oikein mitoitettu sopimus.
Jep, edelliset kaksi kautta runkosarjassa 160 peliä ja 238 pinnaa (1,49 ppg) ja pudotuspeleissä 28 peliä ja 50 pinnaa (1,79 ppg). Eli eiköhän tuo Draisaitl oli just ja just ansainnut 8,5 miljoonan sopimuksensa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös