Edmonton Oilers 2014–2015

  • 169 221
  • 649

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Nyt kun Hall on muutaman viikon poissa, on Yakupovilla tuhannen taalan paikka ottaa roolia. Ilmeisesti on hyvin pelannut, mutta ei tuo 13-14min keskiarvolla 11 peliin tehdyt 2+2 mairittele. Tämän hetken tahdilla Yaksin tehot kauden lopussa olisi 14+14. Tälläiseltä näyttää Oilersin ketjut tiistain Flyers-matsiin, lähteenä dailyfaceoff:

Perron - RNH - Eberle
Pouliot - Draisaitl - Yakupov
Hendricks - Arcobello - Purcell
Acton - Gordon - Joensuu

Itse olisin lähtenyt rohkeasti koittamaan Joensuuta kolmosketjussa Hendricksin tilalla, mikäli Acton on pakko kentälle saada. Hendricks tai Acton ei ole kumpainenkaan lähtökohtaisesti oikea laituri, mutta eiköhän tuo jommalta kummalta onnistuisi. Tai sitten Pakarinen ylös ja paikka nelosesta Joensuun tilalle tai kolmosen vasempaan laitaan. Näin ollen ei Actonia tarvitsisi kentälle.

Joukkue huutaa edelleen sitä kakkossentteriä. Petryn kauppaaminen varausvuoroihin/prospekteihin nyt olisi yhtä turha kuin Smidin treidi viime kauden alussa, mutta jos kaveri nyt sieltä myydään niin tilalle ehdottomasti on saatava se sentteri. Mieluiten joku mikerichardsmainen. Ehkä siihen Petryn ympärille voisi rakentaa omista pickeistä jotain. Roman Horak on aloittanut kautensa Vityazissa todella hyvin, 22 peliin 12+6. En sitten tiedä, onko kenelläkään kiinnostusta tälläiseen 23-vuotiaaseen KHL-peluriin. Jotenkin tulee Horakista mieleen Cervenka.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Perron - RNH - Eberle
Pouliot - Draisaitl - Yakupov
Hendricks - Arcobello - Purcell
Acton - Gordon - Joensuu

Itse olisin lähtenyt rohkeasti koittamaan Joensuuta kolmosketjussa Hendricksin tilalla, mikäli Acton on pakko kentälle saada. Hendricks tai Acton ei ole kumpainenkaan lähtökohtaisesti oikea laituri, mutta eiköhän tuo jommalta kummalta onnistuisi. Tai sitten Pakarinen ylös ja paikka nelosesta Joensuun tilalle tai kolmosen vasempaan laitaan. Näin ollen ei Actonia tarvitsisi kentälle.
Itsekin olisin tosiaan pitänyt nelosen kasassa ja nostanut kolmosen laitaan jonkun AHL:stä. Eihän se toki vieläkään myöhäistä ole ja itseasiassa vähän ihmettelen ellei vierasreissulle oteta yhtään ylimääräistä hyökkääjää mukaan. Pakariselle toki tuli joku pieni vamma sunnuntain pelin loppupuolella, muttei pitäisi olla mitään vakavaa. Ja Pitlick on saikulla aivotärähdyksen takia. Toki todennäköisin vaihtoehto on Gazdic ja siinä tapauksessa on sitten jo aivan sama pelaako hän vain Acton.

Puolustuksessahan tilanne elää jatkuvasti. Ference sai sen kolme peliä pannaa ja tilalle nostettiin Aulie. Nikitinkin on pelikunnossa, joten hänet otettiin pois IR:ltä ja pelaa tänään. Saa nyt sitten nähdä onko kokoonpanossa Klefbom vai Aulie. Toivottavasti Klefbom. Itse laittaisin parit tähän tapaan:
Marincin-Fayne
Klefbom-Petry
Nikitin-Schultz.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Normipeli eli 4-1 takkiin Flyersilta. Fasth palasi tositoimiin eikä todellakaan pelannut hyvin. Toisessa päässä Mason puolestaan pelasi hyvin ja tolpatkin auttoivat muutaman kerran. Pakkiparit Eakins halusi sitten vaihtaa ihan kaikilta osin edelliseen peliin verrattuna:
Marincin-Petry
Klefbom-Fayne
Nikitin-Schultz

Hendricks nostettiin tosiaan kolmoseen Draisaitlin ja Yakupovin kaveriksi Actonin ottaess hänen paikkansa nelosessa. Sitä kokeilua kesti kaksi erää kunnes nelonen palautettiin vanhaan muotoonsa ja Acton istui penkillä yhtä vaihtoa lukuunottamatta koko kolmannen. Pouliot otti Hallin paikan ykkösestä ja Arcobellon laidoille jäivät siis Perron ja Purcell.

Ensimmäisessä maalissa Flyers vaikutti pyörittävän ylivoimaa Oilersin nelosta vastaan. Varsinkin Acton ja Joensuu näyttivät olevan ihan alivoimamoodissa. Lopulta kiekko maalin kulmalle ja siitä maalin taakse Voracekille ja Klefbom ajautuu hänen perässään aivan väärälle puolelle maalia. Vähän huonolla tuurilla Voracekin syöttöyritys osuu Klefbomiin ja pomppaa takaisin Voracekille. Gordon melkein ehtii paikkaamaan kateissa olevaa Klefbomia, mutta Voracek laittaa kiekon miinuskulmasta Fasthin luistimen kautta sisään.

Toisessa maalissa Petry saa peitettyä yhden vedon, mutta irtokiekko tulee suoraan Voracekin lapaan joka vetää maalin. Vaihteeksi koko Oilersin viisikko saadaan niputettua muutaman neliömetrin alueelle oman maalin eteen ja ulkopuolella on hehtaarikaupalla tilaa. Erityismaininta Perronille, joka pystyy pelaamaan tilanteen siten, ettei vahingossakaan käy kahta metriä lähempänä vastustajaa tilanteen aikana. Lisäksi Arcobello on löytänyt Gagnerin muistiinpanot puolustuspelaamisesta ja pyörii toimettomana oman maalin edessä pystymättä ottamaan yhtään vastustajaa kiinni. Tuosta tilanteesta voisin itse laittaa molemmat kaverit katsomaan seuraavan pelin katsomosta ja ottaa pressiboxista nälkäisemmät korvaajat tilalle. Siis jos siellä boxissa olisi joku muu kuin Aulie.

Kolmannessa kiekko tulee kulmaan ja Fayne saa sen verran hidastettua Bellemarea, että Klefbom ehtii kiekkoon päädyssä. Jotenkin mielestäni vaikuttaa siltä, että Klefbom laittaa kiekon odottamattomaan suuntaan, koska sekä RNH että Fayne ovat menossa toiseen suuntaan ja reagoivat sitten syötön (tai mikä se nyt olikaan) jälkeen kääntymällä kohti kulmaa. Joka tapauksessa kulmasta Rinaldo antaa kiekon nopeasti b-pisteelle VandeVeldelle joka laukoo, Fasth torjuu, mutta irtokiekko pomppaa Bellemaresta ja lipuu sisään.

RNH:lta sitten hieno yksilösuoritus, jolla Oilers vielä yritti pyristellä mukana. Eberle saa pelattua kiekon omalla alueella ohi Phillyn pakin ja RNH polkee omalta alueelta kiekon kanssa liikkeelle. Rinaldo yrittää ehtiä paikkaamaan pakkia, mutta on vähän jäljessä eikä pärjää nopeudess mitenkään RNH:lle. Tämä leikkaa maalille ja laittaa kiekon varmasti sisään.

Ja sitten pari minuuttia myöhemmin Schennit laittavat homman pakettiin. Hendricksiltä hieno esityö maaliin. Lyö puolihutin kiekosta pariinkin kertaan ja kuljettaa sen lopulta oman maalin taakse, missä menettää sen Schenneistä Braydenille. Tällä välin Yakupov on tunnollisesti laidassa odottamassa avaussyöttöä ja pakkipari Nikitin-Klefbom jäävät arpomaan menisivätkö maalin taakse auttamaan vai eivät. Kauaa ei tosin tarvitse miettiä kun maalin takaa tulee syöttö Schenneistä Lukelle, joka laittaa suoraan syötöstä taululle 4-1. Ei Fasthin piikkiin kun tuolta paikalta pääsee vetämään, mutta jos jossain kohtaa olisi voinut ottaa todellisen huipputorjunnan, niin siinä olisi ollut paikka pitää joukkue vielä mukana taistelussa.
Mitäköhän siinä ennen neljättä maalia muuten tapahtui pakkien vaihdoissa. Siihen asti mentiin ihan normaalisti aiemmin mainituilla pareilla eli jäällä olivat Klefbom ja Fayne. Sitten Fayne lähti vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Nikitin. Klefbom jäi jäälle ja vaihtoi toiselle puolelle. Faynen lähdettyä vaihtoon kului 40 sekuntia (josta suuri osa hyökkäyspäässä) ennen maalin syntymistä. Ja Klefbom oli edelleen jäällä ja siis vielä väärällä laidalla.

Seuraavaksi sitten torstaina peli Bostonissa. Jokohan nostettaisiin joku ylös ihan vaikka kokeilemisen ilosta. Scrivens varmaankin pelaa sen matsin. Ja voisin veikata, että Aulie tulee Klefbomin tilalle.
 

maxhc

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä toivon todella että tossa Philly matsissa olisi yritetty juurikin sitä Eakinsin ulospelaamista. Fasth teki ainakin parhaansa sen eteen! Hetken olin hieman epävarma katsoinko Edmonton - Philly peliä vai vuoden 2011 Kalervo Kummola-turnauksen finaalia.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Acton waivereihin ja sieltä seuraavaksi Baronsiin. Kyllä se kestikin. Joo halusivat pitää ylhäällä sentterin, mutta onko siitä mitään hyötyä jos se sentteri ei vain riitä NHL-tasolla. Siitä ei vielä ole tietoa kuka tulee tilalle. Mahdollisia ainakin Gazdic, Lander ja Pakarinen. Ensin mainittuhan onkin virallisesti ylhäällä, koska on vain kuntoutusjaksolla Baronsissa. Mainittuun listaan verrattuna omat toiveeni menisivät juuri päinvastaisessa järjestyksessä.

EDIT: Se Aulie tuleekin Marincinin tilalle kokoonpanoon. Ainoa hyväksyttävä selitys tuolle vaihdolle on Marincinin loukkaantuminen. Aikamoista "kaikki pelaa" showta siellä puuhataan. Kautta on pelattu 12 peliä eikä edes niitä toimivia pareja voida pitää yhdessä vaan jatkuvasti kokeillaan jotain.
Eakins sanoi, että alhaalta nostetaan Draisaitlin ja Yakupovin rinnalle kaveri joten ehkä se ei ole Gazdic... tai no, parempi olla luottamatta mihinkään.

EDIT2: Tuohimaalle viime yönä uran ensimmäinen ECHL startti ja siitä 40 torjunnan myötä ykköstähti takataskuun. Condors voitti pelin 3-2 ja hallussa jaettu ykkössija konferenssissa.
 
Viimeksi muokattu:

passenger

Jäsen
Pakarinen nostettu ylös. Olisikohan mahdollista nähdä Edmontonissa jälleen ns. Finnish Sandwich? Tuskin ainakaan ykkösketjussa tällä kertaa, mutta ihan mielenkiintoistahan tuo olisi.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pakarinen nostettu ylös. Olisikohan mahdollista nähdä Edmontonissa jälleen ns. Finnish Sandwich? Tuskin ainakaan ykkösketjussa tällä kertaa, mutta ihan mielenkiintoistahan tuo olisi.
Ainakin lähtökohtaisesti tarkoituksena oli pitää nelonen siinä toimivassa muodossa eli Joensuu olisi siellä. Pakarinen puolestaan tulisi sitten Draisaitlin ja Yakupovin kanssa samaan ketjuun. Ja toivon, että lennättivät Iiron Bostoniin jo viimeistään eilen vaikka paperit olisi tehty vasta tänään. Okla Citystä lentää sen 3,5 tuntia ja kun tarve on ollut selvillä jo pari päivää, niin olisi aika tyhmää jättää lento pelipäivälle.
Marincin laitettiin alas. Uskottelen itselleni syynä olevan sen, että rosterissa ei ole tilaa. (lasketaanko Ference ja Gazdic mukaan?)
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Aamujäillä Oilers harjoitteli näillä kentällisillä.

Pouliot-RNH-Eberle
Perron-Arcobello-Pakarinen
Purcell-Draisaitl-Yakupov
Hendricks-Gordon-Joensuu

Nikitin-Schultz
Klefbom-Fayne
Aulie-Petry

Eli näillä näkymin Pakarinen pelaa kakkosketjun laidalla Perronin ja Arcobellon kanssa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eli näillä näkymin Pakarinen pelaa kakkosketjun laidalla Perronin ja Arcobellon kanssa.
Onhan se tosiaan järkevämpää noin päin. Olisi muuten Draisaitlin kenttä ollut vähän liian vihreä. Olisi se hienoa jos olisi kolmas NHL-sentteri, niin olisi paljon helpompi tehdä muutoksia ja kokeiluja. Nyt Draisaitlille luonnollisesti pitää saada kokeneet ja luotettavat laitahyökkääjät. Lisäksi Arcobellon taso ei riitä, vaan hänelläkin pitäisi olla itseään paremmat laiturit, jotta saa tulosta aikaan. Eli ihan kivasti pärjää Hallin ja Eberlen välissä, mutta muiden kanssa on hiljaisempaa. Vielä kun tällä kaudella se varma puolustuspeli on vähän notkahtanut, niin ei ainakaan paranna tilannetta.
Ja kovasti ihmettelen miksi se Aulie piti laittaa pelaamaan. Raportit Baronsista eivät ole kovin rohkaisevia. Toki hän on entisiä Marliesin kavereita, joten pakkohan hänellekin on saada peliaikaa.

Ryan Jones vapautettiin Utica Cometsista, jossa hän oli try-outilla. Ei mene kovin vahvasti hänen uransa kannalta. Viidessä pelissä oli yhden syötön saalistanut.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mitä jos vapautettaisiin Eakins vihdoin ja viimein tehtävästä. Tai no ihan sama, ei tämä vuosien taapertaminen taida mihinkään muuttua ja eiköhän kesällä katsella nimeä McDavid, Eichel tai Hanifin kuka sen Oilersin paidan vetää ylleen.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, onhan tämä homma jo nähty. Oma veikkaukseni oli potkuille tämä marraskuu ja hyvässä vauhdissa ollaan sen suhteen. Kuun alkupuolta vasta eletään ja mikään ei toimi. Tai jos välillä jotain saadaan toimimaan, niin Eakins onnistuu senkin vähän sotkemaan muuttamalla jatkuvasti kokoonpanoa.

Peliähän en taaskaan katsellut, joten mielellään otetaan raporttia vastaan niiltä, jotka näkivät. Koosteet katselin ja kommentit luin, joten niiden perusteella jotain. Bruins teki viisi maalia ja lisäksi kaksi ihan hyvää maalia hylättiin hätäisten vihellysten takia. Scrivens otti kaiketi pari ihan huippupelastusta (jotka taisivat lähinnä johtua hänen itsensä antamista irtokiekoista), muttei näyttänyt taaskaan saavan paljoa päänsilittelyjä netissä. Nikitin oli todella huono. Aulie teki sen mitä oli odotetavissakin, eli otti tyhmän jäähyn, jonka aikana Bruins teki voittomaalin.

Bruinsin eka maali. Nikitin se vaan peruuttelee ja pelaa kuin 2-1 hyökkäystä vaikka Schultzilla ja Eberlellä on miehet toisella puolella pidettynä. Willisiltä aiheesta blogia: Holding the blue line.

Bruinsin tokassa jälleen Nikitin ja Schultz jäällä. Kumpikaan ei oikein ota Bruinsin hyökkääjiä ja sitten molemmat myöhässä reagoivat Hamiltonin suuntaan ja Schultzilta jää Eriksson selän taakse.

Bruinsin kolmannessa Bergeron käyttää Nikitiniä pujottelukeppinä ja painaa helposti ohi. Eipä siinä sen jälkeen enää paljoa ollut tehtävissä. Olisihan RNH voinut vaikka ottaa maalintekijän kiinni, mutta eipä kai kukaan osannut varautua siihen, että Nikitin päästi Bergeronin ohi ilman, että vauhti edes hidastui... tai noi sai sen verran mailaa väliin, että pääsi vielä jäähylle.

Ja sitten sen Nikitinin jäähyn aikana alivoimahyökkääjät Arcobello ja Joensuu hölmöilevät. Arco ei ihan niin pahasti pelaa itseään ulos, mutta vähän kuitenkin eikä ehdi siksi enää paikkaamaan. Joensuu puolestaan ryntäsi ihan kokonaan pihalle tilanteesta. Siitä Jesselle pitkä miinus.

Nikitin ja Schultz saivat pakeista selkeästi eniten aloituksia hyökkäyspäässä ja pakeista vähiten minuutteja Bostonin parhaita vastaan. Silti tulokset olivat varsin karut.
Pakarinen pelasi hurjat 5,5 minuuttia. Ensimmäiset kaksi vaihtoa mentiin alkuperäisillä ketjuilla eli Pakarinen oli Arcon ja Perroinin ketjussa. Sitten tuli vähän jäähyjä ja sen jälkeen ketjukavereina olivatkin Draisaitl ja Purcell. Kolmannessa erässä ei sitten enää tullutkaan kuin yksi vaihto Pakariselle.
Se oli varmasti järkevä siirto, että Yakupovia nostettiin ylemmäs, sillä hän oli kommenttien perusteella taas pelipäällä ja parissa viime pelissä on laukonut varsin mukavia määriä.

Tänään sitten tiukka McDavid Cup -ottelu Buffalossa. Voisihan sitä vaikka välilä yrittää voittaa. Veikkaan Eakinsin sotkevan kolme ensimmäistä ketjua uusiin koostumuksiin. Samoin puolustuksessa Marincinin tulevan Aulien tilalle.

EDIT: Jostain kummallisesta syystä Schultzin rinnalla tuntuvat olevan vaikeuksissa ihan kaikki puolustajat, joita Oilers on siinä kokeillut (esim. Ference, Nikitin, N Schultz). Toisaalta taas Petryn rinnalla esimerkiksi Marincin, Ference ja nyt Aulie (jäähyä lukuunottamatta) ovat pelanneet hyvin. Onneksi kohta voidaan vaihtaa se Petry varausvuoroihin ja lyödä Schultzille pitkä jatkopahvi kouraan.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Oilers oli tosiaan kaksi erää ihan hyvin mukana, mutta Bruins ratkaisi kolmannessa ylivoimalla. Kumpikaan joukkue ei ollut hyvä.

RNH näytti 21-vuotiaalta pelaajalta, joka on turvannut eläkepäivänsä ja tyytyväinen siihen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sanokaas joku pelin nähnyt, että oliko Pakarinen niin huono ettei häntä voinut peluuttaa 5 minuuttia enempää vai oliko toi vaan Eakinsin vittuilua ensimmäistä matsia pelaavalle rookielle?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sanokaas joku pelin nähnyt, että oliko Pakarinen niin huono ettei häntä voinut peluuttaa 5 minuuttia enempää vai oliko toi vaan Eakinsin vittuilua ensimmäistä matsia pelaavalle rookielle?
Matsia en tosiaan ole nähnyt, mutta ihan positiivisia kommentteja Pakarinen ainakin näytti keränneen taklauspelillään. Eakinsillä on sen verran kova nippu kasassa, ettei sinne mitkään tulokkaat noin vain tunge mukaan. Parempi peluuttaa tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja, niin tietää mitä saa. Eihän siellä Draisaitlkaan tosin pelannut kuin seitsemän minuuttia tasakentällisin ja Purcell vähän vajaan kahdeksan. Ehkä siinä oli sitäkin, että roikkuivat mukana pelissä ihan kolmanteen erään asti ja eivät sitetn uskaltaneet laittaa tulokasta jäälle pelätessään takaiskua. Toivottavasti tänään Sabresia vastaan pääsisi vähän enemmän pelaamaan.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Sanokaas joku pelin nähnyt, että oliko Pakarinen niin huono ettei häntä voinut peluuttaa 5 minuuttia enempää vai oliko toi vaan Eakinsin vittuilua ensimmäistä matsia pelaavalle rookielle?
Eakinsilla nyt tuntuu olevan jotain myös Petryä ja Yakupovia vastaan.

Toivottavasti jätkät yrittävät pelata Eakinsin pois tuolta. Jos jotain järkeä saataisiin tähän pelaamiseen, Bylsma sisään ja sitä kautta onnistumisia? Taylor Hallin varauksen jälkeen, neljä vuotta sitten kesällä 2010 puhuttiin että Oilers on takaisin playoffeissa muutaman kauden sisään. Oikeastaan odotin jo, että pelkästään Hall voisi olla se supertähti, mutta että saatiin vielä remmiin RNH ja Yaks. Yaksin varauksen jälkeen palikat piti olla vihdoin kohdallaan ja ei pitäisi kauaa mennä että takaisin playoff-kamppailussa. Keväällä tulee kaksi vuotta Yakupovinkin varauksesta ja tuskin nyt kukaan tosissaan uskoo Oilersin mahdollisuuksiin päästä edes kymmenen kärkeen konferenssissa, ainakaan Eakinsin alaisuudessa.

Nyt täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Ehkä muutaman kauden sisään ollaan tosiaan siellä playoffeissa. Otetaan tästä nyt McDavid ja 2016 vaikka Puljujärvi sieltä ykkösenä ja katsellaan niitä playoffeja viiden vuoden päästä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eakinsilla nyt tuntuu olevan jotain myös Petryä ja Yakupovia vastaan.
Toki olisi mielenkiintoista tietää mikä on managementin osuus tiettyihin ratkaisuihin. Toimiston taholta on jatkuvasti rummutettu Schultzia, kun Petrylle taas tehtiin vuoden sopimus joka todennäköisesti johtaa kauppaan ennen siirtorajaa.
Toisaalta jäällä on jatkuvasti näkyvissä se, että Schultzilla ei vain taso riitä pelaamaan siinä roolissa mihin hänet on laitettu. Ja on se Eakins kuitenkin sen verran fiksun oloinen kaveri, että olettaisin hänen olevan myös siitä tietoinen. Silti Schultz saa aivan älyttömästi peliaikaa. Järkevä valmentaja peluuttaisi Schultzia ylivoimalla ja sitten tasakentällisin kolmosparin minuutteja. Sellainen Bergeron-peluutus... tosin Bergeron (siis Marc-Andre) saattoi kokonaisuutena olla parempi pelaaja kuin Schultz. Joku toisaalta huomautti, että Eakins on pelien jälkeen kehunut mm. Petryä tämän pelatessa hyvin, mutta Schultzista Eakins ei ole pitkään aikaan sanonut yhtään mitään. Eihän siinä Schultzin pelaamisessa mitään kehuttavaa ainakaan olsikaan, mutta jotenkin tuntuu siltä, että ohje Schultzin minuutteihin on saattanut tulla yläkerran puolelta. Tai sitten ei ja nämä ovat vain turhia salaliittoteoroita.

Nythän seuraava managementin suosikkipuolustaja eli Klefbom tekee tuloaan. Nämä kaksi peliä ovat lukemani perusteella menneet häneltä aikalailla penkin alle (vaikkei Bruinsia vastaan yhtään hyväksyttyä maalia hänen vahtivuorollaan tullutkaan). Odotankin mielenkiinnolla, että tehdäänkö tässä tapauksessa ratkaisuja peliesitysten vai paidan selässä olevan nimen perusteella.

Yakupovhan on muuten saamassa juonesta kiinni. 11 laukausta näihin kahteen peliin ja alkaa se jossain vaiheessa menemään sisäänkin. Toki saa edelleenkin paljon hyökkäyspään aloituksia, muttei myöskään ole mitään ihan älyttömiä virheitä kai viime peleissä tullut.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Toivottavasti jätkät yrittävät pelata Eakinsin pois tuolta.

Oikeasti ei kannata toivoa tuollaista ja jos yrittävät, niin ainoa oikea ratkaisu toimistolta on tehdä treidi. Pelaajat eivät päätä valmentajaa.

Eakins vaikuttaa ihan pätevältä valmentajalta, joskin aika itseriittoiselta. Hän ei ehkä ollut paras valinta nuoren joukkueen valmentajaksi, mutta virhettä on vaikea korjata tässä vaiheessa antamatta pelaajille kuvaa, että valmentaja vastaa huonoista esityksistä, pelaajat eivät vastaa.

Ei millään pahalla, mutta Oilers vaikuttaa kyllä melkoiselta junaturmalta. Joukkueenrakennus kauhealla talenttikasalla ihan päin persettä, liian aikaisin pelaajia liigaan, vastuulliseen rooliin, häviämistä, alisuorittamista ja silti nuorille pitkiä sopimuksia, eläketurvaa nuorella iällä. Nyt sitten lähinnä odotellaan, että josko aika muuttaisi tilanteen paremmaksi, pelaajat oppisivat kantamaan vastuuta ja voittajiksi itsestään iän myötä. Onnea vaan!
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ei millään pahalla, mutta Oilers vaikuttaa kyllä melkoiselta junaturmalta. Joukkueenrakennus kauhealla talenttikasalla ihan päin persettä, liian aikaisin pelaajia liigaan, vastuulliseen rooliin, häviämistä, alisuorittamista ja silti nuorille pitkiä sopimuksia, eläketurvaa nuorella iällä. Nyt sitten lähinnä odotellaan, että josko aika muuttaisi tilanteen paremmaksi, pelaajat oppisivat kantamaan vastuuta ja voittajiksi itsestään iän myötä. Onnea vaan!
Entistä surkeammaksihan tämän tekee se, että ensimmäiset virheet tehtiin jo Sam Gagnerin kanssa. Saman tien isoon liigaan 18-vuotiaana. En sitten tiedä miten paljon Gagnerin uraan noin aikainen nouseminen änäriin vaikutti, mutta olisi varmasti tehnyt hyvää jatkaa vielä kauden verran OHL:ssä. Vaikka 118p hirmutehot löikin, niin muistetaan myös sekin, että pelasi sellaisessa hirmuketjussa Sergei Kostitsynin ja Patrick Kanen kanssa että oksat pois. Nyt on valitettavasti käymässä niin, että Draisaitlin kanssa tehdään täysin sama virhe. Toki pelaajat ovat tyypiltään ja fyysisesti täysin eri kunnossa, mutta se on selvää ettei Draisaitl ole NHL-joukkueen kakkossentteri ja silloin väkisinkin sattuu näitä pelejä, jolloin peliaikaa kertyy jotain 9-10min eikä se mielestäni kehitä Draisaitlia niin paljon mitä isolla peliajalla junnuliigoissa/Euroopassa pelaaminen kehittäisi. Jos oikein muistelen, niin Coglianon kohdalla tehtiin myös pieni virhe. Tulokaskausi erinomainen, 45p askiin, mutta seuraavat kolme kautta jatkoi sentterin tontilla heikommin. Anaheimissa heitettiin sitten laituriksi ja homma alkoi jälleen skulaamaan. Vastineeksi Coglianosta saatiin 2013 2.kierros, jolla varattiin Marco Roy.

Mutta joo. Oilersin joukkue näyttää omasta mielestä paperilla parhaimmalta tiimiltä mitä on Edmontonissa nähty moneen vuoteen. Silti homma ei toimi, ainakaan vielä. Pitää katsella tuo McDavid Cupin ottelu, eiköhän Buffalo sentään voiteta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onneksi on Sabres. Tiukkaahan se teki vaikka niskan päällä Oilers olikin koko pelin. Onneksi saivat muutaman maalin puristettua ja voiton kotiin.
Pakarisella ei ainakaan ole ruuti märkää. Ensimmäisessä erässä peliaikaa 3:52 ja viisi laukausta. Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa (joka kesti neljä sekuntia) niittasi sitten Faynen laukauksen jälkeisen irtokiekon sisään. Koko pelissä jääaikaa Iirolle 7:40 eli aika säästeliäästi Eakins peluuttaa. Mutta ei se mitään. Pakarinen tuntuu lähteneen hyvällä asenteella mukaan ja jos jatkaa samaan tahtiin, niin vaikea häntä on pudottaakaan. Ja varmasti peliaikakin tulee lisääntymään.

Arcobello teki toisessa pelissä putkeen maalin ja nyt vaikuttaisi ihan positiiviselta sen suhteen, että Perron-Arco-Yakupov alkaisivat löytämään yhteistä säveltä. Eakins voisi sitten pitää tuon ketjun kasassa eikä heti sotke sitä vaikka yksi heikompi peli tulisikin.

Ja Gordon toinen sniper. Toisessa pelissä putkeen maali ja oli nätti syöttö Purcellilta. Oli muuten pelin ensimmäinen ja viimeinen vaihto, jossa Purcell pelasi Joensuun paikalla. Ei hassumpi muutos kun riitti voittomaalin syntymiseen. Purcell oli muutenkin pelipäällä ja saikin ansaitusti kolmannessa erässä ylimääräisiä vaihtoja.

Pakkiparit Eakin sai taas laitettua tähän peliin uuteen uskoon. Nyt mentiin:
Nikitin-Petry
Marincin-Schultz
Aulie-Fayne

EDIT: Niin ja mikäköhän trendi tuosta pakkien peruuttelusta on nyt tullut. Nikitin peruutteli Bruinsia vastaan ihan urakalla ja nyt Sabresin toisessa maalissa Marincin teki ihan saman.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Tuli sitten katseltua kaksi ekaa erää ennen kuin nukkumatti vei voiton.

Ensimmäisenä täytyy tosiaan kehua Perron-Arcobello-Yakupov ketjua. Sai jatkuvasti pyöritettyä peliä Sabresin päädyssä ja rakennettua maalipaikkoja ja hyvästä pelistä sitten saivat kolmannessa erässä lyötyä kiekon maaliin. Ykköskenttä toimi myös hyvin, tosin Moulsonin maalissa se klassinen ja Pouliot ei pidä omaa miestään, RNH ja Eberle lähtevät molemmat ottamaan kiekkoa Giontalta mutteivät saa katkaistua syöttöä. Ja tilannehan lähti siitä, ettei Petry saanut kiekkoa kunnolla haltuunsa maalin takana.

Pakarinen oli todella energisellä pelipäällä ja pääsi sitten vetämään ensimmäisen maalinkin. Hieman pehmeästi pelasi kulmissa ja saisi ajaa tilanteet loppuun asti, taklata kuitenkin osaa. Kyllä se siitä ja maalista varmasti itseluottamusta lisää.

Petry on edelleen joukkueen paras pakki ja pelottaa miltä joukkue tulee näyttämään mikäli Petry aiotaan treidata. Marincinilta myös hyvää peliä, tosin puolustusalueella Oilersilta sitten sitä perusviisikkopeliä mitä nyt yleensä siellä sählätään. Aulie heitti hanskat, mutta oli muuten oikeastaan aika näkymätön.

Nyt kun ei lähdetä sotkemaan näitä toimivia ketjuja, eli Arcobellon ja RNH:n ketjuja, niin hyvä tulee. Mielellään ei Gordoninkaan ketjua, mutta voisi olla kokeilunarvoista antaa Purcellille siinä peliaikaa. Se tosin vähentäisi Draisaitlin, Pakarisen ja Joensuun peliaikaa, kaksi keltanokkaa ja nelosen jyrä samassa vitjassa nyt ei vakuuta.

Seuraavaksi sitten vastaan Rangers ja Preds, jotka tulevat olemaan vaikeita pelejä. Ottawa ja Arizona ovat täysin kaadettavissa ensi viikon peleistä.
 

retro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pakarinen oli todella energisellä pelipäällä ja pääsi sitten vetämään ensimmäisen maalinkin. Hieman pehmeästi pelasi kulmissa ja saisi ajaa tilanteet loppuun asti, taklata kuitenkin osaa. Kyllä se siitä ja maalista varmasti itseluottamusta lisää.


Itse peliä näkemättä, Iirolla oli näköjään useampikin hyvä paikka ja pääsi nokikkainkin veskarin kanssa, mutta vain yksi maali saldona. Jatkossa paikkoja samaan tahtiin ja sisään niin hyvä tulee.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ference tulee tänään kokoonpanoon Marincinin tilalle, mutta muuten ei muutoksia viime peliin verrattuna. Fasthille siis toinen startti putkeen (tämä aamujäiltä poistumisjärjestyksen perusteella). Saadaan taas Ference-Schultz pari siis kasaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tulevat nyt nuo pelit siihen aikaan, etten itse jaksa alkaa niitä valvomaan. Lukemani perusteella Oilersilta vahva vieraspeli.Toki Rangersilla edellisenäkin iltana peli mutta on Oilerskin pelannut kuudessa päivässä neljä vieraspeliä eli aika tasavertaista siinä mielessä. Itäisen jengejä vastaan pärjäävät aika hyvin, mutta sillä ei pitkälle pötkitä tuossa sarjassa. En sitten tiedä onko idässä pelityylit enemmän Oilersille sopivia mutta sitten kun tulee näitä Läntisen isoja jengejä vastaan, niin ei ole mitään eväitä pärjätä. Mutta jos nyt saavat hommaa kehitettyä siihen suuntaan, että paketti pysyisi aina kasassa koko pelin, niin olisi helpompi sitten lähteä hiomaan kokonaisuutta eteenpäin.

RNH on Hallin poissaollessa ottanut roolia ja pelannut ilmeisesti pari peliä siihen tapaan kuin ykkössentterin pitääkin pelata. Itseasiassa pelityylihän on (edelleen raporttien perusteella) ykkösellä nyt erilainen kun laidalla on Pouliot eikä Hall. Hallin kanssa mennään paljon suoraviivaisemmin päästä päähän. Eli käytännössä Hall tulee vauhdilla laidasta ja hyökkäykset päättyvät usein suoraan laukaukseen ja sitten mennään toiseen päähän. Hallin ollessa poissa on ketju pelannut enemmän pitkiä hyökkäyksiä ja pystyneet pitämään kiekkoa hyökkäyspäässä. Katsotaan nyt miten homma tuosta jatkuu, mutta juuri tällä hetkellä voisi olla mielenkiintoinen kokeilu pitää Pouliot ykkösessä, Arcon laidoilla Perron ja Yakupov ja kokeilla sitten Hallia Draisaitlin rinnalla. Voi tosin olla, ettei Draisaitl sovi mitenkään tuohon Hallin suoraviivaiseen tyyliin, mutta ei Oilersilla paljoa kokeilemisessa hävittävääkään olisi.

Tämä oli toinen peli putkeen kun lopussa Joensuun tilalle Gordonin ketjuun laitettiin Purcell. Ja tälläkin kertaa seurauksena oli maali (joskin tällä kertaa tyhjiin). Mielenkiintoista nähdä onko valmennuksella tässä joku suunnitelma kehitteillä. Hyvähän se on kokeilla erilaisia koostumuksia, mutta mahtaako aikeissa sitten olla tehdä jotain muutoksia kokoonpanoon.

Pakariselle taas vajaat kahdeksan minuuttia peliaikaa ja yksi laukaus. Ilmeisesti olisi ollut paikka laittaa Nikitin laukauksen irtokiekko sisään, muttei osaunut kiekkoon. Käytännössä tasatahtiin hän tasakentällisin pelaa Draisaitlin kanssa, mutta saksalainen saa lisäksi ylivoima-aikaa.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Edmontonilta aikaa helkutin hyvää hallintaa koko pelin ajan näköjään. Ensimmäiseen erään Rangers ei saanut yhtään laukausta ensimmäiseen 10 minuuttiin ja Kevin Hayes oli ainoa Rangers-pelaaja, joka pyöri highlighteissa. Rangersin ainoa maali Hagelinilta, joka kiersi maalin takaa ja heitti kiekon kohti maalia, kiekko otti kimmokkeen Gordonista ja livahti sisään. Sinällään tuuri maali, mutta kyllähän tuolta Hayesin ketjulta ilmeisesti hyvä peli.

Pouliot-RNH-Eberle ketjun pitäisin itsekin yhdessä Hallin palattua rosteriin, jos peli jatkuu samanlaisena. Periaatteessa voisi kokeilla Hallia Arcobellon ja Yakupovin rinnalla, mutta toisaalta en rikkoisi toimivaa ketjua. Hall-Draisaitl-Purcell saattaisi toimiakin, ainakin kokeilunarvoista ja ehdottomasti pitäisin Pouliotin ykköskentässä jos tuo samanlainen pyöritys jatkuu.

Yakupovilta taas viisi laukausta ja viimeiseen viiteen peliin laukonut sen 4-6 kertaa, Sabresia vastaan vain kerran, mutta sai syöttöpisteen siitä tilille ja Arcobellon ketjulta erinomaista peliä siinä. En tiedä miten Pakarinen Rangersia vastaan pelasi, mutta otti tosiaan aika pehmeästi isoja Buffalon pakkeja vastaan kulmatilanteet. Menee mielestäni erinomaisesti tuollaisena energiapelaajana n. 10min peliajalla, mutta ei ole vielä valmis änäriin. Painoahan ei Pakariselta löydy kuin 88kg, eli parantamisen varaa fysiikassa on ja saadessaan enemmän massaa tulee olemaan erinomainen 3.ketjun pelaaja Oilersille. Menee kyllä hyvänä korvaajana nytkin änärin puolella. Loppukaudesta kovat tehot isossa roolissa Oklahomassa ja ensi kesänä massaa varren ympärille ja ensi kautena valmis isoihin ympyröihin.

Heitetääs nyt tännekin Habsin kausiketjusta bongattu treidihuhu:
Yakupov + Petry -> Montréaliin
Eller + Beaulieu -> Edmontoniin
Pieni pelko persiissä tässä on, kun Rene Bourque laitettu tänään waiwerseihin. Beaulieusta en nyt tiedä oikeastaan mitään, -19 viime kaudella AHL:n Hamilton Bulldogsissa ei oikein mairittele. Hirveä treidihän tuo Edmontonin kannalta olisi ja kuten Habsin puolella sanoinkin niin aika milburymaiselta treidiltä tuo vaikuttaa. Onneksi pelkkä huhu, mutta tuo Bourque nyt lyö lisää vettä kiukaalle että joku treidi Habsilta on tulossa, kunhan se nyt vaan ei olisi tuo.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nashvillessäkö on sitten lähdetty soitellen sotaan? Ekassa erässä kylmää kyytiä ja sitten kahdessa jälkimmäisessä vähän saaneet juonesta kiinni, mutta liian syvän kuopan kaivaneet ekassa erässä. Ekan erän corsi Predseille mukava 80,65% (25-6). Aika mielenkiintoisia maaleja vastustajalle. Ekaa Fasth ei saa haltuun vaan kadottaa kiekon ja pudottaa sen selkänsä taakse, josta kiekko lyödään sisään. Toisessa laukaus viivasta menee selvästi ohi ja pomppaa päädystä maalin kulmalle, josta Cullen lakaisee sen sisään. Kolme Oilersin kaveria seisoo maalin edustalla, mutta väärällä puolella Fasthia. Kolmas on sitten klassinen Nikitin. Predsillä hyvä paine, joka saadaan katki ja kiekko kulmaan Nikitinille. Tämä jää aikailemaan, menettää kiekon ja kaatuu. Fasth vielä hörppää miinuskulmasta tulleen Forsbergin tökkäisyn sisään. Arcobello oli aika kevyttä tavaraa maalin kulmalla.

Kaksi kärkiketjua sitten toivat pelin maalin päähän, mutta siihen se jäikin. Scrivens hoiti homman hyvin kahdessa jälkimmäisessä erässä torjuen kaikki 18 laukausta. Tähän asti Eakins on pääasiassa peluuttanut kaikkia neljää ketjua läpi pelien, mutta tällä kertaa 2-0 tilanteen jälkeen Pakarinen kävi jäällä kolmesti (yksi minivaihto ekassa erässä ja pelin puolivälissä kaksi pitempää vaihtoa), Draisaitl pelasi samat vaihdot kuin Pakarinen ja lisäksi kaksi ylivoimavaihtoa ja Joensuullekaan ei kertynyt kuin pari-kolme vaihtoa erää kohden. Kuten aiemmassa viestissä vähän epäilin, niin Purcellia tuodaan enemmän ja enemmän tuohon Gordonin ja Hendricksin rinnalle. Joensuulla vielä enemmän jääaikaa Gordonin kanssa kuin Purcellilla Gordonin kanssa, mutta käytännössä pelin puolivälissä Purcell otti Jessen paikan.

Tilannehan on nyt se, että on aivan järjetöntä pitää Draisaitlia mukana Oilersissa jos peliaika on tuon reilut seitsemän minuuttia. Josta tasakentällisin viisi minuuttia. Itse en näe sitäkään järkevänä, että kylmä kaveri heitetään sitten ylivoimalle pelaamaan pari vaihtoa. Toki voidaan odotella mitä tapahtuu Hallin kuntoutuessa, mutta jos roolia ei tuosta pystytä kasvattamaan, niin sitten vain takaisin junnuihin. Olisi järkevää myöntää virhe tässä vaiheessa kun vaihtoehtona on yhden kehittymiskauden menettäminen Draisaitlilta. Ja jos hän roikkuu mukana koko kauden, niin ensi kaudella ei sitten haluta laittaa AHL:ään kehittymään, koska se näyttäisi PR-mielessä huonolta. Joten pahimmassa tapauksessa roikkuu ensi kaudenkin jämäminuuteilla mukana Oilersissa. Onhan näitä tarinoita nähty ennenkin, mutta aiemmista virheistä ei näemmä haluta oppia.

Gazdic palasi eilisen AHL-pelin jälkeen Oilersin rinkiin. Ihan mielenkiinnolla (ja kauhulla) odotan sitä mitä hänen kanssaan aiotaan tehdä. Gordonin ketjussa on toisella laidalla Hendricks ja toisesta paikasta taistelevat nähdäkseni Joensuu ja Purcell. Enkä todellakaan toivo Gazdicin tulevan tuohon ketjuun. Jolloin jäljelle jää Draisaitlin ketju. Ja sehän vain parantaisi Draisaitlin tilannetta jos laidalle laitetaan koohottamaan AHL-Gazdic. Häntä kun ei ole tunnettu varsinaisena puolustuspelaamisen spesialistina... eikä hyökkäämisenkään. Toki se on sama pelaako sen viisi minuuttia Pakarinen vai Gazdic, mutta Draisaitlille on saatava jostain ketjusta lisää peliaikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös