Colorado Avalanche 2014–2015

  • 128 011
  • 557

Ralph

Jäsen
Se on siis Marc-Andre Cliche joka huilaa Panthersia vastaan. Kokoonpano kokonaisuudessaan onkin seuraava:

Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Nathan MacKinnon
Alex Tanguay - Matt Duchene - Jarome Iginla
Dennis Everberg - John Mitchell - Borna Rendulic
Cody McLeod - Maxime Talbot - Daniel Briere

Jan Hejda - Erik Johnson
Nate Guenin - Tyson Barrie
Brad Stuart - Nick Holden

Semyon Varlamov
Calvin Pickard
 

Ralph

Jäsen
Kivasti voitto irtosti Panthersilta, tärkeä sellainen. Semyon Varlamov oli maalillaan jälleen varsin vahva. Tuo uudistunut kolmosketju ei oikein toiminut, kun Borna Rendulic loukkasi jalkansa avauserässä ja jätti leikin kesken. Toivottavasti vamma ei ole kovin paha.

Erik Johnsonilta varsin vahva peli vaikka kiikareille jäikin. Matt Duchene ei tuntunut jotenkin sopivan Jarome Iginlan rinnalle, mutta Alex Tanguayn kanssa parit hyvät syötöt jakeli. Tehopelaaja Tanguay sai taas kaksi pojoa.

Seuraavaksi onkin edessä sellaiset viisi peliä, että voidaanko pukua siitä kuuluiasta vedenjakajasta. Vastassa Lightning, Blues, Bruins ja kahdesti pekkarinnetön Predators.
 

Ralph

Jäsen
Borna on sivussa sitten jonkun aikaa, tarkemmin sairausloman pituus selviää myöhemmin. Mutta Calvin Pickard esitteli sosiaalisessa mediassa Avalanche-kypäräänsä ja puhui "myöhäisestä joululahjasta". Onko se siis niin, että Pickard on nyt vakituinen NHL-pelaaja, eikä häntä enää tiputeta takaisin farmiin?
 

Lumimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Avs,NUFC
Kukaan ei itse kysymykseen vastannut. Laitetaan silti toinen kysymys. Kuka päättää Roy'n vastuun kaventamisesta, jos esim. ilmenee, että tämä on täysi sukka pelaajahankinnoissa? Onko tilanne se, että vaikka Roy yhdessä roolissa onnistuisi kohtuullisesti, mutta olisi totaalisen sukka toisessa, saa hän pitää nämä molemmat roolit? Entä siinä vaiheessa, jos ylempi johto näkee, että GM:n tehtävistä vastaava konklaavi vetää ns. päin persettä, niin laitetaanko koko poppoo sitten pihalle? Vai voisiko kaikki lähteä ja Roy jäädä valmentajaksi? Olisi melko erikoinen tilanne.

Tällä tietenkin haen lähinnä sitä, että kyllähän tuo poppoo on itsensä kaikesta päätellen lähes täydellisesti sementoinut valta-asemille, eikä edes pitkäkestoinen ja paha taaperuuskaan tuskin valtaistuinta heiluttele.
Tämä onkin erittäin hyvä kysymys. Kuitenkaan vielä ei tarvitse tätä asiaa sen kummemin miettiä. Berra kauppa oli osittain huono, mutta pakko rako. Jos olet ostamassa ja kukaan ei ole aktiivisesti myymässä joudut maksamaan ylihintaa. Tällöin oltiin kuitenkin menossa pleijareihin ja Giggy oli hajalla, Picard ei ollut vakuuttanut ja oltiin tilanteessa, että Varly kun menee rikki on maalissa Aittokallio/Picard. Muut kaupat ovat onnistuneet ihan ok, joten vähän turha kysymys sinänsä. Toivon ja uskon, että jos poppoo Sakic/Roy vetää treidit aivan vihkoon on Kroenken klaanilla munaa antaa näille henkilöille kenkää. Ja jotenkin tuntuu, että jos tähän mennään Roy eroaa itse, koska hän halusi nimenomaan olla osallisena vastaamassa rosterista.
 
Viimeksi muokattu:

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
MacKinnon pelasti ansaitun pisteen 7 sekuntia ennen loppua, mutta rankkarikisassa on nyt heikko kausi meneillään, joten piste Tampasta tuliaisina. Vieraskiertue nyt 1-1-2 ja yksi peli jäljellä. St. Louis on tällä kaudella ollut erikoinen vastus, sillä yhtään ei voi tietää millainen matsi tulee.
 

Ralph

Jäsen
Neljän idän pelin vierasputki oli pettymys. Neljä ottelua, neljä pistettä. Mahdollisuus olisi ollut kahdeksaan sillä kaksi tappiota tuli rankkareilla, yksi maalin erolla. Tietenkään aina ei voi voittaa neljää peliä putkeen, mutta tässä Avalanchen tilanteessa olisi saanut kyllä voittaa.

Ero pudotuspeliviivaan vain kasvaa ja rinnalla Wild sekä Stars ovat myös huippuvireessä, joten nyt vaaditaan sitä ihmettä, jotta Denverissä pelataan pudotuspelejä tällä kaudella.
 

Lumimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Avs,NUFC
Ero pudotuspeliviivaan vain kasvaa ja rinnalla Wild sekä Stars ovat myös huippuvireessä, joten nyt vaaditaan sitä ihmettä, jotta Denverissä pelataan pudotuspelejä tällä kaudella.
Miten se muka nyt kasvaa kun eroa on enää vain 3 pistettä? Ei tässä mielestäni enää mitään ihmetta tarvita pleijareihin pääsyyn vaan ihan normaalia suorittamista.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ero pudotuspeliviivaan vain kasvaa ja rinnalla Wild sekä Stars ovat myös huippuvireessä, joten nyt vaaditaan sitä ihmettä, jotta Denverissä pelataan pudotuspelejä tällä kaudella.
Minnesota nyt ei ole huippuvirettä tällä kaudella nähnytkään. Yeo on siinä ja siinä, että saa potkut. Viimeisestä kymmenestä pelistä 3-6-1 rekordi. Sabresin joo murskasivat, ja taisi olla Dubnykin eka matsi Wild-paidassa. Muistettakoon toisaalta, että ennen Sabres-peliä saivat Pensiltä yhtä kovasti turpaan. Kahdesta heikosta joukkueesta voitot takana. Avsilla on hyvät tsäänssit vääntää itsensä vielä playoffeihin, ellei Wild nyt oikeasti hirmuvireeseen ylly.

Mitenkäs Rendulic on pelannut? Näettekö minkälaisena kaverin tulevaisuuden NHL:ssä ja Avsin organisaatiossa ylipäätään? Todella hienoa, että näistä pienistä lätkän ihmemaista alkaa tulla näitä pelaajia, Rendulic vielä aika puskista itselle.
 

Ralph

Jäsen
Miten se muka nyt kasvaa kun eroa on enää vain 3 pistettä?
Ai katos, heitin hatusta että ero kasvoi kun olettamus oli sellainen muiden otteluiden tuloksia lukiessa. Mutta tosiaan, ero on vain kolme pistettä. Toki siinä edessä on Kings, joka on pelannut lisäksi vähemmän pelejä, mutta mutta.

Minnesota nyt ei ole huippuvirettä tällä kaudella nähnytkään.

Mitenkäs Rendulic on pelannut? Näettekö minkälaisena kaverin tulevaisuuden NHL:ssä ja Avsin organisaatiossa ylipäätään?
Wildin huippuvireellä tarkoitin viimeisien pelien voittoja, jonka perusteella puolustuspelaaminen on rauhoittunut. Toki lisää katsotaan tilannetta, kun on pari peliä lisää alla.

Bornalla näen ainakin minä tulevaisuuden NHL:ssä. Ei mikään taikuri vielä NHL-kaukaloissa ole ollut, mutta vahvaa peruspelaamista ja nuori kaveri kyseessä. Ensi kaudella jo vakituisesti NHL:ssä, kuka tietää. Juuri nythän Rendulic on rikki.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Semmonen juttu vielä, että Calvin Pickardin NHL-kypärässä on kuvitettuna kaikki Avalanchen pelaajat, joiden pelinumero on jäädytetty. Eli esimerkiksi Patrick Royn kuva. Kenellä muulla on oman päävalmentajansa kuva kypärässään?
 

Ralph

Jäsen
Ryan O'Reillyn kintereillä on nyt ilmeisesti Sabres ja Maple Leafs. Mitä mahtavat tarjota vaihdossa... Jake Gardiner tulee väkisin mieleen, mutta toisaalta Avalanche tarvitsee leftin puolustajan joka osaa puolustaa hyvin.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Olipa haluton ja/tai väsynyt Avalanche St. Louisissa. Tälläisellä esityksellä saavatkin jäädä pois pudotuspeleistä, eivätkä siellä kyllä pärjäisikään. Saivatkohan edes yhtään vetoa ylivoimalla aikaan. Seuraavaksi Boston kotona vielä ennen All Stars -viikonloppua.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Peli parantunut kyllä alkukaudesta ja onpa siinä pari kertaa jopa vedotkin voitettu. Voittoputkiahan tuo vaatisi jos meinaa edes taistella jatkoon menosta. Heti kun ollaan saatu muutama voitto niin tulee tuollainen jakso jossa jäädään pisteittä tai saadaan jämäpiste ottelusta.

Blues peli ei mielestäni ollut ainakaan parin ekan erän osalta, jotka katsoin kovinkaan huonoa. Vastustaja oli vaan niin paljon parempi ettei siinä ollut juurikaan tehtävissä.

Ehkä kuvaavin asia koko kaudelta on se, että joukkue on onnistunut ottamaan oikeita voittoja ainoastaan 14 kappaletta. Nykyinen pistelaskusysteemi ja rankkarikisat vääristävät kyllä joukkueiden tasoa aikalailla. Siellä on 4 joukkuetta joilla on vähemmän voittoja kun Avalanchella.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Suurin ero viime kauteen on juuri noissa yhden maalin peleissä. Avalanche taitaa olla tällä kaudella eniten jatkoaikapelejä pelannut joukkue. Viime vuonna niistä napsittiin voittoja, tällä kaudella on liian usein tuloksena ollut se yksi piste. Olkoonkin, että pari kertaa on jäänyt se yksikin saamatta.
 

MCSane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Jokerit, FC Barcelona
Pitkästä aikaa tulin tänne pyörähtämään ja voisin jonkunnäköstä mielipidettä tarjota. Alkukauden jälkeen peli on lähtenyt parempaan suuntaan, vaikka se ei mitään päätä huimaavaa ole vieläkään, silti playoff-taistelussa vielä hyvin mukana ja sitä voi pitää jo saavutuksena. Erik Johnson ja maalivahdit tuntuvat olevan ainoat, jotka pystyvät pelaamaan huipputasolla pelistä toiseen, Duchene ollut alkukauden jälkeen aivan kadoksissa (lukuunottamatta muutamaa viime peliä), MacKinnon ei oikein saa spurteillaan mitään aikaan ja puolustajat osaavat pelata häntä vastaan. Ryan O'Reilly ehkä tämän hetken parhaimpia hyökkääjiä joukkueessa todella heikon alun jälkeen. Landeskog myös parantanut viime aikoina, esitykset heittelehtii laidasta laitaan, mutta yritystä tuntuu joka yö olevan. Tanguay-Iginla kaksikkoa on hieno katsoa ja mitä pidemmälle kausi etenee niin Iginlan värväys tuntuu paremmalta, 30 maalia menee vielä rikki tällä kaudella.

Isoimpia heikkouksia on ollut ylivoima ja avauspelaaminen. Ylivoima yksi sarjan huonoimpia ja millä kokoonpanolla?! Alueelle ei meinaa päästä ollenkaan ja sitten kun sinne päästään niin harvoin sitä kiekkoa saadaan maalille asti, varsinkin jos siellä on Holden viivassa. Roy on tähän myös turhautunut pahasti, siitä todisteena ylivoimalla näkyvät Mcleodit, talbotit sun muut turhakkeet, jotka alivoimaan tottuneina tappavat tämänkin erikoistilanteen.
Tilastojen perusteella tappiot voisi laittaa top6 hyökkääjien syyksi, tehoja syntyy todella heikkoon tahtiin, mutta maaleja on vaikea takoa kun omalla puolustusalueella vietetään suurin osa pelistä. Kukaan pakeista (poislukien Johnson) ei saa sitä kiekkoa avattua tai tuotua pois omalta puolustusalueelta, Guenin ja Holden varsinkin järkyttävää katottavaa tässä hommassa, St. Louis Blues peli oli hyvä esimerkki siitä kun hyökkääjät tulee kovaa karvaamaan niin ei siinä puolustajilla tahdo taitotaso riittää vaan roiskivat kiekon punaselle, josta alkaa vastustajan uusi rummutus. Roy sanoi ottelun jälkeen että Bluesilta pitäisi ottaa oppia paljon tuossa hommassa.

O'Reilly tuntui olevan alkuviikon kuumin puheenaihe, taisi jokainen tsn:n asiantuntija tarttua asiaan jollain tavalla. Jos joku jaksaa ja osaa lukea englantia niin McKenzie kirjoitti erittäin hyvän artikkelin mahdollisista treideistä. Kuten Ralph sanoi Toronto ja Buffalo tuntuvat olevan todennäkösimmät ostajat tällä hetkellä, Roy ei kuitenkaan varsinaisesti ole kauppaamassa O'Reillya pitkin liigaa, en usko että kovin helpolla on luopumassa yhdestä lempipelaajastaan. McKenzie ja moni muu asiantuntija oli sitä mieltä että Buffalon Myers ja O'Reilly menisi päittäin ilman plussia tai miinuksia. Myers ja Gardiner ovat näistä joukkueista ehdottomasti ne ketkä on keskusteluissa mukana. Mahdollinen treidi Buffalon kanssa olisi Grigorenko + Myers <-> O'Reilly + ???? Jotain pitäisi Coloradon tuohon vielä lisätä. Grigorenko voisi olla todella hyvä lisäys Coloradolle, yhteys löytyy Royn väliltä kun Grigorenko pelasi useamman kauden OHL:ssä Royn alaisuudessa. Kun Buffalolle tulisi Draftistä todennäköisesti McDavid/Eichel, O'Reilly sentterinä jomman kumman takana ja Reinhart vielä kolmosketjun kapellimestari niin ei heille löydy tarvetta enää Grigorenkolle.

Dissonanssille vielä sen verran tuosta Stuart jutusta että nyt olet kyllä ihan väärillä raiteilla, Stuart tuo tarvittavaa ilkeyttä puolustukseen mitä ei muilta joukkueesta löydy ja on isoin palanen Coloradon toimivassa alivoimassa. Mitä väliä mikä sen pakkiparin numero on kun pelaa isoja minuutteja vastustajien parhaimpia vastaan. Sopimuksen teko jo kauden alussa oli tosiaan täysi farssi, mutta se rupeaa näyttämään ihan hyvältä.

Uusista pelaajista vielä sen verran että Rendulic ja Everberg on olleet positiivinen yllätys, isoja kavereita, ymmärtävät peliä ja hyökkäyspäässäkin tullut tulosta. Rendulicin loukki oli harmittava, juuri kun kolmosketjukin olisi näyttänyt hyvältä. Redmond aloitti erinomaisesti kauden, pelasi pari peliä huonosti ja Roy ei ole päästänyt sen jälkeen pelaamaan, todella ärsyttävää kun siellä kiekkoilee tilalla Holdenia ja Gueniniä, jotka kuuluisivat jonnekkin muualle kuin NHL:ään. Redmond auttaisi pelin avauksessa valtavasti ja 2. yv:ssä pystyisi tekemään enemmän tulosta mitä Holden pystyisi ikinä edes haaveilemaan.

Yöllä otetaan 3-0 voitto Bostonista ja jäädään ihailemaan Johnsonin esityksiä all-starsissa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
O'Reilly tuntui olevan alkuviikon kuumin puheenaihe, taisi jokainen tsn:n asiantuntija tarttua asiaan jollain tavalla. Jos joku jaksaa ja osaa lukea englantia niin McKenzie kirjoitti erittäin hyvän artikkelin mahdollisista treideistä. Kuten Ralph sanoi Toronto ja Buffalo tuntuvat olevan todennäkösimmät ostajat tällä hetkellä, Roy ei kuitenkaan varsinaisesti ole kauppaamassa O'Reillya pitkin liigaa, en usko että kovin helpolla on luopumassa yhdestä lempipelaajastaan. McKenzie ja moni muu asiantuntija oli sitä mieltä että Buffalon Myers ja O'Reilly menisi päittäin ilman plussia tai miinuksia. Myers ja Gardiner ovat näistä joukkueista ehdottomasti ne ketkä on keskusteluissa mukana. Mahdollinen treidi Buffalon kanssa olisi Grigorenko + Myers <-> O'Reilly + ???? Jotain pitäisi Coloradon tuohon vielä lisätä. Grigorenko voisi olla todella hyvä lisäys Coloradolle, yhteys löytyy Royn väliltä kun Grigorenko pelasi useamman kauden OHL:ssä Royn alaisuudessa. Kun Buffalolle tulisi Draftistä todennäköisesti McDavid/Eichel, O'Reilly sentterinä jomman kumman takana ja Reinhart vielä kolmosketjun kapellimestari niin ei heille löydy tarvetta enää Grigorenkolle.

Sabresilla varmasti olisi enemmän annettavaa treidi muodossa kuin ehkä Leafsillä, mutta koskahan tämä Myers -huhu saisi riittää. Murray sanoi jo aiemmin, että ei lähde treidaamaan Myersiä ellei "sukat pyöri jaloissa" ja tämä ei ole kyllä sellainen missä ne pyörisivät. O'Reilly olisi kyllä mielenkiintoinen lisä Sabresin sentteriosastoon, mutta jos Sabresin sentterit ovat Girgensons/Grigorenko/Reinhart/McEichel -osastoa, niin aika utopiselta kuulostaisi tämä treidi. ja jos ei Avsin suunnalta ketään puolustajaa ole tulossa, niin Sabresin puolustus kärsisi melkoisesti Myersin lähdöstä. Sabresin ei varsinkaan pitäisi tehdä Grigorenkon kanssa hätiköityjä johtopäätöksiä, sillä hänessä on pirusti potentiaalia, positiiviseksi ongelmaksi tulee tulevaisuudessa toki tuo, missä ketjussa häntä peluutettaisiin, kun Reinhart on valmis.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
O'Reilly tuntui olevan alkuviikon kuumin puheenaihe, taisi jokainen tsn:n asiantuntija tarttua asiaan jollain tavalla. Jos joku jaksaa ja osaa lukea englantia niin McKenzie kirjoitti erittäin hyvän artikkelin mahdollisista treideistä. Kuten Ralph sanoi Toronto ja Buffalo tuntuvat olevan todennäkösimmät ostajat tällä hetkellä, Roy ei kuitenkaan varsinaisesti ole kauppaamassa O'Reillya pitkin liigaa, en usko että kovin helpolla on luopumassa yhdestä lempipelaajastaan. McKenzie ja moni muu asiantuntija oli sitä mieltä että Buffalon Myers ja O'Reilly menisi päittäin ilman plussia tai miinuksia. Myers ja Gardiner ovat näistä joukkueista ehdottomasti ne ketkä on keskusteluissa mukana. Mahdollinen treidi Buffalon kanssa olisi Grigorenko + Myers <-> O'Reilly + ???? Jotain pitäisi Coloradon tuohon vielä lisätä. Grigorenko voisi olla todella hyvä lisäys Coloradolle, yhteys löytyy Royn väliltä kun Grigorenko pelasi useamman kauden OHL:ssä Royn alaisuudessa. Kun Buffalolle tulisi Draftistä todennäköisesti McDavid/Eichel, O'Reilly sentterinä jomman kumman takana ja Reinhart vielä kolmosketjun kapellimestari niin ei heille löydy tarvetta enää Grigorenkolle.

Dissonanssille vielä sen verran tuosta Stuart jutusta että nyt olet kyllä ihan väärillä raiteilla, Stuart tuo tarvittavaa ilkeyttä puolustukseen mitä ei muilta joukkueesta löydy ja on isoin palanen Coloradon toimivassa alivoimassa. Mitä väliä mikä sen pakkiparin numero on kun pelaa isoja minuutteja vastustajien parhaimpia vastaan. Sopimuksen teko jo kauden alussa oli tosiaan täysi farssi, mutta se rupeaa näyttämään ihan hyvältä.

Eikai Roy O'Reillysta mielellään luopuisi, mutta ei siinä taida vaihtoehtoja olla. Mies ei halua jatkaa ja mitä lähemmäs aika etenee O'Reillyn sopimuksen loppumista, sitä vähäisemmäksi arvo käy. O'Reillyn käveleminen pois ilman vastinetta olisi katastrofi.

Niinkuin adetti totesi, ei Murray ole todellakaan kauppaamassa nuorta ykkösparin pakkia pitkällä ja hyvällä sopimuksella mihinkään vuoden rentaliin. Murray on monesti, viimeksi ihan hiljattain sanonut, että hän ei ole Myersia kauppaamassa ellei vastine ole jotain älytöntä. Rental-pelaaja ei ole mitään älytöntä.

Menee jo aika vitsiksi, että Buffalo heittäisi kylkeen vielä Grigorenkon. Blue chip -prospectit eivät käytännössä koskaan edes yksinään vaihdu rentaleihin. Grigorenko on parantanut aivan helvetisti kokonaisvaltaista pelaamistaan, hänet valittiin juuri AHL:n viikon pelaajaksi, ja hän on lähestymässä ppg-tahtia pelatessa sekaisin olevassa Amerksissa ykkössentterinä. Liigassa pelaa yksi tällä hetkellä tähtisentteriksi luokiteltava kaveri, jolla on samanlainen kehityskulku ja samanlaiset ominaisuudet - Ryan Johansen. Ainoana erotuksena se, että Grigorenko oli junioreissa selvästi tehokkaampi kuin Johansen.

Buffalolla on tasan yksi sentteri kuoriutunut NHL-tasolla pelimieheksi ja se on Girgensons. Grigorenko on NHL-valmiimpi kuin esim. Reinhart eikä Reinhartin lopullisesta tasosta ole mitään takeita. Sentteritilanne on siis kaikkea muuta kuin "ratkaistu", minkä lisäksi senttereitä voidaan hyvin istuttaa laitaankin. Mielummin Buffalo antaa nyt Grigorenkon lyödä itsensä läpi ja pyytää hänestä helvetin ison vastineen kuin kauppaa hänet pilkkahintaan nyt, kun hän ei ole vielä kerennyt itseään läpi lyömään.

Jos nyt ylipäänsä katsellaan O'Reillyn kanssa vastaavassa tilanteessa olevien pelaajien treidivastineita, niin homma näyttää tältä: Jason Pominville vaihdettiin Hackettiin, Larssoniin, 1st round pickiin ja 2nd round pickiin. Pominvillella oli 1,5 vuotta sopimuksestaan jäljellä. Ryan Kesler vaihdettiin 1st round pickiin, Nick Boninoon ja Luca Sbisaan. Keslerilla oli kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Jason Spezza (sekä Ludwig Karlsson) vaihdettiin 2nd round pickiin, Jason Chiassoniin, Nick Pauliin sekä Alex Guptiliin. Spezzalla oli sopimusta jäljellä yksi vuosi. Bobby Ryan vaihdettiin 1st round pickiin, Jacob Silfverbergiin ja Stefan Noeseniin. Hänellä oli sopimusta kaksi vuotta jäljellä.

Tuosta on helppo päätellä, että O'Reillysta tulee tuollainen paketti tulevaisuuden palasia. O'Reilly tulee suurella todennäköisyydellä treidatuksi draftissa, jolloin hänellä on yksi vuosi sopimusta jäljelle. 1st round pick + prospect + prospect olisi täten varsin realistinen hinta. Tuo olisi about sama hinta kuin Bobby Ryanista, mutta Ryanilla oli yksi vuosi enemmän jäljellä, mikä nosti hintaa. Noissa treideissä ei ole liikkunut yksikään blue chip -prospecti. Ajatuskin, että yhtäkkiä O'Reilly, joka pelaa alavireistä kautta, liikuttaisi Myersin ja Grigorenkon arvoisia palasia, saati molempia, on melko utopistinen.

Murray on O'Reillyn perässä, koska Buffalolla piisaa pickeja ja prospecteja, joten hän voi tuollaisen paketin kasata melko vaivattomasti ilman, että siitä aiheutuisi isompaa lovea mihinkään. Olen sanonut jo aikaisemmin, että jos O'Reilly on kaupan, toivon Murrayn olevan perässä. Onneksi asia näyttää olevan näin.

Mitä tulee Stuartiin, niin pointti oli se, että hänestä maksettiin markkina-arvoon nähden liian paljon ja hänelle annettiin liian nopeasti liian pitkä ja kallis sopimus.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kirjoitan nyt ihan omana viestinä tämän.

Olen käynyt tässä osiossa keskusteluita siitä, että tulevaisuutta ajatellen Coloradon palkanmaksukyky capin noustessa voi olla ongelmallinen. Täällä kuitenkin esitettiin, että Colorado tulee olemaan "cap-joukkue" tulevaisuudessa.

Technically, the Avs don't absolutely have to trade O'Reilly. They have the cap room to keep him but they're not going to like the cost of potentially paying him more than Duchene, and they do have an internal budget they adhere to. That's why Paul Stastny was allowed to walk to free agency (and St. Louis) last summer and why most feel it's inevitable they won't allow O'Reilly to do the same thing without getting something in return.

http://www.tsn.ca/a-ryan-o-reilly-trade-is-more-complicated-than-we-think-1.186227 (linkki vie TSN:n sivuille)

Bob MacKenziella on kuitenkin toista tietoa, jonka mukaan Colorado operoi sisäisellä budjetilla, ja jonka takia Paul Stastny päästettiin menemään.

Näistä insidereista juuri Bob MacKenzie on kaikkein luotettavin, kun puhutaan ihan faktatiedoista. Eiköhäin tämäkin ole syynä sille, että O'Reillya ei ole varaa pitää. Sieltä on tulossa Erik Johnsonin ja MacKinnonin isot korotukset, ja jos operoidaan sisäisellä palkkabudjetilla, ei kaikkia kolmea ole varaa pitää. Näin ollen on myös epätodennäköistä, että Colorado pystyisi edes ottamaan kallispalkkaista pelaajaa vaihdossa takaisin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kirjoitan nyt ihan omana viestinä tämän.

Olen käynyt tässä osiossa keskusteluita siitä, että tulevaisuutta ajatellen Coloradon palkanmaksukyky capin noustessa voi olla ongelmallinen. Täällä kuitenkin esitettiin, että Colorado tulee olemaan "cap-joukkue" tulevaisuudessa.



http://www.tsn.ca/a-ryan-o-reilly-trade-is-more-complicated-than-we-think-1.186227 (linkki vie TSN:n sivuille)

Bob MacKenziella on kuitenkin toista tietoa, jonka mukaan Colorado operoi sisäisellä budjetilla, ja jonka takia Paul Stastny päästettiin menemään.

Näistä insidereista juuri Bob MacKenzie on kaikkein luotettavin, kun puhutaan ihan faktatiedoista. Eiköhäin tämäkin ole syynä sille, että O'Reillya ei ole varaa pitää. Sieltä on tulossa Erik Johnsonin ja MacKinnonin isot korotukset, ja jos operoidaan sisäisellä palkkabudjetilla, ei kaikkia kolmea ole varaa pitää. Näin ollen on myös epätodennäköistä, että Colorado pystyisi edes ottamaan kallispalkkaista pelaajaa vaihdossa takaisin.

Coloradon tämän kauden cap payroll on 70 miljoonaa capin ollessa 69 miljoonaa,joten en ymmärrä miten tuo Colorado ei olisi cap-joukkue. Jos Coloradossa olisi sisäinen palkkakatto käytössä, niin eivät he olisi Stuartia, Iginlaa ja Briereä hankkineet vaan peluuttaneet nuoria heidän tilallaan.

Sakic/Sherman/Kroenke en nyt muista kuka on maininnut, että Coloradolla ei ole käytössään joukkueen sisäistä palkkakattoa. Sen sijaan siitä on ollut puhetta, että Colorado ei mieluusti mene yli tuon kuuden miljoonanan caphitin, koska siihen on Duchenen sopimus asettanut "katon". Tuo "katto" kuulostaa hieman tyhmältä, mutta näin se vain ilmeisesti on. Stastnyn he yrittivät saada tuohon kuuteen miljoonaan ja ihan viime metreillä taisivat tarjota hänen vanhaa 6,6 miljoonan caphittia, mutta Stastny otti 7,5 miljoonan caphitin ja meni Bluesiin. Colorado ei kokenut, että Stastny olisi noin arvokas heille ja se on ihan ymmärrettävää, kun O'Reillyn, MacKinnonin ja Johnsonin tulevat sopimukset tulevat viemään yhteensä yhden kärkipelaajan verran capista tilaa verrattuna nykyisiin sopimuksiin.

Tuossa lisää kaikkien rakastaman Denver Postin punapään blogista.

Summa summarum kyllä Coloradolla on varaa pitää O'Reilly tai vaihtaa hänet kalliiseen pelaajaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Coloradon tämän kauden cap payroll on 70 miljoonaa capin ollessa 69 miljoonaa,joten en ymmärrä miten tuo Colorado ei olisi cap-joukkue. Jos Coloradossa olisi sisäinen palkkakatto käytössä, niin eivät he olisi Stuartia, Iginlaa ja Briereä hankkineet vaan peluuttaneet nuoria heidän tilallaan.

Sakic/Sherman/Kroenke en nyt muista kuka on maininnut, että Coloradolla ei ole käytössään joukkueen sisäistä palkkakattoa. Sen sijaan siitä on ollut puhetta, että Colorado ei mieluusti mene yli tuon kuuden miljoonanan caphitin, koska siihen on Duchenen sopimus asettanut "katon". Tuo "katto" kuulostaa hieman tyhmältä, mutta näin se vain ilmeisesti on. Stastnyn he yrittivät saada tuohon kuuteen miljoonaan ja ihan viime metreillä taisivat tarjota hänen vanhaa 6,6 miljoonan caphittia, mutta Stastny otti 7,5 miljoonan caphitin ja meni Bluesiin. Colorado ei kokenut, että Stastny olisi noin arvokas heille ja se on ihan ymmärrettävää, kun O'Reillyn, MacKinnonin ja Johnsonin tulevat sopimukset tulevat viemään yhteensä yhden kärkipelaajan verran capista tilaa verrattuna nykyisiin sopimuksiin.

Tuossa lisää kaikkien rakastaman Denver Postin punapään blogista.

Summa summarum kyllä Coloradolla on varaa pitää O'Reilly tai vaihtaa hänet kalliiseen pelaajaan.

Eihän Daterilla ole tuossa mitään faktaa. MacKenzie taas aika suorasanaisesti sanoo, että Colorado operoi sisäisellä budjetilla. Kuten todettua, jos liigassa on yksikin insider, jonka faktaväitteisiin voi luottaa, se on MacKenzie.

Se, että Coloradossa käytetään nyt rahaa, ei tarkoita, että siellä oltaisiin sitouduttu siihen myös capin noustessa. Coloradolla on luvassa ensi kauden jälkeen isoja korotuksia esim. Barrielle, Johnsonille ja MacKinnonille. Jos ruvetaan jakamaan monivuotisia sopimuksia, niin silloin merkitystä on sillä, jos siellä on sisäinen katto.

Jos tuo selitys siitä, että Duchenen sopimus on jonkun yksittäisten sopimuksen katto pitää paikkansa, Coloradossa työskentelee tyhmempiä ihmisiä kuin osasin ikinä kuvitella. Jotenkin se on vain loogisempaa, että siellä se sisäinen budjetti on.

summasummarum. Tässä on nyt nimimerkki Juteenin ja potkut saaneen juoppojournalistin (jonka sisäpiiritietoihin ei ole ollut luottamista pitkään aikaan) mielipide vastaan MacKenzien. Jokainen luottakoon kehen parhaaksensa näkee.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Eihän Daterilla ole tuossa mitään faktaa. MacKenzie taas aika suorasanaisesti sanoo, että Colorado operoi sisäisellä budjetilla. Kuten todettua, jos liigassa on yksikin insider, jonka faktaväitteisiin voi luottaa, se on MacKenzie.

Se, että Coloradossa käytetään nyt rahaa, ei tarkoita, että siellä oltaisiin sitouduttu siihen myös capin noustessa. Coloradolla on luvassa ensi kauden jälkeen isoja korotuksia esim. Barrielle, Johnsonille ja MacKinnonille. Jos ruvetaan jakamaan monivuotisia sopimuksia, niin silloin merkitystä on sillä, jos siellä on sisäinen katto.

Jos tuo selitys siitä, että Duchenen sopimus on jonkun yksittäisten sopimuksen katto pitää paikkansa, Coloradossa työskentelee tyhmempiä ihmisiä kuin osasin ikinä kuvitella. Jotenkin se on vain loogisempaa, että siellä se sisäinen budjetti on.

summasummarum. Tässä on nyt nimimerkki Juteenin ja potkut saaneen juoppojournalistin (jonka sisäpiiritietoihin ei ole ollut luottamista pitkään aikaan) mielipide vastaan MacKenzien. Jokainen luottakoon kehen parhaaksensa näkee.

Siitä Denver Postin uutinen josta löytyy videokin, kun Sakic ja Roy puhuvat salary structuresta, eikä mistään internal capista. Tuo salary structure ei nyt välttämättä mikään fiksuin ole, jos siitä pidetään kiinni kynsin ja hampain. Duchenen sopimus on asettanut tämän hetkisen ylärajan sopmimuksille ja Colorado ei mieleillään sen yli mene.

En tiedä mistä tuon mielipiteeni keksit, kun sanoin heti, että joku mainitsemistani henkilöistä on puhunut tuosta yksittäisten sopimusten palkkakatoista ja se oli tarkistuksen jälkeen Sakic. Joku ei mielestäni ole tykännyt siitä, että pistetään sanoja toisten suuhun, mutta nyt ei vain tule mieleen kuka...
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siitä Denver Postin uutinen josta löytyy videokin, kun Sakic ja Roy puhuvat salary structuresta, eikä mistään internal capista. Tuo salary structure ei nyt välttämättä mikään fiksuin ole, jos siitä pidetään kiinni kynsin ja hampain. Duchenen sopimus on asettanut tämän hetkisen ylärajan sopmimuksille ja Colorado ei mieleillään sen yli mene.

En tiedä mistä tuon mielipiteeni keksit, kun sanoin heti, että joku mainitsemistani henkilöistä on puhunut tuosta yksittäisten sopimusten palkkakatoista ja se oli tarkistuksen jälkeen Sakic. Joku ei mielestäni ole tykännyt siitä, että pistetään sanoja toisten suuhun, mutta nyt ei vain tule mieleen kuka...

Kyllähän tuosta "structuresta" höpiseminen ennemminkin viittaa juuri MacKenzien mainitsemaan sisäiseen budjettiin. Niinkuin varmasti MacKenzien juttuja lukeneena tiedät, mies alleviivaa viiden lauseen mittaisella virkkeellä aina, jos spekuloi. Tuossa hän ei tee sitä laisinkaan. Tuossa mikään ei viittaa siihen, että mitään sisäistä palkkakattoa ei olisi.

Minä viittasin höpinöilläsi tuohon "summasummarumiisi", jossa hyvinkin varmaksi väitit, että palkka ei ole mikään ongelma O'Reillyn pitämiselle. MacKenzie taas on artikelissaan eri mieltä.

Mielenkiintoisesti otit tuosta artikkelista kyllä faktana nuo puheet tuosta mahdollisen Myers<->O'Reilly swapin "tasapuolisuudesta", mutta nyt nämä, omaan makuun epämiellyttävät, asiat artikkelissa, eivät sitten pidäkään paikkansa?

Muussa tapauksessa tuo menee jo periaatetason höpinöiksi. Onko Sakic/Roy todellakin niin idiootteja, että ottavat joksikin mittapuuksi sopimuksen, jossa osa vuosista on RFA-vuosia? Eihän siinä ole mitään järkeä. Jos tuo pitää paikkansa, niin Erik Johnson tulee lähtemään melko suurella varmuudella Coloradosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös