Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 458 135
  • 1 994

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Stanilla yskii, ei tullut varausoikeuksia eikä todellisia treidejäkään ole syntynyt. Hyvä että Raanta sai jatkaa NHL tasolla, komennuksia laatikkoon toki tullee aika vähän Lunkan takana.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Hieman ristiriitaiset fiilikset Raannan kaupasta.

Aina iloisen raumalaisen kannalta on hienoa, että ura jatkuu näillä näkymin NHL:n puolella, kun Rangers kauppasi Talbotin pois vaihtoaitiota miehittämästä. Kuten @reme kirjoitti, Lundqvistin takana lienee ilman loukkaantumisia luvassa vielä vähemmän startteja kuin Crawfordin takana kertyi. Tosin näyttöpaikkansa tehokkaasti käyttänyt ja puoli-ilmaisen sopimuksen omistava Darling sysäsi Raannan jo päättyneellä kaudella AHL:ään, joten sinne olisi tie vienyt todennäköisesti ensi syksynäkin.

Näkisin kaupan puhtaasti taloudellisena ja waivereihin liittyvänä. Hawks ei olisi voinut siirrellä Raantaa farmiin ilman pelkoa hänen menettämisestään. Lisäksi yksisuuntaisella sopimuksella AHL:ssäkin olisi kertynyt palkkaa 800 000 dollaria. Lähtökohtaisesti IceHogsia vahvistavan Haggertyn tulokassopimus maksaa farmissa vain 70 000 dollaria sekä 92 500 dollarin allekirjoitusbonuksen. NHL-palkka on 925 000 dollaria. Näin ollen Haggerty tulee Hawksille halvemmaksi ja 22-vuotiaalla nollan NHL-pelin hyökkääjällä kuvittelisin olevan jäljellä vielä Waiver-vapauttakin. En tuomitse Haggertya, mutta varaamattomana Rangersiin sopimuksen tehneellä entisellä yliopistopelaajalla en näe kovin kirjasta NHL-tulevaisuutta edessään.

Kaupan varjopuoli lankeaa IceHogsille, jonka ainoa maalivahti on tällä hetkellä keskinkertainen ECHL-tason Mac Carruth. Varaustilaisuus ei tuonut molareita yhtään lisääkään. 34-vuotiaan UFA-Leightonin lisäksi AK Bars Kazanin Anders Nilsson on ollut esillä huhuissa, mutta hyvän KHL-kauden jälkeen en oikein näe järkeä hänen lähteä tahkoamaan AHL-kaukaloita. Hänellä on kuitenkin jo aiemmin kolmen kauden kokemus AHL:stä. Hawks-prospekteista löytyy myös sopimuksettomat Matt Tomskins sekä Ivan Nalimov. Ensimmäinen aloittaa kolmannen kauden yliopistossa ja jälkimmäinen toisen kauden KHL:ssä. IceHogsin näkökulmasta Raannan kauppaaminen oli huono ja pakottaa organisaation hankkimaan farmivahdin tai kaksi markkinoilta.

Ilman tasokasta farmivahtia Crawfordin mahdollinen loukkaantuminen saattaisi pahimmassa tapauksessa kaataa Hawks-maalin korttitalon. Lähinnä siinä tapauksessa, että Darling ei pystyisikään kantamaan vastuuta yhtä hienosti kuin Nashville-sarjassa. Kiekkokiertolainen ei olekaan vielä ollut siinä tilanteessa, että hänen takanaan ei ole NHL-tason maalivahtia varmistamassa.
 
Viimeksi muokattu:

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Tulinpa kirjoittamaan tuntemuksiani Raannan kaupasta yön yli nukuttuani, ja ilokseni @lunde olikin tyhjentävästi tilannetta analysoinut. Tuota waiver-asiaa en ollut ajatellut, siinä on varmaan joukkueen kannalta pajon perää.

Antin puolelta kauppa on mielestäni hyvä. Raannan paikka ei mielestäni ole farmissa, joten olen miehen puolesta hyvin iloinen. Ja Nykissä on varmasti kiva asustella verrattuna moneen muuhun änärikaupunkiin.

Chicagon kannalta kauppa on mielestäni tappio. Vastine oli mitätön. Crown takana on nyt suuren tarinan kirjoittanut Chicagon kullanmuru Darling - mutta miten mahtaa tarina jatkua? Onko miehestä oikeaksi NHL-maalivahdiksi piemmällä tähtäimellä?

Sekin tässä selvisi, että Crawfordin kauppaaminen voidaan varmuudella unohtaa. Joillekin tämä on varmaan iso pettymys, ja capin kannalta Crow on iso satsaus vuosiksi eteenpäin. Olisiko Chicago sitten voinut pelata voitokkaasti parivaljakolla Raanta - Darling?

Antille toivon mahdollisuuksia näyttää taitojaan. Blackhawks-reportterien twiittailivat myös mieheltä tulevista loistavista jutuista, jotka nyt viihdyttävät Rangersin seuraajia. Mies oli selvästi pidetty. Toivottavasti suosio seuraa Isoon Omenaan.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Chicagon kannalta kauppa on mielestäni tappio. Vastine oli mitätön.

Olen tainnut jo tästä kirjoitellakin, mutta Raantaa yritettiin kaupata siirtotakarajalla ilman menestystä. Kuten @lunde jo totesikin, Raanta ei olisi ollut tulevalla kaudella waiver-vapaa ja hänellä oli yksisuuntainen sopimus, joten Raanta olisi todennäköisesti menetetty waivereilta ilman mitään korvausta tai hänelle olisi tullut maksaa NHL-palkkaa alhaalla pelaamisesta. Darling on organisaation mielestä kakkosveskari ja kaiken lisäksi vielä huomattavasti halvempi kuin Raanta, joten parempi, että saatiin jonkinlainen vastine kuin ei mitään. Lisäksi näitä maalivahteja oli markkinoilla paljon, joten kaupan ajankohtakaan ei ollut ehkä paras mahdollinen.

Itsekin olen Raannan puolesta onnellinen, että pääsee edes kakkoseksi kovaan organisaatioon, jossa on ihan realistisesti mahdollista voitttaa toinen pytty putkeen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tapahtumarikas draft takanapäin eikä montaa yötä enää hulluihin päiviin. Moni fani eri keskustelupalstoilla tuntui olevan pettynyt, että Bowman ei ollut aktiivisempi kaupparintamalla. Patrick Sharpin kauppaaminen oli tällä viikolla lähes kirkossa kuulutettu ja se ettei sitä nyt tapahtunut veti osan kannattajien mielen matalaksi. Sentään yhden siirron Stan sai aikaiseksi lähetettyään tosiaan Raannan isoon omenaan ja vaihdossa IceHogs sai laidalle vahvistusta Ryan Haggertyn muodossa.

Raannan kohtalo sekä syyt kauppaan on jo täällä hyvin käsitelty lunden ja B4rren toimesta. On hyvä muistaa, että jos Canucks sai Eddie Läckistä kaksi kolmoskierroksen varausvuoroa, niin Raannan arvo markkinoilla oli tuo mitä hänestä saatiin. Trevor Linden totesi parhaiten kommentoidessaan tuota Läckin kauppaa, että markkinat määrittävät pelaajien arvon. Ei se mitä itse siitä ajattelet tai haluaisit saada. Tämä sama pätee tietenkin myös Sharpin kohdalla ja luulen, että Bowmanilla on nyt aika realistinen käsitys mitä Sharpista voi takaisin olettaa. Voi olla, että Sharpin kohtaloa joudutaan odottamaan kunnes UFA-laiturien uudet osoitteet ovat selvillä.

Lunde on aivan oikeassa, että IceHogsin kohdalla näyttää nyt maalivahtitilanne huonolta. Toisaalta tässä on koko kesä ja syksykin vielä aikaa hankkia farmiin maalivahteja. Hyvänä esimerkkinä viime kesä jolloin Scott Darling hankittiin heinäkuussa ja Michael Leighton elokuussa.

***

Varaustilaisuudesta jäi tällä kertaa käteen mukavasti kokoa. Näistä pelaajista ei vielä ainakaan pariin vuoteen ole hätyyttelemään NHL-kokoonpanoon, mutta mielenkiintoisia projekteja kylläkin. Graham Knott on nyt yhdessä Roy Radken kanssa ainoita CHL:ssä pelaavia Blackhawksin prospektejä. Molemmat pelaavat OHL:ssä ja on mukava seurata tulevalla kaudella miten kyseiset nuorukaiset etenevät poluillaan.

Radovan Bondra sekä John Dahlström osallistuivat molemmat Blackhawksin omalle lyhyelle leirille tänä kesänä ja molemmat onnistuivat vakuuttamaan staffia siinä määrin, että kiinnityksen organisaatioon saivat. Bondra on kookas laituri ja jostain syystä mieleen pompahtaa Eric Dazen nimi, kun lukee Bondran pelillisistä ominaisuuksista. Ja tottahan toki on mukava saada lisää suomalaisiakin varauksia, vaikka kansallisuudella sinällään mitään merkitystä olekaan, mutta onhan Tuulolan pelejä hieman helpompi seurata kuin rapakon takaisia junnusarjoja.

Ehkä myöhemmin voisi vielä tehdä lyhyen koonnin näistä varauksista tai jos joku muu ehtii, niin olkaa hyvät vaan.

Edit. Korjataan sen verran, että Vancouver sai Läckistä siis kolmannen ja seitsemännen kierroksen vuorot.
 
Viimeksi muokattu:
Drafti oli tänä vuonna... noh... ei siellä nyt oikein ketään sellaista tarttunut haaviin kenestä voisi oikeasti olla erityisen onnellinen. Toki täytyy samalla myöntää, että tämä johtunee enemmän siitä, etten noita pelaajia tunne. Kuitenkin kun äkkiseltään vilkaisi tuota satsia, niin ei oikein kukaan pomppaa esiin.

Raanta kaupasta sen verran, että Haggerty voi olla parempi haku, mitä moni ajattelee. Ongelma on enemmänkin se, että eikös meillä ole jo aikamoinen kasa noita bottom 6 kavereita tuolla farmissa. Olisiko se pick ollut kuitenkin parempi yrittää saada, vaikka olisi 3rd rounderi tai jotain? Toki tämä on vähemmän riski koska Haggertyn itse veikkaan pelaavan jossain vaiheessa NHL:ssä täysipäiväisesti. Raannan kannalta tuo on mukavaa, että pääsi selvään kakkosmaalivahtipaikkaan. Onhan kaveri pelannut niin hyvin, että järjetöntä olisi jos ei saisi edes sitä kakkosmolarin paikkaa NHL:ssä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Drafti oli tänä vuonna... noh... ei siellä nyt oikein ketään sellaista tarttunut haaviin kenestä voisi oikeasti olla erityisen onnellinen. Toki täytyy samalla myöntää, että tämä johtunee enemmän siitä, etten noita pelaajia tunne. Kuitenkin kun äkkiseltään vilkaisi tuota satsia, niin ei oikein kukaan pomppaa esiin.

Raanta kaupasta sen verran, että Haggerty voi olla parempi haku, mitä moni ajattelee. Ongelma on enemmänkin se, että eikös meillä ole jo aikamoinen kasa noita bottom 6 kavereita tuolla farmissa. Olisiko se pick ollut kuitenkin parempi yrittää saada, vaikka olisi 3rd rounderi tai jotain?

Vaikea Raannasta on tuollainen vastine saada, jos tosiaan vertaa tuohon mitä Läckistä irtosi.

Draftista vielä sen verran, että kuolasin kovasti Christian Fischerin perään, mutta Arizona ehti napata Illinoisin pojan jo toisen kierroksen alussa. Kuvittelin, että ruotsalaisia rakastava Bowman tarttuu viimeistään Oliver Kylingtoniin vaan eipä sitten tarttunutkaan. isokokoinen venäläislaituri Alexander Dergachyov oli omissa toiveissa myös yhtenä nimenä, mutta hän päätyi lopulta kolmannella kierroksella kookkaisiin pelaajiin satsaavan Kingsin leiriin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Minua harmittaa edelleen tuo, ettei Bowman varannut Kylingtonia. Hän myös, niin kuin kaikki muutkin, voivat osoittautua tyhjiksi arvoiksi, mutta potentiaalia Oliverilla kuitenkin on enemmän kuin kenelläkään Bowmanin varaamalla pelaajalla. Pidän kuitenkin kokonaisuutena tämän vuoden draftista Chicagon osalta, pidempiä projekteja jokainen ja koko on ollut isossa osassa selkeästi. Toki Blackhawks on näyttänyt, että modernissa jääkiekossa koko ei välttämättä olekaan niin iso tekijä kuin arvata saattaa, mutta kyllä jokaisessa joukkueessa muutama karpaasi täytyy olla. Kovimmat odotukset ladon Grahamille, Bondralle pienimmät.

Ja sitten toiseen asiaan. Tässäkin ketjussa on epäilty Panarinin kokoa (joskin vähän) ja sitä kuinka pehmeä pelaaja hän on. Kirjoitin jo ensimmäiseen Artemia koskevaan viestiin, että kaveri ei kyllä välttele kontaktia ja on loistava fore-checkaaja. Vaikka se salilla käyminen ei takaa pelaajan olevan vahva, niin kyllä meikäläinen mielummin katselee tämmöistä Pannaria kuin hieman pienempää:

https://pbs.twimg.com/media/CIJo9gRWIAAzZH4.jpg

Linkki vie kuvaan Panarinista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tässä vielä lyhyt koonti viikonlopun saldosta. Kommentit eivät edusta omaa näkemystäni pelaajista, koska sellaista ei ole vaan nämä ovat eri sivuistoilta irroitettuja kuvauksia kyseisistä pelaajista. Yhteensä siis seitsemän varausta, joista neljä laitahyökkääjää ja kolme puolustajaa. Maalivahdit sekä keskushyökkääjät jätettiin tällä kertaa rauhaan. Blackhawksin varaukset kesältä 2015:

54. Graham Knott, LW (6´4, 190) CAN

Ensimmäinen varaus kohdistettiin fyysiseen laitahyökkääjään OHL:n Niagara IceDogseista. Kohtainen luistelija kokoisekseen, mutta kehitettävää ensimmäisissä potkuissa sekä ketteryydessä. Taklaa ahkerasti ja pelaa hyvin puolustussuuntaan, josta osoituksena alivoimavastuuta jo rookie-kaudellaan IceDogsin riveissä. Potentiaalia voimahyökkääjäksi jopa kakkosketjun laidalle, mutta on myös tavallaan hyvin turvallinen valinta, koska voi olla myös hyödyllinen kolmos-/nelosketjun pelaaja.

91. Dennis Gilbert, D (6´3, 201) USA
Kolmannelta kierrokselta napattiin "takapihalta" tuttu puolustaja. USHL:ssä Chicago Steelissä pelannut isohko puolustaja on erinomainen luistelija. Aikaisemmin lähinnä puolustavana puolustajana tunnettu Gilbert kehittyi viime kaudella myös kiekollisessa pelissä ja sai vastuuta lähes kaikissa tilanteissa. Pelaa kovaa kulmissa ja maalinedustalla sekä käyttää aktiivisesti mailaansa katkoakseen syöttö- ja vetolinjoja. Siirtyy ensi kaudeksi Notre Damen yliopistojoukkueen riveihin.

121. Ryan Shea, D (6´0, 175) USA
Pääasiassa USHS:ssä viime kauden pelannut Shea on hyvin luisteleva puolustaja, joka vielä muutama vuosi sitten pelasi hyökkääjänä. Parhaimmat avut kiekollisessa pelissä ja luistelussa, mutta puolustuspäässä vielä paljon opittavaa. Yhtenä suurimpana puutteena pidetään etäisyyksien kontrollointia. Puolustuspelaamisen saloja on toki vielä aikaa oppia ensi kaudella USHL:ssä ja sitä seuraavalla kaudella todennäköisesti NCAA:ssa.

151. Radovan Bondra, W (6´5 218) SVK
Pitkänhuiskea slovakkilaituri on mielenkiintoinen projekti. On enemmän ns. finesse-pelaaja kuin fyysinen rymistelijä ja raporttien mukaan suojaa hyvin kiekkoa sekä on ahne hyökkääjä. Ainakaan vielä U20-kisoissa ei ahneus riittänyt tilastoihin asti vaan jäi pisteittä seitsemässä pelissä. Blackhawksilla on ollut tuuria ja taikaa viidensillä kierroksilla ja ehkä myös tässä slovakissa voi olla jotain hyvää kasvamassa?

164. Roy Radke, RW (6´2 205) USA
Lisää kokoa organisaatioon Illinoisissa syntyneen laiturin muodossa. OHL:ssä Barrie Coltsin riveissä kolmosketjun roolissa viime kaudella pelannut Radke on tunnollinen pelaaja kentän kaikilla kolmella alueella. Ensi kaudelle ehkä jo isompaa roolia ja sitä kautta odotettavissa myös pistesarakkeeseen nousua? Radkelle oli unelmien täyttymys tulla varatuksi omaan suosikkijoukkueeseen.

181. Joni Tuulola, D (6´1 185) FIN

Markon poika Joni iski viime kaudella Liigassa 5+5=10 tehot 32 peliin. Hyvä kiekon käsittelijä, mutta kuten nyt niin moni muukin varattu pelaaja Joni tarvitsee vielä melkoisesti lisää voimaa mennäkseen uralla eteenpäin. Leftin puolen puolustaja teki todella näyttävän uransa avausmaalin liigassa.

211. John Dahlström, LW (6´0 178) SWE
Koko varaustilaisuuden viimeisenä huudetun pelaajan kunnian sai tänä vuonna Frölundan juniorimyllyn tuote Dahlström. Junnuissa iskenyt mukavat tehot viime kaudella ja varsinkin maalinteossa kunnostaunut, mutta muuten ei juuri dataa hänestä löytynyt. Sanotaan nyt vaikka, että Bowmanin kiintiö ruotsalaisvaraus. Oli tosiaan näytillä Chicagossa ennen draftia kuten Bondrakin, joten jotain positiivista muistijälkeä on Blackhawksin staffin jäsenille hänestä jäänyt.

(Lähteenä käytetty mm. Eliteprospects.com, Lastwordonsports.com, Jatkoaika.com ja Sbncollegehockey.com -sivustoja).
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tässä vielä lyhyt koonti viikonlopun saldosta.

Mahtava koonti, kiitoksia siitä.

Yhteenvetona jokaisesta draftatusta pelaajasta voi sanoa sen, että kullakin on pitkä tie edessä kohti NHL:ää ja varmasti Bowman pitää jokaista pelaajaa pitkänä projektina. Varsinkin yliopistojoukkueissaan ensi kaudella pelaavat lienevät kolkuttelemassa Rockfordin (tai Blackhawksin) ovia vasta aikasintaan kahden kauden päästä. Sen suhteen ei ole kyllä mitään ongelmaa ainakaan meikäläisellä, sillä kukaan ei tietyllä tavalla erotu lahjakkuudellaan erityisesti.

Annetaan marjojen kypsyä rauhassa ja seuraillaan tilannetta. Kovimmat odotukset asetan itse Knottille, Gilbertille sekä Radkelle. Suhtaudun erittäin skeptisesti Bondraan perustaen kyseenalaistamisen U20-kisoihin, mutta siellä scouttipuoli sekä Bowman ovat varmasti nähneet jotain jo ennen draftia niin kuin yllä kirjoitettiinkiin.

Toivottavasti tästä varaustilaisuudesta jää jotain käteen!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aivan kuten @Lico totesit ei näistä nuorukaisista ole vielä muutamaan vuoteen todennäköisesti edes ajatuksen tasolla valtaamaan pelipaikkoja NHL:n puolella. Siinä vaiheessa, kun tai jos joku näistä inkkaripaidan päällensä pukee niin se Blackhawks on jo kovin erinäköinen kuin mihin nyt olemme tottuneet. Ensi kaudelle voimme odottaa 2011 draftattujen McNeillin sekä Danaultin taistelevan tosissaan pelipaikoista ylhäällä, joten maltti on valttia nuorten pelaajien suhteen.

Viime kesän varauksista Nick Schmaltz pelasi U20-kisoissa lupaavasti ja ensimmäinen kausi North Dakotan yliopistojoukkueessa oli varsin mukava. Paljon on hänelläkin vielä töitä edessä mikäli mielii NHL-tasolle päästä. USHL:ssä viime kaudella pelanneet Matt Iacopelli ja Fredrik Olofsson suuntaavat molemmat ensi kaudeksi NCAA:n joukkueisiin. Iacopelli oli omaan makuun todella omituinen valinta toiselle kierrokselle 94-syntyneenä pelaajana ja ainakaan tilastollisesti ei kehitystä ole viime kaudella tapahtunut. Maali- ja pistemäärät tippuneet lähes puolella, vaikka pelejä on lähestulkoon sama määrä kahdelta viime kaudelta. Olofssonin kohdalla taas tilastollisesti erittäin vahva kausi. Dennis Gilbertin kanssa samassa Chicago Steelin joukkueessa pisteitä kertyi 60 (27+33) 57 ottelussa.

Beau Starretin kausi meni täysin pipariksi loukkaantumisten takia eikä pelejä kertynyt kuin seitsemän kappaletta viime kaudella ja niissä 2+3 tehot. Saa nähdä kuinka pahasti tuo vuosi jarrutti tämän ison laiturin kehitystä. Ensi kaudeksi hänkin suuntaa NCAA:n puolelle Cornellin yliopiston joukkueeseen. Hyvin liikkuva puolustaja Luc Snuggerud pelasi mallikelpoisen tulokaskauden NCAA:ssa.

Hyvin on tuolla yliopistosarjoissa Blackhawksin varauksia edustettuna joten suurin mielenkiinto ensi kaudella kohdistuu sinne. Mukavaa, että sentään kaksi varausta saatiin tuonne CHL:n puolellekin.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Hyvää settiä jälleen kerran @secord. Itse en käsitä, miten jollain voisi olla näistä ei-suomalais- tai osittain ei-eurooppalaisprospekteista käytännössä mitään käryä tai aikaa oikeasti seurata näitä junnu- tai yliopistosarjoja. Itse katson U18/U20-kisat ja se on aika pitkälti siinä. Hyvä kun muutaman Rockfordin pelin ehtii kaudessa katsoa.

Bowman totesi ennen draftia, että ei näistä tänä vuonna varattavista odotetakaan tosiaan murtautuvan NHL-kokoonpanoon kuin aikaisintaan 2-3 vuoden päästä aivan kuten @Lico totesi. Harvassa nuo suoraan draftista valmiit pelaajat noilta Chicagon varausvuoroilta ovat joka tapauksessa, kun kyse on mestarijoukkueesta, johon kolme vuotta sitten 1. kierroksella varatulla superprospekti Teuvollakin oli vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Lisäksi Bowman totesi, että BPA-periaattella mennään.

Pakkiprospekteja on organisaatio pullollaan, joten varmasti ovat sitten olleet mieleisiä. Tuulola oli mielestäni 6. kiekan lopulta hyvä haku. Tässä on Jokereissa päässyt seuraamaan viime aikoina useammankin lupaavan puolustajalupauksen otteita (Klingberg, Lindell ja Lindbohm nyt ainakin) ja kukaan heistä ei kyllä näyttänyt Jokerikausillaan, jolloin olivat ~ Tuulolan ikäisiä, mitenkään erikoisilta. Näillä kiekollisilla puolustajilla etenkin se puolustuspeli oli lievästi sanottuna hakusessa, joten mahdollisuuksia on kehittyä lyhyessäkin ajassa huimasti, jos se lahjakkuus ja taidot ovat siellä. Toivon mukaan näin tapahtuu Tuulolan osalta. Eihän se olisi ollenkaan pöllömpää nähdä Chicagopuolustuksessa tulevaisuudessa Pokka - Tuulola pari.

Rehellisesti sanoen ihmettelen, miksi ei varattu yhtään maalivahtia. Se oma Rinne tai Lundqvist olisi maistunut esim. sillä viimeisellä valinnalla. Etenkin kun Raanta jouduttiin treidaaman pois, maalivahtiprospektiosasto on todella ohut. Laituriprospektiosasto on/oli myös ohut, joten hyvä, että sinne saatiin ainakin syvyyttä ja kokoa. Totta on toisaalta sekin, että tuosta laajasta pakkiosastosta saattaa tulevaisuudessa riittää siirrettäväksi asti pelaajia, joilla esim. niitä veskareita voitaisiin sitten hankkia.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
151. Radovan Bondra, W (6´5 218) SVK
Pitkänhuiskea slovakkilaituri on mielenkiintoinen projekti. On enemmän ns. finesse-pelaaja kuin fyysinen rymistelijä ja raporttien mukaan suojaa hyvin kiekkoa sekä on ahne hyökkääjä. Ainakaan vielä U20-kisoissa ei ahneus riittänyt tilastoihin asti vaan jäi pisteittä seitsemässä pelissä. Blackhawksilla on ollut tuuria ja taikaa viidensillä kierroksilla ja ehkä myös tässä slovakissa voi olla jotain hyvää kasvamassa?

Bondra on lisäksi hyvä luistelija kokoisekseen, joten tosiaan varsin mielenkiintoinen kaveri. Bondra ei pisteitä tehnyt alle 20-vuotiaiden kisoissa(kuten mainitsitkin), mutta ei hän mikään ykkösketjun kaveri noissa kisoissa ollutkaan, vaan hänen roolinsa oli puolustusvoittoisempi. Katsoin alkulohkon Kanada-peliä lukuunottamatta kaikki Slovakian pelit noissa karkeloissa, ja täytyy kyllä sanoa, että Bondran hyvä puolustuspelaaminen yllätti. Suomessa Bondra luultavasti pääsee esittelemään hyökkäystaitojaan enemmän, kun viime kisojen hyökkääjistön runkopelaajat eivät ole enää osallistumiskelpoisia tuohon turnaukseen.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Noh olipas nyt semmoinen draft, ettei nyt suuria riemun hetkiä tarjonnut. En tykkää tästä linjasta minkä profiilin pelaajia Bowman nyt varasi. Kokoa kokoa ja kokoa, mutta se on nähty että nykyään jopa voimahyökkääjä on hyödytön, jos hänellä ei ole riittävää kiekollista osaamista. Nyt haettiin profiililtaan läjä isoja "puukäsiä", joita mielestäni saa markkinoiltakin ihan sopu hintaan jos ja kun tarvetta tulee. Rohkeammin vain riskillä kiekollisia pelaajia. Joistan saattaisi puhjeta se arvokas pelaaja, ja vaikkei semmoiselle nyt ole tilausta joukkueeseen, niin kauppoja voi aina tehdä ja arvokkaalla pelaajalla saa läjän näitä puukäsiä vaihdossa. Tässä nyt varattiin suoraan oman joukkueen tarpeisiin, eikä se nyt täysin väärin ole.

Tuulolla oli kyllä hyvä valinta tuonne loppuun. Kaverissa on potentiaalia, ja saattaa viellä jopa osoittautua hyväksi varaukseksi.

Pelkään että Bickellistä eroon pääseminen on todella vaikeaa. Hänen arvonsa on varmasti jopa negatiivinen, vaikea häntä on saada mihinkään tuolla sopimuksella. Täytyisi vähintään ehkä yrittää paketoida johonkin suhteellisen arvokkaaseen lupaukseen tai hyvän sopimuksen pelaajaan, että tuosta noin huonolla sopimuksella eroon päästään. Tässä paketointi vaihtoehdossakin Bickell vaikuttaa negatiivisesti vastineeseen mitä tuosta paketista saadaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Pelkään että Bickellistä eroon pääseminen on todella vaikeaa. Hänen arvonsa on varmasti jopa negatiivinen, vaikea häntä on saada mihinkään tuolla sopimuksella. Täytyisi vähintään ehkä yrittää paketoida johonkin suhteellisen arvokkaaseen lupaukseen tai hyvän sopimuksen pelaajaan, että tuosta noin huonolla sopimuksella eroon päästään. Tässä paketointi vaihtoehdossakin Bickell vaikuttaa negatiivisesti vastineeseen mitä tuosta paketista saadaan.

http://www.generalfanager.com/buyouts/472

Bickellistä kyllä pääsee eroon, jos ja kun Bowman niin haluaa. Toivottavasti Bowman saa vaikka iskemällä Viktor Svedbergin kylkeen jonkun seiskakierroksen varauksen esimerkiksi Arizonasta, joka oli jossain vaiheessa draft-päivänä kiinnostunut Bryanista. En yksityiskohdista sitten osaa sanoa.

Buyout on sitten viimeinen mahdollisuus ja kuten tuosta linkistäni näkee, vaikutus on ensimmäisenä kahtena vuonna miljoonan rasite palkkakattoon ja kahtena viimeisenä puolitoista miljoonaa dollaria. Ei siis mikään mahdoton yhtälö tuokaan, totta kai viimeiseen asti Bryania yritetään kaupata pois. Asialla ei kuitenkaan ole kiire, kun varavaihtoehto on, minulle Krügerin ja Saadin jatkosopimukset ovat huolenaihe numero uno.

Vincent Trochekista kun olen enemmän ja enemmän ottanut selvää, toivon Bowmanin treidaavan Sharpin Tallonin Floridaan, jota on veikattu osoitteeksi useampaan kertaan. Jotkut veikkailivat jossain Sharp <-> Trochek + 2nd, lisätään Bickell siihen kaveriksi vielä ja vaikka toisen kierroksen varausvuoro muuttuisi kolmannen kierroksen vuoroksi, niin olisin tyytyväinen. Montreal on tosin osoittanut kiinnostusta jokaista laituria kohtaan, joita Bowman kauppaa (Bickell, Versteeg sekä Sharp), vastineeksi esimerkiksi Versteegille oli annettu vain viidennen kierroksen varausvuoro. Ei siis mikään ihme, ettei Bowman ole vielä vaihtokauppoja tehnyt, kun vastineet ovat olleet noinkin matalat.

Ei huolestuta vielä kuitenkaan.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kiitos @Lico !En ole itse niin selvillä noista buyout jutuista. Tosiaan tuo lienee sitten se viimeinen vaihtoehto, tosin yllättävän halpa semmoinen.

Mutta mielestäni joukkueessa ei ole kun yksi varsinainen ongelma sopimus, ja se on tuo Bickell. 4 miljoonaa cappiin on tuon tason pelaajasta 2 miljoonaa liikaa. Kireässä tilanteessa mielestäni tuo 4miljoonaa on numero 1 tärkeydessä vapauttaa hyödyllisempään käyttöön.

Edit- hetkinen eikös buyouteille ollut jokin takaraja päivämäärä?
 
Viimeksi muokattu:

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
http://www.generalfanager.com/buyouts/472

Bickellistä kyllä pääsee eroon, jos ja kun Bowman niin haluaa. Toivottavasti Bowman saa vaikka iskemällä Viktor Svedbergin kylkeen jonkun seiskakierroksen varauksen esimerkiksi Arizonasta, joka oli jossain vaiheessa draft-päivänä kiinnostunut Bryanista. En yksityiskohdista sitten osaa sanoa.

Buyout on sitten viimeinen mahdollisuus ja kuten tuosta linkistäni näkee, vaikutus on ensimmäisenä kahtena vuonna miljoonan rasite palkkakattoon ja kahtena viimeisenä puolitoista miljoonaa dollaria. Ei siis mikään mahdoton yhtälö tuokaan, totta kai viimeiseen asti Bryania yritetään kaupata pois. Asialla ei kuitenkaan ole kiire, kun varavaihtoehto on, minulle Krügerin ja Saadin jatkosopimukset ovat huolenaihe numero uno.

Vincent Trochekista kun olen enemmän ja enemmän ottanut selvää, toivon Bowmanin treidaavan Sharpin Tallonin Floridaan, jota on veikattu osoitteeksi useampaan kertaan. Jotkut veikkailivat jossain Sharp <-> Trochek + 2nd, lisätään Bickell siihen kaveriksi vielä ja vaikka toisen kierroksen varausvuoro muuttuisi kolmannen kierroksen vuoroksi, niin olisin tyytyväinen. Montreal on tosin osoittanut kiinnostusta jokaista laituria kohtaan, joita Bowman kauppaa (Bickell, Versteeg sekä Sharp), vastineeksi esimerkiksi Versteegille oli annettu vain viidennen kierroksen varausvuoro. Ei siis mikään ihme, ettei Bowman ole vielä vaihtokauppoja tehnyt, kun vastineet ovat olleet noinkin matalat.

Ei huolestuta vielä kuitenkaan.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mihin pohjaat arviosi esim. Versteegin arvosta markkinoilla? En sano, että Versteeg nyt ihan pelkän 5th rounderin arvoinen on mutta kyllähän Sharpilla, Bickelillä ja Versteegillä on kaikilla yhteinen negatiivinen ominaisuus ja se on palkka. En nää mitenkään mahdollisena, että Chicago pääsee kaikista eroon ottamatta toiseen suuntaan palkkaa tai sitten tyytymään siihen, että vastine siitä, että joku nuo huonot kontrahdit ottaa vastaan on matalampi kuin mitä voisi kuvitella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mihin pohjaat arviosi esim. Versteegin arvosta markkinoilla? En sano, että Versteeg nyt ihan pelkän 5th rounderin arvoinen on mutta kyllähän Sharpilla, Bickelillä ja Versteegillä on kaikilla yhteinen negatiivinen ominaisuus ja se on palkka. En nää mitenkään mahdollisena, että Chicago pääsee kaikista eroon ottamatta toiseen suuntaan palkkaa tai sitten tyytymään siihen, että vastine siitä, että joku nuo huonot kontrahdit ottaa vastaan on matalampi kuin mitä voisi kuvitella.

Yritän nyt parhaani mukaan tarkastella tätä väitettä niin objektiivesti kuin Blackhawksin kannattajana pystyn. Ja en oikein millään onnistu näkemään Sharpin tai Versteegin sopimuksia huonoina. Bickellin sopimus on huono, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Versteegin caphit on 2,2 miljoonaa yhden kauden verran Floridan kontolle kun jäi puolet Versteegin caphitistä. En ole koskaan ollut mikään Versteeg-fani, mutta tuohon hintaan ihan kelvollinen syvyyspelaaja.

Patrick Sharpin sopimusta on jäljellä enää kaksi vuotta ja mitään selkeää merkkiä jostain yhtäkkisestä hyytymisestä ei ole nähtävillä. Runkosarjassa ei tullut tehoja totutusti, mutta ei 43 pistettä 68 otteluun mikään surkea saldo ole. Toki se on selvästi huonompi kuin edellisellä kaudella lähes 80 pistettä ja 34 maalia. On aina helppo tuijottaa pistesaldoa ja tehdä johtopäätöksiä niistä, mutta esimerkiksi nyt pudotuspeleissä Sharp oli pääasiassa pelin sisässä ja sai luotua useita vaarallisia maalipaikkoja. Ja jos nyt tilastoja tuijotellaan, niin ei tuo 15 pistettä 23 pudotuspeliottelussa mikään kehno saldo ole. Toki tuo 5,9 miljoonan caphit voi koitua haitaksi niille halukkaille, joilla myös on katon kanssa tiukkaa. Mutta voisi silti kuvitella, että Sharpin tasoinen monipuolinen hyökkääjä on jollekin kannua tavoittelevalle joukkueelle mukava lisä pariksi kaudeksi. Kaverilla ei kuitenkaan ole mikään Dustin Brown tai Ryan Callahan -tyyppinen sopimus taskussaan.

Mutta voi toki olla, että vedän ajatustasolla liikaa oman tiipiin suuntaan?
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Edit- hetkinen eikös buyouteille ollut jokin takaraja päivämäärä?

En ole tästä kyllä varma, noille compliance buyouteille oli silloin päivämäärätkin, mutta niin perillä en ole vielä asioista, että tähän osaisin vastata. Heitetäänpä hälytys @Bosco :lle, ettei tule heitettyä "faktaa" tänne liikaa.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mihin pohjaat arviosi esim. Versteegin arvosta markkinoilla? En sano, että Versteeg nyt ihan pelkän 5th rounderin arvoinen on mutta kyllähän Sharpilla, Bickelillä ja Versteegillä on kaikilla yhteinen negatiivinen ominaisuus ja se on palkka. En nää mitenkään mahdollisena, että Chicago pääsee kaikista eroon ottamatta toiseen suuntaan palkkaa tai sitten tyytymään siihen, että vastine siitä, että joku nuo huonot kontrahdit ottaa vastaan on matalampi kuin mitä voisi kuvitella.

Ymmärsin alkuperäisen kysymyksesi kahdella eri tavalla ja vastaan myös kahdella eri tavalla:

1) Versteegistä ja Montrealista oli jo huhua ensimmäisen valintakierroksen aikana, jolloin Versteeg oli mukamas kieltäytynyt menosta Montrealiin. Se osoittautui ankaksi, mutta olisiko ollut eilen kun luin twiittejä, jossa kerrottiin Bergevinin tarjonneen Krisistä viidennen kierroksen varausta.

2) Oma arvioini Versteegin arvosta ja tulevasta vastineesta on parhaimmillaan kolmannen kierroksen varausvuoro (yksi vuosi sopimusta, vain $2.2 miljoonan caphit) ja pahimmillaan kasa kiekkoja (varausvuoro myöhemmiltä kierroksilta).

Saatoin muotoilla tuon viestini väärin, jota lainasit. Tarkoitin nimenomaan sitä etten ihmettele ollenkaan Stan Bowmania, jos ja kun Versteegistä on tarjottu viidennen kierroksen varausta ja hän on sen hylännyt. Kyseisen kierroksen pickin saa vielä heinäkuun puolella aivan varmasti. Jahka parhaimmat UFA-laitahyökkääjät sekä Kessel & Sharp ovat poistuneet markkinoilta, uskoisin Versteeginkin vastineen hieman nousevan lähemmäksi kolmannen kierroksen varausvuoroa. Minä itse luopuisin hänestä kassillisesta gogoja (tiiäks, ne pienen pienet mikskä niitä kutsuis).

Olet oikeassa noiden palkkojen suhteen ja siksi omat odotukset vastineesta ovat maltilliset. Jokainen on kuitenkin mahdollista kaupata pois. Sharpista Trocheck sekä pick on varmasti joidenkin mielestä yliammuttu vastine, mutta Patrick on kuitenkin edelleen top-6 hyökkääjä, pelasi hyvän post-seasonin eli nousujohteisen kauden ja sopimusta on vain se kaksi vuotta jäljellä. Mikäli joukkueet haluavat vahvistaa rosteriaan lyhyellä aikavälillä, pidän Sharpia hyvänä kohteena.

EDIT: siinä @secord niputti yhteen kanssa hyvin, pitkälti samoilla ajatuksilla ja mielestäni erittäin objektiivisesti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
1) Versteegistä ja Montrealista oli jo huhua ensimmäisen valintakierroksen aikana, jolloin Versteeg oli mukamas kieltäytynyt menosta Montrealiin. Se osoittautui ankaksi, mutta olisiko ollut eilen kun luin twiittejä, jossa kerrottiin Bergevinin tarjonneen Krisistä viidennen kierroksen varausta.

Niin onkait se vähän vaikea kieltäytyä kaupasta, kun ei sopimuksessa mitään kaupan estäviä klausuuleja ole. Toki voi aina tietenkin kieltäytyä pelaamasta ylipäätään missään, mutta kyllähän Versteeg itsekin tämän huhun kumosi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Niin onkait se vähän vaikea kieltäytyä kaupasta, kun ei sopimuksessa mitään kaupan estäviä klausuuleja ole. Toki voi aina tietenkin kieltäytyä pelaamasta ylipäätään missään, mutta kyllähän Versteeg itsekin tämän huhun kumosi.

Niinhän se totta tekikin. Huhu hämmensi kyllä itseäni, kun olin siinä käsityksessä ettei Versteegillä ole mitään klausuuleja eikä sitten lopulta olekaan, vaikka kyseisessä twiitissä tuotiin esille NTC-pykälä. En asiaa jaksanut mistään tarkistaa, varsinkaan kun uutinen puhallettiin alas alta aikayksikön.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
En ole tästä kyllä varma, noille compliance buyouteille oli silloin päivämäärätkin, mutta niin perillä en ole vielä asioista, että tähän osaisin vastata. Heitetäänpä hälytys @Bosco :lle, ettei tule heitettyä "faktaa" tänne liikaa.

Ensimmäinen ulosostoikkuna päättyy huomenna illalla klo 24:00 Suomen aikaa (5PM itärannikon aikaa rapakon toisella puolella). Eli käytännössä tänään pitäisi pelaajan mennä waivereihin, jos aiotaan ostaa ulos huomenna. Tietenkin jos on sopimuksessa waiverit estävä NMC, niin ulosostoa varten ei ole pakko edes kulkea waivereiden kautta ollenkaan.

Toinen, rajoitetumpi ulosostoikkuna aukeaa sitten myöhemmin kesällä, mikäli joukkueella on vähintään yksi pelaaja joka on hakenut välimieskäsittelyä tai vähintään kaksi joukkueen hakemaa välimieskäsittelyä.

Edit. Korjataan sen verran että vielä huomenna kerkeää laittamaan pelaajan ulosostoa edeltäviin waivereihin ja ostaa pelaajan ulos. Eli siis vielä tänään ei ole tuo takaraja waiverseille.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ensimmäinen ulosostoikkuna päättyy huomenna illalla klo 24:00 Suomen aikaa (5PM itärannikon aikaa rapakon toisella puolella). Eli käytännössä tänään pitäisi pelaajan mennä waivereihin, jos aiotaan ostaa ulos huomenna. Tietenkin jos on sopimuksessa waiverit estävä NMC, niin ulosostoa varten ei ole pakko edes kulkea waivereiden kautta ollenkaan, eli viime minuuttien paperityöt on noilta osin mahdolliset sitten huomisen aikana.

Toinen, rajoitetumpi ulosostoikkuna aukeaa sitten myöhemmin kesällä, mikäli joukkueella on vähintään yksi pelaaja joka on hakenut välimieskäsittelyä tai vähintään kaksi joukkueen hakemaa välimieskäsittelyä.

Voisi kuvitella, että Stanilla on tässä kohtaa aika selkeä käsitys siitä onko Bickellille minkäänlaisia markkinoita olemassa. Mikäli näyttää siltä, että kukaan ei halua koskea Bickelliin pitkällä tikullakaan niin hänet ostettaisiin siinä tapauksessa ulos? Kaksi ensimmäistä kautta tuo ulososto rasittaisi miljoonan verran kattoa ja viimeiset kaksi 1,5 miljoonaa. Bickellillä on modified NTC ja muistaakseni siinä saa listata kymmenkunta joukkuetta joihin hänet voi kaupata ja tämän listan Bickell voi päivittää aina heinäkuun 1. päivä. Voi olla, että muistan väärin tässä kohtaa.

Mielenkiintoinen kesä kyllä edessä ja ainoa asia, mistä olen hitusen huolissani on Saadin mahdollinen offer sheet. En tiedä kuinka monella joukkueella on tähän mahdollisuus katon suhteen ja että löytyy ne tarvittavat omat varausvuorot, mutta Anaheimia tässä eniten pelkään. Käsittääkseni siellä on omat pickit ensi kesälle olemassa ja katossa on mukavasti tilaa tehdä kiusaa Blackhawksille. Jos sieltä sellainen tarjous tulee, että Blackhawks ei siihen kykene vastaamaan niin ensi kesälle tulee kompensaationa vähintään ensimmäisen, toisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Olin unohtanut täysin, että Florida piti puolet Versteegin palkasta. Se muuttaa omaakin arviota Versteegin asemasta.

Itseltä oli nuo huhut Versteegistä Habseihin päässeet ohi korvien mutta olen kyllä tyytyväinen, että kauppoja ei tullut (vielä).
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Bondra on lisäksi hyvä luistelija kokoisekseen, joten tosiaan varsin mielenkiintoinen kaveri. Bondra ei pisteitä tehnyt alle 20-vuotiaiden kisoissa(kuten mainitsitkin), mutta ei hän mikään ykkösketjun kaveri noissa kisoissa ollutkaan, vaan hänen roolinsa oli puolustusvoittoisempi. Katsoin alkulohkon Kanada-peliä lukuunottamatta kaikki Slovakian pelit noissa karkeloissa, ja täytyy kyllä sanoa, että Bondran hyvä puolustuspelaaminen yllätti. Suomessa Bondra luultavasti pääsee esittelemään hyökkäystaitojaan enemmän, kun viime kisojen hyökkääjistön runkopelaajat eivät ole enää osallistumiskelpoisia tuohon turnaukseen.

Kiitos tästä! Hfboardseilta luin lisää infoa tämän viestisi jälkeen ja hänet pelaavan nähneet nimimerkit kehuivat nuorukaisen puolustuspelaamista. Hyvä merkki ettei täysin yksipuolinen talentti ole kyseessä. Ja vähän näin ajattelinkin, että Bondralle lankeaa isompi rooli seuraavissa kisoissa enkä siksi kovin huolissani edellisten kisojen pistesaldosta ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös