Black Label Society - SDMF

  • 4 032
  • 8

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hei taas jatkoajan rock-fanit. Ajan kulukseni ajattelin tänne avata BLS:lle oman ketjun, sillä tämä yksi lempibändeistäni ei paljoa täällä ole palstatilaa saanut.

Kyse on siis jenkkiläisestä hevibändistä, jonka keulakuva on Ozzy Osbournen ainakin vielä tämän hetkinen kitaristi Zakk Wylde. Vuosien aikana äijää on Societyssa rampannut vasemmalta ja oikealta, mutta Wylde on ja pysyy Les Paulinsa kanssa heiluttamassa BLS-lippua ylpeänä. Kävipäs bändissä rämpyttelemässä bassoa parilla biisillä joku Robert Trujillokin, joka soittaa nykyään paljonkin pienemmässä ja tuntemattomemmassa bändissä.

Wylde on kitaristina mahtava ja laulajana ehkä jakaa enemmän mielipiteet, mutta meikäläiselle kolisi samantien Wylden karhean äijämäinen ääni, kun ensi kerran kuulin Kings Of Damnation-kokoelman ja se oli menoa sen jälkeen. Sen jälkeen olikin jo hankittava debyytti Sonic Brew, Stronger that death ja sitä rataa. Nykyään kaikki BLS-levyt ovatkin levyhyllyssä ja debyytti Sonic Brew, bändin ehkä tunnetuin The Blessed Hellride ja viimeisin Shot To Hell lienevät suosikkejani.
Mielestäni Wylde on muutenkin vienyt bändiä levy levyltä eteenpäin ja on kehittynyt muutenkin laulajana koko ajan. Mukava poikkeus levyarsenaalissa on "Hangover Music", jossa on vähän epätyypillistä BLS-tavaraa enemmänkin eli rauhallisempia biisejä, vaikka "House Of Doom" onkin yksi lempikappaleistani bändiltä ja vähän rivakampi hieno veto kyseiseltä albumilta. Wylden balladit ovat muutenkin yllättävän hyviä olleet aina. Siitä myös osoituksena "Book Of Shadows" ennen Black Label Societya, joka oli Wylden sooloalbumi.

Kannattaa tutustua myös Wylden ensimmäiseen bändiin ennen Societya eli Pride&Glory ja heiltä löytyy myös samanniminen albumi.

On muuten huomioitavaa, että Wylde soitti neljällä ekalla levyllä lähes kaikki muut soittimet paitsi rummut, joita Graig Nunenmacher on soittanut vuodesta 2000 lähtien bändissä. Muutenkin bändin kokoonpano on alkanut vakiintumaan nykyään eli Wylde on kitarassa yhdessä Nick Catanesen kanssa, bassossa on John Deservio ja Graig Nunenmacher rummuissa.

BLS on tullut kerran nähtyä livenä ja bändi tulee heittämään maailmanlaajuista kiertuetta 2010 uuden levyn myötä, joten toivotaan, että Wylde tulee kumppaneineen Suomeen keikkailemaan. Viime marraskuun keikka oli mahtava ja bändi tosiaan potkii livenä todella lujaa.

Eikun vaan sitten tarinoimaan Black Label Societysta.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Hieno bändi ja kaksi kertaa on tullut livenä nähtyä. Hieman vaan häiritsee bändin liiallinen keskittyminen herra Wyldeen Nick Catanesen jäädessä taustalle. Catanese on kuitenkin loistava soittaja ja keikoilla lämmittelee yleisöä mukavasti.

Mielenkiinnolla odotellaan uutta levyä ja mahdollisia Suomen keikkoja.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Loistava bändi, pari kertaa nähty pakkahuoneella ja kerran Ozzyn lämppärinä. Eka pakkahuoneen keikka oli mahtava, toinen hieman vaisumpi, mutta edelleen hyvä. Suicide Messiah ämyreistä lujaa ja kaljaa koneeseen, toimii kuin Petruzalekin kädet. In This Riverin yksinkertainen video toimii myös, ja on biisin tavoin helvetin hyvä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Poiminta ensi yön Canal-ohjelmistosta:

02:50
Secretary's day

Erotiikka/Soft, USA - 2006

Lindsay Meadows, Tory Lane, Alektra Blue.
Ohjaus: Zak Wylde.

Joko joku on ollut mielikuvituksellisella päällä salanimeä valitessaan, tai sitten kitarismi ei enää lyö leiville.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kannattaa tutustua myös Wylden ensimmäiseen bändiin ennen Societya eli Pride&Glory ja heiltä löytyy myös samanniminen albumi.

Itse pidän tuota Pride&Gloryn levyä täytenä kymppinä ja se pyörii edelleenkin soittimessani tasaisin väliajoin. Hakkaa kyllä BLS:n mennen tullen. Ei sillä etteikö BLS:kin olisi ihan ok kamaa, mutta Pride&Glory on jotain ihan muuta. Levy tuli aikanaan hommattua Ruisrockin esiintymisen jälkihöyryissä, varmaan joskus 1994.

Ehkä sen takia BLS ei jaksakaan ihan täysillä kiinnostaa, koska Wylde meni siinä samalla kuoppaamaan aiemman helmensä. BLS kykenee ajoittaisiin hittibiiseihin, mutta kokonaisuutena albumit ovat mielestäni melkoisen yksitoikkoisia. Sen kuitenkin uskon, että livenä tämä laukkaa kuin hirvi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
No niin eli uutta levyä pukkaa. Black Label Societyn kahdeksas albumi julkaistaan loppukesästä elokuun 10. päivä ainakin Amerikan Yhdysvalloissa ja kiekko kantaa nimeä Order Of The Black. Toivottavasti meno olisi samanlaista kuin edeltäjällä, sillä mielestäni Shot to hell on kovimpia BLS-levyjä hienoine melodioineen. Se on varmaa, että Les Paul vinkuu taas komeasti.

Uuden levyn kautta myös 2011 olisi tarjolla kiertuetta ja toivottavasti BLS rantautuu myös Suomeen. Vitutti vähän kun viime kiertue jäi välistä. Rumpali Graig Nunenmacher jätti myös bändin vähän yllättäen ja Will Hunter paukuttaa tästä lähtien rumpupatteriston takana.

Tuosta linkkiä uutiseen: http://www.roadrunnerrecords.com/Blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=139603
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Hmm, parit viimeiset levyt ovat olleet semmoista kuraa että ei paremmasta väliä. Toivottavasti tämä levy on edes vähän rokimpi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tuota uuden levyn ilmestymisajankohtaa on hieman lykätty eli levyn pitäisi tulla ulos 25. päivä tätä kuuta, mutta Order Of The Blackia voi jo tilata Äxästä valmiiksi itselleen. Kovat on kuulkaas odotukset nyt tuota levyä kohtaan. Spotifysta olen jo useasti kuunnellut jo julkaistua sinkkua eli Parade Of Dead ja ihan BLS:ltähän tuo kuulostaa.
Kappale laukkaa tasaisen varmasti enemmän ja Zakk laulaa komeasti. Les Paul vinkuu totutun terävästi taustalla ja muutenkin soundit ovat varsin purevat, joten ainakin tuon yhden biisin perusteella hyvää paahtoa on luvassa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Room Of Nightmares-sinkku pihalla ja BLS:ltä se kuulostaa Zakin krapulaisen Book Of Shadows-rämpyttelyn jälkeen. Gibson vinkuu taas tutun rosoisesti. Uusi levy kai heti vuoden alkuun pihalle ja toivottavasti Pohjolan perukoille ylettävä tour!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös