Ei aromisuola ole myrkky. Kyse on jälleen jonkin tutkimustuloksen kauniista liioittelusta. Natriumglutamaatti muuttuu vahingolliseksi ylikäytettynä. Mutta toisaalta näin on varmaankin kaikkien elintarvikkeiden kanssa.
Yksipuoliset ravinto- ja ruokailutottumukset ovat myrkky, johon aromisuola on usein sangen epäjohdonmukaisesti yleistetty.
Natriumglutamaatin haitallisuus yleistetään usein sen rinnakkaistuotteen tai sitä sisältävän suolan käyttöön. Siinä vaiheessa, kun ruoka ylisuolataan, niin helppo oikotie barrikaadeilla löytyy aromisuolasta, jota voi lisätä enemmän kuin varsinaista suolaa, havaituilla hieman kyseenalaisilla tuloksilla.
Käytän aromisuolaa ja tulen käyttämäänkin vast'edes. Se ei kumminkaan tarkoita, että lapioisin sitä suoraan purkista naamaan. Käytössä ja käytössä voi olla eroja.
Ohessa linkki natriumglutamaatin sivulle. Asiaa puretaan kemian keinoin, mutta tuo on silti sellaista "hyvä tietää" asioita.
Natriumglutamaatti – Wikipedia