Anaheim Ducks (1.) – Chicago Blackhawks (4.), Lännen konferenssifinaalit 2015

  • 76 921
  • 372

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
- Ylivoimat 1/1 - 0/5 - Tarvinneeko sanoa mitään? Pysäyttävä tilasto. Jos olen oikein ymmärtänyt, tämä on ollut enemmän tai vähemmän koko kauden kuva Hawksilla. Joka tapauksessa; Ducks on faktisesti jäähyherkkä joukkue, ja jos se mielitään voittaa näin tasaisessa sarjassa, on ylivoimiin pakko tulla parannusta.

Paska ylivoima on ollu Chicagon kauden kuva jo viisi vuotta putkeen. Kaikennäköisiä seppiä siellä on käynyt yrittämässä saada sitä kuntoon, mutta ei vain lähde toimimaan. Siksi olisin halunnut Dineenin sijasta nähdä Adam Oatesin kakkoskoutsina, koska hän monista puutteistaan huolimatta osaa laittaa ylivoiman kuntoon. Mutta tämä kuuluu enemmänkin Chicagon kausiketjuun, joten se siitä.

Quennevillen jääräpäisyys on yksi merkittävä syy ylivoiman huonouteen. Samat äijät kentällä vuodesta toiseen ja tulokset suurelta osin aina yhtä surkeita. Hossa tosiaan ei ole kaksinen ylivoimapelaaja. Vahvuudet ihan muualla. Sitten penkillä istuu Teuvo, joka on pelaajaprofiililtaan kuin tehty pyörittämään ylivoimaa. Penkillä istuu myös vuosikymmeniä ylivoimaa pyörittänyt Timonen, joka saisi mahdollisuuden kellottaa lisäminuutteja ja antaa samalla muille pakeille lepoaikaa. Mutta ei tämä valmennuksen päähän tunnu menevän. Saunakaverit ja pinttyneet ajatukset menevät joukkueen menestyksen edelle. Myös koko ylivoimakuvio on järkyttävän mielikuvitukseton. Haetaan vetoja viivasta ja toivotaan, että menee maalille asti, jos Shaw olisi siellä ohjaamassa. Mieleen on tullut, että kun Chicagon vahvuus on nopea suunnanmuutospeli, niin ei edes yritetä pyörittää, vaan koko ajan suoria hyökkäyksiä ja voitetaan vastustajan nelikko liikkeen avulla.

Mielenkiintoista nähdä tämän illan kokoonpano Chicagon puolelta. Q näytti äärimmäisen vittuuntuneelta tuossa pelin jälkeisessä haastattelussa. Tiesi varmasti tehneensä emämunauksen, mutta kestääkö ego myöntää virhettä. Anaheim pelaa niin laadukasta kiekkoa, ettei ole enää yhtään varaa uusiin valmennuksen aivohalvauksiin.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Minä lähtisin muuttamaan kokoonpanoja tuosta toisesta Anaheim pelistä niin, että bottom six entiselleen, mutta top six osastolla vaihtaisin Saadin ja Bickellin paikkoja. Saad ja Bickell molempien tarvitsee herätä tekemään tulosta, joten ehkä tämä vähän auttaisi. Bickellin taklaukset menee vähä hukkaan tuossa toisessa kentässä, kun ne eivät kohdistu Ducks kärki äijiin. Tuo toinen kenttä pelaa paljon muita kun Ducks top six osastoa vastaan. Muutenkin Saad on kiekollisempi kun Bickell ja parempi puolustamaan joten tasapainottaa kakkosta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Luin juuri parhaan tiivistyksen tekstin muodossa koko kokoonpano sekoilusta. Tässä viesti Hfboardseilta johon on saatu asia tiivistettyä juuri oikein:

"Nordstrom just... isn't very good. He's not an active negative out there like Bollig was, but he doesn't contribute anything either. He's a placeholder. Teravainen is better at everything and was looking quite solid lately. Some nice creativity and plays. For the few who are looking at point totals to devalue his play... c'mon, guys. You know better than that - just admit it for the bad move it very plainly is and we can all move on.
Versteeg, same deal. I may be his concubine (<3) but he's been really bad for a while now and (at his current level) is a vastly inferior player to Teravainen and Vermette.

Speaking of Vermette... Taking him out of the lineup was even dumber than removing Teravainen. No one will argue that Vermette has been what we hoped for - but one thing he has been since reentering the lineup in the Nashville series has been consistent. The numbers haven't been there, but he's far from a negative on offense.. and his defense has been very good. He's been a nice #3 center. Disappointing relative to expectations back at the deadline, but those are irrelevant now.

And that's not even addressing Q's choice to break up the fourth line, which was probably even more ridiculous than the actual player swaps... which is saying something.

I can't see any conceivable way to defend Quenneville's decisions yesterday. There's really nothing here. He talks about freshness, but Vermette and Teravainen were (going off of memory here) the two least-played forwards in Game 2 - a game that both of them looked pretty good in.

It was complete nonsense, and one of the most blatant instances of roster mismanagement I've seen in the NHL in a very long time. There's no excuse. It looked flagrantly stupid at the time and it looks even worse now."
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Quennevilleltä tosiaan huonoja kokoonpanoratkaisuja sarjan kolmanteen otteluun. Ne on onneksi korjattu neljänteen otteluun lähdettäessä. Huonojen ratkaisujen perusteella en kuitenkaan lähtisi vielä tuomitsemaan Q:ta valmentajana yhtä rankasti kuin osa kirjoittajista on kankeasti alkaneen sarjan jälkeen lytännyt. Hawksin otteissa on kyllä joitain vuodesta toiseen turhauttavia seikkoja, kuten usein uskomattoman tuskaisesti takkuava ylivoima. Ymmärrän kyllä, että tuo turhautuminen saattaa mennä välillä hieman yli.

Seitsemän Quennevillen valmentaman kauden aikana Blackhawks on voittanut pudotuspeleissä 14 ottelusarjaa ja hävinnyt 4 ottelusarjaa (107. 66-41). Hävityistä sarjoista kaksi on päättynyt vasta seitsemännen ottelun jatkoajalla. NHL-historian kolmanneksi voittoisimman valmentajan meriitit eivät ole mistään vuosien takaa, vaan tuoreita edelleen. Blackhawksin laadukkaasta materiaalista huolimatta Quennevillen suojatit eivät ole lähteneet kaikkiin sarjoihin ennakkosuosikkeina. Vertailun vuoksi NHL:stä löytyy joukkueita, jotka eivät laadukkaasta kokoonpanosta huolimatta selvitä edes ensimmäistä kierrosta. NHL:ssä menestyminen on todella vaikeaa ja kannua nostaakseen pitää kaikkien tähtien olla oikeassa asennossa.

Jokaiselta valmentajalta löytyy toki omat heikkoutensa, eikä Quennevillekään ole poikkeus. Samoin etenkin palkkakattoaikakaudella jokaiseen joukkueeseen jää joitain osa-alueita, joilla se väistämättä antaa tasoitusta vastustajilleen. Minulta kuitenkin löytyy vielä luottoa, että Quenneville ja Hawks pystyvät löytämään muutokset, jotka purevat Ducksia vastaan. Q:n johdolla Hawks on noussut tiukoista paikoista ennenkin.

Ducks on ollut kova vastus ja siitä pitää luonnollisesti antaa kunnia heille. Kalifornialaiset ovat pystyneet iskemään varsin tehokkaasti Blackhawksin heikkouksiin. Jos chicagolaiset eivät löydä lääkkeitä Ducksin peittoamiseen ja joukkue lähtee lomille konferenssifinaalien jälkeen, niin ei se ainakaan huonommalleen häviä. Hawksin kannalta neljäs peli on äärimmäisen tärkeä, vaikka itsestäänselvyyden lausuminen ääneen onkin jonkinlainen latteus. 1–3-asema sarjassa olisi erittäin vaikea, kuten vuosi sitten nähtiin Kingsiä vastaan. Sarja on kuitenkin vielä kaukana ratkenneesta, enkä minä ainakaan ole vielä valmis heittämään kirvestä kaivoon. Edes siinä tapauksessa, että Ducks voittaisi sarjan neljännenkin ottelun.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Totuttuun tyyliin @lunde taas kirjoitti loistavan viestin.

Quenneville saa tosiaan paljon kritiikkiä, välillä turhaakin, mutta kuitenkin paljon, myös minulta. Takkuava ylivoima vuodesta toiseen, oudot kokoonpanoratkaisut sekä tiettyjen pelaajien suosiminen noin etunenässä. Seitsemän vuoden aikana kuitenkin viidettä kertaa konferenssifinaaleissa, ei se voi olla sattumaa. Koko Chicagon osavaltio odottaa Blackhawksilta jatkuvaa menestymistä ja sitä on totta vie tullut, siksi sieltä myös löydetään niitä kritiikin kohteita kun menestykseen on totuttu ja sitä janotaan lisää.

Tiukoista paikoista on ennenkin noustu, kahtena edelliskeväänä Chicago on ollut kaksi kertaa tilanteessa, jossa vastustaja johtaa sarjaa 3-1. Toisen kairasi Seabrook kotiin, toisessa mm. Nick Leddy hukkasi mailansa jatkoajalla game sevenissä ja loppu on historiaa. Kyky nousta tiukoissa tilanteissa aivan uudelle tasolle on olemassa ja tämä joukkue tietää miten se tehdään vielä kerran nykyisellä corella. Kirvestä ei tosiaan heitetä kaivoon, vaikka kahden tunnin päästä alkaisikin yksi tappiollinen ottelu. Toivotaan, että maanantaina pelataan Anaheimissa lähtötilanteen ollessa tasan otteluvoitoin 2-2.

Turhaa toistoa edelliseen viestiin, mutta täällä löytyy uskoa vielä runsaasti. Jos Ducks voittaa tänään ja vaikka koko sarjan, se on sen ansainnut ollessaan parempi joukkue. Tällä hetkellä sarja on kuitenkin täysin kesken.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Antoine Vermette, istui kolmannessa matsissa ja nyt pelaa aivan loistavan matsin, kauhoo aloituksia ja tekee GWG:n tokassa jatkoerässä.

Sarja on tasan. BOOM!

EDIT: huomenna täytyy palata vähän pidemmän kaavan kautta analyysien kanssa tänne, mutta olipahan taas matsi. Chicagon record muuten Quennevillen aikana viidensissä, kuudensissa ja seitsemänsissä matseissa post-seasonilla oli jotain luokkaa 24-6. Nyt sais pojat näyttää, ettei se ole sattumaa.

Hieno päivä tulossa, huikea taistelu. Huikea päivä jääkiekon ystävälle. Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ducks näyttää omaan silmääni aavistuksen paremmalta jääkiekkojoukkueelta. Tämä tosin johtuu ainakin osittain siitä, että Hawksin energiat vaikuttavat olevan aivan lopussa. Ei vain puolustuksen, vaan myös monen hyökkääjän osalta.

Sinänsä mielenkiintoista kuinka suuri ero on Chicagon hyökkäyksen ja pakiston roolituksissa. Siinä missä hyökkäyksen osalta on tässä onnistuttu lähes täydellisesti, on puolustuksen suhteen pakka levinnyt käsiin yhden vitospakin loukkaantumisen takia. Aika näyttää miten kauan Keith, Seabrook, Hjalmarsson ja Oduya vielä jaksavat, mutta kun väsymys ottaa nykymenosta vielä sen yhden naksun pois, niin se on menoa se.

Hawksin venymiskyky ratkaisuhetkillä on jotain sellaista, minkä vuoksi uskon yhä ihmeisiin. Tämä joukkue tulee silloin kun sitä vähiten odotat.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Vaikka aiheetonta kritiikkiä on tullut, niin taas kerran kun selkä on seinää vasten Kane&Toews pari astuu esiin. On kyllä huikea sarja, jossa liigan kaksi parasta joukkuetta ja neljä superukkoa(Getzlaf&Perry, Kane&Toews) ottavat yhteen.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Ihmettelenpä vaan, että miksei Chicago käytä Timosta ylivoimilla? Kyllä se siellä paikkansa hakisi. Aivan varmasti. Samalla saisi hiukan annettua lepoaikaa noille muille. Ei Timonen tänäänkään nyt ihan paska ollut sen vähän mitä pääsi koirankopista pelaamaan.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Sarja tasoihin huikean trillerin jälkeen. Vermetten ratkaisu oli kyllä tyylikäs lopetus tälle matsille. Kyllä on perkele Ducks kova joukkue. Melkein yhtä kova kuin me. Kanelta jo hieman parempi matsi tässä sarjassa, mutta Bickell on kyllä aika yössä vielä, vaikka ylärimaa pääsikin koettamaan kerran. Showtime teki jälleen siis erittäin tärkeän maalin Richardsin syötöstä ja vielä ylivoimalla, ohhoh. Teuvolta erittäin kypsää pelaamista ja kyllä tästä miehestä on meille tulevaisuudessa paljon iloa. Täytyy raapustaa vähän lisää kun pulssi tasaantuu..
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Ihmettelenpä vaan, että miksei Chicago käytä Timosta ylivoimilla? Kyllä se siellä paikkansa hakisi. Aivan varmasti. Samalla saisi hiukan annettua lepoaikaa noille muille. Ei Timonen tänäänkään nyt ihan paska ollut sen vähän mitä pääsi koirankopista pelaamaan.

Enemmän ihmettelen, miksi Chicago ei käytä Teuvoa ylivoimalla. Keith & Seabrook eivät ole se ongelma tuossa ylivoimalla, etenkään sellainen, jonka Timosen käyttäminen viivalla korvaisi. Timonen oli aivan paska tänään(kin) eikä ansaitse edes suomilaseilla tuota peliaikaa, minkä on saanut.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Nykyliikkeisen Timosen laittamisen YV:lle viivaan näkisin suurena riskinä.
Ihmettelenpä vaan, että miksei Chicago käytä Timosta ylivoimilla? Kyllä se siellä paikkansa hakisi. Aivan varmasti. Samalla saisi hiukan annettua lepoaikaa noille muille. Ei Timonen tänäänkään nyt ihan paska ollut sen vähän mitä pääsi koirankopista pelaamaan.

Aikamoinen toteemihan se olisi siitä ohitettavaksi vastaiskuun pyrkivälle AV-joukkueelle. Ei Timonen totuuden nimissä saisi ketään kiinni mahdollisessa vastaiskussa. Katotaanhan jos Rimsdykki on kohta pelikunnossa niin se voi tarkoittaa Timoselle vilttiä. Cumiskey on kuitenkin selkeästi Kimeä parempi jo tuon liikkeensäkin avulla.

Ja Teuvo pelaa upeasti ja ansaitsee tosiaan YV-aikaa, hänethän on kuin tehty siihen rooliin nykykunnossaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jaahas, että tällainen sarja menossa. Pääsin kuin pääsinkin vääntöön mukaan jo kolmannesta pelistä alkaen. Ei jaksa toistaa samoja asioita, mutta on todettava Ducksien olevan helvetin kova joukkue. Jos saisin valita, niin haluaisin oman suosikkijoukkueen olevan rakennettu samalla tavalla. Isoja, taitavia, hyvin liikkuvia ja ilkeitä pelaajia vilisevä rosteri on enemmän omaan makuuni, mutta ei Blackhawksin tarvitse yhtään hävetä. Hienosti pistävät kampoihin ja kaiken kukkuraksi lähinnä neljän puolustajan voimin.

Henkilökohtaisesti ihmettelen, en tosin ensimmäistä kertaa, Quennevillen ja valmennustiimin tapaa peluuttaa kokoonpanoa. Silti usein ja monien kysymysmerkkien jälkeen Q on possensa kanssa löytänyt toimivan kaavan voittaa pelejä. Luottoja kyllä löytyy, mutta välillä täytyy raapia päätä Q:n korkeamman matematiikan takia vai mistä lie noita ratkaisuja vetelee? Täälläkin on jo moneen otteeseen puitu tuo kolmannen pelin fiasko ja tuo ottelu saattoi maksaa Blackhawksille koko sarjan. En väitä, että satavarmasti olisivat ottelun voittaneet Vermetten ja Teräväisen avulla, mutta paremmat mahdollisuudet siihen olisi ollut. Perustelut on ketjussa tuotu esille jo useaan otteeseen. Ratkaisu oli kyllä täysin käsittämätön jo ihan sen perusajatuksen lähtökohdasta, että voittavaa joukkuetta ei vaihdeta ja if it ain´t broke don´t fix it jne., mutta se siitä.

Sarja muuttui nyt paras kolmesta väännöksi ja nähtäväksi jää, kuinka paljon löpöä Hawksin tankissa enää on. Neljäs jatkoeriin mennyt ottelu tänä keväänä jo takana ja näistä kaksi mennyt toiseen jatkoerään sekä kaksi kolmanteen. Kliseisesti seuraavan ottelun tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, vaikka tässä vaiheessa kaikki ottelut ovat tietenkin tärkeitä. Vahva kutina on, että viidennen pelin voittaja vie koko sarjan.

Olen tykännyt kovasti Oduyan pelaamisesta, varsinkin tässä neljännessä pelissä. Mielestäni myös Cumiskeyn peliaikaa voisi parilla minuutilla nostaa, on ollut yllättävän hyvä näissä näkemissäni peleissä. Tuolla liikkeellä korvaa vähän Leddyn jättämää aukkoa, vaikka ei tietenkään samaa tasoa muuten olekaan. Mestaruusvuonna 2010 Blackhawks pelasi käytännössä viidellä pakilla ja silloin Sopel kellotti noin reilua 15 minuuttia per peli. Hendryt ja Boyntonit veteli sitten noita Timosen tämän kevään minuutteja. Käytännössä neljää pakkia peluuttamalla on mestaruus todella vaikea voittaa. Tämä tie on nyt valittu ja saa nähdä kuinka pitkälle se lopulta kantaa. Toivo elää kuitenkin vielä.

edit. Teräväisen menoa on myös ollut ilo katsoa. Lupaa kyllä hyvää tulevaisuutta ajatellen. Hienosti pysyy mukana läntisen finaaleissa isoja ja vahvoja vastustajia vastaan. Pelaa omilla vahvuuksillaan eikä edes yritä mennä kaikkiin kulmatilanteisiin turhaan fyysisiä vääntöjä häviämään. Järkevää pelaamista. Näkee kenttää loistavasti ja sen avulla kykenee pelaamaan myös puolustuspelaamista ansiokkaasti. Puhumattakaan kiekollisista oivalluksita kuten nyt esimerkiksi Sharpin läpiajoon johtanut syöttö. Paljon parannettavaa toki pelaamisesta löytyy, mutta kuten totesin niin tästä on hyvä jatkaa.

Kunpa Q:lla olisi pokkaa kokeilla Teuvoa tuossa kakkosylivoimassa. TT toisi siihen aimo annoksen juonikkuutta. Ylivoima on ollut sitä luokkaa, vaikka nyt Kane kaapin heittikin, että ei tuossa kokeilussa mitään häviäsi.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jos ennen sarjaa joku olisi sanonut, että sarja olisi tilanteessa 2-2 niin olisin ollut todella tyytyväinen siihen. Nyt toisaalta on helvetin tyhjä ja turhautunut olo. Hawks fanit saavat nyt rauhassa olla eri mieltä johtuen värilaseista, mutta onhan tuo tuomaritoiminta ollut todella järkyttävää ja jokainen vähänkin tiukempi tuomio menee Hawksien eduksi. Varsinkin peleissä 3 & 4 Anaheim pelasi osittain myös tuomareita vastaan ja ei ton tason porukkaa mikä Hawkseilla on todellakaan tarvitse vielä mitään tuomareiden apua. Jotenkin hieman vaan tuntuu siltä, että siellä on Game of Ratings käynnissä ja isojen markkinoiden joukkueet on ainakin pyrittävä saamaan finaaliin. Enkä todellakaan väitä, että tämä olisi edes tietoista, mutta jokainen noi matsit nähnyt voi todeta, että ei siellä ole toistaiseksi ainakaan samat säännöt ole pädenneet molemille.

No onneksi tässä on nyt pari päivää aikaa sulatella ja nyt alkaa myös olemaan ne hetket, kun vastustajan puolustukselta voidaan alkaa jo odottaa pieniä väsymyksen merkkejä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mukavaa, että toveri @secord on päässyt myös nauttimaan konferenssifinaaleista! Et parempaan aikaan olisi voinut palata, kun sarja on vielä täysin auki.

***

Vaikka aiheetonta kritiikkiä on tullut, niin taas kerran kun selkä on seinää vasten Kane&Toews pari astuu esiin.

Aiheetonta? Ymmärrän, että elät kuplassa messifaniutesi sekä kaikkien muiden kanssa, mutta jotain objektiivisuutta näihin viesteihin voisit edes yrittää sisällyttää, vaikkei se tapoihisi koskaan olekaan kuulunut.

Koko viesti.

Kanerilta jälleen asiaa. Mitään Duckseilta ottamatta pois, Chicago kärsii tällä hetkellä erittäin paljon tuosta puolustuksen materiaalin kapeudesta. Minä itse en enää hyökkääjien jaksamista ongelmana, kyllä se luistin liikkuu mielestäni tarpeeksi hyvin.

Yksi pelitavallinen seikka, josta Blackhawks elää on tuo puolustajien nousu mukaan hyökkäyksiin varsinkin pidemmissä hyökkäyksissä. Pääasiassa ne loistaa poissaolollaan, tosin esimerkiksi huikean matsin yöllä pelannut Johnny Oduya teki niitä muutamia ja aiheutti hämmennystä. Suuri rasitus kuitenkin näkyy tuossa ja se tekee hyökkäyspelaamisesta välillä vähän köyhemmän näköistä.

Teräväinen rohkeasti kakkosylivoimaan, varsinkin jos Richardsin siirtäminen ykkösylivoimaan on pidempiaikainen ratkaisu. Sharpilla sekä Teuvolla on kemiaa ja sitä pitää hyödyntää myös ylivoimilla. Teuvo pelaa kyllä itseään huikeasti Show'n puolelle, loistavaa peliä nuorukaiselta. Ennakkoluulotonta sekä omiin vahvuuksiin luottamista.

Minä olen huolissani puolustajien kuormituksesta, mutta en viime yön jälkeen enää niin huolissani mitä olin game 3:n jälkeen. Keithistä nyt ei tarvitse sanoa mitään, mutta esimerkiksi Oduyalla näyttää olevan löpöä vielä tankissa sekä Cumiskeyn hyvät otteet voisi Quenneville palkita lisäminuuteilla. Ja jos Trevor van Riemsdyk pelaisi vielä game 5:ssa, niin minuutteja voisi tasoittaa vielä enemmän ja mielestäni paljon rohkeammin. Ymmärrän luoton top-4:een, tietävät varmasti itse miten jaksavat pelata, mutta haluaisin ihan pelituntuman sekä mahdollisten finaalien vuoksi nähdä enemmän peliaikaa Cumiskeylta sekä van Riemsdykilta, jos ja kun rosteriin pääsee.

Crawfordia parjattiin vähän turhan paljon tuon mustan 37 sekunnin vuoksi, kyllä siinä oli pieni ripaus Ducksien tahtoa sekä suurempi ripaus Chicagon huonoa puolustamista. Toki yhden olisi voinut ottaa eli sen ensimmäisen, mutta ei sihen maalin eteen voi Kesler jäädä noin vapaaksi.

Huomenna taas kuitenkin jo mennään. Huikea sarja.

Huomenna ryöstö.

EDIT: Brandon Saadia tuli parjattua edellisessä seurantaketjussa ja kas näin 1+2. Kapteeni myös teki samat pisteet.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän tuo oli Chicagolta hyvä ottelu ja suurimmaksi osaksi oltiin kuskin paikalla. Sitten tuli tuo synkkä hetki ja kun joukkue uinahti, niin Crawford meni siinä mukana. Mutta lopulta tuli tuo uskomaton tarina mikä vei meidät tilanteeseen 2-2.

2-2 tilanteessa onkin Anaheimille eräs ennätys rikottavana. Joel Quennevillen aikaisella Blackhaws joukkueella on 16-0 tilasto playoff sarjan ollessa tilanteessa 2-2. Noista 8-voittoa kotona ja 8-voittoa vieraissa.

Onhan toi Anaheimin ykkönen harmillisen hyvä, saavat välillä Hawks kentällisen ihan purjeisiin. Andersenille yllättävänkin heikko torjuntaprosentti tästä matsista .875. Cumiskey pelaa ihan kelpopeliä, ehdottomasti paras vaihtoehto vitospakin rooliin. Vermeteltä huikeaa työtä myös ympyrästä, aloitukset lähtivät 70% tarkkuudella prosentin ollessa Kapullakin huikea 64,5%.
Tuohon tuomarointitarinaan en lähde mukaan :)
 
Jos ennen sarjaa joku olisi sanonut, että sarja olisi tilanteessa 2-2 niin olisin ollut todella tyytyväinen siihen. Nyt toisaalta on helvetin tyhjä ja turhautunut olo. Hawks fanit saavat nyt rauhassa olla eri mieltä johtuen värilaseista, mutta onhan tuo tuomaritoiminta ollut todella järkyttävää ja jokainen vähänkin tiukempi tuomio menee Hawksien eduksi.

Minä en ole huomannut tuomarilinjassa mitään erikoista. Tuntuu olevan suomalainen tapa tämä tuomaripelin kritisoiminen ja kyttääminen kun muut pelaa lätkää. Ducks ei ole yhtään peliä hävinnyt tai voittanut tässä sarjassa tuomareihin, joten pointti on täysin irrelevantti mielestäni. Toki erimieltä saa olla, mutta kyllä aika puskista minulle tuli se, että joku nitisee tämän sarjan tuomaripelistä.

Oli kyllä huikea matsi ja huikea voitto. Mitä tulee tuohon Q:n kritisointiin, niin ajoittain se on paikallaan, mutta monesti itsekkin olen jättänyt sanomatta sen, kuinka hienoa duunia mies tekee penkin takana. Ratkaisut pelin sisällä on aivan helvetin hienoja. Esimerkiksi tässä pelissä olin jo lähes varma ja toivoinkin, että Darling pääsee taas pelastamaan Hawksin, mutta vaihtoa ei tapahtunutkaan ja Crow kokosi itsensä (ainakin osittain, mielestäni aika huono peli herralta). Se mitä tämä ratkaisu teki, oli voitetun ottelun lisäksi se, että Crown ei tarvitse pelata ns. pelko perseessä. Aikaisemmasta kokemuksesta on pelkästään positiivista, jos Crown itseluottamus tällä säilyy tai jopa kohoaa, että tietää valmentajien luottavan häneen.

Yksi asia mikä pisti silmään viime pelissä on Ducksin blokattujen laukausten määrä. Siellä mennään kyllä todella surutta kiekon eteen hienosti, muutenkin Ducks kyllä pelaa puolustuspäässä perkuleen hienoa peliä, vaikka joku voisi viime pelin numeroiden perusteella tehdä erilaisiakin johtopäätöksiä.
Noiden blokattujen laukausten määrä vaikuttaa suoraan myös Hawksin pelaajiston henkiseen puoleen. Kärjistetysti sanottuna: Siellä voi joku ruveta jo miettimään, että helvetti empä lauo enää kun ei mitään saa maalia kohti tai ratkaisevalla hetkellä odottaa tilausuutta laukoa liian kauan... Toivottavasti usko kuitenkin pysyy ja kiekkoa onnistutaan toimittamaan maalia kohti entistä paremmin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Varsinkin peleissä 3 & 4 Anaheim pelasi osittain myös tuomareita vastaan ja ei ton tason porukkaa mikä Hawkseilla on todellakaan tarvitse vielä mitään tuomareiden apua. Jotenkin hieman vaan tuntuu siltä, että siellä on Game of Ratings käynnissä ja isojen markkinoiden joukkueet on ainakin pyrittävä saamaan finaaliin. Enkä todellakaan väitä, että tämä olisi edes tietoista, mutta jokainen noi matsit nähnyt voi todeta, että ei siellä ole toistaiseksi ainakaan samat säännöt ole pädenneet molemille.

Mä kattelin ton viime yön matsin eikä mulle todellakaan jäänyt viilis, että homma olisi ollut tuomaritoiminnasta kiinni. Olihan Blackhawks kauttaaltaan parempi joukkue eilen. Ducks melkein teki mahdottoman kolmannessa erässä, mutta lopulta aavistuksen paremmin pelannut joukkue sai ansaitsemansa. Näin neutraalina katsojana voi arvella tuomaritoiminnan tuntuvan vain olevan itseään vastaan kun lempiporukat vääntää tärkeimpiä matseja. Ei jäänyt sivustaseuraajalle yhtään tuomaritoiminnan falskaamisen maku, vaikka takuulla noin intensiivisessä pelissä muutaman tilanteen olisi voinut tuomita toisinkin. Yleisön reagointikin vaikuttaa aivan varmasti ammattimiehelläkin alitajuntaan. Jokaisen kotijoukkuetta koskevan tilanteen jälkeen tulee huutomyrsky kun omien pikkusikailut sivuutetaan. Honda Centerissä sitten samoja pikkujuttuja toisinpäin - ellei chicagolaiset valtaa sitä(kin) areenaa.

MM-kisojen farssien jälkeen on ihan virkistävää katsoa oikeasti osaavia tuomareita joka sekin voi sumentaa arvostelukykyä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Andersenille yllättävänkin heikko torjuntaprosentti tästä matsista .875.
Tuohon on muuten ihan simppeli selitys. Jossain kolmannen erän tienoilla oli tilasto jonka mukaan Blackhawks oli laukonut jonkin verran Ducksia enemmän, mutta maalille asti menneissä kudeissa Ducks taas oli samanverran edellä. Kertoo siitä miten Ducks-pelaajat syövät kiekkoja matkalla. Ohi menneissä laukauksissa ei suurta eroa ollut.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Hawks fanit saavat nyt rauhassa olla eri mieltä johtuen värilaseista, mutta onhan tuo tuomaritoiminta ollut todella järkyttävää ja jokainen vähänkin tiukempi tuomio menee Hawksien eduksi.

Kyllähän tuo omaan silmään näyttää siltä, että vihellykset menivät kotijoukkueella. Toki kotijoukkueellehan ne vihellykset urheilussa aina menevät. Omalla tavallaan Ducks on myös maineensa vanki, jonka fyysinen pelityyli, jäähyherkkyys ja "coreyperrymäinen" pikkusikailu on luonut. Tuohon Ducksin identiteetti on ollut siitä lähtien, kun Mighty tippui pois nimestä.

Se, ettei tuosta juuri näytetä puhuttavan, ei yllättä. Suurin osa mediasta kirjoittaa juttunsa Hawksin näkökulmasta ja Hawks-faneille, kun kyse on suuren markkina-alueen joukkueesta. Alla lainaus The Hockey Newsin uutisesta Saadin maalista. THN:n pitäisi vielä olla neutraali, mutta ei se nyt ihan tuosta uutisesta näy. http://www.thehockeynews.com/blog/blazing-fast-brandon-saad-burns-ducks-shorthanded/

The 22-year-old forced a turnover in the Chicago zone and caught the Ducks flatfooted, darting past a fallen Francois Beachemin and fending off a diving Ryan Kesler swipe before beating Frederik Andersen blocker side with under two minutes remaining.

Journalistin etiikan näkökulmasta olisi ollut ihan paikallaan kertoa, miksi Beauchemin kaatui, kun tuolla seikalla oli todella iso merkitys maalin synnyssä. Jos tuomari olisi kampittanut Hawks-pakin samanlaisessa tilanteessa, asia olisi aivan toisella tavalla esillä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Että sellainen peli tällä kertaa. On tää änärikiekko vain ylivertaista urheiluviihdettä. Seabrookin tehtyä Chicagon kolmannen maalin olin melko varma, että tää on haukkojen peli. 37 sekuntia myöhemmin peli oli sitten 3-4 ankoille. Morjens.

Hyvä Chicagon kannalta, että tuo järjettömältä tuntunut episodi ei maksanut voittoa ja sarja on nyt taas matkalla sinne seiskapeliin kuten aika monet ennen sarjaa ennustelivat. Mutta kyllähän Hawks taistelee aikaa vastaan. Pakiston top 4 alkaa käydä kohta höyryillä ja kuten Kanerkin sanoi, myös jotkut hyökkääjät näyttävät piiputtamisen merkkejä. Erityisesti sen huomaa Richardsin ketjusta, jolla alkaa olla puolustuspäässä merkittäviä vaikeuksia. Vaikka Kane kävikin tekemässä tärkeän tasoitusmaalin, niin muuten hän oli täysin näkymätön 5v5-pelissä. Alkaa näkyä se, kun hänet kiireellä tuotiin takaisin kokoonpanoon ennen kuin pleijarit alkoivat. Bickell on tällä hetkellä täysi turhake. Taklaa silloin tällöin ja siinä sivussa tuhlaa kaikki paikkansa. Mutta näillä mennään. Hienoa, että Vermette ja TT olivat taas kehissä ja näyttivät, että myös sinne kuuluvat. Pidin myös tavasta, jolla Toewsin ketju nousi johtamaan etulinjasta. Jokainen siitä kolmikosta ansaitsee erityismaininnan.

Puolustuksessa Cumiskey pelasi minun mielestäni hyvin. Joskus tulee tyhmiä kiekonmenetyksiä ja ei pärjää kulmissa ankkojen körmyille, mutta korvaa virheensä hyvällä liikkeellä. Esitti muutamissa vaihdoissa leddymäisiä otteita tuodessaan vauhdilla kiekkoa ylös. Jos peluutuksessa olisi jotain järkeä ja pelituntumaa olisi enemmän, niin voisi olla vieläkin parempi. Olen yrittänyt puolustella Timosta, mutta ei se vain toimi tuossa roolissa. Jos depth chartissa olisi seuraavana ihan tahansa muu kuin Rundblad, niin istuttaisin Kimen välittämästi poppareille. En millään jaksa uskoa, että TvR saa Quennevilleltä luottoa niin pitkän poissaolon takia. Paliotta ja Pokka taasen ovat kokemattomia junnuja ja kaikkihan tietää Q:n asenteen sellaisiin.

Hawks fanit saavat nyt rauhassa olla eri mieltä johtuen värilaseista, mutta onhan tuo tuomaritoiminta ollut todella järkyttävää ja jokainen vähänkin tiukempi tuomio menee Hawksien eduksi. Varsinkin peleissä 3 & 4 Anaheim pelasi osittain myös tuomareita vastaan ja ei ton tason porukkaa mikä Hawkseilla on todellakaan tarvitse vielä mitään tuomareiden apua.

Huvittava näkökulma, kun ajattelee Chicagon ylivoiman tehokkuutta. Eiköhän tuo johdu vain joukkueiden erilaisista pelityyleistä kuin mistään salaliitoista. Anaheim pelaa fyysistä voimakiekkoa, Chicago nopeaa taitokiekkoa. Anaheimin rikkeet vain näyttävät "räikeimmiltä" ja ovat siten helppoja vihellettäviä tuomareille. Vaikka onkin pahasti värilasit päässä, niin en ole huomannut, että Chicago merkittävästi tuomarilinjasta hyötyisi.
 
Pakiston top 4 alkaa käydä kohta höyryillä ja kuten Kanerkin sanoi, myös jotkut hyökkääjät näyttävät piiputtamisen merkkejä. Erityisesti sen huomaa Richardsin ketjusta, jolla alkaa olla puolustuspäässä merkittäviä vaikeuksia. Vaikka Kane kävikin tekemässä tärkeän tasoitusmaalin, niin muuten hän oli täysin näkymätön 5v5-pelissä.

Tämä on kyllä mielestäni ehdottomasti Ducksin puolustuksen hyvyyttä, eikä Chicagon pelaajien piiputtamisesta kiinni. Tuolla oli pari vaihtoa jossa Richards ja Kane pääsivät ns. irti hetkellisesti, mutta Ducks onnistui kokoamaan rivinsä ja saamaan homman taas kuntoon. Pitää oikeasti antaa krediittiä sinne minne se kuuluu ja tässä tapauksessa se kuuluu Ducksin puolustustyöskentelylle. Ducksin päädyssä tuntuu olevan todella raskasta pelata. Ei mulla ole mitään tilastoja tähän tueksi, mutta mutulla Chicagon "zone time" per siniviivan ylitys keskimäärin on ollut lyhyempi kun normaalisti. Tämä johtuu siitä, että Ducks pystyy horjuttamaan tuota alakerran "cycle" peliä ja vapaita miehiä kelle syöttää ei painollisella puolella tunnu olevan. Tähän kun lisätään se, että Kane elää kiekosta ja on tuossa ketjussa se joka selvästi eniten kosketuksia saa. Mutta ei auta kun on naama vasten pleksiä joka ikisen kiekko kosketuksen jälkeen.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Jos Chicago puolustajat hyytyy todennäköisesti ensin, niin näen että hyökkääjistön osalta tilanne on toisin. Ihan vaan siksi koska Chicago pitää enemmän kiekkoa, joka on vastustajalle etenkin Ducksin tyyliselle kovaa taklaavalle ja agressiivisesti karvaavalle joukkueelle raskasta.

Nyt kävi pelin osalta amatööri virhe ja sammuin ekalla erätauolla :D Täytyy tänään vilkaista tuo loppu peli.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Huikea sarja ollut tähän mennessä, toivottavasti jatkuu loppuun asti! Itellä on pääsykokeiden takia jäänyt pelit 3 katsottuun (viimeisin tuo Game 4), mutta huomisesta alkaen pääsee taas normaaliin rytmiin ja ehtii katsomaan pelejä. Kiitos @Lico , @lunde ja kumppanit hyvistä raporteista, niin on pystynyt elämään mukana katsomatta pelejä.

Hjalmarssonilta mielestäni vähän heikko peli tänään (muutama todella huono ratkaisu omassa päässä kiekon kanssa), kun taas Oduyan oli todella hyvä. Kyllä alkaa vähän väsymys näkymään, eli jos Cuminskey saisi vähän enemmän peliaikaa jatkossa, kun ihan hyvin on vetänyt tähän menneessä. Ellei sitten TVR:ää aleta nostamaan kokoonpanoon.

Vermette ja Teuvo loistavia tänään, enkä kyllä vieläkään käsitä miksi kaverit pudotettiin kokoonpanosta. Samaan malliin vaan! Toews ja Saadkin olivat taas vireessä, Kane edelleen vähän näkymätön, vaikka tärkeän maalin tekikin. Ehkä se siitä vielä paranee, sillä Game 6 nyt viimeistään on se paikka kun Mr.Showtimen tarvitsee pistää kiekkoja pussukkaan totuttuun tahtiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös