Anaheim Ducks (1.) – Chicago Blackhawks (4.), Lännen konferenssifinaalit 2015

  • 76 780
  • 372

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Quennevillellä on hyvä tilanne maalivahtien suhteen, koska Crawford-Darling duo pelaa logolle niin vahvasti reilussa hengessä. Crow on ottanut kokemuksella pelaavan moken paikan takaisin ja Hawks menee päätyyn (tai niin pitkälle kun eväät riittää) asti hänellä, jos pelaamisen taso pysyy korkeana. En näe kuitenkaan ollenkaan huonona juttuna sitä, että myös Darling on päässyt post seasonilla esiintymään, vielä varsin ansiokkaasti. Molemmat ukot tietää tilanteen ja tämä helpottaa myös Quennevillen päätöksen tekoa hieman, kun tolppien väliin pääsee pelaamisen tason mukaan. Darling pelasi ykkösrundilla hyvin minsoja ja tämä on helpottanut hieman myös Crown runia jaksamisen suhteen. Crawford hyppäsi pienen huilin jälkeen takaisin tolppien väliin Game kutosessa Chicagossa, pelin ollessa ekassa erässä nopeasti 3-1 Predatorsille. Tuon vaihdon jälkeen koko jengin tekeminen nousi pykälän jälleen ylöspäin ja Crawford päästänyt seitsemän maalia tuon jälkeen viidessä pelissä!

Periaatteessa on hienoa, että pystyt kääntämään potentiaalisen kompastuskiven vahvuudeksi. Itse näen sen niin, että se on aina huono tilanne, jos ykkösmaalivahti otetaan pois maalilta tai vielä pahempaa eli menettää paikkansa kesken pudotuspelien. Crawfordilla ei ole Ankkoja vastaan varaa enää heikkoihin esityksiin. Jos Darling joutuu uuniin niin Chicago on siinä tapauksessa erittäin ahtaalla.

Katsoin vielä huvikseni molempien veskareiden kaikki päästetyt maalit. Ja sen voin sanoa, että Andersen olisi raadeltu elävältä, jos hän olisi päästänyt edes 1/3 noista Crawfordin hörpyistä. Toki Andersenin jokaista liikettä toki tarkaillaan mikroskoopin läpi, koska siellä taustalla odottaa Gibson.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Itsekkin tajusin nyt tuon War-on-ice sivuston, en ole niin paljoa näitä tilastosivuja itse ikinä tutkinut. Sieltä tuli aika hyvää vahvistusta tuohon silmämääräiseen arvioon kakkos kentän pelaamisesta, joka elää hieman veitsen terällä. Maalipaikat 5vs5 Richards -13, Kane -1, Versteeg -1 ja Bickell 3 playoffien ajalta. itselleni asia joka on pistänyt silmään on se, että Kane lyö kaapin melkein jokaisesta paikasta minkä saa, aivan jäätävän tehokasta on Kanen viimeistely ollut näissä karkeloissa. Ilman tuota viimeistely tehokkuutta kenttä ollut eniten kusessa maalipaikkojen suhteen kuitenkin omissa.

Erityismaininta pelaajalle Duncan Keith. Maalipaikat hänen ollessaan jäällä +33, aika hurja lukema, mutta siltä on Keithin peli näyttänytkin. Pelaa tasolla että on juuri tällä hetkellä maailman paras puolustaja, nostanut tasoaan runkosarjasta ja pelaa viellä 30min pelissä.

Edit- Erikseen kun nyt kaivoin Minnesota sarjasta maalipaikka tilastot, niin edelleen kakkonen ainut joka näyttää miinusta Kane -3, Richards -5, Bickell -5. Tuossa sarjassa. Minkä moni näki silmämääräisestikkin maalipaikkoissa halitsevin kenttä oli Chicagon kolmonen Sharp +10, Vermette +6, ja Teräväinen +4. Tilastot tässä tapauksessa tukevat hyvin mitä silmä näytti kenttällä tapahtuvan.
 
Viimeksi muokattu:

Salami8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Kyllähän Hawks tähän sarjaan lähtee ennakko suosikkina, vaikka olikin runkosarjassa heikommalla sijalla. Sieltä tosiaan löytyy kolme ketjua jotka pystyvät tehoilemaan, meiltä oikeastaan vain kaksi. Onneksi Keslerin ketju on herännyt aivan uusiin liekkeihin poffeissa. Lisäksi Kesler on niin hemmetin hyvä aloittaja, sekä vahva molempiin suuntiin. Getzlafin pitää puolestaan saada itsestään enemmän irti, mitä tähän asti ollaan pleijareissa nähty, silloin ankat voivat hoitaa tämän sarjan. Pakisto hieman pelottaa itseäni, kärkipäässä Vatanen, tehoja tarvitaan ja parempaa puolustuspelaamista. Joka tapauksessa uskon että sarja tulee olemaan tiukka.

Moni on vähän epäillyt miten Andersen pärjää, kyllähän mies on ihan kelpo otteita esittänyt, ja kun vielä otetaan huomioon Crawfordin otteet, itse laittaisin maalivahtipelissä voimasuhteet jopa 60-40 Ankoille. Jos Getzlaf pystyy petraamaan peliänsä, Perry jatkaa samalla tasolla, sekä Keslerin ketju pystyy tehoilemaan myös Hawksia vastaan, uskon ettei peli jää hyökkäystehoista kiinni. Puolustuspää on missä se suurin kysymysmerkki löytyy.

Kädet hikoillen ja sydän tuhatta ja sataa hakaten tätä sarjaa lähden seuraamaan. Kaksi ensimmäistä peliä kotona, nämä tulevat ratkaisemaan paljon. Molemmat pitäisi hoitaa, mutta minimi tavoite on ottaa edes toisesta voitto. Tämän huikaisevan parin jatkoonmenijää on hankala lähtä arvioimaan, erityisesti kun Chicago on Ankoille ensimmäinen kunnon mittari. Uskon että tässä sarjassa ei mennä game seveniin, sarja tulee päättymään 4-2, jompaan kumpaan suuntaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tulee varmaan "ihan jees" sarja. Erityisesti mielenkiintoa lisäävät Vatanen, Teräväinen sekä Timonen. Vatanen oma suosikkipakki suomalaisista, Teuvo puolestaan hyökkääjistä ja sitten Timonen. Joko Kimmo saisi sen ansaitsemansa kannun? Harmi jos Q ei luota mieheen enempää kuin mitä se peliaika nyt on, liekö sitten tämä Roszivalin loukkaantuminen portti Timmon lisääntyvälle peliajalle, näin todennäköisesti.

Tasainen sarja, ei uskalla veikkailla. Mutta jos pitää niin Hawks in seven. Kane tulee olemaan ratkaiseva pelaaja, kuten aina.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Onko kellään tietoa edes alustavista pelipäivistä?

Tracey Myers eli CSN:n toimittaja Chicagosta twiittasi tänään aikaisemmin, että huhuja liikkuu, joissa pelit aloitettaisiin sunnuntaina. Lauantaina Honda Centerissä on jokin tapahtuma, joten se on käsittääkseni poissa mahdollisuuksista. Perjantaista ei tietoa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Nyt on saatu otteluohjelma julki, kun viimeinenkin divisioonafinaali ratkesi idässä viime yönä.

Lännen konferenssifinaalin otteluohjelma Suomen ajassa

su 17.5.2015 klo 22.00 Chicago @ Anaheim
ke 20.5.2015 klo 04.00 Chicago @ Anaheim
pe 22.5.2015 klo 03.00 Anaheim @ Chicago
su 24.5.2015 klo 03.00 Anaheim @ Chicago
tarvittaessa
ti 26.5.2015 klo 04.00 Chicago @ Anaheim
to 28.5.2015 klo 03.00 Anaheim @ Chicago
su 31.5.2015 klo 03.00 Chicago @ Anaheim


Harmillisesti työhommat haittaavat kohdallani pelien seuraamista sarjan alussa ainakin suorana, mutta täytyyhän tämä sarja elää mukana vaikka sitten tallenteina. Suomalaisten katsojien kannalta on hienoa, että avausottelu on Amerikassa päiväpeli eli eurooppalaisille lähes prime time -lätkää. Tottakai tuokin menee sitten osittain MM-finaalin päälle.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Heitetäänpä omakin veikkaus tästä sarjasta mukaan keskusteluun.

Anaheimin ei ole tähän mennessä kahdessa ensimmäisessä sarjassa tarvinnut laittaa edes kolmosvaihdetta sisään, ja katsomissani peleissä peli on ajoittain näyttänyt melkoiselta surffailulta. Perry-Getzlaf kaksikko on iskussa, mutta Kessler-Silfverbergin pitää vielä nostaa tasoaan. Anaheimin pakisto ei myöskäään kahdessa ensimmäisessä sarjassa joutunut oikeastaan minkäänlaiseen testiin, mutta Chigagon hyökkäysmateriaalia vastaan taso punnitaan. Anaheimin pakkien terveystilanne on ilmeisesti ok, joten pääsevät palttiarallaa parhaalla kokoonpanolla konferenssifinaaliin. Mikäli Anaheim pääsee pois surffailu -moodista, niin tilanne heidän osaltaan vaikuttaa erittäin hyvältä.

Chigago on heikohkon runkosarjan tasoonsa nähden jälkeen saamassa koneensa käyntiin, ja hyökkäyskalusto on täysin verrannollinen, ellei jopa laajempi kuin Anaheimilla. Mutta puolustus; Keith-Seabrook-Hjalmarson-Oduya ovat laatupakkeja, mutta siihen se jääkin. Timosesta ei ole joukkueelle tällä hetkellä mitään hyötyä ja ihmettelen miksi häntä edes peluutetaan, eikä Rozsivalkaan vakuuta. Pakeista neljä ensin mainittua pelaa liki puolituntia/peli ja kaksi viimeistä nippanappa viisi minuuttia/peli. Tähän Chigagon " pakki -ongelmaan" uskonkin sarjan ratkeavan, sillä käytännössä neljällä puolustajalla ei lähtökohtaisesti voida voittaa sarjaa, jossa vastaan tulee Anaheimin tasoinen joukkue.

Veikkaus: Anaheim 4 - Chigago 1/2
 

Largo

Jäsen
Perry-Getzlaf kaksikko on iskussa, mutta Kessler-Silfverbergin pitää vielä nostaa tasoaan.

Tota, sen verran pitää olla eri mieltä, että Getzlaf on ollut mielestäni suhteellisen huono verrattuna mihin hän oikeasti kykenee. Joo, toki pisteitä on tullut ihan kivasti, mutta se on nyt tällä kertaa Perryn hyvyyttä. Jakob Silfverberg puolestaan pelaa elämänsä kevättä ja tasonnoston vaatiminen vaikuttaa aika erikoiselta. Ehkä mies viimein lunastaa hieman noita kiekollisia häneen kohdistuvia odotuksia, tai tämä on jonkinlainen suonenveto. Väitän Keslerin ja Perryn olevan tasollaan, Getzlaf vetelee puolivaloilla ja Silverillä on vauhti päällä. Jos Silveri jatkaa samaan malliin ja Getzlaf heräilee, tulee olemaan Hawksilla hikisiä iltoja. Kolmonen ja nelonen kun onnistuvat pelaamaan 0-0 peliä, niin väitän tämän kääntyvän Ducksille. Toki saavat nuo bottomin pelurit pisteitäkin tehdä, kunhan pysyvät edes +-0 tuntumassa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kolmonen ja nelonen kun onnistuvat pelaamaan 0-0 peliä, niin väitän tämän kääntyvän Ducksille. Toki saavat nuo bottomin pelurit pisteitäkin tehdä, kunhan pysyvät edes +-0 tuntumassa.

Tämä tulee olemaan kyllä isossa roolissa. Veikkaanpa että vaikeaa tulee Ducksilla olemaan tällä saralla etenkin vieraissa, kun kotonaan Blackhaks pääsee peluuttamaan kahta hyökkäyspään vahvaa kenttäänsä(2,3) Ducksin bottomia vastaan.

Blackhawks on hyvin tarkkaan peluutuksen kannalta mietitty joukkue, niin näillä on iso merkitys. Blachawks kenttien roolit kun ovat hyvin vahvat.

Ykkönen- Kokonaisvaltainen kenttä, pelaa jokaisella pelin osa-alueella erittäin vahvasti. Ei heikkouksia laisinkaan.
Kakkonen-Puhtaasti hyökkäävä kenttä, laittaa jopa vähillä paikoilla kiekkoa reppuun. Heikkous kokonaisvaltainen puolustus pelaaminen.
Kolmonen-Kokonaisvaltainen kenttä lite versio, pelaa fiksusti molempiin suuntiin. Ei selviä heikkouksia, köyhän miehen versio ykkösestä.
Nelonen-Puhtaasti puolustava kenttä, laittaa omalla alueella vastustajan ahtaalle. Taklaa raastaa purkaa painetta, aktiivisella liikkeellään. Heikkous olematon hyökkäys pelaaminen.

Blackhawks on mielestäni yksi parhaiten roolitettuja joukkueita hyökkäyksen osalta, josta on vaikea löytää sitä heikkoa kohtaa. Pari täsmäase kentää viellä, joita pyritään peluutuksen muodossa hyödyntämään. Tämä juuri tietää kovia aikoja ja isoa roolia Anaheimin bottom osastolle, kun Blackhawks pystyy peluuttaan heitä vastaan kovan luokan hyökkäys voimaa.

Hyökkäyksen osalta tilanne näin, puolustus meneekin sitten ihan päinvastoin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kuvittelisin, että matchupit menevät joten kuten näin. Ainakin siis Ankkojen kotipeleissä.

Getzlaf vs Toews
Kesler vs Kane
Thompson vs Sharp
Rakell vs Kruger

Tiedä sitten mitä Blackhawks yrittää omalla kotikentällään. Mutta sen voin todeta, että vieraissa Getzlafin, Keslerin ja Thompsonin ketjujen peliaika tulee kasvamaan ja Rakelin vitja ei kovin paljoa peliaikaa tule saamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Hyökkäyksen osalta tilanne näin, puolustus meneekin sitten ihan päinvastoin.

Niin, se puolustus. Chigagolla on vähintään kolme parempaa puolustajaa kuin Anaheimilla, mutta jaksavatko he edelleen pelata liki 30 minuuttia per peli, kun omaankin päätyyn on varmuudella pyörityksiä tulossa? Mikäli Chigago ei onnistu viemään sarjaa suoraan 4-0, niin kyllä se väsymys alkaa liigan parhaimmillakin puolustajilla, kuten Keith-Seabrook tuolla peliajalla tuntumaan. Edelleen juuri tuosta johtuen, veikkaan Anaheimin olevan finaalissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Moni on vähän epäillyt miten Andersen pärjää, kyllähän mies on ihan kelpo otteita esittänyt, ja kun vielä otetaan huomioon Crawfordin otteet, itse laittaisin maalivahtipelissä voimasuhteet jopa 60-40 Ankoille.

Itse taas näkisin, että mitä pidemmälle kevät etenee, sen suurempaan rooliin kokemus nousee. Ja kaikista vioistaan huolimatta Corey Crawfordilla on takanaan yksi ihan Conn Smythe -tason kevät, vaikka ei tuolloin kyseistä pystiä saanutkaan (isomman pystin sai). Lisäksi Crawford pelasi yhtä uinahdusta lukuunottamatta aika lailla täydellinen pudotuspelisarjan Wildia vastaan, joten ensimmäisen kierroksen lamaannus lienee takanapäin.

Eiköhän tästä tule mielettömän hieno sarja.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Niin, se puolustus. Chigagolla on vähintään kolme parempaa puolustajaa kuin Anaheimilla, mutta jaksavatko he edelleen pelata liki 30 minuuttia per peli, kun omaankin päätyyn on varmuudella pyörityksiä tulossa? Mikäli Chigago ei onnistu viemään sarjaa suoraan 4-0, niin kyllä se väsymys alkaa liigan parhaimmillakin puolustajilla, kuten Keith-Seabrook tuolla peliajalla tuntumaan. Edelleen juuri tuosta johtuen, veikkaan Anaheimin olevan finaalissa.

Tässä juuri se asia. Molempien joukkueiden osalta on kaksi ratkasevaa kysymerkkiä, Chicagolla pakkien jaksaminen ja Ducksilla juuri tuon Bottom osaston kestäminen Balchawksin laajemman hyökkäys materiaalin edessä.

Itsellä on jonkinmoinen luotto Blackhawks pakiston jaksamiseen. Nashville pyöritti Chicagoa aika rankasti omassa päädyssä, eikä se pakisto hyytynyt Nashville sarjassa kuitenkaan merkittävästi, vaikka peluutus oli jo siinä etenkin Keithille erittäin raakaa. Toki uusi sarja ja pakeille enemmän fyysistä painetta laittava Ducks on taas uusi luku, varmasti enemmän Nashville sarjan kaltaista tulee pelaamisesta.

Ducksin pelityyli taitaa muutenkin olla aika lähellä Nashvilleä? vai olenko aivan hakoteillä?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Puolustuksen jaksamiseen on saatu kakkoskierroksen sweepin jälkeen piiitkä aika lepoa akkujen lataamiseen. Timosen peliajan lisääntymiseen en juurikaan usko.

Runkosarjan datat vertailussa:

GOALS FOR PER GAME:

Anaheim, 11th, 2.78
Chicago, 17th, 2.68

GOALS AGAINST PER GAME:

Anaheim, 20th, 2.70
Chicago, 2nd, 2.27


POWER PLAY:

Anaheim, 28th, 15.7%
Chicago, 20h, 17.6%


PENALTY KILL:

Anaheim, 15th, 81.5%
Chicago, 10th, 83.9%


GIVEAWAYS:

Anaheim, 10th, 745
Chicago, 18th, 634


TAKEAWAYS:

Anaheim, 23rd, 479
Chicago, 11th, 593


FACEOFFS:

Anaheim, 9th, 51.6%
Chicago, 5th, 52.0%


SHOTS ON GOAL PER GAME:

Anaheim, 15h, 30.0
Chicago, 1st, 33.9

HITS:

Anaheim, 10th, 2301
Chicago, 29th, 1317

Chicago outshot Anaheim in the three games 109-71, and by an average of 36-24.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kuvittelisin, että matchupit menevät joten kuten näin. Ainakin siis Ankkojen kotipeleissä.

Getzlaf vs Toews
Kesler vs Kane
Thompson vs Sharp
Rakell vs Kruger

Tiedä sitten mitä Blackhawks yrittää omalla kotikentällään. Mutta sen voin todeta, että vieraissa Getzlafin, Keslerin ja Thompsonin ketjujen peliaika tulee kasvamaan ja Rakelin vitja ei kovin paljoa peliaikaa tule saamaan.

Todennäköisesti Toews tulee pelaamaan Getzlafia vastaan koko ajan, mukava saada omille epäilyksilleni vahvistusta tuosta peluutuksesta tulevissa Honda Centerin kamppailuissa. Quenneville luottaa tuohon kakkoskenttään erittäin paljon kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, mm. United Centerissä Q pisti Kanen pelaamaan Koivua vastaan erittäin paljon. Ryan Keslerin johtama vitja nyt on Koivun vitjaa selkeästi parempi molempiin suuntiin, mutta en ihmettelisi mikäli match-upit pysyisivät samana myös Chicagossa. Totta kai Quennevillellä on tuolloin se pieni etu pistää freshit jätkät kentälle tietyissä tilanteissa ja varmasti Kanea nähdään usein hyökkäyspään aloituksissa.

Toki tuo Vermetten kentällinenkin voisi olla ihan hyvä vitja pistää Kesleriä vastaan, joten vaikea sanoa. Pelit kertovat pitkälti miten peluutus sitten menee.

Itse taas näkisin, että mitä pidemmälle kevät etenee, sen suurempaan rooliin kokemus nousee. Ja kaikista vioistaan huolimatta Corey Crawfordilla on takanaan yksi ihan Conn Smythe -tason kevät, vaikka ei tuolloin kyseistä pystiä saanutkaan (isomman pystin sai). Lisäksi Crawford pelasi yhtä uinahdusta lukuunottamatta aika lailla täydellinen pudotuspelisarjan Wildia vastaan, joten ensimmäisen kierroksen lamaannus lienee takanapäin.

Eiköhän tästä tule mielettömän hieno sarja.

Tosiaan Crawford kokosi itsensä loistavasti toiselle kierrokselle ja tällä hetkellä hän on kuuma maalivahti. Tilanteet muuttuvat, mutta en näe tässäkään sarjassa kummallekaan maalivahdille sen suurempaa etua, mutta jos joku aspekti pitää nostaa tapetille, niin se on juuri Tamin termein veli Graingerin mainitsema kokemus voittamisesta.

@reme iski mukavia tilastoja näkyville, kiitos niistä. Viikon tauko tuolle top-4:lle puolustuksessa tekee kyllä hyvää sekä tuleva Rozsivalin korvaaja eli Rundblad hyötyy tästä paljon. Hän saa rauhassa valmistautua ja treenata pelaavassa kuusikossa sekä huomioidaan yksi asia eli se, että kaveri pelaa viime kevään Doughtyn tasolla vetävän kaverin kanssa samassa parissa. Duncan Keith on ollut käsittämätön.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Täällähän alkaa olemaan ennakot hyvin käsitelty, mutta heitetään tähän väliin yksi oma huomio, jota ei täällä vielä ole hirveämmin käsitelty.

Nimittäin semmoinen huomio tullut tehtyä, että Ducksin suurimmat ongelmat tällä kaudella on tullut niissä peleissä, missä vastustaja on pelannut hyvää kiekkokontrolli lätkää. Niin ja mikäs se olikaan Blackhawksin suurin vahvuus? Niinpä, vahva kiekon hallinta, eli kiekkokontrolli lätkä.

Eli pelitavallisesti Blackhawks on pahin mahdollinen vastustaja Ducksille. Playoffeissa Ducksia ei ole vielä tällä tyylillä haastettu, Jets&Flames pelasi molemmat suoraviivaista, fyysistä lätkää, jossa taas Ducks on NHL:n paras ryhmä.

Lisätään nyt kuitenkin sen verran, että kokonaisuutena Ducks pelannut playoffeissa tasaisen vakuuttavasti, itseasiassa vakuuttavinta lätkää kaikista joukkueista kaikki pelit huomioiden. Ja tämä siltä pohjalta sanottuna, että olen playoffeissa katsonut kaikkien joukkueiden kaikki pelit (suurin osa päällekkäisyyksien takia jälkikäteen).

Niin tai näin, huikea sarja tulossa, mutta noiden pelitavallisten asioiden takia laittaisin edgen Chicagolle.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Sattuipa silmiini dailyheraldin artikkeli Vermetestä ja hänen dominoinnistaan ympyrässä näiden pleijareiden aikana. Vermette on nostanut osakkeitaan pleijareiden edetessä ja hyvä niin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Täällähän alkaa olemaan ennakot hyvin käsitelty, mutta heitetään tähän väliin yksi oma huomio, jota ei täällä vielä ole hirveämmin käsitelty.

Nimittäin semmoinen huomio tullut tehtyä, että Ducksin suurimmat ongelmat tällä kaudella on tullut niissä peleissä, missä vastustaja on pelannut hyvää kiekkokontrolli lätkää. Niin ja mikäs se olikaan Blackhawksin suurin vahvuus? Niinpä, vahva kiekon hallinta, eli kiekkokontrolli lätkä.

Eli pelitavallisesti Blackhawks on pahin mahdollinen vastustaja Ducksille. Playoffeissa Ducksia ei ole vielä tällä tyylillä haastettu, Jets&Flames pelasi molemmat suoraviivaista, fyysistä lätkää, jossa taas Ducks on NHL:n paras ryhmä.

Lisätään nyt kuitenkin sen verran, että kokonaisuutena Ducks pelannut playoffeissa tasaisen vakuuttavasti, itseasiassa vakuuttavinta lätkää kaikista joukkueista kaikki pelit huomioiden. Ja tämä siltä pohjalta sanottuna, että olen playoffeissa katsonut kaikkien joukkueiden kaikki pelit (suurin osa päällekkäisyyksien takia jälkikäteen).

Niin tai näin, huikea sarja tulossa, mutta noiden pelitavallisten asioiden takia laittaisin edgen Chicagolle.

Ducks oli muuten trade deadlinen jälkeen sarjan parhaita puck possession joukkueita. Ankkojen suurimmat ongelmat runkosarjassa tulivat noita idän huippunopeita joukkueita vastaan. Jets-sarja oli kyllä fyysinen ja se jengi tykkää pelata sellaisella tyylillä. Calgary taas oli kuin huonompi versio Chicagosta. Siellä oli pari alemman ketjun fyysistä kaveria, mutta hyökkäyksen top 6 osasto oli pehmeää kuin leipäjuusto.

Erikoistilanteet, maalivahtipeli ja Chicagon puolustuksen kestävyys ovat mielestäni sarjan tärkeimmät yksittäiset asiat. Kukaan tuskin uskoo tai väittää, että Blackhawksien puolustuksen top 4 hyytyy kahden ensimmäisen ottelun jälkeen, vaikka kaikki heistä pelaisivat 30 minuuttia. Väsymys alkaa puskemaan varmaa vasta siinä neljännen ja viidennen pelin kohdalla. Ja mitä pidemmälle sarja etenee niin sitä suurempi on Ankkojen etu jatkossa.

Jos sarja on neljän pelatun pelin jälkeen 2-2 niin näen Ankkojen mahdollisuudet erinomaisina. Chicago on kuitenkin mahdollisesti kykeneväinen laittamaan sarjan neljän ekan pelin aikana 3-1 tilanteesseen, joka saattaa olla mahdoton kiivettävä Ankoille, vaikka Chicagon puolustus väsyisikin.

Ennustankin, että tässä sarjassa nähdään ainakin kolme ottelua, jotka menevät jatkoajalle.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Njoo, voihan se olla noinkin. Itse koen, että Ducksin vahvuudet on isoissa, suoraviivaisissa hyökkääjissä ja kovassa karvauspelissä (mitä Perrykin taisi Flames sarjan jälkeen korostaa?) ja sitä vastaan paraslääke on hyvän kiekkokontrollin omaava, eli hyvä kiekollinen puolustus, joka on taas yksi Chicagon vahvuuksista. Mutta katsellaan, ensimmäiset pari peliä antaa kyllä suunnan.

Siitä samaa mieltä, että ekat neljä peliä melko ratkaisevat. 2-2 ja Ducks tosiaan vahvoilla, 3-1 ja Hawks vie. Mutta viikonlopun jälkeen ollaan taas hivenen fiksumpia. Tai no, ainakin voidaan esittää fiksumpia.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
48 tuntia, välissä mm. välierät MM-kilpailuissa sekä game one Rangersin ja Lightningin välillä. Ei enää kauaa, onneksi. Luojan kiitos (voiko näin sanoa?) Suomikaan ei pelaa sunnuntain finaalissa, voi hyvällä omalla tunnolla keskittyä meikäläiselle oleellisempaan otteluun.

Yksi ryöstö on minimi Kaliforniasta, tässä ketjussa ei ole taidettu ottaa esille vielä erästä seikkaa: Chicago Blackhawks on voittanut vieraissa vähintään yhden ottelun jokaisessa pudotuspelisarjassa ainakin viimeiset kolme kevättä putkeen. 2. kierroksen ketjussa @lunde taisi kertoa tarkemmat statistiikat noista, mutta nyt en lähde niitä kaivamaan.

Toinen statistiikka: Chicago ei ole hävinnyt yhtään ottelua tällä kaudella johtaessaan sitä toisen erän jälkeen. Yksi parhaimmista joukkueista puolustamaan johtoasemaansa, siihen liitetään vielä clutch ja kokemus voittamisesta. Mulla on suurempi luotto tähän organisaatioon nyt kuin aikaisemmilla kierroksilla, mitenkään vähättelemättä Anaheimia.

Tällä sivulla tässä ketjussa otettiin esille tuo pelityylien sopivuus näiden kahden joukkueen välillä. Ainakin runkosarjan kohtaamisissa ennen Trade Deadlinea Chicago tuntui olevan se parempi joukkue niissä kolmessa ottelussa, mutta kuten jo sanoin avausviestissäni, runkosarjalla ei ole enää mitään merkitystä.

Toews & Kane vastaan Getzlaf & Perry. Jommalle kummalle suvereenisti -> edustamansa joukkue erittäin vahvoilla jatkamaan Stanley Cup-finaaleihin.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Toinen statistiikka: Chicago ei ole hävinnyt yhtään ottelua tällä kaudella johtaessaan sitä toisen erän jälkeen. Yksi parhaimmista joukkueista puolustamaan johtoasemaansa, siihen liitetään vielä clutch ja kokemus voittamisesta. Mulla on suurempi luotto tähän organisaatioon nyt kuin aikaisemmilla kierroksilla, mitenkään vähättelemättä Anaheimia.

Tämä. Chicago on kyllä vakuuttava joukkue pelaamaan johto asemassa, Itse olen eniten juuri vaakuuttunut tästä asiasta. Peliä ei muuteta käytännössä lainaakaan, tietenkin vastustaja saa painetta tappio asemassa riskin otolla enemmän Chicago alueelle, mutta Chicago ei muuta käytännös katsoen mitään, vaan jatkaa samaa hyökkäys pelaamistaan oli tappiolla tai ei. Tässä on todella iso juttu, koska vastustaja kun ottaa riskejä ja Chicago saa muutoman pahan vastahyökkäyksen nopeillä käännöillä, valahtaakin niin sanotusti vastustajalla "paska punttiin" takaa-ajon kannalta. Yleensä tämä on liikaa vastustajalle, joka lamaantuu ja alkaa pelkäämään virheitä tässä vaiheessa.

Jos jossain voi sanoa Chicagon pelisuunnitelman olevan täydellinen, niin se on tämä asia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Chicago Blackhawks on voittanut vieraissa vähintään yhden ottelun jokaisessa pudotuspelisarjassa ainakin viimeiset kolme kevättä putkeen. 2. kierroksen ketjussa @lunde taisi kertoa tarkemmat statistiikat noista, mutta nyt en lähde niitä kaivamaan.


Wild-sarjan viestiketjusta löytyy ensimmäiseltä sivulta kooste Blackhawksin vierasvoitoista. Sarjoja on kasassa 15 putkeen ja nyt on menossa kuudes pudotuspelikevät.
2009
vs Flames (G6) kotietu
vs Canucks (G2 & G5)
vs Red Wings (ei vierasvoittoja)

2010
vs Predators (G4 & G6) kotietu
vs Canucks (G3, G4 & G6) kotietu
vs Sharks (G1 & G2)
vs Flyers (G6) kotietu

2011
vs Canucks (G5)

2012
vs Phoenix (G2 & G5)

2013
vs Wild (G5) kotietu
vs Red Wings (G6) kotietu
vs Kings (G4) kotietu
vs Bruins (G4 & G6) kotietu

2014
vs Blues (G5)
vs Wild (G6) kotietu
vs Kings (G6) kotietu

2015
vs Predators (G1)

Lainattujen lisäksi siis vielä 15. sarja putkeen: 2015 vs Wild (G3 & G4)

Toinen statistiikka: Chicago ei ole hävinnyt yhtään ottelua tällä kaudella johtaessaan sitä toisen erän jälkeen. Yksi parhaimmista joukkueista puolustamaan johtoasemaansa, siihen liitetään vielä clutch ja kokemus voittamisesta. Mulla on suurempi luotto tähän organisaatioon nyt kuin aikaisemmilla kierroksilla, mitenkään vähättelemättä Anaheimia.

Blackhawksin tilasto oli tosiaan runkosarjassa 25-0-0 ja pudotuspeleissä toistaiseksi 5-0-0 eli yhteensä 30-0-0, kun tällä kaudella on takana kaikkiaan 92 peliä. Hawks on melkeinpä siis ratkaissut kolmasosan peleistään jo kahden erän jälkeen. Parasta tilastossa on, että johdon varjelu ei ole yleensä mitään kilpikonnapuolustusta, vaan aika usein paine on vastustajan päädyssä kolmannessakin erässä.

Tämä tilasto on konferenssifinaaleihin lähdettäessä mielenkiintoinen voileipäkissanselässä-tyyppinen ikiliikkuja. Anaheim Ducks sivusi runkosarjassa NHL-ennätystä voittamalla 12 ottelua, joissa se oli tappiolla kahden erän jälkeen (koko saldo 12-23-0). Pudotuspeleissä jatkui sama meininki etenkin avauskierroksella, kun sweepattu Jets johti putkeen kolmea ottelua kahden erän jälkeen ja hävisi ne kaikki. Tämäkin oli luonnollisesti NHL-ennätys, kuten Yahoon uutinen kertoo.

Blackhawks on siis puolustanut täydellisesti johtoaan kolmansissa erissä ja Anaheim on puolestaan kirinyt huikeasti voittoon 34% vastaavissa tilanteissa. Kestääkö Hawksin tilasto virheettömänä tämänkin sarjan vai jatkaako Anaheim onnistuneita kirimisiään? Toki sekin mahdollista, että Hawks ei johda yhdessäkään pelissä kahden erän jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös