Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 709 881
  • 1 675

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Hieno ja tasapainoinen esitys Suomelta. Aittokallio pelasi toki hienosti, mutta puolustus onnistui myös kauttaaltaan. Armia selvästi mielialapelaaja ja tänään oli se parempi päivä, vaikka tuurikin oli toki puolella. Toivottavasti vielä parantaa. Mikke edelleen vaisu ja veljekset pitäisi kyllä erottaa. Donskoin kanssa ykkösen tasapaino olisi parempi.

Hieno voitto ja nousu ekan pelin jälkeen ja tästä on hyvä jatkaa. Erityisesti hyvä puolustuspeli lämmittää ja hienoa nähdä että potentiaalia löytyy.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Joppe oli kaksi erää paska tänään, mutta teki kuitenkin 2+1 ja ratkaisevat byyrit, se ei ilmeisesti riitä? Suomalaisen pelaajan pitää olla kovaa työtä tekevä puurtaja joka antaa kaikkensa joukkueen eteen, vaikka hävitään matsit 8-0?
Olin tulossa tänne valittamaan miten Armia pisteistään huolimatta vaikutti löysältä kullilta ja kuinka veltosti se pelasi viisikon osana. Mutta sitten aloin ajattelemaan 2+1 pelissä jossa oma joukkue teki neljä maalia. Kai sitä on omaankin selkärankaan pureutunut ajatus selkä kyyryssä karvaavasta tomikalliosta ja Armia vaan ei sovi tuohon muottiin.

Jotenkin tämäniltainen Armia oli kun JYPin aikainen Tomas Chlubna. Tavallaan puolihuolimattomasti karvaava vätys joka tekee joka pelissä 1-2 tuurimaalia. Paitsi että sillä ei ole tuurin kanssa mitään tekemistä.

Se, että Armia pelasi kaksi paskaa erää on yhdentekevää, jos hänet on valittu joukkueeseen maalintekijäksi. Maalintekijä teki maaleja. Mission accomplished, vai miten se GWB sen sanoikaan?
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Donskoin kanssa ykkösen tasapaino olisi parempi.

MaG siihen Donskoin paikalle, niin olisi vanha tehoketju taas kasassa. Ykkösen peli ei toimi toivotulla tavalla, joten edes Tanska-peliin tätä voisi kokeilla.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kaikilta kriitikoilta nyt kysymys; Mihin valoon tämä suvereeni voitto USA:sta laittaa kotoisen SM-liigan?

Loistava peli jätkiltä ja loput hoiti Aittokallio. Viivoja vielä:

- Aittokallio lopputurneen ykkönen
- Tärkeitä onnistumisia kärkijätkille
- Nelonen oli TODELLA hyvä
- Salomäki otti ohjat, kun siihen ei muista ollut. Johtajien määrä on todella iso tässä jengissä.

Eihän tämä paras esitys ollut mihin tää jengi pystyy, mutta tärkeä voitto. Nyt vielä kuvioita hiomaan pienempiä vastaan ja siitä tarvittava itseluottamus playoffeihin.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Ykkösketju vahva. Jos Suomen pelitapa olisi enemmän kiekkokontrolliin suuntaava, niin tästä ketjusta saataisiin enempi irti. Nyt menee turhaan juoksemiseksi irtokiekkojen perässä. Markuksen ehkä siirtäisin tästä pois. Pelinlukutaito ei ole aivan kahden muun vertainen. Enemmät maalit oli tämän ketjun kohdalla kuitenkin pienestä kiinni ja kokonaisuudessaan pelasivat ihan kelpo pelin. Mikeltä nyt odotetaan kuuta taivaalta joka ottelussa, ikävä kyllä näin ei vain tule tapahtumaan hänenkään kohdalla.

Päätyyn ja perään ei tosiaan sovi tälle ketjulle, kolmikosta kun ei kukaan noissa laita väännöissä pärjää tai pysy edes tarpeeksi kauan tolpillaan, että saisi jotain kauhottua.

Ei Markus Granlund pelilukutaidossa kahdelle muulle häviä ja on mielestäni tehnyt kaukalossa toistaiseksi kolmikosta eniten juuri niitä fiksuja ratkaisuja. Ketjun paras +/- ehkä kertoo myös jotain. Markus on kuitenkin fyysisesti raakile, joka ei pärjää kaksinkamppailuissa. Markuksen ketjuun tarvitaan siis raataja/duunari, joka kaivaa niitä kiekkoja laidasta ja auttaa väännöissä.

Antaisin ketjujen toistaiseksi olla näin. Pulkkinen ei ole Somervuori, mutta tekee paljon hyvää duunia ja vaikka ei vielä olla tolppien väliin osuttukkaan, niin maalipaikkojen määrä kertoo siitä, että suurta hätää ei ketjulla ole.
 
Viimeksi muokattu:

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olin tulossa tänne valittamaan miten Armia pisteistään huolimatta vaikutti löysältä kullilta ja kuinka veltosti se pelasi viisikon osana. Mutta sitten aloin ajattelemaan 2+1 pelissä jossa oma joukkue teki neljä maalia. Kai sitä on omaankin selkärankaan pureutunut ajatus selkä kyyryssä karvaavasta tomikalliosta ja Armia vaan ei sovi tuohon muottiin.

Niin, näin olisin varmasti itsekin tehnyt ja dumannut kaverin alimpaan helvettiin. Yleisellä tasolla vaan vituttaa tämä että tietystä maasta tulevien pelaajien (eritoten Suomessa tuo näennäinen työnteko) pitää olla tietynlaisia. Enkä nyt ole mitkään Armia-lasit päässä tätä julistamassa, mutta tänne soisi enemmän jopa venäläistyylisiä kavereita, jotka suoraan sanoisivat etteivät tiistain Saipa-pelit kiinnosta paskaakaan, tai että olen vitusti parempi pelaaja kuin kaikenmaailman teemutallbergit.

Menee hieman ot, mutta sen verran adrenaliinit pinnassa, että pakko vouhottaa.
 

abc

Jäsen
Plussia ja miinuksia

+ Aittokallio maaginen, vaikka välillä oli vähän tuuriakin. Lopputurnauksen ykkösmaalivahti. Gibson/Ullberg voi käydä Tanska-pelissä torjumassa.

+ Armia, ratkaisija. Vaikka olikin flegu välillä, niin uskoisin kun 2+1 tehot teki, että pelaa vielä hyvän turnauksen.

+ Salomäki, ottelun paras pelaaja. Aivan elementissään pienessä kaukalossa.

+ Mäkinen. Tähän astisen turnauksen ehdottomasti positiivisin yllättäjä. Kiekollisesti rohkea ja muutama virhekin annettakoon anteeksi, jos jatkaa yhtä luovasti hyökkäyspäässä.

+ Nelosketju. Hyvä roolissaan, pyörii pitkiä aikoja hyökkäyspäädyssä ja muutama maalipaikka siinä sivussa.

+ Riikola. Yllättävän fyysinen ja ilkeä.

- Donskoi. Pyörii liikaa. Menettää kiekkoja. Ehkä näen vaan hänen tekemät negatiiviset asiat.

- Mikke. Ei ole oikein saanut vielä juonesta kiinni.

- Makke. Ajoittain väläytteli jo, mutta sama kun big bro'lla.

- Pulkkinen. Tehoja sais alkaa jo pikkuhiljaa löytyä täältäkin, paikkoja on ollut.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
No niin, upea voitto ja nyt oli sitä kaivattua asennetta hommassa. Aittokallio pelasi hienon pelin, tuollaiset rauhalliset otteet luovat luottavaisen olon koko joukkueelle. Hienoa, että kärkipelaajat saivat onnistumisia. Armialle maalit tekevät varmasti hyvää ja sama koskee varmasti Granlundia. Ykkönen tosin syötteli vieläkin paikoin liikaa, etenkin pelin alussa. Enemmän vain vetoja, kun paikka aukeaa. Neloskenttä pelasi minusta hyvän, energisen matsin.

Kokonaisuudessaan hieno peli ja kasvojen pesu. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Loistava tasonnosto pohjalta ylös, siihen oli vaikea uskoa koska Kanada-peli oli niin huono esitys joukkueelta mutta nyt se osoitti luonteensa.

Jossain vaiheessa vedot oli 24-9 USA:lle mutta Suomi vei laukaukset päätöserässä joten onnekkaaksi voittoa ei voi sanoa. Se todella otettiin vahvalla päätöserällä vaikka se vastustajan tahdissa alkoikin.

Aittokalliolta hyvä peli ja hän myös näytti varmalta maalissa, herätti luottamusta. Armia piilotteli pari erää ja ratkaisi pelin, pelaajatyyppi joka Suomelta usein puuttuu. Nyt kaikki hyökkäysketjut saivat luotua tilanteita eikä peli mennyt selviytymiseksi kuten Kanadaa vastaan. Tätä oli hieno katsella.
 
Viimeksi muokattu:

Kiena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olenkohan ainoa, joka ei ole upeasta lopputuloksesta huolimatta mitenkään yltiöpositiivisin mielin jatkoa ajatellen. Pelin kokonaiskuvassa Suomi pyristeli urhoollisesti vastaan, mutta pelin painopiste oli kuitenkin pääosin Suomen päädyssä. Suomella pomppi tänään kiekko maaliin lähes jokaisesta puolittaisesta maalipaikasta, kun taas vastustajalla ei uponnut mistään. (kärjistettynä..) Toki Aittokallio pelasi erittäin hyvän pelin ja voittavan joukkueen maalivahdilla täytyy olla myös tuuria.

Parannusta ensimmäiseen peliin Suomi kuitenkin otti valtavia harppauksia, enää ei pelätty yleisöä ja vastustajia, vaan uskallettiin pelata omilla vahvuuksilla, josta osoituksena esimerkiksi Mäkisen hyvät nousut ja jäätävä jalkamiina hyökkäysalueella. Jokatapauksessa mikäli tästä edelleen parannetaan samalla tahdilla ja saadaan onnistumisia heikompia maita vastaan, niin jo nyt parantunut itseluottamus kohoaa entisestään, jolloin toivottavasti näemme entistä paremman Suomen. Armialle teki varmasti hyvää saada täytettä pistesaldoon, vaikka hänen pelinsä verkkaiselta ja erittäin flegmaattiselta näyttääkin. Hänen kaltainen taiteilija kuitenkin elää pisteistä ja itseluottamuksesta, joten parempaan osoitteeseen ei onnistumisia olisi voinut pyytää turnauksen tässä vaiheessa. Vielä kun ykköskenttä Miken johdolla heräisi kantamaan sitä vastuuta, jota heille tarjotaan, voi Suomi mennä vielä pitkälle tässä turnauksessa.

All-in-all paljon parempaa Suomea tänään kuin Kanadaa vastaan, mutta paljon on vielä matkaa jos mitaleista, kullasta puhumattakaan, halutaan haaveilla.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Itse asiaan: Salomäki oli kentän energisin pelaaja, Aittokallio paras tänään. Neloskenttä onnistui myös hyvin paineistamaan peliä USAn päätyyn ja puolustuspelikin toimi kohtalaisesti.


Näihin kuuluisa sama! Salomäki oli loistava tänään ja paiskoi niska limassa duunia. Aittokallio todisti että meillä ei ole maalivahtiongelmaa kuten monet (minä mukaan lukien) pelkäsi. Neloskenttä oli hieno säädön jälkeen suomen paras kakkoskentän ohella.

Armia näytti tänää tutulta Jopelta kolmannessa erässä. Kun alkaa kulkemaan niin on pitelemätön. Näytti myö ensimmäisessä maalissaan tavaramerkkinsä, eli kun on yksin läpi niin suojaa kiekkoa siten ettei sitä häneltä viedä sitten millään. Edelleen kailottaisin sitä että vaikka Jopella on painoa 85kg niin hän on fyysisesti vielä täysin raakile ja sen takia mm. viime kesä keskityttiin täysin voimaharjoitteluun. Kuun muun Ässä-joukkueen jäätreenit alkoi niin Kivi ilmoitti Jopelle että hän jatkaa vielä toistaiseksi voimaharjoittelun parissa ja ihan syystäkin. Vaikka joidenkin on se vaikea hyväksyä niin Jopella on yksi suuri lahja Suomen kiekkoilulle; maalinteko. Se on kuitenkin tosiasia ettei Joppe ole tehnyt vielä näissä kisoissa töitä niin kuin hänen pitäisi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Niin, näin olisin varmasti itsekin tehnyt ja dumannut kaverin alimpaan helvettiin. Yleisellä tasolla vaan vituttaa tämä että tietystä maasta tulevien pelaajien (eritoten Suomessa tuo näennäinen työnteko) pitää olla tietynlaisia

Mä en näe asiaa noin mustavalkoisesti, odottaisin vaan kärkiketjun pelaajien kykenevän pelaamaan paremmin, tasaisemmin pelin sisällä vaihdosta toiseen ja toimimaan yhteistyössä ketjukavereiden kanssa. Pari erää Armia ei siihen kyennyt.

Armian mahdollisia fyysisiä ongelmia on nostettu esiin, vähän raakileimainen olemus jne. Mutta peli ja peliesityksethän pääsääntösesti näyttää sen hetkisen tason, taustojen tarkastelu on sitten toisenlaisen analyysin paikka. Naksahtiko joku nyt kohilleen, ottaako nälkäsemmin roolia jatkossa, vajoaako massaan, mielenkiintoista nähdä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Niin, näin olisin varmasti itsekin tehnyt ja dumannut kaverin alimpaan helvettiin. Yleisellä tasolla vaan vituttaa tämä että tietystä maasta tulevien pelaajien (eritoten Suomessa tuo näennäinen työnteko) pitää olla tietynlaisia. Enkä nyt ole mitkään Armia-lasit päässä tätä julistamassa, mutta tänne soisi enemmän jopa venäläistyylisiä kavereita, jotka suoraan sanoisivat etteivät tiistain Saipa-pelit kiinnosta paskaakaan, tai että olen vitusti parempi pelaaja kuin kaikenmaailman teemutallbergit.

Menee hieman ot, mutta sen verran adrenaliinit pinnassa, että pakko vouhottaa.

Olet aivan oikeassa ja onneksi meillä on jälleen näitä tomikalliomuotista omilla persoonallisilla tavoillaan poikkeavia pelaajatyyppejä aimo kasa tuloillaan. Pitkästä aikaa. Armian lisäksi mainittavia ovat muun muassa Vatanen, Granlundit, Pulkkinen, Mäkinen, Barkov ja Rautiainen.

Ja SM-liigan taso on kaikesta urputuksesta huolimatta todella kova. Se näkyi miesten MM-kisoissa ja se tullee näkymään myös näissä kisoissa.


olkikuukkeli kirjoitti:
Koko pelissä Armia taisi voittaa yhden(!) kaksinkamppailun.

En tiedä kuinka monta voitti. Yhden kuitenkin aika tärkeässä paikassa ja tyylikkäästi. Vääntövoitto löysästi pelanneesta jenkistä, kiekko Donskoille, jolta sitten tuli kiva syöttö maalille. Voittajamainen suoritus.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Asennepuolella ja oman pään pelaamisessa oli selvästi menty eteenpäin. Silti haluaisin nähdä peliä, jossa kiekko ei kimpoilisi kuin flipperissä konsanaan. Edelleen Raipe on mielestäni ottanut vähän liian ison pestin vastaan. Nyt toivotaan, että materiaalin avulla mentäisiin mahdollisimman pitkälle.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisi USA lähteä vähän ylimielisellä asenteella otteluun, kun Suomelle oli kuitenkin rökäletappio Kanadaa vastaan alla. Oli kyllä niin munaton esitys USA:lta. Taitaa kohdata sama kohtalo heillekin kun Kanada asettuu vastaan, jos samalla tavalla pelaa. Mahdoton kuvitella tuon joukkueen pelaavan edes mitallipeleissä, koska Suomi ei missään vaiheessa ollut hätää kärsimässä ja ihan vaarallisimmat tekopaikat puuttuivat kokonaan. Ei mitään pois Suomelta, todella hyvä ottelu ja maalivahtipeli oli erittäin hyvää. Aittokallio lunasti ykkösmaalivahdin tontin loppukisoihin ja taitaa Gibsoni(e)n kisat olla tältä osaa taputeltu.
 
Suosikkijoukkue
Big Buff#33
Kolmannessa erässä pelkästään kolme ja toisessa erässä yhden mikä johti Salomäen maaliin.

Ja karvasi kiekon jenkkipakilta toiseen maalinsa kolmannessa erässä. Ihan turha itkeä huonosta pelistä jos tehot ovat 2+1, ja sen takia jengissä on hännikäisiä ja hämäläisiä jotka hoitavat sen puolustamisen.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Itseä häiritsi eniten pakkien paikoitellen idioottimainen toiminta mikä johti mm. tasoitus maaliin. 3 erän aivan ensi sekunneilla kiekko omaan päähän ja pakilla aikaa antaa pakki-pakki tai nostaa itse jalalla, mutta mitäs tapahtuukaan? Mies tällää kiekon täydet ränniin, josta pitkä ja aloitus omaan päähän. Ja näitä tuli useampi pelissä. Pakeille nyt jotain diapameja naamaan, ettei tarvi paskat pussihousuissa pyöriä sielä kentällä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Suomalainen jääkiekko ei ole aiemmin ollut näin hyvässä tilanteessa määrällisesti tai oikeastaan laadullisestikaan.

Loistava kirjoitus, ihan kuin omalta näppikseltäni. Hienoa, että joku muukin osaa ajatella muuten kuin "Mitä ne meistä ulkomailla ajattelee" asenteella.

Joppe oli kaksi erää paska tänään, mutta teki kuitenkin 2+1 ja ratkaisevat byyrit, se ei ilmeisesti riitä? Suomalaisen pelaajan pitää olla kovaa työtä tekevä puurtaja joka antaa kaikkensa joukkueen eteen, vaikka hävitään matsit 8-0?

Tämä on varmasti se syy, miksi suomalaiset eivät koskaan (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) saavuta mitään suurta. Täällä pitää olla nöyrä. Jokisen Olli oli mulkku päällikkö, tällä hetkellä kaverilla 1000 NHL-matsia ja ihan mukiinmenevät pisteet, sekä muutama milli säästöjäkin. Aika päällikkö verrattuna esim. johonkin talkkariin...

Allekirjoitan. Juuri tämä on aina ollut suomalaisille niin vaikea ymmärtää. Armialla on todella uskomaton kyky tehdä maaleja vaikka hän monella osa-alueella ei vielä valmis olekaan. Tuo ominaisuus hänessä tekee jääkiekkoilijana harvinaisen ja varsinkin suomalaisena jääkiekkoilijana. Taiteilijoita ei suomalaisessa jääkiekossa ole koskaan arvostettu, mutta se, että Joppe oli monien mielestä paska Kanada ottelussa ja nyt 2 erässä, olen siitäkin erimieltä. Ei tosin taistellut ihan kaikissa tilanteissa, mutta meni kuitenkin pääsääntöisesti oikeisiin paikkoihin ja yritti taistella, ei vaan voittanut kaksintaisteluita. Kuitenkin se tärkein hänellä on olla oikeassa paikassa kun maaleja tehdään ja laittaa myös niistä paikoista sisään.

+ Mäkinen. Tähän astisen turnauksen ehdottomasti positiivisin yllättäjä. Kiekollisesti rohkea ja muutama virhekin annettakoon anteeksi, jos jatkaa yhtä luovasti hyökkäyspäässä.

- Pulkkinen. Tehoja sais alkaa jo pikkuhiljaa löytyä täältäkin, paikkoja on ollut.

Mäkinen näyttää ihan kuin nuorelta Timoselta. Pieni, mutta taistelee ja pelaa hyvin molempiin suuntiin, todella suuri yllätys vaikka tosin odotin jo monta vuotta tällaista esiintuloa häneltä, mutta nyt näen sitä samaa mitä joskus muutama vuosi sitten A-junnujen pleijareissa. Toivotaan, että kehittyisi vaikka P. Nummelin tasolle vaikka ei NHL:ään koskaan pääsisikään.

Pulkkinen pelaa hyvin, mutta laukoi tänäänkin n. 10 kertaa ohi ja kaksi maaliakohti. Olen monen kanssa erimieltä siitä kuka Miken viereltä pitäisi vaihtaa pois ja mielestäni Pulkkinen pois ja tilalle Armia. Pari sekavaihtoa kun Pulkkinen ja Donskoi pelasi samaan aikaan, niin heillä peli sujui paremmin. Nyt Mikke on omalla tavallaan vähän sidottu Pulkkiseen ja oikeastaan Mikenkin pitäisi olla enemmän itsekkäämpi ja jakaa kiekkoa muille kuin Pulkkiselle. Pulkkinen on silti pelannut hyvin, mutta mielestäni Miken ja Pulkkisen peli ei toimi, sillä Miken pitää olla kentässä se joka pitää kiekkoa ja luo paikkoja sekä johtaa peliä, nyt siellä on 2 kokkia samassa keittiössä.

Hyvä peli Suomelta ja heti kun oli nämä Kanadan junnuliigalaiset poissa joukkueesta, niin homma toimi. Aittokallio oli todella hyvä ja siihen uskoin jo ennen kisojen alkua.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Pitää nyt kuitenkin muistaa, että nämä ovat junioreita.

Olisihan se ihan saatanan hienoa seurata virheetöntä kiekkoa jo tässä vaiheessa.
Jos isommatkin kiekkomaat pääsisivät virheettömään kiekkoiluun, niin mihin nämä pelit ratkeisivat?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itseä häiritsi eniten pakkien paikoitellen idioottimainen toiminta mikä johti mm. tasoitus maaliin. 3 erän aivan ensi sekunneilla kiekko omaan päähän ja pakilla aikaa antaa pakki-pakki tai nostaa itse jalalla, mutta mitäs tapahtuukaan? Mies tällää kiekon täydet ränniin, josta pitkä ja aloitus omaan päähän. Ja näitä tuli useampi pelissä. Pakeille nyt jotain diapameja naamaan, ettei tarvi paskat pussihousuissa pyöriä sielä kentällä.
Nimenomaan. Rohkeutta pitää kiekko omilla, eikä vain heiti roiskaista sitä pitä pois. Liian moni vaikuttaa välillä tuntevan olonsa epämukavaksi, kun kiekko on omassa lavassa. Tähän parannusta.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Aivan uskomaton voitto, fiilis on todella korkealla! Kuka olisi uskonut Kanada-matsin jälkeen?

En jaksa liikaa toistella muiden sanomisia, mutta tosiaan Aittokalliolta maaginen matsi, aika kivasti on Ipa-kasvateilla ollut tuo maalinsuu hallussa viime vuosina. MiGille varmasti todella tärkeä onnistuminen, en ole varmaan koskaan nähnyt, että jätkä pomppaa maalin jälkeen ilmaan, mutta nyt niin kävi. Harmi, ettei läpiajosta saanut sisään, siinä tuli pieni koukku alakäteen ja perinteinen rystyveivi jäi näin näkemättä. Edelleen haluaisin nähdä Salomäki <-> Makke vaihdoksen, kyllä noissa kentissä nähtyä parempaan olisi ainekset. Nyt kakkosessa on kaksi härkää ja ykkösessä ei yhtään.

Ilmeisesti täällä nyt ovat etenkin porilaiset sitä mieltä, että kaksi maalia tekee aiemmin lauotusta kritiikistä jotenkin aiheetonta. Itse seuraan yleensä jääkiekkoa niin, että reagoin ja kommentoin reaaliajassa. Armia oli turnauksen viisi ensimmäistä erää todella huono, ja korkean profiilin pelaajana saa silloin sapiskaa osakseen, niin kuin pitääkin. Kolmannessa erässä oli loistava, ja saa siitä nyt ansaitut kehut. Ensimmäinen maali nyt ehkä oli vähän mitä oli, mutta sai siitä selkeästi tarvitun boostin, ja tuo toinen häkki oli koko suorituksen osalta todella isoilla kiveksillä tehty.

En ymmärrä sitä, että jälkiviisaana tullaan lällättelemään, että katsokaa kuka teki. Armia ansaitsi kritiikin, ja nyt ansaitsee kehut. Fakta on se, että Jopen anti silloin kun ei onnistu maalinteossa on toistaiseksi ollut olematon. Siinä hänen pitää pystyä parantamaan, sillä missään huippusarjassa kukaan ei pelaa maali/peli tahdilla. Ja silloin kun niitä maalittomia pelejä tulee, on annettava jotain muuta hyödyllistä effortia, jos pelaa noin suurella vastuulla. Ihan huolimatta siitä onko taiteilija vai tomikallio. Mutta hän on nuori pelaaja, kypsymiseen ja pelin kokonaisvaltaistamiseen on kyllä vielä aikaa. Tärkeintä on se, että hänellä on luontaisesti aseita, joita ei monelta löydy.

Olipa kertakaikkiaan erilainen esitys kuin Kanadaa vastaan. Upeaa, onnea myös Raipelle! Tärkeä voitto hänellekin. Eikös tämä nyt niin mene, että jos Tshekki ja Tanska hoidetaan, pitäisi puolivälierään tulla joku helppo (Slovakia?)? Tosin USA:n mahdollinen voitto Kanadasta varmaan sotkee tämän skenaarion...No, turha näitä on tässä vaiheessa miettiä, jos voitetaan loput matsit, niin tulos on ihan ok!

*** Aittokallio
** Salomäki
* Armia
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllä tämä esitys palautti uskon takaisin ja facepalmin voi ottaa pois. SM-liigan taso on kova ja miesten pelit ovat miesten pelejä. Nyt se myös näkyi, kun maalilla seisoi kaveri, joka ei saanut epilepsiakohtausta heti kun vastustaja tuli yli siniviivan.

Pakisto oli nyt sellainen, kuin ennakkoon kaavailin, tasainen. Lapsuksia tuli, mutta ne väheni huomattavasti, kun jokainen niistä ei päättynyt maaliin.

Myös hyökkäys parantui Parkinsonin taudistaan ja oli aivan erinäköinen, kuin Kanada-pelin zombie-lauma.

Aittokalliolle iso käsi ja Raipe saa kyllä tarjota ES:ät tuosta esityksestä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Vaikka 2+1 ovat tietysti aina kova osoitus, mutta en silti Armian pelistä suuremmin hurraisi tai kehuisi luontaisen maalintekijän talenttia. Ensimmäinen maali oli semmoinen, joka menee kerran sadasta maaliin. Voin vaan arvata mikä mylvintä olisi ollut, jos kiekko olisi jäännyt Gibsonin patjoihin. Toista maalia tosin edelsi varmaan toinen 1/100 tilanne kun Armia voitti kaksinkamppailun ja teki jatkotilanteesta häkin. Nyt Armialla kävi tuuri ja tavottavasti tämän tuuriosuman ansiosta mies saisi peliinsä ryhtiä. Ei hirveesti lämmitä, jos mies taas Tsekki-matsissa vetää saatanan nahjuksena koko matsin.

Vaikka tehot ja lopputulos ovatkin jokaisella nyt päälimmäisenä mielessä niin enemmän muistikuvissani oli ne Armian ja Granlundien lukuisat minuutit jään pinnassa. Kulta-Mikkekin maalista huolimatta oli jotenkin vieläkin ihan kohmeessa. Mies ei ole selvästikkään vielä tottunut siihen, että laitakamppailussa vastustaja ajaa tylysti iholle, Markuksesta puhumattakaan. Molemmilla myös Mikellä menee vielä ainakin voisi opetellessa. Markuksella nyt puhutaan siitä, että pääsekö mies ikinä edes änäri-porteille asti. 4-1 lopptulos taas on todella imartelava Suomen osalta ja pitää olla erittäin kiitollinen tähän lopputulokseen. 50 minuuttia vastustaja oli selvästi parempi.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
4-1 lopptulos taas on todella imartelava Suomen osalta ja pitää olla erittäin kiitollinen tähän lopputulokseen. 50 minuuttia vastustaja oli selvästi parempi.
Nyt mitä helvettiä? Suomi oli koko ensimmäisen ja kolmannen erän ihan selkeästi parempi. Jenkeillä oli Suomen avausmaalin jälkeen hyvä vaihe, mutta ei tuossa kokonaisuutena alakynnessä oltu todellakaan, sanoo torjuntatilastot mitä tahansa.

Hiukan huvittaa/vituttaa taas Jatkiksen linja. Kanada-pelin jälkeen tänne ryöpsähti viisi sivua vittusaatanaa, ja nyt kun sensaatiomaisesti voitettiin, on ketju rikastunut vissiin jollain neljällä viestillä. Ei siinä, ei muuta kuin pää tyynyyn ja odottaaman seuraavaa epäonnistumista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös